Nesta Shipping zaalvoetbalcompetitie seizoen 2012-13 / week 42

Wedstrijden C poule

Popalo – Cafe ’t Skutsje    7-3

Beide teams waren nog ongeslagen maar Popalo na 2 wedstrijden, ’t Skutsje had er nog maar een gespeeld. En Popalo is het team dat het langst in de zvb competitie zit, bijna vanaf het begin. En ze gaan voor hun tweede kampioenschap en hun lange bestaan. ’t Skutsje had de bank smoorvol wissels dus konden ze een hoog tempo spelen. Maar toen Effan van Sertina en mooie pass gaf aan Jurjen Breimer na 2 minuten, kon die 1-0 maken. Maar ja dan blieve die ossen van PPL even dromen over die goal en dan kan Jort de Graaf de bal binnentikken 1-1. Coach Keimpema was rustig die bereid zich nu al voor op de wedstrijd tegen zijn dorpsgenoten uit Sexbierum Ronald Zwart volgende keer. Uit een scrimmage tikt Arjen Riem 2-1 binnen, Kees Knier pofte 3-1 in de touwen en voor de wissel maakte Lowie Quisenaerts er 4-1 van. Vreugde op de bank maar daar zat opper sponsor Hilbrand Pollema niet, die zat thuus was an e skieterij. De fout van ’t Skusje was dat ze meer ouwehoerden dan dat ze voetbalden. Popalo ging door Effan van Sertina 5-1 en Meinke Riem 6-1. Het werd uiteindelijk 7-3 goals van PPL door Kees Knier en die van ’t Skutsje kwamen van Jort de Graaf en Richard Ysbrandi.

SVO Attema – Roel’s Multi Service   3-2

RMS had hun eerste wedstrijd ook gewonnen en wilden dus ook graag ongeslagen blijven. Ze troffen echter een team van Attema die zich niet zonder slag of stoot over zouden geven. RMS kon een voorsprong nemen omdat Anne Alberda en dot van een kans kreeg. Helaas voor hen hing ut haar um voor de ogen en hij mistte. En RMS namen keeper Hessel Zuiderhof onder vuur, maar die hield alsnog alles met sien grote billug teugen. Net voor de wissel werd Zuiderhof wel verslagen door een inzet van Hidde Huisman 0-1. Meteen in de 2e helft frommelde Jan v d Veer de gelijkmaker over de lijn 1-1. Vervolgens wilde Attema de bal uitverdedigen maar men knalde de bal tegen Hidde Huisman aan en zo vloog het leer in het doel 1-2. Attema kwam terug F Donderwinkel joeg de bal boven in de hoek 2-2. En Attema pakte de volle winst want ook een volgende voorzet werd er door Donderwinkel hard ingelazerd 3-2. Dus won Attema en zijn ze wonder boven wonder al 2 wedstrijden ongeslagen.

Wedstrijden B poule

De Bock Computers – Oosterhof/Holman    3-1

Beide teams beschikten over een ruim aantal wisselspelers en dat is wel eens anders geweest. Het begon allemaal wat voorzichtig net of liepen de mannen op eieren. Het enige gevaar was een poging van good old Sicco v d Bij maar in die bal zat gien gang. Even later in een pegel vanaf de middenlijn van Tjerk Helfrich wel, ut net skeurde hast 1-0. En weer even later mislukte een lobje van Helfrich volledig. Ze begonnen bij OH te knoeien niet een bal kwam goed aan. Toch werd het gelijk toen Geert Jan de Groot er een vrije trap in joeg 1-1.  En na die treffer ging het meteen wat beter lopen bij de mannen van OH. De Bock wilde wel maar ze waren wat te overdreven dus lukte het niet. En keeper Dirk Alkema van OH stak ook in topvorm. Menno Bottema van de Bock had ook nog de pech dat zijn bal op de paal ketste. Geert Jan de Groot had meer succes met een vette punter 1-2. En toen Jaap Wagenaar vervolgens voor een leeg doel kwam kon hij niet missen 1-3 winst voor OH.

Eigentijds ZWF – Hendriks v d Heide    1-2

Een wedstrijden waar van alles inzat ut leek soms circus Boltini wel, en bij HvdH hadden Bert Erents uut sien rolstoel skeurt en hij stond weer op doel. Beide ploegen vielen aan om ut leven maar het scoren ging niet echt soepel. In de 1e helft wist alleen Frank Pietersma, door een haag van benen heen te scoren HvdH leidde 0-1. Toch bleef het een leuke wedstrijd om te zien met veel variété. Zo was iedereen de bal uit het oog verloren maar zag keeper Bert Erents hem wel. En as een zweefvliegtuug zeilde hij naar de hoek en pakte de bal. Ja en toen dacht seun Jorik Erents as mien Pa um se uutslooft mut ik oek wat doen en hij scoorde 0-2. Eigentijds bleven vechten voor een beter resultaat en ze kwamen ook nog wat terug door een vrije trap van Jeffrey Siccama werd het 1-2 maar daar bleef het bij.

Scan wandbekleding/Rijschool Damsma – Team Gulf    1-3

Scan startte goed vanaf de zijlijn en via de binnenkant van de verste paal schoot Rick de Graaf de bal binnen 1-0. Het spel was wel wat in evenwicht de kansjes daar werd echter niet al te best mee omgegaan. Toch wist Steven Brouwer verrassend de bal in de korte hoek te krullen en 1-1 te maken. In de 2e helft bleef het zoeken om een treffer aan beide kanten en dat deden de mannen van Gulf toch iets beter. En zeker Wardzen Zondervan kreeg het heilige vuur hij zette iedereen op het verkeerde been en maakte 1-2. Beide teams kwamen nog een keer alleen voor de vijandelijke keeper maar vergriemden die kansen. Wardzen Zondervan had nog een mooie aktie, met een serie skijnbewegingen liet ie de keeper duuke en tikte vervolgens de bal onder um deur 1-3. En bij die stand kwam ook het einde van deze sportieve wedstrijd en dat mag ook wel eens gezegd worden.

Nesta Shipping zaalvoetbalcompetitie seizoen 2012-13 / week 41

Wedstrijden A poule

Kantine Waddenhal – NR1 Hypotheek   3-1

Op papier moest de kantine eigenlijk de veel betere ploeg zijn maar dat was niet echt te zien. De jongens van NR1 vochten als leeuwen en gaven goed partij. Toch kwam NR1 goed weg toen Freek Topfer en bal snoeihard op de lat joeg. Het werd 1-0 toen Stefan Adema nog net met sien uutskuufbare poten er een voorzet in kon duwen. Meteen daarna kwam aan de andere kant Lee vrij voor doel maar hij raakte de paal. Er werd veel heen en weer getikt en er waren niet al te veel kansen. Totdat een uithaal van Freek Topfer nu wel lukte 2-0. Ook in de 2e helft vielen er maar 2 doelpunten, dit keer aan beide kanten een. Eerst wrotte Sjouke “Bootie” zich door de defensie en zette de Kantine op een veilige 3-0. Toch zorgde NR1 nog voor een beetje spanning toen Lee 3-1 maakte, verder kwamen ze niet. De Kantine is dus nog steeds ongeslagen.

Topline Yacht Design – Friesland Direkt    5-4

De mannen van beide ploegen vlogen er vanaf het begin in als een stel jonge honden. En men was redelijk aan elkaar gewaagd en beide ploegen kregen kansjes. En dan is het wel gemakkelijk as je sun ventsje as Michel v d Ploeg in je ploeg hewwe. Ut liekt soms net of het ie liem an e poten, hij leek de bal af te geven maar schoot toch en het was 0-1. Bijna was het 2-0 maar de pegel van Albert Nieuwenburg vloog op de paal. Aan de andere kant dook keeper Visser er een bal voortreffelijk uit. Vier minuten voor de wissel punterde A Schaap de bal wel achter doelman Visser 1-1. Een fout bij FD achterin werd afgestraft door Jordy Torenbeek 2-1. Het ging nu over en weer en het tempo bleef hoog ut leek of hadden ze een pon awezeerkruud opvreten. Eric Hoekstra maakte met een kromme bal 2-2. Na de wissel nam TYD via Dylan Drent weer de leiding 3-2, en de hard werkende Drewes Janssen tikte 3-3 binnen. Maar weer hadden ze achterin bij FD de hasses ur niet bij en strafte Dylan Drent dat af 4-3. Met een snoeihard schot zorgde Patrick Amels voor een gaatje 5-3. Het mooiste doelpunt kwam nog en dat was een puntgaaf stiftje van Michel v d Ploeg 5-4. Maar de 3 puntjes werden door TYD toch wel verrassend mee naar huis genomen.

De Kombuis – Visser ATR    5-4

Het was Visser dat als een speer uit de startblokken vertrok. Twee keer achter elkaar wist de watervlugge Mark de Rooy het Kombuis net te doen bollen, en dat was dus 0-2. En het werd nog erger want Dennis Stoter omspeelde ut hele zootsje en tilde de stand naar 0-3. Aan de andere kant testte Stefan Klees keeper Johannes Visser maar die is nog steeds erg rekbaar, ut liekt wel een stuk elestiek hij pakte veel ballen. Hij was dan ook een grote sta in de weg voor de Kombuis. Maar eindelijk, nog in de 1e helft wist Marcel ten Hoeve hem dan toch te verrassen 1-3. In de 2e helft kwam de Kombuis dichterbij eerst door een doelpunt van Stefan Klees 2-3. Vervolgens leek een schot van Niels Idsardi naast te gaan omdat de bal niet in de touwen lag, maar keeper Johannes Visser was eerlijk en zei dat de bal door het net uit het doel vloog en dat de bal wel degelijk zat 3-4 dus. Ik hoorde om mie heen moppelen waar vien je zukke mesen nog die se eerlijk binne. De kombuis bleef nu echter strijden voor elke meter en Visser zakte wat weg. En het was Marcel ten Hoeve die met nog 2 treffers de Kombuis toch nog de volle  winst bezorgde 5-4.

Yildiz – Autoverhuur v d Pol    4-3

Yildiz begon direkt op de aanval te spelen want ze gingen voor de 3 punten. Dat hield wel in dat de tegenpartij met uitvallen 2 mooie kansen kreeg maar de Yildiz keeper pakte beiden. Yildiz was veel in balbezit creëerden echter niet veel kansen. Dat gold ook voor de tegenstanders die schoten alleen een bal op de paal. Het was dan ook bij de wissel nog steeds 0-0. In de 2e helft kregen de v d Pollen de mooiste kansen maar keeper Visser hield zijn doel voorlopig nog schoon. De v d Polsjes bleven kansen missen en dan kan je er op wachten, E Yildiz tikte 0-1 binnen, en v d Pol stond achter. En tegen de verhouding in joeg Marchelinho vanaf het midden 2-0 achter keeper Fabriek. Het werd zelfs 3-0 door Reiner v d Stap, pas toen wist eindelijk David v d Pol een foutje aan Yildiz kant af te straffen 3-1. Ilhan Yildiz vergrote de voorsprong weer tot 4-1. Het werd nog spannend door Ruben en David v d Pol 4-3 maar daar bleef het bij.

Wedstrijd B poule

Eigentijds ZWF – de Roode Ploeg    2-4

In het begin waren de ploegen aan elkaar gewaagt en waren er voor beiden kansjes. Eigentijds kwamen zelfs een keer met 2 man alleen op de keeper af maar ze braken hun poten over de bal, toch wisten ze nog de paal te raken. Robertsje v d Zee tikte de bal er aan de andere kant wel keurig in 0-1. Meteen daarna tike Salah 0-2 in de touwen, en toen Robert v d Zee as een duuvelsje uut een dooske voor het doel opdook was het 0-3. Eigentijds deed wat terug een vrije trap van Jeffrey Siccama vloog er in 1-3, en as een jong herdershonsje vloog Daan Schaaf alles voorbij en maakte hij 2-3. Het beslissende doelpunt werd gemaakt door Jeffrey de Groot en die speelt bij de Roode Ploeg dus wonnen zij met 2-4.

Wedstrijd C poule

SMS Chill Time – Cafe ’t Skutsje    2-4

’t Skutsje ging volledig op de aanval spelen se vlogen hun as ut ware uut de naad. En ze konden ook rustig hun best doen allemaal want beide ploegen hadden een man of 4 als wissels op de bank. De eerste kans was voor SMS maar David was niet scherp genoeg, Tony Outhuyse probeerde het met een solo maar helaas halverwege moest ut mansje an ut zuurstof. Gelukkig had David de juiste richting inmiddels gevonden en maakte hij 1-0. Direkt daarna een prachtige pass van Jelmer Wolda op Mathijsz Boonstra en het was 1-1. De jongens van ’t Skutsje bleven vliegen as hokkelingen, maar Tony O was vol laden met zuurstof en maakte 2-1, na een mooie aanval met Robin Regtop. De jongens van ’t Skutsje waren even fitter en zetten SMS onder druk, en met succes. Met een prachtig doelpunt zorgde Jelle Jan Burgraaf voor 2-3 en ook 2-4 kwam van zijn voet. En dat was tevens de eindstand.

Nesta Shipping zaalvoetbalcompetitie seizoen 2012-13 / week 40

De Bock Computers – Nesta Shipping    3-1

Nesta begon rustig en bekeken en wilden zeker niet te hard lopen. Toch kreeg Johan Janssen een mooie kans en hij had de hasses ur goed bij en tikte Nesta naar 0-1. En dan dinke die ouwe jongens van Nesta natuurlijk we gaan in e aanval, en dat deden ze oek maar wel allemaal tegeliek. Ja en dan breekt ineens Tjerk Helfrich uit en kan men niet die jonge hinde belope en maakt hij 1-1. Het leek er nu op dat de Bock nu wat intelligenter speelde als de ouwtjes van Nesta.  Arna Rotteveel omspeelde ut hele zooitje en de Bock leidde 2-1. Direkt in de 2e helft kreeg Johan Janssen een kans die kon ie ur met sien jonge heer wel inlegge, hij schoot echter naast. En Nesta kreeg nog meer kansen de een nog mooier dan de ander maar ja ze kregen um, net zoals wel vaker niet in. Dat deed wel weer Tjerk Helfrich hij was weer attent en besliste de wedstrijd 3-1.

Bakkerij Overzet – R Zwart Auto’s    5-5

Een leuke wedstrijd waarin de mannen regelmatig het net deden bollen. Het eerste doelpunt was van Rocco Zwart, die kon zo langs de nog slapende defensie van Overzet lopen en scoren 0-1. Maar de mannen van Overzet hadden er zin aan en hun stofzuuger Jan Stienstra wist dan ook snel 1-1 te maken. En zo ging het wat door Zwart nam de leiding en Overzet wist dan weer langszij te komen. Wietze Vlietstra kwam vanaf links a la Coen Moulijn en het was 1-2. Keeper v d Galien van Overzet werd even boos op zijn spelers en riep, “jim staan ur oek met de hannen in e buuse naar te kieken, let us op”. En daar had de man wel een beetje gelijk aan. Maar daar was ut stofzuugerke Stienstra weer en het was weer gelijk 2-2. Meteen er overheen tikte Vlietsra alweer 2-3 binnen. Vervolgens raakte Thoontje Elsinga op stoom en hoppa het was weer gelijk 3-3. Nog voor de wissel werd het 3-4 door Jacob Willekes en Klaasje Kuiken[Fred zn] maakte 4-4. In de 2e helft werden er wat minder goals gescoorde Jacob Willekes zorgde weer voor een voorsprong 4-5 en Pietertje Miedema bracht de eindstand op 5-5. Zwart kreeg nog mooie kansjes, zeker Vlietstra, maar ze gingen er niet in.

POPALO – SVO Attema    6-2

De eerste twee kansen waren voor Attema en de man die ze kreeg was Fabian Donderwinkel en beide keren was hij een tikje te zelfzuchtig. Popalo zocht duidelijk om het juiste ritme en dat duurt met die mannen vaak even. Bij de vierde kans van Fabian Donderwinkel was het dan eindelijk raak, wel met de hulp van keeper Rutten, hij maakte 0-1. Daarna vloog een vette punter van Dicky Tilstra net naast en werden de voddeboeren van Popalo wakker. Het werd 1-1 door een puntertje van Efan v Sertina waarbij keeper Hessel Zuiderhof mis tastte 1-1. Popalo was los en met een snoeihard schot zette Jurjen Breimer Popalo op 2-1 en vlak voor de wissel lag Meinke Riem 3-1 in het netje. In de 2e helft leek Attema terug te komen door een doelpunt van Nigel Breidenbach werd het 3-2 maar Popalo liet ze niet verder komen. Efan v Sertina maakte 4-2, Kees Knier tikte 5-2 binnen en Jurjen Breimer 6-2. En bij een wanhopige reddingspoging van Jurjen Breimer skoot ie sien twee sponsoren, Sjimmie en Hilbrand Pollema, van e bank. Hilbrand raakte geblesseerd an sien kaken die kan even niet lulle, en dat is niet erg Sjimmie mankeerde helemaal niks.

SMS Chill Time – Roel’s Multi Service    2-3

SMS startte zonder wissel en dat kan je wel eens opbreken in de 2e helft. Maar hun aanvoerder Tony Outhuyse begon drekt te lullen as Brugman “komt wel goed jongens, was zijn leuze. RMS kreeg kansjes maar keeper Johan Ligthart keerde alles met sien grote poten, maatsje 48. Hij het wel een grote vreet die Tony O. maar hij was het wel die een vrije trap hast deur ut net joeg 1-0. En RMS kreeg het leer er maar niet in, wel raakten ze twee keer de paal. En dan is ineens Robbie Regtop iedereen te snel af en staat het 2-0 voor SMS. RMS kwam terug Luuk Jellema haalde verwoestend uit met sien gouden puntsje en de bal vloog in de bovenhoek, wist ie zelf niks van volgens mij maar het was wel 2-1. In de 2e helft meteen een foutje van keeper Ligthart en keutelde de inzet van Bouwe v d Veen over de doellijn 2-2. SMS moest zich beperken tot verdedigen en het was dan ook geen wonder dat Bouwe v d Veen 2-3 maakte na een, een tweetje met Hidde Huizinga. Dat was meteen de eindstand.

Nesta Shipping zaalvoetbalcompetitie seizoen 2012-13 / week 39

De Bock Computers – Eigentijds ZWF     4-2

Pieter Poelstra had een paar keer de kans om zijn team, Eigentijds, op een voorsprong te zetten maar dat lukte niet. Toch beschikte Eigentijds coach Bram Schaaf over een ruime selectie, negen spelers had hij om zich heen. Maar echt scherp waren de mannen niet deze avond. Dat was Tjerk Helfrich wel aan de andere kant, hij opende dan ook de score 1-0. Dient ook gezegd dat de Bock keeper Niels de Lange as een tijger ston te kiepen en veel ballen stopte. Nog voor de wissel werd het 2-0 door Robert Visser. Ook speelden de mannen van Eigentijds in de 2e helft niet goed. Ze hadden de hasses ur niet bij en wuuden soms veul te mooi speule. Tjerk Helfrich wist de kansen die hij kreeg wel om te zetten in doelpunten, 2x op rij was het raak 3-0 en 4-0. Zeven minuten voor tijd liet Sven Warmerdam toch nog even zien dat hij wel degelijk kan scoren. Met een fraai wippertje maakte hij 4-1 vervolgens haalde Daan Schaaf nog een wit voetje bij pa door 4-2 te maken maar daar bleef het bij.

Nesta Shipping – Team Gulf    0-1

`Deze wedstrijd had wel wat weg van een duel tussen oud {Nesta} en jong {Gulf}. En Nesta bleek over veel inzicht te beschikken en ze hadden, tijdens de wedstrijd de hasses ur goed bij. Die jonge hinden van Gulf vlogen of hadden ze gember in hun reet. En as dan in de 1e helft Adriaan Aalders met sien brede billug ut uutzicht van sien keeper Tjerk Bekius belemmerd puntert Quinten Zondervan de bal in het doel 0-1. Ja en dan moet je weer zien om gelijk te komen en dat lukte bijna maar helaas ketste het schot van Duco Scheffer op de paal. Er kwamen kansen over en weer, Gulf was soms wat te gehaast en Nesta die wachten weer veul te lang. Toch kwam er nog een kans voor Adriaan Aalders maar die had staar op sien ogen van ut turen naar sien gewonnen tellegraafkes, hij mistte dus. Het bleef 0-1 maar een gelijkspel had wel verdiend geweest.

Scan Wandbekleding/Rijschool Damsma – de Roode Ploeg    9-5

DRP begon voortvaren want binnen 2 minuten was het al 0-1 door een treffer van Lemmy de Groot. Vier minuten later was het weer gelijk door Matheusz Janssen 1-1, en daarna vielen de doelpunten als rijpe appelen uit de boom. Bij de wissel was het 4-2 Frank Helfrich 1-2, Janssen 2-2, Erwin de Boer 3-2 en 4-2. In de 2e helft ging dat door en liepen de mannen van Scan via Jogchem Watsing en Erwin de Boer naar 6-2. Toen wakkerde het vuur bij DRP wat aan en kwamen ze terug, Kenneth d’Justra 6-3, Lemmy de Groot 6-5 en Frank Helfrich 6-5. Inmiddels waren ze bij Scan weer ontwaakt  en tilden Erwin de Boer 2x en Arjen de Glee de eindstand naar 9-5.

Oosterhof/Holman – Hendriks v d Heide    3-2

De wedstrijd hobbelde wat op en neer maar bij OH loopt dan altijd nog de aalvlugge Sicco v d Bij die de score wist te openen 1-0. De beide teams boden elkaar genoeg kansen maar de poten stonnen niet in de juuste richting. Wel bij Maurice v.d. Kooy hij haalde verwoestend uit en de bal vloog in de touwen 1-1, hij skrok ur zelfs oek wel een bitsje van. In de 2e helft begonnen de mannen van HvdH wat beter te combineren en weer brachten ze Maurice v.d. Kooy in stelling, en het is niet te geloven maar weer raakte hij de roos 1-2. Men begon het toen teveel met afstandsschoten te proberen en daar had HvdH geen succes mee. Tot vreugde van coach vd Zweep OH wel. Het waren J Griek en S Sytema die de eindstand naar 3-2 tilden. De mannen van HvdH vlogen hun ut hompeskompesapeschaap om terug te komen maar dat lukte niet. Een jubelende coach stopte de 3 punten in e buuse en ging de stad in.

Nesta Shipping zaalvoetbalcompetitie seizoen 2012-13 / week 38

Wedstrijden A-poule

Kantine Waddenhal – Yildiz    3-2

De gebroeders Yildiz kwamen met een nieuw zwart tenue en de broerkes hadden daar mooie oranje skoensjes onder aan , dat stond prachtig. En ze speelden ook nog een sterke partij want het toch sterker geachte Kantine had een billug werk met die jongens. Dient wel gezegd dat de Kantine niet intelligent speelde en het wisselen was ook erg eenzijdig. Toch kwamen ze voor toen Sjouke Bootsma een voorzet van Stefan Adema min of meer in het doel gleed 1-0. Maar Yildiz kwamen terug een kregen zeker ook kansjes vaak stond keeper Gert Jan de Jong dan in de weg. Behalve bij een uithaal vanaf de zijkant van Erdo Yildiz, hij maakte 1-1. Meteen in de 2e helft probeerde Freek Topfer het met een uithaal van afstand en dit met succes 2-1. Die afstandsschoten werden wat te vaak gebruikt en gingen ook te vaak mis bij de Kantine. Het bleef een leuke en faire wedstrijd om te zien met twee aan elkaar gewaagde ploegen. En toen Saio Zakari iedereen op snelheid klopte was het dan ook weer gelijk 2-2 een terechte stand. Meteen daarover heen probeerde Stefan Adema het weer eens met een afstandsschot en nu met succes de bal kleefde in de touwen 3-2. Het had nog gelijk kunnen worden maar schoten van Aylan Yildiz gingen op de lat en voorlangs, het bleef 3-2 in deze sportieve wedstrijd.

Autoverhuur v d Pol – NR 1 Hypotheek    8-3

Zonder wissel spelen dat breekt je vaak op in een hele wedstrijd, helemaal als je ook nog een training bij je club achter de rug hebt. Dat gold dus ook voor NR1, in de 1e helft bleven ze nog aardig bij. Wel nam v d Pol de leiding door een treffer van Leroy Purvis 1-0, maar NR1 kreeg ook kansjes. Van der Pol speelde degelijk maar wisten wel gemakkelijker te scoren. Niels Outhuyse probeerde het een paar keer maar hij had wat pech. Willem Heemskerk wist wel 2-0 te maken en vanaf dat moment zakte het tempo wel wat bij NR1. Een gelukje was het dat hun keeper Marco Zeilmaker een hoop ballen keerde. En toen Hilco Mulder dan ook nog een dot van een kans mistte geloofden ze er helemaal niet meer in. In de 2e helft maakte Coen v d Veen 3-1, daarna lukte het Niels O nog om wat terug te doen 3-1. Het werd 4-1 door, wederom Coen v d Veen maar toen nog liet Rene Metz het gat niet te groot worden 4-2. Daarna was het over en uit en mocht NR1 blij zijn dat v d Pol nogal wat kansen mistte. Het werd 8-3 goals van Willem van Heemskerk 2x, David v d Pol en Leroy Purvis voor NR1 scoorde Hilco Mulder.

Friesland Direkt – Visser ATR    10-1

FD lijkt een kampioenskandidaat het is een goeie ploeg op een enkel zwak plekje na. De eerste minuten ging de strijd aardig gelijk op. De eerste grote kans was voor Peter v d Veer en die wist die meteen om te zetten in een doelpunt 1-0. FD bleef aan vallen Eric Hoekstra zette Niels Vlottes alleen voor het doel maar die had net even de luuken voor sien ogen en mistte. Toen Drewes Janssen dat even later nog eens deed scoorde Niels wel netjes 2-0. Visser probeerde wel wat maar ze kwamen veel te kort en knoeiden achterin veel te veel. Drewes Janssen was aardig op schot hij maakte 3-0 maar zou er later nog een paar in prikken. Eerst kwam Visser door een treffer van Lucas Wouters nog terug tot 3-1, daarna was het over en uit. Heel simpel liepen de mannen van FD uit naar 10-1, goals van Drewes Janssen 3x een paar hele bekeken goals, Niels Vlottes 2x, Jilke Alkema en Eric Hoekstra.

Wedstrijden C-poule

Popalo – Bakkerij Overzet    6-4

Dit seizoen wordt er in drie poules gespeeld en het wordt een hele competitie. Dus speelt Popalo nu in de C poule en ze hadden een vliegende start. Overzet had een nieuwe speler aangetrokken maar zij moesten duidelijk nog even in het ritme komen. De eerste kans was voor Overzet maar die werd gemist, toen vervolgens Hans Ottens hun levens gevaarlijke spits Anthoon Elsinga in stelling bracht was het 0-1. Twee tellen later liet Evan van Sertina keeper v d Galien kansloos en was het weer gelijk 1-1. Her werd een mooie wedstrijd Meinke Riem tikte Popalo naar 2-1, maar die Anthoon Elsinga had gember in sien reet hij vloog as een jonge hinde en scoorde er op los, nu ook 2-2. Zelfs coach Gerrit Riem wilde het tempo opjagen hij zou de bal in het spel brengen maar deed dat wat onbeheerst en viel plat op sien vreet. Hans Ottens mistte voor open doel, daar tegen over Arjen Riem kruut in sien skoenen hij joeg 3-2 binnen. En nog voor de wissel werd het 4-2 door Kees Knier jr, senior voetbalt niet meer want die loopt de honderd meter in 2 dagen. In de 2e helft werd het stuivertje wisselen Anthoon Elsinga 4-3 en en Arjen Riem 5-3, Anthoon Elsinga 5-4 en Lowie Quisenaerts bracht de eindstand op 6-4.

SVO Attema – R Zwart Auto’s    5-2

Zwart had geen wissels maar ze startten toch aanvallend en wisten zelfs via Rocco Zwart de leiding te nemen 0-1. Wietse Vlietstra wist ook nog een keer de paal te raken, nee Attema liepen duidelijk even met de ziel onder de arm. Maar na zo’n 12 minuten kwam good old Dick Tilstra vrij hij haalde verwoestend uit en maakte 1-1. Vlak daarna schoot Nigel Breidenbach op de lat maar de rebound werd netjes binnen getikt door Fabian Donderwinkel 2-1. Na de wissel kwamen de mannen van Zwart nog even terug en weer was Rocco Zwart de schutter 2-2. Toen begon de vermoeidheid een woordje mee spreken bij Zwart Auto’s, binne oek niet meer de jongsten nou je. Attema liep uit eerst door Folkert Brouwer die 3-2 en 4-2 maakte. En vervolgens was daar weer de iezerenloekbullug Dicky Tilstra die er 5-2 van maakte en daar bleef het bij.