Wedstrijdverslagen, foto’s Meromar Seafoods competitie van 1 april 2016.

Fotoalbum 01-04-2016.

Degradatiepoule A

Friesland Direct – de Kombuis    4-4

Wel of geen doelpunt ?????

Al snel zette Drewes Janssen zijn spits Jorge Pirez alleen voor de keeper die schoot de bal net naast. Aan de andere kant kon de Kombuis op voorsprong komen maar ketste de bal van Daniel Matakupan op de paal. Uit een uitval kon Arjen Visser wel scoren en leidde FD met 1-0. Toen waren de mannen even los Drewes Janssen slalomde langs iedereen 2-0 en uit de rebound wist Jorge Pirez er 3-0 van te maken. Maar de Kombuis kwam terug en vochten hun ut snot voor de ogen. Eerst raakte Marcel ten Hoeve nog de paal maar bij de volgende inzet kreeg keeper Visser de bal op sien nokket en die vloog in eigen doel 3-1. En een schot van Steffan Amels liet keeper Visser onder zich door glippen 3-2. Meteen daarna werd het 3-3 door een pegel van Marcel ten Hoeve. Even leek de winst binnen toen Drewes Janssen er 4-3 van maakte, toch wist de Kombuis weer terug te komen en maakte Marcel ten Hoeve er 4-4 van. FD zakte dus na de 3-0 voorsprong weg en de Kombuis haalde een dik verdiend gelijkspel binnen.

Degradatiepoule B

De Zwaan – Futsal Harlingen    6-1

s

Waar beland de bal ?????

Ook hier belande de eerste pegel van de Zwaan op de paal, de houtsplinters vlogen ur af. Ook Mark de Rooy wilde hard uithalen, hij maaide echter bij de bal langs zo hard dat de poot hast uut ut lid lei. Toch kwam Futsal voor een, een tweetje met Bouwe v d Veen ronde Willem Wielinga netjes af 0-1. Nog in de 1e helft belande een prachtige pass bij Johannes Lutgendorff en die ronde mooi af 1-1. In de 2e helft begon Stefan Kooistra met een vette punter en leidde de Zwaan met 2-1. Vervolgens ging ut hele zootje van Futsal in de aanval en ze vergaten even een slimme Makkummer, Daniel Kleiterp, die was blijven staan hij kreeg de bal en scoorde 3-1. Daarna werd het steeds minder bij Futsal, ut leek wel of hadden ze liem an e potenhadden, ze gaven nooit meer een bal af. En de Makkummers gingen gewoon door Lennart Adema 4-1, Daniel Kleiterp 5-1 en Johannes Lutgedorff bepaalde de eindstand op 6-1.

Kantine Bekerwedstrijd

De Bock Computers – Bakkerij Elsinga/v d Kooi Schilder    5-1

IMG_7083

Kan van Riet hier een doelpunt voorkomen ?????

Dit werd een pittige wedstrijd waarin men goed begon te voetballen met snelle aanvallen. Wel duurde het even voordat er werd gescoord tot de 7e minuut werd er geen gaatje gevonden. Toen kwam er een pegel van Niels de Lange langs en die was wel raak 1-0. En toen EvdK in de aanval wilde gaan pakte Niels de Lange ze de bal af en werd het 2-0. Ook een vrije trap vanaf de zijkant van Jelte Kroes vloog er in 3-0. Het liep voor gien meter bij EvdK pasjes kwamen niet aan en vrije trappen vlogen ver naast. De Bock bleef wel scherp en een prachtige omhaal van Jelte Kroes deed het net wederom bollen 4-0. EvdK kreeg zat kansen maar troffen keeper Johan Visser in topvorm aan. Toch wist eindelijk, de anders veel scorende Frank Pietersma de keeper wel te passeren 4-1. Niels de Lange was wel scherp deze avond en wist de bal weer in de touwen de deponeren 5-1. En dit was toch wel een verrassende maar dik verdiende overwinning voor de Bock die dus door gaan in de beker.