Standen, uitslagen en programma  Anna Casparii / Pizzeria Pompeï competitie van 28 september  2018.

Veel felle duels maar weinig doelpunten in de bekerwedstrijd tussen Bouwvisie Friesland en Oosterhof/Holman.

Bouwvisie Friesland – Oosterhof/Holman    2-1

Op doel stond Dirk Alkema en die ging soms plat op sien billug om de ballen er uut te hingsten.

Een wedstrijd waarin met overgave werd gespeeld maar waarin weinig goals werden gescoord. Er waren kansjes over en weer maar die werden gemist, althans tot dan toe. Want toen Geert Jan de Groot de bal helemaal vrij had, gaf hij een prachtige lob en stond OH voor met 0-1. Meteen daarna wilde Sicco v d Bij hetzelfde proberen maar dat ging volledig de mist in. Hidde Huisman kwam van de bank vloog het veld in, haalde verwoestend uit en de stand was 1-1. OH kreeg nog kansen en knalden ook op doel maar daar stond Dirk Alkema en die ging soms plat op sien billug om de ballen er uut te hingsten. In de 2e helft was daar een slechte terugspeelbal van OH en daar was Friso van Eyck als de kippen bij om dat met een poeier af te straffen 2-1. Even later schoot Friso nog een bal voorlangs en werd het spel allemaal wat feller. Sietse Sytema en Geert Jan de Groot kregen nog een kans op de gelijkmaker maar dat vergriemden ze. De nipte maar volle winst was voor BF dus.

ZWF/Poelstra – Buurt Bazen    5-2

Een vrije trap van Willem van Velzen ketste in de touwen 2-2

Ook hier werd er in de 1e helft weinig doelpunten gemaakt alhoewel beide teams het wel probeerden. En het was S. Amels die het ook probeerde en dat had succes, vanaf de aftrap schoot hij op de paal en daarna vloog de bal het doel in keeper Johan Visser stond erbij en keek erna 1-0. En meteen begonnen beide teams vol vuur te strijden. Op aangeven van Mohamed Dahie wist Djen al Khade gelijk te maken 1-1. Die stand bleef staan tot de 2e helft, toen Kwam Jeffrey Siccama alleen voor de keeper maar hij schoot naast, jammer voor ZWF/P. Aan de andere kant vloog een schot van Hassan Almalla tegen de lat. Maar het volgende schot van Hassan Almalla vanaf de zijkant vloog in de verste hoek 1-2. Toen was het de beurt aan ZWF/P een vrije trap van Willem van Velzen ketste in de touwen 2-2. Op aangeven van S Amels maakte Willem van Velzen ook 3-2, 4-2 werd het door een treffer van Mohamed Dahir in eigen doel. En die Willem van Velzen had waarschijnlijk gember in sien reet hij maakte ook nog 5-2 en daar bleef het bij.

Philipse IT – Manutec    0-5

Na 9 minuten in de 2e helft wist Pim Attema keeper Visser te passeren 0-1.

Hier waren weinig kansen in het begin van de wedstrijd en hadden beide keepers een makkie. Philipse speelde zonder wissels en dat gaat je altijd opbreken in het laatst van de wedstrijd. Op een schot van Ton Phiwwiang wist Manutec keeper Jurgen T. de bal al krabbelend net voor de lijn te pakken. Bij de wissel moest de keeper wegens stoppen vanwege een blessure, Johan Visser verving hem. Philipse werd nog een keer gevaarlijk maar de bal van Menno Bottema klapte op de paal. Aan de andere kant kwam Pim Attema alleen voor de keeper Visser maar mistte. Eindelijk na 9 minuten in de 2e helft wist Pim Attema keeper Visser wel te passeren 0-1. Een frommelgoal van Bouwe v d Veen betekende 0-2 voor Manutec. Het ging nu wat vlotter bij Manutec en de jongens van Philipse werden al wat vermoeid. Willem Wielinga vloog langs de lijn vanaf het midden en knalde raak 0-3. Uiteindelijk bepaalden Rienk Boersma en Pim Attema de eindstand op 0-5.