Wedstrijdverslagen, foto’s Meromar Seafoods competitie van 13 oktober 2017.

Brent de Groot gaat hier plat op sien vreet na een actie van …….het liefste jongetje van de Klas.

Wedstrijden A poule

Friesland Direct – Oosterhof/Holman    5-3

Vanuit een bijna onmogelijke hoek maakte Drewes Janssen 1-1.

Jorge Pires en Johan Janssen kregen de eerste kansen voor FD maar ze hadden nog even ut haar voor de ogen hangen. Het ging aardig gelijk op alhoewel FD wat meer de druk naar voren had. Een verkeerde pass van Albert Nieuwenburg bracht Sietse Sytema in een kansrijke positie maar hij mistte. En voor OH was keeper Johannes Visser een sta in de weg. Maar hij moest vissen toen Stijn Schakenbos en mooie pass van Brent de Groot binnen knalde 0-1. De gelijkmaker kwam snel, vanuit een bijna onmogelijke hoek maakte Drewes Janssen 1-1. Weer nam OH de leiding en weer benutte Schakenbos een pass van Brent de Groot 1-2. Het werd zelfs 1-3 na een beste uithaal van Brent de Groot. Tien seconden voor de wissel was hij daar weer Johan Jansen hij bracht de spanning terug 2-3 en meteen na de wissel was hij daar weer, de bekeken Janssen die 3-3 maakte. In de 27e minuut had Jorge Pires een beetje mazzel en vloog zijn toverbal in de touwen 3-4. FD bleef drukken en A Visser, seun van keeper Johannes, besliste op het laatst toch de wedstrijd 3-5.

Kantine Waddenhal – Philipse IT    5-5

Ane Schaap vloog of zat sien skoonvader um achterna en hij zette de Kantine op voorsprong 4-3.

De eerste 7 minuten was het duidelijk even elkaar aftasten van beide teams. Daarna kapte Michel vd Ploeg zich mooi vrij plaatste op Sjouke Bootsma en die scoorde 1-0. Het antwoord kwam snel van Reinier vd Stap 1-1. Snel ingrijpen deed v d Stap later zelfs 1-2 maken. De goals vielen als rijpe appels van de boom. Ralf van Hurck probeerde het van afstand en de bal roerde de vingertoppen van keeper Johan Visser en vloog in het doel 2-2. Menno Bottema kwam oog in oog te staan met Kantine keeper Hessel Zuiderhof en hij scoorde beheerst 2-3. Ze waren nog aan het juichen toen Sjouke Bootsma met zeuvenmijlsstappen ut hele zootsje voorbij vloog en dat betekende 3-3. En vlak voor de wissel een uitval van de Kantine en Ane Schaap vloog of zat sien skoonvader um achterna en hij zette de Kantine op voorsprong 4-3. Het scoren ging in de 2e helft iets minder maar toch maakte Jelte Kroon al redelijk snel 4-4. Ane Schaap had weer een actie dit keer vloog ie langs de zijlijn en hoppa doelpunt 5-4. Het leek 6-4 te worden maar het schot van Sjouke Bootsma ging net naast. Dat deed Reinier vd Stap beter hij kwam op de keeper af maakte een mooie beweging keeper ging naar de grond en het was 5-5. Een leuke wedstrijd met een juiste uitslag.

Kroon Multi Service – Bouwvisie Friesland    4-1 [gestaakt]

Arjan Outhuyse zorgde voor 1-0 voor KMS.

Arjan Outhuyse zorgde voor 1-0 voor KMS en 2-0 kwam van sien omke Johan Ligthart. Godert Attema zorgde weer voor wat spanning 2-1 en Nils Podt maakte 3-1 en Sylvester Feenstra 4-1 zetten KMS op een ruime voorsprong. Daarna kreeg Godert Attema van Bouwvisie rood vanwege het onreglementair wegduwen van een tegenstander. En 4 minuten voor tijd werd het helemaal een bende en besloot de scheids zeer terecht te staken.

Bekerwedstrijd; De Kombuis – PoPaLo    10-4

Djah El-Kadi hier op weg naar de 2-2.

Binnen een minuut was het al 1-0 voor de Kombuis door een doelpunt van Marcel Amels. Keeper Gerard Rutten het de bal alleen maar fluiten hoort het um nooit sien. Helik Norbi verloor de bal en dat strafte Cyrus Boerman af 2-0. En PPL dan, nou die stonden erbij en keken er na. Toch werden ze even wakker en wist Helik Norbi 2-1 te maken en knalde Elkadi 2-2 binnen. Kees Knier jr deed daarna met een hatrick sien ouwe club de das om 3-2, 4-2 en 5-2. De Kombuis rolden de voddeboeren helemaal op Erik Broekhuizen 6-2, Marcel Amels 7-2 en 8-2, Cyrus Boerman 9-2 en Erik Broekhuizen 10-2. Nog even wist Elkadi zich nog 2 keer vrij te spelen en dat betekende 10-4. Keeper Gerard Viskarre Rutten van PPL hewwe ze in een karre naar huus brocht, die had ut in e billug van die ballen uut ut net halen.