Wedstrijdverslagen, foto’s Meromar Seafoods competitie van 14 oktober 2016

Wedstrijden poule A

De Kombuis – RCM Administratie    4-7

img_7831

Doelman S. Noordenbos van De Kombuis Opzoek naar de bal(len).

DE Kombuis startte zonder wissels, gelukkig kwam er later toch nog iemand binnen gewandeld. Er waren nogal wat jongens op vakantie naar Duutsland en België, wat ze daar nou mutte. Na 3 minuten spelen kon Tetze Helvrich RCM al op voorsprong zette. Hij had de hasses ur nog niet bij en mistte. Vervolgens scoorde Marcel Amels wel aan de andere kant en stond de Kombuis voor met 1-0. RCM mistte wel wat kansjes, toen de bij fc Harlingen spelende Arummer Jan Bauke Tolsma een vrije trap mocht nemen was het wel raak 1-1. Aan de andere kant liep Marcel Amels en die had kruut in sien skoenen want hij joeg mie toch een bal in e bovenhoeke 1-2. Het werd stuivertje wisselen, Niels Outhuyse ronde een pass van Jan Bauke af 2-2. Een minuut voor de wissel was het weer raak voor de Kombuis en weer was Marco Amels de schutter 2-3. Onmiddellijk na de wissel was het de beurt weer aan Jan Bauke 3-3. Door Andre Alberts en Jan Bauke nam RCM wat afstand 3-5. Nog even deed Marco Amels wat terug 4-5, Jan Bauke maakte aan alle hoop een eind met 2 treffers 4-6 en 4-7.

Friesland Direct – Oosterhof/Holman    4-5

j

Jorge Pires, door de stokken van doelman N. Hoogeveen van OHH 1-1.

Spannende strijd met aan beide kanten een schutter, voor FD maakte Jorge Pirez 4 doelpunten en Brent de Groot maakte zo een zelfde portie voor OH. Brent de Groot opende de score voor OH 0-1. Peter v d Veer zou gelijk maken maar sien maat Drewes Janssen ston ur met sien brede billug voor. Tien minuten voor de wissel tikte Jorge Pirez de gelijkmaker tussen de benen door van de keeper 1-1. En toen bij FD achterin wat an ut griemen waren maakte Stijn Schakenbos daar gebruik van 1-2. FD werd in de verdediging gedrukt maar er was een uitval en de snelle Jorge Pirez ronde die af 2-2. En FD kwam voor een weer was Pirez zeer attent en maakte 3-2. Brent de Groot mocht een vrije trap nemen en ook die ging in de touwen 3-3. Beide ploegen liepen hun ut hompeskompus en scoorden ook nog vrij aardig. Brent de Groot bezorgde OH een voorsprong 3-4, meteen reageerde daar de sneltrein van FD, Jorge Pirez op en was het 4-4. Uiteindelijk trokken de mannen van OH toch aan het langste eind, en wie was de schutter jawel Brent de Groot 4-5.

Kantine Waddenhal – Nesta Shipping    11-0

j

Sjouke Bootsma scoort hier de 5-0 voor de Kantine.

Kantine staat bovenaan en dat lieten ze ook even aan Nesta zien. Toch hielden de mannen van Nesta de eerste 8 minuten goed stand en konden de vedetten van de Kantine maar moeilijk een gaatje vinden, hewwe se normaal gien werk van. In de 9e minuut werd het dan toch 1-0 en wel door een doelpunt van Sjouke “Bootie” Bootsma. En in dezelfde minuut raakten ook Ralf van Hurck en Freek Töpfer de roos en was het 3-0. Matheusz IJpe wilde de bal even mooi dood liggen maar kreeg het leer op sien snotkoker en dat was pijnlijk. In de 1e helft maakten Sjouke Bootsma met 2 treffers en Schaap met een er nog 6-0 van. En toen in de 2e helft de uitstekend keepende Tjerk Bekius wat te ver voor zijn doel stond, wipte Freek Töpfer vanaf zijn eigen helft de bal over hem heen 7-0. Stefan Adema 2x, Ralf van Hurck 2x zorgden voor een forse 11-0 eindstand.

SMS Chill Time – Taxi Harlingen    2-1

f

Friso van Eijk maakt hier wel de 2-1 voor Taxi, maar dat blijkt niet genoeg te wezen.

Beide teams stonden op een gedeelde 2e plaats en maakten er een pittig duel van met niet al teveel doelpunten. Er kwamen zat kansen aan beide kanten maar och lieve mesen wat gingen die knapen daar slordig met om. En ze gaven elkaar ook geen meter ruimte ze vraten elkaar hast op se fuul waren ze. Mark Schapelhouman, van Taxi, kreeg een kans maar hij knalde de splinters van de paal. SMS nam de leiding en het was de technisch begaafde Kristiaan Feenstra die het net deed bollen 1-0. Ook de 2 helft werden veel kansen gemist en de keepers waren natuurlijk ook wel aardig in vorm. De bewegelijke Arjan Outhuyse wist toch nog een gaatje te vinden en dat was 2-0 voor SMS. Taxi stroopten de mouwen op een gingen er nog een keer fors tegenaan, en met succes. Friso van Eyck wist eindelijk het doel te vinden en maakte 2-1, maar daar bleef het bij. Groot gemis bij Taxi was natuurlijk hun spelverdeler Luuk Jellema die kanne se gewoon niet misse.