Standen, uitslagen en programma  Anna Casparii / Pizzeria Pompeï competitie van 11  januari 2019.

Rene Metz denkt na  ” hoe kanne we de ploeg van Poelstra / ZWF ontw. nou sien te slopen ” Helaas voor hem want met wat te weinig wissels kom je hierin meestal te kort.

Nesta Shipping/Reckneck cafe – Manutec    3-4  ( beker )

Pim Attema hier aan de bal besliste uiteindelijk de wedstrijd 3-4.

De eerste fout was er al snel van Nesta R, Tjeu Visser verspeelde de bal aan Godert Attema die zei, dankjewel klein beerke, hij ging alleen op de keeper af en hoppe hangen 0-1. Meteen daarna knalde aan de andere kant Tobias ten Hoeve op de paal, jammer. Het werd 0-2 toen Pim Attema de keeper de verkeerde kant opstuurde. Maar toen de Schiffeart ook mooi de keeper passeerde was er weer spanning 1-2. In de 2e helft maakte Tjeu Visser zijn foutje goed hij gaf een splijtende pass op Tobias ten Hoeve en het werd 2-2. Een schot van Pim Visser leek in het doel te gaan maar as een adelaar zweefde Tjerk Bekius naar de bovenhoek en stompte de bal weg, prachtig. Tjeu Visser mocht een vrije trap nimme hij nam een anloop, haalde uut en roste 3 platen uut ut plafon. En vervolgens scoorde Godert Attema wel natuurlijk 2-3, meteen daar overheen was het weer gelijk 3-3 door Harm ten Hoeve. Toen was het wachten op de winnende treffer en wie zou die maken. Er kwam een schot van Pim Attema en helaas die ging onder keeper Bekius deur 3-4. De gelukkigste had gewonnen en Nesta R is uit de beker.

BuurtBazen – Oosterhof/Holman    3-3

Chris Sytema, net terug van een geheime missie in het buitenland, zorgt hier weer voor de aansluiting 3-3.

De eerste 8 minuten was het wat heen en weer gepiel met zo nu en dan een schot op doel. En dat deden ze wel wat teveel van afstand op doel schieten. Pas 2 minuten voor de wissel kreeg Said Rouij de bal uit een rebound en scoorde 1-0. Na de wissel lieten de mannen van BB, Sietse Sytema even vrij staan en toen was het raak 1-1. De strijd bleef gelijkwaardig maar BB namen weer de leiding door een verrassend schot van Abdelhak Zoundri 2-1. Hassan Almala raakte nog een keer de paal maar even later was het wel raak en was het 3-1 door Hassan. Daarna was het weer raak voor OH, Sietse Sytema kwam alleen voor keeper en scoorde 3-2. Spanning alom dus, toch was het Sietse Sytema die een mooie pass op Chris Sytema gaf en hij maakte 3-3. En dat was gezien de hele wedstrijd wel een terechte uitslag.

ZWF/Poelstra – RCM Administratie    4-3

Sander Zeilmaker haalt hier weer verwoestend uit maar ondanks zijn drie treffers kwam zij team toch noch net te kort.

Vliegend gingen de mannen van ZWF/P van start in no time hadden Daan Schaaf en R Broersma de stand op 2-0 gezet. RCM/A begonnen aan de terugweg te werken, dat lukte toen Sander Zeilmaker op snelheid alles passeerde en 2-1 maakte. Keeper Visser van ZWF/P kwam onder druk te staan maar met hannen en poten hield hij de ballen ur uut. Ja en toen was aan de andere kant S Amels die doorbrak en 3-1 in tikte. RCM/A ging in de aanval maar vergaten C Ettema te dekken en die strafte dat af 4-1. RCM/A bleef aanvallen en een attente Sander Zeilmaker bracht de stand terug tot 4-2. Toen hij alleen voor keeper Visser kwam lopte  hij de bal helaas over. Rene Metz mistte ook nog eens alleen voor de keeper dus pech voor RCM/A. Het werd nog spannend toen Sander Zeilmaker vanaf de vleugel 4-3 maakte maar daar bleef het bij in deze leuke wedstrijd.

Schilder v d Ploeg/Kantine Waddenhal – Friesland Direct    3-2

Stijn Schakenbos komt hier net even te kort na een hoogstaande lancering.

Een spannende strijd tussen twee voetballende ploegen die de eerste minuten op het middenveld afspeelde. Na 5 minuten schoot Drewes Janssen op doel de bal leek gestopt met de handen door Zuiderhof maar toch keutelde de bal nog in het doel 0-1. Daarna was het aan de andere kant Stefan Adema die snoeihard de paal raakte. Na wat op en del getik kwam de bal bij Sjouke Bootsma en die skoot ut net ur hast uut 1-1. En even later was daar weer Sjouke Bootie dit keer knalde hij via een rug van een tegenstander raak 2-1. Nog voor de wissel ronde de seun van Klaas Bouma mooi een een tweetje af 2-2. In de 2e helft deed Drewes een forse sliding en kreeg 2 minuten straf. En dat buite ene Marcel keurig af 3-2. Er kwamen kansen over en weer, Marcel op de lat, Stefan en Stijn mistten alleen voor de keeper en Sjouke Bootie kwam net een teennagel te kort. Maar ook FD konden het net niet meer doen bollen, leuke wedstrijd eindstand 3-2.