Wedstrijdverslagen, foto’s Meromar Seafoods competitie van 4 maart 2016.

Kampioenswedstrijd B poule

’t Skutsje – Bakkerij Elsinga/v d Kooi schilder    3-1

IMG_6767

Frank Pietersma ruimt op, voor Jelmer Wolda aan de bal kan komen.

Dit was de eerste wedstrijd om het kampioenschap van ‘t Skutsje en EvdK had al een gespeeld en 0 punten. EvdK had een nieuwe keeper, Richard v d Kooi en die lag met sien soepele billug in alle hoeken. De eerste kans was voor ut Skutsje maar die knalden ze in de wandrekken. Het spel ging op en neer de eerste minuten en het juiste ritme was er nog niet. Frank Pietersma van EvdK kreeg een kans die kon ie ur se in tikke maar oek dat lukte niet. Aan de andere kant deed Mark Hartman het beter hij soleerde vanaf zijn eigen helft ut hele zootsje voorbij en hoppa het was 1-0. Lang duurde dat niet want Frank Pietersma wist ineens ook waar het doel stond en maakte gelijk 1-1. Ut Skutsje kwam op voorsprong toen keeper Jacob Willekes zijn ploegmaat Richard Ysbrandy wel heel mooi aanspeelde en hij raakte de roos 2-1. In de 2e helft joeg Jelmer Wolda vanaf de aftrap een bal op de EvdK paal. Ook EvdK had pech toen een schot van Frank Pietersma op de paal spatte. De wedstrijd werd beslist door de Haagse Sexbierummer Mark Hartman hij lag de bal netjes in het netje 3-1.

Kampioenswedstrijd A poule

Kantine Waddenhal – SMS Chill Time    6-3

IMG_6800

Ralf van Hurck op weg naar het doel van SMS Chill Time.

Beide ploegen hadden een wedstrijd gespeeld en ook een gewonnen dus was dit een topper. En SMS begon goed de veteraan Tony Outhuyse deed een paar skijnbewegingen maar daar bij raakte hij met sien poten in e knoop. Zijn schot was even later wel mooi en raak en SMS leidde met 0-1. Meteen daarna kreeg de grote Stefan Adema de bal voor van maatsje 53 met piene, en hij joeg 1-1 binnen. Ralf van Hurck had pech met zijn schoten een op de lat en een recht op de keeper. Een ook Michel v d Ploeg en Jorik Erents hielpen twee mooie kansen om zeep. Dan was Stefan Adema toch scherper want hij tikte 2-1 binnen. In de 2e helft wist Peter Zuiderhof de stand weer gelijk te trekken en bleef het spannend 2-2. Eindelijk had Ralf van Hurck de juiste richting gevonden en maakte 3-2 een kadootsje voor moeke Janneke want die was jarig. Ja en toen begon de Kantine te voetballen en te scoren, een pasje van Ralf op Michel v d Ploeg betekende 4-2. Klaas Kuiken [Broer Hein] haalde verwoestend uut hij raakte de bal verkeerd ut wudde een rollerke maar hij ging ur wel in 5-2 en Stefan maakte ook nog een 6-2. Robbin Regtop deed nog wat terug 6-3 en dat was meteen de eindstand.

Degradatiewedstrijd A poule

Friesland Direkt – de Kombuis    3-0

Fr

Friesland Direkt volop in de aanval.

De Kombuis moest winnen want anders waren ze bijna zeker van degradatie naar de B poule, het was de eerste wedstrijd van FD. Het begin was voor FD, ze kregen een vrije trap en die werd feilloos genomen door Drewes Janssen 1-0. FD bleef aanvallen en kregen kansen, een bal kwam op de paal maar een zeer attente Albert Nieuwenburg wist de bal alsnog in de rebound in de touwen de deponeren 2-0. De Kombuis probeerde van alles maar ze waren niet scherp en konden aanvallend gien deuk in een zacht pakje butter skoppe. Johan Janssen van FD kreeg even dat Braziliaans gevoel en wuu met een hakbalsje score maar die bal belande in nergenshuusen. Arjan Visser kwam alleen op de keeper af en mistte maar ook Sven Noordenbos wist enkele ballen uit het Kombuis doel te rossen. Aan de andere kant stond keeper Johannes Visser en die passeer je ook niet zomaar. Toch werd het 3-0 toen Arjan V een pass van Jorge Pirez in een doelpunt wist om te zetten. Die stand bleef op de borden staan en dat kwam zeker door twee uitstekende keepers en de wel heel erg veel gemiste kansen.