Wedstrijdverslagen, foto’s Meromar Seafoods competitie van 16 september 2016 .

De competitie is weer van start gegaan en zoals een ieder wel zal zien, zijn er nu 2 poule’s met in beide poule’s 8 teams. Dus nemen er 16 teams deel aan deze competitie en dat is beduidend minder dan in vorige jaren. Wel wordt de competitie hier wat levendiger door omdat men nu om de week kan spelen.

Wedstrijden A poule

Nesta Shipping – Oosterhof Holman    2-6

a

Brent de Groot is Matieu Visser te snel af.

Het eerste schot op doel was van Stijn Schakenbos en dat was na 8 minuten. De bal kwam op de paal en zo weer in de handen van keeper Tjerk Bekius van Nesta. De volgende aanval was wel raak en dit keer raakte Schakenbos de roos 0-1 en een minuut later joeg Brent de Groot een vrije trap binnen 0-2. Brent de Groot maakte ook nog 0-3 en nog in de 1e helft werd het door Harmen ten Hoeve 1-3. OH  vergrote de voorsprong door Stijn Schakenbos 1-4, Brent de Groot maakte fraai 1-5, Tobias ten Hoeve bracht de stand terug tot 2-5 en Cor Steert bepaalde de eindstand op 2-6

De Kombuis – Taxi Harlingen    3-5

img_7484

Jilke Alkema maakt de 5-1 voor de taxi

Kombuis had zich versterkt met Kees Knier jr en Marcel Amels en Taxi daar speulden gewoon de ouwe hap voor. Kombuis begon sterk, de kansen kwamen er echter over en weer. Maar de scherpte was er nog  niet de ballen vlogen over en naast en zelfs voor een leeg doel konden die ossen um ur niet in krije. Na 12 minuten wist Siebe Lutgendorff eindelijk een mooie solo af te ronden en leidde Taxi met 0-1. Friso van Eyck wist voor de wissel nog 0-2 te maken, in de 2e helft werd er meer gescoord. Eerst joeg Luuk Jellema de bal nog op de lat maar bracht Marcel Amels de spanning weer wat terug 1-2. Daarna liep Taxi uit Siebe Lutgendorff 1-3, Friso van Eyck 1-4 en Jilke Alkema kreeg um u roek eindelijk in 1-5. Daarna werd Taxi wat overmoedig en dochten ze dat ze ut al wonnen hadden. Daarom kon de Kombuis door Marcel Amels en Richard Amels nog terug komen tot 3-5 maar daar bleef het bij.

Friesland Direct – SMS Chill Time    3-1

n

Niels Vlottens controleert de bal

Ut was direct duudelijk dat de broerkes Janssen, Johan en Drewes, de hasses ur nog niet bij hadden want beiden mistten twee dotten van kansen. Daardoor kon SMS de leiding nemen Peter Zuiderhof ronde een mooi een tweetje af 0-1. FD kregen kansen zat maar o.a. Niels Vlottes mistte en Albert Nieuwenburg deed dat ook. In de 2e helft mistte ook Robbin Regtop een kans voor SMS, maar eindelijk daar was ie daar Johan Janssen. Hij raakte de bal met sien fluwelen skoensje en het was eindelijk 1-1. FD was sterker, eerst roste Drewes Janssen nog een bal op de kruising maar toen sien grote broer um seit had hoe ut doen  moest scoorde ook hij 2-1. Ook Niels Vlottes verknoeide weer een kans maar ook hij herstelde zich en bepaalde de einstand op 3-1.

Kantine Waddenhal – RCM Administratie    5-2

m

Een doelpoging voor het doel van doelman v. Riet.

Een sterk team van de Kantine kwam ook niet gemakkelijk tot scoren tegen RKzvv RCM, die hard werkten. RCM was het dichtst bij een doelpunt maar Sander Zeilmaker raakte de paal. Sjouke Bootsma deed dat beter een zette de Kantine op een voorsprong 1-0. Sander Zeilmaker wist hierna het net wel te doen bollen 1-1. Later verraste Stefan Adema keeper Ronald van Riet en joeg een bal deur sien stokken 2-1. Na 4 minuten in de 2e helft gaf Michel v d Ploeg een mooie steekpass aan Stefan Adema en hij scoorde weer 3-1. En toen ut jarige jongkje Ralf ‘Slurp” van Hurck, hij is 24 wudden, de bal kreeg maakte hij na een mooie actie 4-1. Vervolgens was er een pegel van Jorik Erents tegen de keeper de bal sprong terug voor ut maatsje zeuven en vieftig en een half van Stefan Adema en die maakte 5-1. Niels Outhuyse wist de eindstand wat dragelijker te maken 5-2.