Standen, uitslagen en programma  Pizzeria Pompeï competitie van vrijdag 3 januari 2020.

Ondanks de vele tankbeurten tussendoor kwam Friesland Direkt in de bekerwedstrijd tegen Ploeg/Kantine uiteindelijk toch te kort, 7-3.

V d Meulen – PoPaLo    3-3

Se te sien is ut bijna weer carnaval.

V d Meulen staat tweede en PPL is verrassend zevende op de lijst. Dus dit zou een klapper worden, en coach Keimpema van PPL kwam met zijn sterkste team. Eerst keken de mannen de kat even uit de boom en vooral v d M speelde wat teveel in de breedte. Toch leek er een te juichen bij v d M, maar dat bleek Jesse Mulder die een bal in sien klok en hamer spel kreeg. Het duurde 6 minuten toen Remco Zandberg met een zuiver geplaatste bal in ut linkerhoekje 1-0 maakte. PPL werd in de defensie gedrukt maar verder als een puntertje voorlangs van Bas Helfferich kwam v d M niet. 16 seconden voor de wissel was daar weer ons Portugeeske Efan van Sertima die treuzelen in de v d M verdediging afstrafte 1-1. Direct na de wissel knalde Bas Helfferich een bal op de lat. Even later tikte Peter Zuiderhof een assist van Remco Zandberg netjes binnen 2-1. En even later begon Peter Zuiderhof aan een solo en vliegend met sien punt ronde hij dat af 3-1. Maar PPL gaf zich niet gewonnen en ze bleven vechten as doggen. En ze hadden succes een schitterende lob van Brian Visser raakte de roos 3-2. En PPL had mazzel toen de gelijkmaker ook nog in het doel rolde 3-3.

Schilder v d Ploeg/Kantine Waddenhal – Friesland Direct    7-3

En ut bleef nog lang onrustig bij de ploeg van Heeringa.

Coach Nico Heeringa van FD, nam het zekere voor het onzekere en liet zijn ploeg zwaar verdedigen. En dat had in het begin succes alleen Sjouke Bootsma kreeg een kansje die hij vervolgens vergriemde. Pas na 7 minuten ronde Ralf van Hurck en mooie combinatie met Stijn Schakenbos en Michel v d Ploeg af 1-0. Even later stond Ane Schaap voor een leeg doel en hij mistte, de os. Vervolgens kwam Sjouke Bootsma vanaf de verdediging as een straaljager naar voren en hij maakte nog een goal oek nog 2-0. FD was duudelijk even van ut peerd en kwamen niet tot een mooie aanval toe. Vd P/KW wel en dit keer was Matheusz IJpe die scoorde 3-0 en toen kreeg Ane Schaap een herkansing en dit keer was het wel raak 4-0. In de 2e helft een uitbraak van FD, Johan Janssen brak samen met Klaas Bouma door. Maar Janssen gaf niet af en die kikkert was voor lul met lopen, Janssen mistte. Ane Schaap maakte 5-0 na een blunder van de keeper. Niels Vlottens was even de richting kwiet en scoorde een eigen doelpunt 6-0. Drewes Janssen maakte 6-1 na een assist van grote broer Johan. Johan zelf mistte weer us alleen voor de keeper en Jarno Attema maakte wel 6-2. Stijn Schakenbos en Drewes Janssen bepaalden de eindstand op 7-3.