Wedstrijdverslagen, foto’s Meromar Seafoods competitie van 23 september 2016 .

Wedstrijden B poule

De Bock Computers – PoPaLo    8-2

img_7577

PoPaLo zonder wissels komt duidelijk te kort.

PPL kreeg het zwaar want er ontbraken nogal wat sterren uit het team van de voddeboeren. Het eerste schot op het PPL doel werd prachtig gepareerd door keeper Gerard Rutten, helaas kwam de bal op de hak van Menno Bottema en ging hij er alsnog in 1-0. PPL coach wilde zijn team verdedigen laten en dan op de counter spelen, nou dat lukte niet. Ja Meinke Riem kwam een keer alleen voor het doel maar helaas knalde hij de bal in e hanebalken. Een mooie aktie van Nills Podt wist hij netjes af te ronden 2-0. Evan van Sertina kwam ook alleen voor het doel van de Bock toen wudde ut um even groen en geel voor de ogen en mistte hij. Gelukkig wist Lowietje Quisenaerts wel te scoren en werd het 2-1. Daarna was het gebeurd met PPL, Arno Rotteveel maakte 3-1, Marco de Boer 4-1 en 5-1, Nills Podt 6-1, Niels de Lange 7-1, Helik Norby maakte 7-2 en Menno Bottema zette de eindstand op 8-2.

De Zwaan – Poelstra/ZWF Ontwerp    3-8

d

Ettiene Oosterom haalt verwoestend uit 3-4

Poelstra had wat nieuwe spelers toegevoegd en de Zwaan uit Makkum waren ongeveer hetzelfde gebleven als vorig seizoen. En de Zwaan ging meteen in de aanval en het liefst met allemaal tegelijk, en dan wil er wel eens een gaatje achterin vallen. Poelstra kwam dan ook op voorsprong door een doelpunt van Jeffrey Siccama 0-1. De Makkummers moesten duidelijk weer even wennen en Poelstra profiteerde, Ettiene Oosterom maakte 0-2 en Bas Koster tikte 0-3 binnen. De zwaan werd wakker Jelle Attema bracht de stand terug tot 1-3 en ook 2-3 kwam van zijn voet. Vervolgens krijgt Lennart Adema de bal in een onmogelijke hoek maar via de keeper en de paal wist hij de bal toch in het doel te wrotten 3-3. Het leek spannend te worden en de mannen van de Zwaan hadden ut zwit blank voor de hasses staan. Toen echter Ettiene Oosterom 3-4 maakte zakte ut hele zootje in en gingen de mannen van Poelstra door. Bas Koster maakte er nog 2, Dorio Bleeker scoorde 1x, Eeltink maakte nog 1 eindstand 3-8.

Futsal Harlingen – de Loods    13-0

d

Doelman Hatting hield de nul deze avond.

Ut was haast een wonder maar het team van de Loods wisten de stand zeker 8 minuten lang op 0-0 te houden. Futsal had ondertussen wel 30 kansen had maar gien een vloog ur in. Tot die 8e minuut toen wist Bouwe v d Veen eindelijk de openingstreffer te maken 1-0. In de 1e helft werd het toch nog 6-0 goals van Raymon de Ronde 1x, Mark de Rooy 2x, Rienk Broersma 1x en Bouwe v d Veen nog 1x. In de 2e helft bleven de mannen van de Loods vrolijk tegenstand bieden en probeerden zelfs nog een tegen doelpunt te maken. Dat lukte niet maar ze waren er wel vlakbij. Het werd 13-0 Marco Bos 1x, Mark de Rooy 3x, Bouwe v d Veen 1x en Rienk Broersma 2x. De aanvoerder van de Loods, Stefan Erents, was ondanks dat hij zelf niet had gespeeld dik tevreden met de uitslag