Wedstrijdverslagen, foto’s Meromar Seafoods competitie van 9 februari  2018.

Scheidsrechter Schaaf had het er  maar druk mee om alles in goede banen te leiden.

RCM Administratie – Veltman Maritiem    4-4

Wel veel strijd in deze partij, maar geen winnaar

Dit werd een tactische wedstrijd want de beide teams begonnen vanuit de defensie te spelen. De eerste kans was voor Niels Outhuyse maar die kreeg um voor sien verkeerde poot en dus werd de kans gemist. Na 5 minuten begonnen ze de verdedigende tactiek verlaten en kwamen er meer kansen. Sander Zeilmaker joeg er een vrije trap in 1-0 voor RCMA. Niels Outhuyse zette Jesse Mulder vrij voor doel en die scoorde 2-0 en vervolgens maakte Niels zelf 3-0. Veltman lette wat te veel op de scheids en vergaten te voetballen maar toen Marcel Amels 3-1 maakte werden ze wakker. Marcel Amels maakte in de 2e helft 3-2 en de spanning was terug. Helemaal toen Lenny Tijsen er ook nog 3-3 van maakte. RCMA gaven zich niet gewonnen en Yessin Faggouzz wist weer de voorsprong te pakken 4-3. Het werd toch nog gelijk door Soulamain Snoussi 4-4, en dat was misschien wel het beste ook.

Oosterhof/Holman – Friesland Direkt    6-3

Sicco vd Bij inmiddels hersteld, tikte bekeken 1-0 binnen

De wedstried begon vrolijk omdat Chris Sytema sien maat Sicco vd Bij met een enorme poeier ondersteboven knalde. En Klaas Bouma maakte meteen al sien reputatie waar en kreeg in de 3e minuut al 2 minuten straf. En OH profiteerde, Sicco vd Bij inmiddels hersteld, tikte bekeken 1-0 binnen. FD probeerde van alles maar alleen een schot van Drewes Janssen was gevaarlijk maar ketste helaas op de lat. Drie minuten voor de wissel kwam Drewes vanaf de zijkant op en nu knalde hij wel raak 1-1. In de 2e helft stonden ze te slapen bij FD en kon John Griek 2-1 maken. Niet veel later werd het 3-1 door Chris Sytema. Drewes Janssen kreeg ut even op sien heupkes en scoorde 3-2 en 3-3. Bij die stand ging het bergafwaarts met FD, volgens voetbalkenner Follie Bijlsma was dat conditiegebrek. Stijn Schakenbos is nog steeds een talentje en hij maakte 4-3, good ols Sicco vd Bij was weer us niet te keren en maakte 5-3 en wederom Stijn Schakenbos bepaalde de eindstand op 6-3.

Philipse IT – Kantine Waddenhal    5-8

Hier op de foto skrikt keeper Hessul Suderhof net op tied wakker.

Natuurlijk was de Kantine sterker maar wisten dat nog niet in cijfers uit te drukken. Wel zorgde ut Amsterdammerke, Klaas Kuiken nog voor een 0-1 voorsprong. Maar het was Niels de Lange die zich deur de Kantine defensie wrotte en geliek maakte 1-1. Toch wist Sjouke Bootsma nog in de 1e helft de Kantine weer op voorsprong te zetten 1-2. Ur wudde nog wat deur griemt in de 1e helft maar gescoord wudde ur niet meer. In de 2e helft wel eerst maakte Niels de Lange 2-2, het antwoord kwam van Ane Schaap 2-3 en ons Amsterdammerke Klaas Kuiken tikte 2-4 binnen. De Kantine was los Ronald Jilderts 2-5 en toen was hij daar weer even Ralf van Hurck. Hij plaatste een paar onnavolgbare schijnbewegingen en scoorde 2 keer achter elkaar 2-6 en 2-7. Klaas Kuiken scoorde zijn derde en 2-8 voor de Kantine. Inmiddels was de Kantine keeper Hessel Zuiderhof in slaap lazert en konden Arno Rotteveel 2x en Menno Bottema de stand nog terug brengen naar 5-8.

Bouwvisie Friesland – Kroon Multiservice    2-2

Johan Visser is hier duidelijk de baas op een inzet van Friso van Eyck

In de eerste de beste minuut was het al raak voor KMS en was Silvester Feenstra de schutter 0-1. Bouwvisie was wel sterker maar troffen een keeper Johan Visser in topvorm. Er volgde een mooie solo van Jurre Baarsma en die ronde hij ook nog mooi af 0-2. BF bleef aanvallen maar ach lieve vrede wat vergriemden ze een kansen. Toch lachte, ver in de 2e helft, het geluk hen nog toe. Het lukte Rob vd Woord toeh eindelijk om keeper Johan Visser te passeren 1-2. En 7 minuten voor het einde hadden ze toch wel wat mazzel dat de inzet van Godert Attema het doel in vloog 2-2. Verder gebeurde er niet veel meer maar werden er wel een knorre kansen gemist.