Standen, uitslagen en programma  Pizzeria Pompeï competitie van 13 september 2019. 

Door gebrek aan vaste scheidsrechters deze avond moesten er weer enkele ouderlingen opdraven om alles toch door te kunnen laten gaan.

Philipse IT – v d Ploeg/Kantine comb.    2-9

De naam van de onderlinge zaalvoetbalcompetitie is van naam veranderd. Nou ja veranderd er is een naam af en Pizzeria Pompeï is nu alleen de sponsor.

Stijn Schakenbos werd wel erg vaak aangepakt, maar wist er desondanks toch viermaal te scoren.

Als je naar de uitslag ziet dan lijkt het dat PKC een makkie had deze avond maar dat was niet zo. Het duurde nog even voordat het eerste doelpunt viel, en dat kwam vooral door goed keeperswerk van Johan Visser. Na 12 minuten wist ut kleine vlugge kereltsje Stijn Schakenbos pas 0-1 te maken. En daarvoor hadden de mannen van Philipse ook wel een paar mooie kansen gehad. En ze verdedigden hard maar ook goed en kwamen telkens goed terug. Maar toen PKC een penalty kreeg en Stijn die benutte 0-2, werd dat allemaal wat minder. Stijn maakte nog een voor de wissel en dat deed Ralf van Hurck ook nog eens vlak voor de zoemer 0-4. Het werd aan Philipse kant steeds wat harder en ze hadden de vreet oek vaak open maar bleven inzet tonen. Jelte Kroes kon zelf heel mooi 1-4 maken, vervolgens was daar de aalgladde Stijn en hoppa ut was 1-5. Jelte Kroes deed nog wat terug 2-5 maar toen die lange Stefan Adema hast een bal deur ut net ramde was het over en uit met Philipse 2-6.  Michel v d Ploeg 2x en Ralf van Hurck lieten nog even zien dat se wel wat kunnen en bepaalden de eindstand op 2-9.

Oosterhof/Holman – PoPaLo    3-6

PoPaLo deed goede zaken op hun eerste speeldag.

Nou ut begon al best met dat PPL, dat Portugese jongkje Efan van Sertima die kon een bal in ut lege goal skiete maar hij had even stront in sien ogen en skoot meters over. Maar ze hadden ook mazzel want een aangeschoten bal werd beloond met een penalty die Brian Visser benutte 0-1. OH was duudelijk even van ’t peerd want onmiddelijk maakte van Sertima er 0-2 van. Aan de andere kant een onverwachte beweging van Sicco v d Bij en de keeper, die Viskarre Rutten, dook de verkeerde kant uut 1-2. Daarna kreeg die Viskarre een bal op sien neus, hij ging plat en toen ie weer ston leek ut Pinokkio wel, sun grote nok had ie. Nog voor de wissel haalde Brian Visser een bal om en die vloog tussen de poten van keeper Alberda deur 1-3. In de 2e helft raakte Jurjen Breimer met een harde pegel de roos 1-4 maar de punter van Sietse Sijtema was minstens zo hard en ook raak 2-4. Daarna werd het nog even spannend omdat Sicco v d Bij 3-4 maakte. Brian Visser maakte een eind aan die spanning 3-5 en Pieter Wesseloo deed daar nog een schepje bovenop 3-6.

Nesta/ReckNeck – RCM Administratie    6-4

Harmen ten Hoeve, hier scorend maakte er drie deze avond.

Ut binne nou niet de mannen die een knorre goals make maar bij RCMA maakte Rene Metz de 0-1. Maarrrrr an de andere kant vloog Tjeu Visser ur op snelhied langs [dat kan niet] en hij tikte 1-1 binnen. Dat is zeker verrassend te noemen, daarna ging het spel wat op en neer. En wist Jasper de Jong al wrottend deur de defensie te kommen en hij schoot ook nog raak 1-2. Maar toen was het even de beurt aan Nesta/RN, Harm ten Hoeve maakte 2-2 en ook nog 3-2 en toen Tjeu Visser weer alleen op de keeper afkwam was het weer raak 4-2. Het was nog niet klaar want een sleeuw balsje van Harm ten Hoeve keutelde ook het doel in 5-2 en Paolo mocht van doel tot doel lopen en ook nog scoren 6-2. RCMA werd wakker en wilden ook nog wel een paar goals maken, en dat gebeurde. Jasper de Jong lepelde 6-3 in de touwen daarna schoot hij op de paal en de volgende was wel weer raak 6-4. Meer kwamen er niet in en dat kwam vooral door goed keeperswerk van Tjerk Bekius die leek se lienig as een turner of se, zeker naar de sportskool weest.

Bekerwedstrijd

Bouwvisie Friesland – BuurtBazen    8-1

Buurtbazen probeerde het wel, maar was duidelijk een maatje te klein voor Bouwvisie Friesland.

Vijf minuten hielden de mannen van de BuurtBazen stand maar toen wist Piet Kleinjan dan toch de score te openen 1-0. En het werd ook vrij snel 2-0 door een treffer van Hidde Hiemstra. De BuurtBazen konden niet echt op gang komen en hadden ook nogal eens balverlies. En bij zo’n balverlies gebeuren was Friso van Eyck attent en maakte 3-0.  In de 2e helft een verre uitgooi van de keeper kwam bij Djan el Thedr? die nam de bal goed mee en tikte 3-1 binnen. Even leek het spannend te worden maar 2 snelle goals van Sander Spijksma en Albert Beuker betekende 4-1 en 5-1 en dat gat was te groot. Friso van Eyck maakte nog 7-1 en Pieter Kleinjan 8-1. Aan de andere kant knalde Said Nouji nog een bal snoeihard tegen de lat maar het bleef 8-1.

Fotoalbum 13-09-2019

Click hier voor het Progr.stand en topscoorders van  13 september 2019

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie