Standen, uitslagen en programma  Pizzeria Pompeï competitie van vrijdag 25 oktober 2019.

Johan Janssen zet hier even een tackle in en  Sjouke Bootsma is daardoor  even zijn  ” hoofd ” kwijt.

PoPaLo – BuurtBazen    9-5

Brian Visser gaat er met de bal vandoor, Mohamed Dahar zet de achtervolging in.

PPL ging maar snel van start want binnen de minuut had Brian Visser al 1-0 in de touwen geprikt. En bijna direct daarna maakte Norbi Helik al 2-0, het werd 3-0 door Jurjen Breimer hij scoorde via een tegenstander. De BB waren nog niet echt wakker ze kwamen niet verder als zo nu en dan een speldenprikje. PPL ging door, Lowietje Quisenaerts mistte alleen voor de keeper maar Brian Visser deed dat beter 4-0. BB deed eindelijk wat terug vanaf de aftrap liep Pavel de slapende defensie van PPL voorbij en hoppa 4-1. PPL ging weer door Bjord 5-1, Jurjen Breimer 6-1 en Abdelhak scoorde weer tegen 7-2. Keeper Gerard ‘Viskarre” Rutten dook nog naar een bal mistte maar hij kreeg met wat geluk boven op sien hasses. Thomas maakte nog 7-3, Lowie Quisenaerts 8-3, Mohamed 8-4, Brian Visser 9-4 en Pavel 9-5.

Schilder v d Ploeg/Kantine Waddenhal – Friesland Direct    3-3

Stijn Schakelbord hier in duel met Niels Vlotter

Ploegen tasten elkaar eerst even af maar al snel begon de strijd. V d P/KW was de aanvallende ploeg en FD speelde wat behoudend. Pas na 7 minuten was het raak een combinatie tussen Michel v d Ploeg en Stijn Schakenbos ronde de laatste af 1-0. Meteen daarna moest FD keeper gestrekt op een schot van Schakenbos maar aan de andere kant voorkwam keeper Hessel Zuiderhof de gelijkmaker. Na 13 minuten een misverstand bij vdP/KW en Jeroen van Nieuwenhuizen kon uitbreken en gelijk maken 1-1. Twee tellen joeg Drewes Janssen een vrije trap binnen en was het 1-2 voor FD. Niels Vlottes mistte de kans op 1-3 ja dan is het Stijn Schakenbos weer die op aangeven van Michel v d Ploeg 2-2 maakte. In de 2e helft bleef het spannend, Ralf van Hurck joeg een bal op de paal maar Drewes Janssen maakte in samenwerking met broer Johan wel een goal, FD leidde 2-3. Er werd gevochten om de stand gelijk te krijgen en dat lukte uit een scrimmage tikte Sjouke Bootsma 3-3 binnen. Hierna kreeg FD nog wat kansen maar de stand bleef 3-3.

Van der Meulen – Bouwvisie Friesland    7-1

Martin van Andel is er vandoor, Siebe Lutgendorff in de achtervolging

Het was in het begin weer wat heen en weer getik zonder dat het echt gevaarlijk werd. Pas in de 7e minuut kon Martin van Andel de helemaal vrijstaande Jesse Mulder aanspelen en die scoorde 1-0. Aan de andere kant kon keeper Panbakker een bal net voor de lijn tegenhouden. BF speelde redelijk maar vd M maakte de goals. Het was Coockson die 2-0 maakte en Yorick Ypma stond goed op zijn plaats en het werd 3-0. Het volgende schot keerde keeper Alkema maar de bal vloog het veld weer in en daar stond Martin van Andel 4-0. Een voorzet van Ypma werd afgerond door Coockson 5-0. Ja en BF dan nou die stonden erbij en keken erna. Martin van Andel kwam alleen op de keeper af en tikte hem tussen sien stokken deur 6-0. En toen Remko Zandberg 7-0 maakte ston pa an e kant en lachte van oor tot oor. In de laatste minuut mocht Jilke Alkema doorlopen en een tegentreffer maken 7-1.

Oosterhof/Holman – RCM Administratie    1-6

Niels Outhuijse wordt hier vel op de huid gezeten door Chris Sytema. Broer Sietse sluipt er omheen.

De mannen van RCMA hadden ur zin an en ze oogden oek nog ze fris as een hoentje. Ze begonnen met een pegel van Sjoerd de Jong en die was wat te hard voor keeper Steert dus hij ging erin 0-1. Sietse Sijtema roste een over de kruising en voor RCMA lelde Niels Outhuyse en bal op de paal. Toen volgde een fantastische voorzet van Chris Sijtema en even fantastisch kopte Sicco v d Bij die bal binnen 1-1. Maar ja dat was mooi maar toch waren de mannen van RCMA even sterker en scoorden wat gemakkelijke. Niels Outhuyse roste de bal via binnenkant paal in de touwen 1-2. Jasper de Jong was attent en maakte 1-3, Max Nijenhuis kwam alleen op de keeper af en raakte de roos 1-4 en pasje van Max Nijenhuis op Jasper de Jong betekende 1-5, Niels Outhuyse zette Hilko Mulder vrij voor doel 1-6. OH loofde ut wel zodat deze stand bleef staan.