Wedstrijdverslagen, foto’s Meromar Seafoods competitie van 8 april 2016.

Kampioenspoule A

SMS Chill Time – Taxi Harlingen    4-5

tax

Taxi Harlingen wint,  kantine Waddenhal kampioen

SMS had nog een klein kansje om kampioen te worden maar dan moest er wel ruim worden gewonnen. Bij SMS liep Robert ‘Sybert’ v d Zee op prachtige rose skoenen daar stal ie de show met. Tony Outhuyse suu se eerst an doen maar se pasten niet, Tony het een paar knollepoten. SMS begon goed Kristiaan Feenstra speelde de tegenstander fraai uit en maakte 1-0. Direct daarna kreeg Arjan Outhuyse een bal verkeerd op sien poot en vloog ut leer in eigen goal 1-1. Meteen nam SMS het heft weer in handen en kwamen ze via Robbin Regtop en Kristiaan Feenstra op 3-1. De 2e helft werd spannend alhoewel men veel breedteballetjes gaf. Vervolgens belande een pass van Mark Schapelhouman voor de voeten van Jilke Alkema en Taxi kwam terug op 3-2. Sybe Lutgendorff kromde sien gespierde rug en joeg 3-3 in de touwen en meteen vloog ie ur weer deurheen 3-4. SMS leek vermoeid Mark Schapelhouman vergrote de voorsprong naar 3-5. Het werd nog 4-5 door Kristiaan Feenstra maar daar bleef het bij en zo lijkt de Kantine kampioen te worden.

Kampioenspoule B

Veltman Maritiem – ‘t Skutsje    10-4

Soulamain Snoussi omsingeld door drie tegenspelers.

Een wedstrijd om de baard van de profeet, had dus niks meer om e hakken volgens mij. Veltman startte zonder wissel en dat is zwaar en kan je nog wel eens opbreken. Al na 4 minuten opende Jochem Watsing de score voor Veltman met een vliegend schot 1-0. ’t Skutsje moest vanaf dat moment toch wat in de verdediging en daar waren ze niet al te best in. Soulamain Snoussi kwam oog in oog met de keeper te staan, schrok daar van en mistte. Keeper Jacob Willekes, van ’t Skutsje, pakte overigens ook nog al eens een balletje. Maar Marvin Brandsma wist hem toch nog te passeren en hij zette Veltman op 2-0. Maikel Hartman deed wat terug 2-1 en een pasje vanuit de defensie werd fraai binnen gehakt door Justin Attema 3-1. Snoussi stond inmiddels ook op scherp en maakte 4-1. Hierna vielen de doelpunten als rijpe appels uit de boom en topschutter werd Justin Attema hij scoorde nog 4 keer. En ’t Skutsje mocht dankbaar zijn dat Jacob Willekes een berepartij keepte. Scoreverloop Maikel Hartman 4-2, Justin Attema 5-2 en 6-2, Jochem Watsing 7-2, Justin Attema 8-2, Maikel Hartman 8-3, Soulamain Snoussi 9-3, Dre Hartman 9-4 en Justin Attema 10-4.

Degradatiepoule B

SVO Attema – de Bock Computers    8-4

Sch

Scheidsrechter Age Tichelaar kan de wedstrijd inmiddels wel lezen en fluit dan ook met de ogen dicht.

In het begin was het een gelijk opgaande wedstrijd maar na een paar flitsende bewegingen wist Marcel Amels SVOA toch op voorsprong te zetten 1-0. Aan de andere kant roste Arno Rotteveel een bal op de paal en pakte Hessel Zuiderhof wel een bal heel mooi uit de bovenhoek. Fabian Donderwinkel wist met een achterover kopbal in de 1e helft nog 2-0 te maken maar verder kwamen de mannen niet. In de 2e helft wel Toen gaf Richard Amels een pasje op Marcel Amels en die maakte beheerst 3-0 en Richard Amels maakte even later 4-0. Arno Rotteveel deed wat terug en scoorde 4-1 en 4-2. Marcel Amels maakte 5-2, Fabian Donderwinkel 6-2, Arno Rotteveel 6-3, Jesse de Groot 7-3, Luuk Boersma 7-4 en Jesse de Groot bepaalde de eindstand op 8-4.