Wedstrijdverslagen, foto’s Meromar Seafoods competitie van 18 november 2016.

Wedstrijden B poule

Poelstra ZWF – Veltman Maritiem    5-2

k

E. Oosterom en S. Snoussi strijden om de bal, J. Siccama zorgt voor rugdekking

Poelstra kon bij winst, op het hoger staande Veltman, toch nog wat de aansluiting aan de top behouden. Beide teams speelden aanvallend en waren aan elkaar gewaagd. De eerste mooie aanval was voor Poelstra, en tikje van Jeffrey Siccama op Bas Koster werd door de laatste netjes afgerond 1-0. En Poelstra ging door, de man met een raketmotor in sien reet, Daan Schaaf vloog alles voorbij en maakte 2-0. En een lullig zacht balsje van Jeffrey Siccama liet keeper Vincent vd Werf los en hij ging ur nog in oek 3-0, Maar Veltman deed wat terug een pegel van Jochem Watsing deed het net bollen 3-1. En toen ze bij Poelstra achterin liepen te griemen strafte Soulamain Snoussi dat af 3-2. De 2e helft leek spannend te worden maar dat viel toch wel een beetje tegen. Wel was Veltman sterker en aanvallender maar de uitvallen van Poelstra werden verzilverd. Bas Koster ging er alleen vandoor, hij had zuurstofgebrek maar tikte de bal toch binnen 4-2. En even later vloog een knap schot van Jeffrey Siccama stief in ut kruus 5-2.

Cafe ’t Skutsje – Futsal Harlingen    2-2

k

D. Hartman gestrekt in duel met O. Alberda

Al snel moest keeper Jurgen Hallenk van Futsal gestrekt naar de bovenhoek om daar de bal uit te tikken. En die keeper had ut smoordruk maar hij hield lang stand en zijn doel schoon. En zijn ploeg Futsal kwam zelfs op voorsprong toen Willem Wielinga en vrije trap hard binnen schoot 0-1. In de 1e helft werd, in deze sportieve strijd niet meer gescoord het bleef 0-1. Futsal kreeg in de 2e helft 2 dotten van kansen maar se hadden de hasses ur niet bij en misten. Er kwam wel steeds meer ruimte dit omdat ut hele zootsje stukken was en de poten hast niet meer op konden tillen. Daar profiteerde de razendsnelle Jelmer Wolda van hij vloog ur deur en maakte 1-1. Aan de andre kant volgde een mooi uitgespeelde aanval die netjes werd afgerond door Pim Attema, Futsal nam de leiding weer 1-2. Maar ja toen ze even niet opletten op Jelmer Wolda wist hij toch nog de gelijkmaker te forceren 2-2.

PoPaLo – de Loods    16-2

img_8302

Niet alles was raak voor PoPaLo tegen de Loods.

De Loods hadden al sun vieftig goals teugen in 4 wedstrieden, dus die voddeboeren van PPL hadden ur wel zin an. En ze gingen vol in de aanval maar zo simpel als ze dachten ging het niet echt, zeker niet in het begin. Pas na 8 minuten wist Lowietje Quisenaerts door te breken en hij kon eindelijk de score openen 1-0. Ja en toen kwam ie Efan van Sertima, normaal kan ie niet een deuk in een pakje zachte butter skoppen maar nou omzeilde hij de defensie en maakte 2-0. Daar bleef ut niet bij want Pollema had um waarskienlijk wat gember in sien reet drukt hij bleef vliegen. En ut jongkje maakte een zuivere hattrick, drie goals in een helft. Hij maakte 3-0, 4-0 en 5-0 en had er al een gemaakte dus een prestatie . Alle veldspelers scoorden, Meinke Riem 6-0, Lowie Quisenaerts 7-0, Meinke Riem 8-0. Vervolgens wist Jelmer Brouwer er door te soleren a la Ronaldo en hij scoorde voor de Loods 8-1. In de 2e helft maakte PPL nog acht doelpunten, Lowie Quisenaerts 2x, Helik Norbi 2x, Meinke Riem 1x, Jurjen Breimer 3x en tegen scoorde nog Marc Jan Kilstra eindstand 16-2.