Weinstube Kamp 1974

Weinstube Kampioen seizoen  1973-74

Bovenste rij: Ph. Cornelisse, K. vd. Hoek, W. v. Dijk, Tj. Anema en J. Drost.

Onderste rij: E. Hondema, J. v. Velzen, T. Dijkstra, J. Schikker en H. Wouters.

Zaterdag 26 maart werd in de Waddenhal de horeca-kompetitie 1974 besloten met ­enkele belangrijke wedstrijden.  De Weinstube bleef baas over het Anker.  ­De Tobbe verloor de strijd tegen Broekhuizen en de beslissingswedstrijd ­hierna viel ten voordele van de Tobbe uit. Black and White gaat­ nooit verloren” zong  Sip G. en hij had gelijk. Ze veegde eerst de Lichtboei  uit de zaal en deden het wat bescheidener tegen Hoek.  De Gastronoom werd ­het kind van de rekening deze competitie. Ze verloor de belangrijke ­wedstrijd van Anna Caspari dankzij de luchtmacht.­

Het team van de Weinstube is za­terdagmiddag Horeca-kampioen ge­worden in een wedstrijd waarin na­  17 minuten spelen niemand er nog ­een kans voor gaf. Het Anker leidde ­toen comfortabel met 5-1.­ Dit kwam doordat het Anker, dat­ aan één punt genoeg had, een val ­opzette, waar de Weinstube de eerste­ helft inliep. Vanuit een gesloten verdediging trokken G. Kracht en S.­de Jong er op uit en liepen de éenmansverdediging van de Weinstube­ voorbij, hetgeen na 5 minuten  spelen­ in een 2-0 voorsprong resulteerde. Wel scoorde H. Wouters voor de­ Weinstube tegen. maar in dezelfde ­minuut werd het 4-1 door G. Kracht ­en S. de Jong. Weer een minuut later ­bracht G Kracht de stand op 5-l. ­Nog voor de rust stelde Wouters Wie­be van Dijk in de gelegenheid er 5-2 ­van te maken.­   Na de wissel ging het snel bergaf­waarts met het Anker. Wat de ploeg­   ­toen bezielde zal een raadsel blijven,­ maar zoals voor de rust het Anker­ door de Weinstube-verdediging liep, zo liep nu de Weinstube door de ongeorganiseerde Anker-verdediging.­  Het sein had op rood moeten komen­ toen Theo Dijkstra er binnen vijf minuten 5-4 van maakte. maar de­ vechtlust en ‘t overleg waren verdwenen. Toen enkele minuten later doel­man Bergsma een overtreding be­straft zag met twee strafminuten en­ een penalty tegen was de ontknoping­ een feit. Via de paal scoorde Theo­ Dijkstra 5-5. Het werd nu een heksenketel. Het Anker vocht niet meer­ terug ondanks het feit dat deze 5-5­ stand genoeg was voor  ‘t kampioen­schap. Dat Wouters en K. v. d. Hoek­ de eindstand op 5-7 bepaalden leek­ het Anker weinig meer te interesse­ren. Roemloos ging de ploeg in deze­ toch zo belangrijke, wedstrijd ten­ onder.­­