Wedstrijdverslagen, foto’s Meromar Seafoods competitie van 20 januari 2017.

Wedstrijd A poule

SMS Chil Time – Kantine Waddenhal.   1-4

IMG_8956

Stefan Adema gaat om de keeper heen en de 3-1 kan worden genoteerd.

Kantine staat bovenaan en die plaats wilden ze ook graag behouden. En dat leek er ook op toen Ane Schaap al na 3 minuten 0-1 binnen tikte. Maar ja toen griemden ze even later toch wat om bij de Kantine achterin en kon Arjan Outhuyse 1-1 gelijk maken. Van beide kanten werd er fel gespeeld maar het leverde weinig goals op. Toch gaf Ralf van Hurck een mooie pass op Matheusz IJpe en die maakte 1-2. Kantine was de betere ploeg maar de uitvallen van SMS bleven gevaarlijk. Zo knalde Arjan Outhuyse een keer op de paal en kreeg Robert v d Zee de rebound verkeerd op sien vinnen en skoot de bal naast. Stefan Adema wist wel te scoren 1-3 en Ane Schaap bepaalde de eindstand op 1-4.

Wedstrijden B poule

Veltman Maritiem – Café ‘t Skûtsje    2-3

IMG_8938

Doelman v.d. Schoot is alert, voor dat Snoussi gevaarlijk kan worden.

‘t Skûtsje begon goed maar ze zagen hun eerste 2 kansen in lucht opgaan, geen doelpunt dus. Ze bleven wel sterker en wat gevaarlijker dan Veltman maar ook zij wisten in de 1e helft niet te scoren. Wel waren er soms van beide kanten erg leuke aanvallen die net het laatste tikje misten. Direct in de 2e helft was het wel raak en het was Soulaiman Snoussi die Veltman op 1-0 zette. Een minuut later hadden ze bij Veltman de hasses ur even niet bij en maakte Jelmer Ydema 1-1. En die Ydema had ur zin an want hij ketste oek 1-2 in de touwen en dat via de onderkant lat. Het werd zelfs 1-3 door attent reageren van Stefan Stuiver. Spanning was er nog toen Kevin Hobgen 2-3 binnen schoot maar die stand veranderde niet meer.

PoPaLo – de Bock Computers.   0-5

IMG_8911

Al vliege de “Polle (n)”gras deur de lucht, een echte Riem geeft nooit op.

PPL begon erg aanvallend en de mannen hadden er wel zin aan en ze kregen ook twee mooie kansen die keeper Johan Visser er katachtig uittikte. En terwijl PPL druk in de aanval was vergaten die voddeboeren even te verdedigen en kon Arno Rotteveel 0-1 maken. Ook hier werd er in de eerste helft niet meer gescoord en dat is natuurlijk niet best. Ook in de 2e helft kreeg PPL kansen en een er van ging bijna over de doellijn maar net op tijd gleed keeper Johan Visser de bal er alsnog uit zijn doel. Ja en toen kwam er een bal op die Viskarre of, de keeper van PPL, die zat wel een meter mis en Menno Botters kon simpel binnen tikken 0-2. De hassesen van de PPL jongkjes gingen hangen en Jelte Kroes  en Marco de Boer konden 0-3 en 0-4 maken. En na een fraaie uitgooi van keeper Visser kon Marco de Boer ook nog 0-5 maken. Het was dus PPL de kansen en de Bocken de goals.

Poelstra ZWF – de Zwaan.   7-5

IMG_8875

Poelstra trekt aan het langste eind in deze doelpuntrijke partij.

Na 4 minuten spelen gaf Bas Koster een vlijmscherpe pass op Johannes Deelstra en die scoorde 1-0. Direct daarna was het alweer raak via Dario Bleeker 2-0 en 3-0 kwam van de voet van Bas Koster. Hierna een foute terugspeelbal van Bleeker die werd afgestraft door Jelle Attema 3-1. Johannes Deelstra maakte 4-1 en toen pas werd de Zwaan wakker. Stefan Kooistra scoorde keurig 4-2 en Jelle Attema maakte het weer spannend 4-3. Nog in de 2e helft wist Dario Bleeker de stand weer uit te breiden naar 5-3. In de 2e helft werd het weer wat spannend doordat Lennart Adema 5-4 in de touwen schoof. De Zwaan werd sterker maar keeper Schippers keepte as een leeuw. Een uitval van Poelstra werd vervolgens mooi afgerond door Dario Bleeker die goed in vorm was 6-4. Het werd wat onrustig en er kwamen 2 gele kaarten aan te pas, Bleeker en Hidde van Enkhuizen scoorden allebei nog een keer zo werd de eindstand 7-5.

De Loods – Manutec [Futsal Harl]    0-11

IMG_8865

Willem Wielinga controleert hier de bal tegen de Loods

De mannen van Futsal Harlingen hewwe hun naam veranderd in Manutec en zo gaan ze verder in de competitie. Ze troffen de Loods die inmiddels al 88 doelpunten tegen had. Manutec ging dan ook in de aanval maar dat leverde weinig op omdat de boys van de Loods stonden te verdedigen as olifanten. En volgens de tijdwaarnemer schoten de mannen van de Loods zelfs een bal op de lat. Pas na 18 minuten en 1000 en 1 kansjes wist Pim Attema eindelijk de score te openen 0-1. En Pimmetje maakte ook 0-2 en mistte vervolgens voor een leeg doel, en daar kan je niks an doen. En ook Willem Wielinga kon de bal niet tussen de palen krijgen. In de 2e helft zakte de muur van de Loods in en maakte Rienk Boersma 0-3 en 0-4. Vervolgens ging het snel Pim Attema maakte nog 2, Mark de Rooy 4 en Anne Alberda 1 eindstand 0-11.