Wedstrijdverslagen, foto’s Meromar Seafoods competitie van 10 februari 2017.

Marcel Amels komt hier nog wel wat hoger dan Yasin Faggouss maar RCM ging er uiteindelijk met de winst vandoor.

Wedstrijden A poule

Kantine Waddenhal – Nesta Shipping    10-3

IMG_9124

Emiel Postmus wist Nesta nog wel op 1-2 te zetten, maar daarna was het gebeurd.

De koploper, de Kantine, tegen de rode lantaarn drager Nesta Shipping. Kantine speelde zonder Jorik Erents en Michel v d Ploeg en dat zijn toch niet de eerste de besten. Vanaf het begin gingen de Kantine jongens volop in de aanval en had Nesta keeper Tjerk Bekius ut swit vlak voor sien hasses staan, ze druk had ie ut. Hij hield lang stand ,maar liefst 9 minuten toen zette pappe Ralf van Hurck, de andere pappe Stefan Adema vrij voor doel en werd het 1-0. Direct hierna knalde aan de andere kant Emiel Postmus hard op de paal. Maar in de 11e minuut viel toch de gelijkmaker door Harm ten Hoeve 1-1. En het werd zelfs 1-2 door een doelpunt met links van Emiel Postmus. Het scoren ging nog niet echt soepeltjes bij de Kantine, totdat Matheusz IJpe naar voren ging en de roos raakte 2-2. En vlak voor de wissel was daar weer Stefan Adema die de Kantine op voorsprong zette 3-2. In de 2e helft stond Sjouke Bootsma voor een leeg doel en die os lepelde de bal evensegoed nog in e wandrekken. Frans Seinen mistte overigens ook alleen voor de Kantine keeper. De Kantine ging nu los Stefan Adema maakte nog 3, Sjouke Bootsma 2, Ralf van Hurck 1 en Matheusz IJpe maakte ook nog 1, eindstand 10-3.

Oosterhof/Holman – Friesland Direct    1-5

IMG_9162

Doelpunt Jorge Pires, Dre Janssen komt even langs voor een knuffel.

FD is in de achtervolging op de koploper de Kantine en ze wilden graag dat de achterstand niet groter werd. Aan de spelers zou het niet liggen want de bank zat met 4 wissels smoorvol. OH was in het begin iets aanvallender omdat de jongens van FD nog niet echt warm waren. Sietse Sytema had even de fluusen voor sien ogen hij mistte een dot van een kans voor OH. En wat bijna nooit gebeurd ook Johan Janssen kon de bal er niet in krijgen toen hij alleen voor de keeper stond. Na veel gepiel en veel lopen met de bal was het eindelijk 4 minuten voor de wissel een pegel van Drewes Janssen die in het kruis vloog 0-1 voor FD. Ondanks slordig verdedigen van FD wisten de mannen van OH daar niet van te profiteren. In de 2e helft was er een lullig slap balsje van Johan Janssen die via de knie van OH speler Sicco v d Bij in het doel keutelde 0-2. Van ellende mistte Sicco even later ook nog toen hij alleen voor de keeper stond. En toen Drewes Janssen een sprintje wilde trekken struukelde die, ik dink ik over een honnehaar en viel, zonder dat de bal er was, plat op sien vreet. Jorge Pires wist wel te scoren 0-3 en ook Jeroen Nieuwenhuizen liet het net bollen 0-4.  Brent de Groot scoorde tegen 1-4 en Albert Nieuwenburg maakte fraai 1-5, het ie van mij leert, zei pa Japie die op e tribune zat.

Taxi Harlingen – SMS Chill Time    3-3

Overtreding

Overtreding, scheidsrechter Age Tichelaar blaast um hier de longen uut sien bulug.

Taxi zit nog steeds tegen de top aan te hikken maar om daar te blijven mogen ze geen puntjes meer verknoeien. En de mannen batsten er direct met de hele billug in, Albert Beuker vloog er mooi doorheen en hoppa de eerste zat in het netje 1-0. De volgende kwam van Ruben Kalkhuis die vloog vanaf zijn eigen helft as een raket ur deur en het was 2-0. Ja toen stonden de mannen van SMS wel even verschrikt met de hannen in e buuse toe te kieken. Ze knapten weer wat op toen Kristiaan Feenstra er mooi doorheen liep en 2-1 maakte. Even later verknoeide Feenstra een mooie kans. Robbin Regtop deed dat beter en na een mooie actie tikte hij, via de paal 2-2 binnen. Toch nam Taxi nog in de 1e helft de leiding toen Friso van Eyck een solo afrondde 3-2. Van beide kanten werd goed gespeeld maar ze troffen 2 keepers in topvorm. Toch werd het gelijk toen Kristiaan Feenstra vanaf de zijkant de bal fraai in de bovenhoek joeg 3-3. Het leek 3-4 te worden voor SMS toen een speler dreigde door te breken, maar daar stond als een rots in de branding as de Stienen man op e diek, Luuk Jellema en hij hield de stand op 3-3. Die stand bleef in een leuke wedstrijd met een goed leidende Age Tichelaar.

RCM Administratie – De Kombuis    5-2

IMG_9190

Geel Ferdinand Knier Kombuis, Rene Metz kijkt toe.

De Kombuis zit in de degradatie zone en had dus belang bij een winstpartij. De eerste 10 minuten ging het gelijk op maar werd er niet gescoord. Maar een verrassend schot van Yassim Fagouzz verraste de Kombuis keeper en het was 1-0. Vervolgens voorkwam keeper van Riet de gelijkmaker door met sien grote teen de bal ur uut te tikken. Een goede voorzet van Fagouzz bereikte Wilco Mulder en het was raak 2-0.In de 2e helft joeg Marcel Amels via de muur de bal in het doel 2-1. Maar ook de vrije trap van Niels Outhuyse aan de andere kant was raak 3-1. Het bleef nog even spannend door Eric Broekhuizen werd 3-2, toen liep RCMA uit door Frank Cookson 4-2 en Ferdinand Knier schoot nog in eigen doel, jammer maar wel 5-2.