Verslagen Nesta Shipping  ZVB COMPETITIE  week  17

De finales

Finale D-poule

Scan Wandbekleding – R Zwart auto’s    7-2

Even was het elkaar aftasten maar al snel namen de mannen van Scan het initiatief. En dat leverde een doelpunt op van Jogchem Warsing 1-0. Erwin de Boer kreeg last van het enkel en zo moest Scan zonder wissel spelen. De jongens bleken echter over genoeg conditie te beschikken en kwamen door Frank ten Hoeve op 2-0. En het werd nog erger voor Zwart want Matheuz Jansen tilde de stand naar 3-0. Zwart deed wat terug via hun uitblinker Maikel Hartman 3-1. Ze probeerden het bij Zwart wel maar verder als een pegel op de paal kwamen ze voorlopig niet. In de 2e helft liep Scan bij hun tegenstander weg Frank ten Hoeve 4-1, Arjen de Glee 5-1, ten Hoeve 6-1, Cees Jagt 7-1 en Rocco Zwart bracht de eindstand op 7-2. Scan dus de kampioen van de D poule.

Finale C-Poule

V d Pol autoverhuur – Scan Wandbekleding    6-4

Scan was ook kampioen geworden in de c poule en moesten daarom ook om dat kampioenschap gaan spelen. En bij Scan zit ook een talent, Frank ten Hoeve hij opende de score voor Scan 0-1. Het spel speelde zich wat af op het middenveld en veel kansen waren er niet. Tot ineens Willem Heemskerk uitbrak en de stand gelijk maakte 1-1. Die voorsprong duurde niet lang want meteen was daar Jogchem Watsing die Scan de leiding bezorgde 1-2. En v d Pol dan, nou die probeerden van alles maar voorlopig liet keeper v d Meer niet een bal door. Het werd zelf 1-3 door een treffer van Cees Jagt. In de 2e helft begon het wat te lopen bij v d Pol en wisten ze doelman v d Meer wel te passeren. Als eerste deed David v d Pol dat 2-3, Ruben v d Pol volgde zijn voorbeeld 3-3 en toen Coen van der Veen 4-3 maakte glom coach Nathan v d Pol as een honnekeutel in e maneschijn van trots. De glans ging er even af toen Frank ten Hoeve weer even liet zien wat hij allemaal kan 4-4. De slotakkoorden waren voor v d Pol en het was Willem Heemskerk die met twee goals voor het kampioenschap zorgde 6-4.

Finale B- Poule

Nr1 Hypotheek – Autoverhuur v d Pol    5-4

Ook v d Pol was kampioen geworden in de b poule en moesten dus nog een keer aan de bak. En dan lijkt het er op dat de vermoeidheid toch een beetje toe sloeg bij v d Pol. NR1 nam dan ook de leiding toen een schot van Evan van Sertien, via de handen van de keeper in het doel verdween 1-0. Het antwoord kwam snel David v d Pol ging om alles en iedereen heen een hoppa het was 1-1. Vervolgens vloog het volgende schot van David door de benen heen van keeper v Riet 1-2. Het werd weer gelijk toen Hilco Mulder een pass van Sander Zeilmaker netjes afrondde 2-2. In de 2e helft mistte David v d Pol voor open doel en knalde Evan van Sertien op de lat. Brian Zeilmaker kreeg een kans die kon ie ur wel in piese maar ut moest mooi en met een hakje en ja dat mut je kanne, kon zien vader Jan wel trouwens. Een uitval van v d Pol volgde en het was Martijn Nota die dat netjes afrondde 2-3. NR1 drukte maar wisten de mooiste kansen om zeep te helpen. En toen was er weer een uitval van de Polletjes en maakte Willem Heemskerk 2-4. Maar ut Kattelieke jongeren gilde kwam terug eerst door Hilco Mulder 3-4. En de boys hadden er zin aan, Brian Zeilmaker schoot vanaf de zijkant en via de paal raak 4-4. NR1 kreeg nog een vrije trap die nam Sander Zeilmaker en via een of andere kont vloog de bal er in 5-4. Verrassend was het wel een beetje dat NR1 de kampioen van de B poule werd maar niet onverdiend. En het verliezende v d Pol gaf natuurlijk de scheids de schuld en gebruikte daar niet al te leuke woorden voor. Dat is jammer want het is een talentvol ploegje, ze mutte echter wat meer hun vreet houwe.

In de A poule hoefde niet te worden gespeeld om het kampioenschap, dit omdat de Kantine Waddenhal beide keren de periodekampioen was.

De Flip Cornelisse beker werd uitgereikt door een broer van Flip en wel Alex, en de Kantine aanvoerder Ralf van Hurck nam die vol trots in ontvangst.

De Wiebe van Dijk trofee ging dit keer naar de meest talentvolste speler David v d Pol

De rest van de prijzen werden uitgereikt door Exstador voorzitter Jan v d Heide, hij bedankte de scheidsrechters, tijdwaarnemers en iedereen die wat ook maar heeft gedaan in deze competitie.

Weer een seizoen ten einde en een redelijk goed seizoen, voorzitter kon dan ook als een min of meer tevreden man de competitie en de avond afsluiten.

Verslagen Nesta Shipping  ZVB COMPETITIE  week  16

Bekerwedstrijden

Topline Yacht Design – Kantine Waddenhal    7-2

Het moest eigenlijk een makkie worden voor de kampioen van de Nesta Shipping competitie, de Kantine Waddenhal. Maar dat zou toch wel even anders uitpakken deze avond. Het was eerst even de boel aftasten maar toch nam TYD de leiding. Een schot van Dylan Drent caramboleerde via nogal wat benen in het Kantine doel 1-0. De Kantine zocht de aanval maar troffen een sterk keepende Reijinga op hun pad. Maar ook Drent raakte twee keer de lat aan de andere kant. Toen ineens klopte Marcel V. iedereen op snelheid en was het 2-0. Eigenlijk hadden de mannen van de Kantine niets te vertellen in de 1e helft, en die jongkjes van TYD liepen hun ut laplazerus. Marcel V en Jordy T. tilden hun ploeg dan ook naar een 4-0 wisselstand. Even kwam de Kantine terug in de 2e helft, Ralf van Hurck maakte 4-1 en Romero 4-2. Toen echter de vliegende Harlinger, Dylan Drent daar twee treffers tegenover stelde, was het over en uit met de Kantine 6-2. Uiteindelijk maakte Mitchel C. nog 7-2 en zaten de mannen van TYD in de finale.

Finale:  Topline Yacht Design- De Roode Ploeg    7-2

Zo wie zo een prestatie van DRP om in deze bekerfinale te belanden. En ze hielden ook lang de stand in evenwicht. TYD kwam voor toen Jordy Torenbeek een mooie aanval afrondde 1-0. Het werd 1-1 toen de razendsnelle Jorge Pires door het centrum iedereen passeerde. DRP kon voor komen maar de pegel van Kenneth Dijkstra spatte op de lat uiteen. Het was Drent die dat beter deed, vanaf de zijkant broesde hij 2-1 binnen. In de 2e helft bleef DRP volgen en het was weer Pires die iedereen te snel af was 2-2. Na dit doelpunt gingen de mannen van TYD aan de slag. Een solo van Anton Knipper ronde hij goed af 3-2, vervolgens kwam Dylan Drent as een hogesnelhiedstrein van sien eigen helft an vliegen en maakte 4-2. Mitchel Laros werd mooi vrijgespeeld en, hoppa, het was 5-2. De volgende schoot Laros uit stand binnen 6-2, en de 7-2 kwam van de voet van Marcel V. Dat was tevens de eindstand en zo werd Topline Yacht Design de terechte winnaar van de Kantine Waddenhal beker.

Wedstrijden C poule

De Bock Computers –  Hendriks v d Heide    6-5

HvdH kon nog promoveren maar de Bock moest winnen om niet te degraderen. En de Bock begon welvarend, Said Sahari liep alles voorbij en het was 1-0. Precies zo een zelfde trukje haalde Pieter Beuker uit en dat was 2-0. HvdH had weinig in te brengen en het was maar een geluk dat Bert Erents vaak op de juiste plaats stond. Wel waren de ballen van Pieter Beuker en Said Hasari niet te keren voor de man 3-0 en 4-0. Nog net voor de wissel deed Maurice v d Kooi wat terug 4-1. Een mooi opgezette aanval van HvdH werd even fraai afgerond door Jarno Bouwhuis 4-2. En HvdH ging gewoon door Anthonie de Puyselaar 4-3, Frank Pietersma 4-4, en Maurice v d Kooi bezorgde HvdH zelfs de leiding 4-5. Het was weer de beurt aan de Bock, keeper Bert Erents dook er een bal fantastisch uit, helaas tikte hij de bal voor de voeten van Arno Rotteveel 5-5. En op zich had dat de juiste stand geweest maar Said Sahari liet een poeier los die keeper Erents alleen maar hoorde, de bal ging er via binnenkant paal in 6-5. Een gelijkspel had de verhouding geweest dat gebeurde niet en zo is de Bock nu veilig. Jammer is dat Bert Erents na deze wedstrijd stopt vanwege onwillige knieën. Een strop voor het zaalvoetbal dat deze fijne man en kleurrijke keeper niet meer onder de lat zal staan. Nou misskien valt ie nog wel us in, late we dat maar hope.

Nesta Shipping – Bakkerij Overzet    5-3

Volgens de tijdwaarnemer Jacob 20, waren dit twee ouwe lulle ploegen die teugen ulkaar moesten. Maar Nesta kon bij winst nog wel promoveren naar de B poule en dat is toch mooi. Al na 2 minuten wist Tjeu Visser de bal tussen de poten van v d Galiën te speulen 1-0. Het was Adriaan Aalders die op de paal knalde, pech voor Nesta. En toen aan de andere kant wat griemerij achterin was bij Nesta leverde dat een frommel goal op van Peter Jaspers 1-1. Aan de andere kant kreeg Johan Janssen de bal, hij mocht een kwartier prakkesere wat ie doen suu en toen skoot ie maar op goal 2-1. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, Jan Boomsma vloog as een straaljager lans de lijn hij zette de bal voor en Jaspers knikt de bal fraai binnen 2-2. Weer was daar echter Tjeu Visser die Nesta op 3-2 wist te zetten. De volgende bal was weer voor Overzet en na wat grabbel werk douwde keeper Bekius de bal maar in eigen doel 3-3. De laatste feiten waren voor Nesta eerst scoorde Johan Janssen 4-3 en Adriaan Aalders besliste de wedstrijd 5-3, promotie dus voor Nesta.

Verslagen Nesta Shipping  ZVB COMPETITIE  week  15

Wedstrijden B poule

Autoverhuur v d Pol – Eigentijds ZWF    6-3

Eigentijds was al gedegradeerd maar v d Pol kon bij winst de kampioensvlag hijsen. Beide teams hadden er zin in en gingen beiden voor de volle winst. En het eerste gevaarlijke moment was voor Eigentijds, en snoeihard schot van de herder Daan Schaaf, vloog er via de onderkant lat weer uit. En uit een uitval wist v d Pol, door Niels Bakker, wel op voorsprong te komen 1-0. En dat herdershonnen gek binne op hout liet Daan Schaaf weer zien, dit keer knalde hij op de paal. Inmiddels werden de kampioensvlaggen al uitgerold want Anne v d Tuin had 2-0 gemaakt. Maar toen de v d Pol defensie, zes minuten voor de wissel in de fout gingen maakte W. Schaap 2-1. In de 2e helft bleef men lekker voetballen en raakte Eigentijds nu via Gordon Lebert de paal. En het bleek dat de mannen van v d Pol over een ietsie pietsie meer lucht beschikten dab Eigentijds. Daniel v d Pol tikte twee achter elkaar in de touwen 3-1 en 4-1, en Willem Heemskerk deed ook nog een duit in het zakje 5-1. Toch wrotten de mannen van Eigentijds hun nog een bitsje terug, W. Schaap 5-2 en Piet Poelstra 5-3. Maar het beetje hoop dat er nog was werd aan flarden geschoten door David v d Pol 6-3. De mannen van v d Pol dus kampioen en spelen volgend seizoen in de A poule, proficiat.

De Kombuis – De Roode Ploeg    3-2

Voor de de Roode Ploeg was er weinig eer meer te behalen maar bij winst zou kon de Kombuis nog promoveren. En beide ploegen zochten de aanval en zagen Johan de Jong voor DRP op de paal knallen. Vervolgens kon Frank Helfrich DRP nog op voorsprong zetten, hij mistte echter toen hij alleen voor de keeper kwam. Jeffrey de Groot kreeg 2 minuten straf en daar profiteerde Stephan Klees van 1-0. Er kwam een vrije trap voor de Kombuis en van ver joeg Klees ook 2-0 in ‘t netje. In de 2e helft kwam Marcel ten Hoeve door de midden en beheerst maakte hij 3-0 voor de Kombuis. Daarna werden de jongens van de Kombuis, die zonder wissel speelden, toch wat moe. En kwamen de mannen van DRP toch nog wat terug. Tegen Kenneth Dijkstra werd een overtreding gemaakte en hij kreeg een strafschop. Die nam hi zelf en hij maakte 3-1, het die Beckenbauer toch niet geliek dat je um zelf niet nimme magge. Ons talentsje Rob v d Zee tikte nog 3-2 binnen en was het nog even spannend. Maar die stand bleef, en terecht, en zo is de Kombuis ook weer terug in de A poule, ook proficiat.

De Gekroonde Leeuw – Oosterhof/Holman    2-1 (regl. 0-5)

De DGL moest winnen om degradatie te voorkomen, maar wat doen die lummels die zette een a poule speuler op e goal en dat mag niet. Dus werd het protest van OH gehonoreerd en werd de 2-1 winst een 0-5 nederlaag voor DGL. Zij degraderen nu omdat ze maar een doelpunt minder hebben dan de Roode Ploeg, jammer maar helaas.

Verslagen Nesta Shipping  ZVB COMPETITIE  week  14

Wedstrijd C poule

Scan Wandbekleding – Este    7-6

Voor Este was er geen eer meer te behalen die waren al gedegradeerd maar Scan kon bij winst de kampioensvlag hijsen. Este gaf echter geen kadootjes weg en gaven hun hele ziel en zaligheid om deze wedstrijd te winnen. En dan kan je zien dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn want good old Rene Metz ontpopte zich als een ware topschutter. Hij zette Este op 0-1, vervolgens maakte Rick de Graaf met een afstand pegel 1-1, maar weer was daar Rene Metz die 1-2 maakte. Het werd stuivertje wisselen Rick de Graaf 2-2, Puck Schram 2-3, en nog in de 2e helft werd het 3-3 door Erwin de Boer. In de 2e helft was hij daar weer Rene Metz as een speer vloog ie ur twee keer deur en stond Este weer voor met 3-5. De mannen van Scan keken even vreemd om hun heen, maar ineens kreeg Frank ten Hoeve ut heilige vuur. De jongeman scoorde vier doelpunten op rij en het was 7-4 en de kampioensvlag kon weer tevoorschijn worden gehaald. Schram maakte nog wel 7-6 daar bleef het bij en Scan kon beginnen aan hun feestje.

KantineWaddenhal bekerwedstrijden

De Roode Ploeg – Autoverhuur v d Pol    6-2

Van der Pol leek de favoriet maar de Roode Ploeg verrasten de mannen volledig. Het was Lemmy de Groot die de score opende voor DRP 1-0 en Jorge Pires tikte 2-0 binnen. En de mannen van v d Pol liepen ur bij of hadden ze net 6 eerappelboten lost, ur zat gien gang in. Nog in de 1e helft was het weer Jorge Pires die scoorde 3-0. Net in de 2e helft deed David v d Pol wat terug 3-1, het bleef echter niet best bij v d Pol. Lemmy de Groot omspeelde twee man en maakte 4-1. De van der Pol mannen raakten wat gefrustreerd en begonnen overtredingen te maken ook dat hielp niet. Het werd 5-1 door de bekeken voetballende Johan de Jong en Jeffrey de Groot wipte 6-1 binnen. Willem Heemskerk deed nog wat terug 6-2 verder kwamen ze niet, en zo zit DRP bij de laatste drie.

Kantine Waddenhal – Theo Duinstra    7-1

Absolute favoriet voor de beker is natuurlijk de Kantine zelf. Toch kreeg Ilhan Yildiz de eerste kans die hij rakelings naast schoot. Toen Ronald Jilderts een schot los liet had hij alle mazzel mee dat het leer in het doel rolde 1-0. Het spel golfde op en neer maar de kansjes werden nog niet benut het bleef tot de wissel 1-0. Direct na de wissel ramde Freek Töpfer een bal op doel en die was voor doelman Johan Visser niet te keren 2-0. Duinstra probeerde van alles maar waren wat te zelfzuchtig en gingen weer eens niet goed met de kansen om. Dat deden de mannen van de Kantine beter, het werd 3-0 door Töpfer, Stefan Adema 4-0, pas toen prikte Ayhan Yildiz er een in 4-1. Freek Töpfer maakte 5-1 en 6-1, en ook Sjouke Bootsma wist um ur met sien iezerenloekbullug deurheen te wrotten en te scoren 7-1, Stefan Adema zette de eindstand op 8-1.

Topline Yacht Design – Nesta Shipping    7-3

TYD speelt in de A poule en leek een makkie te hebben aan Nesta die in de C poule spelen. Nesta begon goed en zagen een schot van Johan Janssen helaas voor hen op de paal ketsen. Nesta speelde zonder wissel en kwamen onder druk, ook TYD hadden geen wissel maar hadden een betere conditie. TYD kwam voor toen Dylan Drent hard uithaalde en het net deed bollen 1-0. Het was Johan Janssen die gelijk maakte hij kapte drie man uit en hoppa het was 1-1, en pa Guus zat op e tribune en gaf gewoon licht se trots was ie. Door hun ervaring hield Nesta lang stand en ze hadden in Peter Schadenberg een poer beste keeper maar ze hadden ook wat pech in de 1e helft. In de 2e helft ging TYD echter los vooral Jordy Torenbeek kreeg het op zijn heupen hij maakte 2-1 en 3-1. TYD liep uit door Dylan Drent 4-1, 5-1 en 6-1 kwam weer van Jordy Torenbeek. Even deed Nesta wat terug Johan Janssen 6-2 en Duco Scheffer 6-3. Jordy Torenbeek maakte zijn vierde en schoot daarmee TYD in de finales 7-3.

Verslagen Nesta Shipping  ZVB COMPETITIE  week  13

Wedstrijd A poule

Kantine Waddenhal – Friesland Direct    5-0 reglementair

Dan zit je te wachten op de topper in de A poule die om het kampioenschap gaat en dan is FD niet aanwezig. Ze konden niet genoeg spelers bij elkaar krijgen, en dat liekt toch nergens op. Nu won de Kantine dus met 5-0 en zijn die algeheel kampioen maar dat is wel teleurstellend.

Topline Yacht Design – Theo Duinstra    4-1

Een degradatie wedstrijd de verliezer was het haasje en zakte naar de B poule. Al snel ronde Dylan Drent een een twee af met Marcel Visser 1-0. Duinstra deden hun best ontzettend maar het spel was niet al te best en het afronden ook al niet. Jordy Torenbeek maakte dan ook 2-0 en nog in de eerste helft werd het 3-0 door Marcel Visser. Ilhan Yildiz deed nog wat terug 3-1 maar Marcel Visser gaf de genadeklap 4-1. Duinstra degradeert dus en TYD is veilig.

NR1 Hypotheek – Visser ATR    9-3

Ook hier zou de ploeg die verloor degraderen en daar had vooral NR1 niet zoveel zin aan. Als een jonge hinde begon Niels Outhuyse aan de wedstrijd en scoorde hij ook al vrij snel 1-0. En ook de 2-0 kwam van de voet van Niels Outhuyse, het ging dus goed voor NR1. Maar toen Dennis Stoter tussen de benen door schoot van keeper van Riet was het 2-1 en was het weer spannend. Die spanning was snel weg want Brain Zeilmaker maakte 3-1 en sien neef Sander Zeilmaker had ook een paar mooie bewegingen en scoorde 4-1 en 5-1. Het was gebeurd met Visser ATR, Ivan van Sertina tikte 6-1 binnen toen deed Andre Bambach nog wat terug 6-2. Niels O. maakte nog 1 Sander Z nog 2 en Hans Brundes scoorde nog tegen eindstand 9-3, dus ook Visser is gedegradeerd.

Wedstrijd C poule

De Bock Computers – Bakkerij Overzet    6-1

Ook hier ging het wederom om degradatie en nu deed de Bock een goeie slag. Al na een minuut gaf Dirk Schaap een foute pas die Tjerk Helfrich meteen afstrafte 1-0. Klaas Kuiken kon gelijk maken maar schoot een mooie kans op de paal. Overzet moest het hebben van inzicht en slimmigheid, maar die jongens van de Bock vlogen as raketten. Said Sakari schoot vliegend van de vleugel 2-0 binnen. Uit een tikje van Klaas Kuiken maakte Peter Jaspers 2-1 en was er nog hoop. Maar die hoop werd in de 2e helft aan flarden geschoten. Peter Beuker 3-1, Nick Vonk 4-1, Arnold Rotteveel 5-1 en Tjerk Helfrich 6-1. En zo is Overzet ook bijna gedegradeerd naar de D poule.

Verslagen Nesta Shipping  ZVB COMPETITIE  week  12

Wedstrijden A poule

Kantine Waddenhal – Theo Duinstra    9-3

De Kantine stevent af op het 2e periodekampioenschap en dat zou betekenen dat ze meteen de totale kampioen zijn in deze competitie. Het begon allemaal wat voorzichtig zo van even kieke hoe we dit anpakke mutte. Het eerste kansje was voor Ralf van Hurck maar de kleine slurp mistte, doet ie anders nooit. Aan de andere kant kon Alhan Yildiz Duinstra op 0-1 zetten maar ook hij had nog niet de juiste richting gevonden. Toen kwam hij, Stafan Adema, met sien maatsje 53 joeg hij weer een van sien droge knallen op het doel af en was het 1-0. Maar toen even later Ronald Jilderts een veel te zacht “tikkie trug” gaf, strafte Ilhan Yildiz dit foutje af 1-1. Het werd een leuke eerste helft die gelijk op ging met een Kantine die beter afrondde. Stefan Adema weer met zo’n knal 2-1 en Sjouke Bootsma ging op karakter door en maakte 3-1. In de 2e helft maakte Ronald Jilderts 4-1, toen deed Marchelinho nog wat terug 4-2. Daarna was het gebeurd met Duinstra, Stefan Adema tikte 5-2 binnen, Ronald Jilderts 6-2 en met een fraaie lob van eigen helft maakte hij ook 7-2. Het werd uiteindelijk 9-3, voor de Kantine scoorde Sjouke Bootsma nog 2 keer en Marchelinho maakte nog 1 voor Duinstra.

Friesland Direct – de Weinstube    5-1

FD kon, met wat mazzel, de Kantine nog inhalen dus ging het er deze keer om tegen de Weinstube die bij winst de 2e plaats nog kon pakken. Maar het zat de Stube niet mee want al in de eerste minuten wist Peter v d Veer 1-0 in het vijandelijke doel te frommelen. En de 2-0 kwam ook redelijk snel, Witteveen mocht zomaar langs iedereen kuieren en ze lieten hem nog scoren ook. Het was toen leider, aanvoerder en akela Jilke Alkema die zijn ploeg op zweepte. Dat lukte, en Jilke maakte er zelf 2-1 van. De Weinstube ging zwaar in de aanval maar goals kwamen er niet en daar hebben de jongkjes wel vaker problemen mee. En terwijl ze aanvielen brak ineens de kleine slimmerik Michel v d Ploeg door en maakte 3-1. In de 2e helft wist weer Michel v d Ploeg mooi te scoren 4-1 en schoot Witteveen bijna een door het net 5-1. De Stube had weer een van zijn off days en FD heeft nog een klein kansje om nr 1 te worden maar wel een verrotte klein kanske.

NR 1 Hypotheek – Topline Yacht Design    3-7

Ee degradatie wedstrijd waarin TYD zeker moest winnen anders waren ze het haasje. En dat ging best want in no time hadden Ane Schaap en Dylan Drent er al 0-2 van gemaakt. Even ging NR 1 los maar Evan van Sertina schoot loeihard over. Niels Outhuyse, die het toch wat alleen op moet knappen bij NR 1, had een serie schijnbewegingen en schoot vervolgens hard in 1-2. Net voor de wissel haalde Dylan Drent hard uit en was het 1-3. Het bleef een leuke wedstrijd ook in de 2e helft maar de doelpunten werden toch wat gemakkelijker gemaakt door TYD. Ane Schaap nam een hoge bal in een keer op zijn slof 1-4, uit de draai maakte Niels Outhyuse 2-4. Jordy Torenbeek ronde een mooi een tweetje af 2-5, weer wist Niels O. de stand te verkleinen 3-5. Maar toen Dylan Drent 3-6 maakte was het over en uit. In de eindfase wist Marcel Visser de voorsprong ook nog wat te vergroten naar 3-7.

Wedstrijd C poule

De Bock Computers – Este    7-3

Wederom een degradatieduel dit keer dan in de c poule. De Bock begon goed want zowel Said Sahari als Tjerk Helffrich sneden door de Este defensie as een mes deur een pakje zachte butter en ze scoorden 1-0 en 2-0. Ze hadden de smaak te pakken, Pieter Beuker liet een pegel los die er onhoudbaar in vloog 3-0. Maar Este kwam terug eerst een dikke vette punter van Rene Metz 3-1. Vervolgens maakte Tjerk H een foutje en kreeg 2 minuten straf en daar profiteerde Chris Douwsma van 3-2. In de 2e helft liet de DBC keeper een schot van Rene Metz los en die bal tikte Douwsma binnen 3-3. Het was weer de beurt aan DBC een helemaal vrij staande Niel Vonk maakte 4-3, een foutje van de Este keeper tikte Vonk weer binnen 5-3. Pieter Beuker en Tjerk Helffrich bepaalden de eindstand op 7-3. DBC is nu even uit de gevaren zone, Este staat stief onderaan.

Wedstrijden D poule

R.Zwart Auto’s – Roel’s Multi Service    3-3

RMS had een wel erg volle bank met een knorre wisselspeulers. En dat leek vruchten af te werpen want al snel zette Hidde Huisman zijn ploeg op 0-1. Dat was niet goed voor de Sexbierummers want bij winst waren zij immers de kampioen. Nou de gelijkmaker kwam al snel door goed door gaan van Maikel Hartman 1-1. Het werd een spannende en mooi gelijk opgaande strijd. Ronald Zwart liet de bal met een geweldige curf in het doel verdwijnen 2-1. Een snelle uitval van RMS deed Marco Bos 2-2 maken. Willem Wielinga kon 2 minuten zitten gaan toen hij een tegenstander pootsjehaakte. Veel kansen werden er niet meer gecreëerd maar toen Hidde Huisman werd aangespeeld ronde hij mooi af 2-3. Op dat moment was “t Skutsje kampioen. Toen echter Wietze Vlietstra de bal tussen de benen van keeper Jeroentje de Groot tikte was het 3-3, en dat was wel een terechte stand. Daar door kwamen ’t Skutsje en Zwart gelijk te staan wat betreft de aantal punten [11]. Gelukkig voor Zwart bleken zij een doelpunt meer in de plus te staan dus waren zij de kampioen, proficiat.

POPALO – SVO Attema    5-0

Attema was compleet maar bij PPL liep hun sterspeler Sven Helvrich op krukken. Het werd een wedstrijd om de kat zijn viool, er stond niets meer te winnen of te verliezen voor beide ploegen. Moeke Fokje had seun Kees Knier jr zeker wat gember in sien kont douwt want hij was in topvorm. Kees maakte dan ook 1-0 en ook 2-0 kwam van zijn voet, wel na een mooie pass van ut Belgje Lowie Quisenaerts. De eerste kans van Attema was voor Jan v d Veer hij mistte en had net op dat moment sien luuken dicht. Meinke Riem kon 3-0 maken maar mistte voor een leeg, hij had ut haar voor sien ogen. Het was Jurjen Breimer die nog even 3-0 maakte voor de wissel. In de 2e helft maakten Kees Knier en Jurjen Breimer de wedstrijd af door 4-0 en 5-0 te maken. En Attema die kregen een berg kansen maar wisten ur gien een in te krijen, die ossen.

Verslagen Nesta Shipping  ZVB COMPETITIE  week  11

Wedstrijden C poule

Scan Wandbekleding – De Bock Computers    6-3

Scan moest winnen om een kans op het kampioenschap te behouden, en dat lukte. Maar dat leek er eerst niet op omdat Reinier v d Stap binnen de minuut al 0-1 had gemaakt. En die v d Stap was in het begin moeilijk af te stoppen voor Scan want ook 0-2 kwam van zijn voet. Dient wel gezegd dat ze bij Scan nog stonden te dromen. Toen ze wakker werden ging men in de aanval en verknoeiden eerst nog een hoop kansen, maar eindelijk had Frank ten Hoeve wel de juiste richting gevonden 1-2. De mannen hadden de smaak te pakken nog in de 1e helft maakte Erwin de Boer 2-2 en 3-2. In de 2e helft liepen ze verder uit Jogchem Walsing tikte 4-2 binnen en de 5-2 was een goal die in ut circus paste. Frank ten Hoeve caramboleerde de bal via de paal en de rug van de keeper in het doel. Het werd 5-3 door Said Zakari en Erwin de Boer bepaalde de eindstand op 6-3. Met nog 1 wedstrijd te gaan is Scan de grootste kanshebber voor het kampioenschap.

Team Gulf – Este    3-3

Bij winst had Gulf ook nog een kansje om te promoveren, maar dat zou niet zomaar gaan. De eerste aanval was wel voor Gulf maar keeper Daniel Outhuyse redde uitstekend en de rebound ging naast. Beiden ploegen liepen hun ut hompeskompus maar leuk voetbal was ur niet echt bij. Totdat de oude meester Rene Metz in de 16e minuut als een ballerina ut hele zootsje passeerde en 0-1 maakte. Este begon in de 2e helft vliegend want in no time had Quinten Zondervan de gelijkmaker binnen getikt 1-1. Zijn ploeggenoot Jeroen v d Nieuwenhuizen kwam van de vleugel wrotte zich tussen vele benen door en zette Gulf op 2-1. Het was de beurt weer aan Este met een verschrikkelijk punter schoot Chris Douwsma ut net hast an spanen 2-2. En daar was ie weer Rene Metz, hij dartelde alles voorbij en zette Este op 2-3. Het werd nog gelijk en dat was ook wel de verhouding, Nick Elzinga verraste keeper Outhuyse en dat betekende 3-3.

Hendriks v d Heide – Nesta Shipping    7-2

Nesta vecht ook voor zijn laatste kans maar dat deden ze deze avond wel belabberd. Acht minuten lang was het wat heen en weer gelummel en viel er weinig te beleven. Totdat de sluwe Richard v d Kooi aan de bal kwam en zijn schot richtte nogal wat ravage aan. Keeper Bekius dook sierlijk over de bal heen, blesseerde zich daar zo bij dat hij niet meer op doel kon en verder moest voetballen, en de bal zat er in 1-0. Vervolgens werd aan de andere kant Bert Erents onder vuur genomen die pakte veel maar tegen een bal van Tjeu Visser, een met beren effect, kon ook hij niet tegen op 1-1. In de 2e helft maakte Tjeu Visser een paar skijnbewegingen, en dat doet ie nooit. Terwiel sien poten in e war zaten tikte hij toch nog 1-2 binnen. Helaas was het toen over en uit met de mannen van Nesta. Richard v d Kooi maakte 2-2, en toen Alberda uit zijn doel kwam wipte Richard v d Kooi de bal daar subtiel over heen 3-2. Frank Pietersma 2x, Antonie de Puyselaar en Jorik Erents zorgden voor een 7-2 eindstand.

Wedstrijden D poule

Cafe ’t Skutsje – SMS Chill Time    2-2

SMS stond 2e van onderen had dus geen kans meer om hoger op te komen, dat had ’t Skutsje nog wel. Maar SMS had er zin aan en zeker Tony Outhuyse, de oude strijder vloog as een haas en had een kabaal ut leek wel of ging ie soms deur de geluuds barrière. Robin Regtop kon SMS op voorsprong zetten maar zijn lobje kwam op de paal en de twee volgende inzetten ook. Aan de andere kant was Jelmer v d Wal attent en tikte 1-0 achter keeper Johnny H. Met nog 2 minuten te spelen voor de wissel was er een mooie aanval van SMS die door Tony Outhuyse fraai werd afgerond 1-1. En toen direct in de 2e helft keeper Johnny Homminga op sien verkeerde linkerpoot ston lei Martijn Bergsma 2-1 achter um neer. SMS kwam terug door een treffer van Robin Regtop 2-2 en ’t Skutsje had mazzel dat vlak voor tijd een fraaie lob van eigen helft van Robin, op de lat viel. Het bleef 2-2 en daarmee is ’t Skutsje zeker van Promotie.

Verslagen Nesta Shipping  ZVB COMPETITIE  week  10

Wedstrijden A poule

NR 1 Hypotheek – Kantine Waddenhal    2-4

De Kantine lijkt wederom op het kampioenschap af te stevenen, alhoewel ze aardig partij kregen van NR 1. Het spel golfde op en neer en er waren kansen, zo zette Freek Topfer zijn ploeggenoot Ralf van Hurck alleen voor het doel maar de kleine slurp verspeelde de bal. Aan de andere kant vloog Sander Zeilmaker 2 keer alleen op de keeper af maar hij mistte beide keren. Ook de derde keer mistte Sander maar nu kwam de bal bij Niels Outhuyse en die scoorde wel 1-0. Inmiddels was Ralf ook wat vaster aan de bal geworden hij passeerde twee man en, hoppa 1-1 was het. En in de 2e helft wist Ralf ook 1-2 en 1-3 te maken hij was dus aardig scherp deze avond. Freek Topfer tikte 1-4 binnen, vervolgens viel het scorebord voor de zoveelste keer uit en zijn we bijna aan een nieuwe toe. Jacob 20 moest nu weer met de hand het scorebord regelen en de man is goed in handwerk. Het was Evan van Sentina die de eindstand op 2-4 zette, weer drie punten voor de Kantine.

Friesland Direct – Visser ATR    12-0

In het begin leek men aardig tegen elkaar opgewassen, en begrepen v d Ploeg, Eric H. en Jelle de B. elkaar niet altijd even goed, se liepen ulkaar gewoon in e weg sak maar segge. FD begon wat druk te zetten maar dan bleef Visser gevaarlijk met hun uitbraken. Toch wist FD wat beter met de kansen om te springen en misten de mannen van Visser veel te veel. Michel v d Ploeg opende de score 1-0, en toen ging het rap. De nieuwe man, weer een oliekoek, Martin Witteveen maakte 2-0, Eric Hoekstra 3-0, Jelle de Boer 4-0, Albert Nieuwenburg 5-0 bij die stand werd er gewisseld. In de 2e helft maakte FD nog 7 doelpunten en Visser niet een. Klaas Kuiken scoorde 2x, Martin Witteveen 1x, Michel v d Ploeg 2x, Jelle de Boer en Albert Nieuwenburg beiden 1x eindstand 12-0. FD blijft de Kantine dus toch wel een beetje volgen, dus wie weet.

Grand cafe de Weinstube – Theo Duinstra    9-2

De wedstrijd was wat verlaat, want die ossen van e Stube hadden hun shirts vergeten. Maar toen het begon gingen de mannen voortvarend van start. Keimpe Pols scoorde twee keer op rij 2-0 dus en enkele minuten later roste Siebe Luchtendorf 3-0 binnen. Duinstra was overrompeld maar ze kwamen terug door een vrije trap van Marchelino 3-1. Het antwoord kwam snel Marchel Schapelhouman klopte iedereen op snelheid en het was 4-1. En nog voor de wissel wrotte Daniel Rehakbauw zich er door en werd het 5-1. In de 2e helft maakte Marchelino er weer uit een vrije trap 5-2 van, maar Duinstra speelde niet goed deze avond. De Stube won dan ook verdiend met 9-2, resterende goals van Albert Beuker 2x, Keimpe Pols, en Daniel Rehakbauw.

Wedstrijden C poule

Team Gulf – Scan Wandbekleding    2-5

Team Gulf is koploper en zou bij winst al zeker zijn van promotie. Dat pakte echter even anders uit voor de heren. Scan ging meteen van start af in de aanval en al vrij snel schoot Marcel ten Hoeve, scheef voor het doel staand raak 0-1. Een volgende pegel van Scan belande op de lat, maar de inzet van Marcel ten Hoeve was wel weer raak 0-2. De mannen van Scan sneden ur deur heen as een mes deur een pakje zachte butter. Erwin de Boer ronde een mooie een tweetje af 0-3. In de 2e helft liep Matheus Jansen het verbaasd kijkende team van Gulf voorbij en het was weer raak 0-4. Bij Gulf liep het voor geen meter, zelf toen ze met twee man op de keeper af kwamen mistten ze grandioos. Frank ten Hoeve maakte nog 0-5 en toen deed Gulf wat terug, Jeroen van Nieuwenhuizen 1-5 en Tom Bosma 2-5.

De Bock Computers – Nesta Shipping    4-4

Nesta draaid mee in de top maar hadden spelers problemen Tjeu V had een onwillige knie en Johan Janssen was ut adres van de sporthal kwiet, dus moest keeper Bekius voetballen. De Bock had de bank vol zitten en zij mistten ook de eerste mooie kans. Nesta kwam voor door een treffer van de zijlijn van Adraan Aalders, was ut nou geluk of kunde, ut was in ieder geval wel 0-1. De Bock viel aan maar deden dat veul te over dreven, en het houtwerk hield ook veel tegen. Weer Aalders maakte 0-2 dit keer van de andere kant. Jelte Kroes deed wat terug 1-2, maar Hans Alberda strafte slecht uitverdedigen af van de Bock 1-3. En Aalders leek de strijd te beslissen 1-4, maar toen ontwaakten de mannen van de Bock. Het was Said Sakari die 2-4 maakte, Menno Bottema kwam vrij te staan en scoorde 3-4. En als klap op de vuurpijl maakte Reinier v d Stap ook nog 4-4 en dat was wel verdiend.

Bakkerij Overzet – Este    6-5

Ze binne soms hast niet vooruut te branden die veteranen van Overzet, ze kwamen nou zelfs te laat op ut veld. Ze schrokken dan ook niet toen Salvatore Tundo 0-1 achter Dick v d Galien joeg. Maar met soepel voetenwerk had Piet Miedema al weer snel 1-1 gemaakt. En het werd stuivertje wisselen, Rene Metz tikte tussen de benen van de keeper door 1-2, en al vallend maakte Klaas Kuiken 2-2. Vervolgens een mooi lobje van Piet Miedema over de keeper 3-2, en een vette punter van Tundo betekende 3-3. Nou had Overzet wel een beetje mazzel dat hun keeper, v d Galien nogal eens wist te redden. Rene Metz knalde een voorzet van Tundo hard binnen 3-4, Klaas Kuiken joeg 4-4 in de touwen en het ging nog even door. Weer Klaas kuiken 5-4, en Tundo maakte weer gelijk 5-5. Maar dan in het slot met nog enkele seconden te spelen drukte Piet Miedema de winnende treffer over de lijn 6-5 en drie punten voor Overzet.

Verslagen Nesta Shipping  ZVB COMPETITIE  week  9

Wedstrijden A poule

Kantine Waddenhal –Topline Yacht Design    5-1

TYD speelde weer eens zonder wissel en dat kan soms wel maar zeker niet tegen de nr 1 in de zaalcompetitie de Kantine. En de Kantine ging er dan ook meteen volop in. En toen de bal voor de voet van Stefan Adema kwam joeg hij de bal uit de draai in de touwen 1-0. De jongens van TYD gaven zeker wel goed partij maar er ontbrak een beetje power. Dat leek Ralf van Hurck oek niet meer te hewwen omdat sien skot heel langzaam over de lijn keutelde, maar hij telde wel 2-0. Freek Topfer ronde even later een mooie een twee met Ralf van Hurck af 3-0. De wedstrijd bleef leuk en was best het aanzien waard, en de jongens van TYD bleven strijden maar zonder succes. Freek maakte ook nog 4-0 en vanaf de zijlijn schoot Martin van Wilsum raak 5-0. Jordy Torenbeek redde nog de welverdiende eer voor TYD.

Grand cafe de Weinstube – NR 1 Hypotheek    5-2

Een belangrijke strijd voor behoud voor wat betreft het niet degraderen naar de B poule. En dat is voor de Stube wat te laag want daar spelen toch leuke spelertjes in. In de vorige wedstrijd wist Bas Koster 4 maal het doel te treffen, hij was er nu niet maar dat werk nam nu Siebe Lutgendorff over. De 1e helft was dan ook duidelijk voor de Weinstube, Siebe Lutgendorff was de eerste die scoorde, de bal ging tussen nogal wat benen door en zat er in 1-0. Ook 2-0 werd door Siebe gemaakt dit keer omspeelde hij keeper van Riet heel slim. NR 1 probeerde wel van alles maar het ontbrak hun een beetje aan snelheid. Marco de Boer kwam van achter op liep vrij en maakte , nog in de 1e helft 3-0. In de 2e helft pasten beide teams hun snelheid aan, aan het tempo van Bennie Zeilmaker en dan blijkt de Stube defensie toch weer niet sterk. Bennie Zeilmaker gaf Jeroen Kuper een pass op maat en hij scoorde keurig netjes 3-1. De Stube kreeg het benauwd toen Sander Zeilmaker een vrije trap om het muurtje krulde 3-2. Maar toen vervolgens keeper van Riet een schot los liet was Siebe Lutgendorff er als de kippen bij om de strijd te beslissen 4-2. Siebe maakte zo tussen neus en lippen door er ook nog even 5-2 van.

Wedstrijden B poule

Autoverhuur v d Pol – de Roode Ploeg   6-3

Het lijkt er op dat v d Pol op stoomt naar de A poule en dat is in de zaalvoetbal geschiedenis nog nooit gebeurd, volgens mij. Ze begonnen vanuit de defensie te voetballen en dat leverde hun toch binnen 3 minuten een treffer op van Martijn Helfrich 1-0. En Martijn ontpopte zich deze avond meteen tot de topschutter van v d Pol. Het was wederom Martijn die ook 2-0 van zijn schoen liet komen. De Roode Ploeg werd wakker en ze gingen drukken, dat leverde een schot op de paal op. Maar het lukte Kenneth Dijkstra wel om de bal in de touwen te liggen na een mooie solo 2-1. Toch bleven de jongens van v d Pol loeren, en had Martijn Nota eerst alleen voor de keeper gemist nu lukte het wel om met een dikke vette punter 3-1 te maken. Meteen in de 2e begonnen ze wat te griemen in de defensie van v d Pol en daardoor kon Kenneth Dijkstra 3-2 maken. Toch wisten de v d Polsjes telkens weer weg te lopen nu door Willem Heemskerk 4-2. Weer kwam de anslustreffer van Jeffrey de Groot en weer haakte DRP aan 4-3. Daarna liep v d Pol toch wat weg en kreeg DRP de nekslag, twee keer door hun schutter Martijn Helfrich 5-3 en 6-3.

Eigentijds ZWF – Oosterhof/Holman    6-1

Ondanks de crisis stik ut de moord van de lui die an ut skiën binnen ergens en sun koud land. Want ook OH had geen wissel maar nu was EZWF aardig volledig, en dat kon je merken. Het was OH dat de eerste kansjes kreeg maar ze er niet in kregen. Toen Sven Warmerdam achter een tegenstander vandaan schoot was het wel raak en leidde EZWF met 1-0. Gelukkig kwam er bijna tegen de wissel aan nog een wisselspeler voor OH an kuieren. Dat gaf weinig omdat Sicco v d Bij een foutje maakte en Wesley Schaap dat afstrafte 2-0. En toen as een pielk uut een boog schoot Alfonso ‘Bokito’Kwast alles voorbij en leek 3-0 te maken, maar helaas hij raakte de paal, en das oek moeilijk. Direkt in de 2e helft wist Bokito wel het net te doen bollen 3-0. Meteen daarna maakte Sicco v d Bij echter weer 3-1. OH kreeg meer kansen eigenlijk bij bosjes maar Sytse S mistte voor leeg doel of het houtwerk werd geraakt of de keeper stond in de weg. Daar had EZWF geen last van Klaas Boonstra 1x en Wesley Schaap 2x tilden de eindstand naar 6-3.

De Kombuis – Gekroonde Leeuw    6-3

Bij winst van de Kombuis promoveerden ze weer naar de A poule, maar als DGL won hadden ze ook nog een kans. Beide ploegen gingen er fanatiek tegenaan en hielden elkaar de eerste tien minuten aardig in evenwicht. En kansen waren er ook maar beide keepers hielden tot dan hun doel schoon. Net voor de wissel wist Niels Idsardi uit een vrije trap eindelijk 1-0 te maken voor de Kombuis. Direct na de wissel liep Marcel ten Hoeve ut hele zootsje as een speer voorbij en dat betekende 2-0. Ook 3-0 kwam van Marcel en weer was hij te snel voor de andere heren. Stephan Klees maakte 4-0 en 5-0 en toen dochten de arummers wij mutte oek wat doen. Tim Jaarsma was sterk aan de bal omspeelde drie en scoorde 5-1 en ook nog 5-2, Willy v d Kooi maakte 5-3 uit een pass van Tim. Vervolgens ging de Arummer keeper mee spelen, was te ver uit zijn doel en met een boogje beslistte Marcel ten Hoeve de wedstrijd 6-3.

Wedstrijd C poule

Team Gulf – Nesta Shipping    3-4

Koploper Gulf kreeg het heel moeilijk tegen de runner up Nesta. Gulf begon lekker en kwamen voor door Quinten Zondervan, die een mooie aanval afrondde 0-1. En Quinten had er zin hij maakte ook 0-2 en bij de 0-3 was hij de oudere jongkjes van Nesta te snel af. Nesta die stonden er bij en keken er na net as die beren. Aan de andere kant liep ook sun ventsje een bitsje ouder as die anderen maar een mooie deftige voetballer, Johan Janssen. Hij porde het vuurtje weer even op door 3-1 te maken. En de andere veteraan volgde hem Tjeu Visser hij maakte 2-3. En terwijl de Gulf spelers met ulkaar en teugen de scheids stonden te lullen ging Johan Janssen er weer door en hoppa 3-3. Die stand leek zo te blijven, echter in de laatste seconden was daar weer Johan Janssen hij liet een enorme pegel los en ging hast deur ut net 4-3 en winst voor Nesta en kans op het kampioenschap.

Verslagen Nesta Shipping  ZVB COMPETITIE  week  8

Wedstrijd A poule

De Weinstube – Visser ATR    4-3

Een wedstrijd die vooral ging om niet nog verder te zakken en eventueel te degraderen. En het werd best wel een aardige pot waarin de Weinstube beter voetbalde maar Visser veel inzet ten toon spreidde. De Weinstube combineerde er lustig op los maar deden dat soms veel te lang, se wuuden de ballen ur inlope. Nou raakten ze ook vaak de paal maar ook was er een doelpunt van Bas Koster, dat fuule ventsje, hij maakte 1-0. Ook Visser kreeg kansen maar daar schrokken ze soms zo van dat die werden verknoeid. Bas Koster die had deze avond goud in de punt van sien skoen, hij maakte voor de wissel nog 2-0 en 3-0. In de 2e helft gaf Visser wat meer tegenstand en kwamen ze via Dennis Stoter terug tot 3-1. Bij de Weinstube had Ton Piwiang in de gaten dat schieten op doel toch wel wat kon helpen. Maar helaas voor hem stond zijn vizier helemaal verkeerd gesteld en misten zijn schoten elke richting. Het was Bas Koster die de afstand weer wat groter maakte tussen beide teams 4-1. Maar toen begonnen de mannen van de Stube wel zo waardeloos te verdedigen dat Dennis Stoter en Andre Bambach de stand nog wisten terug te brengen naar 4-3. Daar bleef het bij en had de Weinstube het zich moeilijker gemaakt dan nodig was.

Friesland Direct – Topline Yacht Design    4-2

Beide teams waren een beetje bang voor elkaar want de eerste 10 minuten gebeurde er niet al te veel. Ja wat knallen die over of ver naast vlogen. De eerste helft bleven ze elkaar in evenwicht houden ook voor wat betreft het missen van kansen. Bij de stand 0-0 werd er dan ook gewisseld. In de 2e helft werd het niet veel beter maar er werd wel gescoord. Het was natuurlijk Mitchel Laros die uit de draai 0-1 maakte voor TYD. En het werd nog beter want Dylan Drent wist de stand naar 0-2 te tillen. FD vocht terug en dat ging soms gepaard met veel te hard spel. FD kwam op 1-2 door een knal van Eric Hoekstra, en de dartele Michel v d Ploeg wist de gelijkmaker te produceren 2-2. Se vlogen se hard heen en weer en in sun hoog tempo dat je ur duuzelig van wudden. Het spel bleef wat ruw en FD wist wat beter met de kansen om te springen. Eric Hoekstra maakte 3-2 en Jelle de Boer wist enkele seconden voor tijd de wedstrijd te beslissen 4-2. Inmiddels was Klaas Bouma wel met rood weggestuurd en liepen Marcel Visser en Dylan Drent tegen een gele kaart aan. Na afloop was het allemaal weer all you need is love.

NR 1 Hypotheek – Theo Duinstra    3-2

NR 1 had een voorspoedig begin al snel had Sander Zeilmaker de stand op 1-0 gebracht. Het team van Duinstra gaf zich niet gewonnen en vlogen achter elke bal aan en hadden daar succes mee. Na een mooie aanval wist Lex Kuipers die even netjes af te ronden 1-1. Duinstra had pech dat Lev v d Eng eerst tegen de paal aan knalde en vervolgens tegen de lat. Bij NR1 probeerde Brian Zeilmaker het met een hakje, en ja hoor de bal keutelde over de lijn 2-1. Duinstra zette NR 1 nu onder druk en de jongens van NR 1 hadden het zwaar. Totdat Duinstra balverlies leed een Sander Zeilmaker ur as een haas van deur ging en oek nog 3-1 maakte. Beide teams bleven elkaar fel bestrijden en het werd aardig spannend helemaal toen Lev v d Eng er nog 3-2 van maakte. Maar daar bleef het bij, wel kreeg Erdo Yildiz ook nog een rode kaart.

Wedstrijden D poule

Roel’s Multi Service – SMS Chill Time    7-3

SMS kon wel wat puntjes gebruiken maar zo dachten de jongens van RMS er ook over. En SMS begon goed want R Regtop bezorgde hun al snel de leiding 0-1. Toen ineens leek ut wel een witte tornado die deur de zaal woei maar ut was Bouwe v d Veen die overal langs vloog en 1-1 maakte. Ook de volgende kwam van de voet van Bouwe maar dat was meer een rollertjes 2-1. En uit stand joeg Willem Wielenga vervolgens 3-1 binnen. Eigenlijk had SMS weinig in te brengen en ze waren niet bij machte om het net te vinden, en RMS speelde ook wat slimmer. RMS liep uit naar 6-1 door Rienk Broersma, Friso van Eyck en Hidde Huisman. Het werd uiteindelijk een simpele 7-3 winst voor RMS, doelpunten van SMS waren van Regtop en Tony Outhuyse, voor RMS scoorde nog Bouwe v d Veen.

Cafe ‘t Skutsje – SVO Attema    2-1

’t Skutsje gaat een gooi doen naar promotie naar de C poule. Maar dat ging deze keer niet zomaar want SVOA gaf zich nu een keer niet zonder slag of stoot gewonnen. Wel kwam ’t Skutsje al na 2 minuten voor door een treffer van de aalvlugge Jelmer Wolda 1-0.  Hij had geluk dat iedereen ston te kieken en dochten die gaat naast maar hij keutelde ur wel in. Jort de Graaf was een stuk sneller en lichter geworden want ze hadden um een kilo of acht haar van e hasses haalt. Good maar niet zo old Dicky Tilstra mocht een vrije trap nemen en uit de rebound wist Jan v d Veer 1-1 te maken, dit terwijl de mannen van ’t Skutsje stonden te dromen. Weer leek ’t Skutsje voor te komen, Jelmer Wolda kwam alleen op de keeper af maar helaas voor hem viel ut haar voor sien ogen. Nigel Breidenbach deed het aan de andere kant nog slechter daar ston gien mees meer in e goal en nog mistte hij. Beide teams misten legio kansen maar toch lachte het geluk ’t Skutsje toe want Arnold Smit maakte 2-1, drie punten dus voor ’t Skutsje.

POPALO – R Zwart Auto’s    2-6

De jongens van POPALO wilden graag hun coach Keimpema een kadootje geven door deze avond te winnen, dit omdat Klaas zaterdag jarig is. Maar het begin was twijfelachtig omdat POPALO met een speler minder moest beginnen, ze hadden zich zeker verslapen. Toen eindelijk het team compleet was ging Sven Helvrich het speelveld in en schoot meteen de keeper tussen de benen door 1-0. Coach Keimpema zat hast teugen ut dak an maar hij moest snel weer landen, binnen de minuut maakte Michel Jorna alweer gelijk1-1. Toen keeper Gerard, Johan Rutten zijn doel uitkwam kon Jelmer de Vries de bal er zo in schuiven, hij mistte grandioos. Zwart viel aan maar die keeper Rutten keepte as een leeuw, ’t leek pa Jan wel in sien goeie tied hij pakte een boel. Totdat Johan Visbeek onhoudbaar in knalde 1-2. In de 2e helft bleef Zwart sterker en stopte keeper Rutten zelfs een strafschop. Visbeek scoorde weer 1-3 en Lowie Quisenaerts deed wat terug 2-3. Maar de strijd was gestreden Maikel Hartman maakte twee, en Jelmer de Vries scoorde nog een eindstand 2-6.

Verslagen Nesta Shipping  ZVB COMPETITIE  week  7

Wedstrijden A poule

Kantine Waddenhal – de Weinstube    5-1

Een uitgestelde wedstrijd die op deze avond werd ingehaald. En de Kantine is natuurlijk de kanshebber voor het kampioenschap maar misschien dat de Stube daar iets aan kon doen. En de Stube begon goed want de lange Jilke Alkema wist met een droge knal keeper van Riet te passeren 0-1. Maar Ralf van Hurck had deze avond kruut in sien fel gekleurde skoenen. Met een flitsende voetbeweging maakte hij 1-1, en toen keeper Kelvin v d Heide een vrije trap los liet was de rebound voor Ralf 2-1. De Weinstube viel aan maar troffen vaak op hun weg Stefan Adema die veel ballen pakte met sien lange uutskuufbare poten. Nog in de 1e helft maakte Ralf van Hurck er nog 3-1 van en was de strijd gestreden. In de 2e helft werd er wat statisch gespeeld maar bleef de Kantine de betere ploeg. Door goals van Ronald Jilderts werd het 4-1 en 5-1 en dat was meteen de eindstand.

Wedstrijd B poule

Autoverhuur v d Pol – De Kombuis    3-0

Het was weer ouderwets bij v d Pol, ze hadden de shirts in Franeker laten liggen en dergelijke dingen gebeurden vroeger wel vaker en dat vonden we toen altijd wel leuk. De wedstrijd ging gewoon beginnen en v d Pol trok meteen van leer. Een geweldige punter van David v d Pol liet meteen het net bollen 1-0. Het spel golfde op en neer en de ploegen waren aan elkaar gewaagd, maar er werd niet veel gescoord. In de 2e helft waren de shirts van v d Pol er weer en begonnen de mannen meteen wat lekkerder te voetballen. Marcel ten Hoeve joeg een pegel richting doel maar helaas kletste de bal op de paal. En de Kombuis had mazzel dat hun keeper Karst v d Heide een hoop ballen pakte anders had de tussenstand groter geweest. Het liep niet echt lekker bij de Kombuis, ja en dan beginne se teugen ulkaar te sjanteren natuurlijk. En v d Pol balde rustig door en kwamen op 2-0 door Marijn Helfrich. Nu ging keeper Karst v d Heide ook mee voetballen maar ook dat gaf weinig. Van der Pol wist zelfs de eindstand op 3-0 te bepalen door een treffer van Leeroy Purvis.

De Gekroonde Leeuw – Eigentijds ZWF    6-4

DGL gaat proberen om in de A poule te mogen spelen, en EZWF heeft moeite genoeg om niet te degraderen. De Arummers begonnen direct wat te griemen in de defensie en daardoor kon Jeffrey Siccama al snel 0-1 voor EZWF maken. Maar DGL vocht terug en kwamen door Jeroen van Dellen op een 1-1 stand. Meteen daarna was het de schutter uit Arum Ysbrand Dijkstra die zijn ploeg op 2-1 zette. Een mooie een twee volgde Richard Schuyl gaf een wippertje op Gordon Lebert en de laatste wist netjes 2-2 te maken. Vervolgens liepen de mannen van DGL uit, Ysbrand Dijkstra maakte 3-2 en Jan Bauke Tolsma tikte 4-2 binnen. In de 2e helft was daar weer

Gekroonde Leeuw - Eigentijds / ZWF Ontw.

Bauke Jan Tolsma die de voorsprong naar 5-2 vergrote. EZWF probeerde wel maakten ook nog 5-3 door Daan Schaaf maar de eindstand werd uiteindelijk 6-4 door Tim Jaarsma en Daan Schaaf.

 

 

Oosterhof/Holman – De Roode Ploeg    4-3

Beide teams tastten elkaar eerst even voorzichtig af voor dat ze de beuk er in gooiden. OH was de eerste die wat meer druk zetten maar dat leverde helemaal niets op. Vijf minuten voor de wissel gebeurde er wel wat toen ontfutseld Kenneth Dijkstra bij Sicco v d Bij de bal, ging alleen op de keeper af en scoorde met een subtiel lobje 0-1. Die voorsprong duurde nog gien 2 tellen want ze begonnen bij de Roode Ploeg wat te treuzelen een daar wist C Sytema van te profiteren 1-1. In de 1e minuut van de 2e helft begon Sicco v d Ploeg met een mooie solo helaas voor hem schoot hij op de paal. Jorge Pires had meer succes met zijn puntertje en DRP kwam voor te staan met 1-2. En Kenneth Dijkstra leek de wedstrijd te beslissen 1-3. Maar coach v d Zweep stuwde zijn mannen op naar een grootse hoogte en dat had succes. Het was S Sytsma die ineens het heilige vuur kreeg, hij maakte 2-3 en even later tikte hij zelfs 3-3 binnen. En in de laatste minuut drukte hij ook nog 4-3 over de lijn en kwam de volle winst bij OH. Coach v d Zweep was trots en liep al juichend de hele avond rondsjes in de Kantine, hij het ut licht op laatst oek uut deen.

Wedstrijd C poule

Scan Wandbekleding – Bakkerij Overzet    10-3

Wat ur met die lui van Overzet loos is weet ik niet, maar ze kregen nu weer een flink pak op e billug. Dat leek er eerst niet op want al snel maakte Peter Jaspers 0-1. Die stand bleef zo’n 10 minuten staan tot Jogchem Watsing een kans kreeg en 1-1 maakte. Binnen 3 minuten maakten Frank ten Hoeve, Ryan Windt en weer Frank ten Hoeve er 4-1 van. En voor dat de scheids voor de wissel had gefloten tikte Erwin de Boer nog 5-1 binnen. De kopkes van de mannen van Overzet hingen al een bitsje, en toch waren ut altied jongens met een berg karakter. Maar de jeugdige ploeg van Scan ging gewoon door met scoren. Frank ten Hoeve 6-1, Jogchem Watsing 7-1 en 8-1, toen deed Overzet weer wat terug Peter Jaspers 8-2 en Athoon Elsinga 8-3. De eindstand werd 10-3 en de laatste 2 goals kwamen van de voet van Matheuz Jansen en Jogchem Watsing.

Verslagen Nesta Shipping  ZVB COMPETITIE  week  6

Wedstrijden A poule

Topline Yacht Design – de Weinstube     6-0

Zeven minuten lang leek er niets aan de hand voor de Weinstube toen waren beide teams aan elkaar gewaagd. Maar daarna begonnen ze bij TYD te vliegen ut leken wel hazewienhonnen. Eerst was het Marcel Visser die alles voorbij vloog 1-0, vervolgens herhaalde Mitchel Laros dat stukjr nog een keer 2-0. Het leek er op dat ze bij de Stube voetbalden of hadden ze 100 pond lood in hun skoenen. En ondanks dat TYD zonder wissels speelden leken zij over meer lucht te beschikken dan de Stube. En toen Siebe Lutgendorff een kans kreeg een meter voor het doel, joeg hij het leer hast teugen ut plafond. En TYD huppelde gewoon door en soms met leuke combinaties. Mitchel Laros maakte nog 3-0 en 4-0, Dylan Drenth 5-0 en Marcel Visser 6-0. Een volkomen terechte overwinning want de Weinstube had niets in te brengen.

Kantine Waddenhal – Visser ATR    8-3

De Kantine begon vliegend want al na een minuut drukte Freek Topfer 1-0 in de touwen. En ze gingen door want toen Sjouke Bootsma even mee naar voren ging kletste hij 2-0 binnen. En een pegel van Kevin Jaarsma vloog via de binnenkant paal in het doel 3-0. De volgende treffer van Kevin was na een mooi pasje van Ronald Jilderts, de bal ging tussen de benen van de keeper door 4-0. En nog steeds hadden de mannen van Visser niet door dat zij ook meespeelden, ze probeerden het wel maar kwamen gewoon veel te kort. Voor de wissel werd het nog 5-0 door Ronal Jilderts. In de 2e helft nam de Kantine wat gas terug en mocht Mark de Rooy 5-1 maken. Maar meteen tikte Topfer 6-1 achter de verrastte doelman. Uiteindelijk wist Rinke van Sloten nog 2 te maken voor Visser en Topfer en Jaarsma ieder een voor de Kantine einstand 8-3.

Theo Duinstra – Friesland Direct    6-2

Ook Duinstra gaf na een minuut al zijn visite kaartje af, Vetinho Domingos maakte 1-0. Binnen twee minuten soleerde Klaas Kuiken[Hein broer] langs iedereen en was het weer gelijk 1-1. FD leek voor te komen Eric Hoekstra liet zo’n kromme bananenblad los maar helaas kletste het leer op de paal. Het werd een enerverende partij waarin leuk werd gevoetbald. Maar Duinstra wist de kansen veel beter te benutten. Lef wist 2-1 te maken, en Domingos prikte 3-1 achter Johannes Visser en nog voor de wissel maakte Ilhan Yildiz 4-1. In de 2e helft ging FD er voor maar alles brak hun bij de klauwen om af, niets lukte. Klaas Bouma passeerde wel bijna zijn eigen keeper uit de rebound deed Lef dat wel voor hem 5-1. Nee dat kansen benutten deed Duinstra beter, Ayhan Yildiz maakte 6-1. En toen lukte het Eric Hoekstra eindelijk de bal er wel in te jagen 6-2, en daar bleef het bij.

Wedstrijden D poule

R. Zwart Auto’s – SMS Chill Time HA 14    5-1

Zwart doet mee in de kop van de C poule en gingen dan ook voor de volle winst. En dat ging goed want toen SMS de bal verloor zei Rocco Zwart hartelijk dank in tikte 1-0 binnen. En Zwart ging gewoon door en weer wist Rocco Zwart te scoren 2-0. Vervolgens ging Herman Geert Visser door alles heen en tikte beheerst 3-0 in de hoek. Na dit doelpunt ontwaakten de mannen van SMS en probeerd Tony Outhuyse het met een punter en dat had succes de bal bleef in het net kleven 3-1. Carlo Homminga had sun gang dat ie sien poot wat fout neerzette en de nagel van sien grote teen vloog, dat deed best wel au. Tony O zweepte zijn ploeg op, jim mutte niet achteruut lope, schreeuwde hij maar ze luisterden niet. Wietze Vlietstra mocht even later zo door de defensie kuieren en 4-1 scoren. En toen de keeper van SMS veul te ver uut sien goal kwam wipte Rocco Zwart de bal daar mooi overheen 5-1.

Cafe ’t Skutsje – PoPaLo    10-4

Het leek goed te gaan voor PoPaLo want Kees Knier jr schoot eerst tegen de paal maar de rebound schoot hij wel binnen 0-1. Maar onmiddellijk ston ut hele zootsje te slapen en kon Richard Ysbrandy weer gelijk maken 1-1. Vervolgens waren de mannen van PoPaLo helemaal van ut peerd en niet meer vooruut te branden. Voor de wissel zetten de mannen van “t Skutsje hun ploeg op 7-1, doelpunten makers Richard Ysbrandy 2x, Jelmer v d Wal 2x, Meindert Riem schoot in eigen doel en Arnald Smit maakte de zevende. Ook na de wissel kwamen de voddeboeren ur niet an te pas. Jort de Graaf maakte 8-1, Jelmer Wolda 9-1 en Arnold Smit 10-1, Kees Knier, Sven Helvrich en Lowie Quisenaerts deden nog wat terug eindstand 10-4.

Roel’s Multi Service – SVO Attema    10-2

Ook hier een walk over en die jongens van Attema magge se stadigan wel een telraam op e billug hewwe seveul goals krije se teugen. Een fraai lobje van Friso van Eyck betekende een 1-0 voorsprong voor RMS. En omdat ur niet een mees bewoog bij Attema kon Friso ook al vrij snel 2-0 maken. Attema bleef zwak verdedigen en Rienk Broersma kon simpel de stand naar 3-0 en 4-0 tillen. Bouwe v d Veen kwam ook op stoom en maakte 5-0, vervolgens schoot keeper Hessel Zuiderhof op de paal van het vijandelijke doel en ronde Jan v d Veer die bal af 5-1. Keeper Zuiderhof stond meer in de spits dan in het doel en dat is niet altijd even slim. Bouwe v d Veen kon simpel 6-1 maken, maar de mooiste was van Luuk Jellema. Normaal mut ie op e liene staan wil ie um ur in krije, maar nou skoot ie vanaf links de bal in een keer in het doel 7-1 en 8-1 was ook van Luuk maar dat was een appeltje eitje. Jan v d Veer en Friso van Eyck bepaalden de eindstand op 10-2.

Verslagen KantineWaddenhal bekerronde

Afgelopen Vrijdag waren er alleen maar beker duels en dat gaat om de Kantine Waddenhalbeker.

Este – Theo Duinstra    3-5

Este komt uit in de C poule en Duinstra in de A poule en toch gaf Este goed partij. De eerste helft ging helemaal gelijk op, wel nam Duinstra door een treffer van Ayhan Yildiz met 0-1 de leiding. Maar Este kwam terug tot 1-1 door een goal van Tundo Salvatore. Ook in de 2e helft ging het in het begin gelijk op, Ilhan Yildiz zorgde voor 1-2 maar Arjen Speckman wist weer gelijk te maken 2-2. Natuurlijk was Duinstra iets beter maar ze knoeiden teveel met hun kansen om. Toen Marchelino echter 2-3 maakte wisten ze afstand te nemen van Este. Ilhan Yildiz en Lef tilden de stand naar 2-5 en door een treffer van Emile de Graaf werd de eindstand 3-5.

Topline Yacht Design – De Kombuis    4-3

TYD is een team uit de A poule en dan zou moeten winnen van de B pouler de Kombuis. De Kombuis nam door Peter Vredeveld brutaal de leiding met 0-1. Dat liet TYD echter niet uit de hand lopen, Gideon Velling, een leuk voetballertje tikte 2 goals binnen 2-1. Marcel ten Hoeven deed weer wat terug 2-2, Anton Knipper bracht TYD weer aan de leiding 3-2. De Kombuis bleef goed partij geven en kwamen weer gelijk door Stephan Klees 3-3. Toch trok TYD aan het langste eind toen Cees Smaal keeper Karst v d Heide netjes wist te passeren 4-3.

Autoverhuur v d Pol – De Weinstube    2-0

Van der Pol komt vanuit de D poule naar de B poule en leverde nu dan ook een goeie prestatie door van de Weinstube te winnen. Bij de Weinstube hadden se duudelijk luuken voor hun ogen, se kregen ur gien een kans in. Dat deed v d Pol even beter, Loen van der Veen bezorgde hun de leiding 1-0. Het heen en weer getik van de Stube ging gewoon door maar het net werd nog steeds niet gevonden. Dat deed Daniel v d Pol wel een hij schoot, verrassend zijn team naar de volgende ronde 2-0.

Friesland Direct – Nesta Shipping 3-3 Nesta w.n.s.

Wederom een verrassing FD staat aan kop in de A poule en Nesta is een middenmoter in de C poule. Dan denk je dit moet FD winnen, of niet dan. Dat leek er ook op want Albert Nieuwenburg bezorgde FD de leiding 1-0. Maar de al wat oudere jongens van Nesta vochten terug, as leeuwen. En het werd 1-1 door ut kleine beerke Tjeu Visser. En Nesta kwam voor, de techneut Johan Janssen was in topvorm deze avond want hij was de man die 1-2 maakte. FD sloeg terug Jelle de Boer, ut oliekoekje uut Bolsward verschalkte keeper Hessel Zuiderhof 2-2. En het was Michel v d Ploeg die FD zelfs weer op voorsprong zette 3-2. Maar daar was ie weer hoor Johan Janssen even wachtte op het juiste moment en hoppa 3-3. Daar bleef het bij en dus volgden er strafschoppen, en die werden beter genomen door Nesta, dus zij gaan door.

Kantine Waddenhal – Hendriks v d Heide    8-1

Ja dit werd natuurlijk een walk over, de Kantine was veel te sterk voor HvdH. Topscorer werd Freek Topfer met 4 doelpunten direct gevolgd door Kevin Jaarsma met 3 doelpunten. Ralf van Hurck wachtte wat op een kanske en hij mocht oek een make. Tegen scoorde Maurice v d Kooi dus werd de eindstand 8-1, en lag HvdH keeper Bert Erents ’s avonds vroeg op bed met rugklachten van ut bukken.

Verslagen Nesta Shipping  ZVB COMPETITIE  week  4

Wedstrijd C poule

Nesta Shipping – Scan Wandbekleding    6-3

Beiden hadden nog maar 1 puntje en daar wilden de heren wel wat aan doen.

En Scan begon goed toen de bal over de voet van Jildert Anema rolde keutelde het leer langzaam in het vijandelijke doel 0-1. Maar langzaam aan begon Nesta beter te worden en toen men Adriaan Aalders gewoon door de defensie liet kuieren maakte hij ook nog gelijk 1-1. De defensie van Scan leek veel op een gatenkaas want ook Duco Scheffer en Emiel Postmus mochten ook zomaar scoren 3-1. Zelfs Johan Janssen klopte ut hele zootsje op snelheid en dat betekende 5-1. Eindelijk werd Scan wakker en scoorde Jogchem Watsing tegen 5-2. In de 2e helft ging het allemaal wat minder en werd het spel er ook niet beter op. Wel leek het of Adraan Aalders gember in sien reet had want weer vloog ut vensje overal voorbij en werd het 6-2. Toen even later keeper Hessel Zuiderhof met sien grote billug over een inzet van Frank ten Hoeve heen dook werd de eindstand 6-3.

Team Gulf – Hendriks v d Heide    4-1

Team Gulf doet het goed in de C poule en het lijkt er op dat ze een gooi doen naar het kampioenschap. Keeper Bert Erents van HvdH was nog bezig met sien warming up [ dat duurd altied een half uur] toen Jeroen v d Nieuwenhuizen hem al passeerde 1-0. Meteen daarna schoot Wardzer Zondervan een voorlangs en op de paal, gelukkig maar anders had Bert weer twee keer visse mutten. Dan een pracht doelpunt van Jarno Bouwhuis en dat betekende 1-1. En dit team HvdH dat soms bestaat uit vaders en zonen komen binnenkort ook twee opa’s bij. En namelijk die van Jarno, opa Klaas [bakker] Bijlsma gaat op e back en opa Ysie Bouwhuus wud linksbuuten dat kan leuk wudde. In de 2e helft joeg Tom Bosma twee keer de bal vanaf de linkervleugel in het HvdH doel en was het 3-1. Arjen Visser maakte in de laatste minuten nog 4-1 en zo staat Gulf stevig aan de top.

Wedstrijden D poule

PoPaLo – Roel’s multi Service    6-6

PoPaLo speelde zonder wissels maar ondanks dat bleven ze lang bij. RMS viel aan kregen mooie kansen maar deden daar niets mee. Kees Knier deed dat beter hij omspeelde alles en iedereen en tikte 1-0 binnen. En daar bleef het bij in de 1e helft. Direct na de wissel wist Bouwe v d Veen er snel 1-1 van te maken. En nu ging de doelpunten machine aan het werk en wel van beide kanten. PoPaLo verdedigde zo hard dat ut doeltje omlazerde toen Kees Knier de bal er uit haalde. Toch liep RMS uit naar 1-3 door 2 goals van Hidde Huisman. RMS dacht even nou lope we bij die lui weg maar dat had Lowie Quisenaarts niet in het hoofd hij maakte 2-3. Willem Wielinga vergrote de voorsprong weer naar 2-4 en Lowie maakte het weer spannend 3-4. Het werd een leuke wedstrijd, Hidde Huisman scoorde weer 3-5. Toen was het de beurt aan Kees Knier jr, twee treffers maakte hij 4-5 en 5-5. Weer kwam RMS voor nu door Bouwe v d Veen 5-6, het laatste woord was aan Kees Knier hij maakte 6-6 en dat was wel een terechte eindstand.

SMS Chill Time HA 14 – SVO Attema    4-0

De eerste kans was voor Rick Siemonsma van SVOA maar zijn schot belande op de paal. Maar toen de mannen van SVOA even met de ogen dicht stonden te verdedigen roste Robin Regtop de bal wel in de touwen 1-0. Vervolgens ging Attema in de aanval en kwam SMS onder druk, maar ze hielden stand. Mark Koornstra hield een bal binnen met sien hoofd hij was de bal even kwiet maar die viel um op sien hak en hij ging gewoon deur. Het leek wel Braziliaans alleen wist hij er zelf niets van. Folkert Brouwer kon 1-1 maken kwam voor een leeg doel maar hij joeg de bal in de wandrekken. Robin Regtop maakte voor de wissel nog wel even 2-0. Een een tweetje met Mieter Outhuyse ronde de oude Tony Outhuyse netjes af 3-0. En Robin S bepaalde de eindstand op 4-0.

R Zwart Auto’s – Cafe ’t Skutsje    3-3

Beide teams hadden hun eerste wedstrijd gewonnen dus was dit een topper in de D poule. Rocco Zwart wist de score te openen voor Zwart 1-0. En toen Richard Ysbrandy commentaar had op de scheids kon hij 2 minuten op het strafbankje. Vervolgens sneed Jelmer de Vries door de verdediging en stond Zwart op 2-0. In de 2e helft ging ’t Skutsje even beter spelen en creëerden ook kansen. Twee keer wrotte Richard Ysbrandy zich door de Zwart defensie en maakte hij 2-1 en 2-2. Maar bij Zwart loopt Rocco Zwart en die kan leuk ballen, hij omspeelde knap de keeper en Zwart stond weer voor 3-2. De strijd werd wat wreder en er was wel een beetje geharrewar. En zo kreeg ’t Skutsje een strafschop, die ging Jelmer Wolda nemen. En normaal is dat een man van 1000 skijnbewegingen in een nacht maar nu ging hij zonder enige franje achter de bal en maakte 3-3. Wolda kreeg later nog 2 minuten straf wegens een overtreding en Maikel Hartman kreeg rood wegens slaan, het bleef overigens 3-3.

Verslagen Nesta Shipping  ZVB COMPETITIE  week  3

Wedstrijd poule A

Friesland Direct – NR 1 Hypotheek    6-5

Toen na zo’n 5 minuten spelen Albert Nieuwenburg van de bank kwam en het veld in liep, drukte hij met sien brede billug meteen de eerste goal in de touwen 1-0. Even later werd een mooie een twee tussen Niels Vlottes en Michel v d Ploeg door de laatste mooi afgerond 2-0 voor FD. Maar die jongkjes van NR 1 binne deur bieterkes die geve nooit op. En hun spelbepaler Niels Outhuyse verkleinde dan ook de achterstand naar 2-1. Albert Nieuwenburg mistte eerst een dot van een kans maar bij een herkansing schoot hij tussen de benen door van keeper van Riet 3-1. Michel v d Ploeg had even een minuutje of 5 rust genomen op de bank maar toen de balkunstenaar er weer in kwam was het meteen raak 4-1. Direct in de 2e helft was een bal van Niels Outhuyse niet houdbaar voor de grabbelende keeper Johannes Visser  4-2. Klaas Bouma kwakte dur wat te hard in en kreeg 2 minuten straf. NR 1 profiteerde niet integendeel Albert Nieuwenburg was wel heel erg scherp en maakte 5-2. Zeilmaker lulde wat teveel en van Sertina maakte een overtreding beiden mochten op het zondaarsbankje. En daar profiteerde Niels Vlottes wel van 6-2. Dan denk je nu is het over en uit maar nee hoor die jongens van NR 1 gingen er nog een keer plat voor. Twee keer achter elkaar scoorde Sander Zeilmaker 6-3 en 6-4. En 20 seconden voor tijd maakte Evan van Sertina nog 6-5 maar toen was er helaas geen tijd meer over om de gelijkmaker te scoren.

Wedstrijd C poule

De Bock Computers – Team Gulf    0-2

Beide teams zijn net gepromoveerd en troffen elkaar al vrij snel in de C poule. En terwijl de mannen van de Bock nog even een tukje deden wist Nick Elsinga in de 1e minuut al 0-1 te maken. En Gulf kreeg nog meer kansen maar helaas voor hen stond hun vizier gericht op het houtwerk, dus of de paal of de lat. Er werd door beide teams ook niet echt doordacht gespeeld ze vlogen deur ulkaar heen as een zootsje hokkelingen. Het bleef tot de wissel dan ook 0-1 voor de jongens van Gulf. In de 2e helft probeerden de mannen van de Bock het wel maar ze waren niet bij machte om het net te doen bollen, ze creëerden zelfs niet een kans. Ook Gulf stond niet echt op scherp, zelfs toen ze met een man meer speelden lukte het hun niet om te scoren. Pas in de laatste minuten wist Jeroen v d Nieuwenhuizen de wedstrijd te beslissen 0-2. Hierdoor staat Gulf nu met 6 punten uit 2 wedstrijden aan de kop.

Bakkerij Overzet – Hendriks v d Heide    3-3

Overzet begon meteen aan te vallen en de veteranen leken wel een verjongings kuur te hebben ondergaan. Ze kregen ook de eerste kansjes en de mooiste was voor Jan Stienstra, maar de iezeren loekbillug van Overzet mistte. En toen dan ook nog Dick v d Galien verkeerd uitgooide strafte Frank Pietersma dat af en stond HvdH voor 0-1. Overzet bleef zich volledig inzetten en dan gaat hoofd broodbakker Dirk Schaap natuurlijk voorop in de strijd. Dat had succes want toen Dirk een kansje kreeg was het ook meteen raak 1-1. De teams bleven aan elkaar gewaagd maar toen daar een uitbraak was van Overzet tikte Piet Miedema de bal met buitenkantje rechts in ut hoekje 2-1. Ook in de 2e helft ging de strijd gelijk op maar waren er weinig uitgespeelde kansen. HvdH kwam weer terug dit keer wist Andre Alberts keeper v d Galien te verschalken 2-2. Maar weer kwam Overzet voor dit keer wist Klaas Kuiken[Fred zn] het doelpunt te maken 3-2. Het laatste doelpunt was het mooiste, Richard v d Kooi had genoeg van dat heen en weer gevlieg en probeerde het van afstand. En as een kanonskoegel vloog de bal in het vijandelijke doel 3-3. Daar bleef het bij en dat was wel een terechte stand.

Verslagen Nesta Shipping  ZVB COMPETITIE  week  2

Wedstrijd A poule

The Duinstra – Visser ATR    3-2

Twee teams die wel wilden aanvallen en mede daarom werd het ook een leuke wedstrijd. Ayhan Yildiz wist de score te openen voor Duinstra 1-0. Dat had meteen weer gelijk kunnen worden omdat Mark de Rooy alleen voor de keeper kwam. Maar sien skot was se slap as een skutteldoek die de keeper zo op kon pakken. Nee dan deed die Ayhan Yildiz het even vuriger want hij drukte 2-0 in de touwen. Er kwamen kansen voor Visser en zeker ook voor Rinke van Sloten maar het lukte hem maar niet om keeper Marco te passeren. In de 2e helft joeg Marcelino Samagoen wel een vrije trap in het Visser doel 3-0. Ook Visser kreeg zijn verdiende doelpunt, uit de rebound tikte Andre Bambach binnen 3-1. Visser zette Duinstra onder druk en het lukte Mark de Rooy met een punter nu wel te scoren 3-2. In de zoemer voor het einde maakte Duinstra nog wel een goal maar die telde niet het bleef 3-2.

Wedstrijden B poule

Gekroonde Leeuw – De Roode Ploeg    2-2

Pas na 7 minuten wist Jorge Pires de Arummer keeper te verschalken en maakte hij 0-1. Maar DGL kwam terug en Jan Bauke Tolsma was keeper Simon Nijkamp net iets te vlug af 1-1. DGL zette het doel van de Roode Ploeg onder druk maar die Simon Nijkamp keepte as een leeuw hij had bijna alles. Ze hadden zelfs een 100% kans maar ze hadden de hasses ur niet bij en misten weer. En dat deed Jorge Pires aan de andere kant lekker niet en het was  1-2. DGL bleef aanvallen en een schot van Tim Jaarsma ketste op de kruising dat was jammer en dat schot had een beter lot verdiend. Het volgende schot van Tim vanaf de zijlijn ketste ook op het houtwerk, die jonge wil zeker timmerman wudde riep tijdwaarnemer Follie P.  Maar daar was ie weer Bauke Jan Tolsma se fuul as een barg vloog hij op snelheid alles voorbij en liet keeper Nijkamp kansloos 2-2. En dat was een mooie stand met vooral dank aan Simon Nijkamp keeper van de Roode Ploeg.

Autoverhuur v d Pol – Oosterhof/Holman    5-2

De start van OH was goed want het was S Sytema die hen de leiding bezorgde 0-1. Daarna was het veel gepiel op het middenveld en waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Totdat Coen v d Veen een schot liet en die bal rolde onder de keeper door 1-1. Die stand bleef tot de wissel en konden we terug zien op een niet al te beste 1e helft. In de 2e helft was daar een mooi strak schot van Ruben v d Pol en weer ging de bal onder de keeper door, of dook ie ur gewoon overheen 2-1. OH vocht terug en met succes dit keer wist Cees Sytema heel mooi 2-2 gelijk te maken. Daarna kwam het doel van OH onder vuur te leggen en na vele pogingen lukte het eindelijk Anne v d Tuin het net te vinden 3-2. Coen v d Veen probeerde het met een solo en dat lukte en hij scoorde ook nog 4-2. De jongens van OH raakten in een dip en daarom kon David v d Pol ook nog 5-2 maken.

Wedstrijden C poule

Nesta Shipping – Este    3-3

Este kwamen in een nieuw tenue, paarse shirts en kousen en een witte broek, ze leken wel wat op Anderlecht. En die nieuwe shirts hielpen want de mannen begonnen as een speer. Tundo Salvatore verscheen ineens voor de keeper en heel simpel ronde hij dat af 0-1. De volgende goal was van Wiebe Attema hij stond volledig stil, ut leek wel een standbeeld, maar uut stand nam ie de bal op sien slof en hoppa 0-2. Het werd tijd voor Nesta om wat terug te doen en dan heb je natuurlijk altijd nog dat slimme ventsje Johan Janssen die netjes 1-2 binnen lepelde. Vervolgens letten de mannen van Nesta weer even niet op en Tundo Salvatore  vergrote de voorsprong weer 1-3. De mannen van Nesta begonnen nu wat meer te bewegen en lagen een bal voor de linkerpoot van Emiel Postmus, ja en toen was het raak 2-3. Vervolgens pakt Adriaan Aalders de bal hij liep alles voorbij zette sien skoensje maat 35 en een half teugen de bal en het was 3-3, en daar bleef het ook bij.

Hendriks v d Heide – Scan Wandbekleding    3-3

Een tijdje terug was HvdH nog een team met vaders en zonen maar daar waren nu nog maar twee van pappe Bert en kien Jorik Erents, jammer dat opa Johan niet de scheidsrechter was. Op Bert Erents en Richard v d Kooi na waren het allemaal jeugd die aan de bak kwamen. De eerste kans was voor Scan maar het mooie lobje van Frank ten Hoeve belande op de kruising. De mansjes voetbalden allemaal leuk maar zeker in de 1e helft zat er niet veel muziek in, het bleef 0-0. Maar in de 2e helft stnd keeper Bert Erents met de poten wied uut en skoot Frank ten Hoeve daar de bal deur heen 0-1. En zo werd er in de 2e helft wel leuk gevoetbald en maakte Frank ten Hoeve ook nog eens 0-2. En de oudjes moesten het doen bij HvdH, Richard v d Kooi maakte 1-2. Maar ja ze waren nog aan het juichen toen Jogchem Wotsing er al weer 1-3 van had gemaakt. HvdH gooide nu alles op de aanval en dat lukte. Frank Pietersma maakte 2-3 en Richard v d Kooi de verdiende 3-3 gelijkmaker.

Team Gulf – Bakkerij Overzet    6-1

Ik weet niet wat er moet die jongens van Overzet is maar ut is net of hewwe se de piep uut. En dan heb je aan de andere kant ook nog een zootje van die jonge honden lopen ja dan kan je oek wel duuzelig wudde. De oudjes speelden op de counter en dan is die Peter Jaspers toch nog gevaarlijk hoor, want hij maakte toch nog 0-1. Maar de jongkjes draaiden warm en ons ijscoboerke Tom Bosma maakte al snel 1-1. Vervolgens werd Wardzen Zondervan helemaal niet gedekt en stonden de bollebakkers met 2-1 achter.  In de 2e helft hadden de mannen van Overzet ook wel wat pech een schot van Jaspers op de lat, een pegel van Jan Stienstra op de paal. En als de bal dan wel op doel ging dan ston die veteraan Peter Schadenberg weer in de weg. Dan deed Tom Bosma het beter die maakte 3-1 en Steven Brouwer 4-1. Het was over en uit met Overzet en de jongens van Gulf Tom Bosma en Kevin Settelaar maakten er nog 6-1 van.

Verslagen Nesta Shipping  ZVB COMPETITIE  week  1

Wedstrijden B poule

Oosterhof/Holman  –  De Kombuis    4-1

De 2e helft van de competitie is weer begonnen en wel met de B poule. Het waren 2 ploegen die in het begin aardig aan elkaar gewaagd waren. De strijd speelde zich zeker in de 1e helft voornamelijk af op het middenveld. Het enige hoogtepunt was een schot van OH tegen de onderkant van de lat. De omslag kwam in de 2e helft toen een speler van OH 2 minuten straf kreeg wegens duwen. Daar profiteerde Eric Broekhuizen van hij maakte snel 0-1 voor de Kombuis. En meteen daar achteraan tikte hij ook nog een keer 0-2 binnen. Ook Sytema mocht 2 minuten op de bank nu profiteerde OH niet. Wel benutte Sicco v d Bij een toegekende penalty 1-2. De keepers in beide doelen waren sterk en daarom vielen er niet veel doelpunten. Toen Jeroen Hoekstra er op snelheid door vloog was de strijd beslist 1-3. In de laatste minuten maakte Eric Broekhuizen nog 1-4.

Autoverhuur v d Pol  – de Gekroonde Leeuw    7-4

De Gekroonde Leeuw is samen gegaan met It Skil ook uit Arum en dan zijn ze hopelijk weer compleet. Van der Pol was gepromoveerd en hebben een leuk ploegje, dat bleek ook dit keer. Wel hadden ze mazzel dat ze na 5 minuten hulp kregen van Willy v d Kooi hij schoot in eigen doel 1-0. Jan Bouke Tolsma ging er vervolgens deur as een speer en tikte 1-1 binnen. Jammer dat Tim Jaarsma daarna op de paal schoot en de 1-2 niet op de borden kwam. Weer had v d Pol een beetje mazzel want uit de rebound kon David v d Pol wel scoren 2-1. DGL kreeg een vrije trap en Tim Jaarsma zette sien veul te fel gekleurde skoen ur teugen an en het was 2-2. In de 2e helft vielen er meer goals, en het was vooral v d Pol die nu de smaak te pakken hadden. En vooral Coen v d Veen had buskruut in sien skoen hij maakte 3-2, David v d Pol 4-2 en vervolgens Coen weer 5-2 en 6-2. Jouke Kuipers deed de spanning nog wat terug keren 6-3 en 6-4, maar Coen v d Veen schoot alle hoop van DGL aan flarden 7-4.

De Roode Ploeg – Eigentijds ZWF    7-5

Weer een wedstrijd met veel doelpunten op deze avond. En het begon met een fraai doelpunt van Sven Warmer met buitenkantje rechts mooi over de doelman 0-1. Maar DRP zit vol talentjes en die deden wat terug, en mooie aanval werd even fraai afgerond door Kenneth Dijkstra 1-1. Vervolgens lummelden de mannen van DRP de bal wat rond achterin maar ze zien Pieter Spoelstra over het hoofd en hij kan zo 1-2 in tikken. Jeffrey de Groot tikt de bal onder de keeper door 2-2. Het ging even lopen bij DRP, Lemmy de Groot 3-2 en Robert v d Zee vergrote de voorsprong 4-2. Het mooiste doelpunt kwam nog een lobje van Kenneth Dijkstra over de vallende keeper 4-3. Het werd allemaal wat onvriedelijker en dat leverde 2x 2 minuten straf op en het doelpunt maken ging door. En dat vooral bij DRP, Kenneth Dijkstra 5-3, Johan de Jong de sneltrein 6-3 en Jorge Pires 7-3. Wesley Schaap en Sven Warmerdam deden nog wat terug 7-5 maar dat was niet genoeg.

Wedstrijden D poule

Roel’s Multi Service – Cafe ’t Skutsje    1-3

Binnen de minuut had Jelmer v d Wal ’t Skutsje al op een 0-1 voorsprong gezet. Maar de rest van die 1e helft ging het allemaal toch wel gelijk op. Sterk voetbal werd er niet gespeeld maar de jongkjes deden wel hun best. Na een mooie aanval van RMS kwam Luuk Jellema alleen voor de keeper, maar hij had niet genoeg Brinta vreten want zien skot was veul te zacht. Aan beide kanten kwamen kansjes maar daar sprong men slordig mee om. Tot de 18e minuut toen brak Richard Ysbrandy goed door en zette hij ’t Skutsje op 0-2. Meteen daarna had het 0-3 kunnen zijn maar via de binnenkant paal vloog de bal het veld weer in. In de 2e helft prikte Hidde Huisman de bal tussen een mêlee van spelers in ’t Skutsje doel 1-2. Het werd spannend maar het was ook een erg rommelige strijd gelukkig floot scheids Age Tichelaar weer als van ouds. En dan, ut leek wel een rooie streep die alles voorbij vloog maar ut was Mathijs Boonstra en hij besliste de wedstrijd 1-3.

PoPaLo – SMS Chill Time HA 14    6-5

Je zalle maar zun naam hewwe as SMS daar snapt toch niet een mees wat van. Maar fijn ze kwamen wel snel op 0-1 toen Robbin Swyting een mooie uitgooi van keeper Johnny Homminga er in roste. Toen even later diezelfde Robbin Swyting stond te slapen kon Kees Knier jr al weer gelijk maken 1-1. Sven Helvrich kon maar net voorkomen dat SMS op 1-2 kwam hij haalde de bal van de lijn. Het spel vloog op en neer en het werd in de 1e helft nog 2-2 door Robbin Swyting. In de 2e helft wipte, zanger en voetballer, Sven Helvrich de bal mooi op en scoorde even fraai 3-2. Het werd 3-3 doordat Johan Ligthart ineens voorin was te vinden en nog raak schoot ook. Het doelpunt maken ging door een afstandsschot van Kees Knier jr ging bijna door het net 4-3, en Sven Helvrich maakte het gaatje wat groter 5-3. De konst de drie coaches, Sjimmie, Hilbrand en Keimpema, wel eius in e kont koken zo zaten ze in spanning. En terecht want Mieter maakte 5-4, het ging nu om en om Kees Knier 6-4 en hoppa Mieter weer 6-5. Er werd nog even door gepield maar die stand veranderde niet meer, en ik voorspel u dat PoPaLo en gooi gaat doen naar het kampioenschap.

R Zwart Auto’s – SVO Attema    5-3

Zwart speelde zonder wissels maar namen ondanks dat met 1-0 de leiding door een fraai doelpunt van Jorna. Zwart beperkte zich tot verdedigen en SVOA bleef aanvallen maar se skoten soms as blinde kiepen op e goal. Nee Zwart had meer succes en speelde slimmer, J Visbeek tikte weer zo’n gevaarlijke uitval binnen 2-0. En naarmate de strijd vorderde leken de mannen van Zwart steeds fitter en liepen de jongens van SVOA ur bij of hadden ze een zak meel op e billug. Rocco Zwart was bewegelijker en maakte 3-0. Pas toen deed SVOA wat terug en was het Folkert Brouwer die 3-1 maakte. Zwart bleef loeren en hadden weer succes via Rocco Zwart 4-1, Jan v d Veen maakte 4-2, J Visbeek 5-2 en Folkert Brouwer bepaalde de eindstand op 5-3.

Verslagen Nesta Shipping  ZVB COMPETITIE week 51

Wedstrijd A poule

Kantine Waddenhal  –  Topline Yacht Design    5-3

Maar 1 punt had de Kantine nodig om zich de eerste periode kampioen te noemen. TYD kon niets meer winnen of verliezen in de A poule, maar toch begonnen ze goed en kregen ze de eerste 5 minuten de beste kansen. En net als je denkt TYD komt op voorsprong is er ineens een mooie aktie van Freek Topfer en hij zet de Kantine op 1-0. En dat was ook het verschil tussen beide ploegen zij hadden geen Topfer die gemakkelijk scoort. Want toen Freek Topfer de bal onder de voet kreeg [maat 48], draaide hij goed weg en maakte 2-0. Maar ook TYD kregen kansen maar of van Riet redde of ut vizier ston verkeerd. Nog in de 1e helft scoorde Topfer een zuivere hatrick en was het 3-0. Mooie aanvallen had TYD ook in de 2e helft maar die keeper, die jonge van, van Riet die pakte een hoop ballen. En toe Ralf ‘slurp’van Hurck en pass op maat gaf op Sjouke Bootie maakte hij 4-0. Eindelijk lukte het Ane Schaap om zich mooi vrij te spelen en van Riet te passeren 4-1. En Schaap liet ook 4-2 aan tekenen. En dan ineens, je hewwe um de hele wedstried niet sien, verschijnt Ralf van Hurck vrij voor doel en scoorde hij ook nog 5-2. Jordy Torenbeek maakte de stand wat dragelijker door 5-3 binnen te tikken maar de Kantine was de eerste periodekampioen.

Wedstrijd C poule

De Kombuis  –  Team Gulf    6-2

De Kombuis kon bij een gelijkspel tweede worden en dat betekend ook promotie. En het ging goed voor hen want in een melee van spelers drukte Jurjen Hoekstra 1-0 binnen. Vervolgens passeerde Marcel ten Hoeve alles op snelheid en was het 2-0. Daarna werd in de 1e helft het maken van doelpunten wat schaarser. Wel waren de mannen van de Kombuis wat feller in de duels en dat is wel belangrijk. Ook in de 2e helft bleef de Kombuis sterker en mocht Gulf zich gelukkig prijzen met een keeper als Mark Jan Veldman. Toch was hij ook kansloos op een inzet van Marcel ten Hoeve 3-0. De keeper van Gulf kwam onder vuur maar hij bleef sterk keepen. Het kon niet uitblijven dat Eric Broekhuizen er 4-0 van maakte. Maar eindelijk had Gulf ook wat mazzel toen een inzet van Jeroen v d Nieuwenhuizen er in vloog 4-1. Meteen daarna maakte Stephan Klees weer 5-1 en Eric Broekhuizen 6-1. Jeroen v d Nieuwenhuizen bepaalde de eindstand op 6-2 en de Kombuis promoveerde.

Wedstrijd D poule

De Bock Computers  –  Cafe ’t Skutsje    3-2

Beide ploegen konden bij winst promoveren dus gingen ze er vrolijk tegenaan. En ze waren beiden op oorlogssterkte met een berg wissels op de bank. De eerste kans was voor de Bock, maar helaas mistte Robert Visser grandioos. Toen echter een speler van de Bock twee minuten er uit moest maakte de altijd uitgeslapen Jelmer Wolda 0-1 voor ’t Skutsje. Er werd erg onrustig gespeeld en men vloog heen en weer as een zootsje jonge honnen. Ook in de 2e helft begon de Bock met een kans maar die ging weer mis. En toen “t Skutsje na 6 minuten in de 2e helft met een man op het strafbankje speelde, strafte nu Robert Visser dat af 1-1. Het bleef spannend en beide teams vochten hun ut snot voor de ogen. Nu wist de Bock voor te komen door een goal van Tjerk Helfferich 2-1. ’t Skutsje gaf niet op en bleven vechten en ineens was daar Mathijs ‘Bassie”Boonstra die weer gelijk maakte 2-2. Het kon nu alle kanten uit wie scoorde was gepromoveerd. Uiteindelijk trok de Bock aan het langste eind toen Robert Visser het beslissende doelpunt scoorde 3-2. De Bock gaat dus een klasse hoger en ’t Skutsje eindigde op een mooie derde plaats.

Verslagen Nesta Shipping  ZVB COMPETITIE week 50

Wedstrijd poule B

NR 1 Hypotheek  –  Este    9-7

Door de punten die de Gekroonde Leeuw in mindering kreeg kon, bij winst, NR 1 plotseling nog kampioen worden. En ze begonnen als speren, binnen 4 minuten hadden Evan van Sertina en Sander Zeilmaker de stand al op 2-0 gebracht. En Bennie Zeilmaker wud bij de dag vlugger en vooral skerper, hij was het dan ook die 3-0 maakte. En Brain Zeilmaker toeterde 4-0 in de touwen, het kampioenschap leek binnen handbereik. Maar er kwam een tegentreffer, met een geweldige punter verraste Joost Outhuyse doelman van Riet 4-1. Este had ook nog de pech dat hun belangrijkste speler, Tetze Helvrich een knietje in het dijbeen kreeg en het veld moest ruimen. NR 1 pingelde nog even door Jeroen Kuiper, Niels Outhuyse en Sander Zeilmaker tilden de stand voor de wissel nog naar 7-1. Ook Este wist via Joost Outhuyse en Arjen Speckman nog tegen te scoren 7-3. In de 2e helft startte Este goed, binnen 1 minuut brachten Joost en Arjen de stand terug naar 7-5. Ut wudde nog benauwd voor de mannen van NR 1 maar ze herstelden zich, Niels Outhuyse 8-5 en Brain Zeilmaker 9-5. Intussen was Bennie Zeilmaker se duuzelig wudden van dat heen en weer gevlieg dat ie van ellende in eigen doel skoot 9-6. Johan de Jong mut toen docht hewwe, o mutte we die kant op dus skoot hij oek in eigen goal 9-7. Het gaf niets meer NR 1 won en eindigde als NR 1 in de B poule.

Wedstrijden poule C

Autoverhuur v d Pol  –  Hendriks v d Heide    8-5

In de C poule stak v d Pol er met kop en schouders bovenuit en ze gingen met dit jeugdig team ongeslagen op het kampioenschap af. De laatste obstakel was het team van HvdH dat overigens goed partij gaf. Verrassend was dat HvdH de leiding nam omdat een ferme punter van Anthony de Puyselaar in de touwen vloog 0-1. Die voorsprong was van korte duur want al snel tikte Bertus v d Pol de gelijkmaker achter keeper Erents 1-1. Maar ook de jeugd van HvdH vochten as leeuwen terug. En het was Jarno Bouwhuis die HvdH weer op voorsprong zette 1-2 [het ie niet van sien Pa Catrhinus want die het nog nooit een goal maakt]. En de v d Pol veste begon te schudden toen wederom Anthony de Puyselaar scoorde en de stand op 1-3 bracht. Het werd een mooie 1e helft waarin v d P iets beter speelde maar HvdH veel strijd leverde, wel maakte N Bakker nog even 2-3. In de 2e helft kwam v d Pol terug ze begonnen de kansen wat beter af te ronden. En de eerste die dat deed was de oudste van ut hele zwikje Ruben v d Pol terwijl de defensie van HvdH even liepen te slapen maakte hij. En vervolgens namen de mannen van v d P door hun talent David v d Pol de leiding 4-3. Maar weer vochten de mannen van HvdH terug, Anthony de Puyselaar omspeelde ut hele zootsje van v d P tikte op Richard v d Kooi en die maakte 4-4. Even knepen de mannen van v d P de billen bij elkaar maar ut suu allemaal nog goed komme. Ruben v d Pol gaf het goede voorbeeld 5-4 en dat voorbeeld werd gevolgd door David v d Pol 6-4 en Ruben maakte ook nog eens 7-4. Nog even zorgde de uitblinker bij HvdH, Anthony d Puyselaar voor een beetje spanning door 7-5 te maken. Dat beetje hoop werd echter door Ruben v d Pol aan flarden geschoten 8-5. Van der Pol dus de terechte kampioen na een hele leuke wedstrijd. Een wedstrijd waarin de familie v d Pol zelf de meeste, 7, doelpunten voor hun rekening namen.

Roel’s Multi Service  –  SMS Chill Time    8-5

Beide ploegen waren al gedegradeerd en speelde dus voor de kat sien viool, maar wel leuk. En na 1 minuut stond SMS al voor omdat Hidde Huisman zo vriendelijk was de bal in eigen doel te tikken 0-1. En 1 minuut later werd dit kunststukje herhaald en stond SMS 0-2 voor. Vervolgens is RMS helemaal de kluts kwiet en kan SMS de voorsprong uitbreiden. Johan Ligthart maakt 0-3, R Regtop 0-4 en nog in de 1e helft is het ook nog 0-5 door Johan Ligthart. Maar dan komt er de inhaalrace van RMS en die wordt ingezet door Marco Bos 1-5. En Friso van Eick laat de tegenstander ook nog even schrikken 2-5. De anders zo snelle jongens van SMS, zoals Carlo Homminga liepen er nou bij of hadden se drie ton an c d’s om e billug hangen. Topscorer van RMS, eigen doelpunten niet meegerekend, Hidde Huisman tikte nu netjes 3-5 binnen en nog voor de wissel werd het 4-5 door PR Sikkema. In de 2e helft was ur niet een mees meer bij SMS die nog bewoog se hadden de macht niet meer. RMS nog wel Marco Bos maakte gelijk 5-5, en met een zuivere hatrick zorgde Bouwe v d Veen voor een 8-5 eindstand.

Verslagen Nesta Shipping  ZVB COMPETITIE week 49

Wedstrijden C poule

Team Gulf  –  Roel’s Multi Service    7-2

Een wedstrijd voor de kat sien viool want RMS staat stief onderan en Gulf kan alleen nog middenmoter wudde. De eerste kans was voor Arjen Visser van Gulf maar die mistte finaal. Marco Bos was de tweede die een kans kreeg en hij zette RMS op 0-1. De 1e helft gaf RMS redelijk partij en kwamen zelfs door Willem Wielenga op 0-2. Maar langzamerhand kwamen de jongkjes van Gulf in vorm en drongen de tegenstander terug. Vlak voor de wissel maakte Wardzen Zondervan 1-2. In de 2e helft gingen de mannen van Gulf los en werden de mannen van RMS wat moe. De vliegende ijscoboer Tom Bosma tikte de gelijkmaker binnen 2-2. Wardzen Zondervan zorgde er voor dat Gulf op voorsprong kwam 3-2, Arjen Visser scoorde heel behendig voor 4-2 en Jeroen v der Nieuwenhuizen maakte 5-2. De strijd was gestreden Tom Bosma en Kevin Settelaar bepaalden de eindstand op 7-2.

De Kombuis  –  SMS Chill Time    15-0

SMS kwam met een heel elftal ouwe lullen en dat hewwe ze weten. De Kombuis had bij winst nog een kans op promotie nou en winnen was dit keer geen probleem. Het was Stephan Klees die al snel 1-0 maakte en de pegel van Niels Idsardi het keeper Homminga alleen maar horen fluiten 2-0. En de al wat oudere mannen van SMS iepen ur bij of hadden ze een mud eerappels op e billug. Het werd een gemakkelijk 15-0 overwinning voor De Kombuis. Doelpunten kwamen van Stephan Klees 4x, Erik Broekhuizen 3x, Bouke Zuiderhof 2x, Niels Idsardi 2x, Jeroen Zuiderhof 1x en Jurjen Hoekstra 1x.

Wedstrijden D poule

Scan Wandbekleding  –  Cafe ’t Skutsje    8-5

Bij winst zou Scan de kampioen wezen in de D poule en dat is altijd leuk. En Scan begon vliegend, een hele mooie aanval werd even mooi afgerond door Jogchem Watsing 1-0. De jongens van ’t Skutsje liepen wat met de ogen dicht heen en weer te dwalen en daar profiteerde Scan van. Twee keer achter elkaar scoorde Frank ten Hoeve 2-0 en 3-0, Erwin de Boer en weer Frank ten Hoeve tilden de stand zelfs naar 5-0. Maar ’t Skutsje werd wakker en begonnen met goed spel het de tegenstander aardig moeilijk te maken. Vooral bij Jelmer “Wallie”v d Wal liep het even as een speer, van zijn voet kwam 5-1 en 5-2. En het was nog niet gedaan Richard ‘Banaan” Ysbrandi maakte 5-3 en Jort de Graaf bracht de spanning terug 5-4. Er werd leuk en spannend gespeeld door beide partijen toch zorgde Jogchem Watsing  weer een kloofje tussen beide teams 6-4. En weer zorgde Jelmer “Wallie”v d Wal voor de nodige spanning 6-5. Toch kon Scan de kampioensvlag hijsen  omdat Jogchem Watsing en Bas v d Woude diep in de 2e helft er nog 2 in kletsten, eindstand 8-5.

De Bock Computers  –  R Zwart Auto’s    3-3

De Bock kan nog promoveren naar de C poule, Zwart staat mee onderaan en had niks meer te verliezen. De Bock kwam voor toen Said Shakari fraai van de zijkant raak schoot 1-0. Even later sneed Robert Visser er mooi door heen en was het 2-0. En de Bock kreeg mooie kansen maar paal en lat stonden in de weg, en de poten stonnen oek niet goed. Ja die van Pieter Beuker wel hij skoot ut net ur hast uut 3-0. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de Bock maar toen Hylco Visbeek net voor de wissel 3-1 maakte schrokken ze toch wel even. En in de 2e helft maakte Hylco Visbeek de ansluss treffer 3-2. Het werd allemaal wat feller en het geouwehoer tegen de scheids was niet van de lucht. Beuker werd voor commentaar 2 minuten weggestuurd en Jelte Kroes kreeg zelfs 2x geel en dat is rood. Mede daardoor kon Rocco Zwart [seun van Ronald] de stand gelijk trekken 3-3, en men was blied dat ut oflopen was.

Verslagen Nesta Shipping  ZVB COMPETITIE week 48

Wedstrijd A poule

Kantine Waddenhal  –  Theo Duinstra    7-1

De Kantine blijft winnen en lijkt ongeslagen door te stomen naar het kampioenschap. Toch was er nog hoop dat Duinstra, met veel talenten, hun de eerste nederlaag toe kon brengen. En het ging ook gelijk op in de eerste minuten, en Duinstra had ook kansjes. Helaas voor hen was keeper Gert Jan de Jong in zijn zondagse vorm en stopte hij veel.  Langzaam begonnen de Kantine jongens de vorm te vinden. Freek Topfer maakte met een onverwachte omhaal 1-0, vervolgens werd een mooi pasje van Ralf van Hurck er in een keer door Topfer ingeschoten 2-0. En toen Ralf van Hurck zelf er nog 3-0 van maakte toen slurpte hij met zijn ploeg als het ware de tegenstander op. Voor commentaar op de uitstekend fluitende scheids kreeg Ralf v H nog een zacht rose kaart maar die telt alleen bij korfbal. In de 2e helft bleek dat Duinstra goed kan aanvallen maar de verdediging wordt dan wel eens vergeten. Freek Topfer maakte 4-0 en 5-0, Ronald Jilderts 6-0, Martin van Wilsum 7-0 en Vitinho wist nog tegen te scoren. Lullig was wel dat tijdens de wedstrijd de klok uitviel en dat was vervelend maar ja dat is oek al 35 jaar oud die mut hast us vernieuwd wudde.

Wedstrijden B poule

Este  –  Nesta Shipping    6-4

Een degradatie wedstrijd waarin beide teams moesten winnen om niet te degraderen. En Este begon goed want al snel had Rene Metz 1-0 in de touwen gedeponeerd. Het antwoord kwam toen nog snel van Johan Janssen die van Riet kansloos liet 1-1. Daarna zakte Nesta even weg en begonnen ze wat stuntelig te verdedigen. En bekeken pasje van Rene Metz rondde Joost Outhuyse netjes af 2-1. En je gelove ut hast niet maar ut volgende doelpunt was een pracht en kwam weer van de voet van Rene Metz 3-1. En Este ging door, as een duuvelsje uut een dooske dook ineens Chris Douwsma op voor ut goal en scoorde 4-1.  Het werd tijd dat Nesta wat terug deed en het was Tjeu Visser die zich naar voren wrotte en sien inzet keutelde onder de veul te hoog duukende van Riet deur 4-2. En het werd spannend omdat een pegel van Emiel Postmus er in vloog 4-3.  Este reageerde weer snel en met een punter van Douwsma werd het 5-3. Het bleef spannend toen Adriaan Aalders as een hazewienhonsje alles voorbij vloog en beheerst 5-4 intikte. En dat Nesta niet meer maakte was vooral te danken aan de poer best keepende van Riet. Joost Outhuyse bepaalde de eindstand op 6-4 en daardoor degradeert Nesta.

Visser ATR  –  Oosterhof/Holman    6-4

Visser had punten nodig om niet in degradatiegevaar te komen en OH was al veilig en wilde waarschijnlijk liever niet promoveren. Visser was op oorlog sterkte ze hadden vijf wissels op de bank en twee coaches, waarvan Wytze v d Sluis het roer in handen had natuurlijk. Maar och lieve mesen wat waren de mannen van Visser fanatiek ze liepen hun zelf voorbij en brachten weinig lijn in hun spel. OH speelde bekeken maar zij hebben in Sicco v d Bij dan ook een goeie zaalvoetballer. Hij stelde Jaap Wagenaar dan ook in staat om OH op een 0-1 voorsprong te zetten. Visser ging in de aanval en kwamen door Dennis Stoter weer terug tot 1-1. Maar telkens wisten de slimme jongens van OH de leiding weer te nemen. Sicco v d Bij maakte 1-2, Wesley Bootsma schoot hard 2-2 binnen maar net voor de wissel wipte Sietse Sytema 2-3 achter keeper Agema. In de 2e helft hadden die jongens van OH een bitsje ut eind in e bek en daar profiteerde Visser van. Rinke van Sloten kwam op dreef en schoot Visser naar 3-3 en 4-3. Nog even veerde OH op na een bekeken goal van Sicco v d Bij 4-4, vooral coach v d Zweep was over gelukkig. In de laatste minuten sloeg Visser toe, Wesley Bootsma maakte 5-4 en wederom Rinke van Sloten bepaalde de eindstand op 6-4.

Wedtrijd C poule

Bakkerij Overzet  –  Hendriks v d Heide    3-2

Voor Overzet was er bij winst nog een klein kansje op promotie. Ze begonnen zonder wissel en dat zou hun later bijna opbreken, maar ze begonnen goed. Ze hadden zeker special bruunbrood vreten ze vlogen as hazen deur ulkaar heen. Maar een liep gericht en dat was Peter Jaspers hij liep ur deur of had ie dynamiet in sien kont se snel en rondde oek nog netjes af 1-0. En de man had er zin aan want ook de 2-0 kwam van zijn voet. HvdH wilde wel maar wat speelden de mansjes matig en hadden te vaak onnodig balverlies. En daar weet zo’n slim kerelsje als Piet Miedema wel van te profiteren, hij liep door de vijandelijk linie en maakte 3-0. En de 2e helft werd het allemaal wat onvriendelijke en er waren enkele mannen bij die gewoon onsportief speelden. Peter Hartogs greep wat te hard in en kreeg 2 minuten straf. En HvdH kwam terug Frank Pietersma maakte 3-1. En met een fraai afstandsschot werd het door Maurice v d Kooi 3-2. HvdH probeerde van alles om gelijk te komen maar dat mocht niet lukken het bleef 3-2.

Wedstrijd D poule

POPALO  –  SVO Attema    14-0

PoPaLo begonnen met een man minder maar ondanks dat sneed Kees Knier jr er al snel doorheen en maakte 1-0.  SVOA wilde wel wat terug doen echter in het PoPaLo doel stond Gerard Rutten te keepen as een duukboot hij pakte alles. Het werd 2-0 door een geweldige pegel vanaf de zijkant van Lowie Quisenaerts. Kenneth Dijkstra tikte 3-0 binnen en nog steeds was PoPaLo niet volledig. Dat gebeurde pas na 15 minuten hun excuus was dat se niet kloksien konden. Toen ut hele sootsje ur eindelijk was begon ut goals te regenen ut leek wel at se gember in e kont hadden. En 2e coach Sjimmie PoPaLo glom van trots as een honnekeutel in e maneskijn dat sien ploegje weer us won. Ja en die jongens van SVOA die konden gien deuk in een pakje zachte butter skoppe. Met de wissel stond het al 7-0, doelpunten van Tetze Helvrich 2x, Sven Helvrich 1x en Kees Knier jr ook 1x. En na de wissel denderden de mannen gewoon door met als topschutter Sven Helvrich die nog 4x scoorde, Kees Knier 1x en Kenneth Dijkstra 2x  wisten de eindstand naar 14-0 te tillen. Een mooie eerste overwinning voor de jongens van voddeboer Pollema.

Verslagen Nesta Shipping  ZVB COMPETITIE week 47

Wedstrijden A poule

De Weinstube  –  Theo Duinstra    6-1

De Weinstube moet geen punten meer verliezen om nog een kans op het kampioenschap te maken. Dat leek er de eerste 8 minuten niet op want beide teams waren gelijkwaardig. Er was maar een wapenfeit en dat was een fraai hakje van Keimpe Pols [Stube] tegen de paal. Het bleef een mooie felle wedstrijd met weinig overtredingen. Het leek tot de wissel 0-0 te blijven, maar ineens sneed Marco Schapelhouman door het centrum en scoorde 1-0 voor de Stube. In de 2e helft maakte Ashley van de zijkant heel fraai gelijk 1-1. Het antwoord kwam erg snel van de topscorer van de Stube Marco de Boer 2-1. Toen de jongens van Duinstra even vergaten te verdedigen kwam Keimpe Pols alleen voor de keeper, helaas vielen de luuken voor sien ogen en mistte hij. Nee dan was het lobje van Albert Beuker wat hij even later over de vallende keeper lepelde wat mooier 3-1. En Beuker maakte ook 4-1 en toen was het over en uit voor Duinstra. Marco de Boer en Siebe Lutgendorff bepaalden de eindstand op 6-1.

Wedstrijd B poule

De Groot  –  Nesta Shipping    7-2

Beiden moesten winnen om eventuele degradatie te voorkomen. De jongens moesten elkaar eerst even aftasten maar toen ging het dan ook los. Wel moest er een foutje van keeper Tjerk Bekius aan te pas komen om de Groot via een treffer van Frank Helfrich aan de leiding te brengen 1-0. Even later kreeg Frank nog een dot van een kans maar dit keer zette Frank sien puntsje ur niet goed teugenan mis dus. Aan de andere kant mistte Emiel Postmus net zo’n kans, te weinig concentratie dus. In de 2e helft een mooi lobje van Jorge Pires op de sprintende Johan de Jong, hij was se snel hij sag ut gras groeien, hij maakte wel netjes 2-0. De Groot ging door Frank Helfrich had sien punt weer in de goeie richting staan en maakte 3-0 en Jorge Pires tikte 4-0 binnen en Jeffrey de Groot deed ook mee 5-0. Nesta ontwaakte maar te laat Mathieu Visser schoot nog wel 5-1 binnen maar Lenny de Groot en Johan de Groot maakten daar tegen over 6-1 en7-1 en Emiel Postmus maakte nog een tegen doelpunt 7-2.

Wedstrijden D poule

Cafe ’t Skutsje  –  SVO Attema    2-1

’t Skutsje is een kanshebber om kampioen te worden maar men kan ook nog promoveren. Attema is middenmoter en hoeft zich dus nergens zorgen over te maken. Ja misschien dat hun sponsor Freerk niks in sien skoen krijt van sunterklaas. De ploegen begonnen in wandeltempo aan de wedstrijd en zeker niet een stap harder lope as nodig. Het spel van ’t Skutsje was iets beter en Hessel Zuiderhof moest enkele keren gestrekt met sien lange billug naar de hoek om een goal te voorkomen. Bij de wissel stond het dan ook nog steeds maar 0-0. Direct in de 2e helft punterde de onvoorspelbare Jelmer Wolda verrassend ’t Skutsje naar 1-0. En ze joegen op meer goals maar die Zuiderhof keepte as leeuw, met hannen en poten sloeg hij de ballen uut sien doel. Maar toen ineens uit het niets vloog een pegel van Martijn Bergsma hem om de oren 2-0. Het werd nog even spannend toen Jan v d Veer de stand terug bracht naar 2-1. Uiteindelijk bleef die stand op de borden staan en dat de uitslag niet groter werd was te danken aan keeper Zuiderhof.

Scan Wandbekleding  –  POPALO    11-4

De grote kanshebber op de eerste plaats in de D poule is zeker het team van Scan. Terwijl PoPaLo nog in een diepe slaap leek te wandelen hadden Erwin de Boer en Frank ten Hoeve 2x er binnen 3 minuten 3-0 van gemaakt. Na 7 minuten kreeg PoPaLo de eerste kans die ze natuurlijk heel fraai om zeep hielpen. Ze hadden wel wat pech want de inzet van Tetze Helvrich werd door de keeper met sien rug uut ut goal bokst. De Boer en ten Hoeve tilden de stand naar 5-0. Maar eindelijk was er een mooie combinatie tussen Kenneth Dijkstra en Kees Knier die de laatste afrondde 5-1. Het publiek, dat op de hand van PoPaLo was, zweepte de ploeg op maar dat zette gien zoden an e diek. Arjen de Glee 3x, Bas v d Woude 2x en Ryan van Windt zorgden er voor dat Scan 11 stuks maakten. En voor PoPaLo scoorden nog Lowie Quisenaerts 2x en Sven Helvrich 1x eindstand 11-4. Coach Keimpema mut ur maar weer us over dinke om Sjimmie Pollema terug te halen want se kan ut niet meer dit is K.. met peren.

Verslagen Nesta Shipping  ZVB COMPETITIE week 46

Wedstrijden A poule

Kantine Waddenhal  –  Eigentijds ZWF    9-3

Kantine is de titel kandidaat voor de eerste periode omdat ze nog steeds ongeslagen zijn.  Dit keer werd Eigentijds aan de zegekar gebonden. In no time maakten Ralf van Hurck, Freek Topfer en Ronald Jilderts 2x er 4-0 van. Maar Eigentijds had een opleving Daan ,rintintin,Schaaf maakte 4-1 en Hessel Rienstra 4-2. Nadat Freek Topfer in de 2e helft er 5-2 van had gemaakt deed Klaas Boonstra weer wat terug 5-3. Daarna was het echter over en uit voor Eigentijds. Stefan Adema, Freek Topfer en Ralf v. Hurck  tilden de eindstand naar 9-3.

De Weinstube  –  Friesland Direkt    5-2

Veel verschil was er niet in het veldspel maar de Stube wist even beter het doel te kunnen vinden. Ze kwamen dan ook met 3-0 voor door Siebe Lutgendorff 2x en Keimpe Pols. FD was wakker en kwamen terug door Niels Vlottes 33-1 en een simpel tikje van Eric Hoekstra betekende 3-2. Na lang heen en weer gepiel viel laat in de 2e helft eindelijk weer een s een treffer van de voet van Keimpe Pols 4-2. Helaas had Niels Vlottes de pech dat een mooi boogballetje van hem op de lat viel. Keimpe Pols beslistte de strijd door 5-2 te maken.

Topline Yacht Design  –  Cafetaria It Skil    7-0

Het is duidelijk dat It Skil meteen weer uit de A poule degradeerd, ook nu kregen ze weer een pak slaag. Al binnen 2 minuten had Dylan Drent TYD al op een 1-0 voorsprong gezet. Na 7 minuten kreeg It Skil de eerste kans maar de keeper keerde de inzet van Tim Jaarsma. It Skil had nog mazzel dat ze bij TYD teveel ompielden anders hadden ze nog meer gescoord. Dylan Drent vergrote de voorsprong naar 2-0, 3-0 werd het door Jordi Torenbeek. En ook in de 2e helft kwam It Skil er niet aan te pas. Drent maakte 4-0 en 5-0 en Ane Schaap en Gideon Vellinga tilden de eindstand naar 7-0.  Het enige wapenfeit van It Skil was een bal op de paal van Elemer Bijma.

Wedstrijden C poule

Autoverhuur v d Pol  –  De Kombuis    8-4

Een topper in de C poule en wilde de Kombuis bij blijven dan moesten ze winnen. Maar dat ging moeilijk tegen de jeugd van het team van van der Pol. En met name David v d Pol had deze avond kruit in zijn schoenen. Hij opende vrij snel met 2 treffers, 2-0 dus voor zijn team. De kombuis kwam moeilijk door de v d Pol defensie maar toch lukte dat Niel Idsardi een keer 2-1.  Maar dan is er weer die David v d Pol en Marijn Helfrich die er 3-1 en 4-1 van maken. De jongens van de Kombuis gaven niet op en Stephan Klees en Bouke Zuiderhof brachten de stand terug naar 4-3. Her werd nog even spannend v d Pol liep weer wat weg door Leeroy Purvis 5-3 en Marcel ten Hoeve hield de spanning er nog wat in 5-4. Maar toen sloeg v d Pol definitief toe  David v d Pol 2x en Marijn Helfrich bepaalden de eindstand op 8-4.

Bakkerij Overzet  –  Team Gulf    2-0

Het was een beetje Harlingen [team Gulf] tegen Zeerobben [Overzet]. En het ging aardig gelijk op wel kreeg Gulf de eerste kans maar die verknoeide Jeroen Nieuwenhuizen. Qua leeftijd was Overzet meer als de helft ouder maar de O L en speelden zeer tactisch. Gescoord werd er pas in de 2e helft en de schutter was Klaas Kuiken 1-0. En toen hield Overzet de verdediging gesloten en was er moeilijk door te komen. Dient wel gezegd dat de voorsprong niet geheel verdiend was maar Gulf kreeg de bal er gewoon niet in. Peter Hartogs nog wel een keer dus won Overzet gewoon met 2-0.

Hendriks v d Heide  –  Roel’s Multi Service    6-2

Het begin van de wedstrijd was best aardig het spel ging snel op en neer maar het duurde pas tot de 10 minuut toen Anthony de Puyselaar HvdH op 1-0 zette. En meteen maakte dezelfde speler ook nog eens 2-0. Pas toen Richard v d Kooi er 3-0 van maakte ontwaakten de mannen van RMS. En ondanks dat Erents weer keepte as een leeuw passeerden Marco Bos een Bouwe v d Veen hem toch een keer 3-2. Daarna was het kruit nat en kon HvdH weer los en dat deden ze ook. Maurice v d Kooi scoorde 4-2, Richard v d Kooi 5-2 en Bouwe v d Veen schoot van ellende in eigen doel 6-2.

Verslagen Nesta Shipping  ZVB COMPETITIE week 45

Wedstrijden B poule

De Groot  –  Este    7-2

Este staat stief onderan en wil wel wat punsjes bij ulkaar sprokkele. Maar dat leek er niet op want de Groot begon direct aan te vallen. En ze hadden de pech dat dat de keeper van Este, Daniel Outhuyse, in een goeie vorm stak. Het tempo van de wedstrijd was niet hoog, ze zagen als het ware ut gras groeien. Jorge Pires wist dan eindelijk keeper Outhuyse te passeren 1-0. Ook Este kreeg een kans en daar wist Arjen Speckman gretig gebruik van te maken 1-1. Vervolgens was er een uitbraak van Jorge Pires, ja en die loopt as een hazewindhon en maakte ook nog 2-1. In de 2e helft sloeg de Groot definitief toe. Ron Fonville haalde iemand onderuit kreeg 2 minuten straf en daar profiteerde Lemmy de Groot van 3-1. Nog even kwam Este terug, via Joost Outhuyse werd het 3-2. Vervolgens maakte Jeffrey de Groot 4-2, Lemmy de Groot 5-2 en toen Joost Ouhuyse voor 2 minuten op het zondaarsbankje mocht zitten werd het 6-2 door wederom Jeffrey de Groot. En het was Frank Helvrich die de eindstand naar 7-3 tilde. Coach Pa de Groot had inmiddels een smile die van oor tot oor ging, hij was tevreden.

NR1 Hypotheek – Nesta Shipping    10-3

NR1 was het wat jongere team, nou ja op Bennie Zeilmaker na natuurlijk, die tegen het toch wat oudere ploegje van Nesta moest spelen. En beide teams wilden wel aanvallen en deden dat dan ook. Dat resulteerde in een doelpunt van Brain Zeilmaker en NR1 stond voor 1-0. Vervolgens vlogen de mannen van NR1 ur deur of stonnen die lui van Nesta ur niet. Vanaf de zijkant maakte Sander Zeilmaker 2-0, Jeroen Kuper klopte alles op snelheid 3-0 en hij tikte ook nog 4-0 binnen. En Nesta dan, nou die stonnen ur bij en keken ur na. Scheids Kooistra floot uitstekend want een binne eigenlijk 2 lastige ploegjes, maar ut ging best. En het leek wel alsof NR1 Spaanse peper in hun kont hadden ze bleven door gaan. Bij de wissel stond het al 7-0 door Niels Outhuyse, Sander Zeilmaker en Evan van Sertina. Net na de wissel kwam Johan Janssen alleen voor de keeper en hij faalde niet 7-1. Maar Nesta speelden zwak en dat hoeft toch niet met het speler arsenaal wat zij hebben. Het werd 10-3 en zelfs Bennie Zeilmaker scoorde een keer en dan mut je wel een zwakke defensie hewwe, maar Bennie is wel een slim ventsje natuurlijk. Niels O. en Sander Z. maakten de 10 vol. Voor Nesta scoorden nog Emiel Postmus en Aariaan Aalders.

Oostehof/Holman – De Gekroonde Leeuw    5-0 reglementair

Wat daar in Arum mis is weten we niet maar na It Skil melde de Gekroonde Leeuw zich nu ook af voor een wedstrijd. En dit terwijl je met vier man al kan spelen een keeper mag je immers lenen. Ik vind het een tikje onsportief omdat je tegenstanders weer voor Jan met de korte naam te laten staan. Laten we hier verandering in brengen heren zaalvoetballers. DGL verloor nu reglementair met 5-0 zonde!

Wedstrijden D poule

Scan Wandbekleding – SVO Attema    11-0

Scan is duidelijk een kampioens kandidaat want dit keer verpletterden ze Attema. Spanning alom in de D poule overigens het gaat hier nog tussen de Bock, cafe ’t Skutsje en Scan dus. Je suuden ut niet zeggen maar de eerste kans was voor Attema, Nigel Breidenbach kwam alleen voor de keeper maar mistte grandioos. Aan de andere kant had ook Enrico v d Meulen zo’n misser. En keeper Brouwer van Attema hield lang stand. Maar dat hield ook op toen Scan de kansen begonnen te benutten. En de topschutter van deze avondwerd Erwin de Boer hij maakte 5 doelpunten en tikte ook 1-0 binnen. De mannen van Attema konnen nog niet een deuk in een pakje zachte butter skoppe. Bij die 5 van Erwin maakten Frank ten Hoeve en Jorgchen Walsing ieder nog 3 eindstand dus 11-0.

Verslagen Nesta Shipping  ZVB COMPETITIE week 44

Wedstrijden A poule

Kantine Waddenhal  –  Friesland Direct    7-4

Een topper in de A poule, FD stond nog bovenaan maar het ongeslagen team van de Kantine komt opzetten. En de Kantine begon vliegend en ut leek wel of had Freek Topfer gember in sien reet. Hij scoorde een glaszuivere hatrick, de een nog mooier als de ander, en zette daarmee de Kantine op 3-0. En FD kwam er niet aan te pas terwijl daar ook knappe zaalvoetballers mee spelen. En de Kantine had ook nog een keer zijn sterkste speler Ralf van Hurck bij moeke in de kantine achter ut raam zetten. In no time stond het 6-0 door Sjouke “Bootie”, Freek Topfer en Ronald Jilders. In de 2e helft deed FD toch wat terug, eerst mistte Peter v d Veer nog een kans voor open doel. Maar even later zei teamgenoot Albert Nieuwenburg, dat must se doen seun, en maakte 6-1. En FD ging goed door Klaas Bouma scoorde met een hipke 6-2, iezeren Hein Kuiken maakt 6-3, en Michel v d Ploeg schoot uit stand 6-4 binnen. Als er nog hoop was voor FD dan schoot Sjouke Bootsma die aan flarden 7-4.

De Weinstube  -Eigentijds ZWF    6-2

De Weinstube heeft een partij verloren maar ze willen toch graag aansluiting houden. En Eigentijds wil wel graag winnen om uit de degradatie zone te blijven. Beide ploegen gingen dan ook vol in de aanval en schoten vol vuur op de beide doelen, maar daar stonden 2 keepers die hun werk goed deden. Pas in de 15e minuut viel het eerste doelpunt. Keeper Johan Visser zijn zicht werd ontnomen en daar profiteerde Albert Beuker van, de Stube leidde 1-0. En na dat doelpunt ging het vliegend voor de Stube. En Siebe Lutgendorff had waarschijnlijk 8 broodsjes pindakees opvreten want ook hij scoorde een zuivere hatrick 2-0, 3-0 en 4-0. En meteen in de 2e helft maakte Siebe ook nog eens 5-0 uit een mooi een tweetje. Eigentijds kwam wat terug Klaas B tikte 5-1 binnen en Richard Schuyl 5-2.  Mark de Boer maakte nog een treffer voor de Weinstube, eindstand 6-2.

Theo Duinstra  –  Cafetaria It Skil    6-3

Een strijd in de onderste regionen beide teams hadden de punten hard nodig. It Skil kwam onder druk door het tik tak spel van Duinstra, maar ze beleven rustig en loeren op een uitval. En die kwam, Tim Jaarsma kreeg een pass op maat en schoot netjes in 0-1. Het antwoord kwam snel Reinier v d Stap was sterk aan de bal en bij It Skil letten ze even niet op en hoppa 1-1. Daarna sprongen de mannen van Duinstra wat beter met de kansen om. Erdo Yildiz speelde Ley Reawaruw mooi vrij en hij kon scoren 2-1. Bijna hetzelfde gebeurde even later en nu scoorde Ayhan Yildiz 3-1. Nog voor de wissel maakten Erdo Yildiz en Tim Jaarsma er 4-2 van. In de 2e helft bleef Duinstra sterker maar dat kwam ook omdat It Skil zonder wissels speelden en ze moesten zelfs en keeper lenen. Suuden al die Arummers dan suukerbieten rooie mutte, vroeg tijdwaarnemer Jacob 20.  Reinier v d Stap maakte 5-2, Tim Jaarsma met een fraai hakje 5-3 en Ilhan Yildiz zette de eindstand op 6-3.

Wedstrijd C poule

Auto verhuur v d Pol  –  Bakkerij Overzet    10-1

Bij v d Pol loopt het als een speer, dit keer werd Overzet aan de zegekar gebonden met 10-1. Door deze winst komen ze op een doelsaldo van plus 29. De 1e helft ging het niet zo gemakkelijk toen hield Overzet redelijk stand. Wel kwam v d Pol voor met 2-0 door goals van Coen v d Veen en Marijn Helfrich. In de 2e helft werden de veteranen van bakker Overzet helemaal zoek gespeeld. David v d Pol maakte 4 goals, Willem Heemskerk scoorde 2x, Cathrinus Fabriek en Coen v d Veen ieder 1 keer. Het tegendoelpunt werd gemaakt door de goalgetter van Overzet Dirk Schaap.

Wedstrijden D poule

Cafe ’t Skutsje  –  POPALO    6-1

Het begin van ’t Skutsje was voortvarend want ze namen snel de leiding met 1-0 door Menner. En ’t Skutsje kon wissele bij ut leven sun knorre speulers hadden ze op de bank. Daar tegen over stond een knal van Sven Helvrich op de paal. Aan de andere kant maakte Banaan wel een doelpunt en was het 2-0. Scheids Sjonnie Nota floot uitstekend en kreeg van coach Keimpema een 8, het ie op skool nooit had. POPALO kreeg kansen maar helaas hadden ze de ogen dicht en dat helpt niet echt. ’t Skutsje liep uit naar 5-0, door Jayjay en Wllie 2 keer. Kees Knier jr deed wat terug 5-1, maar Klepper tilde de stand weer naar 6-1. Sven Helvrich schoot nog op de paal, waarna Hilbrand Pollema riep, volgende keer zet ik eerst hun poten in een bankskroef, skiete se dur temesen us een in.

Scan Wandbekleding  –  R Zwart Auto’s    7-2

Erwin de Boer was de man bij Scan die op scherp stond hij opende ook fraai de score vanaf de zijkant 1-0. Scan was beter in deze fase en Frank ten Hoeve rondde een mooie aanval af 2-0. De 3-0 was een frommelgoal van Arjen de Glee maar ja dat telt oek. Maar Zwart kwam terug, Alfred Zwart maakte 3-1 en een mooi doelpunt van Maikel Hartman betekende 3-2. Helaas voor Zwart dook hun keeper even later over een slap schotje van Erwin de Boer heen 4-2.  Het was de genadeslag voor Zwart want Scan liep uit naar 7-2 door doelpunten van Erwin de Boer 2 en Frank ten Hoeve 1, eindstand dus 7-2.

Verslagen Nesta Shipping  ZVB COMPETITIE week 43

Wedstrijden B poule

Gekroonde Leeuw  –  Este    5-3

De Gekroonde Leeuw is nog steeds ongeslagen en lijkt dat ook te blijven. Este begon wel sterk want de eerste kans was voor Joost Outhuyse. Helaas voor hem kon hij niet de keeper passeren, ja en dan houdt het op. De Arummers werden beter en knalden enkele keren op de paal. Maar Joost Outhuyse kreeg een herkansing en deze kans zat wel in de touwen 0-1. Aan de andere kant was het prijsschieten op het doel van Daniel Outhuyse, broerke van Joost, maar wat een atleet de man pakte hast alles. Totdat een vrije trap van Nico Bruinsma ook voor hem onhoudbaar bleek te zijn 1-1. Die stand bleef tot de wissel en in de 2e helft bleef DGL de betere ploeg.  De 2e helft begon wel goed voor DGL, Ysbrand Dijkstra, bekend om sien gouden punt, nam de bal verwoestend op dat deel van de voet en het was 2-1. Het volgende doelpunt van DGL ging er wat vreemd in, Jeroen van Dellen schoot tegen de voet van keeper Daniel Outhuyse de bal kwam op de paal, wederom tegen de keeper aan en keutelde vervolgens langzaam in het doel 3-1. Este werd wakker en kwam via Arjen Speckman op 3-2, ut skoot um meteen in sien lies. Het werd 3-3 toen Rene Metz tegen een tegenstander aan schoot en de bal daarna in het doel vloog. Este was goed terug gekomen maar toch sloeg DGL in het laatst weer toe. Vanaf de midden gaf Ysbrand D een pasje op Jeroen van Dellen en die haalde meteen uit 4-3. De laatste goal was weer zo’n flipperkast bal, van Dellen schoot tegen keeper dan de paal en vervolgens weer via de keeper in het doel 5-3, en daar bleef het bij.

De Groot  –  Oosterhof/Holman    5-1

De Groot moest winnen om aansluiting te houden bovenin en OH moest winnen om niet te dicht bij de gevarenzone te komen. De Groot speelde zonder wissel en met een veldspeler op doel, hun eigen keeper was er niet. Het was de Groot die de aanval zocht en in een kluwen van spelers wist Lemmy de Groot de bal in het OH te drukken 1-0, dit omdat keeper Griek zijn uitzicht was ontnomen. Er kwamen kleine kansjes voor OH vooral voor Sytse Sytema maar keeper Stefan Schouten was een sta in de weg.  Aan de andere kant mistte ook Jorge Pires voor open doel. OH ging in de aanval maar ut leek wel of hadden se een laskap voor, alle kansen vergriemden ze. Coach v d Zweep zat met de handen in het haar trouwens, dat deed ie 2 dagen later nog een keer. Jorge Pires maakte z’n foutje goed en zette de Groot op 2-0. In de 2e helft namen de mannen van de Groot afstand. Jeffrey de Groot maakte 3-0, 4-0 werd het door Frank Helfrich en 5-0 door Jorge Pires. En meteen vanaf de aftrap, na het vijfde doelpunt, wist Sicco v d Bij de keeper van de Groot te verrassen en redde de eer 5-1.

Wedstrijd C poule

Team Gulf  –  Hendriks v d Heide    5-3

Vorig seizoen was HvdH nog een team met 4 vaders en 4 zeunen maar nu was er nog maar een stelsje, Pappa en zeun Erents. Beide ploegen gingen er vanaf het begin er lekker in en al snel zette Wardzen Zondervan Gulf op 1-0. Maar vader Bert Erents kon even later breed uut lache want sien kien Jorik wist gelijk te maken 1-1. En het werd een frisse strijd tussen de beide teams, waarin de jeugd er lekker in gingen. Veteraan keeper Bert Erents paste zich aan en als een jonge Adonis plukte hij menig bal uit zijn domein. Hij bleef echter van schrik staan toen er drie man op hem af kwamen en Jeroen v d Nieuwenhuizen 2-1 maakte. HvdH vocht terug en Antonie de Puyselaar schoot 2-2 binnen en 3-2 maakte hij met het hoofd. HvdH zakte wat weg en dat deed keeper Erents ook een beetje. Een poeier van Jeroen v d Nieuwenhuizen was nog onhoudbaar 3-3, maar bij een skot van Nick Elsinga lag Bert een uur te laat op sien donder en ging de bal onder um deur 4-3. En toen Wardzen Zondervan een solo goed afrondde werd het 5-3 en kon HvdH inpakke en weg weze.

Scan Wandbekleding  –  VC Plankepad    13-3

Bij Scan waren alle ouwe speulers ur uut zetten en trad een redelijk jong team aan. En bij Plankepad begonnen ze met 3 man en moesten zij zich in het begin dus ut hompeskompus lopen. Daar wist Scan pas in de 2e minuut van te profiteren Erwin de Boer maakte 1-0, wel pas na een foutjes van keeper Theo Tholen. Het was toch wel een wonder dat Christiaan Schokker ondanks dat ze met 2 man minder speelden, er nog 1-1 van maakte. Maar ja daarna was het dan ook gebeurd en moest Plankepad zich beperken tot verdedigen met zo nu en dan een uitval. De einduitslag was uiteindelijk 13-3 en was Edwin de Boer de absolute topscorer met 7 doelpunten. Arjen de Glee maakte er 4 en Frank ten Hoeve tikte er 2 in. Voor Plankepad scoorden nog L Kleefstra enP Brouwer.

Verslagen Nesta Shipping  ZVB COMPETITIE week 42

Wedstrijden A poule

Kantine Waddenhal  –  De Weinstube    3-0

Een topper in de A poule en de mannen hielden elkaar lang op de brilstand. Wel werd er fanatiek op de aanval gespeeld maar tot scoren kwamen de ploegen nog niet. Dat gebeurde pas in de 10e minuut toen de vuurvreter Sjouke Bootsma al vallend de Kantine op 1-0 zette. Het had 2-0 kunnen worden maar de inzet van Kevin Jaarsma ketste op de paal. Aan de andere kant kwam Mark Schapelhouman alleen voor de keeper maar ook hij mistte. Eigenlijk was het een wedstrijd waarin beide teams wel erg slordig speelden. Een schot van Freek Topfer werd keurig gestopt door Weinstube keeper Kelvin v d Heide. En de volgende kans van Topfer schoot hij naast, ut haar hing zeker voor zien ogen. Ook in de 2e helft bleef het spel niet hoogstaand. Maar nu ramde Ralf van Hurck een goed genomen corner wel in een keer in het doel 2-0. De Kantine werd sterker en het was aan doelman Kelvin v d Heide te danken dat de stand niet ruimer werd. De man stond heel vaak op de juiste plaats en keepte dus met inzicht. Wel moest hij vissen toen Sjouke “Bootie” de bal via de paal intikte 3-0, en dat was ook de eindstand.

Friesland Direkt  –  Eigentijds ZWF    6-3

Ook hier bleef het lang 0-0 totdat Sven Warmerdam een kans kreeg en die wist daar wel raad mee 0-1. Meteen was er een antwoord van Klaas Kuiken [hein broer] hij kroop en slalomde overal tussendoor en langs en maakte 1-1. Klaas Bouma had veel overtredingen nodig en oek nog een grote vreet dus moest ie 2 minuten op ut zondaarsbankje. En toen hij net zat profiteerde Jeffrey Sicama en maakte 1-2. In de 2e helft knalde Gordon Lebert tegen de paal en werd het dus niet 1-3. Het werd wel 2-2 toen Richard Schuyl de bal verkeerde op sien poot kreeg en in eigen doel schoot. Met de hasses naar beneden en ut stoom uut sien neus vloog Klaas Bouma door de defensie en maakte 3-2, en FD stond voor. Een heel slap schoot van Bouma werd min of meer in eigen doel gegooid door keeper Johan Visser en dat betekende 4-2. Nog even wist Sven Warmerdam wat terug te doen 4-3. Maar een solo van Michel v d Ploeg ronde hij goed af 5-3 en vervolgens bepaalde Klaas Kuiken de eindstand op 6-3.

Theo Duinstra  –  Topline Yacht Design    4-2

De ploeg van Duinstra is een technisch zeer sterke ploeg maar met doelpunten maken hebben ze nog wel eens een probleempje. In deze wedstrijd kwam dat ook vooral door goed keeperswerk van TYD keeper Ton Reijenga. In de 10e minuut was de inzet van Ayhan Yildiz echter onhoudbaar 1-0. Gideon Vellinga kon gelijk maken maar mistte voor open doel. Het werd 2-0 toen Curty Gonzales al vallend de bal in het net joeg. De volgende goal van Gonzales volgde na een mooie lange solo die hij netjes afrondde 3-0. In de 2e helft gooide Ahyan Yildiz zijn goocheldoos open stuurde een paar man het bos in en maakte 4-0.  Duinstra nam gas terug en zo kon TYD wat terug gaan doen. Een bekeken doelpunt van Ane Schaap betekende 4-1 en een mooie solo van Gideon Vellinga bracht de stand op 4-2 en daar bleef het ook bij.

Wedstrijden C poule

Bakkerij Overzet  –  Roel’s Multi Service    8-5

RMS nam de leiding door de man die in vorm was deze avond Bouwe v d Veen, hij tikte de bal tussen de stokken van keeper Hartogs deur 0-1. Overzet begonnen wat traag maar dat

Bouwe v.d. Veen 4 x raak

is gezien hun leeftijd geen wonder. Toch wist Dirk Schaap via wat tegenstanders en wat mazzel 1-1 te maken. Maar ja die Bouwe v d Veen bleef vliegen of had ie gember in sien kont en hij maakte 1-2. Het ging nu om en om het doelpunten maken. Een punter van Piet Miedema betekende 2-2, Bouwe v d Veen 2-3, Piet Miedema 3-3. Drie minuten voor de wissel tikte Jan Stienstra op Dirk Schaap en hoppa 4-3. In de 18e minuut ston keeper Hartogs weer met sien poten wied en skoot Bouwe v d Veen er weer tussendoor 4-4. En RMS kwamen zelfs voor toen Luuk Jellema as ouwe stoomtrein zich vrij liep op links, hij kon rustig een  half uurke anlegge en maakte 4-5. Maar in plaats dat de wat oudere mannen van Overzet moe werden was de jeugd van TYD niet meer vooruit te branden. Een slim pasje van Piet Miedema op KP de Groot betekende 5-5. En schot vanaf de middenlijn van Jan Stienstra bracht Overzet de voorsprong 6-5. Pieter Miedema tikte 7-5 binnen en met een fraaie lob van Pieter kwam de eindstand op 8-5.

 

Autoverhuur v d Pol  –  SMS Chill Time    10-4

Ik weet niet waar ze de mesen weg hale maar v d Pol speelde maar liefst met 3 wissels. En bij SMS zat ur niet een mees op de bank en ja dan krijg je problemen. Dient wel gezegd dat dit v d Pol hun best voetballende team sinds jaren is. Na 3 minuten namen ze al de leiding door een fraai lobje van David v d Pol 1-0. En v d Pol drukte SMS in de verdediging maar vergaten in hun haast de oude sluwe vos Kerst Heida te dekken en ja dan bin je de l.. 1-1.  Weer kwamen de mannen van Pol voor dit keer door Willem Heemskerk 2-1. Maar wederom kwam SMS terug, nu gaf Robert v d Zee een prachtig lob 2-2. En de lob was in deze avond want ook David v d Pol liet weer een zien 3-2. SMS begon gebrek aan lucht te krijgen en v d Pol liep uit door Loen v d Veen naar 4-2. Nog even was er een stuiptrekking van SMS Robert v d Zee maakte 4-3. Daarna was het over en uit met SMS en begonnen er al enkele spelers paars aan te lopen. Van der Pol ging door en rolde SMS op. David v d Pol maakte er nog 2, dat deed ook Loen v d Veen, en Martijn Nota en Anne v d Tuin tikte beiden nog een in het net. Met nog een tegentreffer van Tony Outhuyse bracht dat de eindstand op 10-4, en das een knorre.

R Zwart auto’s  –  POPALO    9-1

Coach Keimpema van PoPaLo zei voor de wedstrijd, zeg maar dat de dorpsgenoten van mij {Sexbiermumers} teugen de Keimpe Lolly Boys mutte en dat wij dat winne. Nou hij zat er een heel eind naast. In no time had Maikel Hartman de eerste er al in getikt 1-0. Direct daarna kon Meindert Riem 1-1 maken maar vlak voor het doel zakte hij door zijn hoeven. In plaats daar van maakte de Vries 2-0. PoPaLo viel wel aan maar mistten veel te veel kansen, pas toen Sven Helvrich de bal goed op zijn slof kreeg werd het 2-1. Daarna was het ook afgelopen met scoren de mannen waren totaal de richting kwijt. Zwart niet die gingen gewoon door. Maikel Hartman, de uitblinker, maakte 3-1 en 4-1. W Vlietstra 5-1, R Zwart 6-1, A Zwart 7-1, R Zwart 8-1 en de Vries bepaalde de eindstand op 9-1. En Keimpema die hewwe de hele avend niet meer zien.

Verslagen Nesta Shipping  ZVB COMPETITIE week 41

Wedstrijden B poule

Oosterhof/Holman  –  Este    4-1

Wil OH nog een kans houden om de kampioensvlag te hijsen dan mag er niet meer verloren worden. En dat leek te lukken, want toen keeper Outhuyse een uiltje stond te knappen vloog het schot van Johan Hellinga bij hem langs 1-0. Aan de andere kant werd keeper Dirk Alkema onder vuur genomen maar de man wist twee keer as een zwarte panter {de Munck} de redden. Sicco v d Bij deed dat beter hij walste met sien lange stelten deur de defensie en liet Outhuyse kansloos 2-0. Bij die stand werd gewisseld en al vrij snel in die 2e helft tikte Sietse Sytema 3-0 in de touwen. Coach v d Zweep hing van bliedskap in é wandrekken, of was um dat niet? Even schrok OH omdat Chris Douwsma de stand terug bracht naar 3-1. Aan al die spanning maakte Sicco v d Bij een eind door de eindstand op 4-1 te zetten.

NR 1 Hypotheek  –  Visser ATR    6-2

NR 1 blijft een kanshebber voor het kampioenschap in de B poule, maar dat moeten ze wel alles winnen. En dat leek er niet op want een crosspass van Visser daar kon keeper van Riet niet bij en Rinke van Sloten wel, NR 1 stond achter 0-1. Het werd weer gelijk door een mooi schot van Sander Zeilmaker 1-1. NR 1 begon wat te draaien en Niels Outhuyse kwam wat in zijn oude doen, en dan is NR 1 gevaarlijk. Een mooie uitgespeelde aanval werd netjes afgerond door Brain Zeilmaker 2-1. Een actie die Niels Outhuyse wel vaker heeft, deed hem vrij komen voor keeper van Riet. En die ston net met de poten wied uut dus tikte Niels um daar deur heen 3-1. Visser kwam in de 2e helft terug door een treffer van Andre Bambach werd het 3-2. Maar daarna sloegen de mannen van NR 1 toch toe. Een mooie voorzet van Niels werd goed afgerond door Evan van Sertina 4-2 en Evan maakte ook nog 5-2. Visser was verslagen helemaal toen Brain Zeilmaker nog een keer het net deed bollen 6-2.

Gekroonde Leeuw {Arum}  –  De Groot    5-4

De Gekroonde Leeuw probeert van de D poule in een keer door te stoten naar de A poule. Maar dan moesten ze eerst wel even winnen van een lastig obstakel dat de Groot heet. Beide teams begonnen te vliegen en te draven alsof ze door de bliksem geraakt waren. En er kwamen direct ook kansjes aan beide kanten maar die werden allemaal verknoeid. Pas na 17 minuten wist de keeper van DGL met een mooie uitgooi Nico Bruinsma vrij voor het vijandelijke doel te zetten, en hij scoorde 1-0. Aan de andere kant kwam Jorge Pirez alleen voor de Arummer keeper hij mistte echter grandioos. En dat was het euvel van de Groot, veul te veul en te lang met de bal piele en de mooiste kansen missen. Vier seconden voor de wissel had Jorge Pires het geluk wat aan zijn zij en maakte hij 1-1. In de 2e helft nam DGL het heft wat meer in handen en was het Nico Bruinsma die op scherp stond. Met 2 treffers zorgde hij dat DGL met 3-1 voor kwam. Maar weer wist de aalvlugge Jorge Pires voor wat spanning te zorgen 3-2. En er had meer ingezeten als de Groot de kansen wat beter had benut. Dat deed DGL wel Nico Bruinsma en Lammert Wagenaar tilden de stand naar 5-2. De groot kwam nog terug tot 5-4 door goals van Jeffrey de Groot en Frank Helfrich maar daar bleef het bij, DGL is nu dus de koploper.

Wedstrijd D poule

De Bock Computers  –  SVO Attema    7-3

De Bock begon vol overgave en Attema, dat de eerste wedstrijd speelde, moest duidelijk even wennen. En na 6 minuten had de Bock oek wat mazzel dat Anne Wind sien eigen keeper volkomen kansloos liet 1-0. Twee minuten later kreeg de Bock een penalty, Tjerk Helfrich nam sien anloop en skoot de ruuten van de kantine dur hast uut, mis dus. Een paar tellen later werd het toch nog 2-0 door en mooie goal van Robert Visser. En Robert Visser wist ook nog eens 3-0 te maken. Eindelijk ontwaakte de mannen van Attema en onder leiding van good old Dicky Tilstra, die een sluw pasje aan Enrico v d Meulen gaf werd het  3-1. Maar nog in dezelfde minuut en in de zoemer schoot Robert Visser vliegend van de zijkant 4-1 binnen. In de 2e helft kreeg Attema een penalty maar ook Nigel Breidenbach mistte grandioos. Tjerk Helfrich maakte zijn foutje goed en maakte 5-1, Jelte Kroes 6-1. Attema deed wat terug 2 treffers van Roland Heimans 6-3 en Jelte Kroes bepaalde de eindstand op 7-3.

Verslagen Nesta Shipping  ZVB COMPETITIE week 40

Wedstrijd A poule

De Weinstube – Topline Yacht Design    3-1

Ook de 2e wedstrijd zou worden gewonnen door de Weinstube, alhoewel dat niet gemakkelijk ging. De Weinstube opende wel de score, een knoepert van Keimpe Pols vloog van paal tot paal zo het doel in 1-0. Een leuk ploegje dat TYD maar se make seveul skijnbewegingen dat se dur zelf gek van wudde. Toch creëerden ze wel kleine kansje maar die gingen er vooralsnog niet in. De Weinstube deed dat beter de defensie werd netjes uitgespeeld en Keimpe Pols tikte ook 2-0 binnen, met een fraai lobje. De oud spelers van TYD, Hiemstra, Sjollema en Toorenbeek moedigden hun mannen aan vanaf de tribune waar ze met de lift opzetten waren. En dat had succes een slim genomen vrije van Jordi Torenbeek werd goed afgerond door Anton Knipper 2-1. Twee tellen later kreeg ook de Stube een vrije trap die werd genomen door Thon Phiwiang. En in dit geval ging de keeper niet helemaal vrij uit en werd het 3-1. Een kleine maar belangrijke overwinning voor de Weinstube.

Wedstrijd B poule

Visser ATR – Este    4-4

Terwijl Este nog stond te slapen schoot Stefan Nota, uit stand, Visser naar 1-0. Este speelde zonder wissel en Visser had de bank smoorvol zitten, en dat breekt je later in de wedstrijd vaak op. Nota had weer zo’n poeier maar dit keer raakte hij de onderkant lat en spatte de bal het veld weer in. Este ging in de aanval en liet daar door gaatjes vallen achterin en daar profiteerde Dennis Stoter van 2-0. En net in de zoemer voor de wissel schoot Arjen Speckman 2-1 binnen en werd het toch weer spannend. In de 2e helft leek de strijd beslist te worden toen Stefan v d Molen zich door de defensie wurmde en 3-1 maakte. En Hessel Bootsma tilde de stand zelfs naar 4-1. Maar ondanks dat ze geen wissels hadden kwam Este terug, ze vochten as pitbulls. Vlak achter elkaar aan werd het door Chris Douwsma 4-2 en 4-3. Het werd spannend en met nog minder dan 1 minuut te spelen maakte Arjen Speckman verrassend gelijk 4-4. Visser verspeelde zo dus dure punten.

Wedstrijd C poule

De Kombuis – Roel’s Multi Service    2-0

De eerste 10 minuten ging de strijd gelijk op en golfde het spel op en neer. Wel waren er kansjes maar die werden allemaal vegriemd. Maar toen Stephan Klees ineens vrij stond joeg hij wel 1-0 in de touwen, keeper van Riet was kansloos. En het lukte RMS maar niet om iets terug te doen, ze waren duidelijk niet scherp genoeg. Bij de Kombuis loopt dan Stephan Klees en die is wel erg scherp. Eerst wist hij nog de paal te raken maar toen hij een vrije trap nam joeg hij die door de muur, werd van Riet het zicht ontnomen en was het 2-0. Een snelle uitval van de Kombuis leek een doelpunt te worden maar als een echte veldheer wist Bouwe v d Veen dat te voor komen. Mooi was het dat Marco Bos na anderhalf jaar geblesseerd te zijn geweest, kapotte kruisbanden, hij weer met RMS mee speelde, het mocht helaas niet baten.

Wedstrijd D poule

Cafe ’t Skutsje – R Zwart Auto’s    5-4

’t Skutsje begon furieus aan te vallen, er was echter een obstakel en dat was keeper Micheal Hartman. ’t Skutsje kreeg de eerste mooie kans maar Caleb Repkes mistte. Hij kreeg echter een herkansing en die joeg hij wel in de touwen 1-0. Even was er geluk voor ’t Skutsje toen keeper Brouwer de bal bij een vrije trap volledig mistte, gelukkig voor hem stond er een verdediger in de buurt die de bal wel goed wist te raken. Ut Skutsje liep uit door treffers van Richard ‘de banaan’ Ysbrandy en Jelmer ‘Wallie’ v d Wal werd het 3-0. Gelukkig liep er bij Zwart ook nog een scherpschutter rond en dat was Rocco Zwart. En die Rocco wist de stand naar 3-1 te brengen, er was weer hoop voor Zwart. Caleb Repkes speelde een tegenstander tussen de benen door, ut is nog steeds niet bekend of dat de bedoeling was of gewoon mazzel. De bal kwam echter bij Jelmer ‘Wallie’ v d Wal en die scoorde 4-1. Richard ‘’de Banaan”v d Wal leek, even later, de strijd te beslissen 5-1. ’t Skutsje ging op hun lauweren rusten en dochten we binne dur al. Dat pakte bijna verkeerd uit. Met 3 treffers bracht Rocco Zwart de stand terug naar 5-4 maar helaas voor hen bleef het daarbij en staat ’t Skutsje nou bovenan.

Verslagen Nesta Shipping  ZVB COMPETITIE week 39

Wedstrijden C poule

Autoverhuur v d Pol  –  Team Gulf    6-2

In het begin van de wedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Wel opende Lee Roy Purvis eerste de score voor v d Pol 1-0. Maar al snel had Elzinga de gelijkmaker in de touwen getikt 1-1. Na dit doelpunt werd v d Pol duidelijk wat beter, en begon ut ploegje leuk te draaien. David v d Pol maakte 2-1 en dat was mooi in dit 75e jubileum jaar van het bedrijf v d Pol. En ze gingen door, een vrije trap van Willem Heemskerk vloog in de hoek 3-1. In de 2e helft bleef v d Pol scoren, David v d Pol maakte 4-1 en 5-1 en Lee Roy Purvis tilde de stand naar 6-1. Het was erg warm in de zaal, ut swit drupte de mannen in de bilnaad. Gulf kreeg nog mooie kansen maar Cat Fabriek deed zijn naam eer aan en pakte een hoop ballen. Alleen het schot van Arjen Visser was onhoudbaar 6-2. Door deze winst is v d Pol nu koploper in de C poule.

De Kombuis  –  Bakkerij Overzet    7-6

De veteraantjes van Overzet begonnen as een speer, binnen de minuut lelde Dirk Schaap al 0-1 in de touwen. Toen zakten de mannen toch even weg, de poten konden waarskienliek de weelde niet dragen. Snoeihard joeg Jurjen Hoekstra 1-1 binnen, Bouke Zuiderhof passeerde ut hele zootsje van Overzet en maakte 2-1. En toen vervolgens keeper v d Galien een bal van sien verkeerde been af liet springen ronde Bouke Zuiderhof dit kansje simpel af 3-1. En het werd nog erger want Stevan Klees maakte er ook nog 4-1 van. Eindelijk ontwaakten de veteraantjes en begonnen eindelijk wat terug te doen. Anton Elzinga slingerde met sien elasstieken billug deur de defensie en tikte 4-2 binnen.  En de iezeren loek billug, Jan Stienstra, wist net voor de wissel nog 4-3 te maken. In de 2e helft nam de Kombuis weer afstand toen Jeroen Zuiderhof uit de draai 5-3 maakte. Overzet vocht terug en liepen hun ut vuur uut de sloffen. Jan Stienstra en Anton Elzinga wisten zelfs 5-4 en de gelijkmaker te maken 5-5. Weer nam de Kombuis de leiding door Jeroen Zuiderhof 6-5. Het leek een gelijkspel te worden toen Elzinga via het been van Hoekstra 6-6 maakte. Helaas voor het hard werkende team van Overzet vloerde keeper v d Galien, Bouke Zuiderhof en ging de bal op de stip. Bouke zelf wist dit buitenkansje in een doelpunt om te zetten. Jammer voor Overzet maar de Kombuis staat nu met v d Pol bovenaan.

Hendriks v d Heide  –  SMS Chill Time    5-2

Twee best wel jonge ploegen met aan beide kanten twee ouwe lullen in het team. Bij Chill zijn dat Tonny Outhuyse en Johnny Homminga en bij HvdH zijn dat Bert Erents en Richard v d Kooi. Maar die vier lope hun de hele wedstried wel uut de naad. En bij Chill wanen ze zich allemaal Johan Cruyff want ut hele zwikje speult met nummer 14. F Pietersma gaf het goede voorbeeld vanaf de zijkant zette hij met een echte poeier HvdH op 1-0. Even later mistte A de Puyselaar voor een leeg doel, hij had even de oogkleppen op. Chill kreeg kansje maar ut valt niet met om die gespierde billug van keeper Bert Erents te passeren. Keeper Johnny Homminga had het moeilijker en dat kwam vooral omdat zijn defensie regelmatig stond te knoeien. Fries kampioen Teatsen [dat is kaatse met een tennis racket] Adriaan Aalders maakte slim 2-0. Jorik Erents, ut kien van Bert, mistte ook een 100% kans. Hij maakte dat later helemaal goed door een hatrick te scoren 3-0, 4-0 en 5-0. En dan mocht Chill nog van geluk spreken dat keeper Johnny Homminga stond te keepen as een leeuw anders had de achterstand groter geweest. Chill redde toch nog de eer door dat Robert v d Zee en Mark Koornstra er 6-2 van maakten.

Wedstrijd D poule

POPALO  –  VC Plankepad    5-0

Eindelijk weer eens winst voor de voddeboeren van POPALO, maar wel jammer dat de tegenstander er niet was. Op die manier wil niemand winnen ook POPALO niet. En dit gebeurd toch ietsjes te vaak in deze competitie en dat terwijl je met 5 man al kunt spelen, jammer, jammer, jammer.

Verslagen Nesta Shipping  ZVB COMPETITIE week 38

Wedstrijden B poule

NR1 Hypotheek  – Oosterhof/Holman    5-2

De jongens van NR1 hadden de slaap nog niet uut want se lieten Geert Jan de Groot helemaal vrij staan en hij maakte dan ook 0-1. En daarna moest NR1 toch zoeken om een tegentreffer te scoren. Dat viel nog niet mee omdat keeper Dirk Alkema in topvorm stak. Toen Evan van Sertina de bal in de korte hoek joeg was ook Alkema kansloos 1-1. In de 2e helft nam OH weer de leiding dit keer was Jaap Wagenaar de schutter 1-2. De vreugde was van korte duur meteen maakte Sander Zeilmaker weer gelijk 2-2. Sander Zeilmaker maakte vervolgens een sliding en moest 2 minuten op de strafbank. OH wist daar niet van te profiteren. Toen Sander weer terug was liet hij dat meteen zien met 2 treffers 3-2 en 4-2. Met een fantastisch schot wist Brian Zeilmaker de eindstand op 5-2 te brengen. Dat was gezien de gehele wedstrijd wel wat geflatteerd.

Gekroonde Leeuw – Nesta Shipping    8-2

Het duurde een tijdje voor dat in deze wedstrijd werd gescoord. Tien minuten lang werd er wat heen en weer gepingeld maar er werd niet gescoord. Dat gebeurde pas in de 10e minuut toen de schutter bij DGL Ysbrand Dijkstra de bal in de hoek joeg 1-0. Maar bij Nesta loopt dan nog altijd Johan Janssen, rustig kuierend en slimme pasjes uit delend kwam hij langzaam naar voren. En toen hij daar eindelijk was tikte hij meteen de gelijkmaker binnen 1-1. En de andere veteraan, Tjeu Visser wuu hier niet voor onder doen en ook hij haalde dodelijk uut 1-2. Het had 1-3 kunnen zijn maar Emiel Postmus zag sien skot op goal teugen ut raam van de kantine an vliegen. De Arummers kwamen terug en Ysbrand Dijkstra lag de bal weer netjes in de touwen 2-2. Voor de wissel kwam DGL nog op een voorsprong door L Wagenaar 3-2. In de 2e helft ging DGL door en liepen uit door J van Dellen naar 4-2 en 5-2, R Brouwer 6-2, L Wagenaar 7-2 en Ysbrand Dijkstra 8-2.

Wedstrijd C poule

SMS Chill Time/HA 41 – Team Gulf    1-1

Het doelpunten maken ging hier niet echt van een leien dakje in deze wedstrijd, wel schoten ze binnen 5 minuten beiden een keer op de paal. Er kwamen meer kansen maar hij wuu dur niet in. Pas toen Robert v d Zee de bal verspeelde, zei Arjen Visser, dankje vriendelijk en zette Gulf op 0-1. Gulf wilde de voorsprong vergroten maar troffen keeper Johnny Outhuyse in een glansrol. Hij pakte se met hannen, poten en zelfs met sien brede billug keerde hij ballen. Robert v d Zee schoot een bal richting tijdwaarnemers tafel waar Jacob 20 de bal op sien oor kreeg, hij was meteen in e soes. In de 2e helft kwam HA41 terug een van de drie Outhuyskes, Robert, verraste keeper Veltman 1-1. Het spel bleef op en neer gaan, misschien was Gulf wat beter maar Johnny Homminga was niet meer te passeren het bleef 1-1.

Wedstrijden D poule

De Bock Computers – Scan Wandbekleding    5-5

In de 3e minuut nam Scan de leiding en was het Jogchem Vatsing die het doelpunt maakte 0-1, en meteen daar over heen kletste Frank ten Hoeve 0-2 in de touwen. DBC stroopte de mouwen op en kwamen terug. Een mooie aanval werd afgerond door Robert Visser 1-2, en Pieter Beuker deed dat even later wat dunnetjes over 2-2. Nog in de 1e helft nam weer Scan de leiding door beheerst scoren van Ryan van Windt 2-3. De ploegen bleven op de aanval spelen, DBC raakte de paal om vervolgens via Pieter Beuker wel te scoren 3-3. Ze kwamen zelfs voor door Tjerk Helfrich 4-3, nu was het de beurt weer aan Scan. En Jogchem Vatsing en Kees Yacht zetten Scan weer op voorsprong 4-5. Maar de wedstrijd was gelijkwaardig en het was dan ook terecht dat Tjerk Helfrich de stand weer gelijk trok 5-5.

Cafe ’t Skutsje – VC Plankepad    7-3

Na jaren van afwezigheid neemt cafe ’t Skutsje weer deel aan de zaalvoetbalcompetitie. En ’t Skutsje begon onstuimig en vielen aan, Plankepad had nog duidelijk last van zeebenen en moesten weer even wennen aan het vaste land. Het liep allemaal wat ongeorganiseerd door elkaar heen en dat was wel leuk. De eerste doelpoging was van ’t Skutsje, helaas schoot Richard Ysbrandy de bal naast. Een fout tikkie trug van Jort de Graaf werd dankbaar afgerond door Lammert Kleefstraa, Plankepad leidde 0-1. Jelmer v d Wal wist de eerste treffer voor ’t Skutsje te scoren 1-1. In de 2e helft gaf Richard Ysbranby een lange pass die in é wandrekken belandde, om en nabij Kerstdagen zit ut gevoel ur wel in je, was zijn commentaar. In de 2e helft sloeg ’t Skutsje toe, Jort de Graaf rondde een aanval mooi af door de bal hoog in te schieten 2-1, zijn foutje was goed gemaakt. Pa Hans zal best trots weest hewwe op sien seunsje. Het hek was van de dam Jelmer v d Wal 3-1, Richard Ysbrandy 4-1, maar nog even lieten de mannen van Plankepad hun tanden zien. Het werd 4-2 door Lammert Kleefstra en 4-3 door Nieck van Gelder. Daarna was het over en uit en liepen de mannen van ’t Skutsje naar 7-3, goals van Richard Ysbrandy 2x en Martijn Bergsma 1x.

Verslagen Nesta Shipping  ZVB COMPETITIE week 37

Wedstrijden C poule

Bakkerij Overzet – SMS Chill Time/ HA 41    3-2

Overzet blijft spelen met zijn veteraantjes en dat is ook leuk. Maar Piet Miedema moest duidelijk nog even aan de vloer wennen want bij het eerste balcontact viel ie plat op sien vreet. Hun ouwe stoomlocomotief Jan Stienstra deed het beter hij maakte 1-0 voor Overzet. Daarna mistte Robert v d Zee enkele mooie kansen voor de Massage maar ook Overzet kreeg een paar mooie. Toch wist Robert Outhuyse uiteindelijk nog 1-1 te maken. Maar die Jan Stienstra blieft gevaarlijk en hij zorgde dan ook weer voor voorsprong 2-1. Ook Robert v d Zee wist nu eindelijk waar het vijandelijke doel stond en hij maakte weer gelijk 2-2. Meteen in de 2e helft toen de defensie van Massage nog stond te slapen, scoorde heel stiekem de van de val herstelde Piet Miedema 3-2. Vanaf dat moment ging het spel op en neer, de mooiste kans was voor, wederom, Robert v d Zee maar hij mistte weer. In de laatste minuten gooide de coach van Overzet de ouwe rots in de branding Jan Boomsma erin en toen was er natuurlijk geen door komen meer aan. Overzet won dus en Massage, wat vanaf nu SMS Chill Time/ HA 41 heet{ lekker makkelijk} ging met lege handen naar huis.

Wedstrijden D poule

De Kombuis – Hendriks v d Heide    6-5

Het ging hier in deze partij een minuut of7  gelijk op, en niemand wist nog te scoren. Maar in de 7e minuut kwam Stefan Klees mooi door en zette de Kombuis op 1-0. De Kombuis bleef aanvallen maar vergaten even te verdedigen en daar door kon Maurice v d Kooi 1-1 maken. Het bleef stuivertje wisselen en er viel een leuk aantal doelpunten. Te beginnen bij Jurjen Hoekstra en Robbin Kruizinga zij scoorden 2-1 en 3-1 voor de Kombuis. Meteen vloog of Jorik Erents of Maurice v d kooi {de in slaap gevallen tijdwaarnemer Jacob 20 was even niet bij de les en wist niet wie het was} er prachtig langs en tikte 3-2 binnen. Aan de andere kant vloog Niels Idsari er met zeven mijls stappen door en werd het 4-2. Telkens kwamen de mannen van HvdH terug nu maakte Maurice v d Kooi 4-3. Bert Erents stond overigens te keepen als een leeuw, alleen was net in de 2e helft Jurjen Hoekstra hem iets te vlug af 5-3. En Bert klauwde hast alles ur uut met hannen en poten. Maar dan komt er weer een droge knal van Niels Idsardi en werd het 6-3. HvdH bleef vechten en kwamen weer gevaarlijk dichtbij door treffers van Richard v d Kooi en de Puyselaar tot 6-5 maar verder kwamen ze niet.

Autoverhuur v d Pol – Roel’s Multi Service    10-1

Dit werd een walk over de mannen van v d Pol hadden zeker zich goed voorbereid in de zomer, want ze hadden gien kien an RMS. Al binnen een minuut zette David v d Pol zijn team op een 1-0 voorsprong. Het viel wel op dat in het team van v d Pol maar een v d Pol meespeelde, dat is wel eens anders geweest. RMS hadden geen wissels en liepen zich dus ut hompeskompus en dat zou hun in de 2e helft helemaal opbreken. Willem Heemskerk vloog er als een speer door en het was 2-0. Martijn Nota ramde met de punt 3-0 in de hoek en 4-0 werd het weer door David v d Pol. Bij die stand begon de 2e helft en hadden de mannen van RMS ut eind al in e bek. Anne v d Tuin maakte al snel 5-0 en 6-0, inmiddels had RMS er een wissel bij gekregen maar dat hielp niet echt. Lee-Roy Purvis scoorde 7-0 en het ging door, 8-0 en 9-0 kwamen van Willem Heemskerk en 10-0 lelde Martijn Nota er in. Gelukkig wist Willem Wielenga de toch wel verdiende eer te redden 10-1.

De Bock Computers – POPALO    4-3

De Bock was een nieuwe ploeg tegen een van de oudste ploegen in deze competitie POPALO. En de strijd begon onstuimig se vlogen ur in as jonge stieren. POPALO had een nieuwe spits en dat was Kees Knier jr de voor de doelpunten moet gaan zorgen. De jonge jongkjes van de Bock moesten duidelijk even wennen aan de zaal. En mede daar door kon Jurjen Breimer POPALO op een voorsprong van 0-1 zetten. En POPALO kreeg meer kansen maar die werden om zeep geholpen. Maar de jongkjes van de Bock leerden snel en ze kwamen goed terug. Uit een scrimmage wist pieter Beuker de gelijkmaker er in de frommelen 1-1. Meinke Riem zag zijn kopbal mislukken maar met een fraai lobje verraste direct daarna Jelte Kroes doelman Gerard Rutten van POPALO 2-1. DBC liep uit naar 3-1 door een mooie treffer van Pieter Beuker. Snel daarna rondde Kenneth Dijkstra een mooie een twee af met Lowie Quisenaerts 3-2. En het werd nog spannender en er waren veel kansen over en weer maar de mannen hadden de hasses ur niet goed bij. Wel deelde onze Belgische Harlinger Lowie Quisenaerts nog een patat uit hij maakte 3-3. Dat leek een mooie eindstand te worden maar het pakte anders uit. De computer bengels hadden nog een verrassing in petto. Op de valreep wist Pieter Beuker toch nog de volle winst voor DBC binnen te halen 4-3. En de broerkes Pollema hewwe van verdriet 5 dagen op Grien zetten.

 

Verslagen Nesta Shipping  ZVB COMPETITIE week 36

De onderlinge zaalvoetbal competitie is weer gestart

Een en veertig jaar geleden begon Sip Luxwolda met de zaalvoetbalploeg Exstador, zijn maat Bouke v d Gaast bedacht de naam Exstador en Sipke Jan Luxwolda {de ouwe conciërge van de RHBS maakte het embleem waar ze nu nog mee spelen. Bijna net zo lang is de onderlinge competitie al bezig alhoewel dat in de begin jaren de Horeca competitie hete. De competitie begon met de wedstrijd uit de A poule;

Wedstrijden A poule

Eigentijds ZWF – Theo Duinstra   3-1

Duinstra speelde zonder wissels ze hebben wel twee nieuwe jongens bij de ploeg maar die waren nog op vakantie. Eigentijds was een nieuwkomer in de A poule en moesten de eerste minuten duidelijk even wennen. Zeventien minuten lang zochten de mannen hun lam naar een gaatje in de defensie. De eerste die dat vond was natuurlijk scherpschutter Sven Warmerdam hij zette EZWF op 1-0. In de 2e helft begon Duinstra aan te vallen en EZWF lieten de mannen wel erg dichtbij komen. Dat je dat niet moet doen bleek want Reinier v d Stap ramde 1-1 achter keeper Visser. Duinstra bleef aan vallen maar ze lieten ook gaten vallen. En dat zag Jeffrey Siccama hij sprintte zo’n gat in en scoorde beheerst 2-1. De wedstrijd kon iedere kant op beide teams liepen hun ut laplazerus om te winnen. En dat lukte EZWF, een mooi een tweetje tussen Gordon Lebert en Jeffrey Siccama werd door de laatste afgerond 3-1.

De Weinstube – It Skil  8-1

It Skil is ook een nieuwkomer in de A poule en dat beseften ze heel snel. Binnen 5 minuten kon Siebe Lutgendorff, al etend an een broodsje gezond, 2 keer zomaar door de Arummer defensie lopen en even zoveel doelpunten maken 2-0. En dan hadden ze nog mazzel dat hun keeper Halbe v d Schaaf as een gelaarsde kat, een knorre ballen uut sien goal ramde. Maar hij kon er niets aan doen dat Mark de Boer nog voor de wissel de stand naar 3-0 en 4-0 tilde. In de 2e helft ging de Stube  gewoon door en bleven ze bij It Skil achterin gewoon door slapen. Met een echt Indonesisch hakje maakte Daniel Rehakbauw 5-0, en de net uit Thailand terug gekeerde Ton Phiwwiang wist 6-0 te maken na een paar echte Thaise schijnbewegingen. Ja It Skil kreeg een vuurdoop en de bazin Jakkene mag ze wel krachtvoer geve voor de volgende wedstried. Het werd nog 8-1 door goals van Ton Pwiwwiang en Mark de Boer en voor It Skil scoorde Jan Bouke Tolsma en hij is meteen topscorer.

Topline Yacht Design – Friesland Direkt  4-4

Direkt in de eerste minuut kreeg Niels Vlottes al een dot van een kans maar helaas hij had de hasses ur even niet bij en mistte. Aan de andere kant deed Mitchel Laros het even beter hij joeg een vrije trap in een keer binnen 1-0. Het werd een partijtje waarin men de bal vaak veel te lang heen en weer tikt, ut liekt wel skaken, zei Follie P. Toch kwam er een scrimmage voor het TYD doel en toen tikte Albert Nieuwenburg de bal handig in de touwen 1-1. Inmiddels wist Niels Vlottes oek welke kant ie uut speule moest en hij rondde een solo mooi af 1-2. Vlak voor de wissel wist Mitchel Laros de stand toch weer gelijk te trekken 2-2. Het bleef gelijk op gaan in de 2e helft eerst lepelde Steven Beuker de bal tussen de slapende Klaas Bouma en Johannes Visser door en dat was 3-2. En met een bitsje mazzel maakte Niels Vlottes weer gelijk 3-3. Het was ook een strijd die een gelijkspel verdiende omdat zeker FD onder de maat speelde. Ze leken zelfs te verliezen toen Ane Schaap 4-3 maakte. Dat gebeurde niet omdat Niels Vlottes vlak voor tijd de stand weer gelijk trok 4-4.

Wedstrijden B poule

Oosterhof Holman – Nesta Shipping  4-3

Beide teams speelden met de oude garde van vorig seizoen en hadden niets ingekocht. Nesta startte redelijk maar die mannen van OH begonnen of hadden ze een zak meel op e billug. Het was dan ook geen wonder dat Emiel Postmus met zijn dodelijke linkerbeen Nesta op 0-1 zette. De mannen gingen er, ondanks de hitte in de zaal, dartel op los. Natuurlijk mistte Nesta Aalders en Scheffer maar die hewwe zes en veertig keer ut Friese volklied zongen op ut feest in Sexbierum, broodsje nuchter. Tjeu Visser liet zich de bal afpakken door Sicco v d Bij en hoppa het was 1-1. In de 2e helft bezorgde Jaap Wagenaar OH zelfs de leiding 2-1.  Gelukkig mocht Tjeu Visser later een, een tweetje met Johan Janssen afronden 2-2. Ruben Kalkhuis tikte behendig OH weer naar een voorsprong 3-2 en GJ de Groot leek de strijd te beslissen 4-2. Het werd nog even spannend toen Emiel Postmus er via een tegenstander 4-3 van maakte, maar verder kwam Nesta niet.

Visser ATR – De Groot    3-2

Al snel dartelde Johan de Jong door de defensie van Visser en lepelde de bal in het doel 0-1 voor de Groot. Die stand zou snel uitgebreid kunnen worden maar Jorge Pirez schoot voor een leeg doel op de paal. Dat deed Andre Bambach beter, hij joe een tikkie trug snoeihard in de touwen 1-1. En Visser kwam op voorsprong, al de hele wedstrijd had Rinke van Slooten um ut hompeskompus lopen en eindelijk kon hij dan het net doen bollen 2-1. Het bleef gelijk opgaan Jorge Pirez had de juiste richting gevonden en maakte weer gelijk 2-2. De vreugde was van korte duur want weer Rinke van Slooten kreeg loon naar werken en maakte 3-2. Het had 4-2 kunnen worden maar de inzet van Stevan Nota ketste op de paal. Daar tegen over had Visser weer mazzel dat een lobje van Pirez net over ging het bleef 3-2.

De Gekroonde Leeuw – NR 1 Hypotheek    5-4

Een spannende wedstrijd waarin de nieuwkomer in de B poule DGL het goed deed. De Arummers kwamen het veld in met se veul modder an hun poten dat ut skoonmaak team ut klei eerst van de vloer of vege moest. Toen dat klaar was tikte Sander Zeilmaker NR1 meteen op 0-1. En NR1 ging door Niels Outhuyse maakte 0-2 en Sander Zeilmaker met een mooie stift 0-3. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor NR1. Maar de Arummers kwamen terug ze begonnen wat makkelijker te lopen omdat ut modder onder hun poten vut was, en zo kon J van Dellen 1-3 maken. En Johan de Jong veranderde een inzet van v Dellen van richting en schoot in eigen doel 2-3. Even leefde NR1 weer op Jeroen Kuper tilde de stand naar 2-4. En toen begon het te lopen bij DGK Lammert Wagenaar tikte 3-4 binnen, en met een afstandsschot verraste Ysbrand Dijkstra keeper van Riet 4-4. Meteen daarna besliste Lammert Wagenaar de strijd en maakte 5-4. En zo won de Gekroonde Leeuw, dat slecht begon maar poer best eindigden.

 

 

 

 

 

 

Wedstrijd A poule
The Duinstra – Visser ATR    3-2
Twee teams die wel wilden aanvallen en mede daarom werd het ook een leuke wedstrijd. Ayhan Yildiz wist de score te openen voor Duinstra 1-0. Dat had meteen weer gelijk kunnen worden omdat Mark de Rooy alleen voor de keeper kwam. Maar sien skot was se slap as een skutteldoek die de keeper zo op kon pakken. Nee dan deed die Ayhan Yildiz het even vuriger want hij drukte 2-0 in de touwen. Er kwamen kansen voor Visser en zeker ook voor Rinke van Sloten maar het lukte hem maar niet om keeper Marco te passeren. In de 2e helft joeg Marcelinho Samagon wel een vrije trap in het Visser doel 3-0. Ook Visser kreeg zijn verdiende doelpunt, uit de rebound tikte Andre Bambach binnen 3-1. Visser zette Duinstra onder druk en het lukte Mark de Rooy met een punter nu wel te scoren 3-2. In de zoemer voor het einde maakte Duinstra nog wel een goal maar die telde niet het bleef 3-2.
Wedstrijden B poule
Gekroonde Leeuw – De Roode Ploeg    2-2
Pas na 7 minuten wist Jorge Pires de Arummer keeper te verschalken en maakte hij 0-1. Maar DGL kwam terug en Jan Bauke Tolsma was keeper Simon Nijkamp net iets te vlug af 1-1. DGL zette het doel van de Roode Ploeg onder druk maar die Simon Nijkamp keepte as een leeuw hij had bijna alles. Ze hadden zelfs een 100% kans maar ze hadden de hasses ur niet bij en misten weer. En dat deed Jorge Pires aan de andere kant lekker niet en het was  1-2. DGL bleef aanvallen en een schot van Tim Jaarsma ketste op de kruising dat was jammer en dat schot had een beter lot verdiend. Het volgende schot van Tim vanaf de zijlijn ketste ook op het houtwerk, die jonge wil zeker timmerman wudde riep tijdwaarnemer Follie P.  Maar daar was ie weer Bauke Jan Tolsma se fuul as een barg vloog hij op snelheid alles voorbij en liet keeper Nijkamp kansloos 2-2. En dat was een mooie stand met vooral dank aan Simon Nijkamp keeper van de Roode Ploeg.
Autoverhuur v d Pol – Oosterhof/Holman    5-2
De start van OH was goed want het was S Sytema die hen de leiding bezorgde 0-1. Daarna was het veel gepiel op het middenveld en waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Totdat Coen v d Veen een schot liet en die bal rolde onder de keeper door 1-1. Die stand bleef tot de wissel en konden we terug zien op een niet al te beste 1e helft. In de 2e helft was daar een mooi strak schot van Ruben v d Pol en weer ging de bal onder de keeper door, of dook ie ur gewoon overheen 2-1. OH vocht terug en met succes dit keer wist Cees Sytema heel mooi 2-2 gelijk te maken. Daarna kwam het doel van OH onder vuur te leggen en na vele pogingen lukte het eindelijk Anne v d Tuin het net te vinden 3-2. Coen v d Veen probeerde het met een solo en dat lukte en hij scoorde ook nog 4-2. De jongens van OH raakten in een dip en daarom kon David v d Pol ook nog 5-2 maken.
Wedstrijden C poule
Nesta Shipping – Este    3-3
Este kwamen in een nieuw tenue, paarse shirts en kousen en een witte broek, ze leken wel wat op Anderlecht. En die nieuwe shirts hielpen want de mannen begonnen as een speer. Tundo Salvatore verscheen ineens voor de keeper en heel simpel ronde hij dat af 0-1. De volgende goal was van Wiebe Attema hij stond volledig stil, ut leek wel een standbeeld, maar uut stand nam ie de bal op sien slof en hoppa 0-2. Het werd tijd voor Nesta om wat terug te doen en dan heb je natuurlijk altijd nog dat slimme ventsje Johan Janssen die netjes 1-2 binnen lepelde. Vervolgens letten de mannen van Nesta weer even niet op en Tundo Salvatore  vergrote de voorsprong weer 1-3. De mannen van Nesta begonnen nu wat meer te bewegen en lagen een bal voor de linkerpoot van Emiel Postmus, ja en toen was het raak 2-3. Vervolgens pakt Adriaan Aalders de bal hij liep alles voorbij zette sien skoensje maat 35 en een half teugen de bal en het was 3-3, en daar bleef het ook bij.
Hendriks v d Heide – Scan Wandbekleding    3-3
Een tijdje terug was HvdH nog een team met vaders en zonen maar daar waren nu nog maar twee van pappe Bert en kien Jorik Erents, jammer dat opa Johan niet de scheidsrechter was. Op Bert Erents en Richard v d Kooi na waren het allemaal jeugd die aan de bak kwamen. De eerste kans was voor Scan maar het mooie lobje van Frank ten Hoeve belande op de kruising. De mansjes voetbalden allemaal leuk maar zeker in de 1e helft zat er niet veel muziek in, het bleef 0-0. Maar in de 2e helft stnd keeper Bert Erents met de poten wied uut en skoot Frank ten Hoeve daar de bal deur heen 0-1. En zo werd er in de 2e helft wel leuk gevoetbald en maakte Frank ten Hoeve ook nog eens 0-2. En de oudjes moesten het doen bij HvdH, Richard v d Kooi maakte 1-2. Maar ja ze waren nog aan het juichen toen Jogchem Wotsing er al weer 1-3 van had gemaakt. HvdH gooide nu alles op de aanval en dat lukte. Frank Pietersma maakte 2-3 en Richard v d Kooi de verdiende 3-3 gelijkmaker.
Team Gulf – Bakkerij Overzet    6-1
Ik weet niet wat er moet die jongens van Overzet is maar ut is net of hewwe se de piep uut. En dan heb je aan de andere kant ook nog een zootje van die jonge honden lopen ja dan kan je oek wel duuzelig wudde. De oudjes speelden op de counter en dan is die Peter Jaspers toch nog gevaarlijk hoor, want hij maakte toch nog 0-1. Maar de jongkjes draaiden warm en ons ijscoboerke Tom Bosma maakte al snel 1-1. Vervolgens werd Wardzen Zondervan helemaal niet gedekt en stonden de bollebakkers met 2-1 achter.  In de 2e helft hadden de mannen van Overzet ook wel wat pech een schot van Jaspers op de lat, een pegel van Jan Stienstra op de paal. En als de bal dan wel op doel ging dan ston die veteraan Peter Schadenberg weer in de weg. Dan deed Tom Bosma het beter die maakte 3-1 en Steven Brouwer 4-1. Het was over en uit met Overzet en de jongens van Gulf Tom Bosma en Kevin Settelaar maakten er nog 6-1 van.
Archief onderlinge competitie
Buienradar Harlingen

Eindstand sinds 1971
proef