Exstador 1 – S.D.S. 1  4-3

Exstador 1 heeft haar eerste competitiewedstrijd onder leiding van het nieuwe verantwoordelijke duo, Snel en Talhout winnend weten af te sluiten. Gemakkelijk ging het niet, maar Exstador zou uiteindelijk toch aan het langste eind gaan trekken. Ondanks het toch wel meerdere balbezit, viel de score echter tegen. De hattrick op naam van Ralf van Hurck en de treffer van Marchelino bleken toch voldoende te zijn om de drie punten in Harlingen te houden.

Exstador startte met het meeste balbezit en de tegenstander wat meer afwachtender. Het duurde dan ook tot aan de zesde minuut alvorens er een doelrijpe kans ontstond, echter M. vd Ploeg treft voor Exstador helaas de paal. S.D.S. wist het in de tiende minuut beter te doen en zij kwamen dan ook mede door het geluk van een klutsbal op 0-1. Na wat kansjes over en weer was het uiteindelijk R. v. Hurck de in de éénentwintigste minuut de stand weer gelijk wist te trekken, 1-1. Twee minuten later was het wederom raak, een mooie actie van Michel en Marcelino, werd door laatst genoemde met een laag en hard schot binnen geschoten, zodat Exstador eindelijk op voorsprong kwam, 2-1. Hier zou tot aan de wissel geen verandering meer in komen.

Na de pauze, met nu in het doel R. Veltman, was Exstador even niet geheel bij de les, getuige een vrij rommelig en onrustig begin, waarbij het baltempo aan Exstador zijde duidelijk onder de maat was. S.D.S. trok mede hierdoor het initiatief wat meer naar zich toe en werd dus gevaarlijker. Ook werd de wedstrijd wat harder, dus ook de eerste tijdstraffen dienden zich aan. Achtste minuut E. Bijma, geel, maar voor alsnog geen averij. Toch wist S.D.S. in de vijftiende minuut de aansluiting weer te vinden, via een goeie combinatie door het midden werd het weer gelijk, 2-2. In de twintigste minuut was het wederom tijd voor weer een gele kaart aan Exstador zijde M. vd Ploeg, mocht nu even gaan plaatsnemen naast de tijdswaarnemer. Ook de doelman van de tegenpartij moest er enige minuten later aan geloven na een overtreding op diezelfde vd Ploeg. Exstador wist door deze man meer situatie wel te profiteren. Wederom R. van Hurck en Exstador stond weer op voorsprong, 3-2 Lang kon er niet van worden genoten want een tweetal minuten later wisten de mannen uit Oosterend toch de gelijkmaker weer binnen te schieten. Door slecht verdedigend werk wist een geheel vrijstaande speler van de tegenstander, de aangespeelde boogbal van dichtbij hard in te schieten, 3-3. Maar Exstador toonde veerkracht. Met nog weinig speelminuten op de klok was het wederom R. van Hurck die op aangeven van E. Tolsma, de bal hard en laag wist binnen te schieten, 4-3. De winst zat in de knip want er zou niet meer worden gescoord, zodat de Harlingers uiteindelijk toch tevreden kunnen terugzien op hun eerste competitiewedstrijd.

R. van Riet, R. Veltman, M. vd Ploeg, E. Tolsma, E. Bijma, H. Awed, R. van Hurck, M.Samangoen  en Th. Moreira da Silva

Leeuwarden 1 – Exstador 1  2-2

Vorige week woensdag heeft Exstador zijn 2e competitiewedstrijd gespeeld in de Camminghahal te Leeuwarden. Op voorhand werd verwacht dat dit ‘de grote test’ zou worden aangezien Leeuwarden, volgens Jeffrey (hij had deze tegenstander al 2 keer zien spelen), een titelkandidaat is. Leeuwarden had al 3 keer gespeeld en alle 3 de wedstrijden werden winnend afgesloten. Getuige de uitslagen is Leeuwarden een ploeg die weinig tegen krijgt..maar ook niet veel scoort. Toch bleven ze de afgelopen wedstrijden aan de goeie kant van de score.

Na een aftastend begin was al snel duidelijk dat de leeuwarders niet van plan waren het spel te maken. Dit betekende dat Exstador veelvuldig balbezit had. Echter doordat het baltempo in de eerste helft laag was bleef Exstador, op een paar schoten na, ongevaarlijk. Leeuwarden stelde daar aanvallend ook niet echt veel tegenover in de eerste helft. Toch kon je duidelijk zien dat beide ploegen over veel kwaliteit beschikken. Er werd zorgvuldig positiespel gespeeld aan beide kanten. Aan het einde van de eerste helft kwam Exstador een keer gevaarlijk door, na balverlies van Leeuwarden, Marcelino werd door Michel van der Ploeg vrijgespeeld en kwam alleen op de keeper af. Leeuwarden beschikt over een ervaren goede keeper die dan ook dit 1 tegen 1 duel won. Ruststand 0-0.Tijdens de rust werd duidelijk aangegeven dat het baltempo omhoog moest. Na 1 minuut was het echter raak voor Leeuwarden. Na balverlies van Exstador schakelt deze ploeg zeer snel om en Robert Veltman was kansloos, 1-0. Nog geen 3 minuten later was het weer raak voor Leeuwarden. Een goede aanval werd afgerond met een hard schot in de dak van het doel, 2-0. Qua veldspel tegen de verhouding in maar tot dan toe was Leeuwarden de meest gedreven ploeg en vanuit dat oogpunt was de voorsprong verdient. Vanaf de aftrap komt Evert Tolsma in balbezit hij passeert een tweetal tegenstanders en rond af met een harde punter, 2-1. Exstador geloofde er weer in en begon de tegenstander steeds verder terug te drukken. Leeuwarden bleef gevaarlijk uitvallen, maar moest steeds meer het initiatief aan Exstador overlaten. Er volgde kans op kans echter het geluk en de richting ontbraken. Tot in de 20ste minuut van de tweede helft Ralf van Hurck hard inspeelde op Michel van der Ploeg. Hij speelde Elmer Bijma vrij en deze liet de keeper met een hard schot kansloos, 2-2. Vanaf dat moment werd het spel hectisch en golfde het snel op en neer. Beide ploegen gingen voor de overwinning. Maar de keepers stonden in de weg. Vlak voor tijd leek Exstador dan toch nog de overwinning naar zich toe te trekken doordat ze in een man meer situatie kwamen. Een speler van Leeuwarden kreeg direct rood nadat hij Michel van der Ploeg vasthield terwijl deze alleen op de keeper afging. Helaas, ondanks een schot van Ralf dat rakelings langs de paal ging en een rare beslissing van de scheidsrechter op het moment dat er een speler van Exstador in scoringspositie stond, kwam Exstador niet meer tot scoren. Al met al een leuke wedstrijd tussen twee verzorgd spelende ploegen. Eindstand 2-2.

Spelers, R. Veltman, R. van Hurck, M. vd Ploeg, E. Tolsma, E. Bijma, K. Kuiken R. van Hurck, M. Samangoen en Th. Moreira da Silva

Exstador 1 –  FC Leeuwarden 2. 14-3

Exstador wint in eigen Waddenhal met dubbele cijfers van een als team zwak spelend FC. Leeuwarden. Er waren wel een drietal spelers bij die behoorlijk balvaardig waren maar tegen een beter collectief spelend Exstador hiermee weinig potten konden breken. Voor het Harlinger publiek, dus een leuke avond. Zeventien doelpunten waarvan veertien voor het in het nieuw gestoken Exstador 1. Ook een mooie start dus voor de nieuwe sponsors Time Out Sport en Total Safety Supply .

Exstador zat er zoals afgesproken vanaf het begin bovenop en de tegenstander werd meteen al ver terug gedrukt. Het was dan ook al vrij snel raak, Een mooie actie via een vrije trap werd door M. vd. Ploeg na anderhalve minuut al binnen getikt, 1-0. En voordat de tegenstander het besef had was het E. Tolsma die goed ingekomen de doelman van de tegenstander na drie minuten spelen voor de tweede maal het nakijken gaf, 2-0 Weer ander halve minuut later was het de buurt aan M. Samangoen die ook het net wist te vinden, 3-0. En met zo’n zes minuten spelen op de klok, was het wederom Marcelino die er 4-0 van wist te maken. Het leek af te gaan op een afslachting. Na nog een mooie kans van S. Adema, was het even de beurt aan de tegenstander die er in de dertiende minuut weer 4-1 van wisten te maken. Een paar minuten erna leek het weer even dreigend te worden maar doelman R. Veltman hield het hoof gelukkig koel. Goed doorgaan van K. Kuiken betekende weer een score voor Exstador, 5-1. Dus het verschil was weer vier. De laatste zeven minuten voor de wissel leek er niets meer te gaan gebeuren. Toch op de valreep was het met nog zo’n twintig seconden te spelen M. vd Ploeg die middels een mooi actie Marcelino in de gelegenheid stelde de 6-1 binnen te schieten en die deed dit dus. Dit was dan uiteindelijk ook de ruststand.

Na de Wissel eigenlijk het zelfde spelbeeld, Een verzorgend spelend Exstador en een tegenstander die met soms toch wel leuke goocheltrucs probeerde wat te forceren, maar hierin weinig succes hadden. Na een drietal minuten spelen was het de opgekomen E. Tolsma die gebruik makend van zijn favoriete schaar de 7-1 hard wist binnen te schieten en kon Exstador weer verder uitlopen. Het in aantocht achtste doelpunt werd echter even door de tegenstander onderschept, en zij trokken ook even aan de bel, 7-2. Vlak daarna was het weer Exstador. Een vrije trap van R. v. Hurck werd door de bij de paal staande K. Kuiken ingetikt, dus 8-2. Een prachtige pass vanaf eigen doelgebied op de voorstaande M. vd. Ploeg werd evenzo prachtig en gecontroleerd binnen gemikt, 9-2 . Een hard afstandsschot van S. Adema en wederom moest de toch niet slecht keepende doelverdediger de bal uit het net halen, 10-2. Een mooie actie van K. Kuiken werd wederom door Stefan binnen getikt, 11-2. Weer een uitgespeelde mogelijkheid, Klaas, Ralf en Michel mocht het afmaken, 12-2. Het werd eentonig, op aangeven van Ralf mocht K. Kuiken er 13-2 van maken. Opnieuw een schot op het doel door Ralf werd door de doelman in de voeten van wederom K. Kuiken geplaatst en die wist hier wel raad mee, 14-2. Vlak voor het eind van de wedstrijd mocht het team uit Leeuwarden nog even gebruik maken van de gulheid van Exstador. Een misverstand tussen Samangoen en Veltman betekende op de valreep nog een tegendoelpunt, 14-3 en dit was tevens het laatste wapenfeit van deze wedstrijd want scheidsrechter Apaydin uit Veendam vond het welletjes en blies voor de laatste maal op zijn fluit en de punten zaten voor de Harlingers in de knip.

Spelers, R. Veltman, M. vd Ploeg, E. Tolsma, S. Anema, K. Kuiken, R. van Hurck, M. Samangoen en R. van Riet

Ens 1 – Exstador 1  2-3

Na de monsterzege op Futsal Club Leeuwarden volgde op woensdag 12 oktober de reis naar de Noord-Oost polder naar het plaatsje Ens. Hier moest gespeeld worden tegen de plaatselijke futsal club. Op voorhand had de leiding weinig informatie over deze ploeg. Tot dan toe had Ens 5 wedstrijden gespeeld. Hiervan hadden ze 2 gewonnen en 3 verloren. Exstador wachtte daar een tegenstander die het vooral moet hebben van werklust en compact spel.

Ens liet vanaf het begin het spel maken door Exstador en loerde op de mogelijkheden om te counteren. Zulke zaalvoetbalploegen zijn altijd gevaarlijk en het is dan ook zaak om de bal snel rond te laten gaan. Dit deed Exstador vanaf het begin zeer goed. Er werd goed gecombineerd en dat resulteerde dan ook in een snel doelpunt van Marcelino, 1-0. Exstador bleef aanvallen en Ens bleef counteren. Halverwege de 1e helft kreeg Ens een vrije trap recht voor het doel. Terwijl Robert Veltman probeerde de muur op de juiste plaats te krijgen werd de vrije trap snel genomen en werd Robert verrast, 1-1. Gelukkig liet Exstador zich niet van de wijs brengen en liep het via 2 mooie doelpunten van Michel van der Ploeg voor rust nog uit naar een 3-1 voorsprong.

Na rust hetzelfde beeld als in de eerste helft. Exstador vergat alleen de vele kansen te verzilveren. En zoals dat altijd het geval is in de voetballerij: als je de kansen mist dan valt de goal aan de andere kant. Ongeveer 5 minuten voor het einde scoorde Ens, via een schot in de korte hoek, 2-3. En dan wordt het ineens chaotisch en onrustig in het veld. Vlak voor tijd trekt Ralf van Hurck aan de rem en dat betekend een gele kaart. Dat werd ‘billenknijpen’ op de bank voor de leiding. Gelukkig heeft Exstador een prima sluitpost die de resterende minuten niet wenste te capituleren. Dus stond aan het einde van de wedstrijd de verdiende 3-2 op het scorebord.

R. Veltman, M. vd Ploeg, E. Tolsma, S. Anema , R. van Hurck, M. Samangoen en K. Kuiken

Old Forward 1 – Exstador 1  2-5

Afgelopen maandag stond dan de uitwedstrijd tegen Old Forward op het programma. Deze ploeg, uit Vledder in Drenthe, stond op dat moment 2e met 4 gewonnen en 2 verloren wedstrijden. Voor Exstador was het dan ook zaak om de opgaande lijn, er wordt steeds gemakkelijker gecombineerd, vast te houden. Net als van Ens wisten we van deze ploeg ook weinig en dus moet je maar weer afwachten wat er tegenover je komt te staan.

Al snel was duidelijk dat Exstador deze avond te maken kreeg met een felle ploeg die kort op de man speelde. Vanaf het begin zaten de mannen van Old Forward er ‘bovenop’. Exstador had hier een passend antwoord op door veel loopacties te maken. Dit resulteerde in de 12e minuut in een doelpunt van Ralf van Hurck. Na een ‘afrol’ van Elmer Bijma schoot Ralf de bal, met dodelijke precisie laag in de hoek, 1-0. Exstador domineerde en als snel na het eerste doelpunt volgde het tweede. Marcelino Samangoen glipte langs zijn tegenstander en zette zo Evert Tolsma alleen voor de keeper. Deze routinier faalde niet, 2-0. Het leek erop, ondanks het felle spel van de tegenstander, dat Exstador over Old Forward heen zou walsen. Gelukkig voor de thuisploeg was daar de scheidsrechter om er toch nog een spannende wedstrijd van te maken. Geheel onterecht, wegens 2 keer terugspelen naar de keeper zonder dat de bal daartussen op de helft van de tegenstander is geweest, gaaf hij een vrije trap aan Old Forward. De beste speler aan Forward-zijde wist wel raad met dit cadeautje, 2-1. Exstador was nog niet bekomen van de schrik of de 2-2 lag al in het netje. Een hoge pass van achteruit werd schitterend in de kruising gekopt door dezelfde speler als van het eerste doelpunt. Gelukkig wist Exstador zich nog voor de rust te herpakken met goed voetbal en veel positiewisselingen. In de laatste minuut van de eerste helft nam Exstador een corner. Ralf nam de bal mee onder zijn voet en rolde deze af naar Evert die het hoofd koel hield en de 3-2 binnen knalde.

De tweede helft kwam Exstador weer goed uit de startblokken. Al na 1 minuut spelen punterde Evert zijn derde van de avond binnen, 4-2. Dit was voor de mannen uit Vledder de genadeklap. Exstador speelde dominant en was beter op alle fronten. Zelfs toen Ralf ‘zijn’ gele kaart in ontvangst nam hielden de spelers het hoofd koel en kreeg Old Forward geen kans. Drie minuten voor het einde ging Michel van der Ploeg goed door op de keeper. Die raakte in paniek verslikte zich in de plofbal en Michel kon er met de bal vandoor. Hij kwam met de bal aan de voet uit rond de ‘denkbeeldige’ cornervlag. Het leek een onmogelijke opgave om vanuit die positie te scoren. Maar Michel dacht daar anders over. Met zijn geweldige traptechniek wist hij de bal toch nog in het lege doel te deponeren, 5-2. Exstador speelde de resterende minuten ‘koel’ uit. De derde overwinning op rij was een feit. Goed is te zien dat de jongens steeds beter op elkaar ingespeeld raken en dat het spel met de wedstrijd beter wordt. Dit beloofd nog wat voor de komende wedstrijden. Volgende week maandag reizen we af naar Staphorst voor de bekerwedstrijd tegen ZVVS en op woensdag gaan we bezoek bij de zvv Urk 2. Als het spel zo blijft heeft de leiding er veel vertrouwen in.

Spelers, R. Veltman, R. van Hurck, M. vd Ploeg, E. Tolsma, E. Bijma, M. Samangoen en R. Jilderts

Z.V.V.S. 1 – Exstador  1  3-7

Vorige week maandag moest Exstador 1 voor een wedstrijd in de tweede ronde van de regionale beker naar Staphort. Hier moest worden gestreden met de plaatselijke zaalvoetbalvereniging ZVVS. Een oude bekende van Exstador want in de seizoenen 1999/2000 en 2000/2001 werd er gespeeld in dezelfde competitie. Destijds was ZVVS een ploeg die mee streed om de bovenste plaatsen. Ook dit seizoen komt ZVVS uit in de 1e klasse, alleen in een andere afdeling dan Exstador. Exstador was beland in de tweede ronde zonder te spelen. De eerste ronde werd er geloot tegen De Herauten 1. De kampioen van de competitie vorige jaar en tevens de bekerwinnaar van de regio. De Herauten mag hierdoor uitkomen in de landelijke beker waar ze de eerste ronde overleefden. Herauten verder in de landelijke beker en Exstador naar de tweede ronde van de regionale beker.

Exstador begon scherp aan de wedstrijd. Dit resulteerde al snel in een 2-0 voorsprong, door doelpunten van Ralf van Hurck en Evert Tolsma. Vooral het tweede doelpunt was van ‘ware schoonheid’. Een ingestudeerde hoekschop werd perfect uitgevoerd en doeltreffend afgerond door Evert. Hierna werd het onrustig in het spel van Exstador en kwam ZVVS beter in de wedstrijd. Halverwege de eerste helft werd het dan ook 2-1. Exstador antwoordde hierop door binnen de minuut de score weer naar twee doelpunten verschil te brengen, 3-1. Doelpuntenmaker, Ralf. Kort voor het einde van de eerste helft scoorde de gevaarlijkste man aan ZVVS-zijde 3-2. Dit leek dan ook de ruststand te worden. Alleen Michel van der Ploeg dacht daar anders over en hij bepaalde de ruststand, 4-2. De pauze benutte coach Jeffrey Snel om de nodige rust in het spel van Exstador te krijgen. Deze coaching had resultaat en de gehele tweede helft domineerde Exstador. Er werd weer goed gecombineerd en de posities werden goed bezet. Echter het vijfde doelpunt wilde maar niet vallen. Tot acht minuten voor tijd Evert een snelle counter omzette in een doelpunt, 5-2. De wedstrijd leek gespeeld. Maar een slechte breedtepass in de achterste linie van Exstador werd onderschept door een speler van ZVVS, 5-3. Exstador bleef in deze fase wel rustig en goed voetballen. In de resterende minuten trof Exstador nog tweemaal doel via Ralf en Evert. Eindstand, 7-3 en een plaats in de derde ronde van de beker.

Spelers, R. Veltman, R. van Hurck, M. vd Ploeg, E. Tolsma, E. Bijma, M. Samangoen en K. Kuiken

Exstador 1 – Golden Oldies 1  10-1

Exstador 1 heeft met forse cijfers middenmoter Golden Oldies uit Kollumerzwaag weten te verslaan. Middels een regelmatig scoreverloop werd het uiteindelijk 10-1 voor de Harlingers, die zodoende weer naar de tweede plaats op de ranglijst mochten stijgen, met alleen koploper Z.V.F 1 uit Franeker nog voor zich die reeds één punt meer wist te behalen, echter wel met ook een wedstrijd meer. A.s. Woensdag 9 november om 20.30 uur zal men acht kilometer verderop dan moeten gaan proberen om ook dat gaatje zien te dichten. Dus aanstaande woensdag de topper Z.V.F 1– Exstador 1.

Om het uitzicht te behouden op de eerste plaats moest men deze thuiswedstrijd natuurlijk winnend zien af te sluiten. De trainer had reeds een wedstrijd van de tegenstander bekeken en wist zijn bevindingen dan ook aan de ploeg door te geven. Een tegenstander dat voorwaarts toch wel kon leunen op een bewegend spitsen duo die ook fysiek wel aardig uit de voeten konden, maar verdedigend lieten de Golden Oldies toch wel geregeld een steekje vallen. Met deze boodschap kon men dus aan het karwei gaan beginnen. Van meet af aan werd er dan ook gecontroleerd en via bepaalde spelpatronen het doel van de tegenstander opgezocht en de eerste kansen dienden zich dan ook aan. Het sluitstuk van de tegenstander bleek al snel een sta in de weg te gaan worden want deze doelman bleek uit het goede hout te zijn gesneden. Maar de aanvalsdrift van Exstador was uiteindelijk niet te stuiten en het was dan ook een goeie combinatie tussen Bijma en Tolsma, die door laatstgenoemde werd binnen getikt 1-0. De Thuisclub ging door, maar het toch wel lage baltempo aan de zijde van de tegenstander kwam Exstador niet ten goede en de Golden Oldies ging achteruit leunen en probeerde via een enkele onderscheppingen Exstador te verrassen, wat niet echt lukte. Na zo’n dertien minuten spelen was toch weer raak. Marcelino tekende voor de 2-0 en de tegenstander moest toen toch wel wat meer risico’s gaan nemen en deed dit dan ook, wat dan ook resulteerde in bijna weer de aansluiting, maar doelman R. Veltman was op zijn post. In de negentiende minuut was het wederom E. Tolsma die op aan geven van R. van Hurck er 3-0 van wit te maken. Nog voor de wissel wist Tolsma, nu op aangeven van M. van der Ploeg zij derde binnen te schieten en het was dus 4-0. Dit zou zo blijven tot aan de rust.

In de tweede speelhelft duurde het tot aan de achtste minuut alvorens er weer werd gescoord. Op aangeven van v.d. Ploeg was het deze keer de eer aan Ralf van Hurck om de bal binnen te schieten, 5-0. Weer een minuut later, Michel, Evert en Bijma tekende voor de 6-0. Exstador was op stoom en binnen een paar minuten Waren het Tolsma, met een streep en van der Ploeg, die de doelman de verkeerde kant opstuurde, de zevend en achtste treffer konden laten noteren. In de twintigste minuut moest Exstador even met een man minder spelen, dit door een overtreding (kje) van M. Samangoen die in deze overigens sportieve wedstrijd met geel werd bestraft en de tegenstander wist te profiteren, 8-1. Een goeie actie van van Hurck werd door Tolsma wederom afgerond, 9-1. Zijn vijfde inmiddels. Uiteindelijk wist R. van Hurck op de valreep nog de tiende hard en hoog binnen te schieten, alvorens scheidsrechter van Urk uit Urk, die het niet al te moeilijk had deze wedstrijd , voor het laats het fluitsignaal kon laten klinken. Exstador pak weer drie mooie punten en gaat vol goede moed a.s. woensdag richting Franeker

Spelers, R. Veltman, R. van Hurck, M. vd Ploeg, E. Tolsma, E. Bijma, M. Samangoen en K. Kuiken.

Z.V.F. 1 – Exstador 1   2-3

Franeker – Afgelopen woensdag stond voor Exstador 1 de derby tegen ZVF uit Franeker op het programma. Op voorhand een beladen wedstrijd. Niet alleen omdat het Harlingen – Franeker is maar ook omdat er sprake was van een ‘echte topper’ in de eerste klasse A. ZVF op de eerste plaats met 17 punten uit 7 wedstrijden en Exstador op de tweede plaats met 16 punten uit 6 wedstrijden. Dat dit soort wedstrijden toch wel leeft bij het lokale voetbalpubliek was wel duidelijk getuige het aantal meegereisde Harlingers die onder aanvoering van oud Exstador-leider Rinnie Brandsma er een gezellige boel van maakten. Alle ingrediënten dus aanwezig voor een waar voetbalspektakel.

De tegenstander van Exstador is een ploeg van spelers die al jaren met elkaar spelen in de Horeca-zaalvoetbalcompetitie in Franeker. Een goed op elkaar ingespeelde ploeg was dus te verwachten. Vanaf het begin werd duidelijk dat ZVF niet van plan was het spel te maken. Achterover leunend wachtten zij Exstador op om zodoende gebruik te maken van de counter. Exstador moest dus vanaf het begin het baltempo hoog proberen te houden. Dit deden ze in de beginfase ook goed en dat resulteerde in een ‘echte’ kans voor Ralf van Hurck in de 4e minuut. Hij kon alleen door op Keeper Visser van ZVF alleen deze hield goed oog op de bal en wist de kans tot een corner te verwerken. In de 6e minuut was het dan wel raak. Elmer Bijma onderschepte slim een aanval van ZVF, ging met de bal richting doel, was niet zelfzuchtig en zette Evert Tolsma in scoringspositie. De topscorer van Exstador bedacht zich geen moment en schoof de bal onder keeper Visser in het doel, 1-0. Dan verwacht je dat Exstador doorgaat. Dit was helaas niet het geval. Er werd steeds ‘zenuwachtiger’ gespeeld en ZVF kreeg steeds meer de controle over het spel. Vlak voor rust kreeg ZVF een ‘dikke’ kans. Na een misverstand achterin bij Exstador kon Peter Visser de bal onderscheppen en alleen op Robert Veltman afgaan. Robert liet zien waarom hij de minst gepasseerde keeper in de competitie is en plukte de bal van de schoen van de ZVF-speler. Na rust hetzelfde beeld als dat van het tweede deel van de eerste helft. Onrustig spel en veel balverlies aan beide kanten. Exstador kon hierdoor niet in het ‘eigen spel’ komen. Loopacties konden niet worden afgemaakt en ZVF kwam hierdoor niet meer onder druk en kwam steeds meer aan aanvallen toe. In de 5e minuut na rust viel dan ook de 1-1. Hassan Bartoutouh kon alleen door op Robert. Deze keerde de eerste inzet van de aanvaller met zijn lichaam, de bal ging hierdoor omhoog en zo kon Bartoutouh de bal in het lege doel koppen. Net zoals het spelbeeld na het eerste doelpunt van Exstador veranderde zo veranderde nu ook weer het spelbeeld. Exstador herpakte zich en ging weer voetballen. Loopacties werden nu wel weer afgemaakt. Er werd korter op de man gespeeld en ZVF moest steeds verder achteruit. Halverwege de tweede helft kreeg Marcelino Samaangun de bal aangespeeld. Met een schijnbeweging zette hij zijn tegenstander op het verkeerde been. Doordat Michel van der Ploeg zijn tegenstander ‘meetrok’ kon Marcelino richting doel van ZVF. Met een mooie schuiver zette bij Exstador weer aan de goede kant van de score, 2-1. Nog geen minuut later werd een speler van ZVF met geel uit het veld gestuurd. Deze kans om de score verder uit te bouwen werd helaas niet benut. Maar Exstador was heer en meester en Evert Tolsma werd vrijgespeeld. Zijn inzet trof de paal. Dit was de voorbode van het derde doelpunt van Exstador. Een goed opgezette aanval waarbij Michel van der Ploeg zijn ploegmaat Evert in scoringspositie zette werd door laatstgenoemde hard en onberispelijk in de kruising afgerond, 3-1. Exstador bleef de bal goed rondspelen en de Franekers moesten zich beperken tot verdedigen. Het leek erop dat de wedstrijd was gespeeld. Hier dacht de aanvoerder van ZVF anders over en met nog 2 minuten te spelen bracht hij de marge terug naar 1 doelpunt, 3-2. Exstador raakte hierdoor niet in paniek. De wedstrijd werd geconcentreerd naar het eindsignaal gespeeld. Ondanks een moeilijke en niet al te beste wedstrijd een terechte winnaar van deze streekderby. Exstador neemt hierdoor de koppositie over van ZVF en de leider van Exstador kan zich de komende weken laten zien in sporthal ‘de Trije’.

Spelers: Robert Veltman, Stefan Adema, Evert Tolsma, Ralf van Hurck, Klaas Kuiken, Michel van der Ploeg, Elmer Bijma en Marcelino Samangoen

Exstador 1 – Avanti 2  4-2

Exstador heeft afgelopen vrijdag een moeizame maar welverdiende overwinning weten te behalen op de reserves van Avanti. Het was de wedstrijd van de gemiste kansen aan Exstador zijde, want met een beetje meer trefzekerheid had er zeker een beduidend hogere uitslag in gezeten. Nu bleef men steken op een 4-2 eindstand.

Exstador deze keer zonder de geblesseerden E. Tolsma en S. Adema, maar met nieuweling Folkert van de Wei in de gelederen mocht gaan proberen de ongeslagen status voort te zetten, nu tegen het tweede team van Avanti, vorig seizoen nog getraind door de man die nu op de bank van Exstador zit. Dus de kwaliteit van de tegenstander was bekend en men had er ook alle hoop op dat de punten in de Waddenhal zouden blijven. Maar dit is natuurlijk geen garantie. Het duurde dan ook tot aan de twaalfde minuut alvorens er voor het eerst zou worden gescoord, Vooraf gaand waren er toch wel een behoorlijk aantal reële mogelijkheden geweest maar Exstador was deze avond niet al te scherp. Met een mooi strak schot vanaf links was het uiteindelijk R. van Hurck die de 1e treffer mocht laten aantekenen. De kop was er af en een minuut later kon men wederom een doelpunt laten noteren, op aangeven van E. Bijma was het deze keer de beurt aan M. Samangoen om er twee nul van te maken. Ondank het meerder balbezit was het hierna weer even gebeurd. In de achttiende minuut wist ook Avanti na een vermeende achterbal uiteindelijk ook het net te vinden, 2-1. Dus er was weer van alles mogelijk. Exstador was hierna wel weer een aantal malen gevaarlijk, waarbij men onder andere ook tweemaal het houtwerk wist te raken, maar er zou tot aan de wissel niet meer worden gescoord.

Na de pauze en wat wijze woorden van de trainer mocht men voor het tweede gedeelte aan de bak en het doel was duidelijk er zou meer moeten worden gescoord. M vd Ploeg gaf hier gehoor aan door in de derde minuut de doelman van de tegenstander te omspelen en de 3-1 binnen te schieten en de marge was weer twee. In de negende minuut diende zich het volgende moment in de wedstrijd aan. E. Bijma mocht na een wel erg ongelukkige overtreding op een tegenstander voor twee minuten naar de kant, een wel wat zware straf, gegeven door de overigens goed leidende scheidsrechter. Avanti wist van deze geboden gelegenheid niet gebruik te maken, om de achterstand weer te verkleinen. Vlak nadat Exstador weer volledig verder kon zorgde R. van Hurck met zijn tweede treffer, dit op aan geven van vd. Ploeg ( het bekende recept ) de voorsprong verder wist te vergroten 4-1. Exstador wilde zoals de gehele wedstrijd al, doordrukken maar het zat er deze avond niet echt in en het was Avanti die uiteindelijk in de twintigste minuut een aanval van Exstador wist te onderscheppen en R. Veltman voor de tweede kansloos lieten. 4-2. Na dit wapenfeit zou erg niet erg veel meer gebeuren en zaten de punten voor Exstador weer in de knip en met deze wetenschap mocht scheidsrechter Altundas uit Veendam de bal als laatste in ontvangst gaan nemen en de wedstrijd was gespeeld. Na afloop was er echter nog wel even een luxe probleem. Alles en iedereen kon deze keer, wegens een legionella bacterie in de doucheruimte van de Waddenhal, hier deze keer geen gebruik van maken. Dus het werd na afloop even een ritje thuisfront en daarna weer snel terug, voor de derde helft.

Spelers: Robert Veltman, Folkert van der Wei, , Ralf van Hurck, Klaas Kuiken, Michel van der Ploeg, Elmer Bijma en Marcelino Samangoen

S.D.S. 1 – Exstador 1 4-5

Blauw Wi’34  5 – Exstador 1 8-2

Leeuwarden – Vorige week woensdag moest Exstador 1 afreizen naar Leeuwarden voor een wedstrijd in de 3e ronde van de regionale beker. Tegenstander die avond was Blauw Wit 5. Deze ploeg komt uit in de 3e klasse en is in de competitie tegenstander van Exstador 3. Op papier dus een ronde verder zou je zo zeggen. En juist dit soort wedstrijden zijn gevaarlijk. Blauw wit 5 is een ploeg met over het algemeen spelers van iets hogere leeftijd die allemaal op een redelijk niveau hebben gespeeld en het spelletje dus wel degelijk door hebben.

Dit bleek ook in de beginfase. Een teruggetrokken compact “rond de cirkel spelend” Blauw wit wachtte Exstador op en hoopte op mogelijkheden via de counter. Dat het geen gemakkelijke avond werd bleek wel uit het feit dat na 12 minuten spelen de brilstand nog steeds op het scorebord stond. En ja hoor, daar kun je dan op wachten, een aanval van Exstador werd afgeslagen, een goed uitgespeelde counter en de bal lag in het net achter een verbaasde Robert Veltman, 0-1. Gelukkig schrok Exstador hier niet van en het tempo werd verhoogd. Nog geen 2 minuten na de openingstreffer scoorde Ralf van Hurck, met een strak schot, 1-1. De felheid nam aan Exstador zijde toe en Blauw wit kwam er eigenlijk niet meer uit. Marcelino Samangoen, Michel van der Ploeg en opnieuw Ralf tilden de score naar een 4-1 ruststand.

Na de wissel hetzelfde spelbeeld. Een dominant Exstador en een Blauw Wit wat alleen maar kon afhouden en hopen op een counter. Uit een snelle aanval maakte Marcelino, op aangeven van Evert Tolsma, er 5-1 van. Exstador bleef geconcentreerd spelen. Een vrije trap van Ralf, 6-1. Gevolgd door een prima actie van Michel van der Ploeg, die Ralf vrij voor het doel zette, 7-1. Nadat Klaas Kuiken de keeper van Blauw wit op zijn weg vond, Ralf in de rebound voor zijn 5e van de avond, 8-1. In de slotminuut wist Blauw wit, Robert nog te passeren en de eindstand was daarmee een feit, 8-2. Al met al een wedstrijd die op papier, op voorhand, al was gewonnen, maar dan moet het allemaal toch nog maar even. Complimenten aan de ploeg dat ze deze wedstrijd geconcentreerd tot een goed einde hebben gebracht en een plaats in de 4e ronde hebben veroverd. De tegenstander voor de volgende ronde is nog niet bekend.

Doelpunten, Folkert vd Wei (2x) Michel van der Ploeg (2x) Elmer Bijma (1x)

Spelers: Robert Veltman, Stefan Adema, Evert Tolsma, Ralf van Hurck, Klaas Kuiken, Michel van der Ploeg, en Marcelino Samangoen

Exstador 1 – Urk 2  8-2

Exstador heeft in een sportieve wedstrijd met 8-6 van Urk 2 weten te winnen. Twee teams die redelijk aan elkaar gewaagd waren maakten er tot aan het einde een spannende partij van. Iedere keer dat Exstador de voorsprong nam was het toch elke keer weer Urk dat de aansluiting wist te vinden, met snelle uitvallen. Exstador, het meest in balbezit wisselde goeie aanvallen af met toch ook te vaak met wat mindere momenten, waardoor de tegenstander met gebruik van veel snelheid in de ploeg, ook voor het nodige gevaar wist te zorgen. Een wedstrijd dus waar van alles mogelijk was.

Exstador startte vrij fortuinlijk, door al na een halve minuut spelen op voorsprong te komen, Een afstandsschot van Michel van der Ploeg werd door de doelman van de Urkers, niet goed beoordeeld en de 1-0 stond dus vrij snel op het scorebord. Kansen over en weer en de tweede leek er dan ook aan te komen voor Exstador maar het was Urk dat na zo’n zeven minuten spelen toch de gelijkmaker wist te forceren, 1-1. Een vijftal minuten erna was het tweemaal Evert Tolsma op rij die met zijn bekende versnelling Exstador weer op voorsprong wist te zetten. 3-1, Hierna was het weer even de beurt aan Urk, eerst een grote kans op de paal en toen in de negentiende en vierentwintigste minuut wisten de voormalige eilandbewoners toch de stand weer gelijk te trekken, 3-3. Vlak voor de wissel wist M. v.d. Ploeg Exstador middels een vrijtrap weer op voorsprong te zetten, 4-3 en dit was dan ook meteen de ruststand.

Na de wissel was het weer de beurt aan Urk en zo stond men voor de derde keer gelijk,4-4. De klok stond inmiddels op zes minuten in de tweede speelhelft en het was weer de beurt aan Exstador, middels Marcelino, 5-4 op aangeven van van der Ploeg. Twee minuten later wederom Marcelino en de teller stond op 6-4. Exstador leek te gaan doordrukken, een mooie actie van M. van der Ploeg en men kon de 7-4 laten aantekenen. Wat volgde was eerst een schot van Bijma op de paal en even later wist Folkert van der Weij de lat te raken. Er zat dus weer een treffer in de lucht. Bijma gaf hier aan gehoor en met een strak schot wist hij de 8-4, binnen te schieten en met nog zo’n tien minuten te spelen leek de thuisclub de winst in de knip te hebben. Toch zou het nog even spannend gaan worden met nog zo.n vier minuten op de klok was het weer Urk die van zich liet doen spreken, 8-5. En dan wordt het dan toch nog even aandringen geblazen, Beide teams wilden er nog wel een maken en er zat nog van alles in. Een afgeslagen aanval van Exstador en Urk wist op de valreep nogmaals te scoren, 8-6. Dit was tevens het laatste wapenfeit en vond de goedleidende scheidsrechter Oenema uit Tolbert het welletjes en Exstador kon met deze overwinning de koppositie weer verstevigen

Spelers: Robert Veltman, Folkert van der Wei, Evert Tolsma, Ralf van Hurck, , Michel van der Ploeg, Elmer Bijma en Marcelino Samangoen

Heerenveen 2 – Exstador 1 3-6

Doelpunten, Marcelino Samaangun (2x) Michel van der Ploeg (2x) Elmer Bijma (1x) R. van Hurck (1x)

Spelers: Robert Veltman, Folkert van der Wei, Evert Tolsma, Ralf van Hurck, , Michel van der Ploeg, Elmer Bijma en Marcelino Samangoen

Exstador 1 – Leeuwarden 1  10-1

Exstador heeft afgelopen vrijdag een ruime overwinning behaald op het team van Leeuwarden. Achteraf ook wel een beetje te verwachten want de tegenstander uit Leeuwarden moest het doen zonder wisselspelers en dat is op dit niveau eigenlijk geen haalbare kaart. In het begin leek het er nog wel even op dat de tegenstander verdedigend kon stand houden, met de gok op de counter, maar na een twaalftal minuten wist een veelal aanvallend Exstador eindelijk de score te openen.

Exstador deze keer met drie man op de bank, Tolsma mocht ook weer, na een blessure ruiken aan de sfeer maar kreeg achteraf weinig speelminuten, omdat de rest het wel afkon. De Eerste tien minuten was het de thuisclub die de druk zette maar niet verder dan dat. Er stonden teveel spelers op de speelhelft van de Leeuwarders en dan lukt het gewoon niet. Het was toch oppassen geblazen want in de tiende minuut waren de Leeuwarders dichter bij een treffer, middels een vrije trap. Maar de gasten moesten uiteindelijk in de twaalfde minuut capituleren. Een schot van Marcelino Samaangun werd door Folkert van der Wei ingetikt, 1-0. Na negentien minuten was het wederom raak, op aangeven van Klaas Kuiken wist Michel van der Ploeg er 2-0 van te maken. Nadat de Leeuwarders even weer wat dichterbij leken te komen, maar de bal belande op de paal was het wederom Michel van der Ploeg die er in de vierentwintigste minuut 3-0 van wist te maken.

Na de wissel wederom van der Ploeg en het stond na een goeie minuut spelen ,4-0. Twee minuten later was het Elmer Bijma die middels een kluts de 5-0 kon laten noteren en de gasten zagen het al aan komen er was geen houden meer aan zonder wissels. Na zes minuten een afstandsschot van van der Meij en de bal nog gepareerd door de doelman, werd door de inkomende Kuiken afgerond, 6-0 . Met nog een twaalftal minuten op de klok was het weer raak. Klaas Kuiken poort de doelman en mocht er 7-0 van maken. Even een opleving van de tegenstander en de eer was gered, 7-1. Twee tellen later, een schot van afstand en Marcelino tekende voor 8-1. Vier minuten erna E. Bijma, 9-1. Nadat Samangoen in de drieëntwintigste minuut nog de paal had geraakt was het op de valreep F. van der Wei die de 10-1 wist binnen te schieten en de wedstrijd was gespeeld. Scheidsrechter Apaydin uit Veendam die een gemakkelijke avond had, vond het genoeg en blies voor de laatste keer.

Doelpunten, Marcelino Samaangun (2x) Michel van der Ploeg (2x) Elmer Bijma (1x) R. van Hurck (1x)

Spelers: Robert Veltman, Folkert van der Wei, Evert Tolsma, Ralf van Hurck, , Michel van der Ploeg, Elmer Bijma en Marcelino Samangoen

FC Leeuwarden 2 – Exstador 1   2-6

Exstador blijft winnen, Nu moesten de jongens van FC Leeuwarden 2 eraan geloven. In het begin van de wedstrijd wisten de Leeuwarders nog wel stand te houden maar in de achttiende minuut moesten ze dan toch capituleren en met de regelmaat van de klok wist Exstador de zoveelste zege van dit seizoen binnen te halen.

Vooralsnog wisten de Leeuwarders nog wel tegenstand te bieden maar Exstador had toch het betere van het spel, echter het eerste doelpunt liet nog wel even op zich wachten, behoudens een toch wel grote kans van Bijma. Met nog zo.n zeven minuten in de eerste speelhelft op de klok wist Exstador dan uiteindelijk op voorsprong te komen, een steekbal van R. van Hurck werd door E Bijma beheerst ingetikt, 0-1. Twee minuten later een dubbele één twee met M. van der Ploeg en R. van Hurck kon het simpel afmaken, 0-2. Weer drie minuten later en het stond 0-3 door een vrije trap van E. Bijma en dit was dan meteen de ruststand.

Na de wissel was het de beurt aan E. Tolsma, met een kapbeweging speelt hij een tegenstander het bos in en passeert simpel de doelman van de gastheren en het staat 0-4. Weer volop in de aanval wordt nu even afgestraft. Een schot op de goal wordt door de doelman van FC Leeuwarden onderschept en de schoenenpoetsers nemen de aanval over en passeren met een mooi counter voor het eerst de Harlinger doelman, Robert Veltman 1-4. Maar hierna dan toch weer Exstador. Een schot van F. van der Wei vol op de paal wordt attent door Bijma ingetikt, 5-1. Een foutje aan de zijde van de Harlingers en de FC straft het wederom af, 2-5. Nu dus weer de beurt aan Exstador, een mooie aanval over alle schijven en Michel legt de bal terug voor de voeten van de inkomende Bijma en die schiet de bal van een meter of tien als een streep in het dak van het doel. 2-6. Dit was dan tevens het laatste wapenfeit van de wedstrijd en mocht de goed leidende scheidsrechter Schripsema uit Heerenveen voor de laatste maal op zijn fluit blazen en de zege was ondanks het late tijdstip een feit, het was inmiddels al tegen elfen.

Doelpunten, Elmer Bijma (4x) R. van Hurck (1x) E. Tolsma (1x)

Spelers: Robert Veltman, Folkert van der Wei, Evert Tolsma, Ralf van Hurck, Michel van der Ploeg, Elmer Bijma en Klaas Kuiken

Exstador 1 –  Old Forward 1  11-1

Exstador blijft goede zaken doen, Old Forward was deze keer het slachtoffer en de ongeslagen status bleef ook nu gemakkelijk overeind. Op deze manier komt het kampioenschap natuurlijk wel erg dichtbij, maar voor de zekerheid er zijn nog altijd acht wedstrijden te gaan voor de jongens van Snel en Talhout, waarvan vier thuis en evenzoveel uit.

Na zo.n twee minuten spelen was het al raak, een laag schot van Ralf van Hurck en men mocht de 1-0 laten aantekenen. Exstador was vanaf het begin dan ook de betere ploeg, de loopacties werden goed uitgevoerd en de tegenstander ging hierin mee waardoor men vele kansen wist te creëren. Na acht minuten spelen was het de beurt aan Elmer Bijma, op aangeven van Stefan Adema en het stond 2-0. Weer vier minuten later een onderschepping van Bijma en Klaas Kuiken mocht de 3-0 binnen schieten. Een punter van Bijma en een mooi geplaatste vrije trap van Ralf en men stond in de zestiende minuut al op 5-0. Het was Exstador die bepaalde en de tegenstander probeerde het zo nu en dan via de counter, waar ze overigens niet al te gelukkig in waren, Exstador was deze avond duidelijk trefzekerder en het was wederom Klaas Kuiken die in de vierentwintigste minuut op aangeven van Ralf de 6-0 wist binnen te tikken. De scheidsrechter maakte voor de laatste speelminuut niet al te veel haast en tijdwaarnemer Jan van der Heide begon steeds onrustiger te worden want er stonden nog meer wedstrijden op het programma. De man in het zwart dacht natuurlijk waarom al die haast, het is toch geen koopavond en ik mag hier bovendien vrij parkeren.

Na de wissel het zelfde spelbeeld De thuis club met meeste balbezit en de tegenstander op de spaarzame counters. Na vijf minuten spelen was het de beurt aan Stefan Adema die ook aan het doelpunten festival meende te moeten deelnemen. Een hard schot vanaf de zijlijn en de teller kon op 7-0 worden gezet. Uiteindelijk gelukte het Old Forward de eer te redden, in de dertiende minuut was daar dan toch de goal, 7-1. Verder lieten de Harlinger het niet komen en vrij snel na het tegendoelpunt waren het Klaas en Evert de stand weer verder mochten uitbouwen naar 9-1. Een wederom hard schot van Adema tegen de paal en Bijma met zijn derde van deze avond en de 10-1 kon worden genoteerd. De wedstrijd was duidelijk gespeeld maar op de valreep was er nog een prachtige onderschepping bij de achterlijn van E. Tolsma en over de volle lengte van het veld wist dezelfde speler via een zeer snelle combinatie de eindtand toch nog op 11-1 te zetten. Dit was teven het laatste wapenfeit en mocht Scheidsrechter Hagenouw voor de laatste maal fluiten en Exstador deed weer goede zaken, mede door een zeer attente doelman Robert Veltman die ondanks dat hij minder te doen had dan zijn opponent aan de overkant geen moment verzwakte. Ook de aanvallers bij de tweede paal hadden een vruchtbare avond. Dit wapenfeit is toch altijd moeilijk te verdedigen voor een tegenstander.

Spelers: Robert Veltman, Stefan Adema, Evert Tolsma, Ralf van Hurck, Michel van der Ploeg, Elmer Bijma en Klaas Kuiken

Golden Oldies 1 – Exstador 1  3-7

Doelpunten, Klaas Kuiken (3x) Elmer Bijma (2x) Folkert van der Wei (2x)

Spelers: Robert Veltman, Folkert van der Wei, Evert Tolsma, Ralf van Hurck, Michel van der Ploeg, Elmer Bijma en Klaas Kuiken.

Exstador 1 in kwartfinale Noordelijke beker

Veendam – Vorige week vrijdag reisde Exstador af naar Veendam voor een bekerwedstrijd in de vierde ronde van de Noordelijke beker. Tegenstander daar was zvv 19 Mei uit Veendam. Dit team komt, net als Exstador, uit in de eerste klasse. Daar zvv 19 Mei in hun competitie meedoet voor het kampioenschap was een sterke tegenstander de verwachting. In de beginfase van de wedstrijd werd wel duidelijk dat beide teams van gelijkwaardig niveau waren. Zvv 19 mei beschikt over individueel technische spelers en Exstador heeft een sterk collectief. Dit laatste gaf uiteindelijk de doorslag.

Nadat er over en weer verschillende kansen waren geweest opende Klaas Kuiken, na een steekpass van Michel van der Ploeg, de score, 1-0. Exstador kreeg steeds meer het overwicht en door scherp op de man te spelen werd het balbezit steeds vaker verkregen. De ijverige Elmer Bijma vergrote de voorsprong met een hard en zuiver schot in de korte hoek. Hierna bleef Exstador goed doorgaan maar keer op keer lag de uitstekende doelman van zvv 19 Mei in de weg. Zvv 19 Mei moest het, in deze fase, voornamelijk hebben van de counter. In de 22e minuut kwamen de Veendammers er dan ook scherp uit en brachten ze met welgemikt schot de marge terug naar 1 doelpunt, 2-1. Het werd wat rommelig zo tegen het eind van de 1e helft en na een “klutsbal” ontsnapte een speler van 19 mei in de richting van keeper Robert Veltman. Elmer legde deze tegenstander over de knie. Dit leverde hem een gele kaart op met de bijbehorende tijdstraf. In de resterende minuut voor de pauze wist de tegenstander geen gebruik te maken van deze powerplay situatie. Anders was dit direct na rust, 2-2. Exstador herstelde zich goed van deze tegenvaller, want nog geen minuut later was het Michel van der Ploeg die na een knappe actie de keeper het bos in stuurde, 3-2. De tweede helft was volledig voor Exstador. Het baltempo ging omhoog en het spel steeg naar een hoog niveau. Bij vlagen werd de, toch niet misselijke tegenstander, volledig weggespeeld en de doelpuntenmachine kwam op gang. Elmer 4-2, Klaas 5-2 en Evert Tolsma, na een prachtige combinatie met Michel, 6-2. De tegenstander wist nog een keer te scoren maar door doelpunten van Michel en twee keer Klaas werd de terechte eindstand behaald, 9-3. Een plaats bij de laatste acht is nu een feit. De leiding kon terugkijken op een goede wedstrijd met een sterk spelend Exstador. Na de wedstrijd werd er direct contact gezocht met het thuisfront om te achterhalen hoe het 2e het had gedaan in hun bekerwedstrijd. Het 2e heeft ook de laatste acht bereikt, ten koste van Inter Dako 2. Zij deden dit na een bloedstollende penaltyreeks. In de reguliere speeltijd werd er 4-4 gespeeld.

Spelers: Robert Veltman, Evert Tolsma, Ralf van Hurck, Michel van der Ploeg, Elmer Bijma, Klaas Kuiken Stefan Adema.

Avanti 2 – Exstador 1 2-4

Spelers: Robert Veltman, Evert Tolsma, Folkert van der Wei, Ralf van Hurck, Michel van der Ploeg, Elmer Bijma, Klaas Kuiken en Stefan Adema.

Exstador 1 – F.F.S. 1 6-3

Exstador zet zegereeks onverminderd voort en mag zich na afgelopen vrijdag eigenlijk al wel kampioen gaan noemen. Met een doelsaldo van plus 33 op naaste belager Urk 2 en in punten niet meer te achterhalen, is het nog een kwestie van dagen en de kampioensvlag kan voor Exstador 1 weer eens uit de kast worden gehaald. De Laatste keer is inmiddels al weer 10 jaar geleden, we spreken hier over het seizoen 1995-1996. Het werd dus wel weer eens tijd. Mocht er aanstaande woensdag op Urk nog een punt aan het totaal worden toegevoegd dan is het officiële kampioenschap een feit.

Het leek er in het begin niet direct op dat de thuisclub deze wedstrijd met 6-3 zou gaan winnen want het team van F.F.S. wist na zo’n vijf minuten spelen op voorsprong te komen en zo keek men dus al vrij vroeg in de wedstrijd op een achterstand aan door een doelpunt van Klaas Strampel van F.F.S. . En met oud betaald voetbal spelers als Talan en ten Voorde in de gelederen van de tegenstander, was dit toch even schrikken. In de twee vorige edities wist F.F.S. ook aan het langste eind te trekken en men was er in het begin dan ook niet al te gerust op. Meerder kansen over en weer maar weinig doelpunten. In de twintigste minuut was het voor de Harlingers dan toch raak. Een hard schot van wel een kleine twintig meter, van Stefan Adema en de doelman van de gasten was geheel kansloos op zijn inzet, 1-1. Het ijs leek voor de spelers van Snel en Talhout te zijn gebroken en het was Bijma die vijf minuten na het eerste Exstador doelpunt de nummer twee op het scorebord mocht laten plaatsen, dit na voorbereidend werk Van Klaas Kuiken, 2-1. De laatste minuten voor de wissel wist de thuisclub de even wat mindere veldbezetting van F.F.S. goed uit te buiten, Bijma, van Hurck en wederom Bijma wisten een mooie actie in wederom een doelpunt om te zetten, 3-1. Een minuut later was het al weer raak M. v.d. Ploeg met zijn bekende bewegingen en de doelman had nogmaals het nakijken, 4-1. Als of het even niet opkon wist ook Klaas Kuiken pal voor de wissel nog te scoren, 5-1. Dit was teven het laatste wapenfeit in de eerste speelhelft.

Na de korte rustpauze was het de gevaarlijkste man aan de kant van de boys uit Vegelinsoord J. Talan die er weer 5-2 van wist te maken, dus toch alle waakzaamheid geboden voor Exstador. In de vorige thuiswedstrijd tegen deze jongens ging het in de tweede speelhelft ook helemaal mis. Maar Exstador bleef deze keer beter bij de les. Na een schot van Klaas Kuiken op de paal was het toch weer Exstador dat de voorsprong weer wist uit te bouwen na een mooi actie van R. van Hurck wist Kuiken nu wel het net te vinden en de 6-2 mocht worden aangetekend. Er stond inmiddels nog dertien minuten op de klok en F.F.S. was ook toch wel enkele keren dicht bij een doelpunt door met name de snelheid van Talen maar doelman Veltman volgde het spel zeer geconcentreerd. Toch moest hij nog eenmaal capituleren door nogmaals Talan 6-3. verder zou het echter niet meer komen en de tegenstander had zich er inmiddels ook wel bij neergelegd. Scheidsrechter Altundas uit Veendam, die terug kon zien op een goeie wedstrijd. ( zonder meer een van de beteren ) vond het na 50 minuten welletjes. Exstador dus de terechte kampioen dit ook in de ogen van de jongens uit Vegelinsoord die na afloop tijdens de derde speelhelft dit duidelijk lieten merken, door de toch wel lovende woorden richting het team/spelers van Exstador

Spelers: Robert Veltman, Folkert van der Wei, Ralf van Hurck, Michel van der Ploeg, Elmer Bijma, Klaas Kuiken en Stefan Adema.

Urk 2 – Exstador 1 1-4 Kampioen

Schattenberg 1 wns – Exstador 1 3-3 ( beker )

Exstador – Heerenveen 2  9-5

Exstador heeft afgelopen maandag weer drie punten aan het totaal weten toe te voegen Nu werd het team van Heerenveen 2 met 9-5 verslagen. Voor een handvol toeschouwer moest er deze keer op de maandag worden gespeeld, dus weinig sfeervol want deze avond leent zich er gewoon niet voor, maar door te talrijke afgelastingen was er in dit geval even geen andere optie. De spelersgroep hoopt er dan ook op, dat mochten de nog openstaande wedstrijden alsnog moeten worden gespeeld, dat er dan weer voor vrijdagavond wordt gekozen.

Exstador deze keer met één enkele wissel , Ralf van Hurck, vond het raadzamer vanwege wat klachten aan de knie om het maar wat rustig aan te doen en de trainer deelde ook deze mening, want de prijzen waren inmiddels toch al verdeeld. Het was de tegenstander, wel volledig, die voor het eerste gevaar wist te zorgen een schot tegen de paal en Exstador wist meteen dat zij wel graag de ongeslagen status van de thuisclub wilden doorbreken. Lang wachtend en op het juiste moment, probeerden zij vrij ver uit elkaar de linies te doorbreken, maar de thuisclub controleerde goed. Er moest een tandje bij en de gasten werd steeds verder terug gedrukt en dat resulteerde dan ook in succes. het werd na acht minuten spelen dan ook 1-0 voor Exstador door een doelpunt van Klaas Kuiken na een mooie steekpass van Evert Tolsma. Lang duurde de vreugde echter niet want een tweetal minuten later wist ook Heerenveen te scoren, 1-1. Een mooi actie van wederom Kuiken en van der Ploeg en Klaas mocht de tweede binnen schieten, 2-1. Slecht uitverdedigen vlak voor de doellijn, een tweetal Exstador spelers stonden wat te twijfelen, over wie wat moest doen en Heerenveen kwam weer, in dit geval, vrij simpel langszij, 2-2. In de zestiende minuut weer het volgende opvallende wapenfeit, een hard schot vlak voor het doel van de Feansters middels E. Tolsma en de doelman van gasten ging gestrekt. Vol op de kin en dat was net even teveel. Dus de wedstrijd moest even worden stilgezet. Na een aantal minuten bleek, er had zich inmiddels al een vervanger aangemeld, dat de betreffende doelman toch wilde doorgaan. Een minuut later kreeg Tolsma nogmaals de kans en nu was het wel raak, 3-2. Nog eenmaal een schot op de paal, via van der Ploeg en er kon gewisseld worden.

Een drietal minuten na de pauze, een ingestudeerde corner en Tolsma stelde van der Wei in staat om er 4-2 van te maken en Exstador wist de wedstrijd naar zijn hand te zetten. Een mooie actie van M. van der Ploeg op Folkert van der Wei die op maat terug “ kaatste “ en eerstgenoemde omspeelde de keeper met de bekend beweging en de 5-2 kon op het bord. Een punter van K. Kuiken en men kwam inmiddels op 6-2. Een duidelijke handsbal, maar de scheidsrechter zag het anders en Heerenveen mocht ook weer even profiteren, 6-3. De tegenstander koos voor een andere tactiek en ging het maar eens proberen met een meespelende doelman, wat wel voor meer druk ging zorgen, maar de deur achter ging natuurlijk ook wat verder open. Folkert van der Wei profiteerde van een onderschepping en over grote afstand wist hij het lege doel te vinden, 7-3. Vlak erna, een ongelukkig moment aan de zijde van gasten en de jongens van Snel en Talhout mochten verder uitlopen naar 8-3 Hierna was het even de beurt aan de mannen uit Heerenveen, Exstador even niet bij de les en de tegenstander kwam weer wat dichterbij, 8-4 , 8-5. Maar met nog een drietal minuten te gaan was het laatste wapenfeit voor de thuisploeg, Weer een onderscheppen en het was deze keer M. van der Ploeg die met een geplaatste bal over grote afstand de aanvalsdrang van de tegenstander wist af te straffen, 9-5. Een bijna identieke situatie, maar nu was van der Ploeg net even wat minder gelukkig, centimeter werk. Dit was tevens het laatste wapenfeit en mocht Scheidsrechter Adema uit Groningen voor de laatste maal zijn fluit laten klinken en waren de drie punten voor Exstador wederom een feit.

Spelers: Robert Veltman, Folkert van der Wei, Evert Tolsma, Michel van der Ploeg, Elmer Bijma en Klaas Kuiken

F.F.S. 1- Exstador 1 ( 3 – 3 )

Exstador –  Ens 1  13-4

Harlingen – Vorige week vrijdag stond voor de jongens van Exstador 1 de inhaalwedstrijd tegen Ens 1 op het programma. Vooraf werd er onderling druk gespeculeerd of de tegenstander wel op zou komen dagen. De vorige wedstrijd was immers niet doorgegaan doordat de scheidsrechter niet op was komen dagen! Gelukkig voor Exstador kwamen zowel de tegenstander als de scheidsrechter opdagen en kon de wedstrijd aanvangen.

Vanaf het beginsignaal trok Exstador ten aanval. Dit resulteerde al in een doelpunt na 1 minuut spelen. Ralf van Hurck werd na een goed uitgevoerde corner vrijgespeeld en zijn harde schot verdween achter de keeper van Ens, 1-0. In de beginfase probeerden de gasten uit de polder het tempo van Exstador te volgen en dit lukte aardig. Na een scherpe counter werd het in de 5e minuut 1-1. Het spel golfde op en neer. Er ontstonden kansen over en weer. Exstador sprong zorgvuldiger met de kansen om. Na een combinatie tussen Michel van der Ploeg en Klaas Kuiken wist deze laatste te scoren, 2-1. Na een kwartier spelen draaide Evert Tolsma slim bij zijn tegenstander weg en schoof hij de bal onder de keeper in het doel, 3-1. Ondanks het te lage speltempo wist Exstador een minuut later alweer te scoren. Nadat Stefan Adema al twee tegenstanders uit had geschakeld met zijn harde schoten besloot hij 3 minuten voor tijd ook maar eens het doelnet te testen, 4-1. Vlak voor het rustsignaal wist Ens de marge terug te brengen naar 4-2. In de rust gaf interim-coach Talhout aan dat een monsterscore haalbaar was, alleen moest het tempo dan wel omhoog! De spelers hadden de boodschap begrepen en de tweede helft was puur genieten. Jammer voor de jongens dat de bezetting op de tribune minimaal was, want ze lieten zien hoe je futsal moet spelen. Ens werd aan alle kanten weggespeeld en het ene doelpunt was nog mooier dan het andere. Zo scoorde Klaas, na een strakke pass van Stefan, met een prachtige volley. Liet Michel weer eens zien dat wanneer hij het op zijn heupen heeft hij gewoonweg niet te stoppen is en kwam zelfs Everts oude glorie weer eens naar boven. In een snel tempo liep Exstador uit naar een 13-tal doelpunten. Michel de 5-2, 8-3 en 13-4, Klaas 6-2, 7-2 en 9-3, Evert 10-3 en 12-3 en Stefan 11-3. Eindstand 13-4 voor Exstador !

Voor Exstador 1 staat er nog 1 wedstrijd op het programma. Dit is echter niet de minste: Exstador 1 – ZVF (Franeker) 1. Deze wordt gespeeld op vrijdag 28 april om 20.10 uur. Voor aanvang van de wedstrijd zullen de behaalde kampioenschappen (1e en 2e) worden gevierd. De spelers en de leiding zullen in het zonnetje worden gezet. Dus hierbij roepen wij een ieder op om, niet alleen van een ”echte” derby te genieten, maar ook de jongens van Exstador 1 en 2 te belonen voor dit uitstekende resultaat

Spelers: Robert Veltman, Stefan Anema, Evert Tolsma, Michel van der Ploeg, Klaas Kuiken en Ralf van Hurck.

Exstador 1 – Z.V.F. 1  5-4

Exstador 1 heeft de competitie ongeslagen weten af te sluiten door een nipte 5-4 overwinning op Z.V.F. 1 uit Franeker. Dat de buren uit Franeker nog voor een stunt wilden gaan was wel duidelijk, thuis was het verschil ook maar slechts één doelpunt in het voordeel van Exstador geweest, dus men wilde er nog wel even voor gaan.

De thuisploeg begon de wedstrijd met wel het meerdere balbezit maar echt de grote kansen lieten nog even op zich wachten. Ook de gasten probeerde het, met hoofdzakelijk de lange bal, wat ook voor het nodige gevaar zorgde, maar tot aan de achtste minuut wisten de beide teams voor alsnog niet tot scoren te komen. Het waren de klokkenluiders die een goed opgezette aanval, aangespeeld op de vrij diep staande de Haan, die goed controleerde en op zijn beurt de inkomende Elzinga op maat bediende en doelman Veltman was kansloos op deze inzet, 0-1 Lang zou Franeker niet profiteren van deze voorsprong want een tweetal minuten later was het R. van Hurck die Exstador weer langszij wist te brengen, 1-1. In een toch wel hoog tempo probeerde de thuisclub de voorsprong verder uit te bouwen maar Z.V.F. hield stand. Toch lukte het Exstador in de achttiende minuut de voorsprong te pakken. Een actie van Michel van der Ploeg werd door Klaas Kuiken afgerond en men had de voorsprong, 2-1. Vrij snel hierna wist Ralf van Hurck een vrij snel genomen vrije trap van een meter of twintig tot verrassing van de doelman in de uiterste benedenhoek te plaatsen en het stond 3-1. Het leek de goeie kant op te gaan voor de thuisploeg. Maar de tegenstander vocht zich terug en wist gebruik te maken van de mogelijkheid vlak voor het Exstador doel, middels een goed geplaatste vrije trap door Oscar Elzinga, weer de aansluiting te vinden, 3-2. dit aangeboden doordat de Harlinger goalie de bal lager da de gebruikelijke vier seconden in bezit had. Tot overmaat van ramp raakte doelman Veltman ook nog eens geblesseerd en moest het veld ruimen. Bijma nam in de laatste minuten van de eerste helft zijn plaats in tot aan de wissel want de reserve doelman moest zich eerst nog even in het pak hijsen.

Na de pauze dus van Riet onder de lat en hij liet meteen zien dat hij geen verzwakking zou zijn. Exstador mocht de voorsprong verder gaan uitbreiden en het waren wederom van der Ploeg en Kuiken die middels laatstgenoemde de 4-2 op het scorebord mocht laten plaatsen. Franeker ging meer initiatief nemen en Exstador kreeg het moeilijker en halverwege de tweede helft wisten de gasten middels Jan de Haan toch weer voor de aansluiting te zorgen, 4-3. Er was dus weer van alles mogelijk. Kansen over en weer maar de doelpunten lieten nog even op zich wachten. Met nog een viertal minuten te spelen gebeurde het dan toch, Franeker kwam na een aantal hectische momenten alsnog langszij, Het was wederom Elzinga die via de korte hoek de bal wist binnen te schieten, 4-4 en het leek op een remise af te gaan. Maar de kampioen zette nog eenmaal aan en wist na een aantal toch wel grote kansen uiteindelijk er toch weer één te verzilveren. Michel van der Ploeg stuurde Evert Tolsma op het goeie moment de diepte in en in de laatste minuut wist men wederom de voorsprong weer te verkrijgen. De doelman was kansloos op het schot van Tolsma zodat Exstador op de valreep toch nog de volle winst wist binnen te halen, 5-4 Vrij snel na deze actie liet Scheidsrechter Denissen uit Sneek het voor gezien en was de ongeslagen status een feit.

Spelers: Robert Veltman, Ronald van Riet, Stefan Anema, Evert Tolsma, Michel van der Ploeg, Klaas Kuiken, Elmer Bijma en Ralf van Hurck.

 

Archief onderlinge competitie
Buienradar Harlingen

Eindstand sinds 1971
proef