Standen, uitslagen en programma  Anna Casparii / Pizzeria Pompeï competitie van 25  januari 2019.

Een volle bak tijdens de wedstrijd tussen Oosterhof / Holman en Nesta Shipping / Rekneck cafe

Friesland Direct – Bouwvisie Friesland    5-5

Dirk Alkema kiepte een  sterke partij maar wordt hier toch geklopt.

Zes punten stonden de mannen van FD achter op de BV, dat kon dus teruggebracht worden naar drie punten. Het werd spannend en FD was de ploeg die ten aanval trok en Klaas Bouma kwakte zelfs een bal op de paal. Vervolgens leed BV balverlies pikte Johan Janssen de bal op en scoorde 1-0. Aan de andere kant liep Siebe Lutgendorff als een ouwe stoomlocomotief, hij haalde verwoestend uit 1-1. En niet veel later joeg de King Corn boy een bal van de zijkant binnen 1-2. Toen kreeg die Klaas Bouma weer us 2 minuten straf en maakte Marc Burger 1-3. Maar FD kwam terug, Johan Janssen zette sien broerke Drewes helemaal vrij voor ut goal en hij kon niet misse 2-3. Nog in de 1e helft tikte Drewes Janssen ook nog 3-3 binnen. In de 2e helft was er een opleving van Mark v d Molen hij maakte 3-4 en joeg 3-5 in de touwen. FD vochten hun naken en Drewes Janssen tikte op Jeroen v d Nieuwenhuizen en die raakte de roos 4-5. En toen was ie ur weer hur Johan Janssen, sien broerke plaatste een bal en Johan ston weer op ut juuste plak en scoorde 5-5, en daar bleef het bij.

Broodje Nuchter – v d Ploeg schilder/Kantine Waddenhal    2-5

Ronald Jilderts bereid hier zijn doelpunt voortegen de broodje  2-0

Dit was dus de topper tussen de nummers een en twee, en dat begon erg aftastend maar wel lekker pittig. Er waren gevaarlijke schoten op doel en aan beide kanten werd de paal geraakt. Maar zoals gewoonlijk werden er ook nogal wat kansjes gemist en waren beide keepers attent. Een minuut voor de wissel was ur wat gegriem voor ut Broodje Nuchter doel, en wist Ane Schaap de bal in het doel te frommelen 0-1. In de 2e helft was daar een mooie actie van Ronald Jilderts. Hij deed 3 mooie skijnbewegingen en normaal valt ie dan op sien donder maar nou niet hij scoorde 0-2. Broodje Nuchter gaf zich niet gewonnen, Cyrus Boerman speelde zich mooi vrij en scoorde beheerst 1-2. Ja en toen kreeg Nils Podt 2 minuten straf voor ruw spel en daar profiteerde Ane Schaap van 1-3. Het bleef een leuke wedstrijd mede doordat Noah Hofmann op snelheid door de defensie sneed en 2-3 maakte. Nuchter vochten as leeuwen om terug te kommen se liepen hun uut de naad. Maar wat krijg je dan, nou dan maakt Schakenbos de mooiste goal van de avond en was het 2-4 voor Kantine/vd Ploeg. Uitblinker Ane Schaap schoot alle Broodje Nuchter hoop an spanen door 2-5 te maken.

PoPaLo – BuurtBazen    4-1

PoPaLo pakt de volle winst op de Buurtbazen 4-1

Een strijd in de onderste regionen met een fanatiek PPL die zich om en nabij Veenhuuzen voorbereid hadden want daar wisten ze de weg. En het had succes het begon al met een mooie pass van Meinke Riem op de vrijstaande Brian Visser en die scoorde 1-0 voor PPL. Aan de andere kant kwam Djan al Khadr alleen op de keeper af maar hij schoot de bal in de keeper zijn handen. Een schot van Eddie Broekster werd mooi gepakt door de BB keeper. Jurjen Breimer kreeg 2 minuten straf en dat werd afgestraft. Eerst schoot Mohamed Daher over maar Said Rouij wist het net wel te vinden 1-1. Said kreeg ook 2 minuten straf en daar wist Jurjen Breimer weer van te profiteren 2-1. Een goeie uitgooi van PPL keeper Efan van Sertima bereikte Brian Visser en die ronde dat mooi af 3-1. De mannen van BB kwamen er niet meer door en dat deden de voddeboeren nog wel een keer. Norbert Helik stond op de juiste plaats en bepaalde de eindstand op 4-1.

Oosterhof/Holman – Nesta Shipping/cafe ReckNeck    5-5

Brent de Groot wipte er drie in tegen Nes/cafe

Het begon met een schot van Sicco v d Bij maar Nesta keeper Tjerk Bekius dook als een panter naar de hoek en stopte de bal. Het schot van Brent de Groot daar brandde keeper Bekius sien hansjes an hij liet um los en de bal vloog in het doel 1-0. Paola was in vorm en deed wat terug 1-1 en 1-2 maakte hij. Uit een rebound wist Sicco v d Bij weer gelijk te maken 2-2 en OH nam door Brent de Groot weer de leiding 3-2. Het bleef spannend en nu wist Harm ten Hoeve met een droge knal gelijk te maken 3-3. Emiel Postmus leek Nesta op 3-4 te zetten maar hij raakte de paal. Dient wel gezegd dat gelegenheid keeper Sietse Sytema bij OH stond te keepen as een leeuw. Brent de Groot passeerde Bekius wederom 4-3 maar Paola tikte de gelijkmaker binnen 4-4. Door de treffer van Sicco v d Bij leek OH te winnen 5-4 maar Harm ten Hoeve maakte terecht nog gelijk 5-5. Een leuke wedstrijd met veel doelpunten.