Wedstrijdverslagen, foto’s Meromar Seafoods competitie van 15 december 2017

Doelman Gerard Rutten wud hier even overeind holpen deur een stel karboestige figuren na een pittige cresh. Ut liek dan oek wel of dat i onder un viskarre vandaan komt.

Nesta Shipping – PoPaLo    10-2

Eelce v.d. Schaaf verdedigd hier met ut skum op e bek.

In de eerste minuut was er al een botsing tussen PPL keeper Gerard “viskarre” Rutten en Tjeu Visser van Nesta. Tjeu stond vrij vlug weer op maar die Viskarre had last van sien hoofd, de verzorger zei nog, een hassesskudding kan ut niet weze want die zitte ur niet in. Maar die Karre ging toch weer op e goal en dat het ie weten. Eelco v d Schaaf gaf een terugspeulbalsje op sien keeper, ut leek wel een

Doelman Rutten griept naar sien hooft, maar gelukkug alles sit er nog op.

kanonskoegel. De keeper bukte en gelukkig voor hem vloog de bal op de paal. Coach Keimpema schreeuwde van de kant, zet die lui onder druk, en dat in het Fries. Dat deden PPL en hoppa Nesta maakte een doelpunt via Frank Seinen 1-0. Maar ook Nesta keeper Tjerk Bekius kwam onder druk maar hij pakte de ballen goed, hij lag soms geliek met de latte. Harmen ten Hoeve gaf een pasje op Paola Masaglia,  zeker een van AC Milaan, en die maakte 2-0. Harmen had al 2 mooie pasjes geven dus docht ie nou maak ik zelf maar een 3-0. In de 2e helft was ut zootsje van PPL helemaal niet meer vooruut te branden, zelfs de coach donderde in slaap op e bank. Er gebeurde toch een wondertje want Tjeu Visser scoorde, en dat was in 1918 voor ut laatst gebeurd 4-0. Er kwam toch nog een tegentreffer voor PPL en Elkhadi was de schuter 4-1. De mooiste kwam van Harmen ten Hoeve, hij hakte een pasje van Tjeu Visser prachtig in het doel 5-1. Verder maakte Harmen ten Hoeve nog een, Eelco v d Schaaf maakte een, en Paolo Masaglia maakte er nog drie tegen scoorde Simon Nijkamp eindstand 10-2.

Manutec – De Kombuis    5-2

Eric Broekhuizen probeert hier een vrije trap te forceren, maar scheidsrechter Bram Schaaf  is onverbiddelijk.

Eric Broekhuizen van de Kombuis kreeg de eerste kans maar zijn vliegend schot vloog voorlangs. Beide teams waren wel aardig fanatiek en gaven elkaar niet veel ruimte. Voor Manutec ramde Willem Wielinga een bal snoeihard op de paal, en zijn team werd langzaam aan wat sterker en

Pim Attema rijst zijn handen ten hemel Eric Broekhuizen zit dichter bij de ballen dan bij de bal.

kregen kansjes. En een pegel van Pim Attema vanaf de zijkant vloog er dan ook in en Manutec leidde 1-0.  Maar het antwoord kwam redelijk snel, terwiel ut hele zootsje van Manutec uut hen neus ston te vreten wist Kees Knier jr daar handig van te profiteren 1-1. En dat het van sien pa Kees jr die scoorde oek alleen maar at de rest ston te slapen. Manutec kwam weer voor, nu was het Mark de Rooy die met een droge knal 2-1 maakte, en dat droge het ie van sien opa Kees. En Manutec ging door Bouwe v d Veen haalde van verre uit en het was raak 3-1, nou dook de keeper hier oek een half uurke te laat. De Kombuis gaf zich nog niet over en ze vochten as leeuwen. Een pasje van Willem Wielinga bereikte Willem Goeman en die pikte de bal uit de lucht en boem!!!! hange 3-2, een mooie goal. Nog in de 1e helft wist Mark de Rooy de voorsprong te vergroten naar 4-2. In de 2e helft bleef men fanatiek voetballen alleen at ur een kans was leek ut net at se de luuken voor de ogen hadden ze misten alles. Alleen Pim Attema wist in de 2e helft nog te scoren, eindstand 5-2.