Standen, uitslagen en programma  Anna Casparii / Pizzeria Pompeï competitie van 22 februari 2019.

Op de foto lijkt het erop dat  de  twee teamgenoten  Cyrus Boerman en Robert van der Zee even niet wisten dat ze toch allebei bij Broodje nuchter in het team spelen.

V d Ploeg schilder/Kantine Waddenhal – PoPaLo    14-4

Stijn Schakenbosch hier scorend tegen de viskarre maakte er maar liefst vijf deze avond.

Vrijuit spelen, zei PPL coach Keimpema tegen zijn spelers, we hebben niets te verliezen. En dat was ook zo want Ploeg/Kantine waren natuurlijk de veel betere ploeg. Ze waren nog gien 2 tellen bezig of Ralf van Hurck struukele over sien eigen poten heen en die keeper van PPL Gerard Viskarre moest oek al plat op sien donder om een goal te voorkommen. Maar de mannen van PPL kwamen even later met 3 man op keeper Zuiderhof af maar die ossen vergriemden die mooie kans. Toen wist Ploeg/Kantine wel te scoren, Ralf van Hurck punterde de bal met sien oranje pumps op doel de bal werd van richting veranderd en het was 1-0. Hetzelfde gebeurde met een schot van Sjouke Bootsma en dat was 2-0. Een flitsende combinatie tussen Stefan Adema, Ralf van Hurck en Sjouke Bootsma deed de laatste scoren 3-0. Maar daar was ineens PPL, Brian Visser liep ut hele zootsje ur uut en skiet keeper Hessel Zuiderhof tussen sien poten deur 3-1.  Stijn Schakenbos wist er voor de wissel nog 2 te maken 5-1. In de 2e helft ging Ploeg/Kantine door, Stijn Schakenbos maakte nog 3, IJpey 1, Sjouke Bootsma 2, Stefan Adema 1 en Ralf van Hurck 3 tegen scoorden nog Brain Visser 1 en Efan van Sertima 2 eindstand 14-4. Hilbrand Pollema die vorige keer nog een feestweek had, had um nou opsloten in sien kelder.

Oosterhof/Holman – Bouwvisie Friesland    4-7

Drie maal werd er een hattrick gescoord in de partij tussen F.D en O.H. Friso v. Eijk, Brend de Groot zie  foto en tevens  Mart v.d. Molen waren hiervoor verantwoordelijk.

Wil BF koploper Ploeg/Kantine wat bijhouden dan moest er zeker gewonnen worden. En ze hadden geluk dat ze de eerste 2 minuten bij OH liepen te slapen. Want al na 2 minuten maakte Friso van Eyck met een schuiver al 0-1 en in dezelfde minuut tikte Friso ook al 0-2 binnen. De internationale inbreng bij OH hielp nog niet, wel zag Brent de Groot zijn schot gestopt door keeper Dirk Alkema. Friso van Eyck maakte een glaszuivere hattrick toen keeper Cor Steert met de poten wied uut ston schoot hij de bal daar tussendoor 0-3. OH zocht de aanval en pas 25 seconden voor de wissel wist Brent de Groot 1-3 te maken. En 4 minuten na de wissel joeg Geert Jan de Groot de bal laag over de grond en ook tussen de benen door van keeper Alkema door 2-3. En Brent de Groot wist zelfs een solo af te ronden en zo werd het 3-3. Even later vergiste de OH keeper zich op een inzet van Mart v d Molen en was het weer 3-4 en ook het volgende schot van Mart v d Molen was raak 3-5. En ook Mart scoorde een hattrick en maakte 3-6.Uiteindelijk bepaalden Brent de Groot voor OH en Siebe Lutgendorff van BF voor een 4-7 eindstand.

Broodje Nuchter – Friesland Direct    6-3

Drewes Janssen denkt hier Robert v.d. Zee te kunnen uitspelen maar Robert lijkt ook op de vaste wal aardig uit de voeten te kunnen.

BN moest eveneens winnen om aansluiting te houden bij de top. En ze begonnen goed Cyrus Broersma passeerde alles en iedereen en maakte 1-0. Aan de andere kant mistte Albert Nieuwenburg eerst een mooie kans maar even later soleerde hij langs de lijn en scoorde fraai 1-1. Robert v d Zee speelde wat later Arjan Outhuyse mooi aan en die maakte 2-1. Maar weer kwam FD terug, Drewes Janssen brak door en ook hij schoot tussen de benen van de keeper door 2-2. Het bleef gelijk opgaan Tristan Fopma ronde ook een knappe solo af 3-2 maar Bouke Zuiderhof maakte heel netjes weer gelijk uit een vrije trap 3-3. Ja en toen sloegen de mannen van BN toe Cyrus Boersma lag 4-3 en het netje, Arjan Outhuyse knalde eerst op de kruising maar de volgende keer lag de bal er wel in 5-3 en Pedro Lopez ronde netjes een voorzet af van Cyrus Boersma 6-3.

Nesta Shipping/cafe Reckneck – ZWF Poelstra    1-2

Ondanks het sterke keeperswerk van doelman Robert Swijtink van Nesta waren het de zwarthemden van ZWF/P die met de winst naar huis gingen.

Een duel om de 11e en 12e plaats waarin weinig doelpunten werden gemaakt. Het begon met een doelpunt van Tobias ten Hoeve die uit de draai 1-0 maakte voor Nesta. Twee tellen later spatte een schot van Tobias jammerlijk op de paal. Bas Koster leek gelijk te maken maar hij zag zijn vette punter naast gaan. Daan Schaaf, onze iezeren loekbullig, kreeg een kans en die joeg hij wel hard in de touwen 1-1. Meer goals vielen er in de 1e helft niet. Een goeie uitgooi van ZWF/P keeper Schippers bereikte de sprintende Steffan Amels en die tikte 1-2 binnen. Daan Schaaf docht ik loop ut hele zootsje omver en maak een goal, maar jammer voor Daan mocht dat niet van de scheids. Het was een aardige wedstrijd er gebeurde van alles en je konnen soms nog wel us lache oek.