Wedstrijdverslagen, foto’s Meromar Seafoods competitie van 15 sept. 2017.

Hessel Zuiderhof, hier als pinchhitter in actie voor de Kantine tegen RCM.

Wedstrijden poule A

Friesland Direct – Kroon Multi Service    4-5

Een Zeerob en een Landrot strijden hier om de bal

De onderlinge [Horeca] competitie is weer los, vorige week al met de B poule en nu dus met de ploegen uit de A poule. Oud gediende FD begonnen tegen KMS en zagen al snel tegen een 0-1 achterstand aan door een doelpunt van Nils Podt. En de jeugd van KMS was wat bewegelijker als de ouwe meut van FD. Wel joeg Drewes Jansseen een bal snoeihard op de paal maar dat telt niet. En een punter van Klaas ‘Kwak’ Bouma werd goed gepakt door keeper Reijenga. De jongens van KMS mistten hun coach Tony Outhuyse maar die had huusarrest kregen van sien vrouw Nellie. Toch wist Silvester Feenstra er 0-2 van te maken nog in de 1e helft. In de 2e helft gingen de mannen [jongens] van KMS wat verdedigen en dat koste meteen een tegendoelpunt van Eric Hoekstra 1-2. Een flitsend schot van Arjan Outhuyse zorgde toch weer voor wat opluchting 1-3. Het werd 2-3 toen Robert vd Zee de bal eerst niet goed op sien hasses nam [binne die beesjes normaal wel goed in] maar Drewes Janssen scoorde later alsnog 2-3. Een fraaie combinatie tussen Drewes Janssen, Eric Hoekstra en Niels Vlottes werd door de laatste mooi afgerond 3-3. Even Later had Drewes wat mazzel en werd het 4-3 maar KMS had de langste adem Arjan Outhuyse maakte 4-4 en Silvester Feenstra besliste de wedstrijd 4-5 drie puntjes dus voor KMS.

Philipse IT – Oosterhof\Holman    2-2

Philipse middels Reinier v.d. Stap in de aanval.

Beide teams waren aardig op elkaar ingesteld en creëerden ook mooie kansen maar beide keepers, Kor Steert en Johan Visser, lagen vaak op de goede plaats. Behalve toen Marco de Boer met een mooi schot keeper Steert verraste 1-0 voor Philipse IT. Chris Sijtema leek te scoren maar met sien olimpiese billug voorkwam keeper Visser een doelpunt. Ook Geert Jan de Groot schoot tegen de keeper aan maar de rebound tikte hij wel binnen 1-1. Aan de andere kant was keeper Steert weer attent hij werkte de bal weg en uit de tegenstoot wist Stijn Schakenbos wel te scoren 1-2. Later knalde Schakenbos tegen de paal en leek OH de volle winst te pakken. Dat ging echter niet door een verassend schot van Reinier v d Stap ging tussen twee tegenstanders door en vloog zo in de touwen 2-2. Die stand kwam geen verandering in dus hadden beide teams een puntje.

Kantine Waddenhal – RCM Administratie    7-1

Doelman Hessel Zuiderhof deze keer als speler in actie.

De eerste 9 minuten werd er wat heen en weer gebald en hadden de keepers wel een snipperdag kunnen nemen, zo leek het. Maar daarna kreeg vooral Ane Schaap het heilige vuur te pakken en met een fraai schot en een mooie solo wist de man 2-0 te maken. RCMA ging wel in de aanval en kregen zeker wel kansen maar op dat moment was ut net of hadden ze stront in e ogen want ze misten vaak. Toen dacht Sander Zeilmaker , ik bin net trouwt dus ik prebeer ut us met de punt en jawel hoor hange dat leer 2-1. Pas in de 2e helft werd er weer gescoord, eerst mistte Sjouke Bootsma  mooie kans, die had sien opa Sije Boonstra ur wel in leit. Maar Ane Schaap wist een mooie pass van Ronald Jilderts wel netjes af te ronden 3-1. Vervolgens was ie daar weer hoor Ane Schaap met een listig schotje maakte hij 4-1 en na wat getik tak tikte hij 5-1 in de touwen. En bij RCMA bleef het maar niet lukken en ze hadden oek niet een bitsje mazzel. Uiteindelijk zorgden Ane Schaap en Sjouke Bootsma nog voor een 7-1 eindstand.

Veltman Maritiem – Bouwvisie Friesland    4-5

Vrije trap Bouwvisie Friesland, Scheidsrechter H. Jager legt de bal op de juiste plaats.

Taxi Harlingen is van naam veranderd en ze heten vanaf nu, Bouwvisie Friesland. En dat Bouwvisie begon vliegend al na 20 seconden had Friso van Eijk 0-1 in de touwen liggen. Ook Snoussi van VM had bijna de gelijkmaker gescoord maar zijn inzet vloog op de paal. In de 3e minuut was het 0-2 en weer was Friso van Eijk de schutter. VM die voor het eerst in de A poule spelen vielen wel aan maar het scoren ging wat moeilijk. Toch verraste een slap schot van Soulaiman Snoussi keeper Dirk Alkema en was het 1-2.  Snoussi had wat met de paal want ook zijn volgende inzet belande op het houtwerk. Vervolgens stuitte de bal voor een vijandelijk been en kon Godert Attema wel scoren 1-3. Meteen daarna werd het al 1-4 door Koen Attema en kon er worden gewisseld van helft. In de 2e helft zette Friso van Eijk de defensie op het verkeerde been gaf goed af aan de fel mee sprintende Luuk Jellema en hij maakte beheerst 1-5. Toch kreeg VM nog loon naar werken, 10 minuten voor tijd scoorde Lennard Tijssen 2-5, 5 minuten voor tijd Marvin Brandsma 3-5, 3 minuten voor tijd werd het door een prachtig hakballetje van Soulaiman Snoussi 4-5. Maar wat ze ook probeerden die stand bleef op het scorebord staan.