Wedstrijdverslagen, foto’s Meromar Seafoods competitie van 10  november 2017

Verdachte belchinees gespot bij de deur van de kleedkamers tijdens de wedstrijd Friesland D.-Kantine WH.

Veltman Maritiem – Philipse IT    3-2

Reinier v.d. Stap,  hier aan de bal  op snelheid moeilijk af te stoppen.

Binnen 1 minuut zette Soulaiman Snoussi zijn maat Marvin Brandsma al vrij voor doel en die schoot meteen raak, Veltman leidde 1-0. Philipse speelde wat zelfzuchtig en liepen elkaar ze nou en dan voor de poten. Na 12 minuten knalde Snoussi de bal snoeihard op de lat. Philipse kwam wat opzetten en vrije trap van Erwin de Boer mistte net het doel. En ook het schot van Reinier v d Stap vloog tegen onderkant lat. Het krachtsverschil tussen beide teams werd minder en Philipse zocht de aanval. En met succes, een attente Erwin de Boer wist 1-1 te maken. En na een mooie combinatie met Arno Rotteveel maakte Erwin de Boer ook nog 1-2. Veltman vocht terug, ze hadden de tong uut de bek hangen maar wuuden winne. Een fraai schot van Marvin Brandsma vloog boven in de rechterbovenhoek 2-2. En toen Menno Bottema in de fout ging strafte Saloumain Snoussi dat keurig af 3-2 en drie punten.

Kroon Multi Service – Oosterhof/Holman    2-1

Kluutsje voetbal tussen tussen de F-jes van O.H. en K.M.

Het eerste schot op doel van OH kwam van de voet van Chris Sytema. Dat was niet erg zuiver want de dakplaten vlogen de Stienen man om e hasses. Na 8 minuten deed Stijn Schakenbos het beter zijn schot vloog hard in het KMO doel en OH leidde 0-1. Beide doelmannen waren in vorm dus vielen er niet al teveel goals. Wel wist Arjan Outhuyse nog uit een vrije trap te scoren en dat was vlak voor de wissel 1-1. Een doelpoging van Stein Schakenbos ging net mis maar toch was Stijn de gevaarlijkste speler bij OH die wat teveel moest mee verdedigen en dat is jammer. In de 27e minuut was er geel voor S Hartogs, OH kreeg kansen maar och lieve vrede wat gingen die jongens daar lullig mee om. Vijf minuten voor tijd kwam de bal uit een rebound voor de voeten van Arjan Outhuyse en die besliste de wedstrijd 2-1

Kantine Waddenhal – Friesland Direct    8-5

Klein Duimpje probeert het hier wel maar komt hier toch te kort tegen lange Jaap.

De Kantine begon best want binnen de minuut tikte Ane Schaap de bal tussen de stokken van de keeper deur 1-0. En dat is natuurlijk niets voor FD speler Drewes Janssen die dan ook riep, jim lieke wel een zootsje bejaarden. FD begon aan te vallen maar ja toen pikte Stefan Adema de bal op tikte op Ane Schaap en die scoorde weer 2-0. In de 9e minuut speelde Johan Janssen zich mooi vrij en prikte 2-1 binnen, keeper Zuiderhof was kansloos. Maar even later pakte Zuiderhof wel een inzet van Jeroen v d Nieuwenhuizen. Voor de wissel pikte Michel v d Ploeg de bal op en punterde 3-1 in de touwen. Direct na de wissel vloog de bal via Ralf van Hurck in eigen doel en was de spanning terug 3-2. De Kantine wist via  Sjouke Bootsma 4-2 te maken maar de baltovenaar Johan Janssen verkleinde die voorsprong weer 4-3. Er werd veel gescoord, een combinatie tussen Michel v d Ploeg en Ane Schaap werd door de laatste afgerond 5-3. Nu sloeg de Kantine toe Ane Schaap 6-3, 7-3, Niels Vlottes deed wat terug 7-4, Stefan Adema maakte 8-4 en Jeroen v d Nieuwenhuizen bepaalde de eindstand op 8-5.