Wedstrijdverslagen, foto’s Meromar Seafoods competitie van 22 sept. 2017

De technische staf van PoPaLo  kijkt met een voldaan gevoel terug op de wedstrijd.

PoPaLo – ‘t Skutsje    5-2

Meinderd Riem schiet hier de 2-2 binnen.

‘t Skutsje begon voortvarend want het was Richard IJsbrandi die, na wat heen en weer gepiel, ut Skûtsje op een 0-1 voorsprong zette. En de razendsnelle Jelmer Wouda maakte er zelfs 0-2 van en PoPaLo leek weer een pak op e kont te krijgen. Maar de mannen wudden wakker de neuskes gingen in e wien en ze gingen los. Een pegel van Lowietje Quisenaerts werd volkomen verkeerd ingeschat door keeper Gerben Nol Brouwer en het was 1-2. Niet veel later werd Meinders Riem alleen voor het doel gezet en het was 2-2, bal ging trouwens wel over een polle. Nog voor de wissel was het Norbi Helik die uit een onmogelijke hoek fraai 3-2 voor PPL maakte. Vervolgens kwam in de 2e helft Edwin Lodewijks alleen op PPL keeper Viskarre Rutten af maar die gooide sien brede billug ur goed voor en voorkwam een doelpunt. PPL bleef aanvallen en Simon Nijkamp wrikte sien gespierde billug deur de defensie en wist oek nog te scoren 4-2. De over de vleugel opkomende Jurjen Breimer wist vanaf de zijkant 5-2 te maken, wat een weelde voor PPL. Ut Skûtsje probeerde wel wat maar kwamen niet meer langs de best keepende doelman Rutten.

Bekerwedstrijd; Friesland Direkt – Oosterhof/Holman.   2-6

Allemaal onskuldug

De eerste 8 minuten gebeurde er niet veel ja alleen waren er een paar schoten op doel van FD. Maar toen kwam OH in beweging, Sietse Sytema ging goed door en maakte netjes 0-1.  Aan de andere kant liep Johan Janssen en die had weer een paar circus Boltini bewegingen in huus en hij maakte fraai gelijk 1-1. Brent de Groot de schutter bij OH ook nu draaide hij zich mooi vrij en joeg de bal binnen 1-2. Keeper Johan Visser liet een corner van Stijn Schakenbos los de bal leek er in te gaan maar via de binnenkant paal rolde de bal het veld in. Pech had Visser toen een schot van Sietse Sytema via de paal en de mooie achterkant van Visser in het doel rolde 1-3. Een tikje van Sietse Sytema op de meegekomen Sicco vd Bij betekende 1-4 en een bal van Stijn vanaf de zijlijn op Brent de Groot bracht 1-5 op de borden. Het liep niet lekker bij FD toch wist André Sopacua nog wel 2-5 te maken. Brent de Groot maakte nog 2-6 en het leek of de mannen van FD niets deden, niets was minder waar. Ze hadden pech knalden 3x op de in de weg staande keeper en Johan Janssen knalde nog een keer op de paal.

Nesta Shipping – Manutec.   3-2

Frank Seinen is hier Willem Wielinga even de baas.

Nesta begon wat nerveus en ook keeper Pieter v d Schoot was niet helemaal zenuw vrij want het schot van Pim Attema keutelde tussen sien poten deur in e goal 0-1. Nesta had weinig nieuwe spelers en begonnen dus met de ouwe joekels van vorig seizoen. En ze deden het goed want een onderbroken aanval van Manutec werd goed doorgetikt door Emiel Postmus op de sprintende Martin van Wilsum en hij liet het net bollen 1-1. De wedstrijd werd er niet mooier op en gescoord werd er ook niet meer in de 1e helft. In de 2e helft was keeper Pieter vd Schoot gegroeid en hij pakte een knorre ballen. Pim Attema ramde nog wel een op de paal maar uit een uitval was daar de razendsnelle Tjeu Visser die met sprintte en Nesta op 2-1 zette. Die snelhiet het ie trouwens van sien vader die Beer. Manutec was vaker slordig in het samenspelen en dan profiteerde Nesta. Uit het niets was daar ineens Frank Seinen die met een dikke vette punter Nesta naar een 3-1 voorsprong tilde. Direct hierna had Pim Attema wel succes met een vliegend schot bepaalde hij de eindstand op 3-2.