Wedstrijdverslagen, foto’s Meromar Seafoods competitie van 17 maart 2017.

Soulaiman Snoussi, zie foto prikte er deze avond zes doelpunten in.

Wedstrijden B poule

Manutec – Cafe ’t Skutsje    6-1

IMG_9646

Manutec goed op weg naar de play-offs door de 6-1 overwinning op `t Skutsje.

Manutec loert nog op de 2e plaats en spelen dan nacompetitie. En ze begonnen goed want al snel wist Pim [pam pet] Attema 1-0 in het netje te deponeren. En ook de volgende goal kwam vam Pim, die dit keer iedereen voorbij vloog en 2-0 maakte. En Manutec ging door nu vloog een verrassend schot van Jesse vd Geest in de touwen. Ja en ’t Skutsje probeerde wel van alles maar trof een keeper, Jurgen Hallink in topvorm of de lat en paal voorkwamen een doelpunt en met het richten was het ook niet al te best, de ballen vlogen soms in de wandrekken. Mark de Rooi zag de keeper te ver voor zijn doel staan en verraste de keeper 4-0. Een goed schot van Koen Attema betekende 5-0 en toen wist Jemer Wolda eindelijk de keeper van Manutec te passeren 5-1. Willem Wielinga bepaalde uiteindelijk de eindstand op 6-1.

De Zwaan – De Bock Computers    2-3

IMG_9638

De Bock had het moeilijk tegen de Makkummers maar het was toch voldoende voor het inmiddels behaalde kampioenschap.

De Bock is de absolute koploper en staat maar liefst 7 punten voor op de nummer 2 Veltman Maritiem. Maar ze kregen het nog moeilijk tegen het laag staande de Zwaan uit Makkum. Wel kreeg de Bock de eerste mooie kansen maar die verknoeiden ze of de uitstekende keeper van de Makkummers pakte de ballen. En na 15 minuten te hebben gespeeld verraste de Zwaan hun tegenstander en scoorde Coen Speertra 1-0. Dat was even schrikken voor de Bock en ze maakten binnen de minuut dan ook al weer 1-1 door Niels Podt. Er werd met veel inzet gespeeld en de 1e helft was het echt een leuke pot. In het begin van de 2e helft had de Zwaan de mooiste kansen maar ze scoorden niet. Langzaamaan namen de mannen van de Bock het heft weer in handen en maakte Niels Podt met een droge knal 1-2. En ze liepen uit naar 1-3 door een mooi schot van Arno Rotteveel. Toch werd het nog spannend toen Age Poog 2-3 maakte maar verder wisten de Makkummers niet te komen. En volgens ons is de Bock nu niet meer in te halen en dus kampioen.

Veltman Maritiem – Poelstra ZWF Ontwerp    10-3

IMG_9619

De halbaas had de deur al open laten staan. maar Poelstra liet het wat afweten deze avond.

Ook deze beide ploegen hebben nog een kans op de 2e plaats en dus play-offs. Maar het leek er wel op dat de mannen van Poelstra met een zak meel op e billug voetbalden, niks lukte. Soulaiman Snoussi stond daarentegen deze avond op scherp, al na anderhalve minuut had hij 1-0 in de touwen getikt. Een pasje van Snoussi op Marvin Brandsma werd door de laatste mooi afgerond 2-0. Snoussi stuurde ut hele zootsje ut bos in en maakte 3-0 toen werden ze bij Poelstra toch even wakker. En dat was pas na 10 minuten en in de 14e minuut ronde Johannes Deelstra een mooie pass van Bas Koster af 3-1. Het geluk lachte Veltman toe want toen Frank Pietersma een bal toevallig op sien hasses kreeg vloog die ur roek nog in 4-1. Ook 5-1 kwam van Frank zijn voet en dat was wel een normaal doelpunt. En wat Poelstra ook probeerde in de 2e helft bijna niets lukte Bij Snoussi wel hij scoorde nog 4 keer en Frank Pietersma deed dat nog 1x. Tegen scoorden nog R vd Molen en R Broersma eindstand 10-3.

De Loods – PoPaLo    5-12

IMG_9640

De “nieuwe spelers” van De Loods worden hier vel op de huid gezeten door Haagse Harry, rechts op de foto.

Dit werd een wedstrijd tussen de twee ondersten in de B poule, de Loods heeft nog geen punt en PPL maar 4 punten. Coach Keimpema, die al 35 jaar bij PPL is, had zijn jongens goede instructies gegeven. En het ging goed want al in de 1e minuut vloog de Haagse Efan van Sertima er door en scoorde 0-1. Maar het wonder geschiede de Loods kwam terug door een treffer van Wesley de Rover 1-1. PPL nam weer de leiding deur ut atleetiese ventsje Meinke Riem 1-2, weer kwam de Loods terug en werd het 2-2 door ene Aljan of ze. Een vrije trap van Jurjen Breimer deed het net bollen 2-3, Norbi tikte op Efan van Sertima, hij liekt trouwens sprekend op Tom Beugelsdijk, en hij maakte 2-4. De Loods raakte de paal maar Aljan wist wel weer te scoren 3-4. Een goeie uitworp van PPL keeper Gerard Rutten, dat kan ie beter as darten, kwam bij Lowie Quisenaerts en die scoorde 3-6. Daarvoor had Norbi al 3-5 gemaakt en Efan van Sertima stak in een geweldige vorm hij maakte 3-7 en wud waarskienlijk de neie spits van fc Den Haag. Keimpema had inmiddels een telraam op skoot want dit kon ie niet meer bijhoue. Helik Norbi maakte nog 3 goals, Lowie Q. nog 1 en Meinke Riem oek nog 1. Tegen scoorden nog Aljan en Wesley de Rover eindstand 5-12.