Wedstrijdverslagen, foto’s Meromar Seafoods competitie slotavond van 12 mei 2017.  

Spreekstalmeester W. v. Dijk tijdens de uitreiking van de Wiebe van Dijk Trofee. 

Fotoalbum 12-05-2017.

HARLINGEN – Verslag van de laatste speelavond van de Meromar Seafoods comp.

 
De Beide kampioenen van het afgelopen seizoen

De Beide kampioenen van het afgelopen seizoen, Kantine Waddenhal en De Bock computers

 Degradatiepromotiewedstrijden

De Kombuis – Veltman Maritiem     3-4

Veltman Maritiem, gepromoveerd.

Veltman Maritiem, gepromoveerd.

De Kombuis bleef, bij winst, in de A-poule en won Veltman dan promoveerden zij naar de A-poule. En de start was goed voor Veltman al snel scoorde Soulamain Snoussi 0-1. Even later kon Dani van Eyck er zo doorheen kuieren en was het gelijk 1-1. Meteen daarna was het weer de goalgetter van Veltman, Snoussi, die de roos trof 1-2. Maar het ging over en weer Dani van Eyck maakte 2-2 gevolgd door 2 treffer van Snoussi 2-3 en 2-4, Snoussi mistte ook nog een strafschop. En via de brede bust van de keeper bepaalde Bouke Zuiderhof de eindstand op 3-4. Veltman gaat dus naar de A-poule en de Kombuis zakt naar de B-poule.

SMS Chill Time – Manutec    1-1

SMS Chill Time, heeft zich weten te handhaven.

SMS Chill Time, heeft zich weten te handhaven.

Hier kon Manutec bij winst promoveren en SMS bij verlies degraderen. En er vielen hier weinig doelpunten en het krachtsverschil was ook niet groot. Robbin Regtop en Martin van Andel konden SMS op voorsprong zetten maar ze misten allebei. De meeste kansen waren voor SMS ook Robert vd Zee kon een bal ur met sien jonge heer wel inskuuve maar ook hij mistte. Tweede helft hetzelfde beeld, kansen aan beide kanten maar ze hadden waarskienlijk de luuken nog voor de ogen. Pas 10 minuten voor het einde wist Sander Hartog na 4 pogingen 1-0 te maken voor SMS. Manutec bleef vechten voor de promotie en Pim Attema maakte 5 minuten later 1-1. Die stand bleef tot het eind en er volgden strafschoppen. Robbin Regtop tikte zijn penalty binnen maar Koen Attema mistte dus blijft SMS in de A-poule.

Wedstrijd om de Sip Luxwolda beker

RCM Administratie – Oosterhof Holman    2-2

RCM Administraties winnar Sip Luxwolda beker.

RCM Administraties winnaar Sip Luxwolda beker.

In de 4e minuut tikte Sander Zeilmaker de bal al in de korte hoek en stond RCMA 1-0 voor. Vier minuten later een fraaie actie van Brent de Groot en die ronde hij ook mooi af 1-1. Scheids Bert Erents floot goed en hij krijgt hetzelfde loopje als zijn vader Johan, 2 meter naar links en 2 meter naar rechts. Het voetbal was overigens niet best en erg rommelig. In de 2e helft liet Brent de Groot weer even zien wat hij kon een maakte 1-2. Ut voetballen het ie van um zelf maar ut vuur van sien opa Herke. Toch maakte Niels Outhuyse met een prachtige vrije trap 2-2 en volgden er hier ook strafschoppen. Hier maakte Niels Outhuyse de laatste en mistte KJ de Groot en zo was de Sip Luxwolda beker voor RCMA.

Om het algehele kampioenschap

Kantine Waddenhal – de Bock Computers    1-0

Het enigste doelpunt van de wedstrijd, gemaakt door Sjouke Bootsma.

Het enigste doelpunt van de wedstrijd, gemaakt door Sjouke Bootsma.

Dit waren de kampioenen van de A-poule, de Kantine, en de kampioen van de B-poule, de Bock. Marco de Boer van de Bock, zag zijn inzet vanaf de zijlijn op de paal belanden. Na een mooie actie van Michel v d Ploeg kwam de bal bij Sjouke Bootsma en die lepelde het leer mooi over de keeper 1-0.  Natuurlijk was de Kantine sterker maar de heren waren wat nonchalant en raakten vaak de paal. Stefan Adema paal, Sjouke Bootsma paal, Freek Töpfer paal dus stonden ze eigenlijk goed voor….! Freek mistte zelfs 20 cm voor het doel nog een kans, en de Bock dan, nou die gaven uitstekend partij kregen ook kansjes maar mistten ook alles. Het bleef 1-0 en de Flip Cornelissebeker was voor de Kantine Waddenhal.

De Kantine Waddenhal bekerfinale

Friesland Direct – Taxi Harlingen 1-1

Taxi Harlingen winnaar KantineBeker.

Taxi Harlingen winnaar KantineBeker.

De start was vurig van beide teams, ze kletsen er in as stieren op een rooie lap. Drewes Janssen had pech zijn schot kletste op de paal, dus geen goal voor FD. Een vrije trap werd knap gestopt door Taxi keeper Dirk Alkema en hij zou meer ballen pakken deze avond. Maar ook de keeper aan de andere kant, Johannes Visser, keepte sterk alleen lulde hij een stuk minder als zijn collega Alkema. In de 7e minuut was er weer een vrije trap en die nam Drewes Janssen heel bekeken 1-0. Meteen was er aan de andere kant een pegel van Siebe Lutgendorff maar die klapte op de lat. In de 11e minuut een mooie actie van Godert Attema en uit de draai maakte hij 1-1. Nog voor de wissel pakte keeper Alkema een inzet van Jorge Pires. In de 2e helft begon keeper Johannes Visser weer met een mooie redding. En even later pakte hij een bal tussen twee aanstormende tegenstanders vandaan en die wilden ook nog een strafschop hebben, maar de scheids had het goed gezien en liet doorspelen. Luuk Jellema werd ingezet als pinchhitter maar in een duel kwam hij net te laat en kreeg 2 minuten straf, misschien een beetje te zwaar want hij kon ur niks an doen. Gevoetbald werd er niet veel meer, wel werd er nogal wat geouwehoerd maar dat levert geen goals op het bleef 1-1. En dus moesten ook hier strafschoppen de beslissing brengen. Het stond 2-1 voor Taxi en toen moest Jorge Pires nog en hij schoot op de paal, Taxi had dus de Kantine Waddenhalbeker gewonnen.

 

S winnar Wiebe van Dijk Trofee.

Soulamain Snoussi  winnaar Wiebe van Dijk Trofee. 2017.

Wiebe van Dijk Trofee

 

Organisator Bert Erents kon de prijzen uitreiken nadat hij eerst het scheidsrechterskorps had bedankt, die onder aanvoering van nestor Age Tichelaar naar voren kwamen en een luid applaus kregen. Verder werden alle medewerkers bedankt zo ook de halbeheerders. De Wiebe van Dijkbeker kwam dit keer in handen van de topscorer, met 36 doelpunten, Soulamain Snoussi. Het was weer een mooie competitie en nu maar genieten van de zomerstop.

Vrijdag 12 mei Slotavond  Indeling.   
Prom/Degr. wedstr.

19.00-19.40 

S.M.S. Chill Time (wns) Manutec 1-1
Wedstr.  Sip Luxwolda beker

19.40-20.10

RCM Administraties (wns) Oosterhof/Holman 2-2
Wedstr. Ph. Cornelisse bokaal

20.10-20.40

KantineWaddenhal De Bock Computers 1-0
Prom/Degr. wedstr.

20.40-21.20 

De Kombuis Veltman Maritiem 3-4
Bekerfinale KantineBeker

21.20-21.50

Friesland Direkt  Taxi Harlingen (wns) 1-1
Na afloop prijsuitreiking met live muziek in de kantine uitreiking W.v. Dijk Troffee Soulaiman Snoussi Alg Topsc. 36 dlp.

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie
Buienradar Harlingen

Eindstand sinds 1971
proef