Wedstrijdverslagen, foto’s Meromar Seafoods competitie van 24  november 2017

Sietse Sietema schiet de 3-2 binnen door de stokken van Ronald van Riet.  Met een vleermuze keepersbroek”pak” was dit waarskijnluk niet gebeurd.

Wedstrijden A-Poule

Friesland Direct – Bouwvisie Friesland    0-3

Jeroen van der Nieuwenhuizen probeert hier even de kwaliteit van het shirt van Daniel Kalkhuis aan een test te onderwerpen.

Terwijl de defensie van FD nog stonden te slapen maakte Koen Attema na anderhalve al 0-1 van. Hierna behoede keeper Johannes Visser van FD zijn team voor een grotere achterstand met enige katachtige reddingen. Friso van Eyck kwam alleen voor Johannes te staan maar mistte ook. FD was duidelijk nog niet in hun juiste ritme en kwamen niet tot goeie aanvallen. Na 9 minuten verspeelde Drewes Janssen wat onnodig de bal en kon Koen Attema 0-2 intikken. Vlak voor de wissel wist Friso van Eyck er zelfs 0-3 van te maken en dat was wel verrassend te noemen. FD voerde de druk op maar in de eerste 5 minuten leverde dat helemaal niks, nada, nista op. Bouwvisie werd in de verdediging gedrukt en dat deden ze nog goed ook. FD kreeg kansen maar het lukte deze avond niet het bleef 0-3.

Oosterhof/Holman – RCM Administratie    5-3

Handsbal ja of nee,  maar  helaas voor RCM was video scheidsrechter Age Tichelaar  niet aanwezig deze avond.

RCMA begon wel heel enthousiast ze vlogen ur op as bokken op een haverkist. En met succes want al snel had Yassin 0-1 in de touwen geknald, een goed begin dus. Maar het werd nog beter, een splijtende pass van Hilco Mulder bereikte, de in de vijfde versnelling sprintende Niels Outhuyse en hij mist zelden 0-2. OH werd wakker de slaap wudde uut de ogen veegt en ze gingen los. Uit een corner knalde Stijn Schakenbos op doel, Ronald van Riet moest plat op sien billug maar de rebound kwam voor de voeten van Sicco v d Bij en dat was 1-2. Het werd fel en aan beide kanten deelde de scheids nogal wat gele kaarten uit. Tussen dat geharrewar door wist Sietse Sijtema, nog voor de wissel de gelijkmaker te scoren 2-2. In de 2e helft begon OH het sterkst een afstandsschot van Sicco v d Bij betekende 3-2, en tikje van Sietse op Chris Sijtema vergrote de voorsprong 4-2. Sander Zeilmaker schoot aan de andere kant op de paal maar Sicco v d Bij besliste de wedstrijd 5-2. Een fraai hakje van Hilco Mulder op Sander Zeilmaker betekende wel 5-3 maar daar bleef het bij.

Philipse IT – Kroon Multi Service    11-3

Doelpunt Reinier v.d. Stap op aangeven van Menno Bottema

KMS begon goed, Sylvester Kienstra ramde een bal op de paal en Arjan Outhuyse wist even later zelfs doel te treffen 0-1. Dat ging dus voortvarend niemand had dan ook gedacht dat het later 2x niks wudde suu met KMS. Het volgende schot van Arjan O. was naast en dat was een voorteken. Er volgde een mooie aanval van Philipse en hier kwam Reinier v d Stap op de keeper af en die man was in topvorm want hij scoorde wel 1-1. En meteen daarna weer een actie van v d Stap en het was 2-1. En in de 2e helft volleerde Reinier v d Stap de bal over de keeper en was het 3-1. Natuurlijk kreeg KMS kansen maar zij troffen keeper Johan, niet Johannes dus, Visser in een grootse vorm. Maar die Reinier v d Stap had waarschijnlijk gember in sien reet want hij was niet te stoppen en maakte dus ook 4-1. De jongens van KMS geloofden het wel en zetten de deuren open, Marco de Boer 5-1, Jelte Kroes 6-1, en schot van Marco de Boer onder de keeper door 7-1 een ingestudeerde vrije trap ronde Marco de Boer mooi af 8-1, Jelte Kroes 9-1, v d Stap 10-1 en Niels de Lange 11-1. Nog even kwam KMS terug via Nils Podt werd het 11-3 en dat was wel een grote nederlaag.