Wedstrijdverslagen, foto’s Meromar Seafoods competitie van 29 sept. 2017

Stand-in Duco Mulder stoomt op richting vijandelijke doel voor Friesland Direkt.

Wedstrijden A poule

Kroon Multi Service – Veltman Maritiem    1-3

Soulamain Snoussi maakt uiteindelijk aan onzekerheid een einde 1-3

De naam SMS is nu veranderd in KMS en ze traden aan tegen de mannen van Veltman Maritiem en dat ging lekker fel tegen elkaar. Er waren knappe aanvallen bij aan beide kanten maar het scoren ging de mannen niet gemakkelijk af. Kwam ook omdat beide keepers in een zondagse vorm staken en goed werk deden. Wel liep het wat soepeler bij VM en ging het bij KMS wat stroefjes. Pas 2 minuten voor de wissel wist Lenny Tijssen de bal tussen de paal en keeper Reijenga te frommelen en leidde VM met 0-1. In de 2e helft had VM pech dat een schot van Marcel Amels op de paal belande maar even later kapte Marcel de keeper mooi uit en maakte wel 0-2. KMS gooide er een schepje bij op en Sylvester Feenstra wist de anschluss treffer te maken 1-2. En KMS leek terug te komen maar een wat onhandige overtreding op het middenveld kostte Robbin Regtop 2 minuten straf. En daar wist Soulamain Snoussi handig gebruik van te maken hij besliste de wedstrijd 1-3.

RCM Administratie – Friesland Direct    2-3

Ast nou weer kwatsje seist, dan slaan ik dij een panna op e hasses

Ook hier was het in het begin even elkaar aftasten en werd er erg rommelig gespeeld, wel werd er van beide kanten hard gewerkt. In de 8e minuut soleerde Niels Vlottes, in de zesde versnelling, door de defensie en scoorde 0-1. Meteen daarna was er weer een kans voor Vlottes maar dit keer lag keeper van Riet met sien weelderige billug in e weg. RCMA probeerde van alles maar moesten even wennen aan het stevige spel van FD. In de 2e helft mistten Albert Nieuwenburg en Vlottes twee mooie kansen en daarna zakten ze bij FD wat in. Niels Outhuyse gaf een uitstekende pass op Frank Coocksen en die scoorde 1-1. De 16 jarige Jesse Mulder van RCMA mistte jammerlijk voor een leeg doel. Twee minuten later ging de RCMA defensie in de fout en dat strafte Albert Nieuwenburg netjes af 1-2. Het bleef spannend want uitblinker Niels Outhuyse bracht de stand weer op gelijke hoogt 2-2.  En dan dink je daar blieft ut bij maar vervolgens kreeg Johan Janssen an de bal en ut ventsje kuierde ut hele zootsje voorbij en maakte 2-3. De trainer van FC Harlingen Duco Mulder deed ook mee en hij het um ut hompeskompus lopen en dat kan oek nuttig weze.

Bouwvisie Friesland – Philipse IT    7-0

Bouwvisie Friesland was op schot deze avond met een zevenklapper.

Het begon goed voor BF want de razendsnelle Goedert Attema vloog alles voorbij en tikte 1-0 binnen. En niet veel later was ut sien broerke Koen Attema die deur de midden sneed en 2-0 liet aanteken. Een tikje van Koen Attema op de meegekomen Mark Schapelhouman deed de laatste 3-0 maken. En Philipse IT dan, nou die probeerden van alles maar hun schoten gingen voorlangs of kletsten op de paal, ze hadden zeker een doelpuntje verdiend. BF ging gewoon door, na een fraaie schijnbeweging tikte Koen Attema 4-0 binnen. Een pegel van Siebe Lutgendorff deed het net bollen 5-0 en Godert Attema raakte weer de roos 6-0. Maar de mooiste goal kwam van Luuk Jellema een echte spitsengoal bal aannemen op sien bust even stuite late en hoppa hange 7-0. BF raakte nog twee keer de paal de stand veranderde niet meer.

Oosterhof/Holman – Kantine Waddenhal    3-5

Brend de Groot  hier in duel met Anne Schaap.

Een leuke gelijk opgaande strijd met aardig voetbal van beide kanten. Maar toen was daar een afstandsschot van Stijn Schakenbos, de bal raakte een voet van een tegenstander daarom dook keeper Zuiderhof in de verkeerde hoek en was het 1-0 voor OH. Vervolgens wilde Stijn an e kuier gaan maar Ralf van Hurck onderbrak dat en maakte 1-1. Nog in de 1e helft was er een mooi wippertje van Michel vd Ploeg over een tegenstander heen de bal kwam bij A Knipper en die scoorde fraai 1-2. In de 2e helft begon Stijn Schakenbos met een bal voorlangs en de schoten op het doel van Hessel Zuiderhof pakte die hast allemaal met sien grote klauwen. Ane Schaap ronde een mooie pass van Michel vd Ploeg af 1-3, er volgde een frommegoal van Sjouke Bootsma 1-4. Aan de andere kant liet Brent de Groot toch nog even zien dat hij wel degelijk knap voetballe kan, kappe draaie en score 2-4. Maar ja toen was daar weer de watervlugge Michel vd Ploeg die 2-5 maakte en Chris Sijtema bepaalde de eindstand op 3-5.