Blauw Wit’34 1  – Exstador / Pizzeria-Pompeï 1  5-4  (beker)

Een  0-4 voorsprong voor Exstador bij de rust, werd in de tweede speelhelft toch teniet gedaan en zo stond men wederom met lege handen, 5-4

Leeuwarden 1 – Exstador / Pizzeria-Pompeï 1  7-1  (beker)

Het bekeravontuur is door deze toch wel ruime nederlaag nagenoeg voorbij,  ondanks dat met nog een wedstrijd moet spelen in deze poule ronde, maar de lijkt meer op een formaliteit zoals de zaken er nu voor staan.

Leeuwarden, 17 oktober.  Met slechts twee wissels moest men aan deze partij beginnen tegen een tegenstander die niet in een hoog tempo zou spelen, maar wel een team met veel routine. Oud spelers van o.a.  Avanti en Leekster Eagles 1 en die bleken deze avond een maatje te groot te zijn. ( wordt vervolgt)

Workum 1 – Exstador / Pizzeria-Pompeï 1  4-1

Exstador/Pizzeria-Pompeï 1 weet weer niet een wedstrijd in winst om te zetten. Deze keer was  het team van Workum dat aan het langste eind trok en zodoende blijven de Harlingers in het bezit van de rode lantaarn.

Workum, 9 oktober.  Wel voldoende mensen deze keer, echter zonder de voor langere tijd geblesseerde doelman Ronald van Riet, die de afgelopen week zeer onfortuinlijk met zijn hand in een draaiende machine had gezeten,  maar een niet al te beste partij. ( wordt vervolgt)

Exstador / Pizzeria-Pompeï 1 – Leekster Eagles A1  2-4

Exstador/Pizzeria-Pompeï 1 blijf ook in de vierde speelronde zonder punten. Niet dat men de mindere was van het jeugdige team van de Leekster Eagles, maar zij waren deze avond gewoon wat doeltreffender

Harlingen, 5 oktober.  Zonder Hoessein Awed, Klaas Kuiken, Aron Hansma en de geblesseerde Edwin Hiemstra, moest men wederom met een kleine groep aan treden tegen de jeugd

1e aanval Leekster Eagles

Vrije trap Stefan Adema

van de Eagles.  Gelukkig werd Stefan Adema wel bereid gevonden om mee te doen om zodoende toch met twee wissels te gaan starten, zo ook nieuwkomer Henri Wassenaar. Het eerste gevaar was deze avond voor de tegenstander in een wedstrijd die zou worden gespeeld in een vrij hoog tempo  strak en hard inspelen was het devies deze avond en dat beheersten de jongens uit Leek toch wat beter dan de thuisclub die hierin toch wat onzekerder in oogde in deze weer helaas andere samenstelling. In de negende minuut was het dan ook raak,  F. Kronemeyer gooide er een prachtige schaarbeweging uit en Doelman Pong Thanh Tran was geklopt 0-1.  Na deze opening ging de thuisclub natuurlijk op zoek naar de gelijkmaker en er ontstonden dan  ook wel diverse kleine kansen aan beide zijden maar en treffers liet nog even op zich wachten, dit tot aan de negentiende minuut  Een aanvallende fout  bij een cornder aan de zijde van de thuisclub en de Eagles wist wederom te profiteren, namens Bennie Kits   en de 0-2 kon worden genoteerd. Na deze tussenstand was het toch even de beurt aan de thuisclub en er kwamen in het laatste gedeelte van de eerste speelhelft dan ook wel een paar toch wel grotere kansen voor de jongens van coach J. Snel. zelfs eenmaal stond de paal in de weg na een hard schot van Stefan Adema, maar geen treffers meer tot aan de wissel.

Strafschop Stefan Adema

In de tweede speelhelft was het na een zestal minuten spelen nogmaals de beurt aan de gasten door een doelpunt van B. Kits, 0-3 en ook de voor doelman  Phong ingevallen Ronald van Riet kon de bal uit het netje halen. In de achtste minuut was het dan uiteindelijk raak voor de thuisclub, een hard schot van dichtbij van Stefan Adema en ook de doelman van de Eagles was voor eerste maal geklopt, 1-3.  Weer wat verder in de partij kreeg Exstador nog een uitgelezen mogelijkheid om de aansluiting te verkrijgen middels een strafschop. Stefan Adema ging zich er mee belasten, maar helaas voor de thuisclub, de doelman koos de goede hoek en de snoeihard ingeschoten bal was dan ook zijn prooi.  Toch wist men uiteindelijk de aansluiting te verkrijgen, het was Romero Escalona die met wat medewerking van de doelman van de tegenstander de bal door de stokken in het doel zag verdwijnen, 2-3 en er was dus nog van alles mogelijk want de Leekster Eagles werd ook wat slordiger in de afwerking. Wederom een aanvallende fout en de jeugd wist nogmaals te profiteren, nu ook door de stokken van doelman van Riet en de partij was beslist, 2-4. Doelpunt Bennie Kits.  Scheidsrechter deze avond was dhr. J. de Klein uit Surhuisterveen   die  alles goed onder controle had, wel veelal liet door voetballen ondanks dat het soms wel eens wat tegen het randje was, maar het geel mooi in zijn borstzak liet zitten en dat was duidelijk wederzijds.

Zie voor meer foto’s van de wedstrijden, in het fotoalbum

Spelers deze keer waren,  Doelmannen: Ronald van Riet en Phong Thanh Tran.  Spelers:   Ronald Jilders, Marcelino Samangoen, Henri Wassenaar, Berend Zondervan, Stefan Adema en Romero Escalona.

Exstador / Pizzeria-Pompeï 1 – Futsal Cambuur 1  7-3  (beker)

Exstador/Pizzeria-Pompeï  verslaat Futsal Cambuur ” Topklasser ” in  een sterke wedstrijd in de eerste  pouleronde van de noordelijke beker .

Harlingen, 28 september.  Eindelijk  een nagenoeg compleet  team  en de eerste winstpartij was een feit tegen het, een klasse  hoger spelend  Futsal Cambuur dat net als de thuisclub de rode lantaarndrager is op dit moment.  De mannen van coach J. Snel begonnen goed aan de wedstrijd en het was dan ook al in de tiende minuut raak.

Romero Escalona veroverd de bal en tekent voor de 1-0.

Romero Escalona ontfutselde de bal bal bij een speler van de tegenpartij en de 1-0 kon worden genoteerd.  Vier minuten later was het wederom raak, nu was het de beurt aan Marcelino Samangoen, 2-0.  Nogmaals een mooie actie van Marcelino en binnen de minuut was het weer raak, 3-0.  Na deze snelle voorsprong was het nu de beurt aan de gastheren, een slippertje van Ronald van Riet in de negentiende minuut en Cambuur kreeg weer enige aansluiting, 3-1.  Drie minuten erna, ontstond er enig klutswerk voor het doel van van Riet  en de 3-2 lag er inmiddels in en de snel verkregen voorsprong was weer bijna te niet gedaan. met nog een drietal minuten op de klok  wisten beide teams verder niet meer voor wat vuurwerk te zorgen, zodat er kon worden gewisseld met één doelpunt voorsprong voor de Harlingers.

Duel om de bal.

Na de wissel was het wederom de beurt aan Exstador, in de vierde minuut viel er wederom een prachtige actie van Marcelino te bewonderen, dit na enig kap en draaiwerk  en de 4-2 kon worden bij geschreven.  Vlak erna was er geel voor een speler van de tegenpartij en mocht men een man meer situatie proberen te gaan uitbuiten, helaas dit gelukte echter niet ondanks de druk.  In de tiende minuut van de tweede speelhelft was het toch weer Futsal dat wist te profiteren en de inmiddels in het doel staande Phong Thanh Tran kon ook gaan vissen, 4-3.  Dit was tevens het laatste Cambuur doelpunt deze avond, maar niet dat van de thuisclub.  Een goed opgezette aanval en Romero Escalona wist nogmaals het net te vinden, 5-3.  Ook Exstador kreeg een gele kaart toe gedeeld door scheidsrechter F. v.d. Wal en Aron Hansma mocht voor twee minuten naar de kant. Ook  de Leeuwarders wisten dit voordeel niet uit te buiten en er werd na dit moment meteen een extra veldspeler ingebracht dit ten koste van hun doelman, om zodoende de druk wat verder op te voeren.

Een projectiel schiet voorlangs

Een onderschepping werd door Marcelino Samangoen  op Edwin Hiemstra gespeeld die op zijn beurt nieuwkomer Berend Zondervan wist te bedienen en de 6-3 was een feit.   Met nog een drietal minuten te gaan wist men wederom de Cambuurs aanvalsdriften te onderscheppen en Romero Escalona wist  over grote afstand de bal nogmaals in het nu verlaten Cambuurdoel  te plaatsen en de uiteindelijke eindstand was hiermee bereikt, 7-3.  Een sterke pot aan de zijde van de thuisclub dat hiermee liet zien, is men compleet dan  kan iedere tegenstander, zowel in de competitie als de beker,  kan rekenen op een warm onthaal.

Spelers deze keer waren,  Doelmannen: Ronald van Riet en Phong Thanh Tran.  Spelers:   Ronald Jilders, Marcelino Samangoen, Aron Hansma, Berend Zondervan, Edwin Hiemstra,  Hoessein Awed en Romero Escalona.

Futsal Marum 1 – Exstador / Pizzeria-Pompeï 1  8-1

Exstador, nog steeds zonder punten in derde speelronde. Futsal Marum bleek ook deze keer de bovenliggende  partij te zijn, alhoewel wel wat geflatteerd want met nog een vijftal minuten op de klok stond de teller nog op 4-1. De ingreep om in het laatste gedeelte van de partij met een extra veldspeler nog wat te forceren pakte niet echt goed uit, vier tegendoelpunten in vijf minuten.

Marum, vrijdag 21 september.  Al in de zevende minuut stonden de Harlingers met 2-0 achter en zodoende  zag de coach zich genoodzaakt om een keepers wisseling  te laten plaatsvinden, dit ten koste van Kasper Hoek en Ronald van Riet ging zijn plaats innemen.  Ook  hij werd al snel getrakteerd op een tegendoelpunt en in de dertiende minuut kon de 3-0 worden genoteerd.  Hierna werd het wat beter aan de zijde van de Harlinger zaalvoetballers en kon eindelijk in de twintigste minuut de 3-1 worden bijgeschreven, doelpunt Romero Escalona en dit zou tevens zo blijven tot aan de wissel.

Doelman van Riet, keepte evenwel een sterke partij

Ook in de tweede speelhelft wisten beide partijen,  vooralsnog niet te scoren dit tot aan de zestiende minuut toen de thuisclub er weer één wist in te prikken, 4-1.  Exstador probeerde het wel maar het vizier stond ook deze avond niet op scherp. Met nog een kleine vijf minuten te gaan  besloot de coach,  J. Snel nog een ultieme poging te wagen om via een extra veldspeler nog wat proberen te forceren .  Dit pakte helaas niet erg goed uit en in een mum van tijd wist de thuisclub de scoren aanzienlijke te verhogen door vier maal op rij doeltreffend te zijn en zodoende werd Exstador/Pizzeria-Pompeï  op de valreep duidelijk afgedroogd en stond men uiteindelijk wel enigszins  geflatteerd op een 8-1 eindstand.

Spelers deze keer waren,  Doelmannen: Ronald van Riet en Kasper Hoek.  Spelers:   Ronald Jilders, Marcelino Samangoen, Aron Hansma, Phong Thanh Tran, Klaas Kuiken, Hoessein Awed en Romero Escalona.

Exstador / Pizzeria-Pompeï 1 – A.S. Exstudiantes 1  3-9

Wederom verlies voor Exstador/Pizzeria-Pompeï 1 tegen het Groninger A.S. Exstudiantes.  Met slechts 4 veldspelers  en een niet geheel fitte reserve doelman/speler kwam men duidelijk te kort in deze partij.

Harlingen 14 september.  Zonder, Buursma en Hiemstra ( veldafspraken ). Kuiken en Awed ( werkzaamheden ) Kortak, weggebleven. Zondervan, nog niet speelgerechtigd en nog

Marcelino Samangoen controleerd de bal

een vakantieganger Wassenaar waren er debet aan dat er deze keer op voorhand  weinig viel te halen.  Het duurde tot aan de zevende minuut alvorens er werd gescoord door L. Hofstra namens de gasten. Zo ook in de tiende minuut door Chris Erkelens, 0-2. De 0-3 en 0-4 werden ook snel gemaakt, door F. Montolio 2 maal op rij en zo stond de thuisclub dan ook  al in de vijftiende minuut op ruime achterstand.  Na deze slecht periode was het toch even de beurt aan Exstador, een vijftal toch wel goede kansen werden echter om zeep geholpen , onvoldoende concentratie.

Geel, Romero Escalona

Nadat Romero Escalona na een overtreding tegen geel mocht aankijken  wisten de Groningers wel te profiteren, 0-5 zodat men kon gaan wisselen met een ruime  achterstand. Na de pauze leek het toch even te gaan lukken, in een tijdsbestek van een vijftal minuten was het twee maal op rij Romero Escalona die er weer 2-5 van wist te maken. Nog een goede kans voor Aaron Hansma ging echter de mist in en toen was het weer de beurt aan Exstudiantes,  D. v. Bruggen   mocht gaan tekenen voor de 2-6 en de partij was toen eigenlijk wel beslist, dit ook nadat Romero zijn tweede geel ( rood ) mocht ontvangen.  De daarop volgende scrummits voor het doel van. Ronald van Riet viel nogmaals in het voordeel van de tegenstander, 2-7. doelpuntenmaker F. Montolio.  De Pijp was leeg aan de kant van de thuisclub en P. Heun wist ook nog namens de gasten te profiteren, 2-8.

Doelman R. v. Riet, negen maal het nakijken.

Even nog een kleine opleving voor de jongen van coach Snel en Ronald Jilderts mocht  de bal binnenschuiven op aangeven van Aaron Hansma, een van de weinige spelers die zeker wel een goede indruk wist achter te laten in het danig verzwakte Exstador.  Het slot akkoord was nogmaals voor A.S. Exs.  Bas Groeneveld  tekende voor de uiteindelijk 3-9 einduitslag en de thuisclub bleef voor de tweede maal op rij met lege handen achter. Scheidsrechter deze keer was  Dhr. C. Koper uit lemmer die weinig problemen kende.

Spelers deze keer waren,  Doelmannen: Ronald van Riet en Kasper Hoek.  Spelers:   Ronald Jilders, Marcelino Samangoen, Aron Hansma, Phong Thanh Tran en Romero Escalona.

==============================================

Blauw Wit`34 1 – Exstador / Pizzeria-Pompeï 1  7-3

Exstador/Pizzeria-Pompeï start de competitie met een nederlaag.  Promovendus Blauw Wit`34  wist met name in de tweede speelhelft  de overwinning naar zich toe te trekken, na een 2-1 ruststand.

Leeuwarden, 5 september.  Geen goede start dus voor de Harlinger zaalvoetballers in de competitie, dit na een niet al te goede voorbereiding op de nieuwe  competitie. Zonder enige

Aanval Blauw Wit`34

trainingsarbeid en wat nieuwe gezichten is dit natuurlijk niet wenselijk, dit mede doordat de sporthal door de late vakanties, ook niet beschikbaar was.  Misschien een excuus, maar dat zal later wel doen blijken.  In de eerste speelhelft werd er nog niet zoveel gescoord getuige ook  de 2-1 wisselstand.  Het eerste doelpunt voor de jongens van coach Snel was de 1-1 van  Edwin Hiemstra, maar de thuisclub wist toch met een kleine voorsprong 2-1, de rust te halen.

Edwin Hiemstra, net niet

Na de wissel een meer aanvallend Exstador, maar de Leeuwarders wisten toch uit te lopen naar 3-1.  Hoessein Awed wist nog wel voor de 3-2 te zorgen maar daarna was het toch weer de beurt aan Blauw Wit om verder uit te lopen naar 4-2 en 5-2 dit door toch wel veelal slechte inpassingen van de Harlingers, die de thuisclub naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter wist uit te buiten. Nadat men nog een veldspeler in de persoon van Phong Thanh Tran  in het doel liet plaatsnemen, viel er nog wel een tegentreffer van Romero Escalona te noteren, 5-3  maar hierna was het wederom de beurt aan B.W. die de  fouten aan Exstador zijde dankbaar wist af te straffen 6-3 en 7-3.  waar de wedstrijd tevens op zou blijven steken en kon de nieuwkomer in de Hoofdklasse I  de drie punten bijschrijven.

Redding doelman Phong

Ondanks dat men met name in de tweede speelhelft veelvuldig de  aanval zocht werd de deur  achter niet echt goed op slot gehouden en wisten de toch wat oudere spelers aan de zijde van de tegenstanders hier wat slimmer mee om te gaan

Spelers deze keer waren,  Doelman: Kasper Hoek.  Spelers:  Edwin Hiemstra, Ronald Jilders, Marcelino Samangoen, Hoessein Awed,  Ismael Kortak, Aron Hansma, Phong Thanh Tran en Romero Escalona.