Wedstrijdverslagen, foto’s Meromar Seafoods competitie van 23 maart  2018.

Terwijl Drewes Janssen sien neus even snuut, is Erik Broekhuizen er vandoor met de bal

ZWF Poelstra – PoPaLo    4-3

Onze Zuiderbuur Lowie Quisenaerts (foto) scoorde wel twee maal tegen ZWF maar het was te weinig.

De eerste kansen waren voor PPL maar verder begon ut allemaal wat zwakjes. PPL coach Klaas Kijmpema probeerde zijn mannen op te jagen maar dat deed ie in ut Fries, dus gien mees verston um. Ook ZWFP kreeg kansen maar die wilden dat op een Messi manier afronden ja en dat moet je wel kunnen. Helik Norbi kreeg een dot van een kans maar de PPL speler mistte grandioos. Maar ja at die Viskarre, keeper Gerard Rutten, dan met sien poten wied open staat tikt Bas Koster de bal daar tussendoor 1-0 voor ZWFP. Even later probeerde Sander Vredeveld het van afstand en de bal werd van richting veranderd en de Viskarre was weer kansloos 2-0. In de 2e helft begonnen de mannen van PPL te griemen achterin en daar profiteerde Bobbie van Houwelingen van 3-0. Een tel later stond Bobbie alweer op de juiste plek een hoppa het was 4-0. PPL was wakker, wel wat laat maar ja die doen overal wat langer over. Ze kwamen terug Lowie Quisenaerts tikte 4-1 binnen, Helik Norbi maakte heel mooi 4-2 en Lowie Quisenaerts maakte zelfs 4-3. Coach Keimpema ston op e banken en kreeg helemaal een hartverzakking toen Helik Norbi op de paal knalde. Maar helaas voor PPL het bleef 4-3 en dat was jammer voor hen.

Friesland Direct – Philipse IT    3-5

Drewes Janssen, in de midden scoorde wel drie keer deze avond, maar de punten gingen naar de groen/witten.

FD ging er meteen vol tegenaan en creëerden daardoor ook een paar mooie kansjes die ze misten. Na 4 minuten ontfutselde Drewes Janssen de bal van Rachid Laifa en hij wist nog te scoren ook 1-0. Dat coach Nico Heeringa niet aanwezig was kon je merken, hij moest om het Harlinger kampioenschap tennissen. En daar had ie een goeie partner maar sloeg zelf gien deuk in een pakje zachte butter. En met sien ploeg ging ut oek al niet goed Menno Bottema zette de hele defensie te kiek en maakte 1-1. Even later vloog een puntertje van Eric Broekhuizen door de benen van de FD keeper en was het 1-2. Aan de andere kant had Albert Nieuwenburg pech zijn uithaal spatte op de lat. En terwijl de FD defensie met de hannen in e buuse stonden profiteerde Eric Broekhuizen weer 1-3. Maar dient gezegd Drewes Janssen speulde dit keer stukken beter as sien oudere broer Johan en hij maakte 2-3. In begin van de 2e helft was er niets te beleven en geen enkele kans voor beide teams. Na 30 minuten was daar weer Drewes Janssen dik keer joeg hij een vrije trap binnen 3-3. Helaas bleef FD niet bij de les en beslisten Marco de Boer 3-4 en Jelte Kroes de wedstrijd 3-5.

Bekerwedstrijd

Oosterhof/Holman – Bouwvisie Friesland    2-4

De zeer talentvolle Ruben Kalkhuis hier aan de bal op jacht naar een treffer.

Met de sterkste troeven in  de hand wat betreft de competitie wilde men er natuurlijk  ook vol voor gaan in de strijd om de kantine beker en dat liet de zeer  talentvolle Ruben Kalkhuis liet dat ook even zien en zette BF al snel op een 0-1 voorsprong. Aan de andere kant liep ook een talent hij is al wat an e ouwe kant maar Sicco v d Bij zette sien maatsje 48 en een half onder de bal en vervolgens skroeide ut net ur over 1-1. Daarna begon ut gegriem van beide ploegen, de passes waren allemaal fout de afwerking deugde niks van maar inzet was er nog steeds. Toen ineens was daar Koen Attema die een mooie kans kreeg en dit keer was het wel raak 1-2.       Direct daarna rammelde Godert Attema een bal op de paal, het werd dus wat beter. Er volgde een schot van Friso van Eijk die vloog tussen allemaal benen door en ook nog in het doel 1-3. Daarna moest BF keeper Dirk Alkema 2 keer gestrekt om een doelpunt te voorkomen. Daniël Kalkhuis wist wel te scoren 1-4 en Stijn Schakenbos deed nog wat terug 2-4. Zo kwam een eind aan een niet al te beste bekerwedstrijd.

Fotoalbum 23-03-2018

Standen en doelpuntenmakers per 23 maart

Meromar competitie A-Poule

  Team PL WI DR LO PO GS GA GB
1 Bouwvisie Friesland 11 9 1 1 28 53 19 +34
2 Kantine Waddenhal 11 7 2 2 23 59 42 +17
3 Veltman Maritiem 12 5 2 5 17 49 41 +8
4 Oosterhof/Holman 12 4 3 5 15 43 45 -2
5 RCM Administraties 12 4 2 6 14 41 51 -10
6 Friesland Direkt 11 4 1 6 13 36 45 -9
7 Kroon Multiservice 11 4 1 6 13 29 42 -13
8 Philipse-IT (*) 12 2 2 8 6 36 61 -25
Speler Dlp.
Anne Schaap. (Kantine Waddenhal) 19
Soulaiman Snoussi (Veltman Maritiem) 17
Friso v. Eijck (Bouwvisie Friesland) 16
Sander Zeilmaker (RCM Administraties) 13
Drewes Janssen (Friesland Direkt) 12
Arjan Outhuyse (Kroon Multiservice) 10
Brent de Groot (Oosterhof/Holman) 10
Marcel Amels (Veltman Maritiem) 10
Niels Outhuyse (RCM Administraties) 10
Stijn Schakenbos (Oosterhof/Holman) 10

Meromar competitie B-Poule

  Team PL WI DR LO PO GS GA GB
1 Nesta Shipping 8 5 0 3 15 41 30 +11
2 Zwf / Poelstra 7 4 0 3 12 27 26 +1
3 Manutec 7 3 0 4 9 21 25 -4
4 PoPaLo 8 3 0 5 9 35 43 -8
Speler Dlp.
Pim Attema (Manutec) 12
Harm ten Hoeve (Nesta Shipping) 11
Matthieu Visser (Nesta Shipping) 10
Djan Al-Khads (PoPaLo) 9
Evan v. Sertima (PoPaLo) 9
Helik Norbi (PoPaLo) 8
Paola Missaglia (Nesta Shipping) 7
Salah Nuud (Zwf / Poelstra) 7
Sephan Amels (Zwf / Poelstra) 5
Louis Quisenearts (PoPaLo) 4

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie
Buienradar Harlingen

Eindstand sinds 1971
proef