Wedstrijdverslagen, foto’s Meromar Seafoods competitie van 24 februari 2017.

Wedstrijden A poule

Kantine Waddenhal – Taxi Harlingen    1-1

IMG_9381

Jorik Erents met een fraai wippertje over de tegenstanders maakt hier de 1-0

Koploper de Kantine moest aantreden tegen Taxi Harlingen dat drie punten achter staat en een wedstrijd meer heeft gespeeld. Het werd een lekkere felle strijd waarin beide teams aan elkaar waren gewaagd. Er werden weinig doelpunten gescoord en dat viel toch een beetje tegen van de Kantine die normaal het net regelmatig weten te vinden. Nu bleef het 16 minuten lang 0-0 toen Jorik Erents met een fraai wippertje over een tegenstander 1-0 wist te maken. En dat was mooi voor Jorik die na lang blessure leed weer speelde. Helaas ging het dinsdag al weer mis in een oefenwedstrijd van de fc Harlingen en zit Jorik weer voor lange tijd in de lappenmand, en dat is rot voor die jonge. In de 2e helft probeerde Taxi om terug te komen, en dat lukte toen Lutzen Smit door de defensie soleerde en via de paal 1-1 maakte. Het bleef een leuke wedstrijd met aan beide kanten kansen maar de stand veranderde niet.

Friesland Direct – Nesta Shipping    6-2

IMG_9360

Albert Nieuwenburg en Harm ten Hoeve, hier in duel scoorden beiden 1 maal.

De nummer 2 in de competitie is FD en die is in de achtervolging op de koploper. Ze moesten aantreden tegen de rode lantaarn drager Nesta die nog maar 1 punt hebben. Het begin tasten de ploegen elkaar even af maar liep het niet lekker bij FD, wel waren ze de meest aanvallende ploeg. Zo punterde Klaas Bouma op de paal, de bal kwaakte ur over. Aan de andere kant deed Emiel Postmus hetzelfde en ook FD speler Albert Nieuwenburg deed dat nog eens dunnetjes over. Pas in de 14e minuut was het Jeroen van Nieuwenhuizen die wel het net deed bollen 1-0. Vier minuten later wrotte de ijverige Drewes Janssen zich vrij en maakte 2-0.Nog net voor de wissel deed Harm ten Hoeve wat terug en was het weer spannend 2-1. En in de 2e helft sneed Kees v d Schoot door de defensie as een warm mes deur de zachte butter en tikte 2-2 binnen. Dat was even schrikken voor FD en ze kwamen terug, Albert Nieuwenburg draaide zich prachtig vrij en maakte 3-2.  Een pasje van Drewes Janssen op Jorge Pirez werd door de laatste prachtig afgerond 4-2. FD ging door Arjen Visser maakte 5-2 en Klaas Bouma 6-2 de winst voor FD was binnen.

De Kombuis – Oosterhof/Holman    4-5

IMG_9332

Sietse Sytema passeert hier doelman Karst v.d. Heide en de 4-4 ligt in de touwen.

Een wedstrijd die belangrijk was voor de strijd om degradatie. Beide ploegen gingen lekker in de aanval en wilden er een leuke partij van maken. Marcel Amels deed de OH paal bijna knappen zo hard was zijn schot, vervolgens mistte OH speler Bouke Zuiderhof ook nog een dot van een kans. De schuiver van Marcel Amels die volgde vloog er wel in 1-0, en ook de volgende treffer kwam van zijn voet 2-0. Ook in de 2e helft werden er nogal wat kansen gemist, na 6 minuten in de 2e helft wist Armando Swart 2-1 te maken en ook Sietse Sytema scoorde met een schuiver 2-2. De Kombuis kwam voor, nu raakte Bouke Zuiderhof wel de roos 3-2 maar Armando Swart had meteen weer antwoord 3-3. Bouke Zuiderhof had de smaak te pakken en hoppa 4-3 hing in de touwen. Toch had OH de langste adem, Sietse Sytema maakte weer gelijk 4-4 en Armando Swart, die op scherp stond deze wedstrijd, scoorde de winnende treffer 4-5.

SMS Chill Time – RCM Administratie    1-6

IMG_9425

Een zuivere hattrick voor Sander Zeilmaker ( hier aan de bal ) in deze wedstrijd.

Ook hier duurde het vrij lang, voor wat betreft het zaalvoetbal, voor er een treffer viel. En de man die scoorde was Frank Cookson hij zette RCMA op voorsprong 0-1 en dat was in de 9e minuut. De volgende goal werd gemaakt door Niels Outhuyse en op zijn bekende manier, 4 man passeren en hoppa 0-2. Even kwamen de mannen van SMS terug, vanaf de zijkant schoot Martin van Andel hard binnen 1-2. In de 2e helft namen de mannen van RCMA afstand en the man of the match werd Sander Zeilmaker. Sander Zeilmaker maakte 1-3 en toen keeper Tom Reijnga met sien reet op e bal viel strafte Sander dat ook af 1-4. Een pass van Hilco Mulder op Sander ronde hij mooi af 1-5 en zo’n zelfde pass gaf Niels Outhuyse ook hij speelde Sander vrij en dat was 1-6. Een zuivere hattrick dus voor Sander Zeilmaker in deze wedstrijd.