Verslagen VANMARRUMBOUW 2000 ZVB COMPETITIE week 18

Het was alweer de laatste avond van de VanMarrumbouw 2000 zaalvoetbal competitie, vroeger bekend onder de naam Horecacompetitie. Er werd deze avond gespeeld om de kampioenschappen. De eerste wedstrijd zou zijn, v d Pol Autoverhuur tegen de Gekroonde Leeuw om het kampioenschap van de C poule. Maar helaas kon v d Pol niet genoeg spelers bij elkaar krijgen. Eigenlijk is dat wat vreemd, je weet al lang de datum dat deze wedstrijden zijn. En eigenlijk hoef je maar vier man bij elkaar te schrapen om te kunnen spelen. Niet sportief dus en zeer vervelend voor tegenstander de Gekroonde Leeuw die nu zonder te spelen kampioen werden. Maar de Gekroonde Leeuw werd ook kampioen in de C poule en moesten daarom wel spelen tegen Eigentijds ZWF.

Kampioenschap C poule:

De Gekroonde Leeuw  –  Eigentijds ZWF       5-1

Het was de eerste minuten duidelijk even elkaar aftasten, maar langzaam aan begonnen beide teams wat beter en aanvallender te spelen. En in de 10e minuut was daar ineens Daan ‘de pliesiehon’ Schaaf die as een duuvelsje uut een dooske voor ut goal kwam en Eigentijds op 0-1 zette. Dat leek goed maar helaas voor Eigentijds begonnen de mannen van DGL wat beter te spelen. Dotten van kansen kregen ze, maar ze misten hun schutter Ysbrand Dijkstra die met overbelaste rechterarm op de bank zat met de arm in een mitella. Toch had Tjeerd Hoekstra in de 15e minuut door waar het doel stond en maakte hij gelijk 1-1. Die stand bleef tot de wissel maar na de wissel prikte Tjeerd Hoekstra al snel 2-1 in de touwen. Toen vervolgens R Brouwer er snel achteraan 3-1 van maakte gingen de kopkes van Eigentijds wat hangen. Alleen Alfonso ‘Bokito’Kwat bleef werken as een trekpeerd maar hij kreeg te weinig steun. J van Dellen maakte er 4-1 van en Tjeerd Hoekstra maakte zijn derde doelpunt en 5-1 voor DGL. Daar bleef het bij en zo pakte DGL zijn tweede titel.

Kampioensschap B poule

Eigentijds ZWF  –  Nesta Shipping       8-3

Eigentijds had voor deze wedstrijd Gordon Lebert, de sponsor en na vanavond de sterspeler, laten overkomen en dat hielp. In de 4e minuut was daar een prachtige pass van Alfonso ‘Bokito’ op Sven Warmerdam, die raakte de paal maar de rebound was voor Gordon Lebert 1-0. De al wat oudere jongeren van Nesta moesten even aan het tempo wennen, en dat duurde even. Eigentijds mistte wat mooie kansen maar toen ineens Gordon Lebert vanaf de rechtervleugel op doel schoot stond keeper Tjerk Bekius met de poten wied uut en daar vloog de bal tussendeur 2-0. Nesta had ook wat pech, Adriaan Aalders schoot op de lat en Duco Scheffer raakte de paal. Gelukkig voor Nesta is daar dan altijd nog het intellect van Johan Janssen die de bal wel tussen het houtwerk tikte 2-1. Maar ja toen ze dan wat later de Hollandse herder Daan Schaaf lieten lopen maakte hij er weer 3-1 van. Nog kon Nesta het bijhouden en met een mooi doelpunt bracht Aalders de stand terug tot 3-2. In de 2e helft was ook Sven Warmerdam uit zijn slaap ontwaakt en dacht, ik kan ook wel eens een doelpuntje maken, en dat deed hij 4-2. En hij had de smaak te pakken hij tikte ook nog 5-2 en 6-2 binnen. En dan na de hele avond te hebben gezwoegd scoorde Alfonso ‘Bokito’ Kwast 7-2, wel in buutenspel positie trouwens. Sven Warmerdam zette 8-2 op de borden en met een afstand pegel werd het door Duco Scheffer nog 8-3. Eigentijds ZWF dus de kampioen van de B poule en dat vonden zelfs hun tegenstanders terecht.

Het kampioenschap van de v. MarrumBouw-2000 Comp. ging tussen:

Kantine Waddenhal  –  Theo Duinstra       6-1

Dit beloofde een mooie strijd te worden tussen twee goed spelende ploegen. Maar deze avond was de Kantine toch even sterker en begonnen ze ook sterk aanvallend. Direct was er al een pasje van Ralf van Hurck die Sjouke Bootsma alleen voor de keeper zette, maar de goed keepende Erdo Yildiz wist te redden. Veertig seconden later schoot Ralf van Hurck via een tegenstander op de lat. Bij Duinstra liep ook een talent en dat was Vitinho hij ontweek iedereen maar zag zijn inzet tegen de paal ketsen. En op een schot van Ayhan Yildiz wist keeper Gert Jan de Jong, zoals gewoonlijk, met de voet te redden. Pas na 15 minuten viel er een doelpunt, en knal van Freek Töpfer kwam via de keeper bij hem terug en toen was het wel raak 1-0. Twee minuten later een foute uitgooi van de Duinstra keeper, de bal kwam bij Ralf van Hurck en die rolde hem beheerst in het doel 2-0. En toen Duinstra vervolgens aanvallend ging spelen, en probeerde terug te komen, was daar een uitval van de Kantine. Met drie man kwamen ze op de doelman af en Freek Töpfer mocht het afmaken 3-0. In de 2e helft kwam de Kantine wat onder druk en waren er schoten van Ayhan Yildiz en Vitinho maar weer redde keeper Gert Jan de Jong met de voetjes. Het harde werken van Duinstra had geen succes maar dat kwam ook omdat het bij de Kantine goed in elkaar zat. In de 24e minuut kwam de lange liter, Stefan Adema, mee naar voren en ronde hij een uitgespeelde aanval af 4-0. Vervolgens joeg hij er ook nog even snoeihard een vrije trap in 5-0. In de 32e minuut kreeg Duinstra eindelijk loon naar werken en maakte Vitinho er 5-1 van. De eindstand 6-1 kwam uiteindelijk van de voet van Freek Töpfer. Een stevige overwinning voor de Kantine maar dat kwam ook omdat Duinstra wat matigjes met hun kansen omsprongen. Al met al een terechte kampioen die de Flip Cornelisse beker een jaar lang in hun bezit krijgen.

De prijsuitreiking was van voorzitter Jan v d Heide en dat deed hij op zijn bekende en vertrouwde manier. Hij dankte alle scheidsrechters,tijdwaarnemers, grensrechter Age Tichelaar, programmamaker Bert Erents en verder alle andere medewerkers die onmisbaar zijn voor deze competitie van de zvb Exstador. De Wiebe van Dijk beker voor het talent of beste speler of iemand die waardevol is voor deze competitie kwam in handen van keeper Johannes Visser. Johannes staat al jaren onder de lat, en nu hij bijna 56 jaar is, is de man nog steeds een van de beste keepers in de zaal. Vandaar dat hij zeer terecht deze beker kreeg. En de voorzitter melde dat er na jaren sponsoring van VanMarrumBouw 2000 zij er mee stopte, hij dankte ze daar vriendelijk voor. Maar ook melde hij dat er tot geluk van de vereniging zich weer een nieuwe sponsor had gemeld namelijk Nesta Shipping. En met die prettige mededeling kon een mooi seizoen worden afgesloten.

VANMARRUMBOUW-2000 ZVB COMPETITIE Week 17

Wedstrijd B poule

Eigentijds ZWF  –  De Kombuis       7-3

De Kombuis was al gedegradeerd maar bij winst kon Eigentijds nog kampioen worden. Nou en ze waren er klaar voor, Alfonso ‘Bokito”Kwast was eerst nog even naar de kapper weest, dus de hele hasses glom as een honnekeutel in e maneskijn. En ze begonnen goed, Eigentijds baas Gordon Lebert had een mooie aktie en hoppa het was 1-0. Ze gingen door want een pasje van Pieter Poelstra werd door Sven Warmerdam benut 2-0. Toen zakte ut zooitje even in en kwam de Kombuis terug. Martin ten Hoeve liet keeper Kelvin v d Heide kansloos 2-1.  En nog voor de wissel maakte Niels Idsardi met een fraaie kopbal er 2-2 van. Daarna waren er voor beide teams nog kansen maar de 2e helft ging in met een 2-2 stand. Maar Gordon Lebert was deze avond in topvorm hij zette Eigentijds op een 3-2 voorsprong, direkt in de 2e helft. Sven Warmerdam zorgde dat de afstand wat groter werd 4-2. De beslissing viel toen Richard Schuyl 5-2 maakte, en dat wilde de man weten ook hij sprong hast deur ut dak se blied was ie. Nog even kwam de Kombuis terug door Jeroen Zuiderhof 5-3 maar meer maakten ze niet. Het werd nog 6-3 door Gordon Lebert en Richard Schuyl bepaalde de eindstand op 7-3. Eigentijds ZWF dus kampioen maar de Kombuis had goed partij gegeven maar sprongen wat slordiger met de kansen om.

Wedstrijd C poule

Gekroonde Leeuw  –  Massage Harlingen    5-2

Hier kon je spreken van de kampioenswedstrijd Massage had genoeg aan een gelijkspel en de Gekroonde Leeuw moest winnen. De Arummers begonnen fanatiek en gooiden meteen de beuk er in. En dat resulteerde al snel in een treffer van J van Dellen 1-0. Massage begon langzaam wat in hun spel te komen vooral Robert v d Zee en Sietse Mulder gingen er vol in. Maar ook hier werd er door Massage niet goed met de kansjes om gesprongen. Dat deden de Arummers een stuk beter F Bruinsma maakte 2-0, J van Dellen tikte bekeken 3-0 binnen, en nog voor de wissel werd het 4-0 door L Wagenaar. De Gekroonde Leeuw waren even wat feller, voetbalden wat beter en Massage maakte toch wat teveel onnodige foutjes. Tony Outhuyse liep um ut hompeskompus maar soms oek wel us de verkeerde kant uut. Het mocht allemaal niet baten R Brouwer vergrote de voorsprong naar 5-0. Nog even kwamen de mannen van de Massage terug, Mieter Outhuyse maakte 5-1 en Mark Koornstra maakte de stand wat dragelijker 5-2. De Gekroonde Leeuw dus kampioen en dat voor de 2e keer op rij. De jongens van de Massage kregen na afloop een verfrissende massage van Lisa en Johan, en met hun tweede plaats hadden ze dat wel verdiend.

VANMARRUMBOUW-2000 ZVB COMPETITIE Week 16

Wedstrijden A poule

Theo Duinstra  –  Topline Yacht Design    6-4

Bij winst zou TYD de 2e periodetitel in de wacht slepen en moesten dan aantreden tegen Duinstra, waar ze nu ook tegen speelden. Het begon niet goed voor Duinstra, want bij balverlies pikte Anton Knipper de bal op en maakte 0-1. TYD bleef aanvallen maar misten teveel kansen ja en dan vraag je om een tegengoal. En dat gebeurde ook, Reinier v d Stap was de maker van 1-1. Vanaf dat moment namen de mannen van Duinstra het heft in handen. Het was Vintinko die de bal over de keeper plaatste en 2-1 maakte. Het bleef nog even gelijk op gaan, Jordy Torenbeek bracht de stand weer in evenwicht 2-2. Dideon Vellinga bezorgde TYD weer de leiding door vallend 2-3 te maken. Ook in de 2e helft ging het scoren in het begin aardig gelijk op. Vintinko tikte 3-3 binnen, vervolgens verrastte Ilhan Yildiz keeper Reijenga en stond Duinstra weer voor met 4-3. Het bleef spannend zeker toen Gideon Vellinga de stand weer gelijk trok 4-4. Het spel werd harder, dat gebeurd vaker en is beslist niet leuk. Van beide teams kreeg een speler 2 minuten straf  om af te koelen. Toen Ayhan Yildiz na zijn 2 minuten straf er weer in kwam maakte hij direkt 5-4. En de beslissing viel toen toen Ilhan Yildiz een foutje bij TYD afstrafte 6-4. Gelukkig konden beide teams na afloop elkaar weer de hand schudden.

Kantine Waddenhal  –  Friesland Direct    4-1

Nu hadden deze beide teams een kans op een periodetitel dus spanning alom. Binnen 3 minuten liet de Bolswarder Jelle de Boer een oliekoek los, en die vloog er meteen in ook nog 0-1. Een kopballetje terug van Eric Hoekstra was even later wat aan de korte kant en daar profiteerde Ronald Liderts goed van 1-1. Even later gaf Ralf van Hurck, Jilderts een dot van een kans die had een blind peerd niet eens mist, Jilderts wel. Bijna hetzelfde moment schoot Ralf een bal op de paal. Maar toen kwam de twee en een half meter lange Stefan Adema naar voren hij zette sien rechterroeiboot teugen de bal en Johannes Visser was kansloos 2-1. Het werd een mooie pot voetbal met twee teams die elkaar ook lieten spelen. FD kon echter geen mooie kansen creëren en ze mochten blij zijn dat keeper Visser een hoop ballen pakte. Aan de andere kant kwam ut mooie ronde kopke van Gert Jan de Jong hem goed van pas want hij kopte de ballen zelfs uit zijn doel. Ralf van Hurck maakte nog 3-1 en met een mooi lopje beslistte Stefan Adema de wedstrijd 4-1. De tweede periodetitel was dus voor de Kantine Waddenhal.

De Weinstube  –  Nesta Shipping    6-2

Een degradatie wedstrijd waarin De Weinstube genoeg had aan een gelijkspel en Nesta moest winnen. De Stube begon goed al snel had Marchelino voor een 1-0 voorsprong gezorgd. Snel leek het 2-0 te worden maar de inzet van Keimpe Pols stuitte er via binnenkant paal weer uit. De wedstrijd ging op en neer maar beide keepers hielden een berg tegen. Totdat ut ventsje, Adriaan Aalders as een speer langs de lijn vloog en 1-1 maakte. De Weinstube begon te drukken maar die keeper Ronald van Riet had liem an sien klauwen hij pakte alles. Totdat hij even uit balans was en daar wist Jilke Alkema dankbaar gebruik van te maken 2-1. Ut ging los, een minuut later tikte Keimpe Pols 3-1 binnen. En die Keimpe kwam los hij maakte 4-1 en ook 5-1. Nog even deed Adriaan Aalders wat terug 5-2, maar door Marchelino wist de Weinstube zich te handhaven in de A poule 6-2.

Wedstrijden D poule

Autoverhuur v d Pol  –  Cafe de Zwaan    6-1

Van der Pol was al kampioen maar wilde de laatste wedstrijd toch winnend afsluiten. De Zwaan, die onderaan staat, begonnen met een enorme pegel tegen de paal, maar dat tilt niet. De intelligent spelende Ruben v d Pol deed het beter hij liet Fokke de Boer kansloos 1-0. Fokke kreeg nog een billug werk maar hij sloeg zich er redelijk goed doorheen. Maar helaas waren twee pegels van David v d Pol niet te stoppen 2-0 en 3-0. De Zwaan wilde wel wat doen maar ze kwamen maar moeilijk in hun spel. Van der Pol liep verder uit, Ane Schaap 4-0 toen echter wist ook Jasper van Dijk weer eens het doel te vinden 4-1. Meteen er over heen lag 5-1 al weer in de touwen, demaker Willem Heemskerk. Het was David v d Pol die de eindstand op 6-1 bracht, en de v d Pollen konden feest vieren en allemaal aan de prik.

Scan Wandbekleding  –  VC Plankepad    2-0

Een wedstrijd die niks meer om é hakken had, en er werd dus vrij uit gespeeld. Een schot van Erwin de Boer werd katachtig gepareerd door Plankepad keeper Theo Holen. Een bal van Bas v d Woude leek ingekopt te worden door Virgil Hoekstra, hij liet de bal slim lopen en de keeper was verrast 1-0. Niek van Gelderen kwam voor keeper Schram te staan, helaas ging zijn schot voorlangs. Maar ook Laurens Formsma wist alleen voor de keeper de bal er niet in te krijgen. Bij Scan speelde Virgil Hoekstra een berepartij en het lijkt een talent. Jochem Wartsing wist nog 2-0 te maken maar verder werd er niet meer gescoord.

Eigentijds/ZWF  –  Este    5-0 reglementair

Het is toch jammer dat men afzegt en een 5-0 nederlaag accepteert. Helemaal omdat It Skil en Eigentijds nog druk in de weer zijn om het kampioenschap in de B poule. Maar helaas Este had niet genoeg spelers en kon dus niet, Eigentijds won dus met 5-0, maar het is niet echt sportief.

VANMARRUMBOUW-2000 ZVB COMPETITIE Week 15

Wedstrijden A poule

Theo Duinstra  –  NR1 Hypotheek    4-2

NR 1 moest winnen en anders degradeerden ze, Duinstra heeft een priodetitel en staat nu veilig. En die jongens van NR! deden wel hun best daar lag het niet aan, ik zag zelfs Bennie Zeilmaker zwitten. Maar toen Vitinko een poeier los liet, brandde keeper Daniel Outhuyse sien hannen en vloog de bal ur in 1-0. Het spel golfde op en neer was bij tijd en wijle wel een beetje te hard. Duinstra zocht en vond het doel van NR1, Reinier v d Stap maakte 2-0 en een foutje in de opbouw strafte Vitinko af 3-0. NR1 kreeg wel kansjes maar het vizier stond niet goed. Het werd 4-0 door Ayhan Yildez, en toen ontwaakten de mannen van NR1. Het waren Brian Zeilmaker en Niels Outhuyse die de stand wat dragelijker maakten. NR1 degradeerd maar de B poule is oek leuk nou je.

Wedstrijden B poule

Cafetaria It Skil  –  Eigentijds ZWF    2-1

Een topper in de B poule, It Skil had aan een punt genoeg om zich kampioen te noemen en bij winst van EZWF kunnen zij dat ook nog. W van Dijk zou de wedstrijd filmen maar de eerste 5 minuten deed hij dat met het kapje nog op de lens. De eerste kans was voor EZWF, maar die schoten ze net naast. It Skil begon beter te spelen maar wat gingen die mannen slecht met de kansen om. Anno v d Veen en Kevin Jaarsma verspeelden beiden een opgelegde kans. En dan kan je er op wachten met een fraai schot maakte Sven Warmerdan 1-0. Een vrije trap van EZWF vloog daarna tegen de paal een gelukje voor It Skil. In de 2e helft vloog een inzet van Piet Poelstra via de goed keepende  Halbe v d Schaaf en de lat over het doel. Kevin Jaarsma kwam alleen voor de keeper maar hij wilde veel te mooi doen en wipte de bal via de keeper over. Later maakte Kevin toch nog 1-1 en leek It Skil binnen. Maar as een echte pliesiehon Rin Tin Tin, vloog Bran Schaaf door de defensie en schoot glaszuiver raak 2-1. It Skil is nu uitgespeeld en moet wachten was EZWF de laatste 2 wedstrijden gaat doen.

Este  –  De Kombuis       6-2

Este blijft bij winst een kans houden op promotie en de Kombuis is reeds gedegradeerd. Het werd een saaie 1e helft met maar 2 hoogte punten, de 1-0 van Ruud Schram en de 1-1 van Jurjen Hoekstra. Robbin Kruizinga speelde in een xxxxl shirt zodat hij er soms op trapte en dat vertraagd enorm. Chris Douwsma wilde niet meer lopen en ramde uit stand 2-1 binnen. Joost Outhuyse lokte slim de keeper uit zijn doel, met een mars, en wipte vervolgens 3-1 in de touwen. Joost had er zin aan want ook 4-1 kwam van zijn voet. Niels Idsardi deed wat terug en maakte 4-2. Vervolgens viel de topscorer Joost O met de hasses op é grond en moest er uit, het viel gelukkig mee ur was niks verskoven. Ron Fonville lopte netjes 5-2 over de keeper, en Joost O had inmiddels de hasses ur weer bij en bepaalde de eindstand op 6-2.

De Groot  –  Roel’s Multi Service    6-4

RMS was al gedegradeerd en de Groot die konden niets meer behalen dus een strijd om de kat zijn viool. Door de vele foutjes van RMS kon Lemmy de Groot 1-0 maken, via Pieter Dirk Sikkema werd het weer gelijk1-1. Jorge Pirez schoot na een fraaie aktie de bal op de paal. Daarna liep de Groot bij RMS vandaan, Lemmy de Groot 2-1, Stefan Jonkman 3-1 en Johan e Jong 4-1. RMS vocht terug  en kwamen door goals van Rienk Broersma 2x en Willem Wielinga weer gelijk 4-4. Maar de Groot had de langste adem en Jorge Pirez en Jefrey de Groot tilden de eindstand naar 6-4.

Wedstrijden C poule

Massage Harlingen  –  Team Gulf    4-3

Massage ging hier voor een koppositie, maar waren de eerste 9 minuten zeker niet de betere. Toen kwam echter Jeroen v d Nieuwenhuizen op de zijkant door en zette Gulf op 0-1. Massage kreeg een paar mooie kansen maar de mannen hadden de hasses ur niet bij en misten. Arjen Visser  en Quinton Zondervan niet zij tilden Gulf naar 0-3. Maar bij Massage loopt misschien wel het grootste talent van deze competitie, nee niet Tony Outhuyse want die het al van Drees, maar wel Robbie Regtop en hij maakte 1-3. In de 2e helft leek Gulf wat vermoeid te worden en sloeg Massage toe. Na een paar pirouettes schoot Robbie Regtop 2-3 in de touwen. Vervolgens zette Robbie, Tony Outhuyse alleen weer de keeper maar Tony had zien oogkleppen vergeten af te doen en schoot op de paal, ook moeilijk. Een fraaie aanname van Regtop volgde en uit de draai kletste hij 3-3 achter de keeper. Gulf was zeker niet minder maar het verschil was Robbie Regtop want hij maakte ook nog eens 4-3. En daarmee komt Massage bovenaan te staan.

Visser ATR  –  Bakkerij Overzet    6-5

Overzet vecht er voor om in de C poule te blijven daar is Visser al zeker van. KP de Groot was de eerste die het Visser doel onder vuur nam, zijn knal werd gestopt. Vervolgens ging Rinke van Sloten op de solotoer, maar hij ging op de bal staan en sloeg slag over de hasses. Later zou hij zich overigens schitteren herstellen. Dennis Stoter opende de score voor Visser 1-0  ut veteraansje Peter Jaspers trok de stand weer gelijk 1-1. En zagen wij daar ook niet een ander veteraantje, Jan Boomstra, als een jonge hinde door de zaal lopen, jawel. Overzet stond achterin te griemen en Gosse Vogel zij dank u, 2-1. Het tijdperk Rinke van Sloten brak aan hij maakte, hij maakte 3-1 en 4-1. Dan kan Toontje Elzinga natuurlijk niet achter blijven, vanaf de zijkant maakte hij 4-2 en een prachtig hakballetje achter het standbeen langs betekende 4-3. Spanning genoeg en aardig voetbal, Rinke van Sloten 5-3, Peter Jaspers 5-4 en 5-5. En toen kwam ie met een werelgoal bracht Rinke van Sloten de eindstand

VANMARRUMBOUW-2000 ZVB COMPETITIE Week 14

Wedstrijden A poule

Friesland Direkt  –  Topline Yacht Design    2-5

TYD stond bovenaan en kon bij winst de op de eerste plaats komen in de A poule. En als FD zou winnen dan konden zij dat ook bereiken, een spannende wedstrijd dus. De eerste minuten waren beide teams elkaar aan het aftasten. Wel was FD wat meer in de aanval, maar toen de wedstrijd vorderde ging het gelijk op en wudden de jongkjes oek wat fuuler. In de 16e minuut kwam Jordy Torenbeek voor de keeper en maakte beheerst 0-1. Met nog een minuut te spelen maakte út oliekoekje’Jelle de Boer weer netjes gelijk 1-1. Direkt in de 2e helft joeg de TYD speler Gideon Vellinga een bal op de paal. In de 30e minuut een mooi een tweetje tussen Michel v d Ploeg en Barry Hamstra en de laatste scoorde 2-1. Het antwoord kwam snel, Cees Smaal werd, na een snelle aanval alleen voor de keeper gezet, en hij maakte 2-2. Vervolgens maakte Klaas Bouma een veel te harde overtreding, en kreeg hij 2 minuten straf. Het werd spannend maar ‘oek gremietiger’en dat was minder leuk. TYD bleef rustiger en kwamen door Marcel Visser op voorsprong 2-3. Daarna liep TYD uit naar 5-2 en viel er nog een rode voor v d Ploeg hij en de scheids hadden wat probleempjes met elkaar.

Wedstrijden D poule

Autoverhuur v d Pol  –  Hendrik v d Heide    6-5

Een topper in de D poule waar v d Pol bij winst de kampioensvlag kon hijsen. En ze begonnen goed na 2 minuten maakte Ane Schaap al 1-0 voor v d Pol. En snel daar over heen liep de dartele Ruben v d Pol alles voorbij en hoppa 2-0. HvdH was wakker en reageerden met een treffer van Richard v d Kooi, op aangeven van De Puyselaar jr.  2-1. Anne van der Tuin zette v d Pol weer op voorsprong 3-1 en dat wudde deur de kienders en moeke van harte toe juicht. Het leek een leuke en vriendelijk wedstrijd te worden, maar dat was maar schijn want vlak voor de wissel er weer ouwerwets gesjanterd en geouwehoert. Guus de Puyselaar verkleinde de achterstand nog naar 3-2. In de 2e helft joeg Ane Schaap de bal snoeihard langs Bert Erents, die het um alleen maar fluiten hoort 4-2. Door gepruts bij v d Pol kon HvdH weer terug komen en zelfs een voorsprong nemen. Met een hatrick tilde Jorik Erents de stand naar 4-5. Toch had v d Pol de langste adem, Ruben v d Pol altijd belangrijk voor de ploeg maakte 5-5 en Leeroy Purvis haalde het kampioenschap binnen voor v d Pol 6-5.

POPALO  – Scan Wandbekleding     5-5

Al na 30 seconden ronde Bas v d Woude een mooie aanval af en stons Scan 0-1 voor.  Scan was beter en Jochem Walsing bracht de stand op 0-2. POPALO vocht um naken maar het liep nog niet. En toen kreeg Arjen Riem ook nog last van zijn lies, het zeker te hard achter sien duuven an vlogen, hij moest er uit. Gelukkig deed Kenneth Dijkstra voor de wissel nog wat terug 1-2. Direkt na de wissel werd het al weer 1-3 door Erwin de Boer. Coach Keimpema van POPALO kreeg een waarschuwing omdat ie alle keren ut veld in vloog. POPALO kwam terug Kenneth Dijkstra tikte 2-3 binnen, Marco v d Ploeg maakte gelijk 3-3 en Lowietje Quisenaerts zorgde voor een 4-3 voorsprong. Inmiddels liep Keimpema om e stienen man heen te juichen. Hij kwam weer terug toen Erwin de boer 4-4 maakte en wudde helemaal nuver toenRyan van Windt Scan weer op voorsprong zette 4-5. Toch wist Kenneth Dijkstra nog de dik verdiende gelijkmaker te fabriceren 5-5.

SVO Attema  –  De Zwaan    8-1

Attema kon nog tweede worden en promoveren maar dan moest er met 21-0 worden gewonnen en dat valt niet mee. Na 8 minuten was daar de onnavolgbare Jelmer Wolda die SVO een voorsprong bezorgde. Vervolgens vloog Fokke de Boer sien goal uut, kreeg Hein Kuiken de bal ja en toen kon zelfs hij scoren 2-0. De mannen van de Zwaan kwamen soms met drie man op keeper Zuiderhof af maar wisten de bal er nog niet in te krijgen. Hein Kuiken scoorde wel weer, hoe?, nou buutenkantsje rechts natuurlijk 3-0. Dicky Tilstra ving de bal op, op sien brede billug en knalde fraai in 4-0. Jelmer Wolda maakte nog eens 5-0 en Jan v d Veer wipte 6-0 binnen. En bij Hein Kuiken had buurman Wiebe zeker wat in sien vreten gooit want hij bleef maar vliegen en wudde nooit wisselt. Een uitgooi van Zuiderhof werd er in een keer ingeknald door Jelmer Wolda 7-0, een bal kunstenaar. Dicky Tilstra had even een fluus voor sien ogen en schoot in eigen doel 7-1. En Jan v d Veer bepaalde de eindstand op 8-1.

VANMARRUMBOUW-2000 ZVB COMPETITIE Week 13

Wedstrijden A poule

Theo Duinstra  –  de Weinstube    4-3

De Weinstube wilde wel graag winnen omdat ze anders wel erg dicht de degradatie zone benaderen. Duinstra begon zonder wissel en de Weinstube begon sterk. Alhoewel Curty Gonzales eerst een bal snoeihard op de paal roste. Maar toen Duinstra aanviel brak de Stube uit en maakte Schapelhouman met een diagonaal schot 0-1. En de Weinstube scoorde ook 0-2 dit maal was Daniel Rehakbouw de schutter. Duinstra deed wat terug via hun absolute uitblinker Curty Gonzales werd het 1-2. In de 2e helft kwam E Yildez, hij ging op doel en deed dat goed alhoewel hij nog wel even in botsing kwam met de paal maar hij ging gewoon door. Het was de Stube doelman van Riet die, wegens commentaar 2 minuten straf kreen en daar profiteerde Duinstra van. Het werd 2-2 door Ayhan Yildez, vervolgens ging Jilke Alkema aan de andere kant door met zeven mijls stappen en werd het 2-3 voor de Stube. Maar weer kwamen de mannen van Duinstra terug eerst knalde Ayhan Yildez 3-3 binnen en direkt daarna liet men Curty Gonzales lopen en dan ben je het haasje 4-3. Het werd nog even hectisch in de laatste minuten maar het bleef 4-3.

Friesland Direkt  –  NR1 Hypotheek     9-2

Friesland Direkt stond bovenaan en dat samen met de Kantine en Topline Yacht Design. Eerst was er wat onenigheid wie de hesjes aan moest, omdat men anders niet uit elkaar waren te houden. Nou de voorzitter hakte de knoop door en sommeerde FD om die dingen an te doen. FD begon goed een mooi tikje van Michel v d Ploeg werd goed afgerond door Barry Hamstra 1-0. En ook 2-0 kwam van de voet van Barry, vervolgens bood hij Albert Nieuwenburg een niet te missen kans 3-0. Later gaf Michel v d Ploeg zo’n pasje aan Albert Nieuwenburg en werd het 4-0. NR1 stond er bij en keek er na en hadden eigenlijks niets in te brengen. Klaas Bouma probeerde het met afstand schoten, maar die ballen kwakten allemaal tegen de muur. Nog voor de wissel maakte Michel v d Ploeg er met een mooi wippertje nog 5-0 van. In de 2e helft probeerden vooral Niels Outhuyse en Hilco Mulder wat terug te doen maar dat ging allemaal net mis. Klaas Bouma had wel eindelijk de juiste richting gevonden en maakte 8-0. Eric Hoekstra maakte met een bananenshot nog 9-0, en Hilco Mulder en Jeroen Kuper bepaalden de eindstand op 9-2.

Wedstrijden B poule

Oosterhof/Holman  –  Roel’s Multi Service    2-2

Een strijd om degradatie die zeker door RMS moest worden gewonnen. Het ging allemaal wel een beetje onstuimig, ut leek wel of hadden de mannen gember in hun reet. OH kreeg in het begin de mooiste kansen in het begin maar daar deden ze weinig mee. Voor RMS had Bouwe van Veen kunnen scoren, maar hij had de hasses ur even niet bij. Aan de andere kant ramde Sicco v d Bij een bal op de lat. Maar toen Sytse Sytema een solo inzette ronde hij die ook netjes af 1-0 voor OH. En voor de wissel werd het nog 2-0 daar een  treffer van J Wagenaar. In de 2e helft was daar een poeier van Pieter Sikkema en hij bracht de stand terug tot 2-1. Het werd allemaal nog fuuler, ut vuur vloog er af. En in die strijd wist Bouwe van Veen toch nog de gelijkmaker te maken 2-2. Dat lijkt echter niet genoeg voor RMS en dat zou jammer zijn.

Cafetaria It Skil  –  Este    8-3

Beide teams draaiden mee bovenin maar It Skil was nog zonder puntverlies. En It Skil had er wel zin aan ze kwamen al snel op een 1-0 voorsprong door Kevin Jaarsma. Ut volgende skot van Kevin kreeg keeper Daniel Outhuyse liek in sien vreet. Maar met wat water en liefde stond hij snel weer op. Zijn broertje Joost Outhuyse maakte even later 1-1, en Stefan Hanekamp maakte er zelfs 1-2 van. De Arummers kwamen terug, via een penalty maakte Tim Jaarsma 2-2, en nog voor de wissel tikte Tim ook 3-2 binnen. Direkt in de 2e helft passeerde Kevin Jaarsma op een poot twee tegenstanders en maakte ook nog eens 4-2. Er volgde een eigen doelpunt, de bal kwam van Joost Outhuyse teugen broerke Daniel vervolgens weer tegen broer Joost en toen keutelde het leer in eigen doel 5-2. Beide teams kregen nog kansen, maar volgens de tijdwaarnemer had Joost ur wel een stuk of 12 mist. Het werd nog 8-3 voor It Skil scoorden Jouke Kuipers en Tim en Kevin Jaarsma en voor Este deed Chris Douma dat.

Wedstrijd C poule

R Zwart Auto’s  –  de gekroonde Leeuw    4-4

Zwart kan degraderen en de leeuwen uit Arum kunnen nog promoveren. Het was vooral aan de keeper van de Gekroonde Leeuw te danken dat ze niet al snel achter kwamen. En dat H Frietema voor open doel op de paal schoot. Helaas sloeg de man zijn pink even later dubbel en moest l Wagenaar op doel.  GGL namen de leiding door Nico Bruinsma 0-1 maar Frietema wist nu het doel wel te vinden 1-1. Weer nam DGL de leiding door Wagenaar 1-2 en weer werd het gelijk  door M Hartman 2-2. Schoten van DGL mislukten vaak omdat hun rechterschoen vaak uitvloog, hewwe zeker nooit hun veterdiploma haalt. Ysbrand Dijkstra zette DGL weer eens op voorsprong 2-3, maar die jongens van Zwart vochten terug via Frietema 3-3. De mannen vlogen hun de poten onder de kont weg in de laatste minuten. Dat leverde nog 2 goals op, Nico Bruinsma maakte een voor DGL 3-4 en M Hartman deed dat nog voor Zwart, eindstand 4-4.

VANMARRUMBOUW-2000 ZVB COMPETITIE Week 12

Wedstrijden A poule

Kantine Waddenhal  –  NR1 Hypotheek    6-2

De Kantine wil natuurlijk de 2e periodetitel pakken om nog tot een beslissingwedstrijd tegen Duinstra te mogen spelen. Maar het altijd lastige NR1 bleef heel lang gelijkwaardig aan de Kantine. Wel moest Martin van Wilsum eerst op doel bij de Kantine omdat er nog even niet was. En NR 1 mistte hun spelverdeler Bennie Zeilmaker die met het ouwe lullen tournooi mee moest doen. Het bleef 0-0 tot Romero Escaloma er in kwam, binnen 10 seconden joeg hij 1-0 in de touwen. En uit de draai kletste even later Romero de stand op 2-0. NR 1 ontwaakte en net voor de wissel werd het 2-1 door een droge knal van Jeroen Kuper. Het werd spannend toen Niels Outhuyse in de 2e helft er 2-2 van maakte. Daarna begon de Kantine toch wat sterker te worden. En toen de bal in de kluts bij Ronald Jilderts kwam maakte hij 3-2. Het hek was van de dam, Stefan ‘lange liter’ Adema draaide om zijn as en hoppa 4-2. Het werd uiteindelijk 6-2 door Jilderts en Escaloma.

Topline Yacht Design  –  de Weinstube     6-3

De Weinstube is duidelijk uit vorm en als dan je schutter Daniel Rehakbauw op doel moet dan wordt het er niet beter van.. Toch waren de ploegen aan elkaar gewaagd en blonk in het begin Siebe Lutgendorff uit. Siebe maakte 0-1 en 0-2 voor de Stube en het leek goed te gaan. Maar Marcel Visser deed wat terug en tikte 1-2 binnen. Weer was daar Lutgendorff die met een diagonaal schot 1-3 maakte, die kracht komt omdat ie altied bruun brood vreet. Vervolgens dommelden ze achterin bij de Stube wat in slaap. Mitchel Laros en Marcel Visser maakten voor de wissel gelijk3-3. In de 2e helft werd er wat steviger gevoetbald en bleken de mannen van TYD toch wat feller. Mitchel Laros maakte 2 doelpunten en Dylan Drent wist er ook nog een in te prikken 6-3 dus. Marchellino schoot zijn eigen keeper Rehakbauw nog even liek op sien vreet maar de man stond zo weer op.

Theo Duinstra  –  Nesta Shipping     8-7

De jongkjes van Duinstra begonnen vliegend en speelden ook nog erg sterk. Met 2 daverende knallen zogde Curty Gonzales voor 2-0, en vergroten Ayhan Yidiz en Vitinho dit tot 4-0. In de 2e helft ging het toch allemaal wat moeilijker voor Duinstra.. Netsa raakte 2 keer de paal alvorens Duco Scheffer een mooie combinatie afronde 4-1. En Johan Janssen liet ook nog even wat zien en tilde de stand naar 4-3. En daar wudden de mannen van Duinstra toch wat nerveus van. Maar het ging weer even lopen en dan vliegen de goals je soms om de oren. Ilhan Yildiz maakte 5-3, Vitinho 6-3 en Ayhan Yildiz 7-3. De wedstrijk leek gelopen maar Nesta stroop de mouwen op en profiteerden van het zwakke verdedigen van Duinstra. Duco Scheffer begon 7-4, gevolgd door de oude meester Johan Janssen 7-5, Sjoerd ten Hoeve haalde nog eens ouderwets uit 7-6 en Duco Scheffer kwam as een duuvel uut een dooske en het was 7-7. Ut swit ston de mannen van Duinstra blank voor de hasses. Maar toen met nog een paar seconden te spelen is daar weer de sterke voetballer Curty Gonzales de Duinstra de overwinning bezorgd 8-7.

Wedstrijden C poule

Massage Harlingen  – R Zwart auto’s     5-4

Massage staat mee aan de top en Zwart vocht om niet degraderen. En Massage begon flitsend en kwamen op 1-0 door Robert v d Zee. En het werd 2-0 door Robin Swytink terwijl de mannen van Zwart nog stonden te slapen. De volgende aanval nam Robert v d Zee eerst de bal op het hoofd vervolgens op sien neus en met sien wreef school hij hard in 3-0. Zwart ontwaakte en begonnen ook nog een keer leuk te voetballen. En via Jacob Willekes [seun van Frits?] werd het 3-1. En ook in de 2e helft bleef Willekes scherp hij joeg ook 3-2 in de touwen. Maar ja die Robert v d Zee is toch een leuk speulerke en hij vergrote de voorsprong weer naar 4-2. Zwart bleef knokken kwamen terug door Maikel Hartman tot 4-3. Maar nu sleepte Tonnny Outhuyse sien ouwe billug naar voren en hij wist nog te scoren oek nog 5-3. Nog even werd het spannend door Jacob Willekes 5-4 maar daar bleef het dan ook bij.

De Gekroonde Leeuw  –  Team Gulf

Ook de Gekroonde Leeuw draait mee bovenin en zij willen wel voor de 2e keer promoveren. Beide ploegen voetbalden lekker en waren aardig aan elkaar gewaagd. Jeroen v d Nieuwenhuizen begon met een enorme knal maar de bal vloog naast, sien skoen vloog wel in ‘e bovenhoek. Ook Nico Bruinsma van DGL probeerde het met schoten maar die waren niet echt zuiver. Veel doelpunten vielen er niet in de 1e helft alleen wist Nick Elzinga van team Gulf de roos te raken 0-1. En in de 2e helft was het weer Nick Elzinga die met een strak schot voor 0-2 zorgde. Ysbrand Dijkstra stond niet op scherp meer dan een deur wist hij dit keer niet te raken. Na 12 minuten in de 2e helft wist T Hoekstra de stand terug te brengen tot 1-2. Het Gulf doel kwam onder druk maar keeper Veldman keepete als een leeuw. En toen Elzinga een stevige overtreding maakte kreeg hij 2 minuten straf en daar profiteerde DGL van. Binnen die minuten tikte Nico Bruinsma er twee in en wonnen de Arummers toch nog met 3-2.

VANMARRUMBOUW-2000 ZVB COMPETITIE Week 11

Wedstrijden B poule

Cafetaria It Skil  –  de Kombuis     6-1

It Skil blijft aardig in de race om het kampioenschap van de B poule te pakken zodat ze het nog eens in de A poule kunnen proberen. It Skil begon zonder wissels, maar daar geve die Arummers niks om die hewwe lucht in e billug as een ouwe stoomlocemotief. Toch drong de Kombuis eerst aan maar zonder succes. Maar It Skil had wel succes, uit de draai tikte Kevin Jaarsma de bal binnen 1-0. En dan kan je als grote broer natuurlijk niet achterblijven, en dat deed Tim Jaarsma ook niet hij maakte 2-0. De Kombuis kreeg een mooie kans, Niels Idsardi was keeper v d Schaaf al voorbij maar hij mistte voor open doel. Tim Jaarsma schoot een mooie aanval van It Skil wat te gehaast in het zijnet. Maar vlak daarna was het wel raak door Anno v d Veen 3-0.  In de 2e helft zetten de broerkes Kevin en Tim een aanval op en die ronde Kefke netjes af 4-0. Het lukte de Kombuis maar niet om de bal achter Halbe v d Schaaf te prikken, ze hadden ook wel wat pech. Tussen een kluitje van spelers in probeerde Kevin Jaarsma het weer en wederom was het raak 5-0. Eindelijk lukte het Stephan Klees om dan toch tegen te scoren 5-1, maar direct daarop maakte Kevin Jaarsma weer 6-1. Klees kreeg 2 minuten vanwege praten maar hij lulde gewoon door dus werd het rood, het bleef 6-1.

De Groot  –  Oosterhof/Holman     5-1

Sietse Sytsma was dit keer de gelegenheids keeper bij HO en dat deed hij redelijk. De Groot viel aan en Frank Helfrich kreeg een dot van een kans maar hij mistte. Uit de tegenaanval wist Sicco v d Bij wel te scoren en stond OH voor met 0-1. Vervolgens danste Johan de Jong als een volleerd ballerina door de OH defensie en maakte gelijk1-1. Het spel golfde op en neer en beide teams kregen prachtige kansen, maar die hielpen ze in de 1e helft allemaal om zeep. Ook in de 2e helft bleven de teams gelijkwaardig maar kregen de mannen van OH een lesje in effectiviteit. Het was Lemmy de Groot die wel raak schoot en de Groot op 2-1 zette. En dan die Johan de Jong die speulde of had ie gember in sien reet, twee keer op rij scoorde hij 3-1 en 4-1. Het wordt tijd dat coach v d Zweep zijn mannen gaat leren hoe ze een doelpunt moeten maken, want nu lukte dat niet. Een knappe aanval van de Groot werd nog wel netjes afgerond door Jorge Pires 5-1 en dat was meteen de eindstand.

Wedstrijd D poule

De Zwaan  –  POPALO     7-5

Binnen 1 minuut joeg Jasper van Dijk de 1-0 al in de touwen, en dat was voor hem nog maar het begin. Maar PoPaLo was niet minder en de mannen werden naar voren gejaagd door hun coach Keimpema. Jurjen Breimer wist dan ook de gelijkmaker te forceren 1-1.  Maar die versnellingen van Jasper van Dijk waren deze avond dodelijk. Hij sprinte alles er uit en maakte 2-1,`maar toen de mannen van de Zwaan even sliepen maakte Arjen Riem en Lowie Quisenaerts 2-2 en 2-3. En natuurlijk maakte die Jasper van Dijk nog voor de wissel weer gelijk 3-3. Ook in de 2e helft vochten die mannen van PoPaLo als leeuwen en kwamen ze weer voor door Lowie Quisenaerts en Kenneth Dijkstra werd het 3-5. Vervolgens ging het wat minder met PoPaLo en wisten ze Jasper van Dijk niet in toom de houden hij maakte op rij  4-5,5-5, en 6-5 en vloog van vreugde hast deur ut dak. Het lukte met PoPaLo niet meer de power was er uit. En terwijl Jasper nog aan het plafond hing maakte Sytse de Vries er nog 7-5 van. En leuke wedstrijd met veel doelpunten en daar komme we voor.

VANMARRUMBOUW-2000 ZVB COMPETITIE Week 10

Wedstrijden A poule

Kantine Waddenhal  –  Theo Duinstra     4-1

In deze topper in de A poule waren beide teams de eerste 6 minuten aan elkaar gewaagd. Toen echter vloog de stoomtrein van Harlingen naar Franeker, Sjouke Bootsma, langs de zijlijn en haalde verwoestend uit 1-0. De Kantine had de smaak te pakken en een paar tellen later flikte Freek Topfer zo’n zelfde klusje 2-0. De Duinstra coach vroeg zich af of zijn spelers op de bus stonden te wachten. De Kantine ging door met hulp van een tegenstander die de bal in eigen goal duwde 3-0. Het werd 4-0 toen de keeper een bal van Freek Topfer onder zijn voet door liet gaan.. In de 2e helft maakte Reinier v d Stap nog wel 4-1 maar verder liet de Kantine het niet komen.

Friesland Direct  –  De Weinstube     3-2.

FD begon goed want toen Jelle Talhout als een wervelwind om zijn as draaide haalde hij ook nog doelgericht uit 1-0.  Die voorsprong duurde maar even omdat Mark Schapelhouman droog raak knalde 1-1. Het spel ging wat op en neer en echt intelligent werd er niet gespeeld. Tot ineens Niels Vlottes as een duuvelsje uut een dooske vrij ston en scoorde 2-1. FD kwam onder druk maar keeper Johannes Visser leek wel liem an sien klauwen te hewwen, hij pakte alles. Tot dat Daniel Rehakbauw ineens loepzuiver de bal in de hoek lag 2-2. En die gelijke stand was zeker de verhouding geweest. Maar vlak voor tijd joeg Klaas ‘kwakman’ Bouma de bal toch nog snoeihard in het Weinstube doel 3-2.

Nesta Shipping  –  NR1 Hypotheek     8-3

Johan Janssen gaf het goede voorbeeld door met buitenkantje rechts Nesta op 1-0 te zetten. Meteen daarna kreeg Adraan Aalders een kans die hij ook maar benutte 2-0. Het was duidelijk bij NR1 hadden ze de hasses ur niet bij. Sjoerd ten Hoeve maakte 3-0 en Tjeu Visser scoorde vanaf de achterlijn heel mooi 4-0. Tot dat Johan Janssen 5-0, Emiel Postmus 6-0 en Sjoerd ten Hoeve er 7-0 van maakten, lagen de man van NR 1 in een diepe slaap. Even werden  ze wakker en toenwer het 7-1  door Jeroen kuipers dat leek iets dragelijker. Maar meteen lag Emiel Postmus ook al weer 8-1 in de touwen. Het werd noog 8-2 door Evan Sertina en ook Eelco v d Schaaf wilde nog graag scoren, hij zette sien grote billug achter de bal, en ja hoor hange, later had ie deur dat ut in eigen goal was 8-3.

Wedstrijden D poule

Autoverhuur v d Pol  –  SVO Attema     10-1

Als ik dan de namen bij het team van Attema bekijk dan liekt ut nergens op dat met zukke grote ciefers verloren hewwe. Ruben v d Pol begon met een mooie solo en dat rondde ut jongkje keurig af 1-0. Van der Pol was veel sterker en dat resulteerde de 1e helft niet in veel doelpunten. Het werd door Bertus v d Pol en David v d Pol 2-0 en 3-0. Se hewwe zeker weer een blik v d Pollen opentrokken dizze namen waren nog niet echt bekend. Ruben v d Pol gaf weer het voorbeeld in het begin van de 2e helft door 4-0 te maken. Uiteindelijk maakte Jelmer Wolda nog een tegengoal, toen hij min of meer over de bal lazerde keutelde die in ut doel 4-1. Het verjongde v d pol, se hewwe die ouwe lullen ur uut zetten, balden lekker door. Het werd zelfs 10-1, doelpuntenmakers Ruben v d Pol 2x, Anne v d Tuin 1x, Leeroy Purvis 1x, David v d Pol 1x en Niels Bakker 1x.

VC Plankepad  _ POPALO     1-1

Plankepad had geen wissels die bereiden de opening van die Bruine Zeilvaart voor. Onder felle aanmoedigingen van coach Keimpema begonnen de mannen van PPL oer sterk. En het was Meinke Riem die, op aangeven van Kenneth Dijkstra, dan ook met een subtiel tikje de score opende 0-1. Even later mistte sien broerke Arjen voor een leeg goal en schoot Lowie Quisenaerts op de paal. Plankepad kwam er niet aan te pas en mochten niet klagen dat het 1-0 bleef. Keeper Gerard Rutten gooide een bal uit maar die kwam in de hanebalken, wat hem commentaar opleverde van een van de sponsoren “dat deed dien Pappe vroeger oek al”.  De bal wilde er maar niet in en toen moet Plankepad gedacht at jim ut niet doen dan make wij wel een. En het was Lammert Kleefstra die de bal achter Rutten deponeerde 1-1. En dat was meteen de eindstand en daar was PPL niet tevreden mee, en terecht

VANMARRUMBOUW-2000 ZVB COMPETITIE Week 9

Wedstrijden C poule

Team Gulf  –  Bakkerij Overzet     4-1

Duidelijk een strijd om niet te degraderen, beide teams hangen onderin. In om dat te voorkomen gingen de al wat oudere teenagers van Overzet meteen in de aanval. Klaas Kuiken [Fred zn] kreeg twee mooie kansen en Jan ‘iezeren loekbillug’ Stienstra mistte er ook een hele mooie. Pas na 13 minuten had Klaas Kuiken door waar het doel stond en raakte hij de roos 0-1. En die Klaas had de wedstrijd bijna kunnen beslissen maar de maan had deze avond ‘luuken voor sien ogen’. En toen dachten de jongkjes van Gulf ‘dit kanwel, en maakte Jeroen v d Nieuwenhuizen 1-1. En in de 2e helft had die Jeroen v d N toch een paar fraaie schijnbewegingen en liet hij v d Galien kansloos 2-1.  En Gulf werd steeds beter en die al wat oudere teenagers van Overzet liepen ur bij of hadden ze de broek vol. Arjen Visser niet die maakte 3-1, en Kevin Settelaar vergrote de voorsprong naar 4-1. En dan mocht Overzet nog blij zijn dat keeper v d Galien als een leeuw stond te keepen. Dat deed overigens Mark Jan Veldman aan de andere kant ook, het bleef 4-1.

Visser ATR  –  R Zwart Auto’s     5-1

Een belangrijke strijd om te bij te blijven moesten beide teams winnen. Zwart speelde zonder wissels, ut hele zootsje was op wintersport, en dat zou hun later toch gaan opbreken. En bij Visser was deze avond Rinke van Sloten de man of the match. Nadat hij enkele malen paal en lat geraakt had wipte hij er dan toch eindelijk de 1-0  in. En Visser was sterker en moesten dan ook zwaar verdedigen. En toen weer Rinke van Sloten vrij stond tikte hij 2-0 binnen. Zwart bleef strijden en Ronald Zwart bracht de spanning toch weer even terug, hij scoorde fraai uit een vrije trap 2-1. Aan de andere kant mistte Dennis Stoter voor een leeg doel, dat maakte hij even later toch weer goed 3-1. Het was over en uit met Zwart, de tong hing hun uut de bek, se waren stukken. En dan is de watervlugge Rinke van Sloten helemaal gevaarlijk, hij scoorde nog twee keer, eindstand 5-1.

Otter Bar  – de Gekroonde Leeuw     7-7

De topper in de C poule tussen de Otter Bar uit Witmarsum em de Gekroonde Leeuw uit Arum. En beide teams gingen er plat voor en lieten daarbij de verdediging voor wat ie was. Ronald Burger profiteerde daar van en zette de Otter Bar op voorsprong 1-0. Vier minuten later een hard schot van het infant terrible Ysbrand Dijkstra, en het was 1-1. Het werd stuivertje wisselen en een leuke wedstrijd. Goslinga maakte met een punter 2-1 en praktisch in de volgende tegen aanval maakte Jeroen Reinsma 2-2. Keeper Bouma van de Otters redde een paar keer mooi met de vingertopjes. En nog voor de wissel zette k de Vries met 2 treffers de Witmarsummers op 4-2. Maar ja die Arummers binne natuurlijk ze vuul as bargen en die vochten terug. Ysbrand Dijkstra maakte meteen na de wissel er 4-3 van en ook 4-4 kwam van zijn voet. Hij skreeuwde toen se hard dat de tweeling Jan en Andries, die in de Gekroonde Leeuw zaten, van hun kruk lazerden. Nu hadden de Arummers zin aan Jeroen Reinsma maakte 4-5, Nico Bruinsma uit de draai 4-6 en na een mooie combinatie maakte Ysbrand er 4-7 van. Maar toen gingen de heren op hun lauweren rusten en dat was fout. R Huisman bracht de stand terug tot 5-7, een hakje van Ronald Burgers ronde Huisman netjes af 6-7. Toen waren er nog 5 minuten te spelen, en in de laatste dekte men M Tolsma niet goed af en werd het toch nog 7-7. Een terechte uitslag in een leuke en sportieve wedstrijd.

Wedtrijden B poule

De Kombuis  –  Roel’s Multi Service     3-3

Dit was een strijd in de onderste regionen van de B poule. En beide teams hielden elkaar heel aardig in evenwicht, alhoewel de Kombuis een goede start had. Het was Jeroen Hoekstra die eerst twee minuten straf kreeg, maar toen hij er weer in mocht was hij zo gretig dat ie van de zijkant 1-0 maakte. Bijna was het 2-0 maar het schot van Stephan Klees raakte de paal. En de mannen van RMS daar draaide het nog niet echt lekker mee. Ook in de 2e helft hield eerst de Kombuis het heft in handen en kwamen ze door Ton Piwiang en Marcel ten Hoeve met een beken doelpunt op 3-0. Maar toen Bouwe van Veen de paal raakte schrokken de mannen van RMS wakker. Pieter Dirk Sikkema tikte 3-1 binnen en er meteen achteraan werd het 3-2 door Friso van Eyck. Even later begon Bouwe van Veen aan een mooie solo en ronde die ook nog eens subtiel af 3-3. De mannen waren s eblied dat met de hasses ut dak hast raakten. De laatste minuten waren voor de keepers die waren niet meer te passeren.

Eigentijds ZWF  –  De Groot     5-3

Eigentijds kon bij winst toch wat aansluiting vinden bij de subtop in de B poule. De eerste mooie aktie was van Steffen Jonkman van de Groot, helaas stierf die in schoonheid. En bij Eigentijds vlogen ze er weer ouwerwets in as jonge pliesiehonnen Pieter P voorop. Het duurde even voor er een doelpunt viel maar toen Daan ‘Rintintin’ Schaaf de bal kreeg was hij niet meer te stuiten 1-0. De Groot wilde wel maar kreeg de bal er maar niet in, dat deed Sven Warmerdam wel en het was 2-0. Even leek het bij de Groot te gaan lukken toen Jorge Pires er 2-1 van maakte, maar dan komt de volgende weer veel te laat. In de 2e helft liep Eigentijds wat uit een weer was het Daan Schaaf, die werkte as een Duutse herder, die scoorde 3-1. Sven Warmerdan haalde vervolgens met 2 treffers alle spanning er uit 4-1 en 5-1. De Groot kwam door Jorge Pires en Johan de Jong nog wel terug tot 5-3 maar daar bleef het bij.

Oosterhof/Holman  –  Este     2-2

Este wel graag mee doen om de bovenste plaats en OH hangt liever wat in de middenmoot. Het werd dan ook een lauw potje voetbal wat in wandel tempo werd gespeeld. Zelfs coach Theo v d Zweep wist zijn team dit keer niet op te zwepen. Een van richting veranderde bal leek in het Este doel te rollen, maar die Daniel Outhuyske reageerde as een tijger en pakte de bal. Aan de andere kant stompte keeper Alkema, heel goed een pegel van Arjen Speckman uit zijn doel. Maar in de 2e helft wist diezelfde Speckman wel degelijk het doel te raken 0-1.  OH ging in de aanval maar Daniel Outhuyse en paal en lat stonden in de weg. Toen mut Speckman docht hewwe, dan help ik die jongens toch even en schoot in eigen doel 1-1. Hij maakte echter even later zijn fout weer goed door 1-2 te maken. OH gaf zich nog niet gewonnen en maakten, via Sytze Sytema nog terecht de terechte gelijkmaker 2-2.

VANMARRUMBOUW-2000 ZVB COMPETITIE Week 8

Wedstrijd A poule

Kantine Waddenhal  –  Nesta Shipping     7-2

De Kantine speelde zonder Ralf van Hurck maar sien tweeling broer Martijn ‘Tinus’ nam die plaats voortreffelijk in. Toen ie in ‘e gaten had welke kant dat ie uut moest speule, strooide hij met grandioze passes. Al in de 3e minuut gaf een bal op Freek Topfer en die kon niet missen 1-0. Het liep goed bij de Kantine terwijl Nesta toch wat moeizaam op gang kwamen. Een hakje van Freek op Stefan Adema en hij deed het net schroeien 2-0. Maar toen lieten ze die Duco Scheffer even vrij en met een subtiele voetbeweging verkleinde hij de achterstand 2-1. De doelpunten machine van de Kantine draaide weer verder, Romero 3-1 met een fantastisch doelpunt, Stefan Adema met sien grote sleifer 4-1 en Freek T met een stift 5-1.  In de 2e helft werden de teugels wat gevierd en kon Nesta aanvallen. Terwijl ze aanvielen nam Romero de bal over tikte op Martijn ‘Tinus’ van Hurck en het was 6-1. En toen Kantine keeper van Riet even met sien poten wied uut ston schoot M Visser daar tussendoor 6-2. Uiteindelijk werd het door Ronald Jilderts nog 7-2.

Wedstrijden D poule

Hendriks v d Heide  –  PoPaLo     7-2

De pappes en de seunen van HvdH hadden een beste avond deze keer. PoPaLo speelde niet best maar had wel het geheime wapen The Keimp op de bank. De gebroeders Pollema waren nu beiden de coach ze zweepten de mannen wel op maar juichten soms als de tegenstander een doelpunt maakte. HvdH namen een voorsprong toen vanaf de zijlijn Frank Pietersma 1-0  in de touwen joeg. Meteen daarna joeg Jurjen Breimer snoeihard op de paal, die bal had keeper Bert Erents nooit gezien. Het volgende schot van Breimer was se hard dat sien skoen teugen ut plefon vloog. Maar de jongkjes van HvdH waren gewoon beter, feller en sneller.  En met 2 treffers tilde Anthonie de Puyselaar de stand naar 3-0.  In de 2e helft bleven de jongens van HvdH beter en maakte Jorik Erents meteen 4-0. Op aangeven van Pappe Richard v d Kooi scoorde Maurice v d Kooi netjes 5-0. Richard v d Kooi en Frank Pietersma brachten 6-0 en 7-0 op de borden. Het was een gelukje dat keeper Bert Erents um niet meer bukke kon daarom maakten Lennart Dijkstra en Jurjen Breimer er nog 7-2 van. Het geheime wapen The Keimp is niet van ‘e bank weest, hij het ut licht uut daan ’s avens en de bank met naar huus nomen.

SVO Attema  –  Scan Wandbekleding     3-3

Keeper Schram had last van de lies en kon het Scan doel dus niet verdedigen, en dat is een aderlating. SVO dat graag wilde winnen ging in de aanval maar het was Scan die via Erwin de Boer de score opende 0-1. SVO had het meeste balbezit maar het lukte maar niet om te scoren. Totdat Jelmer Wolda weer een van zijn onnavolgbare bewegingen had en 1-1 maakte. Vervolgens probeerde Hein Kuiken het met een afstandschot maar die belande in ‘e hanebalken. Jan v d Veer deed het met sien punter beter die vloog erin 2-1. Het werd echter nog in de 1e helft weer gelijk, Virgil Hoekstra klopte alles op snelheid en liet Zuiderhof kansloos 2-2. Het bleef spannend in de 2e helft met aanvallende ploegen. Andre v d Woude probeerde het met een punter en het net bolde 2-3. Vervolgens kwam Andre alleen voor een leeg doel maar nu mistte hij grandioos. Met de laatste adem sleepte Hein Kuiken zich naar voren hij haalde zijn sterke been ver naar achteren en de bal vloog met een enorme curf in het doel 3-3. Een leuke partij met een toch wel terechte uitslag.

VANMARRUMBOUW-2000 ZVB COMPETITIE  Week 7

Wedstrijden C poule

De Gekroonde Leeuw  –  Bakkerij Overzet     11-3

De Gekroonde Leeuw werd al vliegend kampioen in de D poule en nu zijn ze in de C poule ook goed onderweg. Op de bank van DGL leek het halve dorp Arum te zitten, zeveul mesen zater ur op. En je kon ook zien dat de jongens van DGL wat sneller waren en gemakkelijker bewogen dan de al wat oudere jongens van Overzet. Alleen Antoon Elzinga had een knorre schijnbewegingen, zeveul dat ie ur duuzelig van wudde. Op aangeven van Folkert Bruinsma scoorde zijn broer Nico 1-0. En hun schutter Ysbrand Dijkstra maakte 2 achter elkaar en het was 3-0.  Nu de broodbakkers kwamen er eigenlijk niet aan te pas, en DGL bleef rustig door scoren. J van Dellen maakte 4-0 en Nico Bruinsma tikte simpel 5-0 binnen. De mooiste goal viel nog in de 1e helft en was van KP de Groot. Hij gaf een lob van eigen helft de keeper dacht dat de bal over ging maar het leer stuiterde in het doel 5-1. In de 2e helft liep DGK nog meer uit L. Wagenaar 1x, T hoekstra 2x, N.Bruinsma 1x en Ysbrand Dijkstra 2x zorgden voor 11 treffers en tegen scoorden nog Piet Miedema en KP de Groot eindstand 11-3. Topscorer was deze avond Ysbrand Dijkstra [zie foto]uit Arum met 4 treffers.

Massage Harlingen  –  Visser ATR     7-6

Terwijl de mannen van Massage nog stonden te slapen maakte Dennis Stoter er 0-1 van. Het spel vloog als een wervelwind heen en weer zonder da er mooie kansen kwamen. Wel wist Dennis Stoter er zelfs nog 0-2 van te maken. Maar Massage was ontwaakt en begonnen terug te knokken. S Mulder bracht de stand terug naar 1-2 en R Regtop tikte de gelijkmaker binnen 2-2. Vervolgens kreeg Mark Koornstra rood omdat hij gewoon te lang en  teveel tegen scheidsrechter Ten Hoeve lulde. Rinke van Sloten zette voor de wissel Visser weer op voorsprong 2-3. Daarna sloeg de Massage toch toe S Mulder van de zijkant 3-3, R Regtop uit een vrije trap 4-3 en een bal tussen de benen van de keeper kwam ook van hem 5-3. Vervolgens werd een pasje van Regtop goed ingeschoten door S Mulder 6-3. Eindelijk reageerde Visser door een treffer van Rinke van Sloten 6-4. Maar toen men Daniel Koornstra volledig vrij liet staan tikte hij 7-4  in het doel. Maar het werd nog spannend toen Rinke van Sloten 7-5 en 7-6 maakte. Helaas voor Visser was er tijd te kort en moest het wat teveel van van Sloten alleen komen hij kreeg te weinig steun.

Wedstrijd D poule

Scan Wandbekleding  –  Autoverhuur v d Pol     5-5

Het word spannen in de D poule want ook v d Pol gaat zich bovin nestelen. En ze begonnen uitstekend door en mooi doelpunt van Leroy Purvis werd het al snel 0-1. Het werd een leuke wedstrijd waarin men veel aanviel en ook nog een redelijk aantal doelpunten maakte. Van der Pol nam een voorsprong door Marijn Helfrich en Leroy Purvis werd het 1-3. Het werd stuivertje wisselen want nu kwam Scan weer terug, Virgil Hoekstra 2-3 en Andre v d Woude 3-3. Het bleef in de 2e helft leuk en beide teams gaven elkaar geen duimbreed toe. De jonge Leroy Purvis begon de 2e helft ook goed en maakte 3-4. Na dat doelpunt bleef het even doelpuntloos en werden er kansje gemist. Totdat Erwin de Boer een kans kreeg en hij scoorde wel voor Scan 4-4. En nu nam Scan een voorsprong en weer door Erwin de Boer 5-4. Het bleef spannend en van der Pol, met maar een v d Pol, vochten hun naken om nog gelijk te komen. En het was terecht dat het ook ging lukken, Marijn Helfrich joeg de 5-5 in de touwen, een mooie stand toch.

Archief onderlinge competitie
Buienradar Harlingen

Eindstand sinds 1971
proef