Exstador/Pizzeria-Pompeï 1 – Z.Z.V.V. 1  3-7

Exstador/Pizzeria Pompeï sluit de competitie af met een terechte nederlaag. Vooral in de eerste speelhelft wist men er weinig van te maken  en moest men lijdzaam toezien dat de tegenstander uitliep naar een 1-5 ruststand.

Harlingen, vrijdag 13 april.  Al vrij snel in de wedstrijd was het al duidelijk dat de chemie er niet was deze avond, sommige spelers waren duidelijk meer bezig met een nog te spelen kampioenswedstrijd in de onderlinge competitie van Franeker na deze partij,  omdat dit treffen toch nog maar een formaliteit was.  Het was dan ook ZZVV dat de score wist te openen 1-1, dit in de vijfde minuut. Halverwege de wedstrijd wist men toch nog even langszij te komen  door een treffer van Ronald Jilderts, 1-1 maar daarna was het toch weer de beurt aan de mannen uit  Zuidhorn. Na de negentiende minuut wisten zij in een tijdsbestek van een vijftal minuten uit te lopen naar 1-5 tussenstand. Aan de  laatste treffer ging nog een gele kaart vooraf van doelman Kasper Hoek, die in de eerste speelhelft onder de lat stond. Na dit voorval was het meteen de beurt aan Ronald van Riet om zijn plaats in te nemen.

Gelijk na de wissel wist ZZVV verder uit te lopen naar 1-6 en de partij leek te zijn gespeeld.  Toch wist de thuisclub  hierna weer even te ontwaken, Een mooi schot in de bovenhoek  van Romero Escalona en de 2-6 kon worden genoteerd. Ook aan de zijde van de tegenstander viel er nu een gele prent te bewonderen en het was nogmaals Romero die de toegekende strafschop wist te verzilveren, 3-6 en dit gebeurde al vrij vroeg in de tweede speelhelft, dus er leek toch nog wat mogelijk. Echter deze illusie  was van korte duur  want het was wederom ZZVV dat wist te scoren en het verschil liep weer op naar vier doelpunten. Verder dan dit zou het ook niet gaan komen, zodat Exstador/Pizzeria-Pompeï voorlopig voor de laatste keer onder de naam van Pompeï (de hoofdsponsor ) mocht acteren in KNVB verband.

Spelers deze keer waren,  Doelmannen : Kasper Hoek en  Ronald van Riet    Spelers:  Ronald Jilders, Marcelino Samangoen, Ismael Kortak, Romero Escalona,  Edwin Hiemstra en Hoessein Awed .

Workum 1 – Exstador/Pizzeria-Pompei 1  2-2

Exstador/Pizzeria Pompeï, pakt wederom een punt in een uitwedstrijd en mede doordat de onder aanstaande ploegen er ook niet in slaagden om de winst te pakken, zijn de Harlinger zaalvoetballers hierdoor verzekerd van het Hoofdklassersschap voor het aankomende  seizoen

Workum, dinsdag 3 april.  Met wederom weinig beschikbare mensen is Exstador er toch nog in geslaagd om een punt mee te nemen uit Workum.  Ook deze keer moest de trainer een beroep doen op een gastspeler. Het was Michel van der Ploeg die deze keer de eer ten beurt viel om het team te completeren, daar men anders zonder wissel had moeten aantreden tegen het altijd lastige Workum.  De meest opvallende  persoon deze avond zou de scheidsrechter gaan worden en dan wel in negatieve zin.  Het was Exstador die in de eerste speelhelft de beste kansen zou krijgen maar Workum wist het in de achterste gelederen goed op orde te hebben en kon daardoor de aanvalsdriften van van de Harlingers  goed controleren.  De weinige kansen die de thuisclub wist te verkrijgen waren meer succesvol want zij wisten uiteindelijk in de twintigste minuut de score te openen, dit door de stokken van doelman Ronald van Riet, 1-0.  Nadat Romero Escalona  met geel naar de kant moest voor een eigenlijk vrij lichte overtreding  liet de coach van Exstador. J. Snel zich even gaan en liep het veld in om verhaal te gaan halen wat betreft de overtreding op Romero.  De scheidsrechter van dienst greep wel wat erg kordaat in en stuurde Jeffrey met rood de zaal uit, een  domper dus voor de Harlinger zaalvoetballers.  Tot overmaat van ramp wist de thuisclub de score ook nog eens te verdubbelen en zag men tegen het einde van de eerste speelhelft ook nog eens tegen een onterechte 2-0 achterstand aan te kijken.

Na de wissel was het toch wederom gelukkig weer vrij snel raak, nu in het voordeel van Exstador, Romero Escalona tekende weer voor de aansluiting, 2-1.  Ook Workum moest het ontgelden in deze toch wel vrij sportieve wedstrijd. Dus ook zij werden door de man in het zwart getrakteerd op twee gele kaarten, misschien wel een goedmakertje. In de negentiende minuut was het nogmaals raak voor de Pompeï boys, Marcelino Samangoen wist de gelijkmaker binnen te schieten en de 2-2 was een feit.  Ook kreeg Exstador als toegift in het laatste gedeelte van de partij nogmaals een goedmakertje voorgeschoteld, een overtreding buiten de lijnen werd tot ieders verbazing op de stip gelegd en M.v.d. P mocht het vonnis gaan voltrekken. Helaas en misschien wel terecht miste hij dit buitenkansje en zou men uiteindelijk blijven steken op een gelijke  eindstand wat gezien het spelbeeld in het tweede gedeelte  van de partij toch wel het meest terecht zou zijn.  Na de partij was het wegsturen van de coach natuurlijk de meest opvallende gebeurtenis van deze wedstrijd en kreeg men zelfs ook nog steun uit onverwachte hoek wat betreft deze actie.  Wat eigenlijk nooit gebeurd, als er een rapporteur van de scheidsrechter onopvallend op de tribune plaatsneemt, gebeurde nu wel.  De man schoof aan bij de weggestuurde Jeffrey  Snel en wist hem wel wat advies te verstrekken wat betreft de rode kaart want ook hij had dit beoordeeld als niet correcte beslissing  van de leidsman, want volgens hem leek  dit dan ook in zijn ogen nergens op en hij wist als oud scheidsrechter op het hoogste landelijke niveau echt wel waar hij het over had. We wachten het verder maar af en zien wel wat de KNVB hier verder mee zal gaan doen.

Spelers deze keer waren,  Doelman : Ronald van Riet    Spelers:  Ronald Jilders, Marcelino Samangoen, Ismael Kortak, Romero Escalona en Michel v.d. Ploeg.

Z.V.F. 1 – Exstador/Pizzeria-Pompei 1  3-3

Exstador/Pizzeria Pompeï, pak eindelijk een punt in een uitwedstrijd, maar door het tekort aan voldoende spelers  werd er tegen het einde van de partij toch  nog een 1-3 voorsprong uit handen gegeven, dit door vermoeidheid aan de zijde van Exstador.

Franeker, woensdag 22 maart. Het was niet een hoogstaande partij deze avond in Franeker,  Z.V.F  zocht meer de acties middels individuele kwaliteiten en Exstador  speelde hierin  tegenover meer als een team. Er was dan ook in de eerste speelhelft weinig te beleven voor de toeschouwers, dus zodoende ook weinig doelpunten, dit tot aan de voorlaatste minuut.  Marcelino Samangoen, hij speelde weer eens een van zijn betere wedstrijden, wist toch nog de score te openen via een mooie individuele actie.  Wat op een afrol leek te gaan lijken, waarbij twee tegenstanders van de thuisclub in mee gingen, deed hij het nu zelf en de doelman van de gastheren werd hierdoor afgetroefd en de 0-1 was een feit.

In het begin van de tweede speelhelft was het toch wel weer vrij snel gelijk , nu was het de beurt aan de thuisclub en de 1-1 kon worden genoteerd, dit door Hassan Bartoutouh.  Toch wisten de Harlingers wederom de voorsprong te pakken en halverwege  wist men zelfs op een de 1-3 voorsprong te komen dit door doelpunten van Ismael Kortak en Hoessein Awed, en de eerste uitoverwinning leek aanstaande.  Door dat men uiteindelijk niet voldoende bezetting had deze avond, sloeg de vermoeidheid toe en Z.V.F. rook meer. Ook  zij wisten tegen het einde van de partij nog tweemaal te scoren dit door doelpunten van Sander de Vries en Carli Mertoparwiro en de stand was weer in evenwicht.  Uiteindelijk mochten de jongens van Trainer/Coach J. Snel toch nog de handen dichtknijpen want de Franeker zaalvoetballers kregen hierna nog zeker een aantal mooie momenten om de partij alsnog naar zich toe te trekken, maar doelman van Riet stond een sterke partij te kiepen en voorkwam erger. In een niet echt al te aantrekkelijke wedstrijd  werden uiteindelijk toch de punten verdeeld.

Spelers deze keer waren,  Doelmannen : Ronald van Riet en Kasper Hoek.   Spelers:  Ronald Jilders, Marcelino Samangoen, Hoessein Awed, Ismael Kortak en Romero Escalona.

Exstador/Pizzeria-Pompei 1   –  Z.V.V.H.  1  7-8.

Exstador/Pizzeria Pompeï  verliest nipt van ZVVH uit Hoogeveen in een spannende en aantrekkelijke partij.  Met een beetje meer geluk had had er zeker een winstpartij in gezeten.

Harlingen, vrijdag 16 maart. Met op voorhand met slechts èèn wissel moest men aan de partij  beginnen en dat is natuurlijk op dit niveau te weinig, dus in aller ijl werd er vervanger opgetrommeld in de persoon van Ralf van Hurck  die uiteindelijk toen de partij al was begonnen even wat later arriveerde.  Al na een paar seconden was er al de eerste grote kans voor de gasten, maar oog in oog

Klaas Kuiken, net naast

met doelman van Riet ging die er net niet in. De twee volgend grote kansen waren voor de thuisclub, maar dat lukte ook net niet.  Nadat ZVVH  nog de paal had geraakt, was het uiteindelijk de thuisclub, die op voorsprong wist te komen. Een goede afrol van Ronald Jilderts werd door Edwin Hiemstra goed binnen geschoten, 1-0. Maar een kleine drie minuten wist men van de voorsprong te genieten want toen was het de beurt aan Bertus Wolters van de gasten die door de stokken van doelman van Riet de gelijkmaker wist binnen te schieten.  Weer twee minuten verder, een goeie pass van Klaas Kuiken en Hoessein Awed stond klaar om Exstador weer op voorsprong te zette, 2-1.  Vlak daarop nogmaals  Bertus Wolters en daar was wederom de aansluiting, 2-2 . De inmiddels in het veld gekomen Ralf van Hurck liet meteen zien dat hij niet voor niets was gehaald, een strakke punter en de doelman van de tegenpartij was wederom geklopt, 3-2. Even verder in de partij, een vrije trap van de topschutter van ZVVH en de 3-3 kon worden genoteerd.  In de tweeëntwintigste minuut was het de zeer snelle Nick Koster die de gasten nu op voorsprong wist te zetten, 3-4.

Edwin Hiemstra, einde wedstrijd.

Vlak daarna moest de thuisclub helaas toezien dat Edwin Hiemstra door zijn enkel ging en niet meer verder kon spelen, dus had men nogmaals de pech, dat er weer een speler van Exstador moest afvallen.  Nadat Ronald Jilderts vlak voor de wissel de paal had geraakt wist hij toch nog via de hand van  van der Sleen van ZVVH  de bal in het doel te schieten en de partij was weer gelijk getrokken, 4-4

De twee topschutters tegen over elkaar.

In de derde minuut van de tweede speelhelft was het de rappe Nick Koster  die Bertus Wolters in de gelegenheid stelde om de mannen uit Hoogeveen wederom op voorsprong te zetten, 5-4.  Het was inmiddels wel duidelijk dat de thuisclub ontzettend veel moeite had met de snelheid van de voorwaartsen van ZVVH.  Nadat Ralf van Hurck eerst nog de paal had geraakt wist hij in de volgende aanval, na een goede afrol van Marcelino Samangoen strak binnen te schieten, 5-5.  Drie minuten later was het wederom  raak voor de Harlingers, een lange bal werd goed gecontroleerd door de invaller schutter van de thuisclub, Ralf van Hurck en hij maakte het perfect af, een beauty en men stond weer op voorsprong, 6-5.  Hierna  was het weer de beurt aan ZVVH, nadat Wolters de paal had geraakt, was de afvallende bal voor Marco Hulst en  de 6-6 stond inmiddels op het scorebord.  Een minuut later was er weer een mooie afrol van Marcelino Samangoen en Ronald Jiderts zette Exstador voor de laatste maal op voorsprong, 7-6. Met nog een viertal minuten te gaan was het nu weer de beurt aan de mannen uit Drente, Guido van Zijl was de schutter en het stond weer gelijk. Nadat Ralf van Hurck middels een vliegend schot nog de lat wist te raken was die rebound wederom voor de gasten, nogmaals Bertus Wolters, inmiddels zijn vijfde van de avond en de 7-8 kon worden genoteerd.  De thuis club kreeg nogmaals  nog een grote mogelijkheid middels Samangoen maar helaas hij faalde en de partij was inmiddels gelopen dit onder toeziend oog van scheidsrechter J. de  Klein uit Surhuisterveen.   De thuisclub had eigenlijk te weinig gekregen, een gelijke eindstand had een betere weerspiegeling gegeven van deze spannende en voor het publiek zeer aantrekkelijke wedstrijd en een overwinning had er ook zeer zeker ingezeten.  Maar als je in de hoek zit waar de klappen vallen is dit dan meestal het lot.   Wedstrijdverslag  Z.V.V.H.

Spelers deze keer waren,  Doelman: Ronald van Riet.  Spelers:  Erwin Hiemstra, Ronald Jilders, Marcelino Samangoen, Hoessein Awed, Klaas Kuiken

Ens 1 – Exstador/Pizzeria-Pompei 1   10-6

Exstador/Pizzeria-Pompei 1  weet opnieuw geen wedstrijdpunten te vergaren in een uitwedstrijd. Wel wist men zes maal te scoren, maar  de tegenstander  deed het ook deze keer wederom wat beter door tien maal het netje te vinden.

Ens, 7 maart. Het lijkt zo langzamerhand een obsessie te gaan worden voor de Harlinger zaalvoetballers doordat men in een uitwedstrijd weer geen wedstrijdpunten weet pakken.  Zonder een beroep te kunnen doen op een van de drie vaste beschikbare doelmannen, Ronald van Riet ( werkzaamheden ), Kasper Hoek  ( geblesseerd ) en Phong Thanh Tran ( voor minimaal een jaar studie naar Amerika ) moest men deze keer een beroep doen op nummer vier Karst v.d. Heide, die toch wel kon terug zien op een sterke partij ondanks de negen tegentreffers.  Ens wist met name in de eerste  speelhelft het verschil te maken,  Exstador speelde niet echt slecht, maar men wist ondanks toch wel een aantal goede kansen vooralsnog niet tot scoren te komen.  Ens deed dit echter beter en met de rust stonden de mannen uit de polder dan ook op een 3-0 voorsprong.

Romero Escalona 5x raak

Na de wissel wisten de jongens van coach J. Snel de kansen beduidend beter te benutten, helaas telde dat ook voor de thuisclub.  Exstador zes maal als Ens 7 x  in de 2e speelhelft , dus opgeteld komt het dan uiteindelijk neer op een 10-6 verlies partij.  Het doelpunten verloop van de partij is dan niet echt meer van belang,  wel en dat dan voor de statistieken, de makers  aan de zijde van Exstador.  Edwin Hiemstra wist voor de 3-1 te zorgen en de andere vijf goals werden voor de Harlingers  gemaakt door Romero Escalona . Een mooi resultaat voor Romero maar door het verlies van de partij,   verliest ook dit persoonlijke succes zijn uiteindelijke waarde.   Ook trainer/coach  J. Snel was teleurgesteld in het resultaat , maar het vertoonde spel aan de zijde van Exstador gaf hem toch nog wel een goed gevoel richting volgende wedstrijd.

 

Spelers deze keer waren,  Doelman: Karst v.d. Heide.  Spelers:  Edwin Hiemstra, Ronald Jilders, Marcelino Samangoen, Hoessein Awed,  Ismael Kortak, en Romero Escalona

Exstador/Pizzeria-Pompei 1  – Renado 1 4-5

Exstador/Pizzeria-Pompei 1 verliest nipt van Renado 1 uit St. Nicolaasga. Een gelijkspel had misschien een logischer afspiegeling van de verhoudingen op het speelveld weergegeven, maar Renado had wat meer geluk in de afwerking

Harlingen, 17 februari. Een veelal spannende ontmoeting met ook toch een aantal rommelige momenten en een leidsman die onzes inziens niet altijd de juiste beslissing wist te

Doelpoging Renado

nemen  waren bepalend voor de uitslag van deze partij. De thuisclub startte voortvarend en kwam al na een drietal minuten spelen op voorsprong door een eigen doelpunt van Renado.  Het leek voor de thuisclub een mooie avond te gaan worden, want in de tiende minuut was het wederom raak, Ronald Jilderts werd op maat bediend en de 2-0 stond op het scorebord.  Een drietal minuten erna was het nu de beurt aan Renado, Johannes Lindeboom en er was weer aansluiting, 2-1.  Een mooie actie van Edwin Hiemstra kon net niet worden gehonoreerd en Renado ontsnapte.  Nadat Ronald Jilderts verhaal ging halen bij de man in het zwart, ( H. Swart) over een vermeende handsbal die hij op de borst opving maar hij zag het anders en Ronald kreeg  geel hiervoor als beloning. Renado kon gaan profiteren met een man meer in het speelveld en deed dit dus dan ook, Nogmaals Johannes Lindeboom, 2-2 en de stand was weer gelijk. Dit zou ook zo blijven tot de rust.

 

In de tweede speelhelft was het wederom raak voor de mannen uit St. Nic.

Vrije trap Renado

Een streep van Ronald de Jong en van Riet was kansloos, 2-3. Nadat Romero Escalona nog  de paal had geraakt was het nu de beurt aan Marcelino Samangoen om te mogen scoren, dit via een prachtige op maat gegeven afrol, 3-3 en de stand was wederom gelijk.  Nog in de zelfde minuut liet Renado weer van zich doen spreken,  Wederom was het de beurt aan de topscoorder van de Hoofdklasse H die zijn inmiddels zesentwintigste doelpunt mocht laten aantekenen, 3-4.  In de dertiende minuut was er nogmaals geel aan de zijde van Exstador, Romaro Escalona  was de dader, dit via een eigenlijk vrij lichte overtreding en men stond wederom met een speler minder in de arena. Ditmaal wisten de gastheren niet te profiteren maar de thuisclub wel, de klok stond op dat moment op   (9.34) en Romero mocht er weer in dit tijdens een aanval van Renado.  De onderschepper hiervan zag Romero vanaf de bank weg printen richting vijandelijke doel en bediende hem op maat en oog in oog met de doelman van Renado was het wederom raak voor de Harlingers, dit tot verbijstering van de tegenpartij, 4-4.  Het venijn zat hem in de slotfase en het was nogmaals Renado, middels Jitse Lindeboom  en weer stond men op achterstand, 4-5.  De thuisclub zette met de nodige risico’s speler / doelman Phong Thanh Tran op de plaats van R. v. Riet om zodoende nog wat te forceren , maar Renado trok zich helemaal terug, wachtende op een uitval.  Er ontstonden hierdoor dan ook een aantal hectische momenten voor het Renado doel, maar helaas zonder succes De scheidsrechter trok er nog wel wat tijd bij, dit tot ergernis van de gastheren, maar blies uiteindelijk toch voor het laatste fluitsignaal en de ontlading was bij de inmiddels toen weer koploper dan ook groot.  Bij Exstador/Pizzeria-Pompei 1 was de teleurstelling  natuurlijk vrij groot, want er had duidelijk een stunt ingezeten.

Spelers deze keer waren,  Doelman: Ronald van Riet  Spelers:  Edwin Hiemstra, Klaas Kuiken, Ronald Jilders, Marcelino Samangoen, Hoessein Awed,  Ismael Kortak, Phong Thanh Tran en Romero Escalona

Zvv. Urk A1 – Exstador/Pizzeria-Pompei 1  4-3

Exstador/Pizzeria-Pompei 1 verliest in de laatste seconden van Urk A1 door een scheidsrechterlijke dwaling Wat duidelijk een achterbal was werd door de man in het zwart als hoekschop beoordeeld en Urk wist hiervan slim te profiteren.

Urk, 25 januari. Weer geen winst in een uitwedstrijd voor Exstador, dit mede door een niet al te beste eerste speelhelft.  Op verzoek van de speler wilde men deze keer een wat ander systeem spelen, maar dit pakte achteraf niet zo goed uit, mede door een niet al te brede spelersselectie deze avond.  Kuiken en Awed waren deze keer niet beschikbaar en zo ook de beide doelmannen van Riet en Hoek die er ook niet waren, dus het doel werd deze keer verdedigd door  Phong Thanh Tran, wat natuurlijk weer ten koste ging van een veldspeler, maar de derde doelman kon achteraf terug zien op een zeer sterke partij.  Het was de thuisclub dat in de vijftiende en zestiende minuut op voorsprong wist te komen, 2-0  doordat de Harlinger zaalvoetballers in het eerste gedeelte van de partij te veel achter de feiten aanliepen, veel slechte passes waren hier duidelijk debet aan en de trainer zag zich dan ook op een gegeven moment genoodzaakt om toch maar weer terug te vallen op het vertrouwde systeem en dat gaf toch weer een beter gevoel. Tijdens de wissel  werd er dan ook duidelijk gemaakt dat men zeer zeker niet goed bezig was met name dat sommige speler zeer slecht waren in de passing , wat door enkelen niet geheel werd geaccepteerd en er hierdoor even

Phong Thanh Tran een zeer sterke partij

een wat onvriendelijke situatie ontstond. Toch wist men uiteindelijk weer de draad op te pakken en de aansluiting vond dan ook al vrij snel plaats. In de derde minuut was het Ismael Kortak die voor de 2-1 wist te zorgen. Een hard afstand schot via een vrije trap  op ruime afstand van Marcelino Samangoen en men stond weer gelijk, 2-2.  Nadat een speler van Urk in de twaalfde minuut met geel naar de kant moest, wist Exstador nogmaals te profiteren Romero Escalona wederom met een snoeihard schot en men stond op voorsprong, 2-3. Vier minuten erna was het toch weer de thuisclub die van zich liet doen horen, 3-3 en alles was weer mogelijk. Beide teams leken tevreden te zijn met een gelijk spel tot er in de laatste minuut een vreemde beslissing van de scheidsrechter roet in het eten gooide voor de Jongens van coach J. Snel. Een achterbal werd niet goed beoordeelt en een speler van  Urk liepen richting corner met de bal en plaatste hem voor het doel,  Exstador inmiddels naar voren gelopen zette hierdoor de deur natuurlijk wijd open en de voorzet werd ingeschoten, dit tot verbijstering van het Exstador kamp en Urk pakte toch nog de overwinning waar een gelijk spel meer op zijn plaats was geweest.  Ook de mannen van Urk waren na de wedstrijd  het hier  duidelijk mee eens. Ook opvallend was ook de mening van de aanwezige leerlingen scheidsrechters die op de zeer goed gevulde tribune een wedstrijd rapport moesten maken van deze wedstrijd. Zij vonden het ook een zeer vreemde beslissing van de scheidsrechter van dienst  Dhr E.J. Warkor uit Meppel waardoor Exstador/Pizzeria-Pompei uiteindelijk met lege handen naar huis zou gaan, maar ook dat hoort helaas bij het spelletje.

Spelers deze keer waren,  Doelman: Phong Thanh Tran Spelers:  Edwin Hiemstra, Ronald Jilders, Marcelino Samangoen,  Ismael Kortak en Romero Escalona

De Herauten 1 – Exstador/Pizzeria-Pompei 1  6-4

Exstador/Pizzeria-Pompei 1 kan wederom een uitwedstrijd niet in winst omzetten, dit in tegenstelling tot wat betreft de thuiswedstrijden want daarin worden wel de punten behaald en blijft men dus ook na deze verliespartij gewoon middenmoter.

Bergum, 16 januari.  Slecht eenmaal werd er thuis verloren en dat was namelijk tegen deze zelfde tegenstander, ook toen werd het 4-6 in het voordeel van De Herauten. De start  was wel voor Exstador/Pizzeria-Pompei, na een drietal minuten spelen wist Romero Escalona de score te openen, 0-1.  Ook het volgende wapenfeit was voor een speler van Exstador. nu was het de beurt aan Klaas Kuiken, alleen zijn doelpunt kwam op naam te staan van De Herauten, 1-1 een eigen doelpunt dus.  Toch wist men wederom op voorsprong te komen, Ismael Kortak wist in de achtste minuut de Harlingers weer op voorsprong te zetten, 1-2. Ook viel hier niet lang van te genieten want nog in dezelfde minuut wist de thuisclub weer langszij te komen, 2-2.  Ondanks dat de mannen van coach Snel wel het meeste balbezit hadden wisten de Bergummers middels snel uitgevoerde counters toch met de regelmaat der klok steeds verder uit te lopen en dat resulteerde in een uiteindelijke 5-2 ruststand.

Ronald Jilderts, 2 maal raak

Na de wissel wist Exstador het spel weer enigszins  beter op te pakken maar het eerstvolgende doelpunt was toch weer voor de thuisclub, nadat Ismael Kortak  geel kreeg opgelegd, 6-2. Dat men aan de zijde van de Herauten de voorsprong wist te behouden was grotendeels te danken aan het sterke optreden van hun doelman. Toch zou men aan de zijde van Exstador nog tweemaal weten te scoren.  Ronald Jilderts was in dit geval de doelpuntenmaker, met twee doelpunten op rij en men vond weer enige aansluiting 6-4. Echter verder zou het niet komen en bleef de teller wat gespeelde uitwedstrijden aangaat op nul punten steken. Scheidsrechter deze avond was Dhr W. Drenth uit Donkerbroek.

Wedstrijdverslag Herauten

 

Spelers deze keer waren,  Ronald van Riet, Kasper Hoek, Phong Thanh Tran, Klaas Kuiken, Ronald Jilders, Marcelino Samangoen, Hoessein Awed,  Ismael Kortak en Romero Escalona

Exstador/Pizzeria Pompeï 1 – Workum  1  (5-3)

Exstador/Pizzeria-Pompei nestelt zich in de subtop, na een mooie 5-3 overwinning. Een sterk en goed begin van de wedstrijd was uiteindelijk de basis voor deze overwinning.

Exstador startte voortvarend wand al na tien minuten spelen stond er een mooie 3-0 voorsprong op het scorebord, door doelpunten van Phong Thanh Tran,  Marcelino Samangoen en Edwin Hiemstra.  Workum kwam er in het begin dan ook niet aan te pas.  Na deze snelle voorsprong zakte de thuisclub enigszins terug en kregen de Workummers ook enige kansen waar uiteindelijk ook een tegentreffer uit voorkwam dit met enig fortuin.  Een afstandschot werd tegen de hand van een eigen speler aangeschoten en de bal veranderde hierdoor van richting en van Riet was kansloos, de scheidsrechter zag het wel maar er bleek enige twijfel ondanks de protesten en het doelpunt toe gestaan. Na dit laatste wapenfeit kon er van speelhelft worden gewisseld.

In de tweede speelhelft was het toch weer de beurt aan de thuisclub, Ronald Jilderts, 4-1.  Niet goed uitverdedigen van E. Hiemstra en Workum kon profiteren, 4-2.   De thuisclub was even de weg kwijt en wederom wist Workum te profiteren dit na enig klutswerk, 4-3.   Exstador wist hierna toch weer de wedstrijd weer naar zijn hand te zetten en zo ook weer te scoren Romero Escalona was de doelpunten maker, 5-3.  In de laatste minuten werd het wat onvriendelijker en was er geel voor Romero vanwege een overtreding op hun spits, die ook met geel kon vertrekken vanwege zeuren op de leiding.  Een tweetal minuten hierna was er nogmaals een overtreding op deze speler van de tegenstander, nu gemaakt door Ronald Jilderts, wederom geel voor een speler van de thuisclub.  Na dit voorval wederom het zelfde scenario en de betreffende speler werd wederom getrakteerd op inmiddels zijn tweede gele kaart, rood dus en hij mocht definitief vertrekken.  De laatste minuut werd dan ook rustig uitgespeeld en de overwinning zat in de knip. Scheidsrechter deze keer was dhr. v.d. Wal uit Joure. Dit was voorlopig de laatste thuiswedstrijd voor Exstador, de eerst volgende partij in de Waddenhal staat gepland  op  17  febr. 2012 dan komt de koploper van dit moment naar Harlingen.  Daarvoor zijn er nog wel twee uitwedstrijden te gaan, dit tegen De Herauten 1 en Urk A1

Spelers deze keer waren,  Ronald van Riet, Kasper Hoek, Phong Thanh Tran, Klaas Kuiken, Ronald Jilders, Marcelino Samangoen, Hoessein Awed,  Ismael Kortak, Edwin Hiemstra  en Romero Escalona

Exstador/Pizzeria Pompeï 1 – RES 1  (5-3)

Exstador wint terecht van rode lantaarndrager RES uit Bolsward. De uitslag lijkt niet echt overtuigend maar de gemaakte doelpunten van de tegenstander vielen in de laatste minuten, naar het twee maal wegzenden van een speler van de thuislub

Harlingen 9 december 2011. Na twee nederlagen op rij was er uiteindelijk nu weer eens de winst, niet een overtuigende overwinning maar wel voldoende om de drie punten in eigen huis te behouden. Vanaf het begin was het de thuisclub die zonder meer het meeste balbezit had maar het maken van doelpunten liet nog even op zich wachten. Uiteindelijk was het dan toch in de drieentwintigste minuut raak, Romero Escalona was de schutter, 1-0. Dit zou ook zo blijven tot aan de wissel.

Na van speelhelft te hebben gewisseld, het zelfde spelbeeld, niet een grootse wedstrijd maar de Harlinger waren toch wat beter. In de derde minuut was het Marcelino Samangoen die de paal op zijn weg tegen kwam en niet meer dan dat. In de veertiende minuut was het toch  wederom raak , een goede actie van Klaas Kuiken en de 2-0 kon worden genoteerd.

 

Leroy Hogenes 5-3

Een tweetal minuten erna was het nogmaals raak en de wedstrijd leek te zijn beslist. Klaas Kuiken stelde Marcelino Samangoen in staat de 3-0 binnen te schieten, nadat er een tegenstander een tijdstraf mocht incasseren na een opmerking tegen de scheids. Het was inmiddels al de eenenveertigste minuut toen Romero Escalona met geel werd bestraft middels een overtreding en RES kreeg nu het voordeel van een man meer situatie. Na wat rondspelen wist men uiteindelijk te profiteren, 5-2 gemaakt door Niels Altenburg. In de zevenenveertigste minuut was er nogmaals geel voor Romero Escalona na wederom een toch niet al te grote overtreding maar de man in het zwart oordeelde anders.  Romero uit de wedstrijd en wederom stond Exstador met drie man op het speelveld.  Ook dit wisten de mannen uit Bolsward goed uit te buiten en het nu de beurt aan Leroy Hogenes die wist te scoren, 5-3.  De tijd was bijna om en men bleef steken op deze uiteindelijke eindstand. Niet bepaald overweldigend maar wel terecht. Scheidsrechter deze keer was H.F.B. Bebingh uit Gieten die niet al te grote problemen kende.  Volgende week weer een thuiswedstrijd, dan komt het team van Workum naar de Waddenhal.

 

Alle gegevens betreft de wedstrijd zijn nog niet geheel duidelijk daar de schrijver,  door het maken van het filmpje over de wedstrijd  niet alle gegevens goed had genoteerd.

 

Spelers deze keer waren : Doelmannen, Ronald van Riet en  Kasper Hoek. Spelers,  Ronald Jilderts, Ismaël Kortak , Klaas Kuiken, Romero Escalona,  Marcelino Samangoen, Phong Thanh Tran en Edwin Hiemstra.

Z.Z.V.V. 1 – Exstador/Pizzeria Pompeï 1   (9-2)

( verslag Z.Z.V.V.  aangevuld door Exstador )

Z.Z.V.V. wint met ruime cijfers . Tegenstander deze keer was een club uit Harlingen. In de stand kon geconcludeerd worden dat het een gelijkwaardige ploeg is. 7 wedstrijden 4 verloren en 3 gewonnen en ZZVV Zaal 1 heeft daar in tegen 8 wedstrijden waarvan de helft gewonnen en de andere helft verloren. Kijkend tijdens de warming up lieten ze al leuke patronen zien, bal onder de voet en in spelen dan op de keeper mooi om te zien. Wij deden weer onze in gestudeerde warming up, van alles een beetje.

Ruinen, 23 november.  In de 1ste helft was er mooi voetbal te zien, ook Harlingen deden alles volgens het boekje, in passen door lopen en er onder komen van de 3de man. Het publiek zat te genieten. ZZVV Zaal 1 bleef goed mee lopen met hun directe tegenstander zodat er nooit iemand plots vrij kwam voor Peter zijn doel. Na 7 minuten het aangekeken te hebben kwam Stefan er in voor Martin en Geert voor Marcel. Hierna frommelde Stefan 2x binnen 5 minuten op aangeven van Geert de bal in het vijandige doel 2-0. Na deze 2 doelpunten was zvv Extador even de weg kwijt, hun in gestudeerde loop patronen werden niet of slecht uitgevoerd. Vele aanvallen gingen in snel tempo op en neer. Peter keepte weer zoals van oudst, prima en zeer degelijk. Wij verzaakten te vaak om goed uitgespeelde aanvallen te verzilveren hierdoor ging ook bij ons de organisatie weg. Marcel knalde eindelijk zijn doelpunten snoei hard in de touwen. Hij had wel wat kansjes nodig maar hij zette de 3-0 op het score bord. Voor de rust hadden we de kans op een veilige 4-0 te komen maar het lukte ons net niet.

Extador spelers moesten in de rust netjes op de bank zitten en kregen een nieuw aanvalsplan door van hun trainer. Terwijl alweer klaar stonden op de vloer werd er veel besproken aan friese zijde. In de 2de helft stond er een team dat voor een periode kan gaan in deze competitie, weer werd bewezen wanneer we compleet zijn er een team staat. Zelfs Emile die nog te veel last had van de blessure gaf goede aanwijzingen op wat hij zag vanaf de bank.  Na 5 minuten was het Geert die de bal via een verdediger en wat grabbelende keeper het doel in drukte. Dit was de lang verwachte 4-0 voorsprong. Harlingen kwam deze wedstrijd er niet aan te pas, na de wedstrijd gaven ze aan dat dit hun slechtste wedstrijd tot nu toe in deze competitie. Stefan frommelde er nog eens 2 in het doel, de één nog mooier dan de ander, alles lukte bij hem. Het publiek heeft hem daarom ook verkozen als man van deze wedstrijd en de rest van het team ook. Marcel knalde er ook flink op los, zo hard dat sommigen de pijn van de bal zonder deze te raken al wel te voelen. 9-2 was de eind uitslag, 2 tegen doelpunten waar er maar 1 door Harlingen zelf gemaakt is.

Spelers deze keer waren :  Doelman, Ronald van Riet, Spelers,  Ronald Jilderts, Ismaël Kortak , Klaas Kuiken, Romero Escalona,  Marcelino Samangoen en Edwin Hiemstra.

Renado 1 – Exstador/Pizzeria Pompeï 1   (7-4)

Exstador/Pizzeria-Pompei speelt duidelijk onder de maat tegen promovendus Renado uit St. Nicolaasga en verliest zodoende belangrijke punten om de aansluiting te behouden met de sub-top.

St. Nicolaasga  16 november,  De Harlinger zaalvoetballers weten weer geen wedstrijdpunten te bemachtigen in een uitduel en beginnen zo langzamerhand achterop  te raken. Het was de thuisclub dat al in de tweede minuut op voorsprong wist te komen, 1-0 na slecht uitverdedigen.  Zo goed georganiseerd als men de vorige wedstrijd tegen Z.V.F. was begonnen zo ongemotiveerd begon men aan deze partij.  Ondanks dat, wist men in de dertiende minuut toch weer langszij te komen, door een goed genomen vrije trap van Romero Escalona, 1-1. Het spel van de thuisclub was nou ook niet direct van formaat maar bij Exstador ging het ook niet echt naar de zin van de trainer, waar men op de trainingen zo op hamert was er deze keer in de wedstrijd weinig van terug te vinden, dit wat betreft de loopaktie’s en de afrollen. Toch wist men voor de wissel nog wel op voorsprong te komen door een onderschepping van Edwin Hiemstra, 1-2 en  dit was tevens de ruststand.

Edwin Hiemstra 2 maal raak

Vlak na de wissel was het weer de beurt aan de thuisclub, 2-2 dit in de vierde minuut.  Met inmiddels acht minuten op de teller was het wederom Renado dat trefzeker was,   na nogmaals slecht uitverdedigen 3-2.  Toch wist men weer langszij te komen, Ronald Jildert bediende op maat Edwin Hiemstra en de 3-3 kon worden genoteerd.  Nadat Marcelino Samangoen geel had gekregen viel de bal weer in het voordeel van de thuisclub, 4-3.  Het werd zelf 5-3 en de coach greep in door de doelman van Riet in te wisselen voor  een vliegende keeper. Samangoen  kreeg deze opdracht en er was meteen succes, zijn afstand schot vanaf de middenlijn en de aansluiting was er wederom, 5-4.  Echter een paar minuten hierna ging hij nu in de fout en Renado wist nogmaals te profiteeren 6-4.  Men probeerde het nog wel, dit met alle risico’s van dien maar het pakte wederom niet goed uit en het was nogmaals de thuisclub die het wist af te straffen 7-4,  dit in de laatste minuut en de wedstrijd was gespeeld.  Een slechte partij aan de kant van Exstador/Pizzeria-Pompei en dus voor de trainer nu weer de schone taak om de neuzen de aankomende week weer dezelfde  kant te zien op te krijgen.

 

Spelers deze keer waren :  Doelmannen, Ronald van Riet, Kasper Hoek. Spelers,  Ronald Jilderts, Ismaël Kortak , Klaas Kuiken, Romero Escalona,  Marcelino Samangoen en Edwin Hiemstra.

 

Exstador/Pizzeria Pompeï 1 – Z.V.F. 1   (2-0)

Exstador/Pizzeria-Pompei wint met minimaal verschild van Z.V.F. 1 uit Franeker. Een goeie eerste speelhelft was voldoende om de punten in eigen huis te behouden.

Harlingen 11 november,  De Harlinger zaalvoetballers vinden door deze overwinning weer wat de aansluiting met de subtop.  Gemakkelijk  ging het nou niet bepaald maar het goede

Ismaël Kortak controleerd

spel in de met name eerste spelhelft was  wel de basis voor deze winstpartij . Vanaf  de beginfase was duidelijk te zien dat de tegenpartij moeite had met het goed verzorgde positiespel van de thuisclub en men wist hierdoor aardig wat doelpogingen te creëren, in de vierde minuut was het al bijna raak, maar een prachtig schot van Edwin Hiemstra ( oud ZVF speler) belande vooralsnog op de paal/lat.   Uiteindelijk was het in de twaalfde minuut toch raak, een goed opgezette aanval en Ronald Jilderts was er als de kippen bij om de 1-0  te laten noteren.  Twee minuten later was het wederom raak, een goeie actie van   Edwin Hiemstra ” een sterke eerste speelhelft ” en Ismaël  Kortak stond bij de tweede paal klaar om het af te maken, 2-0. Hoe raar het ook klinkt, zo vroeg in de wedstrijd, maar dit zou  tevens al de eindstand zijn.  Het spel golfde hierna wat op en neer en ook de mannen uit Franeker kregen natuurlijk kansen maar doelman Ronald van Riet stond deze avond sterk en overtuigend te keepen.

 

In de tweede speelhelft eigenlijk zo’n beetje het zelfde spelbeeld zoals het laatste gedeelte van de eerste spelhelft, maar ZVF kon ook weinig vuist maken om de aansluiting te mogen vinden. Bij de thuisclub was het vertoonde spel zoals in het begin van de derby  ook helaas niet meer aanwezig. Wel de meerde kansen maar het schorend vermogen liet het, naarmate de partij vorderde steeds meer afweten.

Ronald Jilderts 1-0

Gelukkig waren de gastheren ook niet in staat om wat te forceren, ook zij bleven steken op wat halve kansen.  Een toch wel een leuke overwinning voor de mannen van Snel en consorten met als toch wel lichtpuntje, de eerste twintig minuten. Weet men dat zo de gehele wedstrijd vast te houden, dan zullen er ongetwijfeld meerdere punten volgen. Scheidsrechter deze avond was  de goed fluitende  Dhr.  H.   Swart uit Ferwerd, die weinig problemen kende.

 

 

Spelers deze keer waren :  Doelmannen, Ronald van Riet, Kasper Hoek. Spelers,  Ronald Jilderts, Ismaël Kortak , Abeerullah Sharif, Romero Escalona, Hoessein Awed,  Marcelino Samangoen en Edwin Hiemstra.

 

Z.V.V.H.  – Exstador/Pizzeria Pompeï 1  (5-2)

( verslag Z.V.V.H.  aangevuld door Exstador )

In een redelijk gevulde sporthal ‘de Zwembadweg’ in Hoogeveen moest ZVVH / Werkplangroep 1 deze maandagavond thuis aantreden tegen Exstador / Pizzeria Pompeï 1 uit Harlingen, dat het deze avond zonder Klaas Kuiken en Hoessein Awed ( werkzaamheden) moest doen en ook Marcelino Samangoen  hield het na een vijftal minuten voor gezien ( hij voelde zich niet goed ) dus nog slechts maar één  wissel voor Exstador op dat moment.

Scheidsrechter Zomer floot voor de aftrap vanavond. De mannen uit Hoogeveen kwamen sterk en overtuigend uit de startblokken. Het lederen speeltuig werd snel rondgespeeld en de Friese formatie wist in de beginfase dan ook niet waar men het zoeken moest. Het duurde dan ook niet lang voordat de openingstreffer een feit was. Erwin Doorn kwam vanuit de linkerkant opzetten en speelde de ijverige Dennis Hooijer in de niet faalde. Gelijk na deze openingstreffer was het Marco Hulst die zijn directe tegenstander het bos instuurde en de bal snoeihard tegen de touwen schoot, 2 – 0 voor ZVVH / Werkplangroep. Exstador / Pizzeria Pompeï deed wat terug op aangeven van Romero Escalona kon Edwin Hiemstra door tegen het been van Dennis Hooijer aan te schieten de aansluitingstreffer laten noteren, 2-1. Vijf minuten voor het einde van de eerste helft liet Marco Hulst zijn klasse nog maar weer eens zien. Hulst kreeg de bal goed aangespeeld van Melvin Mol waarna hij in één beweging twee spelers van Exstador / Pizzeria Pompeï op het verkeerde been zette en binnenschoot. Ruststand 3 – 1 in het voordeel van ZVVH / Werkplangroep.

Direct na de theepauze ging de blauwzwarte brigade door waarmee ze begonnen waren. De bal werd nog steeds goed rondgetikt en er werd veel strijd geleverd. Zoveel strijd zelfs dat Dennis Hooijer, Melvin Mol en Marco Hulst in de tweede helft allen (!) een gele kaart kregen en ZVVH / Werkplangroep het grootste gedeelte van het tweede helft met een man minder in het veld stond. In de 32e minuut stonden zelfs alleen Danny van der Sleen en Erwin Doorn in het veld en moesten alle zeilen bijgezet worden om de score niet verder uit te laten lopen. Exstador / Pizzeria Pompeï maakte dan ook de aansluitingstreffer Door Ronald Jilderts, 3-2 en er stonden weer drie man in het veld. Geheel tegen de verhouding in maakte Hooijer met een lage schuiver een eind aan de onzekerheid door de 4 – 2 binnen te schieten. Danny van der Sleen maakte het feest in Hoogeveen helemaal compleet door met een snoeiharde pegel de 5 – 2 binnen te schieten. Danny van der Sleen en Melvin Mol liepen zich in de laatste minuten het ‘snot’ voor de ogen en verdedigden alsof hun leven er van af hing en keeper Rudi Giethoorn had met een paar fenomenale reddingen een belangrijk aandeel in deze eclatante overwinning. Een prima prestatie van ZVVH / Werkplangroep die de aansluiting met de top weer gevonden heeft.

 

Kasper, kopje onder

Wat Exstador betreft was er na de wedstrijd, alvorens men aan de terugreis kon beginnen nog wel een heel bijzondere gebeurtenis te melden.   Bij het inladen van de tassen in het spelersbusje moest ook  het meegenomen kratje bier even een plaatsje opschuiven en werd naast het busje op de grond gezet door Phong Thanh Tran.  Doelman Kasper  Hoek  had dit even niet goed in de gaten en viel al struikelend met het kratje over een muurtje in een naast gelegen sloot, dus Kasper kopje onder met in zijn  kielzog het wel begeerde kostbare vocht.  De doelman kwam gelukkig weer boven drijven maar de rest bleef achter op de bodem van de sloot.  Na deze toch wel koude douche was er gelukkig ook nog een warme douche beschikbaar en kon met toch uiteindelijk met enige vertraging na deze opvallende gebeurtenis aan de terugreis beginnen, dit helaas zonder de alcoholische versnapering.

 


Spelers deze keer waren :  Doelmannen, Ronald van Riet, Kasper Hoek. Spelers, Phong Thanh Tran,  Ronald Jilderts, Ismaël Kortak , Klaas Kuiken, Romero Escalona, Hoessein Awed,  Marcelino Samangoen en Edwin Hiemstra.

Exstador/Pizzeria Pompeï 1 – Urk A1  (10-3)

Exstador/Pizzeria-Pompei 1 wint met ruime cijfers van Urk A1 en kruipt hierdoor langzaam richting bovenste plaatsen.

Harlingen, 28 oktober . Exstador/Pizzeria Pompeï 1 vind na een drietal overwinningen op rij weer de aansluiting met de top. Na een 2-1 rustand wist men in de tweede speelhelft

Marcelino Samangoen 2-0

duidelijk afstand te nemen van de Urkers waardoor men met een toch wel ruime overwinning mocht afsluiten. Het was al binnen de minuut raak, Phong Thanh Tran wist al na vijfendertig seconden de 1-0 op het scorebord te plaatsen, een goede start dus. Marcelino Samangoen deed er nog een schepje bovenop wat resulteerde dat al in de derde minuut de 2-0 kon worden genoteerd. De thuisclub hoopte door deze snelle voorsprong natuurlijk op meer succes, maar Urk hield voorlopig stand en loerde met een aantal toch wel snelle mensen op de counter. In de twaalfde minuut was het dan ook raak voor de gasten, dit door Jacob Post, 2-1. In het tweede gedeelte van de eerste speelheft waren er nog wel een aantal kansen over en weer, met als enigste belangrijke moment een bal op de lat voor de mannen van coach Jeffrey Snel.

 

In de tweede speelhelft was het al weer vrij snel raak voor de thuisclub. Een goede actie van Marcelino Samangoen en Klaas Kuiken stond klaar om het af te maken, 3-1. In de dertigste minuut brak even het tijdperk Ismaël Kortak aan, allereerst wist hij na een combinatie met Ronald Jilderts, de 4-1 binnen te schieten. Twee minuten erna dit via een aanval met Hoesein Awed en Eric Hiemstra, stond hij wederom klaar om de 5-1 te maken en nogmaals binnen de twee minuten gleed hij inmiddels zijn derde van de avond binnen, 6-1. Hierna was het toch weer even de beurt aan de tegenstander, Roelof v.d. Meulen tekende voor de 6-2. Een halve minuut verder en de Harlingers waren weer aan zet, Hoessein Awed, 7-2. In de inmiddels achtendertigste minuut was er een overtreding

Doelpoging Urk

op Phong Thanh Tran die op de grond bleef liggen, maar de scheidsrechter liet door gaan. Urk kreeg hierdoor de mogelijkheid om te scoren, maar doelman Kasper Hoek kwam wat te resoluut uit zijn doel om de bal te onderscheppen en nam een speler van Urk hierin mee, strafschop en geel voor de doelman. Misschien wel enige frustraties vanwege het feit dat Phong Thanh Tran nog steeds op de grond lag, maar de man in het zwart beoordeelde anders, ook een speler van Urk kreeg hierbij geel. De doelman van de Urkers schoot de toegekende strafschop onberispelijk binnen, 7-3. Drie minuten na dit voorval was het weer de beurt aan Exstador, Klaas Kuiken tekende voor 8-3 en nu kon ook de doelman van Urk met geel vertrekken na dit doelpunt, na enige opmerkingen richting scheids. Met nog een kleine acht minuten op de klok was het wederom Samangoen die het net wist te vinden, 9-3. Vlak erna ging de doelman van de Urkers wederom in de fout en dat betekende nu rood, dus Urk weer met een man minder. Het laatste wapenfeit was nogmaals voor de Harlingers, een vrije trap werd door Romero Escalona goed afgerond en de eindstand was bereikt, 10-3. Een met name in de tweede speelheft goed spelend Exstador dat zeer alert was in het benutten van kansen dit in tegenstelling tot Urk dat er op het eind een beetje doorheen zat, misschien wel te weinig wissels. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter J. Kraak waarmee de tegenstander in de tweede speelhelft, niet altijd even content mee was.

 

Spelers deze keer waren :  Doelmannen, Ronald van Riet, Kasper Hoek. Spelers, Phong Thanh Tran,  Ronald Jilderts, Ismaël Kortak , Klaas Kuiken, Romero Escalona, Hoessein Awed,  Marcelino Samangoen en Edwin Hiemstra.

Exstador/Pizzeria Pompeï 1 – Ens 1  (2-1)

Exstador/Pizzeria Pompeï 1  pak eerste thuisoverwinning van het seizoen en dit nog wel tegen één der koplopers. Wel moet worden gezegd dat zij niet op volle sterkte waren deze avond.

Harlingen, vrijdag 14 oktober. Exstador/Pizzeria Pompeï 1  vind na deze overwinning weer enige aansluiting met de middenmoot. De uitslag had nog wel veel groter kunnen uitvallen

Klaas Kuiken 1-0

Klaas Kuiken 1-0

voor de Harlingers, maar men was nou niet al te gelukkig in de afwerking. Het stond al vrij snel 1-0 voor Exstador door attent reageren van Klaas Kuiken dit al in de tweede minuut en dit zou voorlopig ook zo blijven. In het verdere verloop van de eerste speelhelft waren de wel duidelijk meerdere kansen voor de thuisclub maar het scoren blijkt toch zo nu en dan een probleem te zijn. Gelukkig was de tegenstander ook niet in staat om iets af te dwingen. De ploeg uit de polder miste ook duidelijk scorend vermogen, hun twee topschutter  met inmiddels al dertien doepunten op hun naam werden dan ook zeker gemist aan de kant van het team van Ens.

 

In de tweede speelhelft was het wederom de beurt aan de mannen van coach J. Snel.

Doelpoging Hoessein Awed

Marcelino Samangoen wist na enig draai en kapwerk al weer in de vierde minuut de voorsprong verder uit te breiden naar 2-0.  Het volgende serieuze wapenfeit was wederom voor de thuisclub, maar Hoessein Awed zag de bal gekeerd door de paal. Een drietal minuten erna kwamen ook de gasten de paal op hun weg tegen. Ondanks dat de thuisclub wel probeerde de voorsprong verder  uit te breiden met zeker nog een aantal serieuze kansen was het in de negentiende minuut toch de beurt aan Ens om te mogen scoren, Ronny Broeders, 2-1. Doelman van Riet zat er wel dicht bij, maar durfde niet echt goed in te grijpen dit om geel te voorkomen. Met nog een zestal minuten op de klok werd het aan beide kanten wat onzorgvuldiger en kwamen beide doelmannen dan ook niet echt meer in de problemen. Scheidsrechter deze avond was J. v.d. Wal uit Joure, die niet een moeilijk avond had. Volgende week is er weer een bekerronde, dus geen wedstrijd voor Exstador/Pizzeria Pompeï

 

Spelers deze keer waren :  Doelmannen, Ronald van Riet, Kasper Hoek Spelers, Phong Thanh Tran,  Ronald Jilderts, Ismaël Kortak , Klaas Kuiken, Hoessein Awed,  Marcelino Samangoen en Edwin Hiemstra.

Friesland 1 – Exstador/Pizzeria Pompeï 1 (2-5) gestaakt

Leeuwarden, woensdag 5 oktober. Exstador/Pizzeria Pompeï 1  leek op weg na de eerste competitie overwinning, maar in de 39e minuut  hield  de scheidsrechter het voor gezien. Hij voelde zich bedreigd nadat  hij  voor de zesde keer geel moest trekken , waarvan twee maal rood, aan spelers van Friesland. Dus officieel nog geen wedstrijdpunten voor Exstador/Pizzeria Pompeï 1.

In de tiende minuut was het de thuisclub die de score wist te openen, 1-0. Nadat  de Harlingers in de vijftiende minuut de paal hadden getroffen en Friesland hierna de lat had geraakt was het nu de beurt aan Exstador, Marcelino Samangoen, 1-1. Na het eerste geel voor de thuisclub was het wederom de beurt aan de mannen van J. Snel om te mogen scoren. Een goeie onderschepping van de weer herstelde Klaas Kuiken  en Ronald Jilderts mocht het afmaken, 1-2 dit met nog een drietal minuten op de klok in de eerste speelhelft.  Dit was tevens het laatste wapenfeit voor de wissel.

In de tweede speelhelft was het toch weer Friesland wat langszij wist te komen, dit in de tweede speelminuut, 2-2.  De toch wel individuele kwaliteit van sommige spelers aan de zijde van de thuisclub, was niet voldoende om het de Harlinger zaalvoetballers, die duidelijk meer als een team opereerden, het echt moeilijk wisten te maken. In de tiende minuut was het dan ook wederom raak en mocht Marcelino Samangoen zijn tweede van de avond binnen schieten, 2-3. Hierna was het ook weer  raak wat geel betreft  In een kort tijdsbestek zag de man in het zwart zich genoodzaakt om driemaal achter elkaar naar zijn borstzak te grijpen  één maal geel en tweede maal geel ( rood dus ) en de thuisclub stond nog maar met twee man op het speelveld. Exstador/Pizzeria Pompeï 1 kon profiteren en deed dat ook, Edwin Hiemstra  was nu aan zet, 2-4. In de bijna zelfde minuut nog was het nogmaals Exstador dat wist te doelpunten Phong Thanh Tran  mocht tekenen voor doelpunt nummer vijf met het nodige gevaar van de doorlopende doelman van Friesland wat wederom resulteerde in geel. In de veertiende minuut was het weer raak  wat betref het kaartenfestival, nogmaals twee gele kaarten waarvan één resulteerde in wederom rood. Scheidsrechter G. van Tuinen vond het welletjes en staakte de partij, met nog een elftal minuten op de klok, Hij voelde zich bedreigd door het team van de thuisclub en zoals het zich nu laat aanzien zal de beslissing over het verdere verloop van de wedstrijd nu in handen van de KNVB liggen. Exstador trof geen blaam en was dan ook wel enigszins  goed gestemd voor wat betreft het verdere verloop inzake deze wedstrijd.

Spelers deze keer waren :  Doelman, Ronald van Riet,  Phong Thanh Tran.  Romero Escalona,  Ronald Jilderts, Ismaël Kortak , Klaas Kuiken, Hoessein Awed,  Marcelino Samangoen en Edwin Hiemstra.

Exstador/Pizzeria Pompeï 1- Drachtster Boys 1  (1-8)

Exstador/Pizzeria Pompeï 1  komt duidelijk te kort in de voorrondes van de noordelijke beker tegen het team van Drachtster Boys,  spelend in de eerste Divisie F.

De tegenstander, met een aantal gelouterde spelers die hun sporen op zaalvoetbalgebied al reeds hadden verdiend, in het verleden bij onder andere Avanti 1 en Leekster Eagles 1,  was deze avond duidelijk een maatje te groot voor de Harlinger zaalvoetballers. Niet dat het één richtingsverkeer was, maar de afronding was gewoon veel efficiënter  en de thuisclub kwam hierin duidelijk te kort.  De afstraffing had nog groter kunnen uitpakken maar doelman Ronald van Riet stond toch wel een sterke partij te keepen. Met de rust was het nog maar 0-3,  maar na de wissel liepen de boys gemakkelijk uit naar een 0-8 stand, dit mede doordat de thuisclub met alle risico’s van dien probeerde een doepunt te forceren en dat wisten de mannen van Coach Eric Donker goed uit te buiten. Tegen het einde van de partij wisten de jongens van Coach Jeffrey Snel toch nog de uiteindelijke eretreffer binnen te schieten, Romero Escalona  1-8. Ondanks alles was de coach toch wel enigszins tevreden over het vertoonde spel van zijn jongens  in de tweede speelhelft, maar het bekeravontuur was snel over en uit.

Aanstaande woensdag staat er weer een competitiewedstrijd op het programma, dan is de tegenstander rode lantaarndrager  Friesland 1 uit en in Leeuwarden

Spelers deze keer waren :  Doelman, Ronald van Riet,  Phong Thanh Tran.  Romero Escalona,  Ronald Jilderts, Ismaël Kortak , Hoessein Awed,  Marcelino Samangoen en Edwin Hiemstra.

Exstador/Pizzeria Pompeï 1- De Herauten 1  (4-6)

Exstador/Pizzeria Pompeï 1 trekt ook in tweede competitiewedstrijd aan het kortste eind. De Herauten  bleek in de afronding wat volwassener en slimmer te zijn

Harlingen, vrijdag 16 september. Met wederom een niet al te grote selectie, wat overigens ook gold voor de tegenstander, zij slechts met één wissel moest men lijdzaam toezien dat de Herauten de volle winst naar Bergum mochten meenemen en dit probleem lijkt vooralsnog voor de thuisclub althans voorlopig ook zo te blijven. Helaas hebben een aantal vaste waarden die wel op papier staan dit met name spelers uit Harlingen te kennen gegeven voorlopig niet meer beschikbaar te willen zijn om wat voor redenen dan ook . Een slechte zaak

Aanval Exstador/Pizzeria-Pompei

voor het zaalvoetbal in Harlingen.  De thuisclub begon nog wel voortvarend aan de wedstrijd want men wist  al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen door een doelpunt van Edwin Hiemstra op aangeven van Ismaël Kortak, 1-0 dit na een goede minuut spelen. De eerste tegentreffer diende zich aan in de zestiende minuut een doelpoging van aanvoerder Bertus de Boer die waarschijnlijk naast leek te gaan maar via de knie van Hiemstra van richting werd veranderd en doelman van Riet had het nakijken, 1-1. dit zou ook zo blijven na toch nog wel diverse kansen over en weer tot aan de rust

 

Strafschop de Herauten 3-5

Na van speelhelft te hebben gewisseld was het al vrij snel raak voor de mannen uit Bergum  en zij wisten dan ook twee maal op rij het net te vinden, doelpuntenmaker  Joeke de Vries,    1-2 en 1-3.  In de zesde minuut was er toch weer het antwoord van de thuisclub, een goeie actie van Ronald Jilderts en de 2-3 kon worden genoteerd. Weer een minuut verder, een lange bal vanaf het eigen doelgebied op maat geplaatst door Romero Escalona en de snelle “doelman” Phong Thanh Tran die als veldspeler moest fungeren pikte de hoge bal voortreffelijk op en de doelverdediger van de tegenpartij was volstrekt kansloos op zijn inzet , een beauty 3-3. Twee minuten erna was het toch weer de beurt aan de Herauten , aan afgeslagen aanval van Exstador en een drie tegen één situatie werd zeer professioneel afgerond door nogmaals Joeke de Vries, 3-4 .

De Herauten op weg naar het doel

Nadat Jilderts de paal nog had geraakt , was het wederom de beurt aan de Herauten. Ismaël Kortak beroerde een doelpoging van de tegenstander geheel onschuldig met de hand, zonder enige intentie om dit bewust te doen en descheidsrechter koos voor de strafschop, jammer een in de ogen van de thuisclub wel  erg zwaar gestraft, maar misschien was dit wel een optelsom na een soort gelijke situatie in de eerste speelheft. Bertus de Boer wist het klusje te klaren en de stand werd opgetrokken naar 3-5. In de zeventiende minuut viel er een goeie actie van Marcelino Samangoen te bewonderen en men wist wederom  de aansluiting te vinden, 4-5. Het slotakkoord  was weer voor de gasten. Een aanval van de jongens van coach J, Snel werd onderschept en Herauten wist nogmaals uit een man meer situatie te scoren, Klaas de Boer, 4-6 en de partij was gespeeld. Scheidsrechter deze avond was dhr. J. Kraak uit  Oudega.

 

Spelers deze keer waren :  Doelman, Ronald van Riet,  Phong Thanh Tran.  Romero Escalona,  Ronald Jilderts, Ismaël Kortak en Marcelino Samangoen en Edwin Hiemstra.

R.E.S. 1 – Exstador/Pizzeria Pompeï 1 (4-1)

 

Bolsward , dinsdag 6 september . Het seizoen is weer begonnen voor de Harlinger zaalvoetballers, na een periode van 16 weken rust. Helaas nog geen wedstrijdpunten, want het de mannen uit Bolsward wisten deze keer aan het langste eind te trekken, met een 4-1 winst.

Zonder enige trainingsarbeid  en maar met slechts een wissel  moest  men aan de partij beginnen  met op papier slechts vier veldspelers  en drie keepers ,  mede doordat de wedstrijd moest worden gespeeld op de dinsdagavond en dat voor sommige spelers een probleem is vanwege trainingsverplichtingen op het veld . In de eerste speelhelft waren beide team wel goed aan elkaar gewaagd en wist men zelfs nog op voorsprong te komen door en afstandsschot van Marcelino Samangoen, 0-1 dit zou ook de ruststand gaan worden.

Marcelino, sterke partij.

 

In de tweede speelhelft was het in het begin duidelijk de beurt aan de Bolswarders en zij wisten dan ook vrij snel achter elkaar de achterstand om te buigen naar een 2-1 voorsprong na een zestal minuten spelen.  Toen het uiteindelijk in  het laatste gedeelte van de partij R.E.S.  de voorsprong verder wist uit te breiden  naar 3-1 probeerde  Exstador  de ruk nog verder op te voeren maar de thuisclub kon wederom na een overname  scoren, 4-1.  Misschien wel wat geflatteerd daar de Harlingers beslist niet slecht voetbalden maar het  ondertal  aan spelers deed de jongens van coach J. Snel uiteindelijk de das om.

Spelers deze keer waren :  Doelmannen, Ronald van Riet, Kasper Hoek, en Phong Thanh Tran. (die als veldspelers moest fungeren) en Romero Escalona,  Ronald Jilderts, Ismaël Kortak en Marcelino Samangoen.

Archief onderlinge competitie
Buienradar Harlingen

Eindstand sinds 1971
proef