Wedstrijdverslagen, foto’s Meromar Seafoods competitie van 3  november 2017 

Evan van Sertima kniept Meinke Riem bijna fien na het maken van de gelijkmaker.

 PoPaLo – Manutec. 4-5

Evan v. Sertima en Meinke Riem vieren hier even uitbundig de gelijkmaker.

De eerste partij van de avond  ging tussen blauwe en geelhemden in een gelijk opgaande wedstrijd. De Pollema `s hadden weer een nieuwe speler aan de selectie toegevoegd. De naam moet eerst nog even worden ontcijferd door een taaldeskundige Het eerste doelpunt van de avond werd gemaakt door de meest productiefste  speler van de Pollema`s deze avond de  Portugees Evan van Sertima, 1-0. Hierna was Manutec aan zet en tekende  voor het volgende doelpunt, Pim Attema 1-1. Daarna was het weer de beurt aan Sertima, 2-1. Manutec deed er nogmaals weer een schepje boven  op en men kwam wederom weer langszij door nogmaals P. Attema, 2-2. Uiteindelijk zou dit ook de wisselstand worden en kon men van speelveld gaan wisselen.  Na de thee was het toch weer de beurt aan Manutec  door wederom P. Attema en dit ook nog tweemaal op rij, 2-3 en 2-4. het gaatje leek te zijn geslagen. Helek Norbi wist wel weer even de aansluiting te vinden, 3-4  maar dit was echter van korte duur want Willem Wielinga wist inmiddels ook het net te vinden voor de blauwen, 3-5.  Toch brachten de mannen PolPapLom de spanning weer terug en het was weer hun doelpuntenmachine die de aandacht op zich liet vestigen,  E van Sertima, 4-5 en de spanning was weer geheel terug. Men kwam zelfs gelijk door een doelpunt van M. Riem, de bal stuitte even teugen een “Poltsje” en het stond plotsklaps 5-5, zie foto. Er was dus weer van alles mogelijk. In het zicht van de haven was het wederom Pim Attema met zijn vijfde doelpunt van de avond die de overwinning wist veilig te stellen voor Manutec, 5-6. Coach Keimpema schreeuwde zich nog de longen uit het lijf in de laatste minuten maar het was over en uit voor PoPaLo er werd niet meer gescoord en Manutec werd de winnaar in een leuke en sportieve wedstrijd geleid door de Nestor van het illustere scheidsrechter korps, Age Tichelaar.

Philipse-IT – Friesland Direkt  2-5

Jeroen van Nieuwenhuizen neemt hier even een slokje en Klaas Bouma is ” se te sien ” met wat anders bezig.

Het was Niels Vlottens die de wedstrijd openbrak met twee doelpunten, dus de basis was al vrij snel gelegd voor Friesland.  Marc de Boer wist nog weel een tegentreffer te maken, 1-2 maar Jeroen van Nieuwenhuizen wist het verschil weer op twee te zetten, 1-3.  De teams waren wel redelijk aan elkaar gewend maar Friesland was wat doeltreffender deze avond.  Nog voor de wissel was het wederom het team van Heeringa en Bouma dat wist te scoren, ditmaal door A. Visser en zodoende stond men inmiddels op een 1-4 voorsprong.  Na van speelveld te hebben gewisseld was het wederom FD die de mensen achter de wedstrijdtafel,  Bijlsma en van Veen aan het werk wisten te zetten. Het was nu de beurt aan de oudste van de twee Janssens Johan die de 1-5 liet aantekenen en de partij was nagenoeg gespeeld. Menno Bottema punterde de 2-5 er nog wel in maar verder dan dat kwamen de Philipse-boys niet en zodoende kon Friesland de kop van de ranglijst over nemen van de Kantine die deze avond niet behoefde te spelen. Dit tot tevredenheid van de technische mensen op de bank. 

Nesta Shipping – ZWF/Poelstra 6-4

Scheidsrechter A. Ewouds zoekt hier telefonisch contact met video scheidsrechter A. Tichelaar 

Bij ZWF/Poelstra hadden ze weer een oud ( carterolie ) blik  open getrokken Sponsor Pieter Poelstra mocht  weer eens aantreden om  het team voor deze avond compleet te maken, hij was inmiddels wat zwaarder geworden, maar nog steeds gedreven.  Het was net zoals in de eerste wedstrijd van de avond een partij waar een tweetal spelers het merendeel aan doelpunten op hun naam wisten te zetten. Frank Seinen wist na goed doorzetten de score te openen voor Nesta, 1-0.  Toch kwam ZWF al vrij snel weer langszij door een doelpunt van Steffan Amels, 1-1 Emiel Postmus deed ook even van zich doen spreken, 2-1 .  Maar hierna toch weer ZWF/Poelstra die wist te doelpunten en dit kon de treffer worden bijgeschreven aan Salah Nuud en het stond wederom gelijk, 2-2. Na de wissel was het wederom Salah die er nu voor zorgde dat de Poelstra boys op voorsprong kwamen, 2-3.  Pieter Poelstra schoot er nog een voorlangs maar  Harm ten Hoeve deed dat beter en de 3-3 kon worden genoteerd. Nadat Salah Nuud zijn ploeg weer op voorsprong wist te zetten, 3-4 brak het moment Harm ten Hoeve aan.  Drie maal op rij wist hij goed gebruik te maken van de steken die men achter liet vallen, door te aanvallend te spelen aan de kant van ZWF/Poelstra  de opgebouwde voorsprong verdween dan ook als sneeuw voor de zon, 4-4, 4-5 en 4-6.  In de slotminuten wist Nesta de tent verder dicht te houden, zodat de drie punten konden worden bijgeschreven een het totaal en kon men zich zodoende  weer aansluiten bij de middenmoot.

Fotoalbum 03-11-2017.

Standen, topscoorders.

  A-Poule PL WI DR LO PO GS GA GB
1 Friesland Direkt 4 3 0 1 9 17 12 +5
2 Kantine Waddenhal 3 2 1 0 7 17 9 +8
3 Bouwvisie Friesland 3 2 0 1 6 13 8 +5
4 Kroon Multiservice 4 2 0 2 6 12 13 -1
5 RCM Administraties 4 2 0 2 6 14 17 -3
6 Veltman Maritiem 4 1 1 2 4 17 17 0
7 Oosterhof/Holman 4 0 2 2 2 13 17 -4
8 Philipse-IT 4 0 2 2 2 9 19 -10
Speler Dlp.
A. Schaap. (Kantine Waddenhal) 8
B. de Groot (Oosterhof/Holman) 7
A. Outhuyse (Kroon Multiservice) 5
M. Amels (Veltman Maritiem) 5
N. Outhuyse (RCM Administraties) 5
S. Zeilmaker (RCM Administraties) 5
F. v. Eyck (Bouwvisie Friesland) 4
J. Janssen (Friesland Direkt) 4
N. Vlottens (Friesland Direkt) 4
R. v.d. Stap (Philipse-IT) 4
  B-Poule PL WI DR LO PO GS GA GB
1 De Kombuis 5 5 0 0 15 28 6 +22
2 Zwf / Poelstra (*) 5 3 0 2 7 19 14 +5
3 PoPaLo 5 2 0 3 6 22 25 -3
4 Manutec 5 2 0 3 6 18 21 -3
5 Nesta Shipping (*) 4 2 0 2 4 16 19 -3
6 Cafe t Skutsje (*) 4 0 0 4 -6 2 20 -18
Speler Dlp.
P. Attema (Manutec) 8
M. Zeilmaker (De Kombuis) 7
S. Neud (Zwf / Poelstra) 6
D.J. Al-Khad (PoPaLo) 5
H. Norbi (PoPaLo) 5
H. ten Hoeve (Nesta Shipping) 4
M. Visser (Nesta Shipping) 4
E. v. Sertima (PoPaLo) 3
K. Knier (De Kombuis) 3
M. Riem (PoPaLo) 3

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie
Buienradar Harlingen

Eindstand sinds 1971
proef