Standen, uitslagen en programma  Pizzeria Pompeï competitie van vrijdag 17 januari 2020. 

Volle kracht vooruit was het devies van VDM tegen PK, maar helaas de oude meesters trokken ook deze keer weer aan het langste eind.

Broodje Nuchter – Philipse IT    5-4

Pittige duels in deze partij waar zelfs een rode kaart aan te pas kwam

Het team van Philipse was voor het eerst deze competitie volledig, ja een dan moet je er rekening mee houden. En dat gold ook voor medekoploper Broodje Nuchter. En bij hen speelde Erwin Bontes die was waarschijnlijk over geconcentreerd en had sien skoenen vergeten.  De eerste kansjes waren dan ook voor Philipse die misten ze. Kevin Hoekstra was echter wel bij de tijd en knalde 0-1 binnen voor Philipse. Aan de andere kant schoot Arjan Outhuyse op de paal. In de 13e minuut stonnen ze even te slapen bij Nuchter en profiteerde Marco Zeilmaker 0-2. Het werd allemaal wat wilder en de scheids had een billug werk met deze mannen. Twee minuten voor de wissel zette Arjan Outhuyse BN op 2-1, na een splijtende pass van Sylvester Feenstra. Direct na de wissel had Erwin Bontes sien skoenen kregen en hij kon meteen uit een scrimmage 2-2 maken. Marco Zeilmaker kreeg rood vanwege contact met de scheids en dat mag niet. Zo lulde en ouwe hoerde Philipse zichzelf uit de wedstrijd en scoorde Sylvester Feenstra 3-2 en 4-2 en Erwin Bontes 5-2. Philipse kwam nog wel wat terug Erik Broekhuizen 5-3 en Arno Rotteveel 5-4 maar daar bleef het bij.

Nesta Shipping/cafe ReckNeck – Bouwvisie Friesland    4-9

Veel doelpunten in deze partij. maar BF maakte de meeste.

Een strijd in de middenmoot maar het leek al snel dat Nesta/RN niet echt in vorm waren. Ze hadden nog mazzel dat hun keeper Tjerk Bekius weer ston te keepen as een leeuw, en dan niet as die skele leeuw van de Leeuwenbrug. Tien minuten hield die beste jonge stand maar toen skoot Hidde Hiemstra op e goal en was Tjerk kansloos 0-1. Het hek was van de dam die ReckNecken liepen ulkaar gewoon in e weg. Lars Vlieger met een droge schuiver maakte 0-2, Titus Witteveen liet 0-3 aantekenen. Nesta/RN probeerde van alles en at se ur dan deur waren dan ston keeper Alkema weer in e weg. Voor de wissel joeg Lars Vellinga nog even 0-4 in de touwen. In de 2e helft gingen ze door, Lars Vellinga 0-5. Dertien minuten voor tijd brak Harm ten Hoeve door dit was hun eerste echte kans en ook die ging mis. Hidde Hiemstra scoorde wel weer 0-6, eindelijk deed Tobias ten Hoeve wel wat terug 1-6 en 2-6 en sien broer Harm wist oek eindelijk waar de goal ston 3-6. BV vonden het wel best toch maakten Lars Vellinga en Friso van Eyck 2x nog even 3-9 en bepaalde Tobias ten Hoeve de eindstand op 4-9.

Schilder v d Ploeg/Kantine Waddenhal – Van Der Meulen    3-2

Ja en dan wil je wel, maar je kan er niet bij.

Een topper in de competitie tussen Ploeg/Kantine, de ouwe rakkers die al vaak kampioen zijn geworden en v d Meulen met de aanstormende jeugd. En die ouwe lullen begonnen sterk want na 4 minuten had de jeugdige ouwe lul, Stijn Schakenbos al 1-0 gemaakt. V d M moest terug omdat de v d P/KW de aanval zochten en nog fanatiek waren oek nog. En ze hadden wel wat mazzel dat de v d M keeper Egebert Jan Pannebakker een knorre ballen uut sien goal sloeg en dook. Toch was hij op een inzet van wederom Stijn Schakenbos weer kansloos 2-0. Maar ja die knapen geve nooit op en twee tellen later had Frank Coockson alweer 2-1 maakt. Dat kwam overigens wel omdat de defensie stond te slapen. En dat gebeurde nog een keer en dit keer strafte Jesse Mulder dat af 2-2. Het had zelfs nog 2-3 kunnen worden maar Jorich Ypma mistte net voor de wissel een mooie kans. Tweede helft begon vliegend aan beide kanten maar veel kansen werden er niet gecreëerd. Ploeg/Kantine waren de meest aanvallend ploeg maar alleen Stijn Schakenbos kwam alleen voor de keeper en mistte. En vlak voor tijd was hij daar weer Sjouke Bootsma, puur op karakter vloog ie ur langs en besliste de wedstrijd 3-2.

Fotoalbum 17-01-2020

Progr. standen uitsl. en dlp. van vrijdag 17 januari

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie