Wedstrijdverslagen, foto’s Meromar Seafoods competitie van 30 september 2016 .

Wedstrijden A poule

RCM Administraties – Friesland Direct    3-1

img_7729

Niels Outhuyse gestrekt.

Het eerste schot kwam van Sander Zeilmaker maar die vloog as een raket over het doel heen. Maar toen de wereldreiziger Andre Sopacua een tikje breed op Drewes Janssen gaf was het wel raak aan de andere kant 0-1 voor FD. Kansen kwamen er voor RCM maar Sander Zeilmaker mistte voor een leeg doel en Brian Zeilmaker kwam alleen voor de keeper en toen was ut net of had ie stront in sien ogen, hij mistte ook. Ja en dan is het toch een gelukje dat Niels Outhuyse bij hun speelt want op zijn manier wist hij wel te scoren 1-1, natuurlijk met links. De 1e helft was leuk maar in de 2e helft begonnen de mannen van teugen ulkaar te ouwe hoeren en was het weer even Harlingen tegen Robur. RCM trok de wedstrijd naar zich toe, eerst was daar Rene Metz die de bal in het doel tikte 2-1. En Brian Zeilmaker had ook eindelijk de juiste richting gevonden en maakte 3-1. Bij FD liep het niet lekker en ze konden dan oek niet een deuk in een pakje zachte butter skoppe.

SMS Chill Time – de Kombuis    6-4

img_7749

Amels op avontuur voor de Kombuis.

Dit werd een spannende strijd met redelijk veel doelpunten. En het was SMS die de leiding namen door Kristiaan Feenstra 1-0. Vervolgens mistte Arjan Outhuyse een kans maar via de keeper kwam de bal bij Robbin Regtop en was het 2-0. De Kombuis gaf zich niet gewonnen en kwamen terug, een goal van Marchel Amels betekende 2-1. Na 9 minuten knalde Steffan Amels de bal op de paal, niet veel later scoorde Daniel Makatupan uit een frommelgoal 2-2. Het spel ging op en neer, dit keer was het Martin van Andel die aan een solo begon en die nog mooi afrondde ook 3-2.  Het werd weer gelijk, een mooi stiftje van de zijkant werd er in een keer ingejast door Marcel Amels 3-3. In de 2e helft zakten de mannen van de Kombuis wat weg en liep SMS wat uit. Arjan Outhuyse maakte met een rommel goal 4-3, Kristiaan Feenstra stuurde 2 man ut bos in en scoorde 5-3 en Robbin Regtop rondde een mooie aanval af 6-3. Met een mooi afstandsschot bepaalde Marcel Amels de eindstand op 6-4.

Taxi Harlingen – Nesta Shipping    3-1

D

Doelman Dirk Alkema ziet de bal voorlangs gaan.

Taxi begon direct overtuigend  maar de lat en Tjerk Bekius wisten een doelpunt te voorkomen. Ruben Kalkhuis stond op de lijn en kon de bal ur met sien jonge heer wel indouwe, maar zelfs dat lukte niet. De eerste mooie aanval van Nesta was na 12 minuten en Tjeu Visser wuu de bal ur mooi inhakke maar hij kwam met sien poten in e war. Toch werd het de 1e helft nog 1-0 toen Friso van Eyck de bal hoog in het Nesta doel roste 1-0.  In de 2e helft wist Friso een mooie snelle aanval weer af te ronden 2-0. Maar Nesta bracht Pieter v d Schoot in stelling en uit de draai joeg hij de bal in de touwen 2-1. Taxi kwam met 3 man te spelen maar verder als een kopbal op de lat kwam Nesta niet. Nesta ging in de aanval maar Taxi onderbrak dat en de razendsnelle Lutsen Smid wist dat af te ronden 3-1. Daarna leek Taxi nog een keer te scoren, Luuk Jellema werd diep gestuurd, hij vloog as een hazewienhon achter de bal an maar kon die net niet bereikte en vloog vervolgens hast deur de nooduutgang deur.  Het bleef 3-1 een mooie overwinning voor de mannen van Taxi.

Oosterhof Holman – Kantine Waddenhal    2-8

Klaar ............................... af.

Klaar …………………………. af.

Dit werd een strijd om de eerste plaats in poule A en iedereen was van de partij. OH begon sterk maar helaas kletste het schot van Sicco v d Bij op de paal. Aan de andere kant waren de oranje skoensjes van Ralf van Hurck eindelijk inlopen en kon hij een splijtende pass geve an Ane Schaap en die ronde dat af 1-0. Na 8 minuten gaf Sicco v d Bij een mooie pass op Stijn Schakenbos en die speelde keeper van Riet mooi uit 1-1. At ut um nou in die skoenen zit ik weet ut niet maar weer gaf van Hurck een mooie pass en nu kon Sjouke Bootsma scoren 2-1. Een rollerke van Matheusz IJpe glipte tussen de vingerkes van keeper Steert deur 3-1. Het haperde allemaal wat bij de jongens van OH, het scoren ging hun ook slecht af. En dat deed de Kantine wel goed nog voor de wissel zorgde een pegel van Rallepal van Hurck voor 4-1. Direct na de wissel schoot Stefan Adema de bal haast door het net 5-1. Daarna wist Sicco v d Bij nog tegen te scoren 5-2 en bepaalden Ralf van Hurck, Sjouke Bootsma en Stefan Adema de eindstand op 8-2.