Standen, uitslagen en programma  Pizzeria Pompeï competitie van vrijdag 15 november 2019.

Ja, ” wie sak nou us wissele ” overdenkt coach Nico Heeringa zich al peinzend op de bank, dit met al dat kapitaal naast um sittend.

Bouwvisie Friesland – PoPaLo    11-1

Als pleister op de wonden, hier de enigste treffer voor PoPaLo gemaakt door Brian Visser

Ut ging ze goed met Pollema Papier en Lompen, ze stonnen zelfs al op een vierde plaats. Maar ze werden deze avond wel weer even met de neus op de feiten gedrukt. Beide teams waren op oorlogssterkte en de eerste kans was voor PPL zij mistten, dat deed aan de andere kant Friso van Eyck ook voor een leeg doel. Pas na 8 minuten viel een doelpunt, de PPL speulers hadden de hasses ur even niet bij en daar profiteerde Pieter Kleinjan van 1-0. PPL kon gelijk komen maar Nick v d Kooy mistte alleen voor de keeper. Er kwam een afstandsschot van Friso van Eyck en keeper Gerard Viskarre Rutten had net even sien ogen dicht voor een tukje 2-0. De mannen van PPL zochten wel degelijk de aanval maar troffen een keeper van Riet in topvorm. De PPL defensie werd uitgespeeld en hoppa Lars Vellinga maakte 3-0 en in de 2e helft tikte hij ook 4-0 binnen. De zon brak even door voor PPL toen Brian Visser met een leep balletje 4-1 maakte. De mannen van BF gingen door Lars Vellinga maakte 5-1. Vervolgens viel de PPL keeper Viskarre oek nog uut hij had last van een drankpoot. Ja toen konden de mannen helemaal los Friso van Eyck 6-1, Hidde Hiemstra 7-1 er volgde een hattrick van Pieter Kleinjan 8-1, 9-1 en 10-1 en Friso van Eyck bepaalde de eindstand op 11-1.Coach Keimpema van PPL was helemaal van slag en wuu sien hele team 14 dagen naar Veenhuuzen sture.

RCM Administratie – ZWF/Poelstra    8-3

Daan Schaaf van ZWF/P hier aan de bal wilde wel, maar dat was niet voldoende tegen RCM

Vorige week hadden ZWF/P een 12 man aan voetballers nu was dat beduidend minder. RCMA begon goed met een fraaie sleepbeweging speelde Jasper de Jong zich vrij en scoorde 1-0. En het werd ook snel 2-0 toen Max Nijenhuis een hele mooie aanval afrondde. Twee minuten later kregen de mannen van ZWF/P een vrije trap en die werd kundig binnen gerost door Ronald v d Molen 2-1. Daan Schaaf kon gelijk maken maar alleen voor de keeper mistte hij [dat deed pa Bram vroeger beter] Het werd 10 seconden voor de wissel nog 3-1 door wederom Max Nijenhuis, maar hij wudde een bitsje holpen deur de keeper die docht dat de bal hiet was. In de 2e helft was er weer een beetje mazzel voor RCMA want nu scoorde Max Nijenhuis uit de kluts 4-1. ZWF/P gaven niet op Ronald v d Molen scoorde heel fraai 4-2. Maar ja toen ut hele zootsje van ZWF/P ston te slapen was daar weer Max die scoorde 5-2. Jasper de Jong maakte het gat groter 6-2, het was over en uit voor ZWF/P Yassin maakte 7-2, Brian Zeilmaker 8-2 en Daan Schaaf kreeg nog loon naar werken 8-3.

Oosterhof/Holman – Friesland Direct    2-7

Niels Vlottens hier bezig de OostHol muur te slechten, wist driemaal raak te schieten.

Fd die waren wat van plan want ze kwamen met sien elfen naar de zaal, dochten zeker dat ze op ut veld moesten. En OH had een nieuwe assistent coach namelijk Sietse v d Bij de broer van speler Sicco, dus ut kon niet meer fout gaan. Het eerste schot kwam van FD, een pegel van Drewes Janssen maar die ging mis, dat doet sien broer toch beter. Balverlies van OH bood Niels Vlottes een kans, en hij was jarig dus dit kadootsje was voor hem 0-1. OH kwam onder druk maar toch was een schot van Sicco v d Bij levensgevaarlijk. Vlak voor de wissel ging OH er tegen aan, dit leverde een pegel op van Sietse Sytema en via onderkant vloog de bal erin 1-1. Maar 14 seconden voor de wissel scoorde Niels Vlottes toch nog even 1-2. In de 2e helft maakte Jorge Pirez 1-3, Geert Jan de Groot profiteerde van de wanorde bij de FD defensie 2-3.  En toen de OH keeper zwak uitverdedigde profiteerde Arjan Visser 2-4. Toen ging het snel Jorge Pirez 2-5, Niels Vlottes 2-6 en Drewes Janssen 2-7.