Wedstrijdverslagen, foto’s Meromar Seafoods competitie van 19  januari  2018.

Ondanks het verlies tegen PoPaLo toch nog een glimlach op de gezichten van deze twee lieve jongens van Manutec.

Fotoalbum 19-01-2018.

Manutec – PoPaLo    2-4

Ja, wat die theepot daar nou mut. !!!!!!!! Hilbrand Pollema sal hier vast meer van wete.

Coach Keimpema had ut goed in e hasses deze avond, hij begon met een defensieve tactiek. Met as sluutstuk natuurlijk keeper Gerard ‘Viskarre’ Rutten. En het begon goed want bij de eerste de beste uitval wist Pappa Meindert Riem meteen al te scoren 0-1. Manutec was sterker maar creëerden helemaal niks, terwijl PPL wel degelijk kansen kregen. Maar zowel ut Belgje Lowietje Quisenaerts, als ook het Portugeesje Evan van Sertima misten allebei grandioos. Toch was er nog een mooie actie van ut Hongaarke Norbi Helik en die maakte voor de wissel nog 0-2. Dezelfde minuut stond Meidert Riem

Pim Attema en Norbi Helik  strijden hier om de bal.

nog voor een leeg doel maar hij had de leg uut. De 2e helft gaf hetzelfde beeld, Manutec sterker maar PPL levensgevaarlijk. Na 5 minuten in de 2e helft stond ut hele zootsje in de PPL defensie te slapen en daar profiteerde Bouwe van Veen van 1-2. Een minuut later volgde er een houdbaar schoot van Willem Wielinga, maar ja keeper Viskarre Rutten is verliefd dus binne de oogjes wel us troebel, hij tastte volledig mis 2-2. PPL vocht door en een mooie uitgespeelde kans werd goed afgerond door Evan van Sertima 2-3. En niet veel later besliste Efan van Sertima de wedstrijd door weer fraai te scoren 2-4. Manutec had duidelijk zijn dag niet en coach Keimpema had de juiste tactiek uitgestippeld.

ZWF Poelstra – Nesta Shipping    5-2

Sjoerd ten Hoeve wud hier even door Bas Koster getaserd en gaat gestrekt.

Ook Nesta speelde vanuit de defensie en dat bleek deze avond al een keer succesvol. ZWFP deed anders niets als aanvallen maar het ontbrak voorlopig aan de nodige slimmigheid. Toch belandde een intrap van Jeffrey Siccama bij de sprintende Stefan Amels, en die stond deze avond op scherp hij maakte 1-0. Keeper Bekius het um alleen maar fluiten hoort ze hard was ie. Het leek er op dat Nesta niet in staat was om een vuist te maken. En net as je dat dinke rost Tjeu Visser 1-1 in de touwen, dat was verrassend. Vlak voor de wissel mistte S Amels nog voor een leeg doel. Emiel Postmus kon direct in de 2e helft 1-2 maken voor Nesta maar helaas hij gebruukte sien verkeerde linkerpoot mis dus. En uit de tegenaanval wist S Amels wel te scoren dat betekende 2-1. Twee tellen later gaf Harm ten Hoeve en afgemeten pass op Paola Missaglia en die maakte 2-2, alles was nog mogelijk. Maar ZWFA zette door al struikelend wist Jeffrey Siccama er 3-2 van te maken. En de schutter van ZWFA Stefan Amels kreeg het nog 2 keer op zijn heupen en bepaalde de eindstand op 5-2.