Wedstrijdverslagen, foto’s Meromar Seafoods competitie van 30 maart  2018.

Scheidsrechter Hielke Jager had ut er maar druk met met de diverse kleuren kaarten.  Op de foto de eerste speler die er aan moest geloven, maar die sprong snel uut ut zicht van de cameraman richting strafbank, walkant.

Kroon Multi Service – Philipse IT    2-6

Ondanks de ruime winst blijft Philips-IT rode lantaarndrager.

Kroon begon zonder wissels en dat gaat je op den duur toch opbreken. Het werd dan ook verdedigen geblazen en was het Philipse die alles op de aanval gooide. Marco de Boer mistte een kans voor Philipse en aan de andere kant deed Arjan Outhuyse dat ook. In de 11e minuut maakte Eric Broekhuizen 0-1 op aangeven van Marco de Boer. Ondanks dat Philipse veel sterker was wist Arjan Outhuyse 7 seconden voor tijd nog 1-1 te maken. Pas na 5 minuten na de wissel begon Philipse weer met scoren Eric Broekhuizen maakte 1-2 en meteen daarna tikte Arno Rotteveel 1-3 binnen. Nain Leifa mistte voor een leeg doel en meteen daarna deed Arno Rotteveel dat beter 1-4. Jurre Baarsma deed nog wel wat terug 2-4 maar de mannen van Philipse hadden de overwinning al in e buuse. Laifa maakte nog even 2-5 en Menno Bottema kreeg de bal per ongeluk op sien hasses en dat werd toch nog 2-6.

RCM Administratie – Oosterhof/Holman    3-0

Sander Zeilmaker hier in duel met Sicco v.d. Bij was zeer succesvol deze avond.

Ook RCMA speelde zonder wissels, hadden zeker paasverlof, maar die mannen waren waarschijnlijk goed getraind. Ze drukten OH toch in de verdediging maar dat deden ze goed, 15 minuten lang hielden ze de nul. Toen kwam de bal uit de rebound bij Sander Zeilmaker, en dan is ie op sien best niet nadinke maar uuthale en hoppa het was 1-0. Hierna kwam Cookson alleen voor keeper Alkema en hij kon 2-0 maken maar keeper Alkema pareerde de bal uitstekend. Ook Sander Zeilmaker mistte een kans en aan de andere kant werd een schot van Sicco v d Bij goed gepakt door keeper van Riet. OH werd wat sterker maar konden geen kanen creëren die kansen kreeg Sander Zeilmaker wel 2 keer maar ook hij mistte. Maar ja 3 minuten voor de wissel is hij er wel weer en maakte Sander 2-0. OH begon de 2 helft goed maar een flitsende omhaal van John Griek raakte niet de roos. Ook RCMA kreeg kansen maar gingen daar eveneens heel slecht mee om, dient ook gezegd dat keeper Alkema sterk stond te keepen. Vlak voor tijd stond hij daar weer Sander Zeilmaker hij mist nog al us maar hij ketst ur oek een hoop in, nu maakte hij 3-0.

Bouwvisie Friesland – Friesland Direct    2-0

Twee Attema`s blokkeren Drewes Janssen de doorgang op jacht naar succes.

Ut was allemaal Friesland wat de klok sloeg ut viel dan oek teugen dat ze niet eerst ut Fryske volkslied speulden. De wedstrijd begon met wat gepiel op het middenveld en een knorre slechte passes. Ja se nou en dan was ur een verdwaald skot op e goal. En toen ineens was daar wel een goed schot van Daniël Kalkhuis en was het 1-0 voor BF. Een pegel van Drewes Janssen op het BF doel werd uitstekend gestopt door keeper Dirk Kalksma. Maar ook keeper Johannes Visser hield er zo nu en dan beste ballen uit. Klaas Bouma kreeg 2x geel en dat betekend rood en dat doet die man anders nooit. Ook Drewes Janssen kreeg 2 minuten straf maar de tegenstander profiteerde niet. Het bleef spannend tot de laatste minuten maar toen maakte Lutzen Kweetniet 2-0 en was de strijd gestreden.

Manutec – ZWF/Poelstra    4-3

Rienk Broersma hier op weg naar de 4-3

Bas Koster had er wel aardig nocht an want al vrij snel had ie 0-1 in e touwen jaagt. Sien teamgenoot Bobbie van Houwelingen wuu dat oek wel maar sien skot ging net voorlangs. Daarna mistte Bobbie ook nog een keer voor open doel, Peter Vredeveld deed dat beter en maakte 0-2. En Bas Koster vloog hast deur ut dak heen, se blied was ie, toen ie 0-3 maakte. Maar het leek wel alsof ZWFP  toen hun kruit verschoten hadden. Manutec kwam terug  Marco Bos tikte 1-3 binnen en de razendsnelle Jelmer Wolda maakte nog in de 1e helft 2-3. In 2e helft gingen de mannen van Manutec door ze hadden de vorm te pakken. En ZWFP die stonden erbij en keken erna. As een streep vloog Jelmer Wolda weer door de defensie en maakte 3-3. Drie minuten voor tijd soleerde Pim Attema door de defensie en bood Rienk Broersma de gelegenheid om 4-3 te maken en dat deed hij natuurlijk ook.