Exstador/Kan.Wad.1 – Heerenveen 1   1-2 (beker)

Waar niet al te veel op werd gerekend maar waar men wel op hoopte, bleek er lang in te zitten voor Exstador/Kan.Wad. Tot aan de laatste minuten was er nog van alles mogelijk en met wat meer geluk aan de zijde van de thuisclub had er zeker meer ingezeten. De tweede ronde van de landelijke beker lag dicht bij. Met opgeheven hoofden konden de Harlingers na afloop van de wedstrijd het speelveld verlaten. Exstador/Kan.Wad. had het deze eredivisie ploeg behoorlijk moeilijk gemaakt.

Exstador/Kan.Wad. startte onbevangen aan deze partij tijdens de Harlinger visserijdagen. Men had immers niets te verliezen. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Kraak en aan de wedstrijd tafel zat als wedstrijdsecretaris en tevens reserve scheidsrechter Dhr. Hagenouw.  Om even na achten kon de bal gaan rollen en men begon vooralsnog vrij rustig. Aan beide kanten werd met overleg gespeeld en enige kansen over en weer dienden zich dan ook aan. Doordat, geanalyseerd tijdens eerdere toernooien in de regio wel enigszins bekend was dat er door Heerenveen vanuit de verdediging rustig zou worden opgebouwd, moest Exstador/Kan.Wad. zich tijdig terug trekken als gasten in balbezit kwamen en verdedigend stond het bij Exstador meteen dan ook goed onder aanvoering van de over de gehele wedstrijd genomen sterk spelende Ralf v. Hurck. Ook doelman Ronald van Riet was goed in vorm dit tot ergernis van de Heerenveen aanvallers. Goeie kansen waren er toch ook wel in de eerste helft maar beide doelverdedigers hielden stand.

Coach E. Donker van Heerenveen met zijn staf leek er niet gerust op. Na een 0-0 ruststand volgde dan ook een lange preek. Na de wissel creëerde Heerenveen in het begin wel wat meer kansen maar Exstador/Kan.Wad. wist vooralsnog niet van wijken. Er werd door Exstador scherp gespeeld en men kwam dan ook regelmatig in de buurt van het vijandelijke doel , maar ook aan Heerenveen zijde stond een prima sluitstuk. Toch moesten de jongens van coach G. v. Hurck na zo,n vijf minuten spelen toezien dat Heerenveen met een uitgespeelde actie op voorsprong zou komen 0-1. Even gingen de ” kopkes ” naar beneden.

Het duurde echter niet lang of Exstador/Kan.Wad. kwam met nog zo’n zeventien minuten te spelen weer op gelijke hoogte. Een goeie actie van R. v. Hurck werd door J. Lopes verlengd op B. Hamstra die hem langs de keeper tikte en er stond weer 1-1 op het scorebord. Er was dus nog steeds van alles mogelijk. Met nog zo.n tien minuten te spelen even een onzorgvuldigheidje van de aanvallers van Exstador en Heerenveens belangrijkste man H. Sharma soleerde richting van Riet en wist hem met een goed geplaatst schot te verschalken. 1-2. Exstador probeerde na dat doelpunt toch wel wat meer op de aanval te gaan spelen maar Heerenveen hield de deur dicht en probeerde hierdoor via de counter, wat men het liefst speelt de voorsprong uit te bouwen. Ook dat lukte niet doordat van Riet nog steeds scherp was. Op de valreep nog enkele mogelijkheden voor Exstador/Kan.Wad. maar door het toch wel hoge tempo waren de batterijen leeg aan Harlinger zijde. In de stand zou geen verandering komen en de gastheren bekeren door op landelijk niveau. Exstador/Kan.Wad. gaat door deze uitslag nu verder in de tweede ronde van de noordelijke beker. Een mooie wedstrijd voor het publiek en ondanks het verlies toch een goed gevoel.

Spelers: R. van Riet, R. van Hurck, K. Bouma, J. Lopes, B. Hamstra, E. Bijma, H. Awed en Tj. v.d. Wal.

Fc. Leeuwarden 2 – Exstador/Kan.Wad. 1   9-7

Exstador heeft afgelopen woensdag zij eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen FC Leeuwarden met 9-7 verloren Veel doelpunten, maar ook veel onnodige fouten. Een wedstrijd waar alles mogelijk was door het dat bij beide teams het accent te veel op de aanval lag en de deur achter daardoor niet goed op slot zat. Tijdens de wissel stond er nog 3-3 op het scorebord maar in de tweede speelhelft moest Exstador wel want men stond steeds een of twee doelpunten achter.

Dat het moeilijk zou worden was al enigszins ingeschat. De meeste spelers van de tegenstander speelden vorig seizoen nog op hoofdklasse niveau. Nu dus door de fusie van Comme Ci Comme Ca en Friesland Col een klasse lager, tegen Exstador dat door het verlies van een aantal vaste krachten ten opzichte van het vorig jaar en deze keer ook Klaas Bouma en Barry Hamstra door blessures niet kon opstellen, men dus nog een veer moest laten. De nieuwelingen Houssein Awed, Elmer Bijma en Tjeerd van der Wal deden het aanvallend beslist niet onaardig maar verdedigend stond het niet altijd even goed. Op dit niveau worden fouten nu eenmaal afgestraft. Maar ondank de nieuwelingen en de toch wel nog jeugdige leeftijd van dit team , is er beslist wel perspectief voor de toekomst.

De doelpunten deze wedstrijd werden gemaakt door. J. Lopes (3x) H. Awed (2x) E. Bijma en Tj. v.d. Wal.

Exstador/Kan.Wad. 1 – Friesland 1  5-4

Exstador/Kan.Wad. 1 wist afgelopen vrijdag Friesland 1 met 5-4 te verslaan Een goeie prestatie, want het vorig seizoen werd er nog twee maal verloren van Friesland.

De wedstrijd tegen Friesland ging in het begin niet al te best. Zoals wel enigszins verwacht Friesland het zelfde spelletje als het vorig seizoen, Exstador het spel laten maken en dan maar wachten op een uitval. Dit lukte in het eerste deel van de wedstrijd dan ook zodat de Leeuwarder zo ook als vorig seizoen weer op voorsprong kwamen 0-1, dit via een wel wat te gemakkelijk gegeven vrije trap. Exstador/Kan.Wad. moest natuurlijk toch wel weer voor de aanval kiezen wat de tegenstander wel paste. Als zekerheid stond er in het doel bij hun iemand die qua lengte niet de grootste was maar wel wist waar die moest staan. Elk schot en dat waren toch wel velen stuiten op zijn persoon. Toch wist men na een kwartier spelen de gelijkmaker te plaatsen 1-1 ( Lopes). Kort duurde de vreugde echter niet, want bij de aftrap stonden vier  Exstador spelers even niet voldoende op te letten en Friesland kuierde wel wat al te gemakkelijk richting doelman van Riet en het stond weer 1-2. Niet lang hierna wist E. Bijma weer voor 2-2 te zorgen. Exstador rook toch wel meer , maar het zat niet erg mee en Friesland wist nog voor de wissel op 2-4 te komen. Exstador het spel maken en Friesland de doelpunten. Na de wisseling gingen de gastheren meteen weer richting vijandelijke doel en B. Hamstra wist met een afstandsschot de aansluiting weer te maken 3-4. Friesland kroop steeds verder terug en Exstador/Kan.Wad. kreeg steeds meer kansen

Halverwege was het weer J. Lopes de gelijkmaker wist te plaatsen 4-4.Friesland ging anders spelen door een aanvaller in de buurt van R. v. Riet te stationeren in de hoop om voor een verrassing te kunnen zorgen bij toerbeurt wisten de Exstador/Kan.Wad. verdedigers de man geen kans te gunnen en de voorwaartsen speelde drie tegen drie wat uiteindelijk resulteerde in de voorsprong 5-4. Ondanks dat Friesland nu achter stond hadden zij niet meer de kracht om het Exstador/Kan.Wad. moeilijk te maken. Zodat de overwinning voor de thuisclub niet meer in gevaar zou komen. Voor het publiek een mooie wedstrijd en de punten bleven terecht in Harlingen.

Spelers: R. van Riet, R. van Hurck, J. Lopes, B. Hamstra, E. Bijma, H. Awed en T. v.d. Wal.

Workum 2 – Exstador/Kan.Wad. 1  1-4

Vijf dagen later stond er al weer een wedstrijd op het programma voor Exstador/Kan.Wad. Nu was Workum 2 de tegenstander . Op papier een tweede team misschien wat minder maar de meeste van deze jongens spelen ook geregeld in hun eerste zoals inmiddels bekend.

Bij het zien van de koppies klopt dit ook wel. Exstador/Kan.Wad. was dus gewaarschuwd. Achteraf gezien konden de gastheren dan ook terug op een knappe wedstrijd er werd goed gedisciplineerd gespeeld en er werden weinig kansen weggegeven. Exstador/Kan.Wad. was ook de meest aanvallende ploeg en het was J. Lopes die in het begin van de wedstrijd Exstador/Kan.Wad. op voorsprong zette. 0-1 na een aantal toch wel goeie scoringskansen.

De enkele keren dat de Workummers in de buurt van van Riet kwamen was niet echt verontrustend maar toch kwamen zij op een gegeven moment gelijk 1-1. Er moest dus weer een tandje bij. Lopes wist met zijn tweede treffer de Harlingers weer op voorsprong te zetten, 1-2. In het verdere verloop van de wedstrijd was het Exstador/Kan.Wad. dat het meest in balbezit was en de meeste kansen creëerden. Wat dan ook resulteerde in een 1-3 voorsprong door een doelpunt van E. Bijma. Na nog een schitterend schot van H. Awed op het kruis was het R. v. Hurck die met een bekeken doelpunt Exstador/Kan.Wad. op 1-4. zette. Hierna begon Workum nog wel aan te dringen maar van Riet hield stand. Drie mooie punten en hierdoor vind Exstador/Kan.Wad. weer aansluiting met de bovenste plaatsen

Spelers: R. van Riet, R. van Hurck, J. Lopes, B. Hamstra, E. Bijma H. Awed en Tj. v.d. Wal

M.K.V.’29 1 – Exstador Kan.Wad. 1  3-6 (beker)

Exstador/Kan.Wad. 1 met drie gastspelers naar volgende ronde Noordelijke beker

Exstador/Kan.Wad. 1 heeft afgelopen maandag in de Cammingahal in Leeuwarden MKV’29 1 met 3-6 in de tweede ronde van de Noordelijke beker verslagen. Een terechte overwinning tegen een tegenstander die er soms en bij tijden wel wat erg veel fysieke kracht tegen aansloeg. Maar Exstador/Kan.Wad. wist er redelijk goed mee om te gaan. Dit beter dan de man in het zwart.

Door de nogal vele mutaties moest Exstador ter elfder ure een beroep doen aan een drietal nieuwelingen Jord Hagenouw, Kl. Kuiken en Robert Veltman in het doel moesten de lege plaatsen gaan opvullen. En terug ziend, hebben ze dit naar behoren gedaan. Met nog een aantal vaste krachten kon men de confrontatie met MKV dan ook aangaan . Het werd al snel duidelijk dat de tegenstander een team zou zijn dat toch wat lager speelt dan Exstador. Maar desondanks moest men wel op zijn hoede zijn. De twee voorwaartsen van MKV. waren wel zeer bedrijvig dit in vergelijking met hun achterste spelers die wat ouder en stugger bleken te zijn. Exstador kreeg dan ook meerdere kansen in het begin maar het duurde toch nog wel zo’n 10 minuten voordat E. Bijma de 0-1 op het score bord wist te plaatsen. Meerder kansen dienden zich aan en dit resulteerde dan ook door wederom Bijma op 0-2. MKV kroop wat meer naar voren en nog voor de wissel stond het weer 1-2. Na de rust een toch beter Exstador maar het vrij stevig verweer van de tegenstander kwam het beter verzorgde spel van de Harlingers niet ten goede. MKV speelde meer veld-voetbal dan Futsal de toch enigszins afwezig fluitende scheidsrechter trad hier vooralsnog veel te weinig tegen op. Een enkele tegenreactie van Hoessein Awed leverde echter wel een kaart op. Van af de kant waar een aantal bekende oud Leeuwarder scheidsrechters zich hadden verschanst kwam dan wel de deskundige opmerking in de trant van. ’’ Bruuk nou maar jim vestant jongens want hij het sien dag niet’’ Ondanks de soms wat schouderophalende reacties aan de Harlinger kant richting leiding wist men bij tijd en wijl nog wel te doelpunten dit ondanks de toch wel vaak natrappende bewegingen van een tweetal MKV ers. Ook de thuisclub wist nog tweemaal te scoren, maar tegen de zes treffers van Exstador/Kan.Wad. was dat dus toch te weinig.

De doelpunten voor Exstador werden verder gescoord door Kl. Kuiken J. Hagenouw en H. Awed en nogmaals Bijma. Een niet al te mooie wedstrijd werd toch winnend afgesloten door een gehavend Exstador/Kan.Wad. 1

Spelers: R. Veltman, R. van Hurck, B. Hamstra, E. Bijma, H. Awed, J. Hagenouw en Kl. Kuiken

Golden Oldies 1 – Exstador/Kan.Wad. 1  3-2

Exstador/Kan.Wad. 1 mist aansluiting met de top door in de Sikkemahal in Zwaagwesteinde met 3-2 te verliezen van Golden Oldies 1. Lange tijd stond Exstador op en 0-1 voorsprong, maar in het slot van de wedstrijd trokken de gastheren aan het langste eind. Exstador wederom zonder o.a. J. Lopes wegens trainingsverplichtingen en de geblesseerden v.d. Wal, Kuiken en Bouma, moest weer eens een beroep doen op deze keer E. v. Oosterom en J. Hagenouw, die als volwaardige vervangers kunnen terug zien op een goede wedstrijd.

Beide teams lieten vanaf kiet zien dat zij wilden gaan strijden voor de winst. Bij balbezit werd dan ook veelvuldig de aanval gezocht en dienden zich dan ook al snel de eerste kansjes aan, echter de beide doelmannen waren op hun hoede. Naarmate de wedstrijd vorderde ging Exstador/Kan.Wad. het spel wat meer bepalen en probeerde de tegenstander wat meer vanuit de counter te spelen. Het was dus wel oppassen geblazen voor Exstador maar het stond achter vrij goed. Doordat de Harlingers meer in balbezit kwamen dienden zich daardoor ook meerdere kansen aan wat uiteindelijk halverwege de eerste helft de voorsprong zou opleveren. J. Hagenouw tekende hiervoor door via een aanval over rechts de Westereinder doelman met een bekeken bal te verschalken. 0-1. Ondanks dat de thuisclub op achterstand kwam te staan veranderde er weinig aan het spelbeeld, Exstador de meerdere toch goeie kansen en Golden Oldies die het probeerde met de wat mindere counters. Dit zou zo blijven tot aan de wissel. Na de rust ging het vooralsnog weer op dezelfde voet door. Na zo’n tien minuten spelen zou het spelbeeld gaan veranderen, een afstandsschot verraste doelman van Riet totaal. Het schot leek vrij ongevaarlijk daar hij recht op hem afkwam, maar bij het omklemmen van de bal liep het even mis en hierdoor verdween het klein nood door de benen van de Harlinger doelman als een simpel rollertje in het doel. Exstador hierdoor nogal geschrokken probeerde meteen weer voor de voorsprong te gaan, maar met al de risico’s van dien blijkt de achterdeur niet goed meer te sluiten en Golden Oldies profiteerde. En in een vrij kort tijdsbestek stond er 3-1 op de teller. Er moest wat gebeuren, en Exstador zette met nog zo;n zeven minuten te spelen alles op de aanval. De thuisclub graafde zich in en de Harlinger aanvallen smoorden in de doelmond. Ondanks de vele kansjes in de slotminuten wist men er toch nog een te verzilveren, 3-2 ( B. Hamstra ) maar helaas verder lieten Golden Oldies en de overigens goed leidende scheidsrechter Leenders uit Hoogezand het niet komen. Na nog enige bijgetrokken tijd klonk het laatste fluitsignaal dan ook als een verlossing voor het thuis spelende team En moest een teleurgesteld Exstador/Kan.Wad. genoegen nemen met het verlies. Niet terecht maar in het voetbal is geen wet, dat de betere recht heeft op meer.

Spelers: R. van Riet, R. van Hurck, J. Hagenouw, B. Hamstra, E. Bijma, H. Awed en E. v. Oosterom.

Exstador/Kan.Wad. 1 –  F.F.S. 1  2-4

Een werelddoelpunt van oud international en Heerenveen speler Jefrey Talan ( F.F.S. ) was even het breekpunt van de wedstrijd in het begin van de tweede helft. Exstador/Kan.Wad. 1 was hier door even van slag en de voorsprong die met de rust op het scorebord stond werd na deze actie en de even wat zwakkere momenten vlak daar na aan Exstador zijde door de tegenstander omgezet in 2-4 . Toch bleek Exstador/Kan.Wad. over voldoende veerkracht te bezitten en man kwam hierna dan ook weer sterk terug, 4-4. Echter in de slotfase sloeg het noodlot toe, evenals in de voorgaande wedstrijd zat het voor het eigen doel even niet lekker en de tegenstander profiteerde.

Beide team starten met één wissel op de bank aan de wedstrijd, het zouden er aan Exstador/Kan.Wad. zijde twee zijn, maar bij het zien van de aanwezigheid van een enkele persoon aan de zijde van tegenstander moest er een Exstador speler op de vlucht. Redenen , sommige spelers mogen van hun club op de vrijdagavond geen zaalvoetbalwedstrijd spelen !!

Na dit voorval werd er gestart, met de Harlingers in de aanvallende rol en de tegenstander meer op de counter. Ondanks het toch wel veldoverwicht aan de zijde van de thuisclub, was het F.F.S. die middels een wel wat al te gemakkelijk verkregen vrije trap de voorsprong wist te realiseren door aanvaller ten Voorte van F.F.S. 0-1 Exstador zette door en er ontstonden meerdere mogelijkheden voor het vijandelijke doel maar hun doelman, lat en paal zaten Exstador wat tegen. Uiteindelijk wist men de bres toch te doorbreken en door twee doelpunten van E. Bijma werd de achterstand omgezet in een voorsprong, 2-1 Toch nog wel kansen over en weer maar het bleef tot aan de wissel zo staan.

Vrij snel na de pauze een geweldige omhaal van J. Talen en het stond weer 2-2. Een doelpunt van ongekende hoogte, ( àla van Basten ) en doelman van Riet was verbijsterd. Hierna was er aan de zijde van de thuisclub even een wat mindere periode in de organisatie en F.F.S. wist mede door op dat moment de aanwezigheid van Talan nog tweemaal te profiteren van foutjes aan Exstador zijde. Conditioneel bleek Exstador sterker en de tegenstander trok zich terug en koos wederom voor de counter met de snelle Talen. Ondanks dit gevaar wist Exstador/Kan.Wad. door doelpunten van J. Hagenouw en B. Hamstra toch weer lanszij te komen, 4-4. Met nog weinig speelminuten op de klok ging Exstador/Kan.Wad. voor de drie punten en die mogelijkheden waren er ook, maar met nog zo’n zo ongeveer een minuut op de klok en wat blessuretijd sloeg echter het noodlot toe voor de thuisclub. Een lage voorzet vanaf de rechter hoek leek zonder problemen voor het doel langs te gaan, het schot was ook niet een dreigend gevaar, maar een verkeerde beoordeling van B. Hamstra en de bal verdween op een ongelofelijke manier in het eigen doel, dit tot vreugde en hilariteit van de tegenstander. Een cadeautje dus voor de mannen uit Vegelinsoord 4-5. Dat er in de blessure tijd nog een doelpunt mocht vallen aan de zijde van F.F.S. door wederom Talen deed er niet meer toe, dit was natuurlijk het logisch gevolg voor het massaal kiezen voor de laatste aanval, Een onderschepping is dan fataal, De inzet van de goaltjesdief van F.F.S. werd nog wel gekeerd door van Riet maar in tweede instantie maakt hij toch af, 4-6. Een gedesillusioneerd Exstador, dat weer niet kreeg waar men uiteindelijk toch wel recht op had, maar zo werkt het nu éénmaal in de voetballerij.

Spelers: R. van Riet, R. van Hurck, J. Hagenouw, B. Hamstra, E. Bijma, en E. v. Oosterom

Urk 2 – Exstador/Kan.Wad. 1  1-1

Exstador/Kan.Wad. heeft afgelopen woensdag in een spannende wedstrijd een punt uit het vuur weten te slepen in sporthal de Schelp op Urk. Het leek er in het begin niet naar uit te zien, want binnen enkele minuten stonden de gastheren al op een 1-0 voorsprong, maar Exstador/Kan.Wad. vocht zich in een knappe partij terug en wist zich ondanks de personele problemen toch staande te houden in de Urker heksenketel.

De voorbereiding van deze uitwedstrijd zou niet geheel vlekkeloos verlopen. De blessurelijst van Exstador/Kan.Wad. kon na afgelopen week weer wat verder worden uitgebreid Na K. Bouma, Tj. v.d. Wal en K. Kuiken konden nu ook B. Hamstra en E. Osterom door ziekte en een blessure niet beschikbaar zijn. Ook H. Awed bleek niet geheel fit te zijn en de stand-in.  A. Knipper kon ook al niet door veldverplichtingen. Met het bedanken van J. Lopes, werd het zo langzamerhand een aardige waslijst. Na ook nog een aantal tegenvallende telefoontjes naderde het uur van vertrek dan ook met rasse schreden en leek het er op dat de spelers bus dun bevolkt zou moeten afreizen richting polder. Ondanks dat besloot H. Awed niet geheel fris om toch mee te gaan. Nu ontstond weer het volgend probleem hij kon via het openbaar vervoer vanuit Leeuwarden echter niet op tijd te zijn voor het vertrek van 19.00 uur vanuit Harlingen. Na nog een telefoontje wist hij toch vrij snel een auto te regelen. Zijn chauffeur zou in geval van nood ook wel als invaller willen functioneren mocht men in de problemen geraken. Op zich natuurlijk een optie maar ja, wat waren zijn kwaliteiten, dat zat wel goed volgens Awed.

Hij bleek achteraf ook nog gelijk te krijgen want deze voor het Exstador gezelschap onbekende speler bleek zich al vrij snel tijdens de wedstrijd aan te passen aan het Harlinger keurkorps. Deze nieuweling, genaamd Marcelino Samangoen  bleek over een behoorlijk portie voetbal kwaliteiten te beschikken en coach G. van Hurck zat dan ook al vrij snel, met een brede glimlach op zijn mond op de bank , bij het aanschouwen van zijn nieuwe (top) speler.

Na al de voorbereidende perikelen dan toch nog even de wedstrijd. Na de snelle achterstand wist Exstador/Kan.Wad. toch weer het spel naar zich toe te trekken en men was zoals gewoonlijk als ook in de voorgaande wedstrijden weer het meest in balbezit. Toch bleek Urk met een behoorlijk arsenaal aan spelers ” wat meer dus als Exstador” veel energie in de wedstrijd te kunnen gooien. Maar Exstador met aan het hoofd  R. van Hurck wist verdedigend goed stand te houden ondanks de toch wel gevaarlijke kansen die de thuisclub zo nu en dan met gevaarlijke uitvallen wist te creëren. Ook de aanvallen van Exstador/Kan.Wad. waren voor de Urker doelman menig probleem en het kon dan ook niet uitblijven dat de gelijkmaker zich zou aandienen. Een mooie actie van Jort Hagenouw en het stond een vijftal minuten voor de rust weer gelijk, 1-1.

Vlak voor de wissel wist hij nogmaals de paal ter raken maar dat liep voor Urk met een sisser af. Na de wissel eigenlijk het zelfde spelbeeld en beide ploegen voetbalden voor de winst. Ondanks dat het soms toch behoorlijk spannend aan toe ging zou er niet meer worden gescoord tijdens de tweede speelhelft. Een prachtige actie van de nieuweling Marcelino S. waar hij behoorlijk onderuit werd geschoffeld. ( gevolg 2 min. Tijdstraf voor de Urker ) miste vervolg. De man meer situatie wist Exstador/Kan.Wad. helaas niet uit te buiten en zo eindigde de wedstrijd in een doelpunt arme uitslag 1-1 maar toch mooi en spannend. Scheidsrechter was de heer Hoogterp uit Drachten die deze wedstrijd moeiteloos tot een goed einde wist te brengen.

Spelers:  R. van Riet, R. van Hurck, J. Hagenouw, E. Bijma, H. Awed en M. Samangoen

Exstador/Kan.Wad. 1 en Foarut 1  4-4

Exstador/Kan.Wad. heeft afgelopen vrijdag in de thuiswedstrijd tegen Foarut uit Menaldum weer niet de volle winst weten te behalen, tot driemaal toe wisten gasten de aansluiting te vinden. De meeste doelpunten vielen in de tweede speelhelft, waarbij het publiek dan ook wel genoot van bij vlagen goed voetbal met soms spectaculaire momenten voor de beide doelen. De puntenverdeling gaf achteraf wel de juiste spelverhouding weer.

De inmiddels oude bekende en door de jaren heen geduchte tegenstander kwam met een rijk arsenaal aan spelers en een nieuwe trainer zo ongeveer een uur voor het duel al aan in de Harlinger Waddenhal om de strijd te gaan aanbinden met Exstador/Kan.Wad. Men was dus gewaarschuwd, deze toch wel derby heeft de afgelopen jaren al heel wat strijd teweeg gebracht dan weer trok Exstador/Kan.Wad. aan het langste eind, zo ook de mannen uit Menaldum.

Vanaf de aftrap waren de bedoelingen van Foarut al snel duidelijk, langzaam met passes van achteruit over de volle breedte van het veld probeerde men dan door snel in te spelen het Exstador bolwerk te doorbreken. Dit was reeds bekend en Exstador/Kan.Wad. wist zich hier op in te stellen zodat dit vooralsnog niet het gewenste resultaat opleverde bij de tegenstander. De thuisclub enigszins onderdruk door deze spelwijze wist zich via de counter toch ook kansen te creëren en dit resulteerde dan ook in het tweede gedeelte van de eerste helft door doelpunten van B. Hamstra en R. van Hurck in een 2-0 voorsprong. Ondank de toch ook wel bijtijds hectische momenten voor het doel van doelman van Riet bleef deze stand tot aan de wissel gehandhaafd.

In de tweede speelhelft zou het voor het publiek wat interessanter worden. Ondanks de waarschuwingen aan Exstador zijde wist Foarut in een vrij kort tijdsbestek tweemaal te doelpunten en zo kon Exstador/Kan.Wad. weer opnieuw beginnen om de voorsprong te zien verkrijgen. Door hun toch wel sterke wapen ( het inspelen en de snelle loopactie ) moesten de Exstador voorwaardsen veel looparbeid verrichten en op een enkele slipper na, wat bijna toch niet is te voorkomen gebeurde dit toch zeer geconcentreerd door met name E. Bijma. Het was deze zelfde speler die de thuisclub toch weer op voorsprong wist te zetten met een prachtig schot in het dak van het doel, 3-2 dus. De vreugde was echter van korte duur, even een wat mindere concentratie en daar was de zo gevreesde actie. Getekend E. Tolsma en de stand stond weer gelijk, 3-3. Nu dus weer de beurt aan Exstador/Kan.Wad. en het was niet lang na de gelijkmaker of J. Hagenouw worstelde zich richting vijandig doel, waar hij vlak voor de lijn weg geschoffeld door een tegenstander, desondanks wist hij de bal toch over de doellijn van Foarut te plaatsen, 4-3 dus. Op het moment dat de bal over de lijn verdween liet de scheidsrechter de fluit luid klinken. De tegenstander protesteerde men vond dat het een strafschop moest zijn volgens hun floot hij te vroeg. Een situatie dus waar de voordeel regel kan of moet worden toegepast. Scheidsrechter Swart koos voor het doelpunt en stuurde alsnog de betreffende speler, voor de tweede keer geel het veld/zaal uit. Dit voordeel had beter moeten worden uitgebuit aan Exstador zijde. Ook H. Awed, die de bal onnodig wegschopte kreeg een kaart aangeboden. Jammer, nu kon Foarut weer terug komen en dat deed men dus, inmiddels voor de derde keer, 4-4. Met nog een paar minuten te spelen kon het nog alle kanten op en er volgde dan ook nog een aantal hachelijke momenten voor de beide doelen, maar er zou niet meer worden gescoord. De laatste grote kans was voor de thuisclub R. van Hurck en B. Hamstra braken uit en met nog een enkele tegenstander voor hun lag de overwinning alsnog voor het grijpen, Helaas de door Ralf aangespeelde bal aan de vrijstaande Barry kon niet goed worden gecontroleerd en de doelman wist de niet goed ingeschoten bal te stoppen. De man in het Zwart, Swart uit Ferwerd dus liet hierna het laatste fluitsignaal klinken zodat de punten konden worden gedeeld.

Spelers: R. van Riet, R. van Hurck, B. Hamstra, E. Bijma, J. Hagenouw, H. Awed en A. Knipper.

CHZ/ONT 1 – Exstador/Kan.Wad. 1  1-4

Exstador/Kan.Wad. heeft afgelopen vrijdag in de uitwedstrijd tegen CHZ/ONT in Drachten weer eens de volle winst weten te behalen, 1-4. Een veel sterker Exstador/Kan.Wad. had achteraf weinig moeite met deze tegenstander, die in deze samenstelling een der mindere goden is in de 1e klasse A. Zonder B. Hamstra, door ziekte niet beschikbaar, en de reeds bekende absenten was de selectie wederom niet erg breed. De wel beschikbare spelers gingen er middels een goede dosis karakter en kwaliteit volop tegenaan en het resultaat zou er dan ook naar wezen.

In een prachtig vrij nieuw sportcomplex aan de Splitting in Drachten heeft Exstador/Kan.Wad. eindelijk weer eens gekregen waar men recht op had. Lukte het in voorgaande duels niet altijd dat het betere veldspel aan het langste eind zou trekken, nu dus wel. Een veelvuldig Exstador/Kan.Wad. wist ondanks de druk in het eerste gedeelte van de partij niet verder te komen dan de voorzijde van het kordon van de verdedigende stellingen van de thuisclub en het duurde dan ook tot aan de twintigste minuut dat Elmer Bijma het CHZ/ONT bolwerk wist te slechten met een voltreffer vanaf afstand, 0-1. Nogmaals en actie vanaf afstand en er stond 0-2 op het scorebord, ondergetekende, E. Bijma. . De tegenstander was er even af, en dat resulteerde dan ook in een tijdsbestek van een drietal minuten in een even zoveel aantal, toch wel grote kansen van onder andere Hagenouw, v. Hurck en Awed en de wissel bracht even uitkomst voor de tegenpartij.

Na de rust , toch even een tandje minder, R. van Hurck zat even naast de coach en de organisatie bij Exstador/Kan.Wad. in de achterste linie werd door zijn afwezigheid even wat te onrustig. Een snel genomen vrije trap, zorgde even weer voor wat aansluiting, 1-2.  Na dat de meeste pionnen weer de juiste plaats hadden ingenomen had men de wedstrijd wederom onder controle. CHZ/ONT kwam er zo nu en dan ook wel eens uit, maar er zat toch niet al te veel gevaar in hun aanvallende acties en ook doelman van Riet was goed bij de les. Ook bij H. Awed was er conditioneel weer wat vooruitgang te signaleren, Sinds twee weken heeft hij naast Exstador/Kan.Wad. er weer voor gekozen om te spelen/trainen op het veld bij de Leeuwarder Zwaluwen.  Met nog een kwartier op de klok was het wederom E. Bijma die de hattrick op zijn naam wist te schrijven, 1-3. CHZ/ONT probeerde het nog wel maar Exstador/Kan.Wad. had de wedstrijd over het geheel genomen goed onder controle. Wat wel sommige spelers enigszins ergerde was de slechte bal, veel de stroef en moeilijk te controleren. Met name J. Hagenouw was hier niet erg gelukkig mee. Dat dit de goedkeuring van de man in het zwart mocht genieten paste wel bij hem, enigszins wazig / afwezig volgde hij het spel en floot zo nu en dan waar nodig !!!!!  Met nog zo’n drie minuten te spelen was het R. van Hurck die de nog aanwezige illusies bij de tegenstander aan gort schoot, 1-4.  De partij was gespeeld en Exstador/Kan.Wad. kon terug zien op een degelijke wedstrijd en weinig weggegeven.

Spelers: R. van Riet, R. van Hurck, J. Hagenouw, A. Knipper E. Bijma en H. Awed.

Exstador/Kan.Wad. 1  – A.S.C. 1  9-6  (beker)

Exstador/Kan.Wad. heeft afgelopen vrijdag de vierde ronde van de noordelijk beker weten te bereiken door in een doelpuntrijke wedstrijd met 9-6 te winnen van ASC 1 uit Augustinusga. Genoeg doelpunten voor ” positief ” maar toch ook veel tegen en dat is niet al te positief. Het was dan ook éénrichtingsverkeer tegen een zeer defensief spelend ASC dat alleen maar via de counter probeerde er uit te komen. Gezien het aantal tegentreffers, gemaakt door ASC was men het er na afloop met elkaar wel over eens, dat de deur achter niet altijd even goed was afgegrendeld. Voor het publiek was het op die manier wel interessant, toch 15 doelpunten gezien.

Exstador/Kan.Wad. startte van meet af aan met overmacht, de tegenstander speelde immers twee klassen lager. Er kon dus weinig misgaan !!!!! éénrichtingsverkeer en de tegenstander probeerde via een onderschepping Exstador/Kan.Wad. te verrassen wat zowaar niet altijd zonder gevaar zou zijn. Die enkele keren dat zij voor doelman van Riet

Doelman van Riet, op zoek naar de bal

verschenen waren er toch wel soms grote kansen voor ASC. Uiteindelijk was het Exstador/Kan.Wad. die via hun toch wel meest constante speler, R. van Hurck in de zevende minuut de score wist te openen, 1-0. Het ijs leek gebroken maar de vreugde was echter van korte duur, binnen de minuut was het weer gelijk, 1-1 en Exstador/Kan.Wad. moest weer aan de bak en dat deed men dus ook. Wederom R. van Hurck en de man achter de tafel ( J-20 ) kon meteen weer in actie komen, 2-1. Door het vele balbezit wist men hierdoor ook vele kansen te creëren en het was B. Hamstra die de 3-1 wist binnen te schieten. De thuisclub wilde meer maar door de aanvallende druk stond het achter niet altijd even goed en zo kon ASC toch weer profiteren van de gegeven ruimte, 3-2. de aansluiting zou weer van korte duur zijn en het was wederom B. Hamstra die de 4-2 liet aantekenen. Dit zou ook de ruststand worden.

Anton Knipper in duel Jorge Lopes kijkt toe

Na zo’n twee minuten in de tweede helft was het E. Bijma die 5-2 kon laten noteren en de marge zou op drie komen. Het bleef het zelfde spelbeeld, Exstador/Kan.Wad. wederom een treffer van R. v. Hurck en de mannen uit Augustinusga mochten weer tegen scoren. B. Hamstra nog twee maal en J. Lopes wisten uiteindelijk het Exstador totaal op negen te brengen en ASC bleef enigszins in de achtervolging zodat uiteindelijk een eindstand van 9-6 op het scorebord zou prijken. Negen doelpunten aan Exstador zijde is natuurlijk een goed rendement en was men nog wat trefzekerder geweest dan hadden er zeker dubbele cijfers op de teller gestaan maar in de afwerking waren sommige aanvallers niet altijd even gelukkig, maar elke kans is natuurlijk niet gelijk een doelpunt.. De zes tegendoelpunten is wal wat erg veel, gezien de kansen die de tegenstander mocht genieten en met het minieme balbezit genomen over de gehele wedstrijd , zou je misschien wel mogen concluderen dat zij wat beter waren in de afwerking. Maar Exstador/Kan.Wad. gaat uiteindelijk door deze overwinning gewoon door naar de volgende ronde.

Spelers: R. van Riet, R. van Hurck, J. Lopes, B. Hamstra, E. Bijma en A. Knipper

Exstador/Kan.Wad. 1 –  S.D.S.  7-3

Afgelopen vrijdag heeft Exstador/Kan.Wad. voor de competitie de volle winst weten te pakken tegen SDS uit Oosterend . Na een 3-2 ruststand wisten de Harlingers het in de tweede speelhelft met 7-3 af te maken. Door deze overwinning staat Exstador/Kan.Wad. nu op de vijfde plaats.

Met in het achterhoofd de gedachte dat SDS wel eens voor een verrassing zou kunnen zorgen , men had immers de laatste editie van de Midwintercup gewonnen was de thuisclub dus op voorhand gewaarschuwd. Het zou achteraf echter allemaal wel wat meevallen De gasten waren zo nu en dan wel eens gevaarlijk maar Exstador/Kan.Wad. had aanvallend meer in de melk te brokkelen.. Al na vier minuten spelen was het B. Hamstra die Exstador op voorsprong wist te zetten, 1-0. Maar zoals wel vaker gebeurd en wat ook vaak de krachtsverhouding weergeeft worden de aanvallende acties van Exstador wel eens onderschept en binnen een kort tijdsbestek was het SDS die hier dan ook tweemaal van wist te profiteren en de 1-2 op het scorebord mocht plaatsen. Na een klein kwartier spelen was het toch weer de thuisclub die door nieuweling Swen Warmerdam de stand weer gelijk wist te trekken 2-2. Wederom moest men dus door de inmiddels bekende personele problemen een beroep doen op de achterban. Na nog wat kansen over en weer zo deze stand zo blijven tot aan de rust..

Elmer Bijma gaat richting doel tegenstander

Na de wissel, iedereen was weer wat opgepept was het al meteen raak Na 30 seconden wist E. Bijma Exstador/Kan.Wad. weer op voorsprong te zetten, 3-2 Er was wat meer discipline te ontdekken in het spel van Exstador/Kan.Wad en men profiteerde dan ook wat meer dan in de eerste helft. J. Lopes wist in de zevende minuut de 4-2 er in te schieten. Halverwege de tweede helft wist R. v. Hurck na een schitterende actie B. Hamstra te bereiken die de bal even zo prachtig in schoot en de marge was weer twee, 5-3. SDS was tussentijds wel even wat dichterbij gekomen, maar niet voor lang dus. Nogmaals Bijma en Warmerdam en de wedstrijd was gespeeld, 7-3. Een mooie overwinning met name tot stand gekomen in een goeie tweede helft van Exstador/Kan.Wad. De toch wel redelijke publieke belangstelling liet dit na afloop dan ook weten.

Spelers: R. van Riet, R. van Hurck, J. Lopes, B. Hamstra, E. Bijma, A. Knipper en S. Warmerdam

De Herauten –  Exstador/Kan.Wad. 1   3-2.

Afgelopen maandag heeft Exstador/Kan.Wad. voor de competitie geen punten weten te behalen tegen de Herauten uit Bergum. Een 1-2 voorsprong werd halverwege de tweede helft in een vrij kort tijdsbestek teniet gedaan. En Exstador/Kan.Wad. zou uiteindelijk wat te weinig krijgen

Dat de Herauten een geduchte tegenstander zou zijn is inmiddels wel bekend. Exstador/Kan.Wad. heeft tegen deze ploeg altijd de nodige moeite om punten te pakken. Ook deze keer zou het weer niet lukken. De aanvalskracht van dit team is de sterkste linie met veel beweging, dus moeilijk te verdedigen. Deze wetenschap houd dan dus in, dat dan de wat zwakkere achterste linie moet worden opgezocht. De theorie in deze klop wel maar de praktijk is toch wat minder gemakkelijk. Een wedstrijd op tempo dus , waar beide teams dan ook de strijd aangingen met elkaar. Als eerste wist de thuisclub te scoren die via een snel uitgevoerde counter de 1-0 kon laten noteren. Van Riet was kansloos. Meerdere kansen over en weer maar toch weinig echte mogelijkheden en anders stonden de beide doelverdedigers op de juiste plaats. Er zou dan ook tot aan de rust ook niet meer worden gescoord.

Toch wist Exstador/Kan.Wad. vlak na de wissel weer de aansluiting te vinden door een doelpunt van Tj. van der Wal, 1-1 voor het eerst na een lange blessure periode weer beschikbaar. Conditioneel nog wel wat achterstand, maar voetballend geen probleem. Exstador/Kan.Wad. kreeg meerdere kansen, mede onder aanvoering van de wederom sterk spelende R. van Hurck die de spelers van Bergum weinig kans gaf. Exstador/Kan.Wad. kwam halverwege de tweede speelhelft door B. Hamstra met een kopbal in tweede instantie zelfs op voorsprong, 1-2 en er leek meer in te zitten. De tegenstander kon de bal even niet goed meer weg krijgen en de 1-3 zat er in. Maar de doelman van de Herauten stond nog een Exstador treffer in de weg. En dan de bekende wet in het voetbal, maak je ze zelf niet dan doet de tegenstander het wel. Zo ook Bergum die in een vrij kort tijdsbestek de opgelopen achterstand weer in hun voordeel wist om te zetten en zodoende stond er weer 3-2 op het scorebord. De tijd verstreek en ondank de aanvallende impulsen wist men het Bergummer bolwerk niet wederom te slechten zodat de gastheren uiteindelijk aan het langste eind mocht trekken. Bergum misschien wel wat te veel en Exstador/Kan.Wad. te weinig, een gelijkspel zou de verhouding wat beter hebben weergegeven, maar helaas.

Spelers: R. van Riet, R. van Hurck, Tj. v.d. Wal,  B. Hamstra, E. Bijma, H. Awed, L. Vlaskamp en S. Warmerdam

Exstador/Kan.Wad. 1 –  Avanti 2  2-7

Afgelopen vrijdag heeft Exstador/Kan.Wad. in de Waddenhal , zoals de uitslag doet vermoeden een flink pak slaag gekregen van Avanti 2 uit Stiens. Qua spelbeeld was het een ander verhaal maar de eindstand op het wedstrijdformulier is nu eenmaal bepalend.

Wat bij Exstador/Kan.Wad. keer op keer net niet lukte, lukte bij de tegenstander dus wel.  Exstador/Kan.Wad. startte voortvarend, al na zo’n twee minuten spelen was het Ralf van Hurck die de 1-0 wist in te schieten, een goed begin dus. Dit zou niet lang zo blijven en ondanks nog een drietal goeie kansen was het Avanti die met een enkele kans weer langszij wist te komen, 1-1. Exstador/Kan.Wad. dus weer in de aanval en Avanti met achterin o.a Rob Kleefman ( ooit eens op het veld bij Harlingen actief ) en B. Alma hielden de deur goed op slot en de counter bleek levensgevaarlijk. De tegenstander maakte dan ook dankbaar gebruik van de ruimte en de voordeeltjes, door de scheidsrechter geboden, zodat men tot vlak voor de wissel met regelmaat van de klok uit wist te lopen naar 1-5. Pal voor de rust wist B. Hamstra toch weer een doelpunt aan Exstador zijde te plaatsen, 2-5 en er leek weer wat hoop te komen. Vlak hierna vond de scheidsrechter het welletjes en floot voor het einde van de eerste speelhelft.

Na de pauze het zelfde spelbeeld, Exstador moest wel en Avanti wachtte af. Wederom een tijdstraf aan Exstador zijde en de stand kon verder worden uitgebouwd naar 2-6. De Harlingers wilden wel maar er lukte aanvallend werkelijk dan ook niets en na een wederom niet al te overtuigende beslissing van de man in het zwart, die door een Exstador speler er op werd gewezen dat hij er naast zat en daar was hij weer, de fel gekleurde gele kaart, vertrekken, 2 minuten. Avanti mocht weer profiteren, inmiddels voor de derde keer en deed dat dus ook 2-7.  Dit zou de laatste treffer wezen en beide teams waren er in berust. De thuisclub omdat de achterstand toch niet meer was in te halen en Avanti wist dat de buit in de knip zat.

Een opmerking van de leiding van de tegenpartij liet doen blijken dat zij de punten wel erg gemakkelijk hadden gekregen en Exstador/Kan.Wad. in zijn ogen ook niet al te gelukkig was met het afmaken van de kansen. Ook de drie verkregen tijdstraffen aan de kant van Exstador werden door Avanti voor honderd procent uitgebuit. Eenmaal was wel terecht maar de andere twee keer was niet geheel op zijn plaats, Maar daar had de leidsman natuurlijk geen boodschap aan, hij is per slot van rekening natuurlijk de baas in het veld.

Spelers: R. van Riet, R. van Hurck, J. Hagenouw, B. Hamstra, E. Bijma, H. Awed en A. Knipper.

Heerenveen 2 – Exstador/Kan.Wad. 1  3-6

Afgelopen maandag heeft Exstador/Kan.Wad. in sporthal de Telle de volle winst weten te behalen tegen koploper Heerenveen 2 , Na de zeperd tegen Avanti wist men nu de kansen wel te benutten en doelman van Riet keepte weer eens een sterke partij, zodat het achter aardig op slot zat. Topscoorder deze avond was E. Bijma die in de tweede speelhelft een zuivere hattrick wist binnen te schieten.

Exstador/Kan.Wad. startte met goed gecontroleerd voetbal, bij balbezit werd er met overleg en niet al te veel haast het vijandelijke doel opgezocht, dit zonder al teveel risico en men hield de achterste linie deze keer dan ook met nadruk goed bezet. Bij het aanschouwen van de tegenstander werd al snel duidelijk dat een aantal van deze heren ook regelmatig in het eerste team van Heerenveen spelen ( Eredivisie), men was dus gewaarschuwd. Na enige kansen over en weer was het R. v. Hurck die middels een loepzuivere vrije trap Exstador/Kan.Wad. op voorsprong wist te zetten, 0-1. Heerenveen, even aangeslagen wist dat zij als de koploper de zaken weer moesten gaan rechtzetten. Doordat zij vrij ver uit mekaar speelden om zodoende van achteruit de diepe bal probeerden in te spelen, was het voor de Exstador voorwaartsen zaak om de inkomende mensen goed te blijven volgen en dit ging goed zodat de tegenstander niet het spel konden gaan spelen wat ze graag wilden. Toch wist men via ook een vrije trap de stand weer gelijk te trekken, 1-1. Ondanks de soms toch wel druk van Heerenveen, wist Exstador/Kan.Wad. toch ook regelmatig voor gevaar te zorgen, een op en neer gaande wedstrijd dus. Vlak voor de wissel kreeg Exstador/Kan.Wad. wederom een vrije trap te nemen, Deze kant was wat beter geschikt voor B. Hamstra en Exstador stond weer op voorsprong, 1-2 en dit zou zo blijven tot aan de rust.

Na de wissel kwam er bij Exstador/Kan.Wad. steeds meer zelfvertrouwen in de ploeg en de tegenstander kreeg er steeds meer moeite mee en dit zou wederom uitmonden in een doelpunt voor de Harlingers. Jord Hagenouw tekende voor 1-3 en de Feansters werden steeds onrustiger. Toch wist men middels weer een vrije trap toch weer even de aansluiting te vinden, 2-3. Dit was echter van korte duur want toen brak het tijdperk E. Bijma aan. Driemaal op rij en Heerenveen zat in de knip, 2-6. Een enkele speler van de tegenpartij had hier even wat moeite mee, en reageerde dit af op de weer sterk acterende R. v. Hurck, die middels een salto mortale hard op de speelvloer belande, De goed fluitende scheidsrechter Hagenouw ( achterneef van ) wist hier wel even raad mee, twee minuten rust dus voor deze Heerenveen boy, en de tijd tikte verder in het voordeel van Exstador/Kan.Wad. Dat er aan de zijde van de gastheren nog een doelpunt zou vallen was niet meer van belang, de tijd zat er inmiddels bijna op en de concentratie van Exstador was even meer gericht op een in de lucht hangend zevende doelpunt , dan een tegentreffer dit men uiteindelijk op de valreep nog wist te forceren, 3-6.

Een sterke partij aan Exstador zijde en dat met zijn zessen. Ook H. Awed behoorde nog toe aan dit zestal, echter hij wist zich niet onder de doelpuntenmakers te scharen deze keer, maar kon toch ook terug zien op een goeie wedstrijd.

Spelers: R. van Riet, R. van Hurck, J. Hagenouw, B. Hamstra, E. Bijma en H. Awed

Exstador/Kan.Wad. 1 –  FC Leeuwarden 2  5-4

Afgelopen vrijdag heeft Exstador/Kan.Wad. in de Waddenhal de volle winst weten te behalen, nu tegen de nummer vier FC Leeuwarden. In de eerste speelhelft wist men een mooie 4-0 voorsprong op te bouwen, maar naarmate het einde van de wedstrijd naderde kwam de tegenstander toch nog wel erg dicht bij. Doordat men in de tweede speelhelft de kansen niet meer wist te verzilveren en de Leeuwarders dit wel deden werd het toch nog behoorlijk spannend. Uiteindelijk toch nog een terechte overwinning voor Exstador/Kan.Wad. dit was ook wel de mening van de coach van de gasten.

Exstador/Kan.Wad. startte met wederom een aantal nieuwe koppen in het team. Door het uitstapje van Zeerobben, Hamstra en Hagenouw waren dus niet beschikbaar, was men weer genoodzaakt een beroep op de achterban te doen, Eelco v.d. Schaaf mocht weer eens zijn optreden in de hoofdmacht maken en zo ook voor het eerst Eric Hoekstra en dit bleek achteraf geen slechte keus te zijn geweest, getuige de uitslag. De inbreng van deze inmiddels wat oudere spelers bracht wat meer rust in het team en mede hierdoor gaf Exstador/Kan.Wad. in de eerste helft weinig kansen weg. Ook de Leeuwarders hielden de eerste tien minuten de nul maar moesten uiteindelijk toch toezien dan Exstador de score middels R. van Hurck zo rond de tiende minuut wist te openen, 1-0 . Men ging door en het was E. Hoekstra die even later er 2-0 van wist te maken. Ook de Leeuwarders kregen kansen, maar in de afwerking lukte het bij hun wat minder. Een vrije trap, genomen door R. v. Hurck en het was wederom raak, 3-0 . Dit zou zo blijven tot aan de rust.

Na de wissel het zelfde spelbeeld aan de kant van Exstador wachtend op de mogelijkheden. De FC inmiddels spelen met wat meer risico’s en een wat meer vooruit spelende doelman probeerde weer wat aansluiting te krijgen. Met deze speelstijl staat de achterdeur dan natuurlijk wat verder open en E. vd Schaaf maakte via een onderschepping dankbaar gebruik van deze mogelijkheid. Over de volle lengte van het veld schoot hij de bal in het verlaten doel, 4-0. De wedstrijd leek gespeeld maar dit bleek echter niet waar. Even enige onoplettendheid en de man achter de tafel, J. de Jong kon 4-1 laten noteren. Vlak daarna kon men toch weer uitlopen, het spel werd wat opener en via een drie tal schijven wist A. Knipper er weer 5-1 van te maken. Het einde naderde en het werd wat feller aan beide kanten waardoor Exstador/Kan.Wad. de controle op de bal achter wat minder ging beheersen en de Leeuwarders buiten dit tweemaal achter elkaar tot ergernis bij de thuisclub resoluut af, 5-3. Door het wegzenden voor twee minuten van E. Hoekstra ( overtreding ) kreeg men het de laatste twee minuten nog behoorlijk moeilijk en het over tal wist FC. Leeuwarden dan ook dankbaar uit te buiten 5-4 . De spanning was dus weer geheel terug. De Harlinger zaalvoetballers moesten inmiddels weer met de volle veldbezetting de bal de laatste minuut in de ploeg zien te houden koste wat het koste om de aansluiting te voorkomen. R. van Hurck, in bezit van de bal werd nu door een speler van de Leeuwarders onderuit gezadeld en dus deze keer twee minuten aan de andere kant, zodat de gasten nu met een numerieke minderheid kwamen te staan. Mede hierdoor kon men de resterende tijd toch nog zonder problemen volmaken en was de overwinning een feit. Toch nog in de problemen, wat niet nodig was geweest als men de in de tweede helft geboden kansen net zoals in de eerste speelhelft beter had afgemaakt. Ook de tegenstander schiet er wel eens in.

Spelers: R. van Riet,  R. van Hurck,  J. Lopes, E. Hoekstra, E. v.d. Schaaf ,  A. Knipper en H. Awed.

Friesland 1  – Exstador/Kan.Wad. 1  7-5

 

Afgelopen woensdag heeft Exstador/Kan.Wad. in de Blauw withal/Leeuwarden geen punten weten te pakken tegen de rode lantaarndrager Friesland 1. Een slechte wedstrijd aan Exstador zijde Meestal mag bij zowel een overwinning als een verlies partij geconcludeerd worden dat je dit met zijn allen bewerkstelligd, maar in dit geval is het niet al te overtuigende optreden van met name Awed en Knipper een belangrijke factor in deze verlies partij geweest. De Leeuwarders maakten dankbaar gebruik van de bijtijds zwakke momenten aan de zijde van Exstador/Kan.Wad. De uitslag zou misschien doen vermoeden dat men minder gevaarlijk was dan de tegenstander, maar dat was nu juist andersom Alles wat Friesland voor het doel creëerde veranderde in goud en bij Exstador/Kan.Wad. was het de pech die de overhand vierde.

De wedstrijd begon op een wel wat erg laat tijdstip. Om even na tienen viel scheidsrechter Fokkens de eer te beurt om voor de aftrap te mogen fluiten. Zonder de geblesseerde E. Bijma startte men met v. Hurck, Awed, Hamstra en Knipper in de basis aan dit nachtklusje. J. Hagenouw en invaller E. vd Schaaf starten op de bank. Dat het een moeilijke partij zou gaan worden is hier niet vreemd, want de Harlingers hebben hier de laatste jaren weinig succes gekend. Sinds eind 2002 wist men niet meer te winnen in deze sporthal.  De start was ook deze keer niet al te hoopgevend, al vrij snel werden de foutjes afgestraft en keek men na zo’n tien minuten spelen al tegen een 2-0 achterstand aan. De basis voor de getoonde spelwijze was gelegd. Exstador/Kan.Wad. moest zich dus des te meer op de aanval gaan richten en Friesland kon counteren. Halverwege wist men toch weer even de aansluiting te vinden door een doelpunt van J. Hagenouw, 2-1. Exstador wilde dus meer, maar het was Friesland die in een korte periode hierna met wel wat erg veel fortuin de voorsprong weer wist uit te bouwen naar 5-1. Ongelooflijk, dat de ballen er op dat moment zo gemakkelijk in gingen. Men wilde wel maar het zat nu ook echt niet mee, kansen genoeg maar men wist de bal niet tussen de palen krijgen, Dit zou zo blijven tot aan de wissel.

Na de pauze het zelfde spelbeeld, Exstador/Kan.Wad. zocht de aanval maar de spaarzaam geboden kansen aan de zijde van de Leeuwarders gaven meer rendement. Even wist men door een doelpunt van A. Knipper de marge weer even te verkleinen, 5-2 maar daarna was het weer Friesland met wederom een tweetal afstraffingen en het stond 7-2. Tegen het einde van de wedstrijd leek het dan toch te gaan lukken, in de laatste zeven minuten was het uiteindelijk Exstador/Kan.Wad. dat wist te scoren J. Hagenouw (2x) en E. vd. Schaaf wisten nu ook in een kort tijdsbestek het net te vinden en de stand leek weer wat dragelijker 7-5. De tijd was te kort om nu ook echt door te stomen want het was inmiddels tegen elfen toen scheidsrechter Fokkens uit Zuidlaren het voor gezien hield. Een teleurgesteld Exstador/Kan.Wad. kon de douches op gaan zoeken en de aansluiting met de top drie, de doelstelling, was weer even wat verder weg.

Spelers: R. van Riet, R. van Hurck, J. Hagenouw, B. Hamstra, H. Awed, E. v.d. Schaaf en A. Knipper

Exstador/Kan.Wad. 1 – Workum 2   6-2.

Afgelopen vrijdag heeft Exstador/Kan.Wad. in de Harlinger Waddenhal drie punten weten te pakken tegen de rode lantaarndrager Workum 2. Een regelmatige overwinning tegen een team wat duidelijk één van de mindere goden is in deze klasse. Door deze overwinning wist Exstador/Kan.Wad. ondanks de verliespartij van de week daarvoor toch weer enigszins de aansluiting te vinden met de top drie.

Wederom personele problemen zoals langzamerhand gewoon begint te worden diende men weer een beroep te moeten doen op de achterban . Doelman R. van Riet behoorde deze keer ook eens tot de geblesseerden en zo ook J. Hagenouw en E. Bijma die niet van de partij konden zijn Het gat zou deze keer worden opgevuld met R. Veldman in het doel en Eric Hoekstra en J. Lopes als veldspelers, deze moesten met de overgebleven vaste kern aan de klus beginnen. Al snel zou het duidelijk worden dat de tegenstander niet tot de betere teams van de 1e Klasse A zou behoren. Exstador/Kan.Wad. nam vanaf het begin dan ook meteen het heft in handen. en de Workummers moesten middels de counter maar zien om voor gevaar te zorgen, want de thuisclub was sterker. Toch duurde het tot ongeveer de twaalfde minuut dat de Harlingers middels A. Knipper de 1-0, wist neer te zetten. Men ging door en Workum kwam er maar weinig aan toe om het Exstador/Kan.Wad. moeilijk te maken. Nauwelijks twee minuten later en het was wederom de thuisclub die wist te scoren, nu was het B. Hamstra die tekende voor 2-0. Door de drukte voor het vijandelijke doel was het wel moeilijk om een gaatje te vinden, zodat het scoren hierna even op zich liet wachten . Uiteindelijk wist R. van Hurck vlak voor de wissel de 3-0 er in te schieten, zodat men met een mooie voorsprong aan de tweede speelhelft kon gaan beginnen.

In de wissel het zelfde spelbeeld maar met toch wel kansen over en weer. Wat op een gegeven moment bij Exstador/Kan.Wad. even niet lukte , deed Workum even wel en zou stond het aan het begin van de tweede helft toch weer 3-1. Maar het was uiteindelijk toch weer Exstador/Kan.Wad. dat halverwege door E. Hoekstra het verschil weer op drie wist te zetten, 4-1. Drie minuten later was het wederom B. Hamstra die er 5-1 van wist te maken. Men wilde wel meer maken maar het zat niet altijd even mee. Er werden toch weel redelijk goeie kansen niet benut, maar de Workummers konden gelukkig het net ook niet vinden. Met nog een paar minuten te spelen was het weer B. Hamstra die zijn derde van de avond er in wist te schieten zodat men valk voor het einde op 6-1 wist te komen. Men ging nog wel even voor de zevende maar het was uiteindelijk Workum dat de bal overnam en het voor hun nog de nog enigszins dragelijker eindstand in de slotseconden wist binnen te schieten, zodat men uiteindelijk met een 6-2 stand kon afsluiten. Scheidsrechter Scripsema hield het hierna voor gezien en Exstador/Kan.Wad. had gedaan wat men toch wel aan hun stand was verplicht.

Spelers: R.Veltman, R. van Hurck, J. Lopes, B. Hamstra, A. Knipper, H. Awed en E. Hoekstra

Noordpool UFC 1 – Exstador/Kan.Wad. 1   3-6 (beker)

Afgelopen vrijdag heeft Exstador/Kan.Wad 1. in de vierde ronde van de Noordelijke beker de volle winst weten te behalen in het Groninger Uithuizen tegen de plaatselijke zaalvoetbal vereniging Noordpool UFC 1. Door dit resultaat zit Exstador/Kan.Wad. nu weer bij de laatste zestien van het Noorden. Wie de volgende tegenstander zal gaan worden, in hopelijk dan weer een thuiswedstrijd is op dit moment nog niet bekend. De volgende bekerronde zal worden gespeeld in week 11.

Met doelman/chauffeur van Riet, weer in de gelederen na een kleine blessure kon Exstador/Kan.Wad. met een gerust hart afreizen naar het verre Uithuizen, bijna twee uur rijden, om het op te gaan nemen tegen Noordpool UFC . Een onbekende tegenstander waar met weinig vanaf wist, alleen dat ze in de tweede klasse D spelen en daar op een vijfde plaats stonden. v. Riet, v. Hurck, Hamstra, Awed, Knipper en Hoekstra moesten het deze keer gaan doen. Een Pelikaanhal, net zoals de vorige Waddenhal was de thuisbasis van deze onbekende tegenstander en onder toch redelijke publieke belangstelling kon er om 20.10 uur worden afgetrapt. Onder leiding van wel een bekende scheidsrechter, namelijk dhr . Fokkens uit Zuidlaren en de wedstrijd begon zoals meestal gebeurt, aftasten en op zekerheid. Na enige kleine kansen over en weer was het in de tiende minuut B. Hamstra die toch de openingstreffer er hard en zuiver in wist te schieten, 0-1. De eerste toon was gezet. Nog geen twee minuten later was het wederom Hamstra, die weer hard inschoot en de 0-2 liet noteren. Een goede start dus voor het Harlinger reisgezelschap. Echter halverwege de eerste helft wist ook de tegenstander een treffer te plaatsen en er was weer aansluiting, 1-2. Exstador/Kan.Wad. speelde in deze fase goed op balbezit en men wist druk te zetten. R. van Hurck wist zodoende met nog zo’n drie minuten op de klok er weer 1-3 van te maken zo dat de marge weer op twee doelpunten kwam te staan en dit zou uiteindelijk ook zo blijven tot aan de wissel.

In de tweede helft eigenlijk het zelfde spelbeeld. Een beter en slimmer Exstador/Kan.Wad. en een tegenstander die zo nu en dan toch ook wel voor wat gevaar wist te zorgen waarbij doelman van Riet gelukkig wel steeds op de juiste plaats stond. Na wederom een tiental minuten spelen was het weer Hamstra die voor 1-4 wist te tekenen en de tegenstander zakte even wat weg. Na de periode Hamstra was het nu de beurt aan H. Awed. om de score verder te gaan uitbouwen, 1-5. De strijd leek gestreden en dan wordt het in de organisatie wel eens wat slordiger waardoor de tegenstander toch weer wat mogelijkheden wordt geboden en die maakten daar dan ook dankbaar gebruik van door in een toch wel vrij kort tijdsbestek tweemaal de bal achter van Riet te deponeren en zo stond het weer 3-5. Noordpool wilde meer en het publiek ging er weer voor zitten. Maar gelukkig voor Exstador/Kan.Wad. was deze opleving maar van korte duur, want nogmaals Awed en de marge stond weer op drie doelpunten 3-6 en het einde naderde. De overwinning zat in de knip. In de laatste minuten zou er niet meer worden gescoord zodat het team van coach G. v. Hurck zich weer verzekerde van een volgende ronde. Een terechte overwinning van een sportieve tegenstander uit het hoge noorden van ons land.  Met een goed gevoel kon men aan de lange thuisreis gaan beginnen, onder het genot van……

Toch moest er onverwachts nog even een obstakel worden genomen. Bij het verlaten van de dorpskern strandde men in een fuik van een ’’ enorme ’’ Groninger politiemacht . Had dit nu nog te maken met misschien wel een ’’ risicowedstrijd ’’ of was het gewoon een alcohol controle. Chauffeur van Riet moest er aan geloven, hij kon wederom een beroep doen op zijn paardenlongen en deed dit dus. De wed dienaar verzocht hem dan ook om even in het bekende pijpje te blazen en de opdracht werd dan ook door hem gehonoreerd. Met al zijn krachten voldeed hij aan het verzoek en het werd ook vrij snel duidelijk dat hier geen probleem zou ontstaan. De pet van de dienstdoende man stond na afloop van van Riet zijn explosie wel wat verder achterover, maar verder was alles oké, en kon men uiteindelijk dan toch richting thuisbasis.

Spelers: R. van Riet, R. van Hurck, H. Awed, B. Hamstra, A. Knipper en E. Hoekstra

Exstador/Kan.Wad. 1 – Golden Oldies  8-5

Afgelopen vrijdag heeft Exstador/Kan.Wad. in de Harlinger Waddenhal drie punten weten te pakken tegen de koploper van de tweede periode Golden Oldies 1 uit Zwaagwesteinde. Met een 8-5 overwinning werd er nu revanche genomen voor de destijds met 3-2 verloren uitwedstrijd. Een regelmatige overwinning, maar men liet zo tussentijds door de tegenstander enkele malen wel wat te dicht bij komen om daarna dan weer afstand te nemen. Voor de neutrale toeschouwer natuurlijk wel een wedstrijd met alles er op en er aan.

Men zou deze keer gaan beginnen met E. vd Schaaf voor de nu weer geblesseerde A. Knipper en E. Bijma na een aantal weken van afwezigheid weer beschikbaar. De tegenstander was in vergelijking met de vorige confrontatie ook in een iets wat andere samenstelling aanwezig. Men moest dus even de kat uit de boom kijken en na wat spelde prikken over en weer zou er tot aan de veertiende weinig gebeuren. Het was E. Bijma die meteen weer liet zien dat hij weer honderd procent fit was, 1-0. Men kreeg meerdere kansen zo ook de tegenstander dan wel in iets mindere maar een wat al te gemakkelijk verkregen vrije trap voor de Oldies en het stond weer gelijk,1-1. En men kon dus weer op nieuw beginnen. Omstreeks de drieëntwintigste minuut was het dan toch weer raak voor Exstador/Kan.Wad. Doelpunt R. van Hurck, 2-1. Vlak voor de wissel was er nog bijna een treffer voor de thuisclub, maar dit ging even net niet door, dus met de rust een  2-1 voorsprong voor Exstador/Kan.Wad.

Vlak na de pauze was het meteen weer raak voor Exstador/Kan.Wad. goed doorlopen van E. vd Schaaf en met een bekeken schuiver kwam men op 3-1 te staan. Drie minuten later was er weer een mooie actie van R. v. Hurck en dit werd wederom gehonoreerd met een doelpunt, zodoende stond er nu stond 4-1 op de teller. Vlak hierna mocht de tegenstander wederom een vrije trap nemen op een vrijwel identieke plaats en de bal verdween voor de tweede keer in de korte hoek en het stond weer 4-2. B. Hamstra tekende in de zevende minuut weer voor de Harlingers, 5-2. Hierna zakte men even wat terug en de Golden Oldies vonden wederom weer de aansluiting, 5-4 wederom met weer een vrije trap in de korte hoek ????  Misschien een leer voor de volgende keer want zo’n scenario bedenk je niet, dat er driemaal op een vrijwel identieke plaats een vrijde trap genomen in dezelfde korte hoek verdwijnt. Nu was het weer de beurt aan de thuisclub Nog tweemaal Bijma en een toverbal van B. Hamstra zorgden voor voldoende afstand, 8-4. De partij was gestreden en dat de tegenstander op de valreep nog eenmaal tegen zou scoren was niet meer van belang en Exstador/Kan.Wad. wint met 8-5 en staat hierdoor vooralsnog op de eerste plaats in de tweede periode.

Spelers: R. van Riet, R. van Hurck, E. Hoekstra, B. Hamstra, E. Bijma, H. Awed en E. v.d. Schaaf

F.F.S. 1 – Exstador/Kan.Wad. 1  8-4

Afgelopen woensdag heeft Exstador/Kan.Wad. in sporthal de Telle geen punten weten te behalen tegen FFS. uit Vegelinsoord , De kwaliteit van de twee meest bepalende spelers aan de kant van de tegenstander deden Exstador/Kan.Wad. uiteindelijk de das om. Na een goeie serie dus weer even een stapje terug.

Exstador/Kan.Wad. startte niet al te overtuigend en kwam zodoende dan ook al vrij snel in de wedstrijd op een 2-0 achterstand te staan. FFS. in de aanval bleek zoals ook in de eerdere wedstrijd, moeilijk te verdedigen. De kwaliteit van met name J. Talan en E. ten Voorde snelheid en trefzekerheid, wist men aan Exstador zijde niet goed te bestrijden, zodat het domein van doelman van Riet er aardig van langs kreeg. Niet dat de Harlingers geen kansen kregen , integendeel ook Exstador/Kan.Wad. verscheen regelmatig op de helft van de tegenstander, maar men was wat minder gelukkig en trefzekerder dan de thuisclub, die zich bij balverlies meten weer op eigen helft terug trok, zodoende dan weer te wachten op het juiste moment om toe te slaan. Dit spelletje beheersten ze dan ook beter dan Exstador/Kan.Wad. Het werd zelfs 4-0 voor de gastheren en het leek er dan ook naar toe te gaan alsof doelman van Riet in een schiettent stond te acteren. Maar toch kwam Exstador/Kan.Wad. weer enigszins terug. Tweemaal B. Hamstra en de aansluiting kwam weer in zicht, 4-2. Deze droom duurde echter niet lang want het was wederom FFS die gewoon weer 2 maal wisten te scoren en het verschil was weer vier. Exstador/Kan.Wad. wilde wel en kreeg ook wel goeie mogelijkheden maar het wilde niet echt lukken met het scoren van doelpunten, dit in tegenstelling tot de tegenstander, die na nogmaals een doelpunt van B. Hamstra, weer verder wisten uit te lopen naar 8-3. Met nog zo’n 5 minuten te spelen wist R. van Hurck er weer 8-4 van te maken en de tegenstander leek een beetje op zijn laatste tenen te gaan lopen. Nog enkele mogelijkheden dienden zich voor Exstador/Kan.Wad. aan maar men wist dit niet om te zetten in doelpunten, mede dankzij het sterke optreden van hun goalie. Exstador/Kan.Wad. verlies dus van een tegenstander waarin twee speler een alles bepalende rol spelen en waar de rest gemakkelijk in mee holt. Scheidsrechter deze keer was dhr. Pruisman uit Veendam, die kon terug zien op een goeie wedstrijd.

Spelers: R. van Riet, R. van Hurck, E. Hoekstra, B. Hamstra, E. Bijma, H. Awed en E. v.d. Schaaf

Exstador/Kan.Wad. 1 – Urk 2   4-8

Na het 8-4 verlies tegen FFS uit, wederom een 4-8 verliespartij nu tegen het team van Urk 2. Hierdoor is de aansluiting met de top weer even wat verder weg. Men kreeg wel voldoende kansen, met name in de eerste helft, maar het team van Urk was wat trefzekerder in het benutten van de kansen en wist dus vier keer meer te scoren dan Exstador/Kan.Wad. 1.

Met weer twee nieuwe gezichten in het team, de blessure lijst was inmiddels weer wat verder uitgebreid, kon men aan de partij beginnen. K. Kuiken en Sj. Bootsma waren deze keer de vervangers, zodat het gebruikte spelersmateriaal voor dit seizoen nu reeds op achttien spelers staat. Exstador/Kan.Wad. startte wel hoopvol gevend en het leek er in het begin dan ook niet op dat Urkers met de winst aan de haal zouden gaan. De meeste kansen kwamen dan ook op rekening van de thuisclub. Na zo’n vier minuten spelen kwam men dus dan ook al op voorsprong door een hard schot van E. Hoekstra, 1-0. De vreugde van dit doelpunt was echter van korte duur, want de volgende die zou scoren was Urk, 1-1. Nogmaals de tegenstander en men stond ondanks de meerdere kansen op een 1-2 achterstand. In de achttiende minuut wist K. Kuiken weer voor de aansluiting te zorgen zodat de kansen weer gelijk waren, 2-2.  Hierna brak een slechte periode aan voor de gastheren. Vier keer achter elkaar was het de tegenstander die de bal erin wist te deponeren, waarvan twee stuks als een cadeautje mogen worden gezien, maar er stond wel 2-6 op het scorebord en de partij leek te zijn gespeeld.  Exstador/Kan.Wad. wilde wel maar de bal ging er maar niet in, mede ook door het sterke optreden van hun doelman. B. Hamstra wist tussendoor nog wel even het net te vinden 3-6, maar Urk deed het daarna weer tweemaal, zodat men 3-8 mocht laten noteren. Tegen het einde van de partij was het nogmaals E. Hoekstra die zijn tweede en Exstador’s vierde treffer wist binnen te schieten, en dit zou uiteindelijk dan ook zo blijven. Wederom een verliespartij die misschien wel niet nodig was geweest, maar bepaalde elementen heeft men niet altijd in de hand. Voor de twee nieuwelingen ook niet een leuke invalbeurt maar dat is het onberekenbare in de sport. Het hoge tempo was hun wel wat tegengevallen maar qua voetbalmogelijkheden hebben zij beslist geen slecht figuur geslagen.

Spelers: R. van Riet, R. van Hurck, E. Hoekstra, B. Hamstra, J. Lopes , K. Kuiken en Sj. Bootsma

Exstador/Kan.Wad. 1 – CHZ/ONT 1  9-4

Exstador/Kan.Wad. heeft afgelopen vrijdag in de thuiswedstrijd tegen CHZ/ONT uit Drachten weer eens de volle winst weten te behalen, 9-4 dit na twee nederlagen op rij. Wel moest men tot tweemaal toe een achterstand zien weg te werken, maar in het tweede gedeelte van de wedstrijd wist Exstador/Kan.Wad. de overwinning veilig te stellen.

Met de gedachte in het achterhoofd dat de uitwedstrijd met 1-4 was gewonnen moest dit geen probleem zijn, de tegenstander bivakkeerde namelijk ook nog eens in de onderste regionen van de ranglijst. In het begin dan ook weinig problemen en in de zevende minuut was het R. van Hurck, die Bijma in staat stelde om de openingstreffer binnen te schieten, 1-0 dus. Exstador/Kan.Wad. in de aanval en de tegenstander op de counter, waarmee ze zo nu en dan ook gevaarlijke situaties wisten te creëren voor het heiligdom van doelman van Riet. Waar het bij de thuisclub even niet lekker liep, was het CHZ/ONT , die een inschattingsfout van de Harlinger goalie op een hoge bal, wel wist binnen te schieten en zo was de stand dus weer gelijk, 1-1. Die manier waarop de bal in het doel verdween was niet geheel alledaags, maar hij ging er wel in. De tegenstander rook meer en wist zelfs nog tweemaal toe te slaan, dit na een paar behoorlijke fouten aan Exstador zijde, 1-3 dus. Lang konden ze er echter niet van genieten wan B. Hamstra en R. v. Hurck wisten er in de tweeëntwintigste en vierentwintigste minuut voor te zorgen dat het weer gelijk zou komen te staan, 3-3.

Na de wissel toch weer het team uit Drachten dat op 3-4 wist te komen en Exstador/Kan.Wad. moest weer een achterstand zien weg te werken. In de tiende minuut van de tweede speelhelft was het wederom B. Hamstra die er weer 4-4 van wist te maken. Vanaf dit moment zou Exstador/Kan.Wad. de wedstrijd naar zich toe trekken en het was nogmaals B. Hamstra die de thuisclub weer op voorsprong wist te zetten, 5-4. Ook Bijma liet weer van zich doen spreken door de 6-4 te laten noteren, dit in de vijftiende minuut.. Twee maal een tijdstraf aan de zijde van de tegenstander werden nu eens goed uitgespeeld. Een punter op het doel door R. van Hurck, werd door een speler van CHZ/ONT in eigen doel gewerkt en zo stond het inmiddels 7-4 met nog zo’n vijf minuten te spelen op de klok. In de vierentwintigste minuut was het nogmaals R. van Hurck die er 8-4 van wist te maken en de wedstrijd zat in de knip. Doordat de tegenstander de laatste tien minuten met een veldspeler in het doel probeerde wat meer druk te zetten kon Exstador/Kan.Wad. nu via de counter profiteren . Zo ook de laatste actie waarbij R. v. Hurck in het doelgebied van CHZ/ONT werd neergelegd doordat hun doelverdediger te laat was, Strafschop. Alà Panenka wist v. Hurck de eindstand op 9-4 te zetten en kon scheidsrechter Bebingh uit Gieten voor de laatste maal fluiten en er hoefde niet meer te worden afgetrapt.

Spelers: R. van Riet, R. van Hurck, E. Hoekstra, B. Hamstra, E. Bijma, H. Awed en A. Knipper

Exstador/Kan.Wad. 1   – Leekster Eagles 3  4-3 (beker)

Exstador/Kan.Wad. heeft afgelopen vrijdag in een spannende thuiswedstrijd tegen Leekster Eagles 3 de laatste vier van de Noordelijke beker weten te behalen middels een 4-3 overwinning. In de laatste seconden van de wedstrijd wist E. Hoekstra uit een bijna onmogelijke hoek dit bal stijf in het kruis te schieten zodat Exstador/Kan.Wad. zich wederom, net zoals vorig seizoen bij de laatste vier wist te plaatsen. Om het huzarenstukje van de vorige editie te evenaren, ( Finale 2004 ) zal er nog een wedstrijd moeten worden gewonnen. Tegen welke tegenstander dit zal zijn, is op dit moment nog even niet bekend.

Met een wederom minimale bezetting, B. Hamstra had een lichte blessure en wilde liever niet spelen, mocht Exstador/Kan.Wad. aan de vijfde ronde van de Noordelijke beker beginnen tegen het team van de Leekster Eagles 3 uit Leek. Een op papier natuurlijk geduchte tegenstander, hierin spelen namelijk de jeugdige talenten van deze eredivisionist en vorig seizoen nog winnaar van de Noordelijke beker voor reserveteams. De tegenstander startte dan ook met volle overgave aan de wedstrijd en probeerde Exstador/Kan.Wad. dan ook meteen onder druk te zetten. Veel loopacties waarbij vanaf de kant de te volgen looplijnen werden toe geschreeuwd. Kreten als vier – nul, drie – één, ruit, en twee – nul wat dan ook niet van de lucht, Maar de thuisclub bleef rustig en volgde de tegenstanders dan ook tot aan waar ze toeliepen. Er kwamen natuurlijk wel kansen over en weer, maar er werd vooralsnog in het eerste gedeelte van de wedstrijd niet gescoord.  Toch wist Exstador/Kan.Wad. door ook een loopactie middels R. van Hurck de score te openen, in de negende minuut verdween de bal door de stokken van de doelverdediger tussen de palen, 1-0 . Ondanks de mindere kansen voor Exstador/Kan.Wad. wel de voorsprong. De tegenstander liet het er niet bij zitten en probeerde de druk dan ook op te voeren. Exstador/Kan.Wad. kreeg het in de fase dan ook niet gemakkelijk en moest uiteindelijk capituleren, 1-1 en dit zou zo blijven tot aan de wissel.

Vlak na de rust was het wederom het team van de Leekster Eagles dat de bal achter van Riet wist te plaatsen, 2-1. Er leken donkere wolken samen te pakken boven het Exstador bolwerk, want de tegenstander had wel het meeste balbezit op dat moment. Exstador/Kan.Wad. miste natuurlijk de kracht voorin en de afspeelmogelijkheden waren dan ook miniem. Het was uiteindelijk de beste man van het veld, R. van Hurck die wederom ten aanval trok en met wel een beetje mazzel de doelman van de tegenstander, die even niet geheel vrijuit ging, wederom wist te verschalken, 2-2 dit na zo’n negen minuten spelen in de tweede speelhelft. Er was dus weer van alles mogelijk. Toch was het weer de tegenstander die de voorsprong wist te pakken, 2-3 en moest Exstador/Kan.Wad. dus weer aan de bak met alle risico’s van dien. Van Riet begon steeds beter te keepen na een niet al te sterke start en Exstador/Kan.Wad. durfde en moest ook meer de aanval zoeken en dat valt natuurlijk niet mee in zo’n slijtageslag, want het tempo lag hoog. Met nog een kleine vijf minuten op de klok was het nu de beurt aan de hardwerkende E. Bijma om te scoren, 3-3. Het talrijke publiek ging er nu echt voor zitten en men wilde natuurlijk nog meer. De coach van de tegenstander schreeuwde zich de longen uit zijn lichaam, maar de thuisclub liet zich niet meer verrassen en het leek op een verlenging aan te gaan komen. Secr. Tijdwaarnemer J. v.d. Heide, had de wedstrijdklok al stilgezet en het laatste woord was aan scheidsrechter van der Wal uit Heerenveen. Exstador/Kan.Wad. mocht op de valreep nog een corner gaan nemen en via R. van Hurck belande de bal bij E. Hoekstra weer op de hoogte van de ” cornervlag ” en er volgde een verschrikkelijke uithaal die onbereikbaar voor de doelman in de uiterste hoek van het doel verdween, 4-3.  De tijd zat er op en een terneer geslagen Leekster Eagles mocht nog wel gaan aftrappen maar na een paar meter klonk het verlossende fluitsignaal en kon de vreugde aan de kant van Exstador/Kan.Wad. verder worden gevierd. De laatste vier waren immers weer gehaald .

Spelers: R. van Riet, R. van Hurck, E. Hoekstra, E. Bijma, H. Awed en A. Knipper.

S.D.S. 1  – Exstador/Kan.Wad. 1   10-4

Exstador/Kan.Wad. heeft afgelopen woensdag in een slechte wedstrijd met 10-4 verloren van SDS uit Oosterend. Het scorend vermogen was deze avond niet aanwezig bij Exstador en wat de tegenstander betreft, die deden dat wat beter met de hulp van de Harlingers .

Met een wederom zonder B. Hamstra en ook A. Knipper was niet beschikbaar had Exstador/Kan.Wad. niet een al te beste avond. Het zag er in eerste instantie ook nog naar uit dat de wedstrijd geen doorgang zou hebben, want na een half uur wachten was er nog steeds geen scheidsrechter en zodoende besloot men dan ook maar om sporttenue maar weer in de tas te gaan doen, ware het niet dat na zo’n vijfendertig minuten na acht uur toch nog de man in het zwart aan de deur klopte. Nog een verkleedpartij van een tiental minuten en er kon alsnog worden gestart. Het was inmiddels drie kwartier later. Dat dit de spelers van Exstador/Kan.Wad. niet ten goede zou komen zullen we maar in het midden laten, ook de tegenstander zat met hetzelfde probleem, maar aan de zijde van Exstador was de motivatie nou niet bepaald overtuigend meer. Kwart voor negen dus de aftrap en het leek er vanaf het begin nou niet bepaald op dat de Harlingers zouden worden afgestraft vanwege het lange wachten . Officieel was de wachttijd voor de wedstrijd al verstreken, maar dan had er nog een reisje naar Oosterend aan vastgezeten en daar zat men nou ook niet op te wachten. Een aantal kansen over en weer, met toch wel de betere mogelijkheden voor Exstador, maar het was SDS die als eerste de 1-0 op het scorebord wist te plaatsen. Ondank de toch wel aanvallende mogelijkheden voor Exstador zat het in de achterste linie niet altijd even goed uit door onnodig balverlies en daar wist de thuisclub wel raad mee. 2-0, 3-0. Hierna was het dan toch de beurt aan de havenstad bewoners. Een strafschop van E. Hoekstra in de twintigste minuut een goed doelpunt van R. van Hurck in de drieëntwintigste minuut en het stond weer 3-2. Toch wisten de mannen uit Oosterend nog voor de wissel er weer 4-2 van te maken en dit was dan ook de ruststand.

Na de wissel Exstador/Kan.Wad. natuurlijk met de nodige risico’s, en de tegenstander op de counter en dit resulteerde in een toch wel kort tijdsbestek in een behoorlijke achterstand, er werd in de periode dan ook met weinig overleg gespeeld, en teveel weggegeven. Ook de geboden kansen werden door de Exstador aanvallers veel te slecht ingeschoten en dan profiteert de tegenstander vanzelf wel, het zat deze avond even niet echt mee. Toch wist men nog wel tweemaal het net te vinden door J. Lopes en E. vd Schaaf maar de teller stond inmiddels al op 8-4. Nog tweemaal SDS en de eindstand was bereikt, 10-4. Een beschamende nederlaag voor de jongens van coach van Hurck. Conclusie, een wedstrijd om maar snel te vergeten, het gros aan Exstadorzijde haalde bijlange na niet hun normale niveau.

Spelers: R. van Riet, R. van Hurck, E. Hoekstra, J. Lopes, E. Bijma, H. Awed en E. v.d. Schaaf

Exstador/Kan.Wad. 1 – Drachtster Boys 1  3-3 (beker)

Exstador/Kan.Wad. heeft afgelopen vrijdag in een spannende thuiswedstrijd tegen Drachtster Boys de finale van de Noordelijke beker zoals ook het vorig seizoen, niet weten te behalen na een 3-3 eindstand. Strafschoppen moesten hierdoor dus de beslissing gaan brengen en dat deden de mannen uit Drachten net ietsje beter met 3 tegen 4.

Met in de selectie voor het eerst na een lange blessure weer spelend, Klaas Bouma en voor de tweede keer Leon Vlaskamp, noodzakelijk door het wegvallen van Hamstra en Knipper moest Exstador/Kan.Wad. 1 aan deze klus beginnen tegen Hoofdklasser Drachtster Boys 1 voor een plaats in de finale, die zal worden gespeeld op Urk. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter v.d. Belt uit Meppel, die hier inmiddels voor de tweede keer aanwezig was. De man zat hier namelijk op vrijdag 1 april ook al aan de bar van de kantine in Waddenhal te wachten om deze wedstrijd te gaan fluiten. Misschien een 1 april grap van de KNVB !!!!! , of een misverstand, voor de man in het zwart dus even wat extra kilometers.

Op vrijdag 8 april om 20.10 uur kon er dus eindelijk worden afgetrapt voor deze halve finale.  Exstador/Kan.Wad. met zes veldspelers plus doelman en de tegenstander met z’n negenen.  Dus conditioneel gezien hadden de Drachtsters een voordeel maar als je als spelers zijnde nu in je ritme moet komen met al die wisselingen is te betwijfelen, maar op een

Bouma en van Hurck proberen te onderscheppen

wat hoger niveau is dit gebruikelijk. Exstador/Kan.Wad. kon in het begin dan ook wel met gecontroleerd spel de gasten in bedwang houden, die met door snel in te spelen er overheen probeerde te komen een bres te kunnen slaan in de Harlinger verdediging. Wat vooralsnog niet lukte. Het was dan ook Exstador die na zo’n vijf minuten spelen de 1-0 wist binnen te schieten door E. Hoekstra. Maar in zaalvoetbal zegt een kleine voorsprong nog niet zo veel. Een dekkingsfoutje achterin en van Riet was kansloos op het schot, 1-1. Exstador/Kan.Wad. wel wat meer in balbezit maar de uitbraken van de tegenstander waren gevaarlijker en zodoende kreeg de tegenstander de kans om die wederom uit te buiten, waarbij de Harlinger goalie niet helemaal vrij uit ging en zo stond het dan ook halverwege de eerste speelheft, 1-3. Ook Exstador/Kan.Wad. kreeg natuurlijk mogelijkheden, wat dan uiteindelijk ook weer resulteerde in het tweede doelpunt van E. Hoekstra, zodat men valk voor de wissel weer de aansluiting wist te verkrijgen.

In de tweede speelhelft was de vorm van de beide doelmannen wat beter dan in de eerste helft, weinig doelpunten dus ondank de toch wel kansen zo nu en dan. Wilde de thuisclub en dat moest men natuurlijk ook wel, de aansluiting zien te bewerkstelligen dan zou men toch de druk wat moeten opvoeren, met natuurlijk de nodige risico’s . Een aantal vrije trappen van Exstador wilden er maar net niet in en ook van Riet wist zijn doel bij tijd en wijlen met moeite te verdedigen maar Exstador/Kan.Wad. hield ondank het risico, verdedigend stand.  Met nog een paar minuten te spelen was het uiteindelijk R. van Hurck die met een goed schot de aansluiting wist te bewerkstelligen, 3-3, en dit zou uiteindelijk ook zo blijven na een conditionele slijtageslag, dit vooral voor de twee invalkrachten, die uiteindelijk toch konden terug zien op een zeer goeie partij.

Strafschoppen dus, vijf spelers van beide teams stonden voor de altijd moeilijke taak om via deze toch wel ”loterij” de winst voor het team zien te pakken. Aan Exstador zijde werden aangewezen om het lot te bezegelen, R. van Hurck , ( bal gestopt ) H. Awed. ( punter, naast ) E. Hoekstra, E. Bijma en L. Vlaskamp ( alle drie raak ) en dit was uiteindelijk net een doelpunt te min om verder te gaan, wat de gasten zagen maar één misser op de paal belanden zodat Drachtster Boys deze strafschoppen serie met 4-5 wist te winnen en gaan hierdoor dus door naar de finale die wordt gespeeld op vrijdag 28 april op Urk . Hun tegenstander is dan De Herauten uit Bergum.

Spelers: R. van Riet, R. van Hurck, E. Hoekstra, K. Bouma, E. Bijma, H. Awed en L. Vlaskamp.

Avanti 2 – Exstador/Kan.Wad. 1  4-4

Afgelopen vrijdag heeft Exstador/Kan.Wad. in de Bordinehal in Stiens een punt uit het vuur weten te slepen tegen een sterk Avanti 2 . Een goeie prestatie, want de thuiswedstrijd had men afgelopen november immers met 2-7 verloren. Tevens had dit Avanti in vergelijking met de vorige confrontatie deze keer ook een wel sterkere veldbezetting. Exstador/Kan.Wad. daarin tegen moest weer alle register opentrekken om een toch wel representatief team binnen de lijnen zien te krijgen. Na een flinke aantal telefoontjes gelukte het dan toch nog om een zevental bij elkaar te krijgen. Wederom twee nieuwelingen Albert Nieuwenburg en Hein Kuiken mochten zich deze keer gaan waarmaken.

Exstador/Kan.Wad. startte door de wederom nieuwe veldbezetting dan ook enigszins terughouden en liet de tegenstander wat meer in balbezit, ook vanwege het feit dat de bank aan de kant van Avanti aardig vol zat., wat in het verloop van de wedstrijd op basis van conditioneel overwicht wel eens moeilijk zou kunnen worden. Desondanks trok de tegenstander zich als Exstador in bal bezit was ook massaal terug. Een wedstrijd dus van loeren op de kansjes en achter de controle proberen te behouden. Het was uiteindelijk toch Avanti die de voorsprong wist te pakken via een schot op de goal, wat v Riet tussen zijn benen door in het doel zag verdwijnen, 1-0. Een vrije trap, verdedigend even niet de goeie organisatie en de Harlinger goalie werd wederom verschalkt, 2-0. Het leek even niet goed te gaan komen. Exstador/Kan.Wad. kwam door de druk van Avanti even niet meer van de eigen helft. De bankzitters op dat moment, moesten er na een korte onderbreking weer aan geloven en men wist weer op de helft van de tegenstander te verschijnen. Een mooi actie van R. van Hurck, via een prachtige stiftbal gaf weer de aansluiting 2-1. het was inmiddels bijna tijd voor de wissel en met deze stand was er toch nog wel van alles mogelijk voor Exstador. Niet slecht dus van de Harlinger , want in het team van Stiens staan toch wel een aantal pionnen die ook wel regelmatig spelen op eerste divisie niveau, in hun eerste team.

In het begin van de tweede speelhelft was het wederom de beurt aan Exstador/Kan.Wad. die door een doelpunt van nieuweling A. Nieuwenburg weer gelijk wist te maken, 2-2. De spelers kregen mede hierdoor ook steeds meer het besef dat er echt wel wat viel te behalen en er werd dan ook hard gewerkt. Toch was het wederom Avanti weer, die de 3-2 wist binnen te schieten maar Exstador/Kan.Wad. ging er weer voor. Doordat het inmiddels een open wedstrijd was geworden kwamen ook de kansen en er deden zich dan ook voor de beide doelen behoorlijke mogelijkheden aan. Het was wederom A. Nieuwenburg die na goed doorzetten voor de tweede maal de doelman van Avanti wist te verschalken, 3-3. Het einde naderde en wat op voorhand niet werd verwacht leek toch tot de mogelijkheden te gaan behoren een punt of misschien stiekem wel drie. Een actie bij de achterlijn werd door de sterkste man aan Avanti zijde Remco van Dijk middels een duel met zijn kompaan R. van Hurck in het voordeel van eerstgenoemde beslist en van Riet was weer kansloos, 4-3.  Met nog een paar minuten te spelen zetten de jongens van coach van Hurck nog eenmaal aan voor een slotoffensief, want er lag een punt te wachtten gezien de inzet.  E. Hoekstra was tegen het slot van de wedstrijd degene die de gelijkmaker middels een hard schot toch nog wist binnen te schieten, 4-4 en hier zou geen verandering meer in komen zodat men met een goed gevoel de wedstrijd mocht afsluiten, die onder leiding stond van scheidsrechter A. van Urk uit Urk, die een zeer goede indruk achterliet. Aan Exstador zijde was het optreden van A. Nieuwenburg ver boven verwachting, hij speelde een zeer sterke wedstrijd op dit futsal niveau waar velen hun toch op verkijken. Nieuweling H. Kuiken had wat meer moeite met de balhandeling snelheid en het hoge tempo, maar hij hield zich ook goed staande.

Spelers: R. van Riet, R. van Hurck, E. Hoekstra, H. Kuiken, E. Bijma, A. Knipper en A. Nieuwenburg.

Exstador/Kan.Wad. 1 –  De Herauten 1  2-6

Exstador/Kan.Wad. heeft er afgelopen vrijdag alles aan gedaan om het De Herauten te beletten om kampioen te worden, maar moest lijdzaam toezien hoe dat de tegenstander wat gemakkelijker omging met het benutten van de kansen. De twee vlak achter elkaar gescoorde doelpunten vlak voor de wissel brachten de gasten in een comfortabele uitgangspositie.

Veel publiek uit Bergum, afgelopen vrijdag vulden de tribune van de Waddenhal om hun team de Herauten op weg te schreeuwen naar het kampioenschap van de eerste klasse A. Voor Exstador/Kan.Wad. dus een moeilijke opgaven om een team in de winning moot proberen te laten struikelen, wat helaas niet zou lukken want de Herauten wist er vier meer te maken dan de thuisclub. Het eerste doelpunt stond ondanks de zichtbare spanning bij de tegenstander toch al vrij snel op het scorebord, 0-1. lang was de vreugde van de voorsprong echter niet want na een vijftal speelminuten stond het alweer 1-1, getekend E. Hoekstra. Hierna even geen doelpunten maar wel kansen over en weer met het meeste balbezit voor de thuisclub en dat wat kansen betrof, waren die van de tegenstander wat gevaarlijker wat dan ook weer zou resulteren een doelpunt voor de Bergummers, 1-2. Vrij snel hierna, met nog zo’n zes minuten op de klok voor Exstador/Kan.Wad. was het H. Awed die de stand weer gelijk wist te trekken, 2-2. Er was dus weer van alles mogelijk, maar toen kwam het breekpunt in de wedstrijd. Met nog een tweetal minuten op de klok wist Herauten een aanval van Exstador te onderscheppen en de verdediging werd simpel uitgespeeld, 2-3. Na de aftrap, de thuisclub weer in de aanval met een mislukt schot op het doel, dat meteen door de doelman van de tegenpartij richting vrijstaande aanvaller werd gegooid, een schitterende omhaal en het stond 2-4. Hierna kon er vrijwel meteen gewisseld worden van speelhelft.

De tweede speelhelft een controlerend Herauten. Men stond immers met twee doelpunten voor en een aanvallend Exstador, dat wel voldoende kansen wist te creëren maar niet wist te benutten zodat er vooralsnog geen aansluiting zou komen. De Herauten wist nog wel een keer te profiteren van de geboden ruimte en kwam zelfs op 2-5.De thuisclub wilde wel, maar het combinatiespel smoorde steeds voor het vijandelijke doel. Door de vele spelerswisselingen in het afgelopen seizoen, de teller staat inmiddels op éénentwintig man, komt men niet toe aan het spelen van bepaalde aanvalspatronen. De Herauten had dat beter voor elkaar, met het balletje gespeeld onder de voet door en misschien was dat wel het verschil. Overigens bleek bij navraag dat de Herauten het kampioenschap heeft behaald met slecht negen spelers op de lijst. Tegen het eind, het was inmiddels blessuretijd was het wederom de Herauten die nogmaals wisten te scoren, 2-6 dit was teven het laatste wapenfeit en nadat scheidsrechter van der Belt uit Meppel, die alles goed onder controle had, voor de laatste maal zijn fluit liet klinken, was het feest voor de Herauten. Bloemen, Foto’s, Bier en allemaal gelukkige Bergummers, want zij spelen volgend seizoen in de Noordelijke hoofdklasse.

Spelers: R. van Riet, R. van Hurck, E. Hoekstra, J. Lopes, E. Bijma, H. Awed en A. Knipper

Foarut 1 – Exstador/Kan.Wad. 1  1-3

Afgelopen woensdag heeft Exstador/Kan.Wad. in de Roelengahal in Menaldum drie punten uit het vuur weten te slepen tegen degradatie kandidaat Foarut . Na een vrijwel gelijk opgaande strijd wist Exstador/Kan.Wad. uiteindelijk in de zesendertigste minuut als eerste te scoren. Nog twee maal hierna in het voordeel van de Harlingers en één maal Foarut, zorgden uiteindelijk voor een 1-3 winstpartij.

Exstador/Kan.Wad. deze keer voor de verandering maar weer eens met twee nieuwe gezichten, Niels Outhuyse en Thiago Moreira da Silva begon in een kille en lege sportaccommodatie op het sportcomplex Schatzenburg aan deze voor Foarut toch wel belangrijke wedstrijd, want zij waren nog niet geheel veilig. De tegenstander moest dus vol aan bak tegen een Exstador/Kan.Wad. wat niet zo nodig meer hoefde, want men was reeds veilig.

Het leek in eerste instantie een wedstrijd te gaan worden die richting brilstand zou gaan eindigen want de nul bleef wel erg lang op het scorebord staan. Het was toch uiteindelijk Exstador/Kan.Wad. die dit wist te doorbreken door een doelpunt van H. Awed om zodoende op voorsprong te komen, 0-1. Foarut moest toen natuurlijk des temeer en hun trainer J. de Vries maande zijn mannen aan om meer risico’s te gaan nemen, wat uiteindelijk zou resulteren in de gelijkmaker , 1-1. Foarut probeerde Exstador/Kan.Wad. meer onder druk te zetten, maar de Harlinger verdediging stond goed en doelman van Riet was niet van plan om zich nogmaals te laten verschalken. Met niet al teveel minuten meer op de klok, was het E. Bijma die Exstador/Kan.Wad. wederom op voorsprong wist te zetten, 1-2. De trainer van Foarut probeerde nogmaals in te grijpen door zijn doelman in te wisselen voor een extra veldspeler om zodoende, met natuurlijk de nodige risico, nog wat te forceren. De bal ging lang rond maar niemand van gastheren durfde aan te leggen, waardoor de Harlinger uiteindelijk de kans kregen om een slordige balbehandeling van hun interim doelman te onderscheppen. Exstador/Kan.Wad. profiteerde van dit buitenkansje en het was wederom E. Bijma die een lange trap over zo’n veertig meter in het lege doel wist te plaatsen, 1-3 en de strijd was gestreden. In de laatste minuut werd er niet meer gescoord, zodat het team van coach van Hurck de punten in de knip had. Scheidsrechter deze avond was Dhr. Helfferich uit Appelscha die deze sportieve wedstrijd, ondanks de belangen van Foarut goed onder controle had. Na de wedstrijd kon men weer snel huiswaarts keren, want de kantine van dit sportcentrum staat al lange tijd leeg door de schermutselingen in en om dit sportcomplex/vakantiepark, waar zoveel van werd verwacht. Een slechte zaak !!!!!!!!!!!

Spelers: R. van Riet, R. van Hurck, A. Knipper N. Outhuyse, E. Bijma, H. Awed en T. Moreira da Silva.

Exstador/Kan.Wad. 1 – Heerenveen 2  5-3

Exstador/Kan.Wad. heeft tegen Heerenveen 2 met een 5-3 winstpartij het seizoen afgesloten. Na een 0-3 achterstand in de tweede speelhelft wist men toch weer terug te komen en de wedstrijd in haar voordeel te beslissen. De publieke belangstelling viel op deze ongewone maandagavond wel wat tegen, Eerste speelhelft nul personen op de tribune en in de tweede helft één halbeheerder.

Met een minimale bezetting en in het doel wederom een nieuwe acteur in de persoon J. Visser die de deze keer de niet beschikbare v. Riet moest vervangen, zo ook de spelers A. Nieuwenburg en H. Kuiken moesten deze keer de klus gaan klaren tegen het hoger geplaatste Heerenveen 2. De uitwedstrijd, ook toen met slechts ook een enkele wissel, werd in afgelopen december met 3-6 gewonnen, dus dat moest ook nu met een minimale bezetting mogelijk zijn. Het zou een wedstrijd gaan worden de twee kanten op kon gaan , want beide partijen kwamen geregeld in de beurt van het heiligdom der doelmannen, maar toch zou er in het begin niet worden gescoord. Het was het team van Heerenveen dat als eerste, doel zou gaan treffen en Exstador kwam op achterstand. De thuisclub was op dat moment ook niet erg gelukkig met de doelpogingen, paal en lat stonden meerdere malen in de weg. Tot aan de wissel zou het dan ook 0-1 blijven.

In de tweede speelhelft was het wederom Heerenveen dat het doel wist te treffen en men stond zowaar na een tiental minuten spelen op 0-3.  De tegenstander dacht de buit binnen te hebben en het spel leek van hun kant een beetje arroganter te gaan worden. En hier wist Exstador/Kan.Wad. wel raad mee. A. Nieuwenburg zette door en wist de 1-3 binnen te schieten, zodat het verschil weer iets dragelijker werd. Twee opvallende momenten van gastspeler H. Kuiken, buitenkant voet en het stond met niet al teveel speelminuten meer op de klok ineens weer 3-3. Heerenveen schrok, maar kon de draad niet meer echt oppakken en de thuisclub profiteerde. Een aanval over links, goed gegeven door R. van Hurck en daar was E. Bijma om het af te maken 4-3. Nogmaals een mooie actie van E. Bijma en de winst zat alsnog in de knip, want de tijd was bijna om en de gasten konden het niet meer opbrengen om nog voor daadwerkelijk gevaar te zorgen. Exstador/Kan.Wad. wist middels een sterk Harlinger kwartiertje de wedstrijd totaal om te keren wat het scoren van doelpunten betrof. Ook mag het sterke optreden van doelman Johannes Visser niet worden vergeten, deze stand-in ook niet meer één van de jongsten, paste zich moeiteloos aan. Een mooie afsluiting van het seizoen waar inmiddels 24 man hun bijdrage aan hadden geleverd en wat toch nog goed was voor 36 punten.

Spelers: J. Visser, R. van Hurck, A. Knipper A. Nieuwenburg, E. Bijma, H. Awed en H. Kuiken.

============================================================================================

Alle spelers die dit seizoen hun bijdrage hebben geleverd, Ronald van Riet, Robert Veltman, Johannes Visser, Hoessein Awed, Hein Kuiken, Albert Nieuwenburg, Eelco v.d. Schaaf, Niels  Ouhuyse, Anton Knipper, Ralf van Hurck,  Tiago Moreira da Silva,  Eric Hoekstra,  Elmer Bijma,  Jorge Lopes,  Klaas Bouma, Leon Vlaskamp,  Sjouke Bootsma, Barry Hamstra, Jort Hagenouw,  Klaas Kuiken, Swen Warmerdam, Marcelino Samangoen, Tjeerd v.d. Wal en Etienne van Oosterom

 

Archief onderlinge competitie
Buienradar Harlingen

Eindstand sinds 1971
proef