Exstador/Pizzeria Pompeï 1  – O.N.R. 1 (4-3)

Harlingen, vrijdag 23 april. Exstador/Pizzeria Pompeï 1 winst laatste wedstrijd van de competitie met 4-3 van O.N.R. 1.  Een goed resultaat tegen de ploeg uit Roden die nog een kans maakte om de 2e periode te winnen.

Iedereen was deze weer eens beschikbaar en dan blijkt toch wel dat Exstador een geduchte tegenstander is voor iedere andere ploeg.. Maar helaas, zo als de zaken er nu voor staan lijkt degradatie ondanks de overwinning op dit moment onafwendbaar, of er moet nog een verrassing in petto zijn, mocht het team van Urk 1 uit de eredivisie A komen te degraderen, en die

onr 1

Vrije trap S. Adema

mogelijkheid is nog zeker aanwezig, dan wordt Urk 2 volgens de geldende regels terug gezet naar de hoofdklasse. We wachten het maar af.  Beide teams begonnen duidelijk met de intentie aan de wedstrijd om voor de winst te gaan en het spel golfde dan ook veelal heen en weer met goede kansen aan beide zijden. Na zestien en een halve minuut spelen  was het dan toch uiteindelijk raak Freek Töpfer, 1-0 en  de thuisclub pakte de voorsprong. Nog binnen de minuut had men al op 2-0 kunnen staan maar  Töpfer kwam nu net niet goed uit voor een leeg doel en de bal rolde net naast. In de twintigste minuut wist O.N.R. toch weer en ook wel terecht, gelijk te komen, 1-1. en met deze stand kon er uiteindelijk dan ook gewisseld worden.

De 2e speelhelft was nog maar net begonnen en de Groningers

onr 2

H. Awed met geel bij Iseger op de strafbank

pakten de snelle voorsprong, 1-2. De mannen van coach J. Snel waren er even af en Roden profiteerde nogmaals, 1-3 dit na een vijftal minuten spelen, een niet al te sterke start na de wissel. Exstador wist zich toch geleidelijk aan  weer te herpakken en het was wederom Freek Töpfer die met een prachtige lob de doelman wist te verschalken, dit in de zesde minuut. nogmaals drie minuten erna en de stand  was weer gelijk, 3-3. Na een goede onderschepping was het op aangeven van  Töpfer, nu de beurt aan Hoessein Awed, die vlak bij de tweede paal wist te scoren.  Met nog een tiental minuten op de klok, was het bijna wederom raak, maar het schot van Romero Escalona spatte op de paal. Een minuut later, het inmiddels bekende plaatje, Hoessein Awed houdt even vast, met als gevolg de zoveelste gele kaart dit seizoen. Gelukkig deze keer wist de tegenstander nu niet te profiteren. O.N.R. besloot meer risico’s te gaan nemen en de doelman trok veelal mee ten aanval met als gevolg, meer ruimte voor Exstador/Pizzeria Pompeï . Een dubbele mogelijkheid voor de Harlingers, maar met kunst en vliegwerk voorkwam O.N.R. nog even de

onr 3

De buit is binnen jongens

voorsprong van de gastheren. Ook had men bij tijd en wijlen  wel wat geluk, mede dankzij het voortreffelijk keeperswerk van doelman van Riet.  Het was wederom Freek Töpfer die uiteindelijk de wedstrijd in het voordeel van de Thuisclub wist te beslissen, een prachtige uithaal en O.N.R. was geklopt, 4-3. ondanks nog enkele laatste spannende speelminuten. Exstador/Pizzeria Pompeï 1 sluit af met een mooie overwinning dit allen onder toeziends oog van scheidsrechter J. Klinkhamer uit Veendam, die terug kon zien op een goede partij.

Spelers deze keer waren :  Ronald van Riet  (doel), Kasper Hoek (res. doel),  Romero Escalona, Stefan Adema, Freek Töpfer, Marcelino Samangoen, Hoessein Awed, Klaas Kuiken  en Ronald Jilderts.


Drs. Vijfje  1 – Exstador/Pizzeria Pompeï 1  (6-3)

Groningen, vrijdag 16 april 2010. Exstador/Pizzeria Pompeï  verliest laatste uitwedstrijd van het seizoen tegen Drs.Vijfje uit Groningen. Met slechts één wissel en diverse blessures waren de studenten wederom een maatje te groot voor de Harlingers.

Klaas Kuiken, Marcelino Samangoen en doelman Kasper Hoek waren vanwege werkzaamheden en school deze keer niet beschikbaar. Van de wel aanwezigen waren Doelman van Riet (arm) Romero Escalona (knie)en Freek Töpfer ook niet geheel fit, dus weer een zware opgave vooraf. Het was dan ook de thuisclub die in het eerste gedeelte van de wedstrijd tot aan de zestiende minuut al een 3-0 voorsprong wisten te pakken. Toch wisten de Harlingers in de laatste minuten van de eerste speelhelft toch nog weer de aansluiting te vinden door Freek Töpfer en Hoessein Awed, 3-2. Exstador speelde op dat moment beslist niet minder dan de Groningers maar die hadden gewoon wat meer geluk met de afronding.

Na de wissel was het in de achtste minuut toch weer de beurt aan Drs. Vijfje, 4-2 en Exstador kreeg het conditioneel toch steeds moeilijker tegen de meerderheid van de thuisclub. In de zeventiende minuut was er nogmaals weer de aansluiting door een doelpunt van Ronald Jilderts die staande bij de 2e paal voor weer enige aansluiting wist te zorgen, 4-3. Een verkeerde terug speelbal en van Riet werd wederom geklopt, 5-3.  Trainer Snel moest toch meer risico gaan nemen en koos er voor met een extra  veldspeler in het doel ( Ronald Jilderts ),  zodoende toch wat meer aanvallende impulsen te bewerkstelligen. Geel voor Romero Escalona waren uiteindelijk de beslissing en gastheren wisten de uiteindelijke einduitslag op het scorebord te plaatsen, 6-3 en Exstador was weer geklopt, maar het is nog steeds niet beslist. Volgende week, kan men bij eventuele winst tegen O.N.R. nog een plaats voor de nacompetitie weten te realiseren, maar dan moeten zowel Friesland als Futsal Heerenveen hun wedstrijd verliezen. We wachten het maar weer af. scheidsrechter deze avond was Dhr. A. Moussouli uit Almere, die kon terug zien op een sterke partij, daar heeft het dus niet aan gelegen.

Spelers deze keer waren : Ronald van Riet (doel), Romero Escalona, Stefan Adema, Freek Töpfer, Hoessein Awed en Ronald Jilderts.


Futsal Winsum 1 – Exstador/Pizzeria Pompeï 1  (8-2)

Winsum, vrijdag 9 april 2010. Exstador/Pizzeria Pompeï 1 verlies in de tweede speelhelft de wedstrijd, na een 2-2 ruststand. Na de wissel, bleek maar weer eens duidelijk, dat men met  een te smalle selectie het uiteindelijk conditioneel  weer eens moest afleggen.

Met slechts twee wissels en een niet geheel fitte Freek Töpfer stond men wederom voor een zware opgave in de strijd om handhaving. Kon men het in de eerste helft nog wel goed bijbenen, naarmate de partij vorderde vloeiden de krachten gestaag weg. Het was de thuisclub die in de achtste minuut de voorsprong wist te nemen, 1-0 maar een minuut later wist Exstador/Pizzeria Pompeï 1 door Topfer weer gelijk te komen, 1-1 en de mannen van coach Snel wisten op dat moment ook goed partij te bieden en was ook beslist niet minder in de eerste speelhelft. Het was toch weer Futsal Winsum dat  wederom de voorsprong wist te pakken 2-1 dit na zo’n twintig minuten spelen.  Exstador vocht zich nogmaals terug en het was Freek Topfer die via een onderschepping zijn tweede van de avond wist binnen te schieten en de ruststand was bereikt, 2-2.

Na de wissel moesten de Harlingers toch een stapje terug doen want het hoge tempo begon zijn tol te eisen. De thuisclub, met een ruimer gevulde bank ten opzichte  van de Harlingers wist hiervan te profiteren en wederom de voorsprong te pakken. Op de stand 4-2 was een overtreding van Romero Escalona goed voor geel en Winsum mocht aanleggen voor een hiervoor gegeven strafschop. Doelman van Riet hield Exstador nog even in de race door de bal te stoppen, maar een minuut later was het toch wederom raak, 5-2. Hierna vloeide de controle bij de Pizzeria boys langzaam verder weg en de gastheren mochten en konden dan ook verder uitlopen naar een uiteindelijk 8-2 eindstand. Door deze uitslag blijft de stand op de ranglijst onveranderd en staan de Harlingers vooralsnog laatste met nog twee wedstrijden op het programma. Er is nog een kleine strohalm aanwezig, maar dan moeten de nog resterend partijen wel worden gewonnen en zullen Futsal Heerenveen  en Friesland nog punten moeten laten liggen tegen resp. Avanti 2 en Drs. Vijfje. Hopelijk volgende week wat meer duidelijkheid hierover.

Spelers deze keer waren : Ronald van Riet (doel), Romero Escalona, Stefan Adema, Freek Töpfer, Marcelino Samangoen, Hoessein Awed en Ronald Jilderts.


L.T.C. 1 – Exstador/Pizzeria Pompeï 1  (3-1)

Assen, woensdag 24 maart 2010. Onterecht verlies Exstador/Pizzeria Pompeï 1 in Assen. In de inhaalronde 12, van de Landelijke Eerste Divisie F Zaalvoetbal, wint Futsal LTC 1 de belangrijke thuiswedstrijd tegen Exstador/Pizzeria Pompeï 1 uit Harlingen met 3 – 1. Gemakkelijk ging het allemaal niet. Exstador verdedigde goed, liet LTC komen en waren levensgevaarlijk in de counter. Als er al een “man of the match” verkiezing zou zijn geweest dan was deze titel met lof voor keeper Marcel Boorsma van Assenaren geweest die deze avond boven zich zelf uit steeg. Een domper op de toch wel sportieve wedstrijd was de rode kaart voor speler  Romero Escalona en coach Martijn van Hurck van Exstador.

Na het fluitsignaal van scheidsrechter J. Pultrum ging LTC er meteen volop tegenaan maar wat de mannen van LTC ook probeerden de bal ging er maar niet in. Al was LTC meer aan de bal

ltc 1
Actie Freek Topfer

en creëerde het meer kansen het grote gevaar kwam toch van Exstador. In de 6e en 18e minuut had Exstador moeten scoren maar keeper Boorsma weet dit heel fraai te voorkomen. In minuut 19 is het dan toch raak voor LTC. Op aangeven van invaller Achmed Alwasity weet de andere invaller, Ernst Holwerda, LTC op voorsprong te zetten, 1 – 0. Het publiek hoeft zich niet te vervelen want de inzet bij beide teams is groot, immers Exstador vecht voor directe degradatie en ook LTC is nog niet 100% in veilige haven is. Ondanks de tomeloze inzet en kansen van de beide teams wordt er voor de doelwissel niet meer gescoord.

 

De tweede helft is een afspiegeling van de eerste helft met als negatief sausje de diverse gele en rode kaarten met dank aan de scheidsrechter deze avond. Al in de 8e minuut geel voor

ltc 2

Doelpunt LTC

Exstador Freek Töpfer (overtreding) maar LTC weet niet te profiteren van de man meer situatie. Als LTC dan niet wil en kan scoren is het Exstador die in de 15e minuut de beide ploegen weer in evenwicht brengt. In eerste instantie weet Boorsma, met een geweldige reflex, de bal nog uit het doel te ranselen maar terwijl hij nog op de grond ligt scoort Exstador via Hoessein Awed simpel de 1-1. Even later, in de 17e minuut, krijgt Romero Escalona van Exstador een gele kaart en een minuut later weet LTC nu wel te profiteren. In een wat rommelige en voor  keeper Kasper Hoek onoverzichtelijke, situatie voor de goal van de Harlingers kan Holwerda de bal doorschuiven naar Mike Plein die hier wel raad mee weet, 2 – 1. Kennelijk is er van alles gebeurd want Exstador is het niet met de goal  en vanaf de bank wordt het een en ander naar de scheidsrechter geroepen. Romero Escalona  die vlak daarvoor  geel had gekregen kon met rood vertrekken en toen ook coach,  Martijn van Hurck hier over zijn ongenoegen uitsprak kon ook hij  met direct rood de zaal verlaten. Inmiddels heeft Exstador doelman Kasper Hoek  geruild voor een veldspeler, Marcelino Samangoen en was keeper Boorsma een paar keer dicht bij een doelpunt met zijn verre uittrappen. Maar ook Boorsma had zijn “scorevizier” niet op scherp staan. Nog was de kaarten

ltc 3

Geel R. Escalona en coach M.v.Hurck tevens een prent

koek niet op want even later was het weer een Exstador speler, Ronald Jilderts die met geel (aanvallen keeper !!!!! ) 2 minuten mocht gaan rusten. LTC  weet weer niet te profiteren en als Exstador weer compleet is, minuut 23, is het toch Tim van Huffelen die vrij langs de zijlijn naar voren kan lopen en keihard uithaalt, 3-1. Dan volgen nog spannende momenten in de resterende en extra speelminuten. Een getergd Exstador doet er alles aan om de achterstand nog om te buigen naar winst c.q. een gelijk spel. Maar ja, dan heeft Futsal LTC  nog een keeper in de goal staan die ook in de laatste minuten met fabuleuze reddingen de drie punten in eigen huis weet te houden.

Na afloop van de wedstrijd was de jarige coach van L.T.C. dan ook zeer blij met de drie punten. Door keeper Boorsma kon L.T.C. 1 in de wedstrijd blijven want anders had de wedstrijd zomaar een andere uitslag kunnen hebben. Voorlopig blijft Futsal LTC in de Landelijke Eerste Divisie. Exstador/Pizzeria Pompeï 1 daarin tegen blijft door deze nederlaag voorlopig laatste.

Spelers deze keer waren : Kasper Hoek (doel), Romero Escalona, Stefan Adema, Freek Töpfer, Marcelino Samangoen, Hoessein Awed en Ronald Jilderts.

 

Exstador / Pizzeria Pompeï 1 – De Weide  1 (7-5)

Na het beschamend verlies van afgelopen week tegen Avanti 2 in een wedstrijd waarin  met weinig inspiratie werd gespeeld, was er nu wel weer de gedrevenheid om voor de punten te gaan. Freek Töpfer was met vijf doelpunten de grote man aan de kant van Exstador/Pizzeria Pompeï 1.

Harlingen, vrijdag 19 maart, Zonder Klaas Kuiken ( vanwege werkzaamheden ) en ook niet beschikbaar de vaste stand-ins, moest men het deze keer gaan doen met slechts twee wissels.

de weide 1

H.Awed en S. Adema sluiten tegenstander in

dus de krachten moesten met zuinigheid worden verdeeld om toch voldoende fit het einde te halen, met resultaat natuurlijk. Het eerste wapenfeit was dan ook voor Exstador, maar het schot van Hoessein Awed ging maar net naast, ook de tegenstander kwam bij tijd en wijlen voor doelman van Riet, maar ook daar vooralsnog geen score. In de twintigste minuut was er aan de zijde van de thuisclub geel voor Romero Escalona en de Weide werd in de gelegenheid gesteld om hiervan te mogen profiteren. Na een minuut aftasten was het dan ook raak, 0-1 dit  na eenentwintig speelminuten. Lang viel er echter voor hun niet van te genieten want een tweetal minuten later was het Freek Töpfer die middels een afrol de bal hard wist binnen te schieten, 1-1. Met nog een paar tellen op de klok, was het wederom Töpfer die de Harlingers nu op voorsprong wist te zetten, 2-1. en er kon van speelhelft worden gewisseld.

Na de pauze was het toch weer de beurt aan de gasten en

De harde kern van Exstador

in de derde minuut stond het dan toch weer gelijk. Een minuut later was het weer de beurt aan de mannen van Snel, op aangeven van Ronald Jilderts was het nogmaals Töpfer die doeltreffend wist uit te halen en de thuisclub stond weer op voorsprong, 3-2. In de tiende minuut, daar was hij weer Freek Töpfer 4-2. Bij de volgende aanval hing de vijfde al weer in de lucht maar de paal voorkwam op dat moment even erger voor de mannen uit Hoogeveen. In de dertiende minuut was er een vrije trap voor de Weide en van Riet was kansloos, 4-3. Daarna was het toch weer de beurt aan de thuisclub en in een vrij kort tijdsbestek wist men driemaal op rij te scoren, eerst was het wederom de beurt aan Töpfer op aangeven van Awed om de 5-3 binnen  te schieten en een halve minuut er na,  een bijna identieke spelsituatie en nu mocht Hoessein de bal binnen schieten op aangeven van Freek. Het kon even niet op, een afrol van Marcelino Samangoen en Romero Escalona

Doelman R. van Riet voorkomt doelpunt

stond klaar voor de 7-3. In de achttiende minuut was er geel voor een speler van de Weide en de mogelijkheid om nog verder uit te lopen werd dan nu ook aan de Harlingers geboden, maar helaas van dit voordeel wisten de gastheren nu even niet te profiteren. In de laatste vijf speelminuten was het toch nog weer de Weide die van zich liet doen spreken en binnen no-time was het weer 7-5, maar de tijd was inmiddels verstreken en ondanks, nog een wel heel grote kans voor de Drenties maar paal en lat waren op het allerlaatste moment doelman Ronald van Riet goed  gezind en de drie wedstrijdpunten konden worden bijgeschreven. scheidsrechter deze keer was Dhr.  A. de Vries uit Veendam die kon terug zien op een goede partij.

 

Spelers deze keer waren :  Ronald van Riet  (doel), Kasper Hoek (doel),  Romero Escalona, Stefan Adema, Freek Töpfer, Marcelino Samangoen, Hoessein Awed  en Ronald Jilderts.


Avanti 2 – Exstador / Pizzeria Pompeï 1 (14-4)

Een slechte partij aan de zijde Exstador/Pizzeria Pompeï waren er mede de oorzaak van dat Avanti 2 ruimschoots kon  winnen deze avond.

Stiens, vrijdag 12 maart, In misschien wel de slechtste wedstrijd van het seizoen zijn de Harlingers met duidelijke cijfers afgedroogd door een tegenstander,  waar van eerder dit seizoen nog met 4-2 van werd gewonnen. Voor de statistieken van deze partij nog even de doelpuntenmakers aan de zijde van Exstador, Freek Töpfer ( 2x) en Hoessein Awed en Marcelino Samangoen beiden éénmaal. Voor de rest uithuilen en opnieuw beginnen.

Spelers deze keer waren :  Ronald van Riet  (doel), Kasper Hoek (doel),  Romero Escalona, Stefan Adema, Freek Töpfer, Marcelino Samangoen, Hoessein Awed  en Ronald Jilderts.


Exstador / Pizzeria Pompeï 1 – Friesland 1 (2-5)

Exstador/Pizzeria Pompeï 1 verliest belangrijk duel tegen mede degradant Friesland 1. Mede hierdoor komt degradatie naar de Hoofdklasse  wel echt dicht bij.

Harlingen, vrijdag 5 maart, Met deze keer weer eens met Folkert v.d. Wei in de gelederen begon de thuisclub toch wel hoopgevend aan deze zeer belangrijke wedstrijd. Het eerste gedeelte van de partij was dan ook duidelijk voor de Harlingers met toch een behoorlijk aantal goede kansen, maar helaas, men wist het slechts maar eenmaal goed af te maken. Een hard en strak afstandschot van Stefan Adema zorgde in de vijfde minuut voor de op dat moment terechte voorsprong, 1-0. Waarin Exstador verzuimde wist Friesland wel goeie zaken te doen en kwam steeds beter in de wedstrijd en zij wisten dan ook in de tiende minuut de gelijkmaker weer binnen te schieten, 1-1. Drie minuten later en de Leeuwarders wisten zelfs op voorsprong te komen, 1-2. Waar het team van Friesland juist beter in het ritme kwam, viel Exstador steeds verder terug, met name in het afmaken van de toch wel  goeie scoringsmogelijkheden. In de achttiende minuut moest er een speler van Friesland met geel naar de kant, maar helaas verder dan een schot van Klaas Kuiken  op de lat wist men dit niet goed  uit te buiten en kon er uiteindelijk worden gewisseld met een 1-2 ruststand.

Na de wissel duurde het tot aan de elfde minuut voor er weer werd gescoord en nogmaals was het de beurt aan de gasten, 1-3. De thuisclub wilde wel maar het ontbrak zoals zo vaak deze competitie aan de juiste precisie. Met nog een viertal minuten op de klok werd doelman van Riet ingewisseld voor een vliegende kiep, in de persoon van Marcelino Samangoen en de druk werd verder op gevoerd, met de nodige risico’s achterin. Het was echter  wederom de tegenstander, die wist te scoren, 1-4. In de aller laatste minuut wisten de jongens van coach Snel uiteindelijk nog wat terug te doen, Freek Töpfer, 2-4. De laatste seconden waren toch nog weer voor Friesland en als eindstand kon worden genoteerd, 2-5. Door deze uitslag lijk het voor de Harlinger zo langzamer hand einde oefening te gaan worden en komt de degradatie toch wel erg dicht bij. scheidsrechter deze keer was Dhr. Klinkhamer uit Veendam.

Spelers deze keer waren :  Ronald van Riet  (doel), Kasper Hoek (doel),  Romero Escalona, Stefan Adema, Klaas Kuiken, Freek Töpfer, Marcelino Samangoen, Folkert v.d. Wei  en Ronald Jilderts.


Exstador / Pizzeria Pompeï 1 – Leekster Eagles 2 (4-8) 

Exstador/Pizzeria Pompeï 1 kan het Leekster Eagles 2 niet echt moeilijk maken. De koploper was een maatje te groot voor de Harlingers.

Harlingen, vrijdag 19 februari. moest deze avond duidelijk zijn meerdere erkennen  tegen de nummer éen van de competitie. Technisch, tactisch en conditioneel waren de mannen uit Leek de betere. Conditioneel sterker waren zij  mede door het over tal aan speler, maar liefst elf man hadden zij tot hun beschikking, daarin tegenover moest de thuisclub het doen met maar een achttal en dat brak, naarmate de wedstrijd vorderde de Harlingers dan ook duidelijk op   Het was de Eagles dat al in de derde minuut de score wist te openen, 0-1. en de toon was gezet.  Toch wist Exstador vrij snel weer gelijk te komen, door een treffer van Marcelino Samangoen, 1-1 en zo bleef het ook tot aan halverwege de eerste speelhelft, want toen was het weer de beurt aan de tegenstander, 1-2. Nadat Romero Escalona met geel naar de kant moest was het wederom raak voor de gasten, 1-3. de laatste tien minuten werd er ondanks toch nog wel enige goeie mogelijkheden aan beide zijden  niet meer gescoord.

In de tweede speelhelft was het wederom vrij snel raak voor de koploper. In de eerste minuut werd men dan ook verrast door een vrij onbenullig doepunt. Het eerste balcontact voor de in de tweede speelheft in het doel gekomen Ronald van Riet, voor de gewisselde Kasper Hoek  was meteen raak, 1-4. Geen lekker gevoel dus voor van Riet.  In de vijfde en achtste minuut was het wederom raak voor de Leekster Eagles en er stond inmiddels 2-6 op het scorebord en  een afgang leek aanstaande. Toch wist de thuisclub even weer wat terug te komen en het was twee maal op rij, Ronald Jilderts die voor de 2-6 en 3-6 wist te zorgen. Even leek er weer wat hoop te zijn, maar een tweetal minuten later was het wederom raak voor de mannen uit Leek, 3-7. Nadat Klaas Kuiken de paal had geraakt wist de thuisclub middels een vrije trap nogmaals te scoren, Stefan Adema schoot de bal snoeihard in de rechter benedenhoek, 4-7. Maar het zat er duidelijk niet in deze avond en het slotakkoord was dan ook wederom voor de Eagles, 4-8 en de partij was gespeeld. Een terechte uitslag in het voordeel van de aanstaande kampioen !!!!. Scheidsrechter deze keer was Dhr. J. de Klein uit Surhuisterveen.

Spelers deze keer waren :  Ronald van Riet  (doel), Kasper Hoek (doel),  Romero Escalona, Stefan Adema, Klaas Kuiken, Freek Töpfer, Marcelino Samangoen en Ronald Jilderts.

Exstador / Pizzeria Pompeï 1 – Futsal Heerenveen 1 (8-4) 

 

Exstador/Pizzeria Pompeï, pakt eerste competitiewinst in 2010. Na een 0-2 achterstand in de eerste twaalf minuten wist men naarmate de wedstrijd vorderde geleidelijk de winst naar zich toe te trekken.

Harlingen, vrijdag 12 februari. Na een serie van vier competitie nederlagen op rij, was er nu eindelijk weer eens de volle winst en kon men de rode lantaarn weer overdragen. Ondanks dat de beide teams aardig aan elkaar gewaagd waren, was het toch Heerenveen dat in de eerste tien minuten op voorsprong wist te komen, 0-2. De eerste was een wat schlemielig doelpunt en de tweede werd via een goede onderschepping simpel uit gespeeld. In de twaalfde minuut was er een vrije trap voor de Harlingers en daar wist Romero Escalona wel raad mee, 1-2. Tot aan de bijna laatste minuten van de eerste speelhelft wist beide teams vooralsnog niet te scoren. Het was echter toch nog Exstador dat op de valreep nog van zich liet doen spreken. Een sterke actie van Freek Töpfer vanaf de rechterkant en Klaas Kuiken was er als de kippen bij om de 2-2 binnen te schieten. Nogmaals binnen de minuut, een goede uitgooi van doelman Ronald van Riet en het was wederom Freek in een vrijwel identieke situatie die Klaas voor de tweede maal op rij vlak bij de verste paal op maat wist te bedienen en de voorsprong stond op papier, 3-2 en er kon meteen worden gewisseld.

In de tweede speelhelft, wederom het zelfde spelbeeld wat dan toch weer in de derde minuut resulteerde in een doelpunt voor de Feansters, 3-3. en het was weer gelijk.  Vier minuten later was het toch weer de beurt aan de thuisclub, een prachtige omhaal van Freek Töpfer

”sterk spelend ”en de doelman van de tegenstander had wederom het nakijken al dan niet met de hulp van Kuiken die wederom klaar stond om de bal definitief binnen te tikken 4-3. Wie dit doelpunt uiteindelijk wist binnen te schieten was niet echt goed zichtbaar, maar hij telde in ieder geval. Een minuut later was er een scrimmits voor het doel van Exstador en de jongens van trainer Snel, kropen hier  echter even door het oog van de naald met alle geluk van de wereld. In de vijftiende minuut was er geel voor Romero Escalona, goed gezien door de overigens zeer goed fluitende scheidsrechter M. van Gemert  en Heerenveen kreeg een mooie mogelijkheid om hiervan te kunnen profiteren. Na een dertigtal seconden wisten zij dan ook weer de aansluiting te vinden, 4-4 en dat  was tevens het laatste doelpunt van Futsal Heerenveen. In de zeventiende minuut was er een mooie snelle actie van Klaas op Ronald, die op zijn beurt Freek wist te bereiken en men stond wederom op voorsprong, 5-4 Een paar tellen later een vrije trap aan de kant van de Harlingers en op aangeven van Ronald Jilderts was het nu Stefan Adema die het met een snoeihard schot wist af te maken, 6-4. De tegenstander probeerde nog wel met een extra veldspeler, ten koste van de doelman wat te forceren, maar Exstador/Pizzeria Pompeï stond goed en de dreiging met een extra aanvaller wist men goed te consolideren. Kiest een tegenstander voor zo’n  risicovolle spelwijze dan staat de achterdeur natuurlijk wel erg ver open en het was dan ook Stefan Adema die hiervan, over grote afstand wist te profiteren 7-4. Nogmaals een zelfde situatie maar deze keer was het de paal die erger voorkwam, voor de moegestreden tegenstanden. Het laatste wapenfeit was toch nog weer voor Exstador en het was nu Ronald Jitlderts die de 8-4 wist binnen te schieten en de drie punten zaten in koffer.

Spelers deze keer waren :  Ronald van Riet  (doel), Kasper Hoek (doel),  Romero Escalona, Stefan Adema, Klaas Kuiken, Hoessein Awed, Freek Töpfer, Marcelino Samangoen en Ronald Jilderts.

W.M.C. 1 – Exstador / Pizzeria Pompeï 1 (5-3).
Exstador/Pizzeria Pompeï 1 verlies wederom van W.M.C. 1, dit maal voor de competitie. Wist men zich tijdens de bekerronde van twee weken terug nog goed staande te houden, deze keer was de thuisclub een maatje te groot. 

 

Winschoten, vrijdag 5 februari. Met nu wel twee wisselspelers, dit in tegenstelling tot de vorige wedstrijd, heeft men het er nu beduidend minder van afgebracht, ondank de marge van slechts twee doelpunten. Exstador/Pizzeria Pompeï 1 was in de eerste speelhelft duidelijk de mindere, niet scherp genoeg en telkens net even te laat. Dat het met de rust maar 3-1 stond was op dat moment nog een meevaller.


In de tweede speelhelft werd er wat beter tegenstand geboden en nadat de thuisclub vlak na de wissel op 4-1 kwam werd het ook aan de kant van W.M.C, wat minder en wist men de score nog wat te beperken. Tegen het einde van de wedstrijd wisten de Harlingers uiteindelijk nog wat terug te doen door nog tweemaal te scoren en men kon afsluiten met een 5-3 eindstand.  Scheidsrechter deze avond was dhr.  D. Latumalea uit Noordwolde

 

Doelpuntenmakers aan de zijde van Exstador, waren deze keer Marcelino Samangoen (2x) en Ronald Jilderts één maal. Wil men nog van enige betekenis kunnen zijn in deze competitie, dan zal men aanstaande vrijdag toch uit een ander vaatje moeten gaan tappen, want dan is de tegenstander het team van Futsal Heerenveen 1, op dit moment ook een degradatie kandidaat.

Spelers deze keer waren :  Ronald van Riet  (doel), Romero Escalona, Stefan Adema, Klaas Kuiken Freek Töpfer, Marcelino Samangoen en Ronald Jilderts.

W.M.C. 1 – Exstador / Pizzeria Pompeï 1 (3-0) 

Exstador/Pizzeria Pompeï 1 uit de Noordelijke beker door een 0-3 nederlaag tegen W.M.C. 1 uit Winschoten, ondank een toch goede wedstrijd. Maar als je dan zonder wissels op dit niveau moet aantreden kom je conditioneel, naarmate de wedstrijd vordert toch wel duidelijk te kort

Winschoten, Vrijdag 22 januari. Zonder Freek Töpfer ( ziek) Hoessein Awed (geblesseerd) en Klaas Kuiken (werkzaamheden) bleef er weinig meer over van de toch al vrij kleine selectie van de Harlingers. Ook de vaste invallers v.d. Ploeg en van Hurck waren niet beschikbaar. Toch heeft Exstador/Pizzeria Pompeï zich goed staande gehouden tegen een tegenstander die het vorig seizoen nog op eredivisie niveau acteerde. Vlak voor de wissel wisten de Winschoters dan ook  pas de 1-0 binnen te schieten en dat was op dat moment ook niet meer dan dat.

Na de wissel wisten zij de voorsprong in de vierde minuut toch nog weerde voorsprong   verder uit te breiden, 2-0. Hierna koos Snel voor een toch wat meer aanvallende tactiek en kreeg men ook toch wel wat redelijke kansen maar naarmate de partij vorderde  verdwenen de krachten steeds meer  aan de zijde van de Harlingers en moest men lijdzaam toezien dat tegen het einde van de wedstrijd de thuisclub nogmaals wist te scoren, 3-0. Het bekeravontuur was na dit laatste wapenfeit dan ook definitief voorbij. Toch vond  trainer J. Snel dat zijn ploeg ondanks de nederlaag kon terug zien op een knappe wedstrijd dit met  het duidelijke ondertal, met name doelman van Riet kon deze avond terug op een sterke partijen keepte weer als vanouds.  Volgende week is er geen wedstrijd voor Exstador/Pizzeria Pompeï ondanks eerdere aankondigingen dat men het team van Futsal Heerenveen a.s. vrijdag op bezoek zou krijgen. De vooraf geplande speelronde voor volgende week gaat voor de klasse waarin men speelt wel gewoon door, maar de geplande wedstrijd van Exstador is om onduidelijke redenen verplaats naar 12 februari. Navraag bij de KNVB maakte dan alwel duidelijk dat zij er ook niets van snapten dat dit op deze manier was ingepland.

Spelers deze keer waren :  Ronald van Riet  (doel), Romero Escalona, Stefan Adema, Marcelino Samangoen, en Ronald Jilderts.

Exstador / Pizzeria Pompeï 1 – Urk Tamek 2 (3-6) 

Exstador/Pizzeria Pompeï 1 moet de winst aan Urk Tamek 2 laten in een wedstrijd die tussen de zesde en achtste minuut werd beslist. Ondanks het meerdere balbezit voor de Harlingers was de tegenstander  duidelijk effectiever in het benutten van kansen tijdens dode spelmomenten, mede veroorzaakt door het niet altijd even slim verdedigen aan de zijde van de thuisclub.

Harlingen, Vrijdag 15 januari.  Deze keer zonder Doelman van Riet en Marcelino Samangoen werd de trainer genoodzaakt om en blik reservespelers open te trekken, dit in de personen van Michel van der Ploeg, Ralf van Hurck en reserve doelman Kasper Hoek, op zich natuurlijk, op papier, geen echte verzwakking. Het bleek al snel duidelijk dat het team van Urk het verdedigend de zaken goed op orde had en het voor de thuisclub maar moeilijk doorkomen was. De overname van de gasten zorgden hierdoor dan ook duidelijk in de eerste periode van de wedstrijd  voor het meeste gevaar, wat dan ook resulteerde in een doelpunt in de zevende minuut, 0-1. Na deze treffer zetten de jongens van trainer Snel toch duidelijk meer druk en Urk kwam er hierdoor steeds minder uit. Ondanks toch wel een aantal knappe mogelijkheden aan de zijde van de Harlingens bleef de stand tot aan de rust op slecht 0-1 staan.

Anderhalve minuut na de wissel was het dan toch uiteindelijk raak voor de thuisclub. Een hard schot van Romero Escalona was voor de doelman van Urk net even te veel en de bal verdween na enig gegrabbel dan toch in het Urkerdoel, 1-1  en er leek meer in te gaan  zitten voor de Harlingers. Echter in een vrij kort tijdsbestek verdween deze hoop weer net zo snel. Balverlies tijden een niet slim uitgevoerde wissel en in de zesde minuut stonden de Urkers weer op voorsprong, 1-2. Vlak daarna een vrije trap en de 1-3 kon worden genoteerd. Nogmaals een vrije trap, veroorzaakt door toch wat te veel  onbehoudend  verdedigen en de bal verdween in de achtste minuut door een van richting veranderd schot wederom achter de op dat moment verbijsterde doelman Kasper Hoek, 1-4. De wedstrijd leek te zijn gespeeld. Toch toonde Exstador/Pizzeria Pompeï wederom veerkracht en het was in de dertiende minuut, Freek Topfer die op aan geven van Ralf van Hurck met een prachtige omhaal de 2-4 wist binnen te schieten. Een tweetal minuten later was het Michel van der Ploeg, die de stand weer wist terug te brengen naar 3-4, zou het dan toch nog gaan lukken, nee dus. Wederom zonder al te overtuigend verdedigen, wat voor sommige spelers toch een manco is, was het nogmaals Urk dat wist te profiteren, 3-5. Met nog een paar minuten op de klok werd de doelman van Exstador naar de kant gehaald voor een extra veldspeler en  men leek hierdoor nog even voor het nodige gevaar te gaan zorgen, met een tweetal toch wel goede kansen, maar het zat er helaas  niet meer in. Het slotaccoord was toch weer voor de mannen uit Urk, nogmaals een onderschepping en de bal rolde van grote afstand in het verlaten Exstador doel, 3-6. Conclusie, Exstador kreeg deze avond duidelijk te weinig en het op de tweede plaats staande Urk 2 kreeg misschien wel wat teveel. Waarschijnlijk waren de Urkers toch wat slimmer deze avond.

Spelers deze keer waren :  Kasper Hoek  (doel), Romero Escalona,  Klaas Kuiken, Stefan Adema, Hoessein Awed, Ronald Jilderts,  Michel v.d. Ploeg, Ralf van Hurck  en Freek Töpfer.

Exstador / Pizzeria Pompeï 1 – Drs. Vijfje 1 (1-3) 

Drs. Vijfje 1 nog steeds de baas over  Exstador/Pizzeria Pompeï 1, maar het niveau verschil lijkt kleiner te worden. Werden de vorige edities nog met ruime cijfers verloren, deze keer was het verschil beduidend minder.  Exstador maakt dus wel degelijk progressie.

Harlingen, Vrijdag 11 december. waren het in de voorafgaande seizoenen nog ruime nederlagen voor de Harlingers, seizoen 2007/08,   thuis 5-9 en uit 10-4. Seizoen 2008/09,  thuis 1-10 en uit  8-2.  wat een onderling resultaat aangaf dat  duidelijk in het voordeel was van Drs. Vijfje .  4  4-0-0  0  (37-12). Na afgelopen vrijdag lijkt de aansluiting  er enigszins aan te gaan komen. Vanaf het begin was het natuurlijk wel duidelijk dat de tegenstander, dit met de bovenstaande gegevens in de rugzak weer kwam voor de volle winst. Het zou toch deze keer wat minder gemakkelijk gaan als in de voorgaande keren. De thuisclub had zich  deze keer wat minder aanvallend opgesteld en liet Vijfjes dus wat meer komen, hopende dan via de counter toe te slaan. Deze spelvariant pakte dan ook in de tiende minuut goed uit in en de thuisclub wist op voorsprong te komen, 1-0. Een hard schot van Stefan Adema was voor de doelman van Vijfjes net niet te pareren en Klaas Kuiken, klaar staan bij de tweede paal zorgde voor de rest. Op wie zijn naam dit doelpunt moest worden bijgeschreven leek wat moeilijk te constateren, maar hij lag er in ieder geval in. Na dit wapenfeit werd het een open  wedstrijd met kansen over en weer.  Tot aan de drieëntwintigste minuut werd er vooralsnog niet meer gescoord. Op de valreep  van de eerste speelhelft wisten Groningers toch nog net weer de stand gelijk te trekken, 1-1. en dat bleek tevens de ruststand.

In de tweede speelhelft was het eerste wapenfeit weer voor de thuisclub, een hard schot van Freek Töpfer zorgde al vrij snel voor het eerste vuurwerk, maar de doelman was attent. Ook een schot van Klaas kuiken belande tegen het houtwerk en dus voorlopig even niet meer dan dat. Een grote kans voor Vijfjes werd in de zesde minuut  afgeslagen en de overname werd door Töpfer, nu op de lat geschoten. Drie minuten later was het nu wel de beurt aan de gasten en de 1-2 kon dan toch  worden genoteerd. Met nog een tiental minuten op de klok, was er geel voor Romero Escalona na het blokkeren van een tegenstander en de bal ging op de stip. Een toch wel zware straf voor een niet al te zware overtreding. Dit  buitenkansje werd door Groningers goed benut, 1-3. Exstador/Pizzeria Pompeï probeerde nog meer druk te zetten maar de krachten vloeiden weg, met slechts nog maar één wissel, Michel van der Ploeg die voor het eerst weer zijn opwachting had gemaakt was maar voor slechts één helft beschikbaar. De tegenstander daarin tegen zaten zelfs met vijf wisselspelers op de bank en was dus door dit overtal duidelijk in de meerderheid op het conditionele vlak, een wat dat betreft duidelijk voordeel. Met nog een vijftal minuten op de klok koos men ervoor om doelman van Riet naar de kant te halen en Marcelino Samangoen nam zijn plaats in, een extra aanvaller erbij dus, met natuurlijk ook de nodige risico’s. Toch wist men nog enigszins aan te dringen maar het gelukte uiteindelijk niet om nog wat aan de score te doen en de partij eindigde dan toch uiteindelijk weer in een overwinning voor Drs. vijfje. scheidsrechter deze avond was dhr.  J. Pultrum uit Oosterwolde, die terug kon zien op een goede wedstrijd waarin hij veel liet door voetballen, en niet floot voor elke kleine overtreding.

Spelers deze keer waren :  Ronald van Riet  (doel), Romero Escalona,  Klaas Kuiken, Stefan Adema, Marcelino Samangoen, Michel v.d. Ploeg  en Freek Töpfer.

Futsal Heerenveen 1 – Exstador / Pizzeria Pompeï 1 ( 2-5 ) 

Exstador/Pizzeria Pompeï 1 stijgt na wederom een overwinning naar de zesde plaats op de ranglijst. Tevens was dit ook de eerste uitoverwining van het seizoen.

Heerenveen, Woensdag 25 november. Deze keer zonder de verhinderde trainer J, Snel maar met aan het roer de geblesseerde Marceline Samangoen weet met de volle winst mee naar huis te nemen. Wel waren er voorafgaand aan dit duel natuurlijk de instructies van de hooftrainer doorgenomen, zodat de hand van Snel natuurlijk wel zichtbaar aanwezig was. Met een wat afwachtende houding werd er begonnen aan het duel en men liet de thuisclub dus wat komen. Het was na een  tiental minuten spelen dan ook Exstador dat de voorsprong wist te pakken middels de counter, na een mooi opgezette anval was het Freek Topfer die de 0-1,  mocht laten aantekenen en de toon was gezet. Een goeie uitgoot van doelman van Riet stelde Ronald Jilders in de zestiende minuut in staat om de 0-2 te laten aantekenen en de Harlingers kregen de wedstrijd hierdoor meer onder controle. Dit resulteerde in de twintigste minuut in nogmaals een treffer en deze keer was het  de beurt aan Romero Escalona, 0-3. Dit zou tevens in de eerste speelhelft het laatste wapenfeit zijn en gezien de toch wel vrij confortabele voorsprong leek de partij al voor de wissel te zijn gespeeld.

De de tweede speelheft het zelfde spelbeeld Futsal Heerenveen 1 speelde de bal wel goed rond maar het gevaar kwam in het meeste geval van de zijde van Exstador. In de tiende minuut was het wederom raak, Stafan Adema tekende voor de 0-4. De thuisclub probeerde hierna  de taktiek wat te veranderen door met een axtra veldspeler te gaan opereren, dit ten koste van hun doelman. De Harlingers kwamen meer onder druk te staan maar Ronald van Riet was scherp en voorkwam vooralsnog een tegentreffer. Toch wisten de Feanster uiteindelijk een tegentreffer te produceren, 1-4 we schrijven de twaalfde minuut. In de negentiende minuut was er  geel voor Romero Escalona en de druk werd nog groter. Ondanks het mindertal wist men toch middels een goed uitgevoerde couter het verschil weer op vier te brengen, wederom  een goeie uitgooi van doelman van Riet en Freek Topfer mocht zijn tweede van de avond laten bijschrijven, 1-5 en de wedstrijd leek te zijn gespeeld.  In het laatste gedeelte van de wedstrijd wist Heerenveen toch ook nog eenmaal te scoren maar verder zou het niet meer komen en de mooie  driepunter zat  voor Exstador/Pizzeria Pompeï in de knip.

Spelers deze keer waren :  Ronald van Riet  (doel), Ronald Jilderts, Romero Escalona,  Hoessein Awed, Klaas Kuiken, Stefan Adema  en Freek Töpfer.

Exstador / Pizzeria Pompeï 1 – Futsal Winsum 1 ( 5-3 ) 

Exstador stijgt naar zevende plaats op de ranglijs door een mooie overwinning op Futsal Winsum. In een wedstrijd met veelal spannende momenten trekt de thuisclub deze keer aan het langste eind.

Harlingen, vrijdag 20 november. In het begin van de wedstrijd was het duidelijk even aftasten met toch wel wat redelijke kansen aan beide zijden. Het eerste echte gevaar was voor de mannen uit Winsum, maar een katachtige reactie van doelman v, Riet na een van richting veranderde bal via de voeten van Stefan Adema, voorkwam de voorsprong van de tegenstander. Een paar momenten later was het wel raak, een afstandschot van Stefan Adema, stijf in de bovenhoek en in de negende minuut kon men de 1-0 laten noteren. Na deze voorlopige voorsprong ging het spel verder golvend op en neer met kansen aan beide zijden maar geen doelpunten. In het laatste gedeelte van de eerste spelhelft was even wat vuurwerk aan de kant van de thuisclub, Marcelino Samangoen een misser voor open doel, Klaas Kuiken kwam de paal op zijn weg tegen. Nogmaals Kuiken, maar ook deze keer vond hij de doelman op zijn weg. Dit was tevens het laatste wapenfeit van de eerste speelhelft.

Na de wissel was het na een vijftal minuten spelen wederom de beurt aan de thuisclub. Een onderschepping van Kuiken en via Romero kwam de bal voor de voeten van Freek Töpfer en de bal verdween snoeihard in de linker benedenhoek van het doel, 2-0. Een minuut later was het wederom raak, nadat de goed ingeschoten bal, in eerste instantie door de doelman van de gasten nog wel werd gestopt, kwam het  leder  wederom voor de voeten van een Exstador speler en de 3-1 was een feit. Doelpuntenmaker Ronald Jilderts. In de tiende minuut was er geel voor een speler van de tegenpartij, maar dit twee minuten voordeel kon niet worden uitgebuid door de thuisclub. In de vijftiende minuut was het dan uiteindelijk ook raak voor de Groningers, 3-1. Vijf minuten later was het weer de beurt aan de Jongens van trainer Snel, wederom een afstandschot van Stefan Adema en het verschil was weer drie, 4-1. De tegenstander koos er hierna voor om de doelman in te wisselen voor een veldspeler en de druk werd opgevoerd. Een mislukt schot werd vlak voor het doel van doelman van Riet gepareerd door Stefan Adema, die op zijn beurt over de hele lengte van het veld het verlaten doel probeerde te bereiken. Een prachtig strak en laag schot en de 5-1 kon worden genoteerd. Futsal Winsum moest nu wel en ging alles of niets spelen en dit zorgde bij de Harlingers voor wat onrust in de laatste periode van de wedstrijd. In een vrij kort tijdsbestek wisten zij toch nog weer voor enige aansluiting te zorgen, 5-3. Het leek nog erger te gaan worden want ook de 5-4 leek in aantocht. Maar dat doelpunt werd door scheidsrechter Kraak die zoals bijna altijd in de Waddenhal een goede partij stond te fluiten, afgekeurd wegens duwen en de doelpuntenmaker werd hierna voor commentaar op de leiding met geel bestraft en de wedstrijd was beslist.

Spelers deze keer waren :  Ronald van Riet  (doel), Ronald Jilderts, Romero Escalona,  Marcelino Samangoen, Klaas Kuiken, Stefan Adema  en Freek Töpfer.

De Weide 1 – Exstador / Pizzeria Pompeï 1 (8-4) 

Hoogeveen, vrijdag 6 november, Het was aan de kant van Exstador/Pizzeria Pompeï 1 deze keer niet een al te beste wedstrijd.  Zo ook, maar dan iets minder  aan de kant van de tegenstander, dus geen hoogstaand duel in het verre Hoogeveen.

De voorbereiding was aan de kant van de Harlingers ook niet al te bijzonder. Te laat vertrokken en dan ook nog door een wegomlegging  bij een verkeerde sporthal belanden is niet een al te beste start, waardoor men duidelijk te laat wist te arriveren op de uiteindelijke juiste plaats. Door al dit  oponthoud werd er dus een kwartier te laat gestart.  De start was dan ook duidelijk voor het team van de Weide, die al vrij snel op een 2-0 voorsprong stond. Toch wist men even de aansluiting te vinden door een doelpunt van Marcelino Samangoen, 2-1, maar daarna was het weer de beurt aan de thuisclub. 3-1, 4-1, en 5-1. Vlak voor de wissel wist men toch nog weer even  iets terug te doen door wederom Marcelino  Samangoen, 5-2.

In de tweede speelhelft was het weer de beurt aan de tegenstander, 6-2 en 7-2.  Halverwege de tweede helft, was er geel voor Romero Escalona wegens niet snel genoeg afstand nemen bij een inworp. Deze man meer situatie was in eerste instantie toch wel even met een man minder voor de Harlingers, Freek Töpfer 7-3, maar het antwoordt was toch nog binnen de minuut wederom voor de Weide en het verschil was weer vijf. Het slotakkoord was toch uiteindelijk weer even voor de jongens van coach  Jeffrey Snel. Een goed ingeschoten vrije trap van Romero Escalona en de einduitslag stond op het scorebord, 8-4. Exstador was dus deze keer niet in goeie doen, evenals het spelersaanbod deze avond.  Met slecht een wissel tegen het team van de Weide dat met een negental mocht  aan te treden,  kwam men ook mede hierdoor conditioneel duidelijk kort. Misschien een leer, voor de volgende keer. De wedstrijd stond deze avond onder leiding van scheidsrechter Blaauwgeers uit Coevorden.

Spelers deze keer waren :  Ronald van Riet  (doel), Ronald Jilderts, Romero Escalona,  Marcelino Samangoen, Klaas Kuiken en Freek Töpfer.

Exstador / Pizzeria Pompeï 1 – Avanti 2 (4-3) 

Harlingen, vrijdag 30 oktober, een hardwerkend  Exstador/Pizzeria Pompeï 1 pakt volle winst op Avanti 2 uit Stiens. Wat men op voorhand niet had verwacht, Romero Escalona (afwezig)  en Stefan Adema (blessure) gebeurde toch tegen het toch wel kwalitatief hoger ingeschatte team  van Avanti, vierde plaats ranglijst en tevens nog ongeslagen.

Al vrij snel in de wedstrijd bleek al duidelijk dat het team van coach Jappie de Vries was gekomen  voor de volle winst. Dus met duidelijk aanvallende intenties. Het was echter de thuisclub die als eerste wist te scoren, een snelle overname en Freek Töpfer stond klaar om de openingstreffers binnen te schieten op aangeven van Klaas Kuiken, 1-0 met nog maar anderhalve minuut op de klok. Naarmate de eerste helft vorderde, was het toch Avanti die het meeste balbezit had dan de thuisclub, deze keer meer dan anders in een duidelijker  verdedigende rol. De trainer had voor deze tactiek gekozen vanwege het eigen spelers potentieel voor deze wedstrijd en natuurlijk ook de kwaliteit van de tegenstander bepaalde hierin mee. In de zeventiende minuut was er geel voor een speler van Avanti en Exstador kreeg de gelegenheid om te mogen profiteren van de man meer situatie en dit gelukte uiteindelijk ook na een kleine twee minuten aandringen, Hoessein Awed was de afmaker, via de binnenkant van de paal, 2-0. De volgende periode weer hetzelfde spelbeeld. Uiteindelijk was het dan ook Avanti die op de valreep tweemaal vrij snel achterelkaar het net wint te vinden. In de drie en vijfentwintigste minuut trokken zij de stand toch nog net voor de wissel weer gelijk, 2-2. en dit was dan ook wel uiteindelijk vanwege het getoonde spel gerechtigheid.

In de tweede speelhelft was het toch weer vrij snel raak voor de thuisclub, al in de tweede minuut speelde Freek Töpfer de bal door de benen van een tegenstander en schoot daarop onhoudbaar voor de doelman, de 3-2 binnen. De daarop volgende veertien minuten werd er even niet gescoord, ondank natuurlijk wel wat mogelijkheden aan beide zijden. In de zestiende minuut was het wederom raak voor Exstador. Op aangeven van Hoessein Awed stond goaltjesdief Freek Töpfer opnieuw klaar om de 4-2 binnen te schieten, inmiddels zijn derde. Een drietal minuten erna was er wederom geel aan de kant van gasten, echter deze keer gelukte het niet om dit uit te buiten, ondanks een schot van Klaas Kuiken op de paal. In de laatste vijf minuten leek de wedstrijd te zijn gespeeld, echter niet alles dan dit, want in de blessuretijd was het nogmaals Töpfer die van zich liet doen horen spreken, deze keer echter aan de verkeerde kant want middels een onderschepping op een aanval van Avanti  werd de bal duidelijk helemaal verkeerd geraakt en Ronald van Riet had het nakijken, 4-3. Ondanks de toch wel erg veel bijgetrokken blessuretijd wist men verdere schade te voorkomen, dit ook mede door het bijtijden voortreffelijk keeperswerk van doelman Ronald van Riet. In de zevenentwintigste minuut floot scheidsrechter Börnemann dan toch uiteindelijk af en kon Exstador/Pizzeria Pompeï de punten gaan bijschrijven.

Spelers deze keer waren :  Ronald van Riet  (doel), Ronald Jilderts, Marcelino Samangoen, Daniel Rahakbouw, Hoessein Awed,  Klaas Kuiken en Freek Töpfer.

Exstador / Pizzeria Pompeï 1 – Futsal Heerenveen 2 (11-0) 

Harlingen, vrijdag 23 oktober, Exstador/Pizzeria Pompeï 1 door in de volgende ronde van de noordelijke beker. Deze keer dus geen landelijke beker voor de teams uit de eerste divisies zoals de voorgaande seizoenen. De KNVB heeft er dit seizoen voor gekozen om alleen de topdivisie en de twee eredivisies hieraan te laten deelnemen. Deze opzet heeft natuurlijk ook het voordeel dat men in deze noordelijke competitie als eerste divisie club wat meer mogelijkheden krijgt om hierin wel de eindrondes te behalen, op een  ietsjes  wat lager niveau.

De start was deze avond voor Exstador/Pizzeria Pompeï 1 vrij sterk, want al na 24 seconden was het raak. Een schot van Freek Töpfer werd door de doelman van Heerenveen niet al te goed beoordeeld en de toon op de wedstrijd was gezet. Na deze snelle opening viel de wedstrijd voor de Harlingers toch wel even in slob, naarmate de wedstrijd vorderde werd het er niet beter op en wist de tegenstander zich steeds beter staande te houden. Ook hun veldspel was op dat moment beter dan dat van de thuisclub. In de zeventiende minuut was er geel voor een speler van de Feansters en de jongens van trainer Snel kregen de kans om deze man meer situatie te mogen gaan uitbuiten. Na ongeveer anderhalve minuut aanpielen was het uiteindelijk toch raak. Marcelino Samangoen, 2-0. In de drieëntwintigste minuut zorgde een afstandschot van Ronald Jilderts, met hulp van Daniel Rahakbouw die klaar stond bij de tweede paal, er voor om de 3-0 te laten noteren. Wie van de twee hem uiteindelijk afmaakte was moeilijk te constateren, maar hij zat er in ieder geval in.

Na de wissel zou het aan de kant van de thuisclub geleidelijker toch wat beter gaan en nadat er een grote kans was voor de jongens ui Heerenveen, dit door de benen van doelman van Riet, echter de bal tegen zijn hak ging dan ook maar ternauwernood naast. De overname was voor Exstador wel weer succesvol Ronald Jilderts maakte het wel goed af oog en oog met de doelman van de tegenstander, 4-0. Nadat Daniel de paal had geraakt was de rebound voor Marcelino, 5-0. Twee minuten later, een verre uitgooi van doelman van Riet en Freek wist het goed af te maken, 6-0. De thuisclub ging wat gemakkelijker spelen en het was Freek Töpfer die even aan zijn doelpunten totaal mocht gaan werken. Driemaal op rij wist hij het net te vinden en zodoende stond men in de drieëntwintigste minuut een comfortabele, 9-0 voorsprong. Een minuut later wist men nog verder uit te lopen, op aangeven van Töpfer was het nu de beurt aan Marcelino Samangoen om de 10-0 binnen te schieten. Het slot akkoord was ook voor Exstador, op aangeven van Stefan Adema wist Daniel Rahakbouw de uiteindelijke definitieve eindstand binnen te schieten, 11-0 en men had de volgende noordelijke bekerronde bereikt.

Spelers deze keer waren :  Ronald van Riet  (doel), Ronald Jilderts, Marcelino Samangoen, Daniel Rahakbouw, Romero Escalona, Stefan Adema  en Freek Töpfer.

Friesland 1 – Exstador / Pizzeria Pompeï 1  (9-7) 

Leeuwarden, woensdag 14 oktober, Exstador/Pizzeria Pompeï 1 in slotfase onderuit tegen Friesland 1. In een voor het publiek prachtige wedstrijd werd de partij pas in de laatste minuut beslist.

Exstador/Pizzeria Pompeï 1 deze keer zonder Stefan Adema, maar nu weer met Hoessein Awed in het team begon het eerste kwartier bijzonder goed aan de wedstrijd. In de zesde minuut waren het dan ook de Harlingers die de voorsprong wisten te nemen, 0-1 Romero Escalona. Lang duurde dit echter niet want een drietal minuten later was het al weer 1-1. In het volgende tijdsbestek van vier minuten ging het even vrij snel wat scoren betreft. 1-2 Freek Töpfer, 2-2 , 3-2, Friesland. Vanaf dat moment werd het team van Exstador wat slordiger en Friesland wist te profiteren. Geel voor Romero betekende dat de thuisclub verder mocht gaan uitlopen. 4-2 wat tevens de ruststand zou betekenen.

Na de wissel was het wederom de beurt aan de gastheren, 5-2 dit al weer in de tweede minuut. Vijf minuten later was het weer de beurt aan Escalona om weer enigszins in te lopen, 5-3 maar twee minuten er na  was het verschil weer drie, 6-3. Na de tiende minuut wist het team van J. Snel zich weer te hervinden en mocht men de aansluiting in wederom een vrij kort tijdsbestek weer weten te hervinden.  Freek, 6-4. Friesland weer even, 7-4 en daarna was het duidelijk weer de beurt aan de Harlinger zaalvoetballers, 7-5 Hoessein Awed, 7-6 Freek Töpfer en 7-7 Marcelino Samangoen, er was dus weer van alles mogelijk met nog een zestal minuten op de klok, In de vierentwintigste minuut kreeg Exstador/Pizzeria Pompeï een vrije trap te nemen vlak voor het doel van Friesland. Te zacht afgelegd, een misverstand en Friesland kon vrij snel overnemen en wist wederom te profiteren, 8-7. In de allerlaatste minuut was er nog een wanhoopspoging van Exstador, maar een overtreding, twee tegen één in het voordeel van de thuisclub en Freek en Romero werden beiden bestraft met geel. Wat er daarna gebeurde was buiten alle proporties. Een toeschouwer meende zich vanaf de tribune te moeten gaan bemoeien met het spel op het speelveld en koos ervoor om de met geel bestrafte spelers van Exstador even te komen nazien en probeerde dit dan ook met enige, bijna rake klappen. De scheidsrechter stond erbij en keek ernaar,  maar verder niks. Onvoorstelbaar, maar misschien zat er wel een goede rapporteur op de tribune die dit voorval toch wel door een wat helderdere bril wist te aanschouwen en  zodoende dan zijn bazen duidelijk mag maken dat fluiten op dit niveau toch wel wat meer kwaliteit vergt. Een smet op deze  toch wel vrij sportieve partij.

Spelers deze keer waren :  Ronald van Riet  (doel), Ronald Jilderts  Marcelino Samangoen ,  Hoessein Awed, Romero Escalona en Freek Töpfer.

Leekster Eagles 2 – Exstador / Pizzeria Pompeï 1  (3-0) 

Leek, Vrijdag 9 oktober, Ondanks een tactisch sterke partij komt  Exstador/Pizzeria Pompeï 1  technisch tekort tegen de reserves van Leekster Eagles. Op zich toch wel een goeie prestatie in het zaalvoetbalwalhalla van Nederland. Leekster Eagles 1 staat op dit moment ongeslagen aan kop in de landelijke topdivisie en door de overwinning van het tweede op de Harlinger zaalvoetballers staan die nu ook ongeslagen bovenaan, dit in de eerste divisie F. Een waar zaalvoetbalbolwerk dus daar  in Leek.

Doordat ook het tweede team van Exstador/Pizzeria Pompeï  op deze avond ook een thuiswedstrijd in de Waddenhal had af te werken, 3-6 verlies tegen O.N.S. Sneek 1 ,  zat men dus deze avond niet al te sterk in  de spelersaanwas, wat dus betekende dat beide Exstador teams een minimale bezetting hadden op de spelersbank. Een probleem dus,  wat in beide gevallen waarschijnlijk vaker punten gaat kosten. ” Wil men als vereniging in de toekomst op dit, toch wel vrij hoge niveau blijven willen acteren, dan zullen er toch wel  wat selectie waardige spelers moeten bijkomen ”  Misschien een oproep !!!!!!!!   Dat het een zware avond zou worden , was wel zeker maar de jongens van coach Jeffrey Snel hebben daar in Leek beslist niet een onaardige indruk achter gelaten. In de eerste speelhelft werd er dan ook slechts eenmaal gescoord, dit in de vijftiende minuut. De doelman van de gastheren had daar met name ook een grote inbreng in. Bijna onpasseerbaar was hij dan ook, dit ten nadele van de Harlingers, die hun kansen daar dan ook stuk zagen lopen.

In de tweede speelhelft een eigenlijk zelfde spelbeeld. Nadat Stefan Adema de lat had geraakt was het wederom de thuisclub die in de elfde minuut de voorsprong verder wist uit te bouwen, middels een hard afstandschot op dat moment even niet al te goed werd beoordeel door doelman Ronald van Riet, 2-0,  die overigens ook een sterke partij stond te keepen. Een nogmaals schitterend doelpunt van de mannen uit Leek, in het dak van het doel, besliste de wedstrijd dan ook, dit  in de zestiende minuut. 3-0. Exstador/Pizzeria Pompeï probeerde het nog wel, maar moest ondanks  het goede spel, genoegen nemen met deze einduitslag. Desondanks, was de leiding toch nog wel enigszins hoopvol gestemd met het oog op de toekomst, middels het vertoonde spel.

Spelers deze keer waren :  Ronald van Riet  (doel), Ronald Jilderts  Marcelino Samangoen , Stefan Adema , Hoessein Awed, Romero Escalona en Freek Töpfer.

Exstador / Pizzeria Pompeï 1  – W.M.C. 1  (5-4) 

Harlingen  , Vrijdag 11 oktober, Exstador/Pizzeria Pompeï 1 pakt de eerste winst van het seizoen. Door deze winstpartij stijgt men naar de negende plaats op de ranglijst en vind men de aansluiting met de middenmoot. W.M.C. is nu door deze uitslag alleen  hekkensluiter geworden  met nul punten.

Het eerste wapenfeit, was voor W.M.C deze avond want al na één minuut spelen kam men via een afstandschot op 0-1, een slechte start dus voor de thuisploeg. De hierop volgend, soms toch wel grotere kansen waren voor de thuisclub, maar vooralsnog geen score. In de achtste minuut was het toch raak. Freek Töpfer, op dat moment de meest gevaarlijk aanvaller en het stond weer gelijk, 1-1. Een tweetal minuten na de gelijkmaker was het nu de beurt aan Marcelino Samangoen, op aangeven van Romero Escalona, om Exstador/Pizzeria Pompeï op voorsprong te zetten, 2-1. Een paar minuten erna weet men een aanval van W.M.C. te onderscheppen en wederom was het de beurt aan Freek Töpfer om te mogen  scoren, 3-1. Het was voor  de Harlingers op dat moment even een goeie fase  in de wedstrijd. In de achttiende minuut was het toch ook weer even de beurt aan de mannen uit Winschoten. Een goed genomen,  ingestudeerde vrije trap en er was weer aansluiting, 3-2. Met nog een kleine vier minuten op de klok, was er geel voor Romero, dus twee minuten met een speler minder. Ondanks dat de tegenstander in die fase het constante balbezit had, door de bal oneindig veel rond te spelen, wachtende op een mogelijkheid, lukte het niet om te scoren. Nadat men weer kompleet was kreeg de thuisclub weer een mogelijkheid middels een vrije trap. Stefan Adema nam plaats achter de bal en schoot hem snoeihard binnen, 4-2. Hierna kon er gewisseld worden.

In de tweede speelhelft was het eerst weer de beurt aan W.M.C. om te gaan scoren, dit  met wat fortuin, Een goed geplaatst schot werd door doelman van Riet goed gepareerd maar de terugspringende bal kwam precies voor de voeten van een speler van de tegenstander en die tikte het cadeautje simpel binnen. Nadat eerst nog Stefan Adema de lat had geraakt was de volgende beurt weer aan de thuisclub. Romero Escalona ging op snelheid goed door en ondanks het vlagsignaal van de grensrechter van de Groningers, die hiermee oordeelde dat de bal volgens zijn inziens over de zijlijn ging, echter de scheidsrechter die gelukkig voor de Harlingers op dezelfde lijn mee liep, oordeelde net even anders, waardoor Romero door mocht gaan en die op zijn beurt de voor het doel staande Ronald Jilderts wist te bereiken en de 5-3 kon  worden genoteerd. Hierna duurde het tot aan de zeventiende minuut dat er weer een doelpunt viel te bewonderen. Slecht verdedigen werk aan de zijde van de thuisclub en W.M.C. wist weer voor de aansluiting te zorgen. Drie man werden als houten Klazen het bos ingestuurd en de mensen achter het scorebord mochten weer in actie komen, 5-4. W.M.C begon alles of niets te spelen en de jongens van coach Jeffrey Snel leken er doorheen te zitten. In de twintigste minuut kon men echter weer wat meer ademhalen, want  nu was het de beurt aan een speler van de gasten om met een tijdstraf naar de kant te vertrekken. Ook Exstador/Pizzeria Pompeï wist, of kon deze voordeelsituatie niet meer uitbuiten. Toch wist men in de laatste drie  minuten nog wel twee grote kansen  te creëren maar zowel Hoessein Awed als Freek Töpfer wisten deze niet te verzilveren en kon de zeer goed fluitende scheidsrechter D. Latumalea na nog enige bijtelling voor de laatste maal op zijn fluit blazen en mocht Exstador de welverdiende punten gaan bijschrijven.

Spelers deze keer waren :  Ronald van Riet  (doel), Ronald Jilderts  Marcelino Samangoen , Stefan Adema , Hoessein Awed, Romero Escalona en Freek Töpfer.

Urk 2 – Exstador / Pizzeria Pompeï 1  (4-1) 

Urk, vrijdag 11 september. Ook de tweede wedstrijd voor de competitie leveren wederom geen punten op voor de Harlinger zaalvoetballers. Het team van promovendus Urk 2 weet als nieuwkomer in deze klasse wederom , dit voor de tweede maal op rij , de volle winst te pakken.

Er had deze wedstrijd duidelijk meer in gezeten voor Exstador/Pizzeria Pompeï maar het goeie spel en het overduidelijke  meerdere balbezit waren niet voldoende om enkele punt(en) te pakken. Urk was gewoon wat trefzekerder en zeker gelukkiger in de afwerking.

Dat het niet gemakkelijk zou gaan worden was wel duidelijk, maar er had toch duidelijk meer ingezeten deze avond, echter had ontbrak Exstador/Pizzeria Pompeï 1 deze keer aan het nodige fortuin. Het was wel de tegenstander die de voorsprong wist te nemen, maar ook niet meer dan dat. Het (enige) Exstador doelpunt in de eerste speelhelft werd  gemaakt door Marcelino Saamangun, op aangeven van Romero Escalona ” schot tweede paal ” Verder zou  het ook helaas niet komen ondanks het vele aandringen. Ruststand 2-1.

In de tweede speelhelft eigenlijk hetzelfde spelbeeld Exstador/Pizzeria Pompeï de meest aanvallende ploeg,  zonder succes en Urk kon nogmaals profiteren, dit door een slippertje van doelman van Riet, 3-1. In het laatste gedeelte van de wedstrijd was het geel van Escalona, na een overtreding de nekslag voor de Harlinger zaalvoetballers en mochten de gastheren nogmaals profiteren, 4-1. Conclusie, een beetje een  rare nasmaakt, maar toch wel hoop op de toekomst gezien het vertoonde spel. Volgende week is er  weer een thuiswedstrijd, dan kom het team van W.M.C. 1 op bezoek in de eigen Waddenhal.

Spelers deze keer waren :  Ronald van Riet  (doel), Ronald Jilderts  Marcelino Samangoen , Stefan Adema , Klaas Kuiken, Romero Escalona en Freek Töpfer.

Exstador / Pizzeria Pompeï 1  – L.T.C. 1  (1-4) 

Harlingen  , Vrijdag 11 september. Exstador/Pizzeria Pompeï 1 is er niet in geslaagd om de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie winnend af te sluiten/ L.T.C. 1 uit Assen was duidelijk beter in de afronding

Het zal nog wel even puzzelen worden voor trainer J. Snel met een duidelijk ingekrompen selectie ten opzichte van het vorig seizoen. M. v.d .Ploeg (gestopt). Ralf van Hurck voorlopig gestopt. en Siebe Lutgendorff en Mitchel Laros ( vanwege studie )is dit toch een behoorlijke  aderlading voor de Harlinger zaalvoetballers. Daar tegenover is er  slecht maar één nieuwe aanwinst te bewonderen, dit in de persoon van Marcelino Saamangun.

Al vrij snel in de wedstrijd  keek Exstador/Pizzeria Pompeï 1 tegen een achterstand aan, een misverstand of het nou wel of niet een corner zou zijn werd door de mannen uit Assen goed uitgebuid, door de bal, tot verbazing aan de zijde van de thuisclub in het op dat moment verlaten doel plaatsen. 0-1, dit na amper een minuut spelen.  Na achteraf zou blijken, het enige doelpunt in de eerste speelhelft.  Kansen weren er wel voldoend,e vooral aan de zijde van de thuisclub maar de toch wel vele slordigheidjes en het onvoldoende overzicht waren er de oorzaak van dat Exstador/Pizzeria Pompeï 1 niet de aansluiting wist te vinden. ook L.T.C. was bij tijd en wijlen gevaarlijk dit mede door het veelal spelen van de lange bal door hun doelman. die tevens ook een sterke partij stond te keepen. Ook paal en lat was meerdere malen hun tegenstander.

In de tweede speelheft was het dan toch weer de beurt aan de gasten om de voorsprong verder te mogen gaan uitbreiden. in de achtste minuut wisten zij dan uiteindelijk wel weer te scoren, 0-2. Nadat Exstador/Pizzeria Pompeï in de vijftiende minuut ook de paal op zijn weg tegenkwam was de overname wederom voor L.T.C. en de 0-3 kon worden genoteerd. De jongen van coach Snel wilden wel maar in de afwerking lukte het maar steeds niet. Eindelijk in de achttiende minuut was het Freek Töpfer die voor de toch wel verdiende 1-3 wist te zorgen en Exstador/Pizzeria Pompeï ging verder op jacht naar meer. Met nog een drietal minuten op de klok mocht doelman van Riet na een wat al te opzichtige omarming met een tegenstander voor een tijdstraf naar de kant. De toegekende strafschop werd hard en zuiver ingeschoten en L.T.C. wist verder uit te lopen naar 1-4. De strijd was gestreden en de thuisclub moest lijdzaam toezien hoe de mannen uit het Drentse Assen de buit mee naar huis mochten gaan nemen. Dit alles onder toeziends oog van scheidsrechter Kraak uit Oudega  die overigens  terug kon  zien op goede fluitpartij.

Spelers deze keer waren :  Ronald van Riet  (doel), Ronald Jilderts  Marcelino Samangoen , Stefan Adema , Klaas Kuiken, Romero Escalona en Freek Töpfer.

Archief onderlinge competitie
Buienradar Harlingen

Eindstand sinds 1971
proef