Wedstrijdverslagen, foto’s Meromar Seafoods competitie van 8 december 2017

Een spannende pot die in de laatste seconden in  het voordeel van Friesland Direkt werd beslist, sneu voor Veltman en voor FD kon de avond niet meer stuk en het eerste kado van de avond was hiermee binnen en er zouden nog meerdere gaan volgen deze avond.  Ja ……….. want se mogten oek nog bij sunturklaas op fesite, dit met de hele ploeg.

Wedstrijden A-Poule

Kroon Multi Service – Kantine Waddenhal    1-3

Stefan Adema gestrekt en dan leit er oek wat.

De eerste kans was voor Sander Hartochs hij knalde tegen de Kantine keeper Hessel Zuiderhof aan en de rebound ging naast. Er werd veel op het middenveld gespeeld en men kreeg niet al teveel kansen. Ja er was een mooie pass van de kleine slurp, Ralf van Hurck hij zette Stefan Adema helemaal vrij voor doel maar de lange miste. Ane Schaap deed dat beter, hij ging mee naar voren en roste de bal in het doel 0-1. Dan dink je ur is een schaap over de dam nou volge ur meer. Maar dat ging niet meer zo soepel bij de Kantine, integendeel ze hadden mazzel dat Jurre Baarsma zijn schot net voorlangs ging. De Arummer van Dellen, van de Kantine zag zijn bal op de lat belanden, het bleef dus maar 0-1 in de 1e helft. In de 2e helft schoot Stefan Adema vanaf de zijkant, hij raakte de bal poerbest met sien maatsje 52 en de bal vloog binnen 0-2. Toen even later achterin bij de Kantine ut hele zootsje an ut rommelen was wist Jurre Baarsma te profiteren 1-2. Ut wudde nog even spannend maar in de laatste seconden besliste, de stoomlocomotief, Sjouke Bootsma toch de partij 1-3.

Bouwvisie Friesland – Oosterhof/Holman    7-3

Met de nodige moeite kreit doelman van Riet de bal omhoog.

Het gaat maar goed met BF, helemaal in deze wedstrijd. Al vrij snel vloog Keimpe Pols alles voorbij en tikte 1-0 binnen. En niet veel later kon Friso van Eyck zomaar doorlopen terwijl de hele defensie uut hun neus ston te vreten 2-0. Terwijl OH zwaar in de aanval waren wist Keimpe Pols een aanval te onderbreken en maakte hij uit de counter 3-0. De mooiste kwam van Stijn Schakenbos terwijl de keeper te ver uit z’n doel was lobte hij de bal over de man heen 3-1. Maar BF ging door Koen Attema gaf een pasje op Jilke Alkema en die wist eindelijk een keer te scoren 4-1. Getik tak voor het doel werd door Ruben Attema afgerond 5-1, Friso van Eyck scoorde 2 keer achter elkaar 6-1 en 7-1 en dat was allemaal in de 1e helft. De 2e helft leek dan ook veel op wandelvoetbal van 60 plussers, ur zat gien gang meer in. Brent de Groot en Sietse Sytema bepaalden de eindstand nog op 7-3. Een aardige wedstrijd en er vielen niet eens kaarten en dat is toch oek wel weer us leuk.

RCM Administratie – Philipse IT    7-3

Sander Zeilmaker is weg , Jelte Kroes blijft verslagen zittend achter.

Binnen een halve minuut wist Niels de Lange keeper Ronald van Riet al te verschalken en leidde Philipse met 0-1. En RCMA liep nog te slapen want Menno Bottema wist ook nog 0-2 te maken. Gaandeweg werden de mannen van RCMA wakker en na 13 minuten lukte het Bastiaan Kraus op aangeven van Rene Metz 1-2 te maken. Verder kwamen ze niet in de 1e helft maar in de 2e helft zakte Philipse wat weg en werd RCMA sterker. En ut ging nou us een keer andersom, Sander Zeilmaker gaf dit keer een pass op Niels Outhuyse en die maakte 2-2. En op aangeven van keeper Ronald van Riet maakte Niels ook de 3-2. Philipse was de kluts kwijt Yassin maakte 4-2, Sander Zeilmaker z’n rollertje verraste de keeper 5-2, Rene Metz wist zelfs te scoren doet ie anders nooit 6-2. Jelte Kroes deed wat terug 6-3 en Hilco Mulder bepaalde de eindstand op 7-3.

Veltman Maritiem – Friesland Direct    3-4

Doelpoging Niels Vlottens,…… weg bal.

Het was elkaar eerst even aftasten voordat men er volop inging. Het was Soulaimen Snoussi die bijna scoorde, de bal gleed door de handen van keeper Johannes Visser de bal roerde de doelijn maar wonder boven wonder rolde hij ook weer het veld in. Het ervaren FD had er mooie aanvallen bij maar de afronding deugde nog niet. Pas na 8 minuten was er samen werking tussen de broerkes Johan en Drewes Janssen en de laatste scoorde 0-1. Ze hadden trouwens wel eerst drie keer op e paal skoten. Veltman vocht terug en Snoussi kapte defensie uit en maakte 1-1. En Frank Pietersma maakte in de 1e helft nog 2-1 voor Veltman. Arjen Visser mistte een bal grandioos, gelukkig stond sien keeper en papa Johannes achter hem en die voorkwam een doelpunt. Albert Nieuwenburg knalde op de paal en uit de scrimmage die volgde scoorde Drewes Janssen 2-2. Even later bood Drewes sien grote broer een kans en natuurlijk maakte Johan Janssen er 2-3 van met buutenkantsje rechts. Het antwoord kwam natuurlijk weer van Soulaimen Snoussi die altijd scoort, ook nu weer 3-3. Die stand leek zo te blijven maar 20 seconden voor tijd wist Arjen Visser toch de beslissende goal te maken 3-4 voor FD.