Exstador 1 – Blauw Wit’34 1  8-3

Exstador 1 heeft afgelopen woensdag een prachtige prestatie neergezet door te promoveren naar de eerste divisie F. Wederom een overtuigende overwinning tegen het team van Blauw Wit’34 1 was voldoende om het volgende seizoen te gaan mogen acteren in de een na hoogste afdeling van de landelijke Futsal competitie. Zoals de uitslag misschien wel een beetje doet vermoeden, is het toch niet zo dat Exstador de tegenstander van de mat heeft gespeeld, maar men was deze avond wel behoorlijk succesvol in de counter. Blauw Wit moest natuurlijk ook wel de aanval gaan zoeken na de 1-4 thuisnederlaag waardoor het de thuisclub wel een beetje teveel in de kaart wist te spelen.

De Leeuwarders startten vanaf het begin dan ook met behoorlijk veel aanvalsdrift en de thuisclub liep dan ook in de begin minuten veelvuldig achter hun tegenstander aan. Er zelf uitkomen gaf ook de nodige problemen want de gasten zaten er steeds bovenop. Dit beeld zou in het verloop van de partij dan ook veelvuldig zichtbaar zijn. Maar het zat in de laatste

Blauw Wit'34 op zoek naar een treffer

linie bij de Harlingers toch redelijk goed in elkaar deze avond. Na een tweetal minuten spelen was het de ploeg onder druk die middels een snelle overname toch de voorsprong wist te pakken. Klaas Kuiken trok goed door op rechts en de doelman van de tegenstander had het nakijken, 1-0. De toon was gezet. Een behoorlijke tegenvaller dus voor Blauw Wit’34 en men koos natuurlijk weer voor de aanval want het verschil was weer een doelpuntje groter geworden. Na acht minuten spelen was het weer raak voor de jongens van J. Snel. Folkert van de Wei liet nummer twee noteren, 2-0. Lang kon Exstador hier echter niet van genieten, want een minuut later kregen de Leeuwarders een strafschop toegewezen en men liet zich dit buitenkansje natuurlijk niet ontnemen, 2-1. Drie minuten later was het toch weer de beurt aan de thuisclub. Goed doorgaan van Kuiken en Michel van der Ploeg mocht het afmaken, 3-1 . In minuut zeventien wist van der Ploeg Bijma goed vrij te spelen en hij kon de 4-1 laten aantekenen. Met nog zo’n vijf minuten te gaan was het weer Exstador die over een drietal schijven deze keer de beurt liet aan Evert Tolsma en die liet met een snoeihard schot de goalie van de Blauwhemden voor de vijfde maal kansloos, 5-1. Toch wist Blauw Wit’34 op de valreep van de eerste helft nog even terug te komen, 5-2 en dit was teven de ruststand.

Scheidsrechter v. Tuinen controleert vanaf de zijlijn

Na de wissel moest de toch redelijk gevulde tribune, dit ondanks de wedstrijd van het Nederlands elftal onder de eenentwintig, even wachten op het volgende doelpunt, dit tot aan de elfde minuut. Folkert van der Wei wist men zijn tweede inmiddels, de stand verder te verhogen naar 6-2. Eigenlijk was het al beslist en Blauw Wit’34 wilde het nog wel maar de krachten vloeiden weg en het verschil was eigenlijk al lang niet meer te achterhalen. Ook de licht geblesseerde Hoessein Awed mocht het nog even proberen want het kon toch immers bijna niet meer stuk en ook hij deed het des ondank niet slecht. Met nog een achttal minuten op de klok kon ook Tolsma zijn tweede laten noteren, 7-2. Ralf van Hurck wist deze avond niet te scoren ondanks het poorten van de inmiddels ook de mede ten aanval getrokken doelman van de gastheren, wist hij die bal over grote afstand net niet in het verlaten doel te schieten. De doelpaal stond deze keer, even in de weg. Ook Blauw Wit’34 liet zo nu en dan toch nog wel eens van zich horen, maar doelman van Riet stond deze avond een sterke partij te keepen. Ook doelman Robert Veltman mocht nog even aan de bak en deed het verder ook prima, het kon immers toch niet meer stuk. Michel van der ploeg deed tegen het einde van de partij ook nog eens van zich doen spreken dit door met zijn bekende bewegingen de doelman wederom het bos in te sturen 8-2. Het was over en uit voor Blauw Wit’34 ondanks nog een tegendoelpunt in de laatste minuut, 8-3. De landelijk bekende eredivisie Scheidsrechter van Tuinen die de KNVB voor deze wedstrijd had aangewezen vond het welletjes en zonder al te veel tijd bij te trekken hield hij het voor gezien en konden de bloemen worden uitgereikt aan de Harlinger zaalvoetballers en kan men vanaf nu, want het heeft dit seizoen natuurlijk wel erg lang geduurd met de diverse nacompetities, eindelijk omhoog gaan kijken , want dit is natuurlijk voor volgend seizoen wel een uitdaging.

 

Spelers deze keer waren : Ronald van Riet, Robert Veltman, Ralf van Hurck, E. Bijma, Evert Tolsma, Folkert van der Wei, Hoessein Awed, Klaas Kuiken en Michel van der Ploeg.

Blauw Wit’34 1 – Exstador 1 1-4

Exstador wint eerste (uit)wedstrijd voor promotie naar de eerste divisie F tegen Blauw Wit’34 met ruime cijfers. Aanstaande Woensdag 13 Juni zal de klus dus in de eigen Waddenhal moeten worden geklaard. Toch zal er nog voldoende waakzaamheid moeten worden geboden want de beer moet natuurlijk nog definitief worden geschoten. Aanvang van deze uiteindelijk finale is om 20.00 uur.

In wederom een sterke pot is Exstador er gisteravond in geslaagd een zeer goed resultaat neer te zetten tegen het team van Blauw Wit’34 1. Misschien is het wel een voordeel geweest dat Exstador er al weer een tweetal wedstrijden heeft opzitten en Blauw Wit’34 wat langer moest wachten door de opzet van deze periode die door de eindstand en de hierna te spelen play-offs in de eerste divisie F voor nodige niet voorziene problemen heeft gezorgd, vandaar dus zodoende deze zeer late wedstrijd(en). Exstador startte vrij voortvarend in deze toch zeer belangrijke wedstrijd en het was duidelijk zichtbaar dat de Harlingers het betere van het spel hadden in het eerste gedeelte van de wedstrijd. Michel van der Ploeg en Klaas kuiken waren de doelpuntenmaker voor Exstador in de eerste speelhelft. Zodat men tot vlak voor de rust een mooi 0-2 voorspong in het bezit had. Toch wist Blauw Wit’34 vlak voor het verstrijken van de eerste helft de 1-2 nog binnen te schieten zodat men valk voor de wissel nog even een tegenslag kreeg te verwerken.
Na de wissel moesten de gastheren dus wel en gingen vol op de aanval. Exstador werd terug gedrongen maar wist met goed georganiseerd spel meer doelpunten van de tegenstander te voorkomen. Nadat Hoessein Awed de 1-3 liet aantekenen leek de tegenstander te aangeslagen te zijn om nog voor groot gevaar te zorgen. Exstador deze keer met drie wissels op de bank, Folkert van der Wei was deze keer ook weer beschikbaar kon de coach van Exstador door veel snelle wissels in te passen de groep voldoende fit houden in de aanvallende krachten van Blauw Wit’34 vloeiden langzaam verder weg. Tegen het einde wist Exstador nogmaals middels een goed uitgespeelde counter te doelpunten Elmer Bijma was deze keer de schutter. Exstador zet hierdoor een goede uitgangspositie neer voor promotie naar de een na hoogste klasse van de landelijke Futsal competitie.
Dus Woensdag 13 juni is er hopelijk spektakel in de Harlinger Waddenhal. Exstador verdient deze avond wel de steun van het Harlinger zaalvoetbalpubliek om een mooi prestatie neer te zetten. Aanvang aanstaande woensdag. 20.00 uur Dus komt allen naar de Waddenhal. De toegang is gratis

Spelers deze keer waren : Ronald van Riet, Ralf van Hurck, E. Bijma, Evert Tolsma, Folkert van der Wei, Hoessein Awed, Klaas Kuiken en Michel van der Ploeg.

Drachtster Boys 1- Exstador 1 3-6

Afgelopen vrijdag heeft Exstador de volgende ronde weten te bereiken in de strijd om promotie naar de eerste Divisie F. Tegen het team van Drachtster Boys wist men nu in de uitwedstrijd wel te winnen, na het gelijk spel van de afgelopen thuiswedstrijd. dit middels een klinkende 3-6 overwinning. Door deze overwinning staat men nu in de finale ronde tegen het team van Blauw Wit’34 1 De eerste (uit)wedstrijd staat genoteerd op maandag 11 juni in de Wiardahal in Leeuwarden. Aanstaande woensdag is dan de return in de eigen Waddenhal om 20.00 uur
De start in Drachten was niet al te best voor Exstador, want al binnen de minuut was het de thuisclub de 1-0 wist binnen te schieten. Maar dit bleek vooralsnog het enige wapenfeit te zijn van de thuisclub want het was in de zevende minuut Michel van der Ploeg die weer voor de aansluiting wist te zorgen, 1-1. En Exstador zette door, en het was nu de beurt aan Elmer Bijma om te scoren en in de veertiende minuut wist Exstador dus op voorsprong te komen, 1-2. Drachtster boys ging meer pressen en de mannen van coach J. Snel werden terug gedrongen. Zoals in de vorige wedstrijd de Boys achterover leunden, liet nu Exstador zich terug zakken en ging nu spelen op de counter en dat bleek achteraf een goeie keus te zijn geweest. Het was Ralf van Hurck die in de drieëntwintigste minuut middels een counter de 1-3 mocht laten aantekenen en dit was tevens de ruststand.
Na de wissel het zelfde spelbeeld. De mannen uit Drachten moesten nu wel en Exstador dus afwachtend. Toch wist de thuisclub, weer in de eerste minuut de aansluiting weer even te vinden, 2-3 maar verder dan dat kwam men voorlopig niet. In de zesde minuut was het de volgende Exstador speler die de 2-4 op het scorebord mocht laten aantekenen, zijn naam, Klaas Kuiken. Een viertal minuten daarna viel Hoessein Awed de eer te beurt om te mogen scoren, 2-5. Het spel leek te zijn gespeeld. Nogmaals Awed, met zijn tweede en men stond inmiddels op 2-6. Met nog zo’n tien minuten te gaan, leek de strijd dus te zijn beslist. Op de valreep wist de thuisclub nog eenmaal raak te schieten, maar verder dan dat zou het niet meer komen. Exstador wint middels een sterke pot, de eerste ronde van de nacompetitie en speelt hierdoor a.s maandagavond tegen de volgende opponent in de tweede en beslissende ronde Blauw Wit’34 uit Leeuwarden. Een derde ronde zal niet te hoeven worden gespeeld want er is een extra plaats te verdienen deze keer. Zowel de winnaar van het duel FFS tegen ONR en boven genoemde gaan door naar de eerste Divisie F.

Doelpunten, Hoessein Awed (2) Ralf van Hurck (1) Elmer Bijma (1) Klaas Kuiken (1) Michel van der Ploeg (1)

Spelers deze keer waren : Robert Veltman, Ralf van Hurck, E. Bijma, Evert Tolsma, Hoessein Awed, Klaas Kuiken en Michel van der Ploeg.

Exstador 1 – Drachtster Boys 1  2-2

Exstador 1 heeft afgelopen maandag avond genoegen moeten nemen met een 2-2 gelijkspel. Twee maal kwam men op voorsprong maar de nummer twee uit de hoofdklasse B wist beide keren de aansluiting weer te vinden. Aankomende vrijdag staat Exstador dus voor de zware taak om in Drachten de volle winst zien te gaan pakken om zodoende door te gaan naar de volgende ronde.

Vanaf de aftrap was het Drachtster Boys die voor het eerste gevaar wist te zorgen, maar daarna was het Exstador die de toon zou gaan zetten en de tegenstander werd dan ook terug gedrongen en dat zou dan ook het uiteindelijke wedstrijdbeeld gaan vormen. Na een viertal minuten spelen was het dan ook al vrij snel raak. Een sliding van de doelman op een speler van Exstador en de sluitpost van de mannen uit Drachten mocht met geel naar de kant. Het buitenkansje hierop werd onberispelijk door Ralf van Hurck ingeschoten, 1-0. Een goed begin dus en de thuisclub ging door, meerdere kansen dienden zich voor de Harlingers aan maar het sluitstuk van de gasten, bleek niet een van de minsten te zijn. Ook Drachtster Boys probeerde met snelle aanvallen voor het nodige gevaar te zorgen zodat ook doelman Veltman steeds vol aan de bak moest. Was het eerst Klaas Kuiken die de paal op zijn weg tegen kwam, wisten ook de Drachtsters het houtwerk te raken en Exstador het geluk had dat een hard schot via beide palen weer het veld inrolde. In de zestiende minuut was het dan toch raak voor de gasten en M. den Hartogh tekende voor de 1-1. Een tegenvaller dus voor de thuisclub. Wederom wist Exstador toch weer de voorsprong te pakken, een goed genomen vrije trap van Evert Tolsma en men wist weer op voorsprong te komen, 2-1. De mannen van J. Snel wilden wel maar het blok van de tegenstander bleek een bijna onneembare vesting te zijn en dan was er altijd nog weer de voortreffelijk doelman van de Boys.
Na de wissel het zelfde spelbeeld, Exstador steeds lopende in de trechter van de tegenstander en Drachtster boys loerend op de counter en daarin waren zij gevaarlijker dan de thuisclub. De tweede speelhelft zou dan ook weinig doelpunten meer gaan opleveren en de krachten vloeiden in het verloop van de wedstrijd dan ook langzaam weg in de toch wel vrij warme Waddenhal. In de zestiende minuut van de tweede helft was het wederom den Hartogh die Veltman voor de tweede maal wist te verrassen en de 2-2 kon worden genoteerd. Na nog wel een aantal hachelijke momenten voor de beide doelen met in de eenentwintigste minuut en grote kans voor Bijma en dit drie minuten later nogmaals van zowel, Bijma als Tolsma maar de bal er niet meer in deze avond voor Exstador . Ook Drachtster Boys klopte nog even aan. Nu was het de beurt aan Robert Veltman om met geel te vertrekken na een handsbal buiten het doelgebied. Met nog een minuut blessuretijd op de klok wist Exstador, met in het doel nu keeper Bijma en een man minder, gelukkig erger te voorkomen. Hierna was het de beurt aan de goed lijdende scheidsrechter J. Kraak die er met zijn, jawel ”drie secondanten” een einde aan mocht maken. Exstador laat dus twee dure punten leggen en zal er aanstaande vrijdag alles aan moeten doen om door te mogen gaan naar de volgende ronde.

Spelers deze keer waren : Robert Veltman, Ralf van Hurck, E. Bijma, Evert Tolsma, Hoessein Awed, Klaas Kuiken Michel van der Ploeg en Freek Topfer

Exstador 1 – Z.V.V.S. 1  5-0

Door de winst op Z.V.V.S. heeft Exstador afgelopen vrijdag toch nog beslag weten te leggen op een periode, door een 5-0 overwinning op Z.V.V.S. uit Staphorst.

Enige uitleg over het tot stand komen van deze titel maakt het een en wel wat duidelijker. Dalen is de kampioen in deze klasse, De eerste periode is ook door Dalen gewonnen en door het kampioenschap van dit team vervalt deze 1e periode in zijn geheel. O.N.R. heeft beslag weten te leggen op de tweede periode. Om dat er drie periodes te zijn vergeven in deze klasse met een oneven aantal ploegen worden de twee best geëindigde teams in de totaalstand hieraan toegevoegd, in dit geval dus Urk 2 en Exstador, op dit moment. Het vervelende voor Urk is dat zij niet mee kunnen doen aan de nacompetitie om dat het team van Urk 1 een klasse hoger speelt en de regel is dat in de eerste divisie F geen eerste en tweede team van één vereniging mogen spelen. Dus Urk 2 valt af. Na Exstador is er dan dus ook nog een periodetitel weggelegd voor de nummers vijf en zes, te weten De Weide en FFS die nog een wedstrijd tegen elkaar moeten inhalen. De Weide zal nog een aantal strafpunten krijgen voor het niet opkomen in deze eerder vastgestelde wedstrijd. Dus deze twee teams zullen op 25 april moeten gaan uitmaken, wie er eveneens door zal gaan naar de nacompetitie.
Exstador was er in deze te spelen laatste wedstrijd van de competitie op gebrand om dus de volle winst te pakken, zo ook Z.V.V.S. ui Staphorst want zij zouden bij verlies degraderen. Twee ploegen dus die er nog wel even voor wilden gaan. Exstador was van meet af de beste ploeg, dit ook wel mede, getuige de stand op de ranglijst. De kansen waren dus voor de thuisclub en dit resulteerde na al diverse mogelijkheden in de eerste vier minuten van de wedstrijd op de verwachte voorsprong. Ralf van Hurck was de eerste die zijn doelpunt mocht laten aantekenen, 1-0. Dit zou ook het beeld van de wedstrijd gaan worden een veelvuldig aanvallend Exstador en een tegenstander die het vanuit de counter moest gaan proberen. In de vijftiende minuut was het Hoessein Awed die met een prachtige actie de 2-0 wist binnen te schieten. Verder dan dit zou het vooralsnog niet komen in de eerste spelhelft ondanks de toch wel kansen, maar de beide doelmannen waren steeds op hun hoede.
In de tweede speelhelft was het na een zevental minuten spelen, toen een mooie aanval opgezet door Hoessein via Ralf bij van der Ploeg terecht kwam en deze maakte het goed af, 3-0. Acht minuten later was het wederom raak van der Ploeg stelde nu Klaas Kuiken in staat, een strak hard schot op het doel en de doelman van de gasten was wederom kansloos, 4-0. Een minuut later en het was nogmaals raak, al zittend wist Michel van der Ploeg toch nog in het doel te krijgen 5-0. Er werd na deze actie op de bank al gefluisterd dat hij vanwege zijn leeftijd waarschijnlijk voor zitvoetbal gaan kiezen. De wedstrijd leek te zijn gespeeld Z.V.V.S. wilde nog wel meer kon het net deze avond niet vinden, dit mede door het goeie keepers werk van de in de tweede helft in het doel staande van Riet. Ook de doelman van de tegenstander bleek zijn mannetje wel te staan, anders zou de uitslag zeker hoger zijn geweest. In de laatste tien minuten zou er dan ook niet meer worden gescoord en kon de goed leidende scheidsrechter, Zeeman uit Sneek op tijd voor het einde fluiten en kan Exstador gaan uitzien naar de volgende uitdaging.

Spelers deze keer waren : Robert Veltman, Ronald van Riet, Ralf van Hurck, Klaas Kuiken, Evert Tolsma, Folkert van der Wei, Hoessein Awed, Klaas Kuiken en Michel van der Ploeg.

Exstador 1 – Old Forward 1 8-4

Exstador voldoet aan zijn verplichtingen door met 8-4 te winnen van nummer voorlaatst Old Forward. Door deze overwinning kan men nog hopen op de tweede periode. Wel is het dan van alle belang dat volgende week donderdag Leeuwarden de winst pakt tegen Dalen en Urk aanstaande woensdag bij ONR moet winnen. In dit geval zal er bij winst van Exstador, tegen het op de laatste plaats staande ZVVS een periode titel kunnen worden behaald.
Het was al vrij snel raak voor Exstador in deze wedstrijd tegen het team van Old Forward Na een tweetal minuten mocht Folkert van der Wei de 1-0 laten aantekenen. Dit was op dat moment al de vijfde redelijke mogelijkheid in de beginfase van de wedstrijd. De thuisclub was in deze beginperiode dan ook duidelijk de meest aanvallende ploeg. Na vijf minuten spelen kreeg Exstador even een tegenvaller te verwerken, want het was Michel van de ploeg die wegens praten over een vermeende inworp aan de zijde van de tegenstander moest bekopen met een gele prent, 2 minuten straftijd dus. Old Forward wist dit echter niet uit te buiten. In de vijftiende minuut was het toch weer raak voor de thuisclub. In ingestudeerde hoekschop en van der Ploeg schoot raak, 2-0. Drie minuten later was het wederom van der ploeg die dreigend op de doelman van de tegenstander afging en van der Wei de 3-0 in de schoot legde. Wederom drie minuten later was het de na lange tijd afwezige Tolsma die zijn actie zag beloond met wederom een afleggende bal op de snelle van der Wei en het was, 4-0. Nadat Ralf van Hurck eerst nog de paal had geraakt wist Exstador vlak voor de wissel nogmaals te doelpunten. Klaas Kuiken wist op aangeven van Tolsma de doelman van Old Forward wederom te verschalken 5-0 en dit was tevens het laatste wapenfeit van de eerste speelhelft.
Na de wissel, nu met van Riet in het doel, was het even een wat mindere periode voor de thuisclub en de gasten kregen de mogelijk om weer wat aansluiting te verkrijgen. Binnen de minuut wisten zij de 6-1 te laten aantekenen. Maar Exstador liet het er niet bij zitten en het verschil werd al weer vrij snel recht gezet. Ronald Jilderts wist op aangeven van Ralf van Hurck, de 6-1 binnen te schieten. Een aanvallende fout aan de kant van Exstador en het was weer Old Forward die wist te scoren, 6-2. Een halve minuut later deden de mannen uit Vledder het nogmaals en het was 6-3. Hierna was het weer de beurt aan de Harlingers en de laatste linie onder aanvoering van de gebroeders van Hurck zetten weer even een tandje bij. Een lange bal vanuit het eigen doelgebied van Ralf van Hurck op de weg sprintende van der Wei, die op zijn beurt, oog en oog met de doelman kwam te staan en net even een fractie sneller dan het sluitstuk van de gasten was en de 7-3 kon worden genoteerd. Nogmaals een afstandsschot van de scorende man van de avond en het stond zowaar 8-3. Toch zou de tegenstander nog eenmaal weten te profiteren, overigens met wat fortuin, want het was Jilderts die een voorzet van Old Forward tegen zijn voet aankreeg en de bal verdween achter de verbijsterde van Riet, 8-4. Dit zou tevens het laatste wapenfeit zijn van deze avond en liet scheidsrechter van der Wal uit Heerenveen het zonder veel extra tijd bij te trekken, voor gezien.
Spelers deze keer waren : Robert Veltman, Ronald van Riet, Ralf van Hurck, Martijn van Hurck, Evert Tolsma, Folkert van der Wei, Klaas Kuiken, Ronald Jilderts en Michel van der Ploeg.

De Weide 1 – Exstador 1 de Weide 1  6-7

Om in de race te blijven voor de tweede periode heeft Exstador afgelopen maandag goeie zaken gedaan. Al heeft men het niet geheel meer in eigen hand wat deze titel betreft, zijn er toch nog mogelijkheden. Mochten de twee laatste thuiswedstrijden worden gewonnen dan komt men op twintig punten. Afhankelijk van de uitslag van de gestaakte wedstrijd Dalen tegen FFS. (1-1) uit de eerste periode, zal er meer duidelijkheid zijn wat betreft het winnen van de 2e periode.
Exstador zou goed aan de wedstrijd beginnen en kwam dan ook al vrij snel op voorsprong door een doelpunt van Folkert van der Wei, 0-1. Echter dit zou niet van lange duur zijn want ook De Weide wist al vrij snel te scoren, 1-1. In een duel om de bal zag de man in het zwart een overtreding aan de zijde van Exstador en mocht Ralf van Hurck even naar de kant ( geel dus ). Dit werd door de thuisclub even goed afgestraft en De Weide liep zowaar in een kort tijdbestek uit naar 4-1. Ook de Harlinger doelman was in deze fase van de wedstrijd even niet geheel foutloos en wist De Weide hier dus optimaal van te profiteren. Toch wist Exstador de draad weer op te pakken en het waren van der Wei (2x) en Adema die er voor zorgden dan men weer langszij zou komen, 4-4. Exstador wist zelfs weer op voorsprong te komen, deze maal door Hoessein Awed, 4-5 en dit was tevens de ruststand.
Na de wissel ging men door, nogmaals van der Wei en Adema en de mannen van Snel kwamen zelfs op een 4-7 voorsprong. En de buit leek binnen te zijn. Toch zou men het nog even moeilijk gaan krijgen. Nogmaals een tijdstraf voor onder andere F. van der Wei ( praten ) en Martijn van Hurck ( Bodycheck) en wederom wist de thuisclub hiervan te profiteren, 6-7. Ook moest Stefan Adema de laatste minuten laten schieten, vanwege rug klachten. Verder zou het gelukkig niet komen en wist Exstador zich van de destijds geleden thuisnederlaag te revancheren.
Spelers deze keer waren : Robert Veltman, Ralf van Hurck, Martijn van Hurck, Thiago Da Silva, Folkert van der Wei, Hoessein Awed. en Stefan Adema.

Leeuwarden 1 – Exstador 1  3-3

Exstador 1 heeft afgelopen donderdagavond slechts één punt weten te bemachtigen in de uitwedstrijd tegen het team van Leeuwarden 1 Een 1-3 voorsprong werd op de valreep verspeeld. Door dit resultaat is zijn de kansen in de strijd om de 2e periode wel erg klein geworden.
Exstador in deze wedstrijd wel weer de betere ploeg, zo ook het team, spelende met de duidelijk zichtbare spelpatronen. Leeuwarden daarin tegen hanteerde geen vaste spelvarianten en liep dus mee in de pas van Exstador. De Harlingers wisten hier echter niet genoeg van te profiteren, want zo ook nu weer worden er te weinig kansen benut, in tegenstelling tot het vorig seizoen. In de twaalfde minuut wist men echter toch op voorsprong te komen, H. Awed 0-1. Ondanks de toch meerde kansen aan de zijde van Exstador was het M. v.d. Ploeg die uiteindelijk in de vierentwintigste minuut de 0-2 wist binnen te tikken en dit zou tevens de ruststand zijn.
In de tweede helft was het eerste wapenfeit nu voor de gastheren. In de achtste minuut wist men weer de aansluiting te vinden, 1-2. Toch wisten de mannen van J. Snel weer uit te lopen naar 1-3, doelpunt Thiago Da Silva. Vlak daarna moest Klaas Kuiken met een blessure aan de meniscus het veld verlaten. Het laatste bericht hierover is dat Kuiken hieraan binnenkort zal worden geholpen, dus zijn seizoen zit erop. De laatste tien minuten waren dus voor Exstador teveel, zonder wissels moest men toezien hoe de tegenstander in de twaalfde minuut van de tweede helft de aansluiting weer wist te vinden en tegen het eind van de wedstrijd tot overmaat van ramp, ook nog eens de gelijkmaker kon forceren. 3-3. Na deze laatste actie floot de goed leidende scheidsrechter Altundas voor de laatste keer. Door deze uitslag is men voorlopig uitgeschakeld voor de 2e periode, zodat het seizoen er voor Exstador, zodat het zich nu laat aanzien is gespeeld.
De volgende (uit)wedstrijd is op 26 maart dan zal men de strijd gaan opnemen tegen het team van de Weide. Exstador 2 speelt aanstaande vrijdag 23 maart in de Waddenhal tegen Oranje Nassau 3 voor een plaats in de halve finale van de Noordelijke beker, aanvang 20.10 uur.

Exstador 1 op S.D.S. 1 3-2

Exstador heeft afgelopen vrijdagavond een uiterst moeizame overwinning weten te behalen op SDS uit Oosterend. Ondank het meeste balbezit, was men niet in staat de toch wel vele kansen te verzilveren. De tegenstander stond als een goed blok waardoor er weinig openingen konden worden gecreëerd.
Om nog mee te gaan doen voor de tweede periode moest er dus gewonnen worden van de nummer voorlaatst SDS. Gezien de stand op de ranglijst moest dit mogelijk zijn. Het zou moeilijker gaan worden dan zoals men vooraf had gedacht. SDS was weer eens redelijk compleet en dan blijkt het toch niet de tegenstander te zijn die de stand op de ranglijst doet vermoeden. In het eerste gedeelte van de wedstrijd zou er niet worden gescoord. Wel de betere mogelijkheden voor Exstador met een aantal goeie doelpogingen van onder andere Thiago en Ralf ( 2 maal ) maar weinig resultaat. Ook wist de tegenstander zo af en toe voor enig gevaar te zorgen maar ook zij waren niet echt trefzeker. In de zeventiende minuut zag scheidsrechter van der Wal zich genoodzaakt en gele kaart te gaan trekken voor Exstador speler Da Silva. Een ”optelsom” en Thiago mocht voor twee minuten naar de kant. SDS kreeg dus met een man meer twee minuten de gelegenheid om op voorsprong te gaan komen en het was dan uiteindelijk in de negentiende minuut raak , 0-1 dus. Lang zou men hier niet van kunnen genieten want M. van der Ploeg wist binnen de minuut weer voor de aansluiting te zorgen ,1-1. Twee minuten later zij hij wederom succesvol zijn nu wist hij de doelman te verrassen met een mooi afstandsschot, 2-1. Met nog een paar seconden op de klok was het bijna weer een doelpunt Th. Da Silva raakte echter de paal en was dit tevens het laatste wapenfeit van de eerste speelhelft.
Na de wissel was het weer de thuisclub die een tweetal grote kansen wist te creëren maar het wederom niet kon afronden. SDS rook dat er voor hun meer in zou gaan zitten en de thuisclub begon het steeds moeilijker te krijgen. In de zesde minuut wederom een kaart voor Exstador, Klaas kuiken zou het tweede kaarten slachtoffer zijn en mocht zodoende dus plaats gaan nemen naast de wedstrijdtafel. Weer leek SDS langszij te gaan komen, maar nu stond ook voor hun de paal in de weg. Ook SDS zou kennis gaan maken met de kaartenbak van de scheids. En de strafbank werd wat uitgebreider. Nadat F. van der Wei de paal had geraakt zag van der Wal zich wederom genoodzaakt een SDS speler naar de strafbank te verwijzen en was het nu drie tegen twee wat veldspelers betreft het werd zelfs nog erger voor de mannen uit Oosterend want aan de zijde van de Harlingers mocht weer een veldspeler worden toegevoegd. Exstador wist echter niet te doen want in zo’n situatie toch wel moet, scoren dus, maar SDS wist stand te houden en na een aantal minuten was men weer compleet. In de periode zou Exstador het behoorlijk moeilijk gaan krijgen en het was mede te danken aan doelman Robert Veltman om erger te voorkomen. Een aantal soms rommelige momenten voor het Exstador doel werden net niet door de tegenstander omgezet in doelpunten. Toch wist men via een snelle uitval de aansluiting weer te vinden en met nog zo’n vijf minuten te spelen zou er weer van alles mogelijk zijn. De spanning zou gaan oplopen en het zou voor de thuisclub nog ontzettend moeilijk gaan worden. Klaas Kuiken mocht wederom een gele kaart in ontvangst gaan nemen, zijn tweede en dat betekend dus rood. Met pompen en verzuipen wist men vlak voor het einde van de wedstrijd te voor komen dat de mannen uit Oosterend nogmaals zouden gaan scoren. Zij gingen dan ook voluit voor de winst en zetten n extra veldspeler in, dit ten koste van hun doelman. Uiteindelijk was het toch weer Exstador middel een mooie afrol van van der Ploeg en prachtig ingeschoten door Folkert van der Wei ( stijf in het kruis ) de voorsprong wederom weer te verkrijgen, 3-2 en dit zou uiteindelijk ook zo blijven en mochten de jongen van coach Snel blij zijn met deze drie punten. Gezien het veldoverwicht misschien wel terecht. Maar qua kansen had er voor SDS ook duidelijk meer in gezeten
Aanstaande donderdag staat er weer een uitwedstrijd op het programma in de Wiardahal in Leeuwarden moet men het dan gaan opnemen tegen Leeuwarden 1

Spelers deze keer waren : Robert Veltman, Ralf van Hurck, Klaas Kuiken, Michel van der Ploeg, Thiago Da Silva Folkert van der Wei en Ronald Jilderts. Hoessein Awed. en Ronald van Riet zaten ook op de bank, maar behoefden niet in actie te komen

Urk Tamek 2 – Exstador 1  4-1

Exstador heeft afgelopen moest afgelopen woensdag de punten aan de thuisclub laten. Een teleurstellende nederlaag en voorlopig geen aansluiting meer met de top.
Na de 3-3 van twee weken geleden moest men nu de volle mep aan de mannen uit Urk laten. In het begin had het er nog wel ingezeten gezien de kansen aan Exstador zijde, maar als dat dan even niet lukt, dan doet de tegenstander het in vele gevallen dan wel. Urk was de eerste de wist te scoren 1-0 maar Exstador wist in de eerste helft toch weer de aansluiting te vinden door een prachtig doelpunt, net over de middenlijn van Folkert van der Wei. Na de wissel werd het een wedstrijd van , wie het eerst zou gaan scoren de wedstrijd zou gaan beslissen. Het was dan ook de thuisclub die dit waar ging maken door in de tweede speelhelft nog driemaal te gaan scoren. Zodat een teleurstellend Exstador met lege handen huiswaards kon keren.

Spelers deze keer waren : Robert Veltman, Ralf van Hurck, Klaas Kuiken, Michel van der Ploeg, Thiago Da Silva Folkert van der Wei en Hoessein Awed.

Exstador 1 – Urk Tamek 2  3-3

Exstador heeft afgelopen vrijdag in een spannend duel slechts één punt weten over te houden tegen de nummer vijf van de competitie, zodoende blijft het verschil vier punten. Exstador was in deze wedstrijd wel het team met het meeste balbezit, maar de tegenstander wist meer rendement te halen, middels de counter. Ook mag wel even gezegd worden dat de doelman van de tegenstander een zeer sterke partij stond te keepen.

De start was voor de thuisclub veel belovend want na slechts zesendertig seconden spelen stond er al 1-0 op het scorebord. Een aanval over een drietal schijven, Michel, Hoessein en Da Silva mocht het afmaken. De vreugde zou echter van korte duur zijn want een kleine drie minuten later en het was weer gelijk door K. Hakvoort 1-1. Exstador zette weer de druk en de Urkers trokken zich wederom terug op hun eigen speelhelft. Dit zou uiteindelijk het spelbeeld van de avond gaan bepalen. Exstador de meest aanvallend ploeg en de tegenstander loerend op de counter. Na een tweetal mooie kansen aan de zijde van de Harlingers, goeie doelpogingen van Klaas en Hoessein, maar de doelman van de tegenpartij was steeds paraat. In de negentiende minuut was het wederom raak voor de mannen uit Urk. Een vrije trap door C. Schenk werd snel genomen en doelman Veltman was kansloos op deze harde inzet , 1-2. Nadat van der Ploeg nog de buitenkant van de paal had geraakt. Zat de eerste speelhelft er inmiddels op.
Na de wissel was het van Hurck die weer voor het eerste wapenfeit aan de zijde van Exstador zorgde maar de beste man aan de zijde van de gasten voorkwam vooralsnog de aansluiting. Ook een harde vrije trap van Stefan Adema verdween via de handen van de doelman over het doel. Toch wist Exstador in de zesde minuut weer de aansluiting te verkrijgen. Hoessein Awed wist zich mooi vrij te spelen en de keeper van Urk was kansloos, 2-2. Vier minuten erna mocht er een speler van de gasten voor twee minuten naar de kant vanwege een overtreding. Wat in de laatste wedstrijden nou niet al te overtuigend was gelukte het Exstador deze keer wel, scoren uit een man meer situatie. Klaas Kuiken was diegene die het nu wel deed, 3-2. Exstador rook de winst maar onoplettendheid aan de zijde van de Harlingers, een vrije trap voor Urk werd door C. Schenk weer snel en zuiver richting tweede paal gespeeld en de vrijstaande man aldaar kon de bal simpel inschieten en het stond wederom weer gelijk, 3-3. Dit soort situatie word toch wel eens over het hoofd gezien, want de meeste tegenstander zo ook Exstador spelen hierop. Volgende keer weer wat meer oplettendheid bij dit soort standaard momenten. Exstador zette nogmaals aan en probeerde wederom wat te forceren, maar het sterke sluitstuk aan de kant van de tegenstander bleef baas over zijn heiligdom ondanks de aandrang van de thuisclub. Ook Urk bleef loeren op de spaarzame, snelle uitvallen maar kreeg weinig kansen meer en de wedstrijd zou met deze stand gaan eindigen en kon het Harlinger publiek terug zien op een mooie partij met spannende en soms ook wel spectaculaire momenten. Ook de Scheidsrechter van Dooren uit Gieterveen kon terug zien op een goeie partij.

Spelers deze keer waren : Robert Veltman, Ralf van Hurck, Klaas Kuiken, Michel van der Ploeg, Thiago Da Silva Stefan Adema en Hoessein Awed.

Exstador 1 – Z.V.F. 1  5-0

Exstador heeft afgelopen vrijdag goede zaken gedaan door mede subtopper Franeker met duidelijke cijfers te verslaan en zag ook de twee koplopers tegen nog wel, de vermoedelijke degradanten ten onder gaan. Het verschil is met de één en twee is dus weer wat kleiner geworden.

Exstador startte goed geconcentreerd aan het duel, wetende dat de tegenstander een team is wat zich graag wat laat inzakken en dan via de counter weet toe te slaan. Ondank de voorzichtige opbouw aan de kant van Exstador bleek al snel duidelijk dat de thuisclub de boventoon zou gaan voeren in deze wedstrijd. Thiago en Klaas waren de eersten die het vijandelijke doel onder vuur wisten te nemen, maar de sluitpost van de Franekers bleek uit het goede hout te zijn gesneden en voorkwam op voorhand dat Exstador de voorsprong zou gaan nemen. Ook de gasten kwamen er zo nu en dan wel eens uit, wat in de elfde minuut resulteerde in een schot op de lat van Post. Een minuut later was het dan toch raak voor de mannen van Snel, Hoessein Awed was de doelpuntenmaker en de 1-0 mocht worden aangetekend. Een drietal minuten hierna was het F. Visser die middels een overtreding voor twee minuten naar de kant mocht gaan. Exstador kon echter de numeriek meerderheid niet uitbuiten. Nogmaals enige dreiging van Exstador, door goed geplaatste schoten van Folkert, Hoessein en Ralf, maar de Franeker goalie wist zijn heiligdom nog even schoon te houden, dit zou ook zo blijven tot aan de wissel.
In de tweede speelhelft was het wederom F. Visser die aan de noodrem zou trekken door een doorgebroken Exstador aanvaller neer te leggen, Rood dus en einde wedstrijd voor desbetreffende speler. Exstador kon dus proberen in de hiervoor vijf minuten geldende straftijd, met een man meer, proberen de voorsprong te gaan uitbreiden. Pas nadat men deze tijd ook bijna wist vol te spelen was het eindelijk raak. Een punter van Folkert van der Wei was goed voor de eigenlijk wel verdiende 2-0 voorsprong. Een minuut later was het wederom raak Michel van der Ploeg omspeelde de Franeker sluitpost en liet de 3-0 aantekenen. Met nog zo’n drie minuten op de klok was het wederom van der Ploeg die de doelman nogmaals met een aantal mooie bewegingen wist te verschalken, 4-0. Tegen het eind van de wedstrijd was het ook wederom van der Wei, die op aangeven van Kuiken er 5-0 van wist te maken en de overwinning zat in de knip en mocht de goed leidende scheidsrechter H. Veenstra uit Drachten voor de laatste maal op zijn fluit blazen.

Spelers deze keer waren : R. Veltman, Ralf van Hurck, Klaas Kuiken, Michel van der Ploeg, Thiago Da Silva Folkert v.d. Wei. en H. Awed. Ook M. Samanguun zat sinds lange tijd weer op de bank , maar kwam deze keer nog niet aan spelen toe.

F.F.S. 1 – Exstador 4-4.

Exstador heeft afgelopen woensdag een mooi punt weten te pakken tegen mede koploper F.F.S. Na een 2-1 ruststand wist men in de tweede speelhelft tegen het einde van de wedstrijd de stand alsnog recht te trekken.
Dat F.F.F. een kampioens-kandidaat zou zijn is inmiddels wel bekend. Alleen hebben zij vanwege andere verplichtingen wel eens de pech dat zij dusdanig verzwakt zijn en dan met ruime uitslagen verliezen. Deze keer tegen Exstador waren de mannen uit Vegelinsoord dus wel op volle sterkte. Met in de wetenschap dat de thuiswedstrijd eerder dit seizoen met 2-4 de mist inging en men daar nog nooit wist te winnen zou het een moeilijke opgave worden om enige punten tegen deze jongen te pakken. En bovendien was F.F.S. thuis ook nog zonder puntverlies deze competitie. Exstador begon goed en wist door Klaas Kuiken op voorsprong te komen, 0-1 dus. Toch zo het tij wat doelpunten betreft in de eerste speelhelft weer in het voordeel van de thuisclub gaan uitpakken en zij mochten dan ook halverwege de wedstrijd, de 2-1 op het scorebord laten noteren, dit mede door individuele foutjes aan de zijde van de Harlingers.
Na de wissel zou Exstador het ” net ” wat beter weten te vinden. Nadat F.F.S. eerst nog was uitgelopen naar 3-1, was het Ralf van Hurck, die weer voor enige aansluiting wist te zorgen, 3-2. Lang zou men hier echter niet van genieten want F.F.S. liep toch weer uit naar 4-2. Zij bleken dus wat trefzekerder te zijn dan Exstador want de Harlingers hadden het versier wat meer op de paal en lat gericht. Tocht wist men door Folkert van der Wei, wederom de aansluiten te vinden 4-3. Het kon dus weer alle kanten op. Op de valreep wist Exstador met enig geluk, de Scheidsrechter zag een vermeende corner even over het hoofd aan F.F.S. zijde en Michel van der Ploeg wist hiervan te profiteren 4-4, dit tot verbijstering van de thuisclub. Ook zij zouden nog een grote kans krijgen maar na weer een individuele fout aan Exstador kant. Gelukkig ging de bal er deze keer niet in en zou de stand blijven steken op 4-4. In een vrij sportieve wedstrijd werden de punten dus gedeeld. Exstador had deze avond wat teveel problemen met het in de weg staande houtwerk en F.F.S. was niet altijd even gelukkig met de beslissingen van Scheidsrechter B.P. Gringhuis uit Tollebeek. Al eerder in deze competitie was de man in het zwart de niet al te beste vriend van de jongens uit Vegelinsoord. Het koste hun toen een verliespunt.

Spelers deze keer waren : R. Veltman, Ralf van Hurck, Klaas Kuiken, Michel van der Ploeg, Folkert v.d. Wei. en H. Awed. Tolsma zat na een lange blessure deze keer ook weer op de bank, maar hoefde nog niet in actie te komen.

O.N.R. 1 – Exstador 1  7-5

In een late wedstrijd voor Exstador, men moest om 22.00 uur nog eens aantreden, hebben de Harlinger zaalvoetballers de voorlopige aansluiting met de bovenste plaatsen voorlopig even moeten laten varen. Het gat wordt op dit moment wat te groot. Koploper de Weide staat inmiddels al twaalf punten voor.
Een lange rit en het late speeluur is nou niet direct een ideale voorbereiding, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Of dit Exstador parten zou gaan spelen, valt te betwijfelen, want de tegenstander was wel wat sterker en Exstador was deze keer niet echt op dreef. Het begin was dan ook voor ONR, die met een aantal snelle spelers vanaf het begin al meteen druk probeerde te zetten en met deze aanvalsdrift al meteen een probleem kreeg te verwerken. Een speler van de tegenpartij probeerde op snelheid de bal vanaf de zijkant voor het doel te brengen, maar verloor tevens zijn balans en knikte met volle vaart met zijn hoofd tegen vrij kort tegen de achterlijn staande muur. Een vermoedelijke ”zware” hersenschudding was het gevolg. Een vroegtijdige rustpauze dus, want de onfortuinlijke speler moest eerst met de ambulance worden afgevoerd. Na een lange pauze zou er dan toch na onderling overleg weer worden gestart. Toch wist het gehavende ONR de voorsprong te pakken door twee keer te scoren, 2-0. Met dit bijna iedere keer, zelfde verschil zou de thuisclub de wedstrijd blijven controleren. In de eerste speelhelft konden de jongens van coach Snel dan ook niet echt overtuigen.
Na de wissel zag het er wat beter uit, maar De ONR bleef steeds aan de goeie kant van de score zitten. Er zou dus deze avond voor Exstador niet veel meer in zitten dan proberen het verschil zo klein mogelijk te houden. Dit lukte over het algemeen in het laats toch nog wel redelijk, want de wedstrijd zou blijven steken op een 7-5 uitslag in het voordeel van de gastheren. Nogmaals had de thuisclub de pech dat het wederom een speler richting ziekenhuis zag vertrekken. Weer moest men toezien dat tijdens een duel om de bal een speler van de ONR met een behoorlijke enkelblessure de strijd vroegtijdig kon staken. Voor Exstador geen leuke avond dus maar wel zonder kleerscheuren. Echter, de tegenstander ondanks de overwinning, nou ook niet echt in hoera stemming. Doelpuntenmaker voor Exstador waren deze keer, Ralf van Hurck (2x) Folkert v.d. Wei, Michel van der Ploeg en Hoessein Awed éénmaal.
Het blijk dus wel vaker een probleem te geven in een hal waar de muur vrij dicht tegen de achterlijn staat. Misschien zou het wel een goeie zaak zijn dat de heren van de KNVB. hier eens wat meer aandacht aan gaan schenken, door de regels wat betreft de afstand van de achterlijn en de aangrenzende muur in de reglementen te gaan opnemen. Dit zou dan toch wel minimaal een drietal meters moeten zijn, in dat geval zou men dan dit soort problemen duidelijk kunnen voorkomen.

Spelers deze keer waren : R. Veltman, Ralf van Hurck, Klaas Kuiken, Michel van der Ploeg, Th. Da Silva Folkert v.d. Wei. en H. Awed.

Dalen 1-  Exstador 1   4-5

Z.V.V.S. 1 – Exstador 1  2-7

Na twee nederlagen op rij wist Exstador afgelopen maandag toch weer eens te winnen, dit met 2-7 van Z.V.V.S. 1. Ondanks een wat mindere wedstrijd van de kant van Exstador, deze keer toch de volle winst.
In het verre Staphorst mocht men om 21.00 uur aantreden tegen Z.V.V.S. dat op dat moment nog maar op vier punten stond. In eerste instantie leek dat er nou niet echt op. Het was dan ook de thuisclub die als eerste de score wist te openen, 1-0 dus en dat gebeurde in de zeventiende minuut. Lang konden de mannen uit Staphorst echter niet van hun voorsprong genieten, want drie minuten later wist Klaas Kuiken die de stand weer gelijk te trekken, 1-1. Tot aan de wissel zou het zo blijven, weinig hoogte punten dus in de eerste speelhelft.
Na de wissel zou er wat meer worden gescoord en dit met name door Exstador. In de zesde minuut was het Michel van der Ploeg die Exstador op 1-2 wist te zetten en een tweetal minuten er na waren het Folkert van der Wei en nogmaals Klaas kuiken die de Harlinger op een 1-4 voorsprong wisten te zetten. Toch wist de tegenstander enkele minuten hierna weer even tegen te scoren maar meer dan dat ook niet, het was tevens hun laatste van deze avond. Elmer Bijma en Stefan Adema, maakten het mogelijk dat Exstador verder kon gaan uitlopen, 2-5 en 2-6 De buit leek dus binnen te zijn. Het slot akkoord was voor wederom E. Bijma en dat zou tevens de laatste van deze avond zijn. Exstador weet dus op de maandagavond met 2-7 in het regenachtige Staphorst te winnen van Z.V.V.S. 1.  Aanstaande maandag is er voor Exstador alweer een uitwedstrijd , deze keer reist men af naar Schoonoord om het op te gaan nemen tegen alweer het team van Dalen waar men drie weken geleden, thuis nog met 6-8 aan het kortste kon trekken. Er moet dus wat recht gezegd worden

Spelers deze keer waren : R. Veltman, Ralf van Hurck, Klaas Kuiken, Michel van der Ploeg, Elmer Bijma. Folkert v.d. Wei. en S. Adema .

Exstador – De Weide 1  2-4

Exstador heeft voorlopig even moeten afhaken in de strijd om de bovenste plaatsen. Na het verlies van vorige week tegen Dalen, was het deze keer het team van de Weide dat met de winst ging strijken. Voor de tweede keer op rij moest men toezien dat de tegenstander in de tweede speelhelft wist toe te slaan. Het hoge baltempo aan de kant van de thuisclub in de eerste speelhelft eiste dus weer zijn tol.
Exstador begon goed aan de wedstrijd en in hoog tempo probeerde men de tegenstander achter uit te drukken maar voorlopig nog geen grote kansen. Ook de tegenstander wist toch regelmatig voor ook het nodige gevaar te zorgen. Maar doelman Veltman deze keer was steeds attent. Het was toch Exstador dat de score zou gaan openen, een zuivere steekbal van M. v.d. Ploeg en Bijma was mocht de 1-0 laten aantekenen, Dit was in de dertiende minuut. Zes minuten later was het wederom de thuisclub die het net wist te vinden. In ingestudeerde corner en van der Weide tekende voor de 2-0. Een mooie voorsprong dus op dat moment tegen de koploper. Verder dan dat zou het in het eerste gedeelte van de wedstrijd niet komen, wel wisten beide teams nog eenmaal de paal te raken.
De tweede helft zou een heel ander wedstrijdbeeld gaan geven Vier doelpunten en twee behoorlijke blessures aan de kant van de Weide en een aantal kaarten voor het team van coach Snel. Na een drietal minuten spelen was het eindelijk raak voor de Weide, 2-1 Twee minuten later mocht Klaas Kuiken na een vermeende overtreding even naar de kant. Inmiddels was er ook al een speler van de tegenstander van het veld gedragen die dus niet meer terug zou komen en hadden beide teams nu het zelfde aantal veldspelers. Het was toch De Weide die wederom wist te scoren en met nog een kwartier te gaan was de stand weer gelijk, 2-2. Een opmerking tegen de leiding en van der Ploeg kon met geel vertrekken. Met nog zo’n zeven minuten op de klok en het was de Weide die de 2-3 kon laten noteren. Exstador wilde nog wel maar de krachten verdwenen. Verdedigen werd het allemaal was onzorgvuldiger en kon de Weide nogmaals profiteren, 2-4 en werd dit met nog een viertal minuten te spelen een toch bijna onmogelijke opgaven om nog eens de aansluiting te gaan vinden. Met nog anderhalve minuut op de klok, een duel om de bal tussen de nummer tien (aanvoerder) van de Weide en M. van der Ploeg resulteerde in een kermend van de pijn, op de grond liggende speler van de tegenstander. Een behoorlijke open enkelbreuk en de man moest dus per ambulance worden afgevoerd. Van der Ploeg mocht na dit gebeuren ook nog eens een tweede gele kaart in ontvangst gaan nemen, Rood dus, maar van opzet was toch echt geen sprake. Dit was ook de mening van de tegenstander, Een triest einde dus van deze wedstrijd. Na dat de speler was afgevoerd moest de nog resterende tijd worden uitgespeeld, doelpunten zouden er niet meer gaan vallen en de Weide pakte dus de volle winst.
Aanstaande maandag is er voor Exstador al weer een wedstrijd, deze keer reist men af naar Staphorst om het op te gaan nemen tegen het lager geklasseerde Z.V.V.S. 1

Spelers: R. Velman, Ralf van Hurck, Klaas Kuiken, Michel van der Ploeg, Elmer Bijma. En Folkert v.d. Wei. S. Adema en Ronald van Riet, kwamen deze keer niet binnen de lijnen.
Exstador 1 verliest met 6-8 van Dalen 1

Exstador 1 – Dalen 1  6-8

Exstador verliest in een voor het publiek prachtige wedstrijd van een net iets beter spelend Dalen. In een hoog tempo werd de strijd aangegaan waardoor er vele kansen kwamen, meerdere keren kwam Exstador op voorsprong, maar het waren de gasten die uiteindelijk aan het langste eind wist te trekken.

Al vrij vroeg in de wedstrijd zou het ijs al worden gebroken. Dalen wist met wat geluk binnen de minuut op voorsprong te komen, via verschillende benen caramboleerde de bal achter doelman Veltman en kon men de 0-1 laten noteren. Lang zou deze stand echter niet zo blijven want een kleine minuut later was het Ralf van Hurck die via een vrije trap de 1-1 weer mocht laten aantekenen. Nogmaals twee goed ingeschoten ballen van F. van der Wei en van Hurck misten ternauwernood het doel. Een onderschepping van de tegenstander en razendsnel wisten zij in de achtste minuut weer de voorsprong te verkrijgen, 1-2. Een minuut later was het weer de beurt aan de thuisclub, Ralf van Hurck, 2-2. Goed doorzetten van M. vd. Ploeg en men wist in de elfde minuut de voorsprong te verkrijgen, 3-2. Nogmaals een mooi schot van Ralf maar deze keer, net niet. In minuut zeventien was het weer de beurt aan de mannen uit Dalen, 3-3. Vier minuten later, een goeie actie van wederom van Hurck en de doelman was weer kansloos, 4-3. Lang kon er niet van worden genoten want wederom een minuut later en de gasten zorgden weer voor de aansluiting, 4-4. Dit zou teven de ruststand zijn en kon er worden gewisseld van speelhelft.
Na de wissel, het zelfde spelbeeld twee ploegen die toch een vrij hoog tempo speelden maar toch ook wel eens wat te onzorgvuldig in de verdedigende taak waren, dit met name de thuisclub. Exstador wist in de vierde minuut door Kuiken slechts de paal te raken maar drie minuten later was van Hurck er weer als de kippen bij, middels een punter Exstador weer op voorsprong te zetten, 5-4. Of moest het zo zijn, nogmaals binnen de minuut en Dalen kwam weer langszij, 5-5. Nadat Ralf de paal had geraakt was het nu weer Dalen dat op voorsprong wist te komen, 5-6. Grote kansen en toch ook te veel verdedigende fouten slopen er in, want conditioneel werd er toch veel gevraagd van de speler van beide teams met Exstador in de minderheid want de tegenstander had een wisseltje meer op de bank en dat kan op dit niveau toch wel doorslaggevend zijn. In de veertiende minuut was het wederom Dalen dat wist te profiteren, 5-7. Exstador wilde nog wel maar het hoge tempo ging te veel parten spelen. Toch wist men nogmaals te scoren, maar dit door wederom gemaakte doelpunt van R. van Hurck, werd afgekeurd. Volgens Scheidsrechter J. Kraak uit Oudega was hier voorafgaan een duwfout van Michel vd. Ploeg debet aan. Twee tellen later was het laatstgenoemde die de paal als tegenstander op zijn weg zou tegen komen, overigens niet de eerste keer deze avond.
In de drieëntwintigste minuut kreeg Exstador een vrije trap te nemen en mocht van Hurck weer een doelpunt aan het totaal toe voegen, inmiddels zij vijfde. Er was dus nog van alles mogelijk. Wederom zou van der Ploeg de paal op zijn weg tegenkomen maar meer dan dat zat er voor Exstador niet meer in . Het slot akkoord wast voor de jongens uit Dalen. In de laatste minuut wisten zij nogmaals de in de tweede helft in het doel staande van Riet te passeren, 6-8 en dit zou dan ook zo blijven en kon de goed leidende scheidsrechter J. Kraak de fluit voor de laatste maal doen laten klinken en mocht Dalen drie punten gaan bijschrijven.

Volgende week is er weer een topper in de Waddenhal, Dan is het de andere koploper na Dalen, de Weide die als tegenstander van Exstador mag gaan fungeren.

Spelers: Ronald van Riet, R. Velman, Ralf van Hurck, Klaas Kuiken, Michel van der Ploeg, Elmer Bijma. Folkert v.d. Wei. en S. Adema, die echter niet binnen de lijnen kwam.

Exstador 1 – Leeuwarden 1  6-2

Exstador wist afgelopen vrijdagavond in een mooie, sportieve wedstrijd drie punten aan het totaal weten toe te voegen Ralf van Hurck was de grote man met vier doelpunten. De Harlinger zij door deze overwinning opgeklommen naar de zesde plaats in het klassement. Doelman Veltman was niet geheel fit en werd daardoor vervangen door R. van Riet die het overigens uitstekend deed.

Coach Snel was goed geïnformeerd over het team van Leeuwarden. Als Leeuwarder bezoekt hij regelmatig wedstrijden van deze ploeg. Hij wist dus de sterke en zwakkere punten op voorhand aan te geven. Exstador startte meteen goed, want al binnen de minuut was het Ralf van Hurck die de thuisclub op voorsprong wist te zetten, 1-0. Leeuwarden was in die zelfde minuut wat minder fortuinlijk , want ook zij kregen een hele grote kans, maar met kust en vliegwerk wist doelman van Riet de aansluiting te voorkomen. Een aantal minuten erna was het weer bijna raak voor Exstador , maar zowel Folkert van der Wei, als Klaas Kuiken raakten de paal.
Na een drietal toch wel wat grotere kansen van Klaas, Folkert en Elmer was het in de veertiende minuut wederom Ralf van Hurck die de Harlingers op 2-0 wist te zetten. Na dat nogmaals Kuiken de paal had geraakt was het nu de beurt aan de tegenstander om te scoren en er stond weer 2-1 op het scorebord. In de eenentwintigste minuut was het weer de beurt aan Exstador. Bijma draaide mooi om zijn tegenstander heen en met links wist hij de doelman te verrassen en was het verschil weer twee doelpunten. Met nog een minuut te spelen wederom een mooie aanval opgezet door Kuiken, die van der Ploeg over de volle breedte wist te bereiken, die de bal op zijn beurt weer strak wist terug te plaatsen aan Kuiken en het leder verdween simpel in het Leeuwarder doel, 4-1 . Dit was teven de ruststand
Na de wissel was het eerste akkoord voor de gasten, na een viertal minuten spelen wisten zij de achterstand weer even te verkleinen, 4-2. In deze fase had Exstador het even wat moeilijk en ging er daardoor te veel fout, maar Leeuwarden kon niet profiteren dit mede dankzij het goede keeperswerk van deze keer doelman Ronald van Riet. Toch ook nog een aantal mooie kansen voor de gastheren maar verder dan een schot op wederom de paal van Bijma kwam men vooralsnog niet. In de eenentwintigste minuut was het weer raak wederom Ralf van Hurck en men kon 5-2 laten noteren. Dezelfde speler was twee minuten later wederom succesvol en de 6-2 stond inmiddels op het scorebord. Na deze actie zou er verder niet meer worden gescoord en mocht Exstador terug zien op een goed gespeelde wedstrijd die onder leiding stond van scheidsrechter Scripsema uit Heerenveen die de kaarten deze avond in de zak wist te houden, maar zo nu en dan wel eens even twijfelde. Er werd natuurlijk wel fel gestreden maar in het beeld van deze toch wel sportieve wedstrijd waren kaarten niet echt nodig geweest.
Volgende week is er voor Exstador een inhaalwedstrijd, wederom in de Waddenhal en de tegenstander is dan het vrijwel onbekende Dalen en dit team staat op dit moment twee plaatsen hoger dan Exstador. Dus weer volop aan de bak.

Spelers: Ronald van Riet, Ralf van Hurck, Klaas Kuiken, Michel van der Ploeg, Elmer Bijma. Folkert v.d. Wei. En Robert Veltman.

S.D.S. 1. – Exstador 1  1-4

Exstador heeft afgelopen woensdag goede zaken gedaan tegen hekkesluiter S.D.S. Niet dat het gemakkelijk zou worden, de tegenstander was volgens zeggen, eindelijk ook weer eens op volle sterkte, maar na vijftig minuten spelen waren de drie punten voor de Harlingers.
Exstador startte wat behoudend en liet de tegenstander wat komen en die wilden natuurlijk wel, gezien de lage stand op de ranglijst en voor het eerst weer volledig in de competitie. S.D.S. dus het meest aanvallende team en Exstador meer in de rol van de counterende ploeg. Echt gevaarlijk waren de aanvallende acties van S.D.S. dan toch ook weer niet want zij bezaten niet de kracht om te scoren. Exstador deed dit beduidend beter middels de counter. Een afstandsschot van R. van Hurck betekende de 0-1 dit even onder de druk uit van de gastheren. Na een zestal minuten spelen was het wederom een goeie trap van wederom v. Hurck richting tweede paal en de net gearriveerde van der Ploeg, ( niet op tijd wegens het ” afleggen een VCA examen ” ) stond klaar om het af te maken en de 0-2 stond op het scorebord. Na deze score bleef het zelfde spelbeeld de wedstrijd bepalen. Toch wist S.D.S. ook nog eenmaal te scoren en met een 1-2 ruststand mocht men gaan wisselen.
In de tweede helft het zelfde spelbeeld. S.D.S. opzoek naar de aansluiting en Exstador in de rol van de counterende ploeg. Wat de thuisclub niet meer kon deed Exstador nog wel tweemaal, scoren dus. Eerst was het Elmer Bijma die een voorzet van Folkert van der Wei er middels een sliding in wist te glijden, 1-3 en vlak daarna was het wederom Ralf van Hurck die de bal bij de eigen achterlijn wist te onderscheppen, twee S.D.S. spelers zijn hakken liet zien en toen de doelman van de tegenpartij, met een punter in de verre hoek het nakijken gaf. 1-4. Dit was tevens het laatste doelpunt van de wedstrijd en kon Exstador de overwinning veilig stellen.
Aankomende week is er weer een thuiswedstrijd, dan is het team van Leeuwarden in de eigen Waddenhal de tegenstander. Aanvang 20.10 uur.

Spelers: Robert Veltman, Ralf van Hurck, Klaas Kuiken, Michel van der Ploeg, Elmer Bijma. Stefan Adema en Folkert v.d. Wei.

Exstador 1 – O.N.R.  1  3-3

Exstador is er niet in geslaagd de drie punten in Harlingen te houden. De vele kansen die men kreeg konden niet worden omgezet in doelpunten. Na afloop was de teleurstelling dan ook groot, er had met een klein beetje meer geluk duidelijk meer in gezeten.
Bij Exstador begon Ralf van Hurck na zijn blessure weer op de bank die deze keer ruim gevuld was. Vijf spelers in het veld en vier man op de bank. Met de begeleiding er nog bij leek het wel een Belgische autobus aan de rand van het speelveld. Exstador startte dus duidelijk met de potentie om hier te gaan winnen. Men probeerde in een hoog tempo de tegenstander aan zich te binden maar ook O.N.R. probeerde met diverse ingestudeerde loopacties het Exstador moeilijk te maken. Exstador probeerde hierin niet mee te gaan en ving dus de tegenstander op, op de eigen speelhelft . Na zes minuten de eerste grote kans voor de thuisclub, maar het zat K. Kuiken even niet mee. M. vd Ploeg deed het drie minuten later beter en met zijn bekende bewegingen verraste hij de doelman van O.N.R. en zette de thuisclub op 1-0. Nadat O.N.R. de paal had geraakt was het wederom v.d. Ploeg die middels een hakje Klaas Kuiken in staat stelde om te scoren en die deed het nu wel, 2-0. Exstador ging door en kreeg meerdere toch wel grote kansen, maar er werd vooralsnog niet gescoord. Een minuut voor de wissel moest Th. Da Silva voor een gezochte overtreding, hij en zijn directe tegenstander zochten mekaar wel wat te veel op, naar de kant met geel. Exstador dus even met een man minder situatie.
Na de wissel mocht Exstador nog een minuut zonder Da Silva en kreeg men het nog even moeilijk, maar men hield stand en probeerde de druk weer wat op te voeren. Na drie minuut spelen was het deze keer de beurt aan Folkert van der Wei om doeltreffend uit te halen, maar zijn schot kwam helaas voor Exstador tegen het houtwerk. O.N.R. had even later wat meer geluk en wist in de zevende minuut tegen te scoren, 2-1. Ondanks de druk van de thuisploeg wist de tegenstander toch ook voor het nodige gevaar te zorgen dus het vergde wel de nodige concentratie aan de kant van Exstador. Halverwege de tweede speelhelft konden de gastheren even profiteren van een ongelukkige situatie voor het Exstador doel. Van der Wei kreeg de bal wat te ongelukkig op zijn voet en de daardoor uit balans geraakte doelman R. Veltman had het nakijken en O.N.R. mocht profiteren, 2-2. Exstador kon dus weer van voren aan beginnen en men zocht dus weer volop de aanval. Het was R. van Hurck die toch nog wel aardig wat speelminuten zou krijgen na zijn blessure, die de Harlingers weer op voorsprong wist te zetten, 3-2 en de buit leek binnen te zijn. Waar Exstador de kans op de vierde leek af te gaan waren het wederom de mannen uit Roden die middels een onderschepping weer naast Exstador wisten te komen, 3-3. Exstador probeerde het nog wel, maar het lukte gewoon niet meer en moest men dus genoegen nemen met een gelijk spel.
Aanstaande woensdag speelt Exstador tegen S.D.S in Oosterend die op dit moment rode lantaarn drager is met nog slechts één punt.

Spelers: Robert Veltman, Thiago Da Silva, Ralf van Hurck, Hoessein Awed, Ronald van Riet, Klaas Kuiken, Michel van der Ploeg, Elmer Bijma en Folkert v.d. Wei.

Z.V.F. 1 –  Exstador 1  3-2

Exstador 1 verlies met een zeer gehandicapt team van Z.V.F. 1. Zonder R. van Hurck, M. vd. Ploeg, E. Tolsma, S. Adema, E. Bijma en de ook nog steeds geschorste M. Samaangun, had J. Snel een aardig probleem. Toch wist hij een nog redelijk acceptabel team neer te zetten, dit met de overblijvers, F. vd. Wei, K. Kuiken en R. Veltman.
Het was de thuisclub die in de vierde minuut op voorsprong wist te komen, 1-0 maar Exstador liet zien dat men toch wilde gaan voor een goed resultaat. De invalkrachten wilden hun natuurlijk ook bewijzen, door ook te kiezen voor de aanval. Deze spelwijze behoord door de jaren heen eigenlijk wel bij de Exstador-cultuur. Na een vijftiental minuten spelen betaalde zich dit dan ook uit, Klaas Kuiken, 1-1. Twee minuten later was het nogmaals raak, en stond Exstador op een 1-2 voorsprong, gescoord door S. Lutgendorff Echt lang mocht men hier echter niet van genieten want in de twintigste kwam Z.V.F. weer langszij, 2-2 en dit zou tot aan de wissel zo blijven.
In de tweede speelhelft werd het spelbeeld bepaald door twee aanvallende teams die aardig aan elkaar gewaagd bleken te zijn. Exstador kreeg echter de betere kansen, maar kon het niet uitbuiten. Een viertal toch wel grote mogelijkheden konden niet worden omgezet in doelpunten. Z.V.F. wist tegen het eind van de wedstrijd nog wel een keer te profiteren. Met enig geluk verdween de bal op een toch wel wat schlemielige manier voor de derde maal achter doelman R. Veltman, 3-2. De Franeker pakten door deze late treffer toch nog de volle winst, waar een gelijkspel meer de verhouding was geweest. Een zeer goeie prestatie van het team van deze avond van Exstador, deze keer geleid door interim-coach E. Tolsma.

Spelers: Robert Veltman, Thiago Da Silva, Freek Töpfer, R. Jilderts, Klaas Kuiken, Siebe Lutgendorff en Folkert v.d. Wei.

Exstador 1 wint laatste bekerwedstrijd tegen Terschelling uit, in Franeker met 4-15.

Exstador 1 wint hun laatste bekerwedstrijd in de poule, maar weet nog niet zeker, of het resultaat, tweede plaats achter Z.V.F. of het door gaat. Volgens de KNVB worden er ook een aantal beste nummers twee aan de volgende ronde toegevoegd. Het is nog even afwachten dus.
Terschelling, was deze avond de eerste die wist te scoren en na vier minuten spelen stand er 1-0 op het scorebord. Lang zou de tegenstander hier niet van genieten want drie minuten later wist Exstador in een tijdsbestek van zeven minuten viermaal scoren Stefan, Thiago, Michel en Folkert tekenden voor de 1-4. In de zeventiende minuut was het weer even Terschelling 2-4. Folkert van der Wei en nogmaals de tegenstander en er kon een 3-5 ruststand worden genoteerd. Er werden wel enige gele kaarten getoond in de eerste speelhelft, Hoessein ( niet voldoende afstand ) R. Veltman ( praten ) en Michel en Thiago ( wat duwen en trekken ) werden vlak voor de wissel met ook een eilandbewoner naar de vol bezette strafbank verwezen.
Na de pauze mocht de scheidsrechter zijn papierwinkel ”in sien buse houwe” wel konden er nog een aantal doelpunten worden genoteerd voor Exstador, Hoessein Awed, (3x) Folkert van der Wei, (4x) Michel van der Ploeg (2x) Thiago Da Silva (2x) en Stefan Adema (1x) bepaalden de eindstand op 4-15. Ook Terschelling nog wist er nog eentje te maken. Een mooie overwinning op woensdag 25 oktober in Franeker voor de noordelijke beker. En nu maar afwachten.

Spelers: Robert Veltman, Thiago Da Silva, Michel van der Ploeg, Hoessein Awed, Stefan Adema en Folkert v.d. Wei.

Exstador – F.F.S. 1  2-4

Voor het eerst sinds 22 april 2005 weer eens een competitiewedstrijd. Dit tegen een tegenstander die het spelletje goed speelde door vanuit een goed gesloten verdediging, met de counter als handelsmerk Exstador steeds weer wist te verassen. Een behoorlijke tegenvaller dus voor de mannen van coach Snel. Het gemis van, Evert, Ralf en Marcelino is toch een behoorlijke aderlading voor de Harlinger zaalvoetballers.
Harlingen 20 oktober, Exstador mocht zijn eerste thuiswedstrijd gaan spelen voor de competitie tegen F.F.S. uit Vegelinsoord. Op voorhand een topper dus want beide teams waren ook het vorig seizoen mede de smaakmakers in de competitie. Om 20.10 uur mocht Scheidsrechter Zeeman uit Sneek de aftrap laten doen en het was meteen Exstador die de aanval zocht en de tegenstander trok zich terug en er kwam daardoor dan ook weinig ruimte vrij voor het vijandelijke doel. Een spelwijze wat wel in het straatje van F.F.S. paste en zodoende hun gevaarlijkste wapen, de snelle counter konden gaan spelen. Mede hierdoor was het dan ook al vrij snel raak. Na nog geen drie minuten spelen wist men de voorsprong te verkrijgen, 0-1 door een treffer van hun meest diepe man nummer zes T. Zijda. Een paar minuten erna zou dezelfde speler nog een grote kans krijgen maar daar bleef het even bij. Exstador zette weer aan, maar na een achttal minuten spelen was er wederom een onderschepping en deze keer kon E. ten Voorte ook zijn doelpuntje mee gaan pikken, alleen voor doelman Veltman wist hij de 0-2 binnen te schieten. Exstador wilde wel maar wist ondanks het duidelijke veldoverwicht de tegenstander vooralsnog niet te verrassen. Vele kansen aan Exstador-zijde maar de doelman en het houtwerk voorkwamen de aansluiting. Nog wel een grote kans voor Bijma maar zijn versier zou vanavond niet op scherp staan en men mocht uiteindelijk van speelhelft gaan wisselen met een 0-2 ruststand.
Na wissel het zelfde spelbeeld Exstador met de druk en de mannen uit Vegelinsoord loerend op de counter. Na een vijftal minuten was het toch Exstador die middels een slim puntertje van M. v.d. Ploeg de aansluiting weer wist te verkrijgen 1-2 . De wat aanhoudende praatsessies van F.F.S. speler ten Voorte, werd gehonoreerd met geel en zodoende kreeg de thuisclub het voordeel om met een man meer situatie de gelijkmaker te verkrijgen. Het was dan ook wederom v.d. Ploeg die hier gebruik van wist te maken, 2-2. Er was dus weer van alles mogelijk. Een minuut later ging echter doelman Veltman in de fout met een sliding op de tegenstander en kon dus ook met geel naar de kant. Gelukkig voor Exstador zat ook doelman van Riet op de bank en die nam hierdoor de plaats onder de lat van Veltman over. Dit zou in het verdere verloop van de wedstrijd ook zo blijven want zijn invalbeurt pikte hij goed en geconcentreerd op waardoor Veltman het laatste kwartier op de bank mocht gaan plaatsnemen. F.F.S. wist toch weer op Exstador uit te lopen en hun nummer negen J. Reitsma wist middels een schot in de korte hoek de gasten wederom op voorsprong te zetten, 2-3. Wederom een zeer grote kans van Bijma maar ook die wist hij niet binnen te verzilveren en de overname zou het pleit beslechten, Wederom werd de diepe man van de koploper bereikt en T. Zijda kon met zijn tweede treffer de 2-4 laten aantekenen. De wedstrijd leek te zijn gespeeld en ondanks de wil wist de thuisclub het vijandelijke bolwerk niet meer te slechten. Welgeteld 15 maal werd er in de tweede speelhelft een serieuze mogelijkheid gecreëerd maar in de afwerking faalde Exstador deze avond en F.F.S. mocht door deze overwinning zij koppositie gaan verstevigen. Exstador deze avond de veruit meest aanvallende ploeg, maar F.F.S. met de snelle en moeilijk af te stoppen Jeffrey Talan en de degelijk spelende E. ten Voorte de slimste. Ook de doelman van de tegenstander was door zijn goede optreden steeds weer en sta in de weg voor Exstador.
Volgende week staat er voor Exstador 1 weer een bekerwedstrijd op het programma, dan is Terschelling 1 de tegenstander in de Trije in Franeker.

Spelers: Robert Veltman, Ronald van Riet, Thiago Da Silva, Michel van der Ploeg, Klaas Kuiken, Stefan Adema en Folkert v.d. Wei.

Old Forward 1 – Exstador 1 2-6

Een vijftal weken na de competitiestart was het eindelijk de beurt aan het team van Exstador 1. De meeste ploegen hadden er al een drietal wedstrijden op zitten, maar de Harlinger zaalvoetballers mochten pas afgelopen maandag aan de competitie beginnen en de eerste klap was meteen al een daalder waard.
Vledder, 9 oktober 20,00 uur Old Forward 1 Exstador 1. Zonder de geblesseerden, Bijma en van Hurck en Adema mocht men aan de eerste klus beginnen De open plaatsen werden deze keer ingevuld door Thiago Da Silva en Hoesein Awed die beiden terug konden zien op een goeie wedstrijd. Exstador liet vanaf het begin meteen al zien dat men hier kwam voor de drie punten en het was dan ook al vrij snel raak, door Folkert van der Wei, 0-1 die de kleine (kaats)bal voorlopig weer had ingeruild voor de wat grotere (voet)bal. Exstador speelde in een hoog tempo maar moest toch toezien ondanks het vele balbezit dat de tegenstander in de twaalfde minuut weer langszij kwam, 1-1. even een tegenvaller dus. Maar de Harlingers gingen door en Old Forwerd kwam er eigenlijk niet aan te pas. Toch wist men het grote veldoverwicht vooralsnog niet in doelpunten uit te drukken in de eerste speelhelft. Paal en lat waren hier tevens debet aan. Na afloop van de wedstrijd zou de teller ook daar op zes staan.
In de tweede speelhelft zou men was trefzekerder worden en dit gebeurde dan ook al vrij snel dat men door M. v.d. Ploeg weer op voorsprong zou komen, 1-2. Twee minuten later was het wederom raak getekend, F. v.d. Wei, 1-3. Die achteraf kon terug zien op een sterke wedstrijd. Exstador ging door en de tegenstander had moeite met het systeem wat door Exstador werd gespeeld. In de tiende en twaalfde minuut was het weer raak, Klaas Kuiken en wederom F. v.d. Wei mochten de 1-4 en 1-5 laten aantekenen. Het gat was geslagen en Old Forward zag wel in dat Exstador een maatje te groot zou zijn. Toch zouden de gastheren nog even terug te komen, 2-5 maar daar zou het voor de mannen uit Wilhelminaoord dan ook bij blijven , Het team van Snel wist het net nog wel éénmaal te vinden M. van der Ploeg mocht in de drieëntwintigste minuut van de tweede speelhelft de 2-6 laten aantekenen en daar zou het dan ook bij blijven. Een goeie start voor het hard werkende en zeer gedisciplineerd spelend Exstador. De tegenstander gaf dan ook na afloop aan dat het een zeer terechte uitslag was ondanks het verlies. De nog niet geheel fitte Tolsma mocht als opwarmertje de grensrechters vlag even hanteren maar hoefde nog niet in actie te komen.
De volgende competitiewedstrijd zal zijn op 20 Oktober, dan is Exstador in de eigen Waddenhal de gastheer van het team van F.F.S. dit met J. Talan en E. ten Voorte.

Spelers: Robert Veltman, Thiago Da Silva, Michel van der Ploeg, Klaas Kuiken, Hoesein Awed, Folkert v.d. Wei en Evert Tolsma.

Exstador 1 wint tweede bekerwedstrijd tegen Cambuur’69 1 in Leeuwarden met 2-10.

Na de verliespartij voor de noordelijke beker tegen Z.V.F. wist Exstador nu een beter resultaat neer zetten door overtuigend de volle winst te pakken. Met nog één poule wedstrijd tegen Terschelling heeft Exstador de poulewinst niet meer in eigen handen ondanks deze toch ruime overwinning.
Leeuwarden 22.00 uur Cambuurhal. De late wedstrijd Cambuur’69 1 tegen Exstador 1 onder de tribunes van het Cambuurstadion stond afgelopen vrijdag op het programma. Waar Cambuur 1 in het stadion zij meerde in Emmen moest erkennen Werd er onder de tribune van het stadion het futsalteam van Cambuur’69  eveneens afgedroogd, hier door de zaalvoetballers van Exstador. De Harlingers speelden in een goede wedstrijd zonder van Hurck en Tolsma naar een regelmatige overwinning. Dit naar tevredenheid van trainer Snel mede doordat de opdrachten steeds beter worden uitgevoerd. De doelpuntenmakers deze avond waren, Michel van der Ploeg (3x), Klaas Kuiken (3x) Elmer Bijma (2x) en Stefan Adema en Folkert van der Wei ieder éénmaal. 2-10 dus.
De volgende week zal er geen wedstrijd worden gespeeld maar de maandag daarop zal men om 20.00 uur een wedstrijden gaan spelen in het plaatsje Vledder tegen de plaatselijke vertegenwoordiger de Old Forward en dat zal dan tevens de eerste officiele wedstrijd voor de competitie zijn. De eerste thuiswedstrijd volgt dan de week erop. Het is dan inmiddels al 20 oktober.
Spelers: Robert Veltman, Stefan Anema, Michel van der Ploeg, Klaas Kuiken, Elmer Bijma en Folkert v.d. Wei

Exstador 1 verliest met 3-5 van Z.V.F. 1 voor de Noordelijke beker

Exstador 1 heeft beleefde afgelopen vrijdag een valse start door met 3-5 te verliezen van Z.V.F. uit Franeker. Een duidelijke teleurstelling dus , daar men in het vorig seizoen nog tweemaal wist te winnen van buren, waren de rollen nu omgedraaid. Om een ronde verder te komen heeft men dus nu niet meer in eigen hand, maar er moet nog tweemaal worden gespeeld in deze voorronde van de bekerstrijd. Terschelling en Cambuur’69 zijn in twee nog te spelen uitwedstrijden dan de opponenten.
Met een tweetal niet al te fitte spelers Tolsma en van Hurck ( beide voetblessures ) begon Exstador voor het eerst weer sinds 28 april aan een wedstrijd, en dat was ook wel te zien, het liep niet echt bij de Harlingers. Ook de voorbereiding op het nieuwe seizoen had wat te wensen overgelaten. Aan de mooie serie van het afgelopen seizoen kwam dus voorlopig even een eind. Het was Franeker die dan ook als eerste het doel wist te vinden en kwamen hierdoor na een viertal minuten spelen op een 0-1 voorsprong. Lang zou deze voorsprong echter niet duren wat een mooi ingestudeerde hoekschop resulteerde een drietal minuten later weer in de gelijkmaker, middels M. van der Ploeg, 1-1. Exstador zocht hierna steeds meer de aanval maar het was te vol voor het vijandelijke doel. Hierdoor kregen toch wel wat meer vrije ruimte en wisten dit uiteindelijk wederom uit te buiten door P. Visser, op aangeven van L. Vlaskamp, 1-2. Exstador moest dus weer aan de bak. Nogmaals de paal voor Z.V.F. maar gelukkig voor de Harlingers bleef de schade nog even beperkt. Ook de thuisclub kreeg nog een drietal mooie kansen, maar doelman en houtwerk voorkwamen erger voor de Franekers.
Na de wissel kregen de jongens van coach Snel in een tijdbestek van een viertal minuten het deksel voorlopig even op de neus. Een mooi doelpunt van achter het standbeen en een assist van de moeilijk af te stoppen L. Vlaskamp en Z.V.F. kwam op 1-4. Exstador wilde wel, maar het liep gewoon niet. Halverwege werd het nog erger en de counterende Franekers kwamen zelfs op 1-5 en de wedstrijd leek te zijn beslist. Toch wist Exstador weer even terug te komen Klaas Kuiken en Elmer Bijma in de laatste vijf minuten de stand een weer wat dragelijker aanzien te geven, 3-5. Nog een schot op de paal van Kuiken in de laatste minuut was tevens het laatste wapenfeit van de gastheren, waarna scheidsrechter Zeeman uit Sneek het voor gezien hield. Een niet al te beste start voor Exstador in de strijd om de Noordelijke beker. Volgende week begint voorlopig het echte werk, dan speelt Exstador weer een thuiswedstrijd nu voor de competitie tegen het onbekende Dalen 1 een nieuwkomer in de Hoofdklasse A. Er moet dus deze aankomende week wel weer even wat gebeuren.

Spelers: Robert Veltman, Stefan Anema, Evert Tolsma, Michel van der Ploeg, Klaas Kuiken, Elmer Bijma en Ralf van Hurck.

Archief onderlinge competitie
Buienradar Harlingen

Eindstand sinds 1971
proef