Uitslagen en fotoalbum van de Slotavond op vrijdag 25 mei 2018. 

Tevens laatste wedstrijd van doelman Joh. Visser die op 63 jarige leeftijd vond dat het genoeg was geweest. 

Fotoalbum 25-05-2018

HARLINGEN – Verslag en uitslagen van de Meromar Seafoods zaalvoetbalcompetitie.

Meromar Seafoods zaalvoetbalcompetitie slotavond 2018Keeper Johannes Visser stopt op 63 jarige leeftijd. Foto: Guus van Hurck.

Manutec – Philipse-IT    4-2

Manutec kon bij winst overgaan van de B-poule naar de A-poule en Philipse bleef bij winst in de A poele en anders degradeerden zij naar de B-poule. In de 1e minuut had Manutec al een kans maar Pim Attema schoot op de paal. Toen bij de volgende aanval de inzet van Pim Attema van richting werd veranderd was het toch nog 1-0. De volgende goal werd gemaakt door Bouwe v d Veen, die ging ur wel via 3 verskillende billuggen in, 2-0. Langzaamaan kwamen de mannen van Philipse toch wat in hun ritme en kreeg Marco de Boer ook een kans die hij op de lat knalde. Aan de andere kant roste Bouwe v d Veen de bal op de lat, het bleef 2-0 in de 1ehelft. In de 2e helft vielen de mannen van Philipse aan maar de defensie van Manutec was sterk. Toch maakten ze op den duur een foutje en dat werd afgestraft door Marco Zeilmaker 2-1. Raymond de Ronde liet even zien dat hij niet alleen zingen kan maar hij bood Pim Attema ook een niet te missen kans 3-1. Niels de Lange bracht de spanning weer terug door vlak voor tijd 3-2 te maken. Maar weer Pim Attema wist even later uit een vrije trap aan alle onzekerheid een einde te maken 4-2.

 

ZWF Poelstra – Friesland Direkt    0-9

Ook hier ging het om promotie of degradatie en wie had gedacht dat FD op die manier nog uit de A-poule zou kunnen vallen, ik niet. En het bleef lang 0-0 en er waren aan beide kanten kansen. Maar Johannes Visser, die zijn laatste wedstrijd keepte, wilde de 0 houden deze wedstrijd en hij was dan ook weer poer best. En alle complimenten voor Johannes die nu 63 jaar is en nog keept as een jonge leeuw, hij vond echter dat het nu lang genoeg had geduurd. Hij werd dan ook gehuldigd door zijn ploeggenoten en de andere zaalvoetballers beloonden Johannes met een daverend applaus, hulde voor Johannes een geweldige sportman. Na die 12 minuten wist Drewes Janssen vanaf de zijkant eindelijk te scoren en werd het 0-1. Arjen Visser schonk zijn vader Johannes ook een cadeau en maakte 0-2. En mijn favoriete speler en de technisch zeer begaafde Johan Janssen maakte in de 1e helft er nog 0-3 van. De jongens van ZWFP wilden wil maar die rotbal wuu maar niet langs die lange 63-jarige keeper Johannes Visser. En was het doel leeg dan schoot Bas Koster de bal gewoon een metertje naast. Het werd een walk over Drewes Janssen maakte nog 1, Peter v d Veer wrotte met sien olimpiese billug ur 4 keer deur, Jeroen v d Nieuwenhuizen maakte nog 1, eindstand 0-9.

 

RCM Administratie – Veltman Maritiem    4-4

Deze wedstrijd ging om de Sip Luxwolda bokaal en dat was mooi groot ding en die werd aangeboden door, de alom geliefd Jacob [20] Twaintig de Jong. En het werd een spannende wedstrijd en VM kregen de eerste kansjes maar deden daar te weinig mee. Kevin Hobgen van VM kreeg de mooiste kans maar mistte eveneens grandioos. Aan de andere kant knalde Arjen Speckman eerst op de paal maar vervolgens bood Frank Cookson hem weer een mooie kans en dit keer was het wel raak 1-0. Even later was het andersom, Frank Cookson kreeg nu de pass van Arjen Speckman en het was 2-0. Aan de andere kant knalde Frank Pietersma op de paal maar de rebound was voor Soulamain Snoussi en hij maakte 2-1. Al snel in de 2e helft wisten de mannen van RCMA de voorsprong te vergroten door een goal Yasin Fagouss na een hele mooie aanval 3-1. En dezelfde speler liet ook 4-1 aantekenen, toen dacht iedereen dit is een gelopen wedstrijd. Dan houd je echter geen rekening met de goaltjesdief Soulamain Snoussi hij kreeg het op zijn heupen. Vijf minuten voor tijd begon de man, hij maakte 4-2 meteen daar achteraan 4-3 en tenslotte joeg hij ook nog eens de gelijkmaker in de touwen 4-4. Uiteindelijk wisten de mannen van RCMA in de verlenging toch nog te winnen en wonnen zij de enorme Sip Luxwolda bokaal.

 

De Kantine Waddenhal bekerfinale

Kantine Waddenhal – Bouwvisie Friesland gestaakt bij de stand 2-1

Het leek een leuke wedstrijd te worden met twee sterk aanvallende ploegen. En Bouwvisie Friesland nam door een uithaal van Keimpe Pols een 0-1 voorsprong. Het werd gelijk door de altijd aanwezige en sympathieke en topscorer Ane Schaap 1-1. En toen Stefan Adema goed werd aangespeeld namen de mannen van de Kantine zelfs de leiding met 2-1. Er leek dus niets aan de hand ja het was een stevige wedstrijd maar daar is niets mis mee. Vervolgens werd er nagetrapt en begonnen ze daarna elkaar met tasjes te slaan, zou Hans Kraai jr. wel zeggen. Scheids Ewouds zag zich daarom genoodzaakt om de wedstrijd te staken en hij stond volkomen in zijn recht. Jammer dat het zo moet maar de spelers moeten wel de hand in eigen boezem steken want het zijn wel regelmatig dezelfden die de boel verpesten. Maar ja het hoort erbij hoorde ik mensen zeggen na afloop, dat vindt de organisatie niet. De wedstrijd zal voor de nieuwe competitie begint worden uitgespeeld met dezelfde spelers, deo volente.  

 

De prijzen konden worden uitgereikt door erelid van Exstador Wiebe van Dijk en dan worden er weer scherpe kwinkslagen uitgedeeld. Natuurlijk werden de scheidsrechters bedankt zo ook de organisatoren, fotografen Guus en Janneke van Hurck en alle andere medewerkers. De Wiebe van Dijk beker was voor Ane Schaap topscorer met 28 goals en ook een van de sportiefste spelers. Kampioen in de A-poule werd Bouwvisie Friesland, 2e de Kantine Waddenhal. Kampioen in de B-poule werd Nesta Shipping en hier werd Manutec 2e. Van Dijk eindigde met de hoop dat volgend seizoen er wat minder afzeggingen zullen zijn en dat er wat meer nieuwe ploegen bij komen. Met muziek van Wytze Hempenius, hij het Wiebe ontslag geven, werd het ondanks het eerdere geharrewar toch een gezellige avond.

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie
Buienradar Harlingen

Eindstand sinds 1971
proef