Ouderwets mooi  LambWeston Havenstad toernooi op zondag 31 december

Voor de 37e keer werd het Havenstad toernooi gehouden en het was een ouderwets gezellig toernooi

David van der Pol wordt hier door Romero Escalona vol op de huid gezeten.

Voor de 37e keer werd het Havenstad toernooi gehouden en het was een ouderwets gezellig toernooi en er werd uitstekend gevoetbald. Met dank natuurlijk aan de vele sponsoren en de organisatie A.T., Hielke Jager, Johan Janssen, Drewes Jansen, Adriaan Aalders, Lawrence de Graaf. Tijdwaarnemer was en is al jaren Jan Helvrich en ook de scheidsrechters Jaap Kraak, Henk Swart en Age Tichelaar doen al vele jaren mee. Willem Noorloos zat samen met Harma Töpfer bij de ingang om de programmaboekjes aan de man/vrouw te brengen. Het toernooi kon beginnen en het was heel jammer dat onze plaatselijke zustervereniging Zeerobben niet meedeed omdat het op zondag was. Heel jammer maar volgens ons is het in het verleden toch wel eens gebeurd. Nogmaals jammer maar principes zijn principes en die moeten we respecteren. Fc Harlingen, Franeker, Flevo Middenmeer en Wiron speelden in de A poule, we kregen dus weer de derby Harlingen tegen Franeker. En na een voorsprong verloor Harlingen toch wat onnodig met 2-3 van Franeker. Toch was er nog wel een mooi doelpunt te bewonderen van FC trainer Duco Mulder, die man is trouwens se fuul as een barg, maar ja dat telt niet. V v Flevo was hier de sterkste en wonnen al de 3 wedstrijden, Franeker werd tweede en kwam dus ook in de kruisfinale.

Een duel om de bal in de wedstrijd tussen Exstador en het Regio team.

In poule B speelden Exstador, die het vaakst het toernooi wonnen, AVC Sexbierum, een Regio team met 2 jongens van Zeerobben, drie oud Zeerobkes nu bij Sneek en nog een van het Sneker ONS Waterpoort Boys Futsal uit Sneek was de vierde ploeg. De eerste verrassing kwam al meteen want Exstador verloor met maar liefst met 4-1 van AVC. Nou waren de mannen van Exstador oek wat anne ouwe kant ze konden hast met een rollator ut veld op. Hier was het sterke team van de Regio duidelijk het sterkst, zij wonnen alle partijen, en AVC werd keurig tweede. De eerste halve finale ging tussen AVC en Flevo Middenmeer. En na 4 minuten wist de Flevo schutter Freek Vrenegoor al 0-1 te maken, de partij ervoor werd Freek nog mooi door sien stokken speult door Arjan Outhuyse maar dat overkwam hem niet weer. Een mooie uitgooi van keeper Michael Hartman werd keurig afgerond door Johannes vd Veen met wel een heel fraai boogballetje 1-1. Toen ging Flevo los Wagner Costa Silva , een echte west Friese naam, maakte 1-2, Freek Vrenegoor scoorde 2 maal achter elkaar 1-4, Wagner tikte 1-5 binnen, Johannes vd Veen deed wat terug en Sidney Schaafstra bepaalde de eindstand op 2-6.

Klaas Kuiken, hier aan de bal speelde een sterke partij

Flevo zat dus in de finale en de tegenstander kwam uit de wedstrijd Regio Team en Franeker. En dit keer speelden de mannen van de Regio niet hun beste partij en die Klokkedieven uut Franeker vochten hun nakend. Pech had de Regio dat Jordy Torenbeek al snel door zijn enkel zakte, gelukkig kwam hij later in de wedstrijd weer terug. In de 7e minuut kwam Patrick Amels door op links en zijn voorzet werd heel netjes binnen getikt door Reinier vd Stap 1-0. Die voorsprong duurde niet lang, een voorzet van Gerrit Dijkstra werd er met het lichaam ingeduwd door Erdwin Hiemstra 1-1. De goed spelende Marcel Visser scoorde via een tegenstander 2-1 maar een snoeiharde pegel van Vladik trok de stand weer gelijk 2-2. Laatste seconden kreeg David vd Pol nog een droomkans maar hij mistte. Er moesten dus stafschoppen volgen, keeper Theo Nota stopte de eerste van Vladik, David vd Pol schoot nu raak, ook Franeker benutten hun 2e strafschop en datzelfde deed Marcel Visser voor de Regio. Ja en de volgende werd weer gemist door Franeker, de Regio dus in de finale. En dat beloofde een mooie finale te worden tussen de Regio en Flevo Middenmeer en dat werd het ook. De coach van de Regio en oud trainer van v v Harlingen Johan van Sloten had zijn mannen goed opgepept voor deze finale. Flevo begon wat sterker maar de defensie van de Regio zat goed in elkaar, pas in de 5e minuut kregen ze hun eerste kansje die ging echter ver naast. In de 8e minuut leek een voorzet van Patrick Amels te mislukken, gelukkig voor de Regio liep een tegenstander de bal in eigen doel 1-0. Een minuut later was het alweer 1-1 door een snoeihard schot van Sidney Schaafstra. Een overtreding van David vd Pol kostte hem 2 minuten straf een de gegeven penalty werd benut door Sidney Schaafstra 1-2. Hierna belande een vliegend schot van Marcel Visser op de paal, de volgende ging via de handen van de keeper wel in het netje 2-2. Twee minuten voor tijd belande een inzet van Reinier vd Stap op de paal en de tegenaanval die hier door ontstond maakte Freek Vrenegoor 2-3. Vol vreugde storten ze zich massaal op hun favoriete scheids Age Tichelaar, de winst was binnen dachten ze. Dat pakte echter even wat anders uit. Met nog 50 seconden te spelen kreeg uitblinker Marcel Visser de bal en zijn schot was raak 3-3. Met nog 7 seconden te spelen kreeg Marcel Visser weer de bal, dit keer met een stuitje en op eigen helft, hij gooide zijn hele ziel en zaligheid er in en de bal zoefde in de rechter benedenhoek 4-3. Dit was ongelooflijk en nog nooit eerder gezien en heel fraai en de Regio won het toernooi. Het was dan ook geen wonder dat Marcel Visser werd uitgeroepen tot de beste speler van het toernooi. De beste keeper werd zijn directe tegenstander in de finale Ton Sijm van vv Flevo Middenmeer. Mede organisator Hielke Jager kon de prijzen uitreiken en terug zien op een zeer geslaagd toernooi. En hij dankte special de sponsoren want zonder hen kan je zo’n toernooi niet organiseren. En ook werden natuurlijk alle medewerkers bedankt want daar waren er veel van.

De finalisten vlak voor de aftrap met het Regio team en Flevo Middenmeer .