Wedstrijdverslagen, foto’s KantineBeker 1/2 finales  van 28 april 2017. 

De door zijn snelheid vaak ongrijpbare Jorge Pires was veelal moeilijk af te stoppen voor de mannen van Manutec.

Kantine Waddenhalbekercompetitie

Taxi Harlingen – Veltman Maritiem    9-4

Volop drukte voor het doel van Taxi H.arlingen, Doelman Dirk Alkema wacht gespannen af.

Volop drukte voor het doel van Taxi Harlingen, Doelman Dirk Alkema wacht gespannen af.

Na 1 minuut spelen namen de mannen van Veltman brutaal de leiding door een doelpunt van Kevin Hobgen 0-1, ging wel een foutje van keeper Dirk Alkema en Siebe Lutgendorff aan vooraf. Een goed genomen corner van Snoussi werd mooi afgerond door Marvin Brandsma 0-2. Dat was toch wel even schrikken voor de Taxi jongens. Maar binnen 2 minuten hadden Friso van Eyck en Jilke Alkema de stand alweer gelijk getrokken 2-2. Vier minuten voor de wissel ronde Godert Attema een mooie aanval af en stond Taxi voor 3-2.

Saloumain Snoussi wordt hier gevloerd door Attema

Saloumain Snoussi wordt hier gevloerd door Godert Attema.

Direct in de 2e helft ramde Frank Pietersma een vrije trap in de bovenhoek 3-3. Een mooi pasje van Godert Attema op Friso van Eyck ronde de laatste netjes af 4-3. Een verkeerd tikkie trug van een Veltman verdediger werd afgestraft door Godert Attema 5-3. En dezelfde speler besliste de wedstrijd door 6-3 te maken. Jilke Attema was in vorm en goed afgetraind door zijn toptennis partijen en hij maakte 7-3. Saloumain Snoussi deed nog wat terug 7-4, Godert Attema maakte 8-4 en de eindstand werd op het bord gezet door Friso van Eyck 8-4.

Friesland Direct – Manutec    4-2

Willem Wielinga had de handen vol aan Jorge Peres deze avond.

Willem Wielinga had de handen vol aan de watervlugge Jorge Pires deze avond.

Het was Manutec die hier verrassend begonnen en binnen 5 minuten al op een 0-2 voorsprong stonden. De doelpunten makers waren Koen Attema 0-1 en Bouwe v d Veen 0-2. En FD die konden het juiste ritme nog niet vinden en ze liepen ur soms bij as kiepen zonder koppen, en dat ondanks de 100 jaar ervaring die in het team staat. Na 7 minuten gaf Albert Nieuwenburg een fraai hakje op de sprintende Jorge Pires en die ronde dat netjes af 1-2.

Friesland in de aanval scheidsrechter Bram Schaaf

Friesland in de aanval, scheidsrechter Bram Schaaf volgt de verrichtingen vanaf de zijlijn.

Het spel ging op en neer en er waren kansen aan beide kanten, zo kwam Drewes Janssen voor een leeg doel te staan en hij mistte. En dat doet sien oudere broer Johan nooit, sien vader Guus oek niet trouwens maar die kwam nooit alleen voor de goal. Zelfs toen ze tegen drie man speelden wist FD de bal er niet in te krijgen, dat lukte Manutec trouwens oek niet. Al heel snel in de 2e helft maakte Drewes Janssen zijn misser goed en scoorde 2-2. Ja en vanaf dat moment werd FD sterker en zetten ze Manutec onder druk. En dan is die Jorge Pires natuurlijk levensgevaarlijk en hij maakte dan ook 3-2. De druk bleef en toen Jeroen v d Nieuwenhuis doorbrak besliste hij de wedstrijd 4-2. De finale wordt 12 mei gespeeld en gaat tussen Taxi Harlingen en Friesland Direct en dat binne altied stevige wedstrieden, dus leuk om even bij te wonen.   

Fotoalbum 28-04-2017.

Vrijdag 12 mei slotavond Indeling.     
Prom/Degr. wedstr.

19.00-19.40 

SMS. Chill Time Manutec 2x20min
Wedstr.  Sip Luxwolda beker

19.40-20.10

RCM Administraties Oosterhof/Holman 2x15min
Wedstr. Ph. Cornelisse bokaal

20.10-20.40

KantineWaddenhal De Bock Computers 2x15min
Prom/Degr. wedstr.

20.40-21.20 

De Kombuis Veltman Maritiem 2x20min
Bekerfinale KantineBeker

21.20-21.50

Friesland Direkt  Taxi Harlingen 2x15min
Na afloop prijsuitreiking met live muziek in de kantine uitreiking W.v. Dijk Troffee    

Comments are closed.

Archief onderlinge competitie
Buienradar Harlingen

Eindstand sinds 1971
proef