Standen, uitslagen en programma  Pizzeria Pompeï competitie van vrijdag 8 november 2019. 

Veldmaarschalk  E. Schaaf kijkt met een tevreden blik richting het strijdtoneel.  De punten zitten weer in knip.

Philipse IT – PoPaLo    2-1

Ik hou die paal wel even vast jongens, dan kanne jim de bal dur se inkoppe,

PPL stond op nr 4 en dat was toch wel wat verrassend, Philipse stond 4 plaatsen lager dus PPL kon misschien wel bij de top 3 komen. Maar ja ze misten wel hun nr 3 op de topscorerlijst Brian Visser. Het duurde even maar de eerste kans was voor Marco Zeilmaker van team Philipse maar hij mistte en dat deed Jelte Kroes ook voor een leeg doel. PPL coach Keimpema skreeuwde sien ploeg wakker want ze bakten ur niks van. Philipse keeper Johan Visser moest gestrekt op een inzet van Nick v d Kooi. En Visser bleef een lastpost voor de PPL voorwaartsen. Vijf minuten voor de wissel een gegriem  in de PPL defensie en dat strafte Kevin Hoekstra netjes af 1-0. In de 2e helft probeerde PPL van alles maar voorlopig leek ut wel at se matglas voor hun ogen hadden maar bij Philipse konden se oek gien deuk in e pakje zachte butter skoppe. Maar eindelijk maakte de Philpse defensie een foutje, ja en dat hoef je niet te doen at ur een Belg in e buurt is, Lowietje Quisenaerts strafte dat af 1-1. Het werd vechten om de winst en 2 minuten voor het einde zorgde Marco de Boer dat die bij Philipse terecht kwam. Met een dikke vette punter zorgde hij voor een 2-1 eindstand.

ZWF Poelstra – Van der Meulen    4-10

Volle bank bij ZWF/Poelstra

ZWFP hadden nogal wat mesen optrommeld dur zaten wel twee teams op e bank. Dat bleek later niet te helpen want na 4 minuten maakte Bas Helfferich al 0-1 voor vdM. Aan de andere kant mistte Ruben Bleeker eerst een kans maar Stefan Amels wist de bal wel hoog in het doel te rossen 1-1. Toen begon het te lopen bij vdM, een voorzet van Bas Helfferich werd binnengetikt door Remko Zandberg 1-2. Frank Coockson ronde een mooie aanval af 1-3 en Martin van Andel tikte 1-4 binnen. Bij ZWFP wist alleen Daan Schaaf een bal op de lat te rossen. Nog voor de wissel tikte Bas Helfferich 1-5 in de touwen. In de 2e helft werden er nog bulten kansen gemist van o.a. Bas Helfferich alleen voor de keeper en dat deed ook Ruben Bleeker. Toch ging het weer lopen bij vdM, Yorick Ypma maakte 1-6 en de jeugd van vdM rolde de wat oudere jongens van ZWFP op. Bas Helfferich herstelde zijn foutje 1-7, Bobbie van Houwelingen deed eindelijk wat terug 2-7, Remco Zandberg 2-8. Even richtte ZWFO zich op Daan [koegelwiek] Schaaf 3-8, Bas Koster 4-8 en Yorick Ypma 4-9 en 4-10.

RCM Administratie – Broodje Nuchter    2-4

Sander wud hier even liefdevol omarmd.

Broodje Nuchter kon bij winst de tweede plaats pakken maar ook RCMA wil wel wat hoger op. Terwijl de defensie van RCMA nog in een diepe slaap waren wist Sylvester Feenstra daar handig van te profiteren en maakte 0-1. Maar vervolgens was er snel spel op het middenveld en pakte Niels Outhuyse de bal op en zoals hij kan stuurde hij een man of wat ut bos in tikte op Arjan Outhuyse en die ronde netjes af 1-1. In de tweede helft weer sun solo van Niels en die ging over ut hele veld maar helaas was ie voor de goal de bal even kwiet. BN werd sterker en zij hadden wel de topscorer in hun midden namelijk Cyrus Boerman. Hij wist 1-2 te maken en ook 1-3 kwam van zijn voet. RCMA had pech dat een pegel van Rene Metz op de lat kletste maar een dikke punter van Sander Zeilmaker vloog er wel in 2-3. Het bleef spannend tot de laatste minuut, en aan die spanning maakte een minuut voor tijd Cyrus Boerman een eind aan 2-4.

Nesta/cafe RekNeck – Oosterhof/Holman    4-3

Sicco is te laat en Harmen is er vandoor.

Ook hier viel snel een goal, Harm ten Hoeve soleerde door alles heen en scoorde 1-0 [dat het pa Sjoerd nooit kannen]. Mark de Rooi leek an e andere kant te scoren maar keeper Tjerk Bekius redde met sien grote toon[lees op sien Harlingers]. Ivo Wilkenshuis kreeg de bal op de zijkant en knalde netjes in de korte hoek 2-0.  De Rooi raakte de paal, Sietse Sytema deed dat beter zo uit de lucht joeg hij de bal binnen 2-1. Nog in de 1e helft zette Harm ten Hoeve vanaf de zijlijn voor en kon Frank Seinen de bal binnen tikken 3-1. En in de 2e helft een sprint van Ivo Wilkenshuis over ut hele veld en hij prikte um ur nog in oek 4-1. OH gaf niet op Chris Sytema probeerde ut met een afstandskot en net ston keeper Tjerk Bekius met sien poten wied uut[ had zeker ant bargevangen weest] en de bal ging ur tussendeur 4-2. Het werd nog spannend want uit stand maakte Mark de Rooi er 4-3 van. OH ging in de aanval en zette NRN onder druk maar dit keer lei die Bekius overal met sien grote billug op of voor of ur teugenan. Ut wudde oek wat gremietiger maar aanvoerder Tjeu Visser hield de boel in e han [kon sien pa de Beer vroeger niet die skopte wel met] en ze trokken de overwinning over de lijn.

Fotoalbum 08-11-2019

Progr. standen uitsl. en dlp. van vrijdag 8 nov.

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie
Buienradar Harlingen

Eindstand sinds 1971
proef