Wedstrijdverslagen, foto’s Meromar Seafoods competitie van 13 april  2018.

Bouwvisie Friesland kreeg het kampioenschap niet kado deze avond tegen Oosterhof/Holman in een wedstrijd met veel strijd, maar door twee doelpunten van de gebroeders Attema werd de wedstrijd uiteindelijk toch in het voordeel van BF beslist.

Wedstrijden A poule

Kantine Waddenhal – Kroon Multi Service    11-3

Topscoorder Anne Schaap weer op weg naar het vijandige doel.

Om nog een kans te behouden op het kampioenschap moest de Kantine deze wedstrijd beslist winnen. En dat ging in de 1e helft echt niet van een leien dakje. Wel vloog een schot van Ane Schaap binnen in de 3e minuut omdat keeper Panbakker gien zicht had 1-0. En na gepiel in de KMS defensie werd het 2-0 door Stefan Adema. Coach Tonnie Outhuyse zag vanaf de tribune toe, had de bui zeker sien hangen. Toch maakte 4 minuten voor de wissel Jurre Baarsma nog wel even 2-1, en moesten de Kantine boys er weer tegenaan. Herwin Bontes kreeg een kans om 2-2 te maken maar hij miste voor open doel. Twee minuten later was het weer raak voor de Kantine, Stefan Adema haalde zuiver en hard ut 3-1. Na de wissel was er een goede redding van keeper Zuiderhof maar Tetze Helvrich tikte de rebound toch in het netje 3-2. Kms bleef vechten en kregen kansen de jongens van de Kantine waren echter beter in het benutten daarvan. Ane Schaap maakte nog 4, Stefan Adema 3 en Sjouke Bootsma 1 tegen scoorde nog Herwin Bontes eindstand 11-3.

Oosterhof/Holman – Bouwvisie Friesland    0-2

De gebroeders Koen en Godert Attema waren deze avond goed voor de beide doelpunten.

Bij winst zo BF kampioen worden en dat is weer eens een nieuwe ster aan de zaalvoetbalhemel. En er werden niet veel doelpunten gemaakt in deze wedstrijd, wel werd er een aantal keren paal en laat geraakt, ook mooi maar niet mooi genoeg. Koen Attema pikte de bal op en gaf goed door op zijn broer Godert en die gaf weer terug op Koen en vrij voor doel ronde hij netjes af, dat noeme ze een een twee, 0-1. BF bleef aanvallen en dit keer kwam Godert Attema vrij voor doel en met een fraai hakje maakte hij 0-2. Daarna speelde het spel zich wat af op het middenveld en werd het voetbal er niet beter op. Jammer was dat Luuk Jellema net een teennagel te kort kwam om een pass af te ronden. Aan de andere kant vloog een mooi schot van Sicco v d Bij op de lat, en dat was jammer zeker voor de spanning. Sytse Sijtema kwam nog een keer alleen op het BF doel af maar hij skoot de dakplaten ur hast uut. BF dus kampioen en die verdienen onze felicitatie.

Friesland Direct – Veltman Maritiem    3-5

Bouke Zuiderhof probeert het hier wel, maar Veltman strijkt uiteindelijk met de eer.

Eerste actie kwam van Drewes Jansen maar de FD speler zag zijn vrije trap net over gaan. Aan de andere kant pakte keeper Johannes Visser een inzet van Soulaiman Snoussi uitstekend. In de 11e minuut een fraai hakje van Drewes op Jeroen v d Nieuwenhuizen en het was 1-0. Zwak uitverdedigen van de FD defensie deed Snoussi scoren 1-1. Een mooie combinatie Bouke Zuiderhof, Johan Janssen deed Drewes Janssen scoren 2-1. Direct na de wissel roste Huup Pietersma van afstand een bal binnen 2-2,keeper was volledig verrast. Er kwamen kansen over en weer Drewes tegen de paal, Snoussi zag zijn schot gestopt door keeper Visser, Kevin Hobgen mistte alleen voor de keeper en Snoussi raakte de paal. Eindelijk wist Lenny Veltman dan wel te scoren 2-3 voor Veltman, een klein misverstandje tussen vader en seun Visser en Snoussi profiteerde 2-4. Bouke Zuiderhof deed nog wat terug 3-4 maar Snoussi besliste de wedstrijd 3-5.

Philipse IT – RCM Administratie   2-7

Scheidsrechter Hielke Jager en Phipse-IT zaten niet altijd even op èèn lijn wat betreft de genomen beslissingen.

As een straaljager vloog Sander Zeilmaker ur deur en maakte al heel snel 0-1. De mannen hadden er zin aan want het was Frank C Coockson die met een wippertje 0-2 maakte en even later scoorde Coockson fraai uit draai 0-3. Een foute pass belande bij Eric Broekhuizen en die strafte dat af 1-3 en in de 2e helft ronde Eric Broekhuizen een mooie pass van Marco de B af 2-3. Het leek spannend te worden maar Brian Zeilmaker en Sander Zeilmaker lieten het zover niet komen 2-4 en 2-5. Philipse schoot nog een keer op de paal en Jasin Fagous ronde een mooi aangegeven bal van Sander Zeilmaker af 2-6. Het had nog hoger kunnen zijn de uitslag maar de mannen van RCMA vergriemden nogal wat kansen. Het werd nog wel 2-7 door een goal van Sander Zeilmaker.